|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Spam, ćwiczenia, czasem siesta, zabłyśniemy na Sylwestra! cz.VII
Heroinka,
Katien pisała ostatnio w klubie czemu tej nie będzie ![]() Zapomnialam wstawić pranie jutro znowu zalatany dzień, muszę załatwić kilka spraw przed wyjazdem. Jak zawsze wszystko na ostatnią chwilę ![]() A tak w ogóle to jakoś nie mam ochoty nigdzie jechać, najchętniej zostałabym w domu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
#452 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Spam, ćwiczenia, czasem siesta, zabłyśniemy na Sylwestra! cz.VII
Cytat:
byłam wieczorem u mnie w biedrze i było pełno tych piersi ![]() ja kupiłam sobie wieśniaka ze szczypiorkiem do pracy, twarożek naturalny na kanapki i odżywkę nivea do włosów-która to już?
|
|
|
|
|
#453 | ||
|
Tajka
|
Re: Spam, ćwiczenia, czasem siesta, zabłyśniemy na Sylwestra! cz.VII
Wino się skończyło. I orzeszki. I chrupki. I chińskie. I wszystko poszło. A my byśmy w buzi coś chciały hahaha albo lody. Mój brzuch peeeelny. A i slonecznik poszedł, a piwa nie ma.
Dobreeeej nocki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Spam, ćwiczenia, czasem siesta, zabłyśniemy na Sylwestra! cz.VII
Heroinko zaliczony dzień
![]() Dżo ostatnio tyle odmawiałaś i picia i jedzenia, treningi, dziwne, że masz taką wagę nic nie spada?
|
|
|
|
#455 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej Kochane
przepraszam za milczenie pochłonęła mnie totalnie poprawka.. teraz już będą łatwiejsze, więc postaram się pisać regularnie co do diety to masakra...tigery,zupki i słodycze . czekam na konkretny opierdziel. całe szczęście dopadłam moje karteczki do zapisywania posiłków, rozpisałam sobie jedzonko na nabliższe 2 dni, umówiłam się z przyjaciółką,że będziemy sobie pisać codziennie co jadłyśmy, a w mieszkaniu zapowiedziałam, że... nie jem słodyczy do końca roku MAŁO CZASU DO SYLWESTRA!!!Do jutra
|
|
|
#456 |
|
Zadomowienie
|
Da się przyłączyć jako nowa?;D
Nie nadrobię całego wątku, bo akurat mam gorący okres (przygotowywanie zdrowych posiłkow, poprawka na studiach, zmiana pracy-i związane z tym załatwianie, bieganie, formalności i mdłości:P) Żeby krótko o sobie napisać, to 10.08 zaczęłam dietę z wagą 95,2. Dzis waga zanotowała 87,7. Tak, to w sumie 7,5 kg w przeciągu miesiąca. Nie mówcie mi że za duzo mój organizm tak reaguje na początku. Zawsze się najadłam, nigdy nie byłam głodna, nie miałam żadnych omdlen, bólów głowy, zawrotów ani nic nic, jestem nawet zdziwiona że tak gładko i łatwo mi poszedł ten miesiąc.Moim celem jest 63 kg (haha sporo). Planuję, że do końca marca uda mi się to osiągnąć. Moja dieta, to przede wszystkim zdrowe jedzenie - otręby, zamienniki mąki pszennej tj. skrobia kukurydziana, dużo białka - chudego mięsa, jajek, jogurty, twarogi, duzo warzyw i trochę owoców (z wykluczeniem serka wiejskiego, na którego widok po ostatniej diecie mam odruch wymiotny). A no tak, już kiedys byłam na diecie, jakies 3 lata temu. Z 81 schudłam do 68. A potem zaczęły sie studia, stresujaca praca w której przerwę miałam od święta, więc najadałam się przed i po (albo obżerałam??), Ale w pewnym momencie powiedziałam sobie STOP, gdy zobaczyłam na wadze 95,2 ) i tak to od miesiąca wszystko się fajnie układa, czuję się dobrze, mam mnóstwo motywacji. Mam też mnóstwo słodyczy w domu, do których mnie w ogóle nie ciągnie. Po prostu jestem mocno zdeterminowana i zmotywowana do osiągnięcia upragnionej wagi. Dieta nie sprawia mi żadnego bolu, wręcz przeciwnie - przygotowuję takie dania i jedzonko, że nie raz ktoś z domowników chce coś podebrać ![]() Ale teraz rozpoczynam nowy rozdział w życiu. Strace zbędne kilogramy, będę ladnie wyglądać, zacznę nową pracę i wszystko się zmieni ![]() To tak w streszczeniu o mnie hehe ![]() Dzis niestety nie miałam czasu na jedzenie, cały dzien poza domem, załatwianie spraw i kompletowanie dokumentów do pracy spowodowało, że zjadłam tylko 3 posiłki. I: 2 kromki żytnie z twarogiem, obok kawałki wędzonej piersi II: obiad: pół piersi z warzywami na patelnię III: kakaowe placuszki otrębowe z aromatami czekoladowym i orzechowym, na to serek homo nat. z odrobiną wiórkow kokosowych, płatkow migdałow, z aromatem kokosowym. Jutro myślę, że bedzie lepiej. A tak ogólnie jestem przyzwyczajona, że jem 4 posiłki dziennie, razem 1000 kcal. Inaczej bym nie dała rady, przy dotychczasowej pracy: o 7 sniadanie w domu, ok 13 przerwa w pracy, o 16 obiad w domu, o 19 kolacja. a że teraz zmieni mi się rozkład godzin i będę pracować od 10-18 to posiłki będą o 8, 14, 19... dobrze ze tylko na pol etatu ![]() Co do ruchu, to najczesciej jezdze na rowerku stacjonarnym (ok. 20km) Jak się czasami zmotywuję to skakanka, ale na ogół jestem leniwa hihi ![]() I spacerkiem albo biegiem chodzę do pracy, wysiadając parę przystanków wcześniej.
|
|
#457 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa zamota stuleci, nie mam czasu na wizaż! :P
Ale wciąż jestem
|
|
#458 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kończę dopiero 2 sezon ![]() Cytat:
![]() Część ![]() Policz sobie CPM i PPM, żebyś widziała ile powinnaś jeść bo przy 1000kcal głodzisz się, pomimo że nie czujesz głodu. Kolejny dzień bez ćwiczeń. Nie jestem w stanie. Pół nocy nie spałam, z rana miałam ponad 39C Teraz zbiłam lekami i jest nieco lepiej ale i tak się czuje koszmarnie. Do pracy nie poszłam. Za 3 godziny mam wizytę u endo, obym dała radę dojechać
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Próbuję od nowa. Mam limit- 2-3 kromki pełnoziarniste na dzień, bądź jedna bułka. Zobaczymy, co to wyjdzie. Patuś Pamiętam Cię Ale proszę, nie odchudzaj się na 1000kcal![]() ![]() jojo przyjdzie szybciej niż myślisz.. Hej dziewczyny, jestem bez humoru, pogoda do Odezwę się po szkole, miłego dnia! |
|
|
|
|
#460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co wczoraj kolega wysłał mi taki filmik motywujący i coś w tym jest, no i chce, żebym za ponad 2 mesiące wystartowała w biegu na 10 km.. także napisał mi, że mam się wziąć za siebie. Koleżanka za to się odchudza, miała ponad 90 kg na liczniku, teraz ma 70, a ja wciąż stoję w miejscu i mówi, że mnie niedługo wyprzedzi.. i powiem Wam, że coś w tym jest... te słowa dają mi kopa, muszę coś ze sobą zrobić, bo w miejscu będę tkwiła przez całe życie |
|
|
|
|
#461 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za te wszystkie grzeszkidobre postanowienie-tak trzymać! Patus ile masz wzrostu? hmmm,fajnie,że tak Ci zleciały te kg,ale co z tego, na diecie 100 kcal to nie ma się co dziwić...polecam zwiększyć kaloryczność,bo inaczej znowu Ci wróci nadwyżka... dobrze,że jesteś Cytat:
kurcze,naprawdę biedna jesteś z tymi chorobami... trzymam kciuki za wizytę! ![]() Cytat:
![]() Hej dziewuszki! witam z pracy ![]() pewnie trzasnę sobie dziś jakiś film albo serial-najlepiej to i to ![]() wczoraj oglądałam Na dobre i na złe i tak mi się smutno zrobiło-było o endometriozie-moja choroba
|
|||
|
|
|
#462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może i ja obejrzę ten odcinek.. w sumie mało wiem o tej chorobie, a pamiętam, że w starym wątku sprzed 2 lat o niej wspominałaś
|
|
|
|
|
#463 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#464 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
na metabolizm to nie wpłynie, widzę po sobie.Cytat:
Co do jojo po 1000kcal, to po każdej diecie jest jojo, jeśli się nie dołoży starań do utrzymania wagi... inną sprawą jest dostarczanie witamin i składników odżywczych. Patus marny ten Twój jadłospis
|
|||
|
|
|
#465 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wagę!bierzesz anty na endo czy aby nie mieć bobo? a jak u Ciebie zdiagnozowali endo?miałaś zabieg,badanie hist-pat? tak,leczę się-przez prawie 3,5 roku po laparoskopii brałam antyki,ale odstawiłam,ileż można???i nigdy więcej ich nie będę brać!!!teraz włosy masakrycznie mi lecą. Teraz leczę się homeopatycznie-zobaczymy jakie będą efekty-za jakiś czas zrobię usg aha,no i dziecko niestety nie wyleczy Cię z tej choroby-jest to choroba przewlekła... |
|
|
|
|
#466 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia a pamiętasz, który to był odcinek Na dobre i na złe ?
|
|
|
|
#467 |
|
Konto usunięte
|
Hej piękne. Wczoraj za wiele nie pisałam bo mnie jakoś zbierało na marudzenie więc wolałam przemilczeć
![]() 05patus01 witamy shine_on brawa za spadek ![]() Ogólnie za wszystkie ćwiczenia i spadki JA aktualnie walczę z ochotą na słodkie (@). Zostało mi 29 dni do wyjazdu i muszę zrobić sobie jakieś wyzwanie do tego czasu to mi szybciej zleci
|
|
|
|
#468 |
|
Zadomowienie
|
No pisałam, ze marny, bo nie miałam kiedy jeśc
![]() Wg mnie dieta 1000 kcal jest odpowiednia, czasami dobijam do 1200. W sumie nigdy tego nie licze tak dokładnie, ale myśle że wychodzi cos koło tego ![]() A teraz w pracy będzie jeszcze gorzej, bo przez caly dzien bede mogla zjesc tylko 3 posilki, bo wyjde z domu o 9, a wroce o 19, a przerwę będę miała 15minut o 14godzinie. Tak więc będę musiała te 1000 czy 1200 rozłozyć na 3 posiłki tylko... Dzis planuje póki co śniadanie, bo znow nie wiem jak długo będę poza domem: I: 2 kromki żytnie z serkiem linessa i świezymi warzywami, pół wędzonej piersi z kurczaka, pół grapefruita Ja dostarczam organizmowi witamin i skladnikow. Jem praktycznie wszystko, co zdrowe, nie jem po prostu pieczywa pszennego, słodyczy, fasf foodów, gazowanych napojów, chipsów i innych przekąsek, nie smaże niczego na dużej ilości tłuszczu (tylko trochę oliwy z oliwek). Jem orzechy i inne bakalie, używam oliwy, jem dużo ryb i chudego mięsa, chudego nabiału, ale wybieram też jakieś gotowe batoniki musli, pomimo że ich skład nie jest jakiś super na diete, no ale przy ochocie na słodycze pozwalam sobie na cos takiego, jem też czasami wafle ryżowe, sery żółte o mnieszej zwartosci tłuszczu, jem ryz brazowy, makaron pelnoziarnisty, duzo warzyw, owoców troche mniej, ale codziennie mam porcje owocow i warzyw, wtedy kiedy ten jadlospis jest dosyć dobry, ale niestety nie zawsze jest czas na cudowanie i kombinowanie. A utrzymanie wagi, to już sprawa calkiem inna. PO zrzuceniu kg trzeba wychodzić z diety powoli, zwiększajac stopniowo kalorie, więc myślę, że jeśli będzie się tego trzymać, to efekt będzie i nie przytyje się wiecej niż 1-2kg. Tylko trzeba czasu..
|
|
#469 |
|
Wtajemniczenie
|
528-to wczorajszy
jest na stronie na dobre . pl[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;42762179]Hej piękne. Wczoraj za wiele nie pisałam bo mnie jakoś zbierało na marudzenie więc wolałam przemilczeć ![]() Ogólnie za wszystkie ćwiczenia i spadki JA aktualnie walczę z ochotą na słodkie (@). Zostało mi 29 dni do wyjazdu i muszę zrobić sobie jakieś wyzwanie do tego czasu to mi szybciej zleci [/QUOTE]hej ![]() jeśli masz ochotę możesz i marudzić ![]() ja na szczęście jestem już po @-przyszła w Krk,w sobotę |
|
|
|
#470 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Wrocilam z zastrzyku i zakupow-4,5km Przyszla i @ ![]() Pilnuje sie elegancko
|
|
|
|
#471 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Anty biorę na bobo, ale mam też torbiele ciągle czynnościowe, więc też i na nie... chociaż cholera wie, czy to czynnościowe, czy endometrialne, to na usg raczej wygląda tak samo, teraz mam 5cm ja miałam laparoskopię, ale na torbiel dermoidalną, lekarz niby tam wypatrzył ogniska endometriozy, ale nie pobrał wycinka do hist-pat idiota i debil. Moja lekarka bez hist patu nie chciała mi tych nowych leków na refundacje wypisać, a ja nie będę bulić 200zł miesięcznie na chorobę, która u mnie nie daje objawów (no chyba że te torbiele ale to nie wiadomo). Wypisała mi więc anty z takim samym składnikiem, jak te leki, ale czułam się fatalnie, więc olałam takie "leczenie". A z kolei ja właśnie słyszałam, że ciąża to jedyny "słuszny" lek na endometriozę... Moja znajoma ma też przekichane, miała raz laparo we wrześniu zeszłego roku, niby była torbiel krwotoczna, ale jej lekarz stwierdził, że to nie endo. Znowu jej urosła, znowu miała laparo w lipcu, już wykryli że to endometrioza, dostała leki, a teraz znowu jej torbiel 3,5cm urosła w niecałe 2 miechy po zabiegu.... Ja powoli chce zacząć szukać przyczyny tych moich problemów, pytałam się mojej gin czy tarczyca może na to wpływać, a ona że i owszem, więc planuję się przebadać, ale to wszystko kosztuje. I tak wychodzę z założenia, że organizm po prostu już się dzieciora dopomina, bo ja jeszcze 2-3 lata temu byłam zdrowiutka.
|
|
|
|
|
#472 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Znika mi tłuszczyk na udach po wewnętrznej stronie, jaka jestem szczęśliwa |
|
|
|
|
#473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znasz to forum? http://www.endometrioza.aid.pl/forum/ kiedyś częściej podczytywałam,jestem zarejestrowana,teraz mam mniej czasu-ale polecam! i nie fajnie masz z tymi lekami,chyba wiem o jaki chodzi,bo rzeczywiście kosztują ok.200 zł, a z refundacją ok.3 zł ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ---------- [1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;42762442]Leżałam wczoraj w łóżku ze skurczami i oglądałam filmy, dlatego też nie wiele byłam w stanie poćwiczyć. Dzisiaj już lepiej ![]() Znika mi tłuszczyk na udach po wewnętrznej stronie, jaka jestem szczęśliwa ooo,superowo
|
|
|
|
|
#474 |
|
Rozeznanie
|
Kasia, nie zagłębiam się za bardzo w te tematy, bo nawet nie do końca wiadomo, czy faktycznie jestem chora. A powiedz, jak Ci wykryto tą torbiel to było wiadomo, że to czekoladowa, czy dopiero po zabiegu się dowiedziałaś? bo jestem właśnie ciekawa, czy przez usg da się rozróżnić, czy to czynnościowa, czy nie... wiem że ta dermoidalna, to zupełnie inaczej wygląda, jest biała, a czynnościowa czarna
|
|
|
|
#475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak,u mnie na usg było widać,że to czekoladowa |
|
|
|
|
#476 | ||
|
Tajka
|
Dzień dobry.
Wstałam po 8. Zjadłam domowej roboty płatki z domowej roboty jogurtem i bananem (kupnym Ale dobre były. Mama przyjaciółki robiła. Wróciłam do domu i zjadłam jeszcze jedną krówkę rosyjską. Naprawdę dobra. Teraz popijam kawkę i zaraz zabieram się za naukę Pogoda paskudna. ponuro, leje od wczoraj
|
|
#477 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam takich problemow ale od roku rozregulowana @...do tego mega bolesne. Dlatego gin mi przepisala anty zobaczymy jak teraz bede sie czula ![]() ![]() [1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;42762442]Leżałam wczoraj w łóżku ze skurczami i oglądałam filmy, dlatego też nie wiele byłam w stanie poćwiczyć. Dzisiaj już lepiej ![]() Znika mi tłuszczyk na udach po wewnętrznej stronie, jaka jestem szczęśliwa ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- Cytat:
![]() |
||
|
|
|
#478 |
|
Rozeznanie
|
A, no to spoko, czyli widzisz, ja mam czynnościową teraz
|
|
|
|
#479 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam z rana wyspana właśnie umyłam głowę i zjadłam śniadanie zaraz będę robić obiad dla rodzinki ale dziś po południu jedziemy do siebie więc będę mieć więcej czasu na neta ![]() Cytat:
![]() A czemu to tak? zazwyczaj jak się nie chce nigdzie jechać to jest super wyjazd/spotkanie także łepek do góry Cytat:
a cena fajna była no ![]() A co to za odżywkę kupiłaś? ![]() Cytat:
ja wczoraj znów polegałam i wypiłam lampkę wina na wieczór ![]() Fajny wieczorek się zapowiada Cytat:
jak już ogarniesz egzaminy czy będziesz mieć siłę na dietowanie to pociśniesz
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
||||
|
|
|
#480 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dobrze, że jesteś a jak dieta?![]() Cytat:
![]() Na razie to Ty Kochana nie myśl o ćwiczeniach zabraniam musisz wyzdrowieć! trzymam za endo Cytat:
u mnie też leje, że łolabogaaa ![]() Brawo ![]() [1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;42762179]Hej piękne. Wczoraj za wiele nie pisałam bo mnie jakoś zbierało na marudzenie więc wolałam przemilczeć ![]() [/QUOTE] Cześć nasza kochana marudo Cytat:
![]() [1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;42762442] Znika mi tłuszczyk na udach po wewnętrznej stronie, jaka jestem szczęśliwa No i super!
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.' Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.

jutro znowu zalatany dzień, muszę załatwić kilka spraw przed wyjazdem. Jak zawsze wszystko na ostatnią chwilę 

nic nie spada?
. czekam na konkretny opierdziel. całe szczęście dopadłam moje karteczki do zapisywania posiłków, rozpisałam sobie jedzonko na nabliższe 2 dni, umówiłam się z przyjaciółką,że będziemy sobie pisać codziennie co jadłyśmy, a w mieszkaniu zapowiedziałam, że... nie jem słodyczy do końca roku
) i tak to od miesiąca wszystko się fajnie układa, czuję się dobrze, mam mnóstwo motywacji. Mam też mnóstwo słodyczy w domu, do których mnie w ogóle nie ciągnie. Po prostu jestem mocno zdeterminowana i zmotywowana do osiągnięcia upragnionej wagi. Dieta nie sprawia mi żadnego bolu, wręcz przeciwnie - przygotowuję takie dania i jedzonko, że nie raz ktoś z domowników chce coś podebrać 

Teraz zbiłam lekami i jest nieco lepiej ale i tak się czuje koszmarnie. Do pracy nie poszłam. Za 3 godziny mam wizytę u endo, obym dała radę dojechać

za te wszystkie grzeszki

za wagę!

ja miałam laparoskopię, ale na torbiel dermoidalną, lekarz niby tam wypatrzył ogniska endometriozy, ale nie pobrał wycinka do hist-pat