|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4232 |
Raczkowanie
|
Kate o to już zaawansowana ciąża
![]() ![]() ![]()
#4233 | |||
Zakorzenienie
|
<bo nasze dziecię jeśli będzie chłopcem to dostanie na imię Piotruś po dwóch fantastycznych facetach o tym imieniu, jednym mieszkającym w naszym mieście na Śląsku, drugim z Krakowa ale obydwóch jak się kiedyś okazało urodzonych w Tarnowie, więc chyba macie coś w tej wodzie. My z mężem z pochodzenia zresztą też nie Ślązaki
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4234 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() U nas też jest pod górkę. Mój mąż pracuje w Krakowie i tam wynajmuje małe mieszkanie, a ja co prawda mam swoje mieszkanie, ale w zupełnie innym mieście - tu też pracuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No brzuch to już mam sporawy jakoś w 20tyg wrzuce Wam zdjęcie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 | |
Moderator
|
Cytat:
Ja w 12tc obiecałam i jak na razie dotrzymuję słowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4237 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to ważne żeby byc razem, zwłaszcza teraz ![]() A po macierzyńskim/wychowawczym planujesz wracać do starej pracy, czy będziesz szukac czegoś w Krakowie? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4238 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
No i USG nie mialam. Pier...e ten NFZ! Jak ostatnio wychodziłam ze szpitala to mi powiedział lekarz ze mam zrobic USG za 2 tygodnie i isc na kontrole. No wiec zeszlam sie zapisac. A ze pierwszy raz w tej poradni to wiecie. I mowie tej babce co i jak. To mi usg dala na dzis a wizyte 20.09. Mowie jej ze po szpitalu muszę muec kontrolę a ona ze tylko takie terminy. No dobra, mysle. Usg wczesniej to jak mi cos bedzie to lekarz zobaczy przeciez. Pojechaliśmy tam dzis z TZ i co? Wolne specjalnie wziął bo to w innym miescie. I dupa. Piekna pani z rejestracji zapomniala wspomniec ze musze miec skierowanie a nie wypis i ze wizyta powinna byc wcześniej. I zostałam ba lodzie. Usg musze juz miec ze względu na to juz mi leci 13 tydzien i musze miec zbadany ten nos i kark. Ale tam maja to gdzies. I zwolnienie mam do 2.10 i nijak mi nie ustawia wizyty. I rob ekwilibrystyke.. Koniec koncow zadzwoniłam do lekarza w moim miescie i mam wizyte i usg w piatek o 11:30. I zapłace 120 zl ale sie tlukla nie bede i nartwila kiedy mam isc do lekarza zeby nie bylo za pozno. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do samopoczucia, to ja widze dużą róznicę. Głównie jesli chodzi o zasoby energetyczne ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
Moderator
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Dziwię się, że lekarz który zalecił to USG nie wystawił Ci skierowania - no ale czasu się nie cofnie, nie denerwuj się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4243 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() koziemleko trzymam kciuki za jutro ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma problemu, będzie sonda tylko proszę o podawanie propozycji może w jakimś kolorze zebym nic nie przeoczyła. Dz dzieła dziewczyny ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ludzie bywają niepoważni ![]() ![]() ![]() Zaraz po urodzeniu bąbla ciężko będzie o prace, a później ma kto się zająć dzieckiem?
![]() |
#4246 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Gratuluję wytrwałości ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4247 |
Przyczajenie
|
Ja z mężem mamy ubezpieczenie grupowe w lux medzie. Płacimy 120zł miesięcznie i mamy dostęp do wybranych lekarzy i badań prywatnie. Zostało nam z czasów starań gdzie u gin byłam 3 razy w miesiącu. Za wizytę płaciłabym normalnie 150zł więc myślę, że się opłaca. Teraz każda z wizyt trwa ok 1 godz jestem mierzona ważona i sprawdzana dokładnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Weź także proszę pod uwagę, że 120 zł za miesiąc to dużo, dla niektórych za dużo. I raczej nikomu nie chce się szarpać z nfz, po prostu nie ma innego wyjścia. Edytowane przez nivka Czas edycji: 2013-09-11 o 16:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Przyczajenie
|
Ja postąpiłam podobnie. Mąż był wcześniej ubezpieczony przez firmę w której pracuje, w Medicover i mógł ubezpieczyć jeszcze mnie. Płacimy 100 zł miesięcznie, ale mam w abonamencie wszystkie badania - a mam ich na prawdę dużo- i konsultacje ze specjalistami za darmo/ w tym dentystę/. Na każdej wizycie u gin mam usg i dostaję zdjęcie. Wizyta nie trwa może 1h, ale pani doktor jest bardzo konkretna i widać, że to świetny fachowiec.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 | |||||
Zakorzenienie
|
Za szybko piszecie. Pisałam o 12.00 i już 3 strony nadrabiania
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
witam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy to możliwe ![]() Cytat:
Na nfz już mnie nic nie zdziwi ![]() Ja dzisiaj byłam u gina po receptę i wiecie ile się spóźnił? 50 minut! ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Przyczajenie
|
A możesz mi napisać co lekarz robi z Tobą przez 1 godz.? Dziwne to strasznie, bo ja swoją ciążę prowadzę także w luxmedzie i moja wizyta trwa ok. 20 min z tym wszystkim co piszesz...
Weź także proszę pod uwagę, że 120 zł za miesiąc to dużo, dla niektórych za dużo. I raczej nikomu nie chce się szarpać z nfz, po prostu nie ma innego wyjścia.[/QUOTE] 20 minut trwa samo usg zawsze wszystko mi pokazuje i tłumaczy. Oczywiście, że biorę pod uwagę, że to dużo, ale piszę bo dziewczyny strasznie narzekają więc daje opcję, którą można wziąć pod uwagę. Chyba po to to forum jest żeby się czegoś dowiedzieć i skorzystać z czegoś co nam przypadnie do gustu a nie miałyśmy o ty pojęcia. Ja czytam i kilku ważnych rzeczy się dowiedziałam. Wybacz jeżeli Cię czymś oburzyłam |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie na żłobek nie stać, więc dzieki mojej mamie, że się zaoferowała ![]() ![]() Cytat:
Ja zawsze byłam przeciwna ubezpieczeniom. Pracuję w mojej firmie już 6 lat. Płacąc od początku mniejszą składkę 50zł oddałabym już 3600, a dostałabym za urodzenie 1000zł. To samo mój tż. Za to mój przełożony ubezpieczony od 9 lat, płaci po 100zł miesięcznie i za wypadek w pracy dostał 1400zł ![]()
![]() |
#4253 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() widzę na tapecie temat z mojej branży - ubezpieczenia - więc się wypowiem ![]() Jestem jak najbardziej za grupówkami ![]() ![]() A płacąc miesięcznie ok. 40 zł w ciągu roku "oddaje" 480 zł , za urodzenie dziecka dostaję 1000-1200 zł, a potem rezygnuję ![]() Nawet jak urodzę i za to ryzyko akurat nie dostanę swiadczenia to i tak sobie to wykupię ![]()
#4256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do koleżanek - mam kilka przyjaciółek, bardzo okrojone grono, mogę sie z nimi spotkać nawet raza na rok a mamy o czym gadać i jedna o drugiej wie wszystko ![]() A TY się nie przejmuj, ważne ze mogłaś się przekonać od kogo lepiej trzymać się z daleka i kto jest fałszywy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ewentualnie moze być karencja na różnicę świadczeń, czyli jesteś w firmie X i masz za urodzenie dziecka 1.000 zł, a zmieniasz na firmę Y i tam masz 1.500 zł to i tak przez 9 m-cy jest karencja na te 500 zł i dostaniesz 1.000 zł. Dobry wieczór ![]()
![]() |
#4258 | |
Raczkowanie
|
Od jutra tak spróbuje
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Zadomowienie
|
Na 90% będzie Majka
![]() ![]() ![]() Przez chwilę była jednak Filipem. W ogóle wizyta zaczeła się od tego że na tą samą godzinę była zapisana druga laska ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Koniec ze schizami ![]() Mona dopisz dziewczynkę Majkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:29.