Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-) - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 13:53   #991
wiola883
Rozeznanie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiaj i jutro

mnie boli gardło i katar mam wiec sie wygrzewam po kocykiem .

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

[QUOTE=VwVampirka;42748054]:

ciesze sie ze leksz przypadł ci do gustu i wyjasnił co i jak a musis pozytywnie myslec mi tak powtarza moja pani doktor
wiola883 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:21   #992
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdi555 Pokaż wiadomość
A mi na 19.05
Wcześniejszy podawał mi 15.05

Tak, od dawna mam swój typ - Tosia (Antonina)
Dla chłopca Tosiek (Antek) albo Franek. Choć Kobieta w ciąży humorzasta i zmienna jest, więc kto wie - może mi się odmieni

To mamy bardzo podobne typy. Bardzo mi się podobają dla chłopca Tosiek i Franek są idealne dla mnie a dla dziewczynki to nie mam w sumie jeszcze typu ;/

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość

No i dobrze. A na zwolnieniu masz kod "B"? Jak tak, to zwolnienie ciążowe, 100% płatne

Czyli dobrze rozumiem że jak kobieta w ciaży jest na L4 to jej się należy 100% ???

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:22   #993
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kandulska Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie i Cioteczki weszłam tylko na minutke,napisać Wam ,że bardzo prosze o kciuki,zaczynam się szykować na wizytę..strasznie się boję,ale co ma być to będzie. Trzymajcie kciuki proooooszę odezwę się jak wrocę. Jak co to lekarz przyjmuje miedzy 15-16.30 .

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
I jeszcze czasem 2 dania?? No to ładnie
Dobra organizacja Zobaczymy jak to będzie przy dwójce

Cytat:

Odpocznij! Trzeba korzystać, póki się da

O fajny ten kalkulator Tylko mi termin porodu na później wyliczył Podoba mi się cały ten opis, nawet są pasujące imiona Okazuje się, że dla dziewczynki dobrze wybrałam, bo imię znajduje się w puli proponowanych

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ----------

40 minut drzemki dużo robi
Mi termin wylicza na 14.05 i jak sama sobie wyliczyłam wg OM to też 14.05 Jak byłam w pierwszej ciązy to lekarz wyliczył mi na 20.04 a ten kalkulator na 18.04 i tak też urodziłam.
I w pierwszej ciąży miałam przeczucia na dziewczynkę TŻ też wybraliśmy nawet imię Maja , ale wyszedł chłopaczek a teraz patrzę że w razie W to Maja też jest w proponowanych w sumie dla dziewczynki podoba mi się też Zuzia, Lena, Nikola gorzej z imieniami dla chłopca. Dla syna wybraliśmy imię dopiero ok 2 tyg przed porodem

U mnie nadal nikt nie wie że jestem w ciąży. Dobrze że nie mam żadnych objawów bo mogę to ukryć a mieszkamy z teściami .... w planach mamy budowę i iście na swoje.

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2013-09-11 o 14:25
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:26   #994
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Czyli dobrze rozumiem że jak kobieta w ciaży jest na L4 to jej się należy 100% ???
Tak Tylko musisz pilnować, żeby wpisywali odpowiedni kod na zwolnieniu
Magdi555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:26   #995
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dark lady,Niki 89, Czarnula 209, M_aria, dweakolory1 -dzięki za pomoc dziewczyny

Czy w tym okresie ciąży czyli w 8 tygodniu powinnam mieć jakieś straszne mdłości? Powinnam wymiotować??? Bo jak na razie mdli mnie czasem tylko...

Chciałabym wiedzieć czego się spodziewać a może uda mi się przebrnąć przez ciąże bez wymiotów... marzenie

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 14:48   #996
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Czy w tym okresie ciąży czyli w 8 tygodniu powinnam mieć jakieś straszne mdłości? Powinnam wymiotować??? Bo jak na razie mdli mnie czasem tylko...

Chciałabym wiedzieć czego się spodziewać a może uda mi się przebrnąć przez ciąże bez wymiotów... marzenie
Niekoniecznie Mdłości, wymioty, złe samopoczucie, senność, nabrzmiałe i bolące piersi, itp, to objawy, które mogą wystapic, ale nie muszą Najczęściej jest to koło 8 tygodnia, ale z tym też różnie bywa, tak, jak i z tym, że trwają przez pierwszy trymestr - nawet wczoraj któraś pisała, że złe samopoczucie miała przez cała ciąże. Każda ciąża inna i nie ma schematu kiedy i co będzie 'dolegać'. Wymioty mogą jeszcze przyjść, ale też nie muszą Tylko się cieszyć z dobrego samopoczucia Ja w poprzedniej ciąży miałam mdłości około 8tyg. i trwały równy tydzień Ciąże wspominam bardzo dobrze i oby ta była podobna
Stary 2013-09-11, 14:55   #997
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Dark lady,Niki 89, Czarnula 209, M_aria, dweakolory1 -dzięki za pomoc dziewczyny

Nie musisz mieć Ja poprzednią ciąże przechodziłam bez objawowo. Chodziłam tylko często sikać . I na początku miałam mdłości w samochodzie i komunikacji miejskiej.
Teraz jak na razie też żadnych objawów nie mam, oprócz czasami zawrotów głowy.
Stary 2013-09-11, 15:12   #998
ilkas
BAN stały

Cytat:
A mi na 19.05
Wcześniejszy podawał mi 15.05

Tak, od dawna mam swój typ - Tosia (Antonina)
Dla chłopca Tosiek (Antek) albo Franek. Choć Kobieta w ciąży humorzasta i zmienna jest, więc kto wie - może mi się odmieni
Hehe, 19.05 to urodziny mojego męża Także mój maluch będzie z maja jak tatuś.

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Dobra organizacja Zobaczymy jak to będzie przy dwójce

40 minut drzemki dużo robi
Mi termin wylicza na 14.05 i jak sama sobie wyliczyłam wg OM to też 14.05 Jak byłam w pierwszej ciązy to lekarz wyliczył mi na 20.04 a ten kalkulator na 18.04 i tak też urodziłam.
I w pierwszej ciąży miałam przeczucia na dziewczynkę TŻ też wybraliśmy nawet imię Maja , ale wyszedł chłopaczek a teraz patrzę że w razie W to Maja też jest w proponowanych w sumie dla dziewczynki podoba mi się też Zuzia, Lena, Nikola gorzej z imieniami dla chłopca. Dla syna wybraliśmy imię dopiero ok 2 tyg przed porodem

U mnie nadal nikt nie wie że jestem w ciąży. Dobrze że nie mam żadnych objawów bo mogę to ukryć a mieszkamy z teściami .... w planach mamy budowę i iście na swoje.
Zmotywowałaś mnie i właśnie skończyłam robić obiad

Cytat:
Ja w poprzedniej ciąży miałam mdłości około 8tyg. i trwały równy tydzień Ciąże wspominam bardzo dobrze i oby ta była podobna
Ja miałam tak samo. Lekkie mdłości jakiś czas i tyle.
Ogólnie ciąże wspominam super, poród super, potem pierwsze miesiące z Emilką też ok - bez kolek i większych problemów (poza zapaleniem piersi - to wspominam gorzej niż poród )
Dlatego ja się teraz meeega boję. Bo nie może być tak cudownie we wszystkim po raz drugi. Dlatego nastawiam się na hardcore
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:24   #999
anna_588
Raczkowanie

ja według OM 7 tc, a poród na 5.05.2013.

ale wam zazdroszcze, wy już macie pierwsze wizyty u gina za sobą, a ja muszę czkeać do 4.10- czyli na niemal koniec 10 tygodnia, bo nie było wcześniej wolnych terminów.

zaczynam się zastanawiać czy nie iść prywatnie do ginekologa np. jutro na usg, bo nie wiem czy 10tc to nie zapóźno na pierwszą wizytę
anna_588 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 16:53   #1000
Magdi555
Rozeznanie

Cytat:
Ogólnie ciąże wspominam super, poród super, potem pierwsze miesiące z Emilką też ok - bez kolek i większych problemów (poza zapaleniem piersi - to wspominam gorzej niż poród )
Dlatego ja się teraz meeega boję. Bo nie może być tak cudownie we wszystkim po raz drugi. Dlatego nastawiam się na hardcore
Dasz radę w domu z dwoma bykami?!
U nas też było bezproblemowo, Kubuś pięknie przesypiał noce, nie płakał - w ogóle to fajne dziecko i wmawiam sobie, że drugie 'wrodzi' się w starszego brata

Cytat:
Napisane przez anna_588 Pokaż wiadomość
ale wam zazdroszcze, wy już macie pierwsze wizyty u gina za sobą, a ja muszę czkeać do 4.10- czyli na niemal koniec 10 tygodnia, bo nie było wcześniej wolnych terminów.
zaczynam się zastanawiać czy nie iść prywatnie do ginekologa np. jutro na usg, bo nie wiem czy 10tc to nie zapóźno na pierwszą wizytę
Nie wszystkie Ja wizytę mam dopiero 2.10 (choć u mnie to będzie skończony 7 tydzień). Jeśli masz się zamartwiać to pewnie, że idź prywatnie Będziesz spokojniejsza
Stary 2013-09-11, 17:09   #1001
anna_588
Raczkowanie

no właśnie tak się zastanawiam. niby dobrze się czuję, ale ten 10 tc mnie przeraża, że ta wizyta tak późno.

jeszcze mnie ciągle drapie w gardle. piję herbatkę z miodem i cytryną ale to średnio mi pomaga. nie wiem czy z taką błachostką powinnam lecieć do lekarza
Stary 2013-09-11, 17:47   #1002
dwakolory1
Wtajemniczenie

[QUOTE=wiola883;42747686]
Cytat:
Napisane przez Miminek Pokaż wiadomość
Jak narazie udało mi się wyłapać, że Vampirka ma kolejną wizytę i usg 24.09 - ja również Baaaaardzo dużo piszecie, trudno to nadgonić.

ja tez mam wizyte 24.09 juz niemoge sie doczekac . to jest nas 3
Jest nas 4. Ja też ma 24
Cytat:
Napisane przez wiola883 Pokaż wiadomość
mnie boli gardło i katar mam wiec sie wygrzewam po kocykiem .
Ja też już leżę. Lekcje z Kubą odrobione więc się wygrzewam.
Cytat:
Tak, ale musi mieć zaznaczony kod B. Ale ja mam normalne zwolnienie, bo jeszcze nikt w pracy nie wie o ciąży więć nie chcę aby dowiedzieli się ze zwolnienia na grypę
Cytat:

W poprzedniej ciąży tylko 3 razy wymiotowałam, więc to nie reguła
Cytat:
U nas i ja i mój mąż jesteśmy z maja. Także będzie nas troje z tego miesiąca. Będziemy wyprawiać wspólne urodziny
Cytat:
U nas też było bezproblemowo, Kubuś pięknie przesypiał noce, nie płakał - w ogóle to fajne dziecko i wmawiam sobie, że drugie 'wrodzi' się w starszego brata
Masz synka Kubusia? Ja też!
Cytat:
jeszcze mnie ciągle drapie w gardle. piję herbatkę z miodem i cytryną ale to średnio mi pomaga. nie wiem czy z taką błachostką powinnam lecieć do lekarza
Ty tez chora... Ja też

17.02.2013 r. [*]- 10 tc
15.11.2013 r.[*]- Ania 16tc

Edytowane przez dwakolory1
Czas edycji: 2013-09-11 o 17:48
dwakolory1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 17:49   #1003
ilkas
BAN stały

Cytat:
Hm..2 byki? Dopiero teraz mi to uświadomiłaś będzie ciężko
Moja córcia to wodnik, a ja lew

Cytat:
no właśnie tak się zastanawiam. niby dobrze się czuję, ale ten 10 tc mnie przeraża, że ta wizyta tak późno.

jeśli Cię przeraża, że to tak późno to idź wcześniej..będziesz wtedy spokojniejsza a denerwować się w naszym stanie to niewskazane
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 18:18   #1004
anna_588
Raczkowanie

No przecież wiadomo że nie wolno się denerwować

A jak wasi partnerzy reagują na "rosnący" brzuszek? Chodzi mi o np. Głaskanie czy mówienie itp. Mój mąż nie ma jak naradzie takich odruchów ale mam nadzieję że to dlatego że nadal w to nie wierzy. A jak u was?
Stary 2013-09-11, 18:39   #1005
kaorlak
Zadomowienie

Cześć!
U nas dzisiaj smarkania i kichania Misi ciąg dalszy.

W ogóle mam parszywy dzień, bo mnie też boli gardło i cały czas mnie mdli

I na dodatek bolą mnie od wczoraj plecy. Staram się nie nosić nic ciężkiego, więc raczej się nie przedźwigałam. Możliwe żeby tak szybko się zaczęło? W pierwszej ciąży miałam z tym straszny problem, ale w ostatnich tygodniach.

Co do imion do córcia ma na imię Michalinka, chociaż całą ciążę była Hanka. Jak się urodziła to za nic mi to imię do niej nie pasowało , więc na szybko wymyśliliśmy Michalinkę i za nic bym tego nie zmienieła
Jeśli chodzi o Maluszka to nie mam pojęcia, pewnie znowu wymyślimy po porodzie.
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-11, 18:42   #1006
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:

A jak wasi partnerzy reagują na "rosnący" brzuszek? Chodzi mi o np. Głaskanie czy mówienie itp. Mój mąż nie ma jak naradzie takich odruchów ale mam nadzieję że to dlatego że nadal w to nie wierzy. A jak u was?
Mój też jeszcze nie szczególnie przejawia takie odruchy. Mysle za jak brzuszek urosnie to to sie zmieni

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość

Co do imion do córcia ma na imię Michalinka, chociaż całą ciążę była Hanka. Jak się urodziła to za nic mi to imię do niej nie pasowało , więc na szybko wymyśliliśmy Michalinkę i za nic bym tego nie zmienieła
Jeśli chodzi o Maluszka to nie mam pojęcia, pewnie znowu wymyślimy po porodzie.
Ja się jeszcze boję mysleć o imionach, boję się że coś może pójść nie tak.

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2013-09-11, 18:44   #1007
kaorlak
Zadomowienie

Cytat:

Mój Małż też nie przejawia takich odruchów i w pierwszej ciąży również niespecjalnie. Teraz jest najwspanialszym Tatą na świecie
kaorlak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 19:00   #1008
Dark lady
Zakorzenienie

Cytat:

Są całe ciąże bez negatywnych objawów i na taką teraz liczę

Cytat:

Ja nie wiem skąd ale wiedziałam że będzie syn, mąż mówił że może jednak córa, sam nie wiedział. Ja wiedziałam i się sprawdziło. Teraz nie do końca wiem, choć po głowie ciągle mi chodzi Małgosia (ale może imię będzie inne). Zobaczymy później czy będę znów wiedziała

U mnie też nikt nie wie, czekam na wizytę i potwierdzenie. I też planujemy budowę, właściwie to załatwiamy już formalności i startujemy na przyszły rok

Cytat:
Najczęściej jest to koło 8 tygodnia, ale z tym też różnie bywa, tak, jak i z tym, że trwają przez pierwszy trymestr - nawet wczoraj któraś pisała, że złe samopoczucie miała przez cała ciąże.
To ja pisałam, nawet mnie moja "świetna" lekarka z NFZ wysyłała do szpitala bo w drugim trymestrze wszyscy powinni czuć się dobrze Po tym stwierdzeniu doszłam do wniosku, że czas zmienić lekarza skoro ta osoba nic nie wie o ciąży

Cytat:

Ja dopiero będę mieć 28 pierwszą wizytę. Poza tym jeśli chciałabyś starać się o becikowe to chyba musisz iść przed 10 tyg.

Cytat:

Za wcześnie chyba. Bardzo się cieszy, ledwo trzyma język za zębami, ale nawet w pierwszej ciąży głaskanie itp. włączyło się jak brzuszek był już widoczny

kochanie

No i jesteś

Dark lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 19:01   #1009
dwakolory1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaorlak Pokaż wiadomość
Mój Małż też nie przejawia takich odruchów i w pierwszej ciąży również niespecjalnie. Teraz jest najwspanialszym Tatą na świecie
Mój mąż ogólnie nie jest wylewny w uczuciach, wiec też może tak być. A tatą też jest na 6+

17.02.2013 r. [*]- 10 tc

Stary 2013-09-11, 19:32   #1010
lolitka888
Rozeznanie

odebralam dzis wyniki i wszystko dobrze choc troszke zelaza mam za malo..a poza tym to WIDZIALAM!!!
Widzialam dzis dzidzie! Jest w moim brzuszkuserdu szko bilo szybciutko (niestety nie slyszelismy go) i usg babka tez dosyc slabe miala przez co bylam lekko rozczarowana ale najwazniejsze ze dzidzia tam jest!!! Tak sie ciesze i nie moge w to uwierzyc jeszcze bardziej
Myslalam ze jestem 8t2d bo liczylam od ost usg tak a wyszlo 8t6d wedlug usg a od om 9t2d.
Ide teraz spac bo pelna wrazen jestem

Tez oczywisvie witam wszystkie mamusie i 3mam kciuki za najblizsze wizyty
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 19:33   #1011
Emilia 25
404 Not Found

Cześć. można dołączyć? Miałam się dołączyć do staraczkowego ale ze udało się za pierwszym cyklem to przyszłam od razu do was.
Wczoraj robiłam test i badania krwi. I cały czas płaczę ze wzruszenia.
Stary 2013-09-11, 19:40   #1012
Dark lady
Zakorzenienie

Emilia ja sama nie jestem tu długo, ale witam

kochanie

No i jesteś

Stary 2013-09-11, 19:44   #1013
Emilia 25
404 Not Found

Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Emilia ja sama nie jestem tu długo, ale witam
Dziękuję.
Mój mąż studiuje poszczególne etapy ciąży. Ogólnie oszalał ze szczęścia. Wasi też?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Emilia 25
Czas edycji: 2013-09-11 o 20:25
Emilia 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 20:16   #1014
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:

Zmotywowałaś mnie i właśnie skończyłam robić obiad

To ja ciąże przechodziłam super , poród też. Niestety Oskar miał ok 3 m kolki w tym 2tyg całodzienne Mieliśmy problem z zasypianiem bo przez kolki tylko rączki i dopiero ok 9-10m udało mi się nauczyć go zasypiania obok mnie na łóżku, łóżeczko jest dobre jak się już na śpiocha przeniesie. Do tego mój syn już pokazuje charakterek. Dlatego mam nadzieję i wmawiam sobie że drugie będzie spokojniejsze

Cytat:

W pierwszej ciąży jakoś ekscesów nie było w tym kierunku, TŻ dotykał brzuszka dopiero jak mały kopał.

Cytat:

U mnie też nikt nie wie, czekam na wizytę i potwierdzenie. I też planujemy budowę, właściwie to załatwiamy już formalności i startujemy na przyszły rok
My też na etapie załatwiania formalności ale pod kątem rozbiórki starego domu (kupiliśmy działkę z domem do rozbiórki), a budowa może w przyszłym roku lub za 2

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
odebralam dzis wyniki i wszystko dobrze choc troszke zelaza mam za malo..a poza tym to WIDZIALAM!!!
Widzialam dzis dzidzie! Jest w moim brzuszkuserdu szko bilo szybciutko (niestety nie slyszelismy go) i usg babka tez dosyc slabe miala przez co bylam lekko rozczarowana ale najwazniejsze ze dzidzia tam jest!!! Tak sie ciesze i nie moge w to uwierzyc jeszcze bardziej
Myslalam ze jestem 8t2d bo liczylam od ost usg tak a wyszlo 8t6d wedlug usg a od om 9t2d.
Ide teraz spac bo pelna wrazen jestem

Tez oczywisvie witam wszystkie mamusie i 3mam kciuki za najblizsze wizyty
Super że po wizycie OK i że widziałaś maluszka

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Cześć. można dołączyć? Miałam się dołączyć do staraczkowego ale ze udało się za pierwszym cyklem to przyszłam od razu do was.
Wczoraj robiłam test i badania krwi. I cały czas płaczę ze wzruszenia.
Witaj i gratulacje Kiedy OM i ewentualny TP?
Stary 2013-09-11, 20:28   #1015
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
To ja ciąże przechodziłam super , poród też. Niestety Oskar miał ok 3 m kolki w tym 2tyg całodzienne Mieliśmy problem z zasypianiem bo przez kolki tylko rączki i dopiero ok 9-10m udało mi się nauczyć go zasypiania obok mnie na łóżku, łóżeczko jest dobre jak się już na śpiocha przeniesie. Do tego mój syn już pokazuje charakterek. Dlatego mam nadzieję i wmawiam sobie że drugie będzie spokojniejsze

W pierwszej ciąży jakoś ekscesów nie było w tym kierunku, TŻ dotykał brzuszka dopiero jak mały kopał.

My też na etapie załatwiania formalności ale pod kątem rozbiórki starego domu (kupiliśmy działkę z domem do rozbiórki), a budowa może w przyszłym roku lub za 2

Super że po wizycie OK i że widziałaś maluszka

Witaj i gratulacje Kiedy OM i ewentualny TP?
OM to ostatnia miesiączka tak?
10 sierpnia. Terminu jeszcze nie znam. Jesteśmy na urlopie w Kołobrzegu i dopiero jak wrócę to lecę do lekarza.

Stary 2013-09-11, 20:32   #1016
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
OM to ostatnia miesiączka tak?
10 sierpnia. Terminu jeszcze nie znam. Jesteśmy na urlopie w Kołobrzegu i dopiero jak wrócę to lecę do lekarza.

Tak a TP - termin porodu
Stary 2013-09-11, 20:33   #1017
Emilia 25
404 Not Found

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Tak a TP - termin porodu
A to to już widziałam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-11, 20:52   #1018
Dark lady
Zakorzenienie

Emilia ja też OM 10 sierpnia

My też mieliśmy kolki ale usypianie było w wózku z bujaniem lub przy karmieniu, potem jakoś udało mi się go przenieść do lżejszego krzesełka na usypianie. A potem usypiałam go w łóżeczku ale z godzinę to trwało średnio. I na szczęście w końcu mi koleżanka podesłała super poradnik o usypianiu i spaniu w nocy niemowląt i dzieci i teraz nie ma żadnego problemu. Przestawienie trwało 1,5 tygodnia i teraz już wiem że następne będę uczyć jak osiągnie pół roku. No i w szpitalu kazali budzić dzieci co 3-4 godziny, o nie, teraz niech śpi ile potrzebuje

kochanie

No i jesteś

Stary 2013-09-11, 22:05   #1019
madziarek1
Rozeznanie

Cytat:
Emilia ja też OM 10 sierpnia

My też mieliśmy kolki ale usypianie było w wózku z bujaniem lub przy karmieniu, potem jakoś udało mi się go przenieść do lżejszego krzesełka na usypianie. A potem usypiałam go w łóżeczku ale z godzinę to trwało średnio. I na szczęście w końcu mi koleżanka podesłała super poradnik o usypianiu i spaniu w nocy niemowląt i dzieci i teraz nie ma żadnego problemu. Przestawienie trwało 1,5 tygodnia i teraz już wiem że następne będę uczyć jak osiągnie pół roku. No i w szpitalu kazali budzić dzieci co 3-4 godziny, o nie, teraz niech śpi ile potrzebuje
Proszę poleć ten poradnik bo ja byn chciała moją córkę nauczyć
madziarek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 23:00   #1020
Dark lady
Zakorzenienie

Jeśli ktoś potrzebuje to tytuł chyba brzmi "Każde dziecko można nauczyć spać".

Dla mam w potrzebie, proszę adresy mailowe na priv to pdf podeślę. Mi metoda uratowała sen (pobudka nawet co godzina, a już miał rok i 3 miesiące prawie), chociaż trzeba mieć samozaparcie

kochanie

No i jesteś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości