Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 77 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 20:31   #2281
Miss Triss
Zadomowienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Uwielbiam kanie i robie z nich takie kotlety ;mniam: pdrzuc troche
Boże.. oglądam wiadomości i co chwile : nożownik, zabójca, morderca dzieci,
teraz w zorach jakiś nozownik w sklepie napadł na babkę i wziął 20zł
Ja też je uwielbiam i w niedzielę udało nam się znaleźć ich dość sporo. Kotlety mieliśmy w poniedziałek, były tak dobre, że nawet koty i pies je jadły. W niedzielę kolejne grzybobranie, jak będą kanie to podzielę się z Tobą!
Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
kochana jesteś jeszcze raz bardzo dziękuję
Cytat:
dziękuję!!
Nie ma za co. Mam tego jeszcze dużo. Sprawdźcie czy dotarło do Was.
Miss Triss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 20:31   #2282
nasturcja7667
Zadomowienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Uwielbiam kanie i robie z nich takie kotlety ;mniam: pdrzuc troche

Zgadzam sie z Toba.

a powiedz mi kiedy idziesz wyznaczyć dokładny termin CC? bo to zawsze przed TP robią ;P

Boże.. oglądam wiadomości i co chwile : nożownik, zabójca, morderca dzieci,
teraz w zorach jakiś nozownik w sklepie napadł na babkę i wziął 20zł
W poniedziałek mam wizytę u gina to się dowiem jak to z tym umawianiem cc będzie
nasturcja7667 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 20:34   #2283
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Szczawiowa i co ja teraz poczne?!
Upiekłam sernik z rosą posprzątałam przyjełam gości i jestem padnieta
jaki to jest sernik z rosa?

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Miss Triss Pokaż wiadomość
Ja też je uwielbiam i w niedzielę udało nam się znaleźć ich dość sporo. Kotlety mieliśmy w poniedziałek, były tak dobre, że nawet koty i pies je jadły. W niedzielę kolejne grzybobranie, jak będą kanie to podzielę się z Tobą!

maila mam dziękuję
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 20:38   #2284
ryba91
Zakorzenienie

aaa jak już jesteśmy w temacie kulinariów to ja potrzebuje BARDZO DOBRY - najlepiej sprawdzony- przepis na wątróbkę. Chciałabym przekonać męża do jej smaku ( jego mama mu zniesmaczyła 80% rzeczy które lubię, w tym makarony, ryże, kasze, zupy i połowa mięs..) . Ja umiem, ale powiem tak ; dupy nie urywa.
a chciałąbym żeby jakoś sie przekonał i do tego tak jak przekonałam go do połowy zup i prawie każdego mięska ;P ( niestety nie mam pojęcia jak przekonać go do czegokolwiek innnego niż ziemniaki ... )

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:

a gdzie jeździcie na grzyby, bo widzę ze ty z częstochowy a ja jeździłąm kiedyś tam za kalety (pewnie kojarzysz) to ode mnie jak sie jedzie w stronę Twoją.. co prawda od czestochowy to jeszcze kupa kilometrów no ale można zapytac ;p
Dostałam, dziękuję

kyte jak możesz mi robić to??? ja mogę jedynie ciasta bez pieczenia (ale też miałam sernik tylko na zimno;d brat mój powiedział ze wyśmienity ;D

kupiłam moim kociakom przekąski takie i wiecie co??? stoją przy szafce i miauczą.
Stary 2013-09-11, 20:42   #2285
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
aaa jak już jesteśmy w temacie kulinariów to ja potrzebuje BARDZO DOBRY - najlepiej sprawdzony- przepis na wątróbkę. Chciałabym przekonać męża do jej smaku ( jego mama mu zniesmaczyła 80% rzeczy które lubię, w tym makarony, ryże, kasze, zupy i połowa mięs..) . Ja umiem, ale powiem tak ; dupy nie urywa.
a chciałąbym żeby jakoś sie przekonał i do tego tak jak przekonałam go do połowy zup i prawie każdego mięska ;P ( niestety nie mam pojęcia jak przekonać go do czegokolwiek innnego niż ziemniaki ... )

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

a gdzie jeździcie na grzyby, bo widzę ze ty z częstochowy a ja jeździłąm kiedyś tam za kalety (pewnie kojarzysz) to ode mnie jak sie jedzie w stronę Twoją.. co prawda od czestochowy to jeszcze kupa kilometrów no ale można zapytac ;p
Dostałam, dziękuję

kyte jak możesz mi robić to??? ja mogę jedynie ciasta bez pieczenia (ale też miałam sernik tylko na zimno;d brat mój powiedział ze wyśmienity ;D

kupiłam moim kociakom przekąski takie i wiecie co??? stoją przy szafce i miauczą.
oj do wątróbki to się nigdy nie potrafiłam przekonać, u mnie w domu jak rodzice już robili to tylko podsmażaną z cebulką, próbowałaś szukać jakichś przepisów w internecie?
Stary 2013-09-11, 20:46   #2286
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cześć

Ależ mi dzisiaj mała szaleje, boliii Wierci się niesamowicie, a ja tylko ałaa i ałaa

Na blogu wczorajsze moje zakupy + rzeczy dla dziecka (te już widziałyście ) http://beautyhairandfashion.blogspot...dobyczach.html

W sobotę odbieramy film i zdjęcia ze ślubu/wesela Jedziemy też po łóżeczko. Mam nadzieję, że w końcu kupimy.

Zdecydowałam się na tą pościel z załącznika
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15.jpg (93,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 17.jpg (87,2 KB, 9 załadowań)

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 20:47   #2287
nasturcja7667
Zadomowienie

Myślałam, że im bliżej porodu tym więcej postów będzie, a tu lipa cisza jak makiem zasiał
Stary 2013-09-11, 20:47   #2288
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
maila mam dziękuję
To świetnie! Juz dojżałam dlaczego nie mogłam wysłać więcej. Jednorazowo mogę 50MB tylko. Niektóre pliki co mam maja ponad 50MB więc powysyłam Wam te mniejsze tylko.
Cytat:

Dostałam, dziękuję

Co do wątróbki to nie pomogę, bo ja najbardziej lubię taką podsmażoną z cebulką i zjeść na ciepło z chlebkiem. Mój mąż też co do niektórych potraw jest bardzo wybredny, a podroby choćbym nie wiem jak podała to nie tknie i koniec. Chociaż kiedyś z wielką łaską zjadł flaczki, które zrobiłam, ale tak sobie doprawił, że w ogóle nie smakowały jak flaczki.

Kalety oczywiście kojarzę, ale to dość daleko ode mnie. Jadą w Twoją stronę przed Kaletami są jeszcze Dębowa Góra, Leśniaki, Boronów - tak głównie jeździliśmy na jagody. Na grzyby też można by się wybrać. My co niedzielę jeździmy do teściowej na obiad i kawę i mamy taką już tradycję, że później wychodzimy do lasu na spacer z psami (teściowa mieszka na Wąsoszu, gmina Konopiska - niedaleko takiego "targu" z sukniami i garniturami Tuszynek może kojarzysz). Grzyby znajdujemy tak po prostu, nie że specjalnie jeździmy.
Stary 2013-09-11, 20:49   #2289
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
oj do wątróbki to się nigdy nie potrafiłam przekonać, u mnie w domu jak rodzice już robili to tylko podsmażaną z cebulką, próbowałaś szukać jakichś przepisów w internecie?
no wlasnie mi smakuje i sama robie taką z cebulką i obsmażaną, ale mojemu nie.. (troche mam wrażenie ze zobaczył co to i dlatego ) myślałam o jakiejś z warzywami, ale nie mam pomysłu. A z neta nie próbowałam, bo nie mogę mu tego zniesmaczyć jeszcze bardziej, jak bede próbować to stwierdzi ze to jst nie dobre i nie spróbuje już nigdy... a jak bede miała sprawdzony to akurat może mu bedzie smakować ;D nie wiem czy rozumiecie ;p

ej no żal żal zal. Oglądam top chef. i babka se pado, że kucharz nie moze być chudy a jak ktoś jest chudy to do kuchni sie nie nadaje czy jakoś tak ... CO ZA IDIOTKA. moim marzeniem kiedyś było otworzyć własną restaurację, miałam pomysł, miejsce, osoby współpracujące.. ale zabrakło odwagi. Potem brałam udział w róznych tutaj miejscowych kursach i na tym moje marzenia się skończyły ;( i wtedy byłam chudsza niż obecnie, czyli co??? nie nadawlabym sie? co za ludzie.. skad oni to myslenie mają. Ma szczęscie ta babka ze z Zielonej Góry jest
Stary 2013-09-11, 20:52   #2290
nasturcja7667
Zadomowienie

Co do jedzenia... Obadajcie:

Mój TŻ jest najmłodszym dzieckiem rodziców.. I Teściowa go zawsze jak dziecko traktowała. Jak był mały nie chciał jeść jarzyn w zupie, więc ona mu cedziła przez sitko I on do dzisiaj też cedzi Jak jesteśmy u nich, to ona mu cedzi zupę, ba- raz nawet skórkę od chleba mu odkrajała, bo twarda... Mało nie umarłam. Ja mu nie cedziłam ani raz, powiedziałam kiedyś, ze jak mu nie pasuje, niech sobie do mamusi z zupą idzie, by mu przecedziła. Więc pierwsze, co kupił na nowe mieszkanie to.. sitko. I sobie sam cedzi.
Stary 2013-09-11, 20:53   #2291
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Cześć

Ależ mi dzisiaj mała szaleje, boliii Wierci się niesamowicie, a ja tylko ałaa i ałaa

Na blogu wczorajsze moje zakupy + rzeczy dla dziecka (te już widziałyście ) http://beautyhairandfashion.blogspot...dobyczach.html

W sobotę odbieramy film i zdjęcia ze ślubu/wesela Jedziemy też po łóżeczko. Mam nadzieję, że w końcu kupimy.

Śliczna pościel!!
Cytat:
To świetnie! Juz dojżałam dlaczego nie mogłam wysłać więcej. Jednorazowo mogę 50MB tylko. Niektóre pliki co mam maja ponad 50MB więc powysyłam Wam te mniejsze tylko.

Co do wątróbki to nie pomogę, bo ja najbardziej lubię taką podsmażoną z cebulką i zjeść na ciepło z chlebkiem. Mój mąż też co do niektórych potraw jest bardzo wybredny, a podroby choćbym nie wiem jak podała to nie tknie i koniec. Chociaż kiedyś z wielką łaską zjadł flaczki, które zrobiłam, ale tak sobie doprawił, że w ogóle nie smakowały jak flaczki.

Kalety oczywiście kojarzę, ale to dość daleko ode mnie. Jadą w Twoją stronę przed Kaletami są jeszcze Dębowa Góra, Leśniaki, Boronów - tak głównie jeździliśmy na jagody. Na grzyby też można by się wybrać. My co niedzielę jeździmy do teściowej na obiad i kawę i mamy taką już tradycję, że później wychodzimy do lasu na spacer z psami (teściowa mieszka na Wąsoszu, gmina Konopiska - niedaleko takiego "targu" z sukniami i garniturami Tuszynek może kojarzysz). Grzyby znajdujemy tak po prostu, nie że specjalnie jeździmy.
aaa kojarze tyleee razy co ja w konopiskach byłam swoją drogą polecam innym, o ile nie spadła jakość i cena
musze kiedyś zebrać swoją grzybową paczkę i podjechac w te okolice

No zARAZ wyłącze ten TV. chudzi kucharze nie powinni istnieć może odpadnie ...
Stary 2013-09-11, 20:59   #2292
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczna pościel!!
Mam nadzieję, że na żywo będzie równie piękna Czytałam opinie o Darland i różnie piszą, jedni są zadowoleni, inni nie

Stary 2013-09-11, 20:59   #2293
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość

Mój TŻ jest najmłodszym dzieckiem rodziców.. I Teściowa go zawsze jak dziecko traktowała. Jak był mały nie chciał jeść jarzyn w zupie, więc ona mu cedziła przez sitko I on do dzisiaj też cedzi Jak jesteśmy u nich, to ona mu cedzi zupę, ba- raz nawet skórkę od chleba mu odkrajała, bo twarda... Mało nie umarłam. Ja mu nie cedziłam ani raz, powiedziałam kiedyś, ze jak mu nie pasuje, niech sobie do mamusi z zupą idzie, by mu przecedziła. Więc pierwsze, co kupił na nowe mieszkanie to.. sitko. I sobie sam cedzi.

Tłuścinki też nie je??

Mój był nauczony że NA ŚNIADANIE- ziemniaki, NA OBIAD- ziemniaki, NA KOLACJE- ziemniaki. Zup nie jadł żadnej oprócz rosołu u babci, pieczenie? niee, jedyne mięso to schab, filet i rolada wołowa. Raz zrobiłąm pieczeń z szynki, jak powiedziałąm zanim spróbował to powiediał ze nie lubi, dzisiaj wcina jak nienormalny ;p tak samo z innymi rzeczami... co mnie wkurza ze u niego w rodzinie do prawie każdego dania dodaje sie ocet i on tez tak na początku robił.. np. do schaba jak rozbełtał jajo to dodawał odrobine octu. MI TO W OGÓLE NIE SMAKOWAŁO ale on tak jadł w domu nie znał innego smaku. W ogóle oni nie używają przypraw innych niz sól pieprz i ocet. u mnie znów odwrotnie- przypraw mam dwa wielkie takie kartonowe pudełka i używam do prawie wszystkiego
Stary 2013-09-11, 21:03   #2294
Miss Triss
Zadomowienie

Cytat:
Cześć

Ale Ci zazdroszczę, że takiego fajnego lumpka masz w okolicy! Ja bym chyba tam chodziła codziennie, takie perełki wyszperać.
Pościel piękna!
Cytat:

Miałam w dzieciństwie taką koleżankę, której mama nauczyła ją jeść cedzone zupy i też do tej pory sobie cedzi. Dla mnie jest to dziwne i nigdy w życiu bym tego nie zaakceptowała.
Cytat:
aaa kojarze tyleee razy co ja w konopiskach byłam swoją drogą polecam innym, o ile nie spadła jakość i cena
musze kiedyś zebrać swoją grzybową paczkę i podjechac w te okolice
No zARAZ wyłącze ten TV. chudzi kucharze nie powinni istnieć może odpadnie ...
Oooo to jak kiedyś będziesz w tych okolicach możemy zgadać się na jakąś kawkę.
Stary 2013-09-11, 21:04   #2295
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Myślałam, że im bliżej porodu tym więcej postów będzie, a tu lipa cisza jak makiem zasiał
ja też

Cytat:
no wlasnie mi smakuje i sama robie taką z cebulką i obsmażaną, ale mojemu nie.. (troche mam wrażenie ze zobaczył co to i dlatego ) myślałam o jakiejś z warzywami, ale nie mam pomysłu. A z neta nie próbowałam, bo nie mogę mu tego zniesmaczyć jeszcze bardziej, jak bede próbować to stwierdzi ze to jst nie dobre i nie spróbuje już nigdy... a jak bede miała sprawdzony to akurat może mu bedzie smakować ;D nie wiem czy rozumiecie ;p
do pewnych smaków ciężko się przekonać niestety, wiem coś o tym. Ja się też do dziś do wątróbki nie przekonałam, sam zapach mi nie odpowiada i jakoś nie podchodzi mi ten smak. Mój tata np nie tknie kaszy (chyba że jest w gołąbkach to już musi ).

Cytat:

sorki ale ja już chyba wolę mojego TŻ który zawsze mówi że je wszystko i jemu obojętne co się ugotuje o cedzeniu zupy to jeszcze nie słyszałam
Stary 2013-09-11, 21:09   #2296
ryba91
Zakorzenienie

Miki - fajne te rzeczy ;d a ten sweterek długi w paski widziałam też dzisiaj, ale był za mały na mnie ;p SUper rzeczy

No ten program to jakiś niepoważny. Jest w Jury ten cały nowak czy jak mu tam.. ten krytyk i babka zrobiła sandacza z batatem a on : nie lubie marchewki" nie oglądam następnego odcinka...

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Ale Ci zazdroszczę, że takiego fajnego lumpka masz w okolicy! Ja bym chyba tam chodziła codziennie, takie perełki wyszperać.
Pościel piękna!

Miałam w dzieciństwie taką koleżankę, której mama nauczyła ją jeść cedzone zupy i też do tej pory sobie cedzi. Dla mnie jest to dziwne i nigdy w życiu bym tego nie zaakceptowała.

wyobrażacie sobie pójść do restauracji i prosić o jarzynową bez jarzyn?

WIem że cięzko zaakceptować niektóre smaki, ale jego mama robiła wątróbke tak, ze najpierw myła, potem podlewała octem delikatnie, potem na patelnie do tego cebula i koniec. A ta wątrobka to nawet mi nie smakowała..

jak bede to napewno ;p a w ogóle własnie zdałam sobie sprawe ze za 3 dni miałabym brać slub kościelny
Stary 2013-09-11, 21:11   #2297
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Miki - fajne te rzeczy ;d a ten sweterek długi w paski widziałam też dzisiaj, ale był za mały na mnie ;p SUper rzeczy

No ten program to jakiś niepoważny. Jest w Jury ten cały nowak czy jak mu tam.. ten krytyk i babka zrobiła sandacza z batatem a on : nie lubie marchewki" nie oglądam następnego odcinka...

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

wyobrażacie sobie pójść do restauracji i prosić o jarzynową bez jarzyn?

WIem że cięzko zaakceptować niektóre smaki, ale jego mama robiła wątróbke tak, ze najpierw myła, potem podlewała octem delikatnie, potem na patelnie do tego cebula i koniec. A ta wątrobka to nawet mi nie smakowała..

jak bede to napewno ;p a w ogóle własnie zdałam sobie sprawe ze za 3 dni miałabym brać slub kościelny
a namówiłaś go kiedyś żeby spróbował chociaż po twojemu?
Stary 2013-09-11, 21:15   #2298
ryba91
Zakorzenienie

będę Wam narzekać na ten program, ale wyobraźcie sobie ze czekam aż ta laska odpadnie.. ma do ugotowania jakiś popisowe danie zeby nie odpaść a ona robi pierogi lawendowo migdałowe (swoja drogą ciekawe jak smakuje) i stwierdziła ze ma tak dużo czasu i pomaga innym.. przecież to jest rywalizacja... powinna zrobić coś co zatka im buzie na długo . Jak już chce pierrogi to niech też zrobi coś dodatkowego, bo wydaje mi sie ze przy innnych daniach- polędwicach, jakiś rybach, ptakach i innych tego typu to wypadnie słabiej... choć kto wie...

Anoula- no tak, ale ugryzł kawalek i na tym sie skończyło, to było 2 lata temu. Ostatnio chciałam kupić to mi w sklepie haje zrobił ze nie tknie, bo na sam zapach chce mu sie wymiotowac.. a to mi sie wydaje ze mu w głowie siedzi.. i tera jak siedze w domu to chciałam zrobić wcześniej żeby nie czuł jak sie smaży, nie widział, tyko przyszedł i spróbował.. moze wtedy mu to przejdzie..

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-09-11 o 21:18
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 21:16   #2299
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
będę Wam narzekać na ten program, ale wyobraźcie sobie ze czekam aż ta laska odpadnie.. ma do ugotowania jakiś popisowe danie zeby nie odpaść a ona robi pierogi lawendowo migdałowe (swoja drogą ciekawe jak smakuje) i stwierdziła ze ma tak dużo czasu i pomaga innym.. przecież to jest rywalizacja... powinna zrobić coś co zatka im buzie na długo . Jak już chce pierrogi to niech też zrobi coś dodatkowego, bo wydaje mi sie ze przy innnych daniach- polędwicach, jakiś rybach, ptakach i innych tego typu to wypadnie słabiej... choć kto wie...
aż sobie włączyłam po Twoich recenzjach, ta laska też mnie rozwala, wszyscy się uwijają jak mrówki a ta nic
Stary 2013-09-11, 21:24   #2300
niunia32
Zakorzenienie

Dziewczyny a moze warto sie w przychodni zorientować o położna, ta ktora przyjdzie do domu po porodzie. Mnie maz przewiózł i pojechał zgłosić w przychodni ogólnej, ze urodziłam, podal moj nr tel, jeszcze w ten sam dzien zadzwoniła położna i następnego dnia przyszła zobaczyc maleństwo, moisa rane. Bodajże położna środowiskowa sie to nazywa

Zrobiliśmy z mężem nową skrzynkę na korki córka byla ww tym czasie na zumbie z kuzynka i moja mama. Zumba dla przedszkolaków ale co tam :p

Zjadlam dlugo wyczekiwane lody najchętniej bym całe pudełko zjadła, aw sumie prawie pół małejbabki zjadlam

Domii i bez Sr.urodzisz ja nie chodziłam w ogole

Zdjecia obejrzę z kompa jutro

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Pościel piękna!

No top jesyem dziwna ja do dzisisj jen pieczarkowa bez pieczarek. I tylko w wersji z makaronem :p

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 21:27   #2301
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a moze warto sie w przychodni zorientować o położna, ta ktora przyjdzie do domu po porodzie. Mnie maz przewiózł i pojechał zgłosić w przychodni ogólnej, ze urodziłam, podal moj nr tel, jeszcze w ten sam dzien zadzwoniła położna i następnego dnia przyszła zobaczyc maleństwo, moisa rane. Bodajże położna środowiskowa sie to nazywa

Zrobiliśmy z mężem nową skrzynkę na korki córka byla ww tym czasie na zumbie z kuzynka i moja mama. Zumba dla przedszkolaków ale co tam :p

Zjadlam dlugo wyczekiwane lody najchętniej bym całe pudełko zjadła, aw sumie prawie pół małejbabki zjadlam

Domii i bez Sr.urodzisz ja nie chodziłam w ogole

Zdjecia obejrzę z kompa jutro

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

No top jesyem dziwna ja do dzisisj jen pieczarkowa bez pieczarek. I tylko w wersji z makaronem :p
też odcedzasz?

no dziwna laska.. ona stwierdziła w ogóle ze wszystkie dania są przesadzone i powinni pójsć jak ona- na prostote a nie wymyślne smaki itd..
Stary 2013-09-11, 21:27   #2302
Trele_Morele
Zakorzenienie

Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII

Cytat:
no własnie i teraz nie wiem. A pojawiła mi sie ja wiem.. 3 dni temu? ale wczoraj nie miałam jak wyjść do apteki, a nie pomyslałam zeby mój mi kupił i dzisiaj jak sie obudziłam to jakaś masakra. Na pół policzka to mam. No może przesadziłam, ale strasznie sie rozlazło, boli i wkur,wia. a zajady to mam już z miesiaći nie umiem wyleczyć

a skład pisze że czeroboran odu i glicerol 86%.. nie wime cyz ryzykowac....

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

no to moze brata weźmiesz... macie dobry kontakt przecież.. albo tatę, albo jakąś przyjaciółkę? Ja na pewno rodzic sama nie chce, chyba ze cos sie wydarzy [tfu tfu]
Nie no ! Z bratem czy ojcem to ja sama bym nie poszla. Predzej z kolezanka !
Co do brata ..
Wczoraj mojego prosil am zeby przyjechal do tego laptopa , powiedzial ze w piatek ..
Dzis mi mama dzwoni I mowi ze mlody do niej przyszedl I sie pytal jakie sa szanse ze ja w piatek zaczne rodzic, bo jak zaczne to on mi napewno nie pomoze tylko ucieknie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 21:30   #2303
NEWTREND
Rozeznanie

Cześć dziewczyny,
Piszecie o gołąbkach dziś, mi ostatnio Anoula narobiła smaku i dziś miałam na obiad.
Domi może możesz kogoś jednak namówić żeby był przy tobie, mój mąż też nie chciał przy pierwszym porodzie, ale w końcu się zgodził i był tam ze mną a na koniec po prostu wyszedł i ostatniej akcji nie widział. Jakoś tak mi było raźniej. Za drugim razem został do końca i powiedział że nie było to nic strasznego, oczywiście tam mi nie zaglądał tylko stał przy mojej głowie i za rękę mnie trzymał. Mi było raźniej choć on twierdzi że czuł się tam niepotrzebny.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Cześć

śliczne rzeczy dla maleństwa i dla ciebie.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 21:31   #2304
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Pościel piękna!
Wystarczyłoby we wtorek na dostawy, wtedy są najlepsze ciuchy Ja już niestety nie daję rady tak latać, bo to kawałek drogi ode mnie. Zawsze takie tłumy ludzi są Chodzę już tam jakoś od połowy 2011 r. Kiedyś nie było wtorku żebym nie była na dostawie

Cytat:
Mój ma dziecięcą rozmiarówkę, chyba na 12 lat Sporo ubrań z ciucha mam z działu dziecięcego

Stary 2013-09-11, 21:33   #2305
NEWTREND
Rozeznanie

A w ogóle to mam dziś bardzo zły dzień bo dzwoniłam do zus i odmówili mi zasiłku chorobowego. że niby księgowa z biura się spóźniła z jakąś deklaracją i muszę pisać odwołanie i znowu się wszystko przeciągnie. Aż się popłakałam po tym telefonie bo jak zwykle u nas musi być pod górkę.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 21:35   #2306
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
A w ogóle to mam dziś bardzo zły dzień bo dzwoniłam do zus i odmówili mi zasiłku chorobowego. że niby księgowa z biura się spóźniła z jakąś deklaracją i muszę pisać odwołanie i znowu się wszystko przeciągnie. Aż się popłakałam po tym telefonie bo jak zwykle u nas musi być pod górkę.
oj współczuję, jakaś masakra w tym kraju
Stary 2013-09-11, 21:38   #2307
niunia32
Zakorzenienie

Mniam gołąbki. Musze zrobic i to z zapasem j)
Za mna ostatnio chodzi fasolka po bretońsku i moja mama zrobila, jutri ise po porcje dla nas

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 21:38   #2308
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość

śliczne rzeczy dla maleństwa i dla ciebie.

Stary 2013-09-11, 21:39   #2309
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Mniam gołąbki. Musze zrobic i to z zapasem j)
Za mna ostatnio chodzi fasolka po bretońsku i moja mama zrobila, jutri ise po porcje dla nas
oj fasolka fasolkę to bym z chęcią zjadła
Stary 2013-09-11, 21:39   #2310
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
no własnie i teraz nie wiem. A pojawiła mi sie ja wiem.. 3 dni temu? ale wczoraj nie miałam jak wyjść do apteki, a nie pomyslałam zeby mój mi kupił i dzisiaj jak sie obudziłam to jakaś masakra. Na pół policzka to mam. No może przesadziłam, ale strasznie sie rozlazło, boli i wkur,wia. a zajady to mam już z miesiaći nie umiem wyleczyć

a skład pisze że czeroboran odu i glicerol 86%.. nie wime cyz ryzykowac....

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

no to moze brata weźmiesz... macie dobry kontakt przecież.. albo tatę, albo jakąś przyjaciółkę? Ja na pewno rodzic sama nie chce, chyba ze cos sie wydarzy [tfu tfu]
Na zajady mi pani w aptece poleciła maść cynkową, ale niestety dla mnie do niczego ale jeszcze dentysta jak do niego pojechałam polecił mi elugel, możesz poczytać o nim , zapytać, mnie pomógł na zajady też.
Innego nic nie umiem już plecić

Ja właśnie ulepiłam trochę pierogów z mięsem, zaraz pójdę się umyć i dalej będę wisieć na wizażu

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości