|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Przysypia na 3 minuty, budzi sie i wyje.. i tak w kółko ![]() Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#1352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Naszemu nie wiem co dziś się stało od jakiś 2 godzin beczy bez przerwy, widać że spać mu się chce, ale ciągle wstaje i ryczy. TŻ go uspokajał bo ja to bym chyba oszalała w tym wrzasku. Jadł o 16stej, później ciągle mu się ulewało, później znów karmienie, wrzaski, teraz dostął mm i sie na chwilę uspokoił i znów zwymiotował i ryk niemiłosierny. Jakbym z nim sama była to chyba bym oszalała od tego płaczu.
|
|
|
#1353 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
En ja tak miałam dwa tygodnie. Non stop płacz:banghead: i dopiero teraz jest spokój. Przez ten płacz dostał chrypki. Życzę aby szybko przeszło
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Mój tesc od urodzenia Małego w ogóle go nie wziął, bo boi się, że go polamie ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1354 |
|
Zadomowienie
|
Aha dzisiejsze osiągnięcia:
- wysłałam fotki do wywołania w media markt przez net ![]() - w końcu wytarłam te kurze u Tymoteuszka w pokoju - zaakceptowałam projekt zaproszeń na chrzest ![]() - wylicytowałam garniturek dla Tymusia
|
|
#1355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj bujałam na rękach intensywnie caluteńki dzień![]() Dziś na szczęście aż tak tragicznie nie jest
|
|
|
|
|
#1356 |
|
Wtajemniczenie
|
Neni ja też sama. Tż jak wróci z pracy to zmęczony jest...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Ewusia brawo! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1357 |
|
Zakorzenienie
|
En mocno cie przytulam, wierzę, że masz dość
Ja łapię stresa jak mały płacze chwilę, a co dopiero cały dzień Oby Tomaszkowi szybko to przeszłoJa też znowu sama, tż wpadł tylko coś zjeść i pojechał na próbę
|
#1358 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
straszne, biedne maleństwoCytat:
![]() Cytat:
My właśnie dostaliśmy syropek na takie zachowanie. Używamy, a właściwie używaliśmy go doraźnie, bo teraz (odpukać) już takie chwile jak u Was się nie zdarzają. A Franek po nim spał i odpoczywał i jak się budził to był spokojniejszy.
Edytowane przez ona8686 Czas edycji: 2013-09-11 o 18:47 |
|||
|
|
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Idę kąpać Małego, bo jego godzina, a wczoraj nie dałam rady.
|
|
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
En tak się cieszę, że się zamieniamy, bo z Młodym trzeba iść na szczepienie
![]() Wstał, zjadł i gada do kota lamaze
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
Wspolczuje Wam tych skokow...ja to niewiem co to jest chyba ze przeoczylam jak mala miala ale watpie..bo z tego co piszecie nie da sie niezauwazyc...
mala wykompana i juz spi bo strasznie zmeczona bo ogladala szpital caly i chwile wczesniej jeszcze gugala wiec dlugo nie spala to padla he:-P dzis wogole malo spala .. a mnie tak wkurzaja cycki ze dramat w zasadzie jeden...nawet nie musze odciagac bo jak jest za pelny to cieknie jak z kranu...wkurza mnie to...a mala possie chwile i strzela focha...:-P ja tez bede chciala wprowadzac od 4miesiaca conieco-noech sie hartuje ha,dzis widzialam jak maly K raczkuje zapiernicza jak samochodzick..nigdy nie widzialam jak dzidcko raczkuje a to jwst taaaaakieee slodziutkie(no ale oczy to do okola glowy i wszedziectrzeba miec )margos bylam na placu w tym zabawkowym i Pani ma mi na pezyszly tydz zamowic lamaze kotka..ciekawe w jakiej cenie hhaha
|
|
|
|
#1362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1363 |
|
Zakorzenienie
|
Neni biorę na ręce to też ryk, mniejszy, ale dalej taki mało co do wytrzymania
Agrafka- dwa tygodnie? o matulu, to jeszcze tydzien nas czeka?? Margosia- przyjmuję na klatę szczepienia szczepienia to nic w porównaniu z brakiem słuchu u matki. Jutro jadę po stopery do uszu jak dalej będzie tak ujadał przynajmniej jak go bede trzymac to bez obawy o uszyOna- jaki to syropek? myślałam tez nad herbatką hippa uspokajającą, któraś z Was pisała, że dobry jest?;>
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-09-11 o 19:34 |
|
|
|
#1364 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nadal odbija się od drzwi Cytat:
![]() A mój syn obsrał sobie plecy.. już drugi raz dzisiaj wylało mu się kupsko..dobrze, że mąż znowu szybciej wrócił, od razy kąpanko zrobiliśmy..stwierdziliśm y, że chyba pampki za małe i sprawdziliśmy na dupsku dady2 i babydream2..w tych pierwszych wyglądał jak zapaśnik sumo, te drugie ciut mniejsze jakby, mniej w nogawkach wykrojone, więc testujemy jak się obsra, to brak nam opcji
|
||
|
|
|
#1365 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Wykapalam Ale, teraz je i do spania. Dziś walnela 4 razy takie kupy że aż wyszły. Na ta chwilę mam 1 pajaca czystego bo reszta się suszy.
A tak w ogóle to jesień mój drodzy bo od wczoraj mój mąż przepala w piecu... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bez względu na to czy zimno czy ciepło
|
|
#1368 |
|
Wtajemniczenie
|
En u nas Mały miał twarde kupki to płakał, bakow nie mógł puścić. Ma refluks to jeszcze go bolalo. Ale teraz jest dobrze
![]() Michaś wykapany, a jutro czeka nas szczepienia ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1369 |
|
Konto usunięte
|
My mieszkamy w mieszkaniu i mamy własne ogrzewanie i też powoli będziemy puszczać, bo zimno, zwłaszcza nad ranem. Teraz dogrzewamy piecykiem olejowym pokoik, bo zaraz kąpiemy marudę...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
Położyliśmy Małego na matę edulacyjną.. ćwierka i lata mu ptaszek nad głową..muzyczka gra.. słucha, ale ptaszka nie widzi
|
|
|
|
#1371 |
|
Konto usunięte
|
Hej ja na szybko bo czasu niet.
![]() Byliśmy dzisiaj na rehabilitacji z malizną metodą bobath - mały ma mala asymetrie w prawa strone i musimy ja wyrownac. dużo ciekawych i ważnych informacji sie dowiedzieliśmy, wklejam poradnik zawierający w sumie najważniejsze kwestie noszenia i trzymania maluchów. .Kurcze.. Mamy drugie dziecko a tyle błędów popełniliśmy człowiek czly czas sie uczy http://qcm2.quicksilver.pl/img/18/Po...%20dziecka.pdf Jutro czeka mnie kolejny zwariowany dzien, ide z małym do endokrynologa - wyniki ma super !!! ale bedzie ryk .. Dzisiaj uzgodnilam z malizną ze zmienia chlopak swoje podejście do spania w nocy.. Od dzisiaj zaczyna jeść dużo i do syta i ma sie budzić tylko 3 razy: o 24, potem o 3 i 6 ... No Zobaczymy czy umie dotrzymać słowa..
|
|
|
|
#1372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za to tesciowa za niego nadrabia, dziś zabrała piotrka od ojca chrzestnego bo niby zle trzymał, taaaaaaaaa |
|
|
|
|
#1373 |
|
Wtajemniczenie
|
Teso dziękuje za poradnik na pewno skorzystam
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje chłopaki śpią a ja ide sie wykąpać
|
|
|
|
|
#1375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale ona to wiadomo, dlaczego - po prostu towarzyska jest, nudzi sie sama w lozeczku, sowy widac malo komunikatywne, mamusia jest dużo ladniejsza i smieszne rzeczy robi rozne Cytat:
![]() [1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42754477]Hej ja na szybko bo czasu niet. ![]() Byliśmy dzisiaj na rehabilitacji z malizną metodą bobath - mały ma mala asymetrie w prawa strone i musimy ja wyrownac. dużo ciekawych i ważnych informacji sie dowiedzieliśmy, wklejam poradnik zawierający w sumie najważniejsze kwestie noszenia i trzymania maluchów. .Kurcze.. Mamy drugie dziecko a tyle błędów popełniliśmy człowiek czly czas sie uczy http://qcm2.quicksilver.pl/img/18/Po...%20dziecka.pdf Jutro czeka mnie kolejny zwariowany dzien, ide z małym do endokrynologa - wyniki ma super !!! ale bedzie ryk .. Dzisiaj uzgodnilam z malizną ze zmienia chlopak swoje podejście do spania w nocy.. Od dzisiaj zaczyna jeść dużo i do syta i ma sie budzić tylko 3 razy: o 24, potem o 3 i 6 ... No Zobaczymy czy umie dotrzymać słowa.. [/QUOTE] ja sie boje nawet kliknac w ten poradnik, z moją ręką niesprawna na bank krzywde dziecku robie noszeniem pocieszajace jest, ze w zwiazku z tym niemal w ogole jej nie nosze, tyle co do odbekniecia i do kąpieli w sumie ![]() A dlaczego macie przedszkole tak daleko?... Lilo wczoraj spala od 22 do mojego budzika o 4.30 na karmienie ![]() Myslalam, ze cyca nie da rady zassac, tak mlekiem nabraly ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Teso, fajowy ten poradnik ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- ALE BOSKI WOZECZEK ZNALAZLAM spacerowy http://allegro.pl/spacerowka-wozek-s...542711841.html
|
|
#1376 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Dziewczyny za wszystkie odpowiedzi i dobre słowo
Ja żelaza nie biorę bo powiedzieli żeby po porodzie odstawić a ja posłuchałam- nie wiem czy mi nawet sprawdzili poziom żelaza we krwi po urodzeniu Adasia ![]() Do tej pory Młody nie miał robionych badań- jutro idziemy "wyprosić" o skierowanie Młody zaraz po urodzeniu był nawet w 50 centylu Potem spadł na 25, potem na 9 a na dzisiaj jest w okolicach 2,5 centyla Tak samo jest ze wzrostem- był na 50 centylu teraz jest już na 25. Tylko główka rośnie znośnie w tych centylach Ja wiem, że te siatki są o tyłek potrzaskać no ale fakt jest faktem, że Adaś nie przybiera na wadze. Olitah- jak znajdziesz chwilę to napisz to co chciałaś mi napisać- nawet jeśli miałoby być to zjechaniem mnie z góry do dołu ![]() Margosia- pamiętam, że Twój Piter miał okres, że przybrał tylko 20gramów- o co chodziło w Waszym przypadku wtedy i jak sobie poradziliście bo teraz chyba Mały ładnie Ci przybiera... Wiecie, że ja się omal nie poryczałam tam jak zobaczyłam ile Adaś przybrał? Było sporo dzieci- wszystkie takie grubiutkie z milionem fałdek. A z Adasia to taka mała dupina jest |
|
|
|
#1378 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie dręcz się tak, przecież robisz wszystko jak najlepiej możesz- to nie Twoja wina. Na pewno się wyjaśni i Adaś zacznie przybierać i nadrabiać wagę![]() Ja dziś Młodemu znów dałam czopek Viburcol, bo kupiłam na wczoraj. Tyle, że wczoraj nic nie pomógł i był ryk od rana do wieczora, a dziś po południu Młody zaczął się powoli wyciszać. I nie wiem na ile to zasługa czopka-być może po prostu żegnamy Pana Skoka ![]() Ale te czopki w większości aptek też są na receptę. Mój TŻ znów wrócił wcześniej - i wiecie co? Zastał mnie w łóżku z innym facetem |
||
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku w sumie to nie wiadomo do końca czemu Gluciątko nie przybierało, może to wina żółtaczki, która wtedy przechodził... Może źle go dostawiałam do piersi
Nam też nikt nie robił żadnych badań ot tak przez 2 tygodnie nie przybrał w następnym już ładnie...A teraz to w sumie nawet nie wiem bo Go 6 tygodni nie ważyliśmy... Młody nie padł o 19 tak jak ostatnio i wytrzymał do powrotu Taty Dzięki temu zaliczyli wspólną kąpiel w dużej wannie
|
#1380 |
|
Zadomowienie
|
Mój syn drugi dzień z rzędu zasnął sam!
Teso my też mamy lekką asymetrię, tzn. mieliśmy moim zdaniem ćwiczenia w domu pomogły i już nie widać różnicy. Pierwszą rehabilitacje mamy 30 września. Przespanych nocy
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:44.

Wczoraj bujałam na rękach intensywnie caluteńki dzień

. Położna mówiła że będą musieli je wszystkie usunąć, bo strasznie się kaleczył
My właśnie dostaliśmy syropek na takie zachowanie. Używamy, a właściwie używaliśmy go doraźnie, bo teraz (odpukać) już takie chwile jak u Was się nie zdarzają. A Franek po nim spał i odpoczywał i jak się budził to był spokojniejszy.

szczepienia to nic w porównaniu z brakiem słuchu u matki. Jutro jadę po stopery do uszu jak dalej będzie tak ujadał

jak się obsra, to brak nam opcji