|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2281 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
W niedzielę kolejne grzybobranie, jak będą kanie to podzielę się z Tobą! ![]() Nie ma za co. Mam tego jeszcze dużo. Sprawdźcie czy dotarło do Was. |
|
|
|
|
#2282 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#2283 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2284 | |
|
Zakorzenienie
|
aaa jak już jesteśmy w temacie kulinariów to ja potrzebuje BARDZO DOBRY - najlepiej sprawdzony- przepis na wątróbkę. Chciałabym przekonać męża do jej smaku ( jego mama mu zniesmaczyła 80% rzeczy które lubię, w tym makarony, ryże, kasze, zupy i połowa mięs..) . Ja umiem, ale powiem tak ; dupy nie urywa.
a chciałąbym żeby jakoś sie przekonał i do tego tak jak przekonałam go do połowy zup i prawie każdego mięska ;P ( niestety nie mam pojęcia jak przekonać go do czegokolwiek innnego niż ziemniaki ... ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
Dostałam, dziękuję kyte jak możesz mi robić to??? ja mogę jedynie ciasta bez pieczenia kupiłam moim kociakom przekąski takie i wiecie co??? stoją przy szafce i miauczą.
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Ależ mi dzisiaj mała szaleje, boliii Wierci się niesamowicie, a ja tylko ałaa i ałaa ![]() Na blogu wczorajsze moje zakupy + rzeczy dla dziecka (te już widziałyście ) http://beautyhairandfashion.blogspot...dobyczach.htmlW sobotę odbieramy film i zdjęcia ze ślubu/wesela Zdecydowałam się na tą pościel z załącznika |
|
|
|
#2287 |
|
Zadomowienie
|
Myślałam, że im bliżej porodu tym więcej postów będzie, a tu lipa
cisza jak makiem zasiał |
|
|
|
#2288 | |
|
Zadomowienie
|
To świetnie! Juz dojżałam dlaczego nie mogłam wysłać więcej. Jednorazowo mogę 50MB tylko. Niektóre pliki co mam maja ponad 50MB więc powysyłam Wam te mniejsze tylko.
Cytat:
Kalety oczywiście kojarzę, ale to dość daleko ode mnie. Jadą w Twoją stronę przed Kaletami są jeszcze Dębowa Góra, Leśniaki, Boronów - tak głównie jeździliśmy na jagody. Na grzyby też można by się wybrać. My co niedzielę jeździmy do teściowej na obiad i kawę i mamy taką już tradycję, że później wychodzimy do lasu na spacer z psami (teściowa mieszka na Wąsoszu, gmina Konopiska - niedaleko takiego "targu" z sukniami i garniturami Tuszynek może kojarzysz). Grzyby znajdujemy tak po prostu, nie że specjalnie jeździmy.
|
|
|
|
|
#2289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) myślałam o jakiejś z warzywami, ale nie mam pomysłu. A z neta nie próbowałam, bo nie mogę mu tego zniesmaczyć jeszcze bardziej, jak bede próbować to stwierdzi ze to jst nie dobre i nie spróbuje już nigdy... a jak bede miała sprawdzony to akurat może mu bedzie smakować ;D nie wiem czy rozumiecie ;p ej no żal żal zal. Oglądam top chef. i babka se pado, że kucharz nie moze być chudy a jak ktoś jest chudy to do kuchni sie nie nadaje czy jakoś tak ... CO ZA IDIOTKA. moim marzeniem kiedyś było otworzyć własną restaurację, miałam pomysł, miejsce, osoby współpracujące.. ale zabrakło odwagi. Potem brałam udział w róznych tutaj miejscowych kursach i na tym moje marzenia się skończyły ;( i wtedy byłam chudsza niż obecnie, czyli co??? nie nadawlabym sie?
|
|
#2290 |
|
Zadomowienie
|
Co do jedzenia... Obadajcie:
Mój TŻ jest najmłodszym dzieckiem rodziców.. I Teściowa go zawsze jak dziecko traktowała. Jak był mały nie chciał jeść jarzyn w zupie, więc ona mu cedziła przez sitko I on do dzisiaj też cedzi Jak jesteśmy u nich, to ona mu cedzi zupę, ba- raz nawet skórkę od chleba mu odkrajała, bo twarda... Mało nie umarłam. Ja mu nie cedziłam ani raz, powiedziałam kiedyś, ze jak mu nie pasuje, niech sobie do mamusi z zupą idzie, by mu przecedziła. Więc pierwsze, co kupił na nowe mieszkanie to.. sitko. I sobie sam cedzi.
|
|
|
|
#2291 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
tyleee razy co ja w konopiskach byłam swoją drogą polecam innym, o ile nie spadła jakość i cena musze kiedyś zebrać swoją grzybową paczkę i podjechac w te okolice ![]() No zARAZ wyłącze ten TV. chudzi kucharze nie powinni istnieć
|
|
#2292 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że na żywo będzie równie piękna
Czytałam opinie o Darland i różnie piszą, jedni są zadowoleni, inni nie
|
|
|
|
#2293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tłuścinki też nie je?? Mój był nauczony że NA ŚNIADANIE- ziemniaki, NA OBIAD- ziemniaki, NA KOLACJE- ziemniaki. Zup nie jadł żadnej oprócz rosołu u babci, pieczenie? niee, jedyne mięso to schab, filet i rolada wołowa. Raz zrobiłąm pieczeń z szynki, jak powiedziałąm zanim spróbował to powiediał ze nie lubi, dzisiaj wcina jak nienormalny ;p tak samo z innymi rzeczami... co mnie wkurza ze u niego w rodzinie do prawie każdego dania dodaje sie ocet i on tez tak na początku robił.. np. do schaba jak rozbełtał jajo to dodawał odrobine octu. MI TO W OGÓLE NIE SMAKOWAŁO ale on tak jadł w domu nie znał innego smaku. W ogóle oni nie używają przypraw innych niz sól pieprz i ocet. u mnie znów odwrotnie- przypraw mam dwa wielkie takie kartonowe pudełka i używam do prawie wszystkiego
|
|
#2294 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pościel piękna! ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2295 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
).Cytat:
o cedzeniu zupy to jeszcze nie słyszałam
|
|||
|
|
|
#2296 | |
|
Zakorzenienie
|
Miki - fajne te rzeczy ;d a ten sweterek długi w paski widziałam też dzisiaj, ale był za mały na mnie ;p SUper rzeczy
![]() No ten program to jakiś niepoważny. Jest w Jury ten cały nowak czy jak mu tam.. ten krytyk i babka zrobiła sandacza z batatem a on : nie lubie marchewki" nie oglądam następnego odcinka...---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
WIem że cięzko zaakceptować niektóre smaki, ale jego mama robiła wątróbke tak, ze najpierw myła, potem podlewała octem delikatnie, potem na patelnie do tego cebula i koniec. A ta wątrobka to nawet mi nie smakowała.. jak bede to napewno ;p a w ogóle własnie zdałam sobie sprawe ze za 3 dni miałabym brać slub kościelny
|
|
#2297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2298 |
|
Zakorzenienie
|
będę Wam narzekać na ten program, ale wyobraźcie sobie ze czekam aż ta laska odpadnie.. ma do ugotowania jakiś popisowe danie zeby nie odpaść a ona robi pierogi lawendowo migdałowe (swoja drogą ciekawe jak smakuje) i stwierdziła ze ma tak dużo czasu i pomaga innym.. przecież to jest rywalizacja... powinna zrobić coś co zatka im buzie na długo . Jak już chce pierrogi to niech też zrobi coś dodatkowego, bo wydaje mi sie ze przy innnych daniach- polędwicach, jakiś rybach, ptakach i innych tego typu to wypadnie słabiej... choć kto wie...
Anoula- no tak, ale ugryzł kawalek i na tym sie skończyło, to było 2 lata temu. Ostatnio chciałam kupić to mi w sklepie haje zrobił ze nie tknie, bo na sam zapach chce mu sie wymiotowac.. a to mi sie wydaje ze mu w głowie siedzi.. i tera jak siedze w domu to chciałam zrobić wcześniej żeby nie czuł jak sie smaży, nie widział, tyko przyszedł i spróbował.. moze wtedy mu to przejdzie..
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-09-11 o 21:18 |
|
|
|
#2299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2300 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a moze warto sie w przychodni zorientować o położna, ta ktora przyjdzie do domu po porodzie. Mnie maz przewiózł i pojechał zgłosić w przychodni ogólnej, ze urodziłam, podal moj nr tel, jeszcze w ten sam dzien zadzwoniła położna i następnego dnia przyszła zobaczyc maleństwo, moisa rane. Bodajże położna środowiskowa sie to nazywa
![]() Zrobiliśmy z mężem nową skrzynkę na korki córka byla ww tym czasie na zumbie z kuzynka i moja mama. Zumba dla przedszkolaków ale co tam :pZjadlam dlugo wyczekiwane lody najchętniej bym całe pudełko zjadła, aw sumie prawie pół małejbabki zjadlam ![]() Domii i bez Sr.urodzisz ja nie chodziłam w ogole Zdjecia obejrzę z kompa jutro ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- Cytat:
ja do dzisisj jen pieczarkowa bez pieczarek. I tylko w wersji z makaronem :p
|
|
|
|
|
#2301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no dziwna laska.. ona stwierdziła w ogóle ze wszystkie dania są przesadzone i powinni pójsć jak ona- na prostote a nie wymyślne smaki itd..
|
|
#2302 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Co do brata .. Wczoraj mojego prosil am zeby przyjechal do tego laptopa , powiedzial ze w piatek .. Dzis mi mama dzwoni I mowi ze mlody do niej przyszedl I sie pytal jakie sa szanse ze ja w piatek zaczne rodzic, bo jak zaczne to on mi napewno nie pomoze tylko ucieknie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2303 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Piszecie o gołąbkach dziś, mi ostatnio Anoula narobiła smaku i dziś miałam na obiad. Domi może możesz kogoś jednak namówić żeby był przy tobie, mój mąż też nie chciał przy pierwszym porodzie, ale w końcu się zgodził i był tam ze mną a na koniec po prostu wyszedł i ostatniej akcji nie widział. Jakoś tak mi było raźniej. Za drugim razem został do końca i powiedział że nie było to nic strasznego, oczywiście tam mi nie zaglądał tylko stał przy mojej głowie i za rękę mnie trzymał. Mi było raźniej choć on twierdzi że czuł się tam niepotrzebny. ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2304 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wystarczyłoby we wtorek na dostawy, wtedy są najlepsze ciuchy Chodzę już tam jakoś od połowy 2011 r. Kiedyś nie było wtorku żebym nie była na dostawie Cytat:
Sporo ubrań z ciucha mam z działu dziecięcego
|
||
|
|
|
#2305 |
|
Rozeznanie
|
A w ogóle to mam dziś bardzo zły dzień bo dzwoniłam do zus i odmówili mi zasiłku chorobowego. że niby księgowa z biura się spóźniła z jakąś deklaracją i muszę pisać odwołanie i znowu się wszystko przeciągnie. Aż się popłakałam po tym telefonie bo jak zwykle u nas musi być pod górkę.
|
|
|
|
#2306 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Mniam gołąbki. Musze zrobic i to z zapasem j)
Za mna ostatnio chodzi fasolka po bretońsku i moja mama zrobila, jutri ise po porcje dla nas |
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2309 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2310 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Innego nic nie umiem już plecić Ja właśnie ulepiłam trochę pierogów z mięsem, zaraz pójdę się umyć i dalej będę wisieć na wizażu
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.

i robie z nich takie kotlety ;mniam: pdrzuc troche
W niedzielę kolejne grzybobranie, jak będą kanie to podzielę się z Tobą! 
jak możesz mi robić to??? ja mogę jedynie ciasta bez pieczenia
Wierci się niesamowicie, a ja tylko ałaa i ałaa 

) myślałam o jakiejś z warzywami, ale nie mam pomysłu. A z neta nie próbowałam, bo nie mogę mu tego zniesmaczyć jeszcze bardziej, jak bede próbować to stwierdzi ze to jst nie dobre i nie spróbuje już nigdy... a jak bede miała sprawdzony to akurat może mu bedzie smakować ;D nie wiem czy rozumiecie ;p 

KCIUKI DLA ANI