|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
anka- dzisiaj ubrałam Małego w body z krótkim rękawkiem i cienkiego pajacyka i dodatkowo skarpetki i czapeczkę oczywiście
a ja miałam na sobie sweter i okryłam nim też trochę chustę Mały był cieplutki, ale nie zgrzany, jedynie stópki były trochę zimne... axella- fajna ta Twoja Zu widać, że jest na dużo wyższym etapie rozwoju niż mój Mały, mimo , że on urodził się wcześniej...Dziewczyny ,cofamy się chyba do poczatku naszej przygody z bólami brzuszka dzisiaj znowu w ruch poszło windi ,bo ryczał i prężył się jak oszalały ![]() kupa zagazowana ze smużkami krwi![]() ![]() czasami nie mam już siły ... pewnie jakbym nie karmiła piersią to już dawno Wojtuś miałby spokój i by nie cierpiał ![]()
|
|
|
|
#332 |
|
Zakorzenienie
|
No, to napisałam, że następne karmienie koło północy i mi się dziecię obudziło i właśnie je
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Witam!!
Cały dzień Was gonie i wkońcu się udało. Pocytowałam,kimło mi się z małym i cytowanie znikło:banghead: Co do grzechotki to też nie dostałam:-/ Dzisiaj było szczepienie. Płaczu było oj było:-( Tymek ma 3 mc i 1 tydzień i waży 6020g :-D Co daje przyrost łączny 2800g od początku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#334 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
tez bym byla wsciekla tyle kasyyy:banghead:mnie tez bierze chorobsko wlasnie zaatakowalo mi lewa dziurke w nosie samopoczuxie coraz gorsze Obys szybko wyzdrowiala ![]() Cytat:
![]() Po aktualizacji wizazu w tel. Doszla mi jedna emotikonka:beer: heee Nie znosze miec kataru:banghead::banghead : Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
brawoo super przybral ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#336 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
troszkę ponadrabiałam, ale nie mam już siły cytować..
Justi- za założenie wątkuCloche- myślałam o Was.. ajjj Biedni jesteście tyle walczyłaś o rzekę mleka.. dobrze jednak, że chociaż troszkę Floruś będzie mógł possaćAsh- dopiero doczytałam o chorobie Sofci.. Bidulka nasz W. też miał jakiś czas temu fazę, że sporo rzygał.. ale jakoś to zbagatelizowałam i na szczęście przeszło. miałam coś jeszcze napisać ale jak zwykle zapomniałam ![]() Cytat:
oba miejsca przeszukałam baaardzo wnikliwie i doopa nic innego nie zginęło... nie chcę nikogo posądzać, ale kuźwa przecież pod ziemię ta kasa nie mogła się zapaść E] Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
sporo tego było ![]() cała kasa z prezentów jak się urodził, z chrzcin i jeszcze co tydzień (od urodzin) porządny banknocik mu dorzucaliśmy... 2. nasz też czasem się krztusi.. ale odkasłuje i radzi sobie sam.. w nocy na wszelki wypadek śpi jeszcze na klinie |
||||||
|
|
|
#337 | ||||
|
Zadomowienie
|
Ja wpadłam do biedy i rossmanna i kupowałm jak leci
![]() Cytat:
![]() Cytat:
300 duzo lepiej wyglada niz 400 ale bedziecie miały fajnie spotkanie ![]() Cytat:
słodka Cytat:
) do niedzieli od 3 nocy budzi się dwa razy przed północą i wystarczy smok i koło 3 i wtedy juz tylko cycek widze, że wiekszosc z Was karmi w nocy, ale Kuba już nie pił i nie wiem co się zmieniło budzi się rzuca i krzyczy (nie płacze) może macie pomysły, czemu 5 miesięczniak przesypiający od 3 miesięcy całe noce nagle budzi się 2-3 razy
|
|
|
#338 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Spróbuję zrobić tak jak radzisz- dzięki Normalnie pół dnia dzisiaj przeryczałam Ostatnim razem kiedy przez 2tygodnie przybrał 230g miałam jeszcze nadzieję, że to przez wymioty częste. Teraz nie wymiotuje już praktycznie i mamy 90gramów na plusie. Jestem załamana ![]() Chyba będziemy musieli wspomagać się mm albo w ogóle zrezygnować z piersi... |
|
|
|
|
#339 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ryczeć min się chce...to już tak długo trwa;( |
|
|
|
|
#340 |
|
Wtajemniczenie
|
będzie dobrze tylko znajdź jakiegoś kompetentnego lekarza
i omijaj jak najdalej Panią dr windi-gej
|
|
|
|
#341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam pomysł czytałam wątek o kp i wiele dziewczyn tak miało ![]() Cytat:
i że masz dobrego lekarza, który postara się znaleźć przyczynę a nie zaleci od razu mm === wyprodukowałam butlę mleka dla Bartka na sobotę, obejrzę Mam talent i idę spać
|
||
|
|
|
#342 |
|
Wtajemniczenie
|
no za długo trwa tym bardziej że jest coraz gorzej
biedny Wojtuś
|
|
|
|
#343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nawet mnie rozśmieszyłaś![]() jutro coś pokombinuję, może kogoś znajdę na tym zadupiu |
|
|
|
|
#345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie też dół. Nie idziemy jutro na to szczepienie bo Młody ma ciągle katar i lekko czerwone gardło. Wg pediatry akurat te stolce są ok. Ogólnie mam doła i chwilowo dość, za dużo tego dla mnie 1. Katar i gardło od 8 dni 2. Dużo mniej już mi przybiera i w ogóle nie wiem co z tym przybieraniem bo w pon.miał 6490 a dziś 6488 3. Boję się, że za mało pije Dziś jadł tylko 6x. I naprawdę nie domaga się tego jedzenia4. Oczka mu ropieją- nawet to przetkane nadal ma ropkę ( choć mniej) i pediatra powiedzial, że może być tak, że ma wąskie i np. mu zarastają ![]() Dlaczego nie może być tak, że mi się pogorszy zdrowie, ale z nim będzie wszystko dobrze. Naprawdę chętnie bym oddała nawet kilka lat swojego życia byle Daruś był zdrowy. Mam doła
|
|
#346 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też tak myślałam z tym mlekiem, a pamiętasz moze kiedy to wracało do normy, bo okazało się, że ja już nie umię spać z Kubą i mezem razem i jestem mega niewyspana po tym, więc go odkładam po karmieniu, a to tez mi nie do końca odpowiada ;> ja chce znowu przespane noce
|
|
|
#347 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W. je bardzo różnie, czasem uda mu się przespać prawie całą noc. 2 razy zrobił mi niespodziankę i spał do 5 rano. ostatnio z reguły budzi się ok 4 na cyca i potem już śpi krótko, tak gdzieś do 6 a może Nikoś ma jakiś skok i tak często chce cyca? Cynamonek za wagę.. u nas kupki raz z grudkami a raz bez. Ale częściej chyba bez.Nasz Mały ładnie przybieraCytat:
Bidulko.. Ajjj.. strasznie długo ten problem się u Was ciągnie.. tak jak pisze anka- poradź się dobrego lekarza.. może faktycznie lepiej przejsć na mm ![]() Cytat:
za wageCytat:
to chyba to wasze powietrze bo my choróbska przywieźliśmy ze szczecina ![]() |
||||
|
|
|
#348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jutro będę dzwonić do innej przychodni... jak tam nie będzie nikogo porządnego to pojadę prywatnie do Torunia... idę się wyryczeć,bo chyba jest mi to potrzebne ![]() dobrej nocy |
|
|
|
|
#349 |
|
Wtajemniczenie
|
Salviae- mnie budzi kazdy kwek
Cynamonowa- grudki sa normalne Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
To weź tylko 1 ząbek, może małemu bardziej zasmakuje? Jeden dużo nie zmieni, a może się podkurujesz.
|
#351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
głowa do góry, a jak Ci źle to spójrz to łóżeczka
|
|
|
|
|
#352 |
|
Wtajemniczenie
|
NIKI najczęściej zasypia zaraz po karmieniu, dzisiaj pociagnal kilka lykow i zasnal, obudził sie o 21.45 potwornie glodny
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#353 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zarazki mnie dopadly heehee Teraz siw zacznie pewnie bo wrzesien pazdziernik najwieksza liczba przeziebien:banghead: Cytat:
Moze mu tyle starcza, waz go raz w tyg. W ten sam dzien o tej samej godzinie , a z oczkami bedzie lepiej napewno musisz w to wierzyc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#354 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#355 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas od niedzieli, a już mam dość i wypatruję końca.. Przybieraniem się tak nie martw, teraz będzie już mniej przybierał. To normalne.. i nie ma co za często ważyć dziecka.. 6 karmień, to wcale nie jest mało Dareczek jest biedny z tymi oczkami
|
|
|
|
|
#357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Magiusa Bartek dziś pił 5 razy a tylko raz zawołał o jedzenie
|
||
|
|
|
#358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyluuuuzuuuj, zgrajcie sie.. Nie czytaj setek porad.. Wiekszasc netowych madrosci to o kat dupy.. Mag kochanie! Przestan sie martwic, sama pisalas ze masz cudne dziecko, usmiecha sie, jest kochane.. Nie doszukuj ciagle problemu bo tak sie zameczysz! Buziak! Glowa do gory! Pamietasz jak w ciazy te po porodzie mowily ze poznamy na bank skurcze a brzuchatki nie wierzyly? Tak samo teraz jak bedzie cos sie dzialo to poznasz, a zamartwiajac sie ciagle czyms zaszkodzisz bardziej niz ten nikly ubytek wagi ktorym nie powinnas sie w ogole martwic. Masz cudnego Darka, cudnego meza. Swoja rodzine. Ciesz sie, bierz garsciami ile sie da, usmiech i heja do przodu! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#360 |
|
Zadomowienie
|
Kupiłam dzisiaj od jakiejs babulki dynie i cukinie, zamroziłam młodemu i własnie zjadłam wszystkie pestki z tej dyni
jeszcze mokre- podobno są dobre na robaki ![]() tez ide spac
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:23.

widać, że jest na dużo wyższym etapie rozwoju niż mój Mały, mimo , że on urodził się wcześniej...

za założenie wątku

Jak masz w domu coś jak dicoflor to podaj, nie zaszkodzi.
budzi się rzuca i krzyczy (nie płacze) może macie pomysły, czemu 5 miesięczniak przesypiający od 3 miesięcy całe noce nagle budzi się 2-3 razy 

i że masz dobrego lekarza, który postara się znaleźć przyczynę a nie zaleci od razu mm

nawet mnie rozśmieszyłaś
07.07.2012