|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() Cytat:
z myślą o dziecku wybrałam ubezpieczenie grupowe. Mój tż też chyba ma muszę się dopytać go bo w sumie nie wiemCytat:
Cytat:
Dziewczyny obiecuje tutaj wszem i wobec że po tym usg nie będę już schizować , a jakbym znowu próbowała to proszę mnie sprowadzić do pionu |
||||
|
|
|
#4232 |
|
Raczkowanie
|
Kate o to już zaawansowana ciąża
zazdroszczę ruchów brzuszek duzy?
|
#4233 | |||
|
Zakorzenienie
|
<bo nasze dziecię jeśli będzie chłopcem to dostanie na imię Piotruś po dwóch fantastycznych facetach o tym imieniu, jednym mieszkającym w naszym mieście na Śląsku, drugim z Krakowa ale obydwóch jak się kiedyś okazało urodzonych w Tarnowie, więc chyba macie coś w tej wodzie. My z mężem z pochodzenia zresztą też nie Ślązaki
>Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4234 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() U nas też jest pod górkę. Mój mąż pracuje w Krakowie i tam wynajmuje małe mieszkanie, a ja co prawda mam swoje mieszkanie, ale w zupełnie innym mieście - tu też pracuję . Na razie dzieli więc nas ponad 120 km
|
|
|
|
|
#4235 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No brzuch to już mam sporawy jakoś w 20tyg wrzuce Wam zdjęcie |
|
|
|
|
#4236 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Ja w 12tc obiecałam i jak na razie dotrzymuję słowa
|
|
|
|
|
#4237 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to ważne żeby byc razem, zwłaszcza teraz ![]() A po macierzyńskim/wychowawczym planujesz wracać do starej pracy, czy będziesz szukac czegoś w Krakowie? |
|
|
|
|
#4238 | |
|
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
No i USG nie mialam. Pier...e ten NFZ! Jak ostatnio wychodziłam ze szpitala to mi powiedział lekarz ze mam zrobic USG za 2 tygodnie i isc na kontrole. No wiec zeszlam sie zapisac. A ze pierwszy raz w tej poradni to wiecie. I mowie tej babce co i jak. To mi usg dala na dzis a wizyte 20.09. Mowie jej ze po szpitalu muszę muec kontrolę a ona ze tylko takie terminy. No dobra, mysle. Usg wczesniej to jak mi cos bedzie to lekarz zobaczy przeciez. Pojechaliśmy tam dzis z TZ i co? Wolne specjalnie wziął bo to w innym miescie. I dupa. Piekna pani z rejestracji zapomniala wspomniec ze musze miec skierowanie a nie wypis i ze wizyta powinna byc wcześniej. I zostałam ba lodzie. Usg musze juz miec ze względu na to juz mi leci 13 tydzien i musze miec zbadany ten nos i kark. Ale tam maja to gdzies. I zwolnienie mam do 2.10 i nijak mi nie ustawia wizyty. I rob ekwilibrystyke.. Koniec koncow zadzwoniłam do lekarza w moim miescie i mam wizyte i usg w piatek o 11:30. I zapłace 120 zl ale sie tlukla nie bede i nartwila kiedy mam isc do lekarza zeby nie bylo za pozno. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4239 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja rodzina cała z okolic Tarnowa jest, ale wiem, że znaleźć swoje miejsce i drugą połowę można daleko - mój mąż urodził się i dorastał w Kazachstanie >A co do samopoczucia, to ja widze dużą róznicę. Głównie jesli chodzi o zasoby energetyczne ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4240 | |
|
Moderator
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Dziwię się, że lekarz który zalecił to USG nie wystawił Ci skierowania - no ale czasu się nie cofnie, nie denerwuj się |
|
|
|
|
#4241 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
. Może lepiej: mam nadzieję, że się jakoś poukłada i znajdę pracę w Krk. Z drugiej strony mąż mi mówi, że jakby co da radę nas utrzymać to może niech się chłop wykazuje
|
|
|
|
|
#4242 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4243 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4244 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() koziemleko trzymam kciuki za jutro Cytat:
dla maluszka!Cytat:
Nie ma problemu, będzie sonda tylko proszę o podawanie propozycji może w jakimś kolorze zebym nic nie przeoczyła. Dz dzieła dziewczyny
|
|||
|
|
|
#4245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ludzie bywają niepoważni Trzymam kciuki za piątek Nareszcie bez nerwów ![]() Zaraz po urodzeniu bąbla ciężko będzie o prace, a później ma kto się zająć dzieckiem?
|
|
#4246 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Gratuluję wytrwałości . Ja zrezygnowałam po pierwszej próbie zarejestrowania się w moim ośrodku do p. ginekolog. Byłam w czerwcu i paniusia w rejestracji z lekkim uśmieszkiem powiedziała mi, że są wolne terminy dopiero na październik . To był koniec mojej przygody z NFZ ![]() ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ---------- Cytat:
,ale jestem dobrej myśli. Nie, nie ma mi kto się zająć dzieckiem, z tym, ze po rocznym macierzyńskim dzidzia już nie będzie taka mała i może iść np do żłobka .
|
||
|
|
|
#4247 |
|
Przyczajenie
|
Ja z mężem mamy ubezpieczenie grupowe w lux medzie. Płacimy 120zł miesięcznie i mamy dostęp do wybranych lekarzy i badań prywatnie. Zostało nam z czasów starań gdzie u gin byłam 3 razy w miesiącu. Za wizytę płaciłabym normalnie 150zł więc myślę, że się opłaca. Teraz każda z wizyt trwa ok 1 godz jestem mierzona ważona i sprawdzana dokładnie
zawsze mam usg i dostaje z każdej wizyty zdjęcie. Czuję się też spokojniejsza jak bada mnie lekarz który pracuje w najlepszych klinikach i jest naprawdę dobry w tym co robi. Chce wam się tak szarpać z NFZ-etem? W imię czego...zasad? Wiem, że odprowadzam składki (mam działalność więc za siebie i pracowników przelewam im co miesiąc na prawdę dużo) ale w tym stanie wole żeby obchodzili się ze mną jak z jajkiem.
|
|
|
|
#4248 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Weź także proszę pod uwagę, że 120 zł za miesiąc to dużo, dla niektórych za dużo. I raczej nikomu nie chce się szarpać z nfz, po prostu nie ma innego wyjścia. Edytowane przez nivka Czas edycji: 2013-09-11 o 17:30 |
||
|
|
|
#4249 |
|
Przyczajenie
|
Ja postąpiłam podobnie. Mąż był wcześniej ubezpieczony przez firmę w której pracuje, w Medicover i mógł ubezpieczyć jeszcze mnie. Płacimy 100 zł miesięcznie, ale mam w abonamencie wszystkie badania - a mam ich na prawdę dużo- i konsultacje ze specjalistami za darmo/ w tym dentystę/. Na każdej wizycie u gin mam usg i dostaję zdjęcie. Wizyta nie trwa może 1h, ale pani doktor jest bardzo konkretna i widać, że to świetny fachowiec.
|
|
|
|
#4250 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Za szybko piszecie. Pisałam o 12.00 i już 3 strony nadrabiania
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
witam Cytat:
Cytat:
Czy to możliwe ![]() Cytat:
Na nfz już mnie nic nie zdziwi ![]() Ja dzisiaj byłam u gina po receptę i wiecie ile się spóźnił? 50 minut! |
|||||
|
|
|
#4251 |
|
Przyczajenie
|
A możesz mi napisać co lekarz robi z Tobą przez 1 godz.? Dziwne to strasznie, bo ja swoją ciążę prowadzę także w luxmedzie i moja wizyta trwa ok. 20 min z tym wszystkim co piszesz...
Weź także proszę pod uwagę, że 120 zł za miesiąc to dużo, dla niektórych za dużo. I raczej nikomu nie chce się szarpać z nfz, po prostu nie ma innego wyjścia.[/QUOTE] 20 minut trwa samo usg zawsze wszystko mi pokazuje i tłumaczy. Oczywiście, że biorę pod uwagę, że to dużo, ale piszę bo dziewczyny strasznie narzekają więc daje opcję, którą można wziąć pod uwagę. Chyba po to to forum jest żeby się czegoś dowiedzieć i skorzystać z czegoś co nam przypadnie do gustu a nie miałyśmy o ty pojęcia. Ja czytam i kilku ważnych rzeczy się dowiedziałam. Wybacz jeżeli Cię czymś oburzyłam |
|
|
|
#4252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie na żłobek nie stać, więc dzieki mojej mamie, że się zaoferowała poza tym w moim mieście nie ma żłobka ![]() Cytat:
Ja zawsze byłam przeciwna ubezpieczeniom. Pracuję w mojej firmie już 6 lat. Płacąc od początku mniejszą składkę 50zł oddałabym już 3600, a dostałabym za urodzenie 1000zł. To samo mój tż. Za to mój przełożony ubezpieczony od 9 lat, płaci po 100zł miesięcznie i za wypadek w pracy dostał 1400zł jakoś nie żałuję, że się nie ubezpieczyłam.
|
|
#4253 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4254 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4255 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() widzę na tapecie temat z mojej branży - ubezpieczenia - więc się wypowiem ![]() Jestem jak najbardziej za grupówkami A płacąc miesięcznie ok. 40 zł w ciągu roku "oddaje" 480 zł , za urodzenie dziecka dostaję 1000-1200 zł, a potem rezygnuję ![]() Nawet jak urodzę i za to ryzyko akurat nie dostanę swiadczenia to i tak sobie to wykupię
|
#4256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4257 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do koleżanek - mam kilka przyjaciółek, bardzo okrojone grono, mogę sie z nimi spotkać nawet raza na rok a mamy o czym gadać i jedna o drugiej wie wszystko Koleżanek takich do pogadania od tak czy spotkania się czasem też mam sporo, więc nie mogę narzekać.A TY się nie przejmuj, ważne ze mogłaś się przekonać od kogo lepiej trzymać się z daleka i kto jest fałszywy Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ewentualnie moze być karencja na różnicę świadczeń, czyli jesteś w firmie X i masz za urodzenie dziecka 1.000 zł, a zmieniasz na firmę Y i tam masz 1.500 zł to i tak przez 9 m-cy jest karencja na te 500 zł i dostaniesz 1.000 zł. Dobry wieczór
|
|
#4258 | |
|
Raczkowanie
|
Od jutra tak spróbuje
![]() Cytat:
jak wygląda sprawa z badaniami? Są platne czy darmowe? No i jak to potem z porodem? Rodzi się płatnie w klinice czy można potem jechać do normalnego szpitala urodzić? Pytania pewnie i głupie, ale jestem zielona w tym temacie
|
|
#4259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak zawsze sobie w kulki lecą i ich nic nie obchodzi...
|
|
|
|
|
#4260 |
|
Zadomowienie
|
Na 90% będzie Majka
Przez chwilę była jednak Filipem. W ogóle wizyta zaczeła się od tego że na tą samą godzinę była zapisana druga laska ale co lepsze miała tak samo jak Ja na nazwisko . Lekarz pokazywał mu wszystko rączki, nózki, żołądek, bijące serduszko. Jak mała wkłada palec do buzi, drapie się po brodzie, ale jak widziałam minę małża to byłam szczęśliwa . No i na początku powiedział ze chyba będzie Filip, ale za bardzo dzieć przebiera nogami i tylko tak mu coś migneło. Więc już tż wyszedł i było usg dowcipne żeby lepiej to sprawdzić (tż nie bardzo chce oglądać dowcipne badania peszy go to). No i gin patrzył, patrzył i mówi ze tak od dołu to może wyglądać i jak wargi sromowe i jak siusiak z jajkami, ale mała się przekręciła w pewnym momencie i mówi że na 99% on tu widzi hamburgera Koniec ze schizami ![]() Mona dopisz dziewczynkę Majkę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:17.

w którym tygodniu jestes?

obiecuje tutaj wszem i wobec że po tym usg nie będę już schizować
, a jakbym znowu próbowała to proszę mnie sprowadzić do pionu 

)

. Może lepiej: mam nadzieję, że się jakoś poukłada i znajdę pracę w Krk. Z drugiej strony mąż mi mówi, że jakby co da radę nas utrzymać to może niech się chłop wykazuje

jak zawsze sobie w kulki lecą i ich nic nie obchodzi...