Spam, ćwiczenia, czasem sjesta - zabłyśniemy na Sylwestra! cz. VII - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 22:12   #451
magda_lena40
Zakorzenienie

Odp: Spam, ćwiczenia, czasem siesta, zabłyśniemy na Sylwestra! cz.VII

Heroinka,
Katien pisała ostatnio w klubie czemu tej nie będzie

Zapomnialam wstawić pranie jutro znowu zalatany dzień, muszę załatwić kilka spraw przed wyjazdem. Jak zawsze wszystko na ostatnią chwilę
A tak w ogóle to jakoś nie mam ochoty nigdzie jechać, najchętniej zostałabym w domu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia.
Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie.
Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności.
Ale często wątpię.
Bardzo często.

magda_lena40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 22:33   #452
kasia77177
Wtajemniczenie

Dot.: Spam, ćwiczenia, czasem siesta, zabłyśniemy na Sylwestra! cz.VII

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Na razie nie mam czym zrobić, bo aparat został w mieszkaniu... jak będę to postaram się obfocić

Ja o tych piersiach to tylko słyszałam, że były z promocji byłam w Biedrze w poniedziałek i wtorek i nie było nic puste półki
ok,zaczekam

byłam wieczorem u mnie w biedrze i było pełno tych piersi
ja kupiłam sobie wieśniaka ze szczypiorkiem do pracy, twarożek naturalny na kanapki i odżywkę nivea do włosów-która to już?
kasia77177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 22:41   #453
kisiej25
Tajka

Re: Spam, ćwiczenia, czasem siesta, zabłyśniemy na Sylwestra! cz.VII

Wino się skończyło. I orzeszki. I chrupki. I chińskie. I wszystko poszło. A my byśmy w buzi coś chciały hahaha albo lody. Mój brzuch peeeelny. A i slonecznik poszedł, a piwa nie ma.

Dobreeeej nocki

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

kisiej25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 00:10   #454
agulaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Re: Spam, ćwiczenia, czasem siesta, zabłyśniemy na Sylwestra! cz.VII

Heroinko zaliczony dzień ale jutro mam iść na piwo.. a właściwie w czwartkowy wieczór, z moim hmmm..znajomym

Dżo ostatnio tyle odmawiałaś i picia i jedzenia, treningi, dziwne, że masz taką wagę nic nie spada?
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 00:19   #455
anns_
Zakorzenienie

Hej Kochane
przepraszam za milczenie pochłonęła mnie totalnie poprawka.. teraz już będą łatwiejsze, więc postaram się pisać regularnie
co do diety to masakra...tigery,zupki i słodycze . czekam na konkretny opierdziel. całe szczęście dopadłam moje karteczki do zapisywania posiłków, rozpisałam sobie jedzonko na nabliższe 2 dni, umówiłam się z przyjaciółką,że będziemy sobie pisać codziennie co jadłyśmy, a w mieszkaniu zapowiedziałam, że... nie jem słodyczy do końca roku MAŁO CZASU DO SYLWESTRA!!!
Do jutra

styczeń: 44 km
361 min

2014: 15822 min., 894 km
2015: 12590 min., 1324 km
anns_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 00:44   #456
05patus01
Zadomowienie

Da się przyłączyć jako nowa?;D
Nie nadrobię całego wątku, bo akurat mam gorący okres (przygotowywanie zdrowych posiłkow, poprawka na studiach, zmiana pracy-i związane z tym załatwianie, bieganie, formalności i mdłości:P)
Żeby krótko o sobie napisać, to 10.08 zaczęłam dietę z wagą 95,2.
Dzis waga zanotowała 87,7.
Tak, to w sumie 7,5 kg w przeciągu miesiąca. Nie mówcie mi że za duzo mój organizm tak reaguje na początku. Zawsze się najadłam, nigdy nie byłam głodna, nie miałam żadnych omdlen, bólów głowy, zawrotów ani nic nic, jestem nawet zdziwiona że tak gładko i łatwo mi poszedł ten miesiąc.
Moim celem jest 63 kg (haha sporo). Planuję, że do końca marca uda mi się to osiągnąć.
Moja dieta, to przede wszystkim zdrowe jedzenie - otręby, zamienniki mąki pszennej tj. skrobia kukurydziana, dużo białka - chudego mięsa, jajek, jogurty, twarogi, duzo warzyw i trochę owoców (z wykluczeniem serka wiejskiego, na którego widok po ostatniej diecie mam odruch wymiotny). A no tak, już kiedys byłam na diecie, jakies 3 lata temu. Z 81 schudłam do 68. A potem zaczęły sie studia, stresujaca praca w której przerwę miałam od święta, więc najadałam się przed i po (albo obżerałam??), Ale w pewnym momencie powiedziałam sobie STOP, gdy zobaczyłam na wadze 95,2 ) i tak to od miesiąca wszystko się fajnie układa, czuję się dobrze, mam mnóstwo motywacji. Mam też mnóstwo słodyczy w domu, do których mnie w ogóle nie ciągnie. Po prostu jestem mocno zdeterminowana i zmotywowana do osiągnięcia upragnionej wagi. Dieta nie sprawia mi żadnego bolu, wręcz przeciwnie - przygotowuję takie dania i jedzonko, że nie raz ktoś z domowników chce coś podebrać
Ale teraz rozpoczynam nowy rozdział w życiu. Strace zbędne kilogramy, będę ladnie wyglądać, zacznę nową pracę i wszystko się zmieni
To tak w streszczeniu o mnie hehe
Dzis niestety nie miałam czasu na jedzenie, cały dzien poza domem, załatwianie spraw i kompletowanie dokumentów do pracy spowodowało, że zjadłam tylko 3 posiłki.
I: 2 kromki żytnie z twarogiem, obok kawałki wędzonej piersi
II: obiad: pół piersi z warzywami na patelnię
III: kakaowe placuszki otrębowe z aromatami czekoladowym i orzechowym, na to serek homo nat. z odrobiną wiórkow kokosowych, płatkow migdałow, z aromatem kokosowym.
Jutro myślę, że bedzie lepiej.
A tak ogólnie jestem przyzwyczajona, że jem 4 posiłki dziennie, razem 1000 kcal. Inaczej bym nie dała rady, przy dotychczasowej pracy: o 7 sniadanie w domu, ok 13 przerwa w pracy, o 16 obiad w domu, o 19 kolacja.
a że teraz zmieni mi się rozkład godzin i będę pracować od 10-18 to posiłki będą o 8, 14, 19... dobrze ze tylko na pol etatu
Co do ruchu, to najczesciej jezdze na rowerku stacjonarnym (ok. 20km)
Jak się czasami zmotywuję to skakanka, ale na ogół jestem leniwa hihi
I spacerkiem albo biegiem chodzę do pracy, wysiadając parę przystanków wcześniej.

im razem jak w niebie - stworzeni dla siebie
bez słów, a jak - ona i on.

Tabu - Bez słów

171cm, 95,2 - 70,9- będzie 63 a potem 57
05patus01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 00:44   #457
agila negra
Zadomowienie

Aaaa zamota stuleci, nie mam czasu na wizaż! :P
Ale wciąż jestem
Stary 2013-09-12, 05:57   #458
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
A ja pierwszy raz słyszę, że każda klasa osobno
U mnie wszystkie maturalne klasy mają zawsze razem i w okolicznych szkołach też tak jest
W Małopolsce też tak jest
Cytat:
Napisane przez dzovana Pokaż wiadomość

Ogólnie to teraz każda dziewczyna wkracza do "akcja studniówka'' i się wszystkie odchudzają, kilka na głodówce nawet już się nie odzwyam, bo mnie telepie.
Nie dziwię się, że tak reagujesz
Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
To super, że humorek jest i co, dajesz radę oglądać PLL?
Kończę dopiero 2 sezon
Cytat:
Napisane przez kisiej25 Pokaż wiadomość
Wino się skończyło. I orzeszki. I chrupki. I chińskie. I wszystko poszło. A my byśmy w buzi coś chciały hahaha albo lody. Mój brzuch peeeelny. A i slonecznik poszedł, a piwa nie ma.
Mam nadzieje, że dobrze się bawiłaś
Cytat:
Napisane przez 05patus01 Pokaż wiadomość
Część Nic dziwnego, że tyle zrzuciłaś na 1000kcal. Poczytaj o dietach bo Twoja obecna doprowadzi Cię do jojo a chyba tego nie chcesz
Policz sobie CPM i PPM, żebyś widziała ile powinnaś jeść bo przy 1000kcal głodzisz się, pomimo że nie czujesz głodu.

Kolejny dzień bez ćwiczeń. Nie jestem w stanie. Pół nocy nie spałam, z rana miałam ponad 39C Teraz zbiłam lekami i jest nieco lepiej ale i tak się czuje koszmarnie. Do pracy nie poszłam. Za 3 godziny mam wizytę u endo, obym dała radę dojechać
Stary 2013-09-12, 07:28   #459
dzovana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość

Dżo ostatnio tyle odmawiałaś i picia i jedzenia, treningi, dziwne, że masz taką wagę nic nie spada?
ale ostatnio (od początku września) jem znowu za dużo wegli, którymi się zapycham jak świnia. I to jest zgubne. To jest takie koło. Jak zjem dajmy te 3 kromki na dzień waga leci, jak wpierdzielę 3 razy więcej waga hop do góry. A ja potrafię zjeść 7 kromek naraz (!) albo 3 bułki w ciągu dnia to dla mnie pestka. dopóki się nie odzwyczaję, dopóki tego nie odstawię waga w życiu spadać nie będzie. Ale nic.
Próbuję od nowa. Mam limit- 2-3 kromki pełnoziarniste na dzień, bądź jedna bułka. Zobaczymy, co to wyjdzie.

Patuś Pamiętam Cię Ale proszę, nie odchudzaj się na 1000kcal
jojo przyjdzie szybciej niż myślisz..

Hej dziewczyny, jestem bez humoru, pogoda do
Odezwę się po szkole, miłego dnia!
dzovana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:17   #460
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ale ostatnio (od początku września) jem znowu za dużo wegli, którymi się zapycham jak świnia. I to jest zgubne. To jest takie koło. Jak zjem dajmy te 3 kromki na dzień waga leci, jak wpierdzielę 3 razy więcej waga hop do góry. A ja potrafię zjeść 7 kromek naraz (!) albo 3 bułki w ciągu dnia to dla mnie pestka. dopóki się nie odzwyczaję, dopóki tego nie odstawię waga w życiu spadać nie będzie. Ale nic.
Próbuję od nowa. Mam limit- 2-3 kromki pełnoziarniste na dzień, bądź jedna bułka. Zobaczymy, co to wyjdzie.

Patuś Pamiętam Cię Ale proszę, nie odchudzaj się na 1000kcal
jojo przyjdzie szybciej niż myślisz..

u mnie węgle też zgubne, staram się wieczorami ograniczać, najwyżej rano, czy na II posiłek pieczywo.. Staraj się też jakiś dzień bez chleba i bułek sobie robić, trzeba ćwiczyć silną wolę

Wiecie co wczoraj kolega wysłał mi taki filmik motywujący i coś w tym jest, no i chce, żebym za ponad 2 mesiące wystartowała w biegu na 10 km.. także napisał mi, że mam się wziąć za siebie. Koleżanka za to się odchudza, miała ponad 90 kg na liczniku, teraz ma 70, a ja wciąż stoję w miejscu i mówi, że mnie niedługo wyprzedzi..
i powiem Wam, że coś w tym jest... te słowa dają mi kopa, muszę coś ze sobą zrobić, bo w miejscu będę tkwiła przez całe życie
Stary 2013-09-12, 08:33   #461
kasia77177
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anns_ Pokaż wiadomość
Hej Kochane
przepraszam za milczenie pochłonęła mnie totalnie poprawka.. teraz już będą łatwiejsze, więc postaram się pisać regularnie
co do diety to masakra...tigery,zupki i słodycze . czekam na konkretny opierdziel. całe szczęście dopadłam moje karteczki do zapisywania posiłków, rozpisałam sobie jedzonko na nabliższe 2 dni, umówiłam się z przyjaciółką,że będziemy sobie pisać codziennie co jadłyśmy, a w mieszkaniu zapowiedziałam, że... nie jem słodyczy do końca roku MAŁO CZASU DO SYLWESTRA!!!
Do jutra
hej,fajnie,że juz teraz bedziesz odzywac się więcej
za te wszystkie grzeszki
dobre postanowienie-tak trzymać!

Patus witaj u nas
ile masz wzrostu?
hmmm,fajnie,że tak Ci zleciały te kg,ale co z tego, na diecie 100 kcal to nie ma się co dziwić...polecam zwiększyć kaloryczność,bo inaczej znowu Ci wróci nadwyżka...

Cytat:
Napisane przez agila negra Pokaż wiadomość
Ale wciąż jestem
dobrze,że jesteś
Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość

Kolejny dzień bez ćwiczeń. Nie jestem w stanie. Pół nocy nie spałam, z rana miałam ponad 39C Teraz zbiłam lekami i jest nieco lepiej ale i tak się czuje koszmarnie. Do pracy nie poszłam. Za 3 godziny mam wizytę u endo, obym dała radę dojechać
hej
kurcze,naprawdę biedna jesteś z tymi chorobami...
trzymam kciuki za wizytę!
Cytat:
Wiecie co wczoraj kolega wysłał mi taki filmik motywujący i coś w tym jest, no i chce, żebym za ponad 2 mesiące wystartowała w biegu na 10 km.. także napisał mi, że mam się wziąć za siebie. Koleżanka za to się odchudza, miała ponad 90 kg na liczniku, teraz ma 70, a ja wciąż stoję w miejscu i mówi, że mnie niedługo wyprzedzi..
i powiem Wam, że coś w tym jest... te słowa dają mi kopa, muszę coś ze sobą zrobić, bo w miejscu będę tkwiła przez całe życie
Aga...Ty nie masz do zrzucenia tyyyyle co ta Twoja koleżanka. Na początku zawsze leci najwięcej, a Nam już nie dużo zostało,dlatego tak ciężko zbić....tak sobie tłumaczę

Hej dziewuszki!

witam z pracy

pewnie trzasnę sobie dziś jakiś film albo serial-najlepiej to i to

wczoraj oglądałam Na dobre i na złe i tak mi się smutno zrobiło-było o endometriozie-moja choroba
Stary 2013-09-12, 08:41   #462
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia77177 Pokaż wiadomość
Aga...Ty nie masz do zrzucenia tyyyyle co ta Twoja koleżanka. Na początku zawsze leci najwięcej, a Nam już nie dużo zostało,dlatego tak ciężko zbić....tak sobie tłumaczę

Hej dziewuszki!

witam z pracy

pewnie trzasnę sobie dziś jakiś film albo serial-najlepiej to i to

wczoraj oglądałam Na dobre i na złe i tak mi się smutno zrobiło-było o endometriozie-moja choroba
tylko ja stoję non stop w granicach 67 kg.. a zaczynałam na początku sierpnia, za dużo grzeszków, alko i wszystko wychodzi... od paru dni już ładnie jest i jak będzie mi coś wpadać to raz na jakiś czas, obiecuję

może i ja obejrzę ten odcinek.. w sumie mało wiem o tej chorobie, a pamiętam, że w starym wątku sprzed 2 lat o niej wspominałaś
Stary 2013-09-12, 08:55   #463
tulipan1994
Zakorzenienie

Hej, wypiłam kawę na śniadanie nie mam jeszcze ochoty bo boli mnie strasznie gardło od wczoraj,chyba mnie rozbiera jakieś choróbsko
Cytat:
.
cześc, natalka dziwnie tak klasowa studniówka, moja mimo, że rok temu była na sali gimnastyznej
tulipan1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:44   #464
shine_on
Rozeznanie

Dzień dobry melduję na wadze 61,9kg czyżby interwały dawały takie efekty? muszę powiedzieć, że trochę czasu mija, zanim dojdę do siebie po takim intensywnym pedałowaniu, zupełnie coś innego niż jeżdżenie spokojnym tempem... chciałam dzisiaj troszkę odpuścić dietę, ale jak tak waga ładnie leci, to idę za ciosem :P na dniach zmieniam tabletki anty, boje się że już waga nie będzie tak spadała

Cytat:
Nie zadręczaj się tym, że nie ćwiczysz, przecież jesteś chora!! trzymam kciuki za endo

Cytat:
Kochana, 7 kromek na raz? masz bardzo rozepchany żołądek. Powiem Ci szczerze, że ja teraz nie jestem w stanie zjeść całej bułki. I może dzięki temu, mimo że przez ostatni tydzień jadłam kiepsko, to jednak waga stała, może dlatego że nie były to duże ilości... nie namawiam do głodowania, ale 2-3 dni ograniczyłabyś ilości, poburczało by trochę w brzuchu ale za to po 2 kromkach miałabyś dość na metabolizm to nie wpłynie, widzę po sobie.

Cytat:
A leczysz się? ja niby też mam, zresztą ciągle mam jakieś problemy, trzeba pomyśleć o bachorze, to ponoć lek na całe zło

Co do jojo po 1000kcal, to po każdej diecie jest jojo, jeśli się nie dołoży starań do utrzymania wagi... inną sprawą jest dostarczanie witamin i składników odżywczych. Patus marny ten Twój jadłospis
shine_on jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:58   #465
kasia77177
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez shine_on Pokaż wiadomość
Dzień dobry melduję na wadze 61,9kg czyżby interwały dawały takie efekty? muszę powiedzieć, że trochę czasu mija, zanim dojdę do siebie po takim intensywnym pedałowaniu, zupełnie coś innego niż jeżdżenie spokojnym tempem... chciałam dzisiaj troszkę odpuścić dietę, ale jak tak waga ładnie leci, to idę za ciosem :P na dniach zmieniam tabletki anty, boje się że już waga nie będzie tak spadała

A leczysz się? ja niby też mam, zresztą ciągle mam jakieś problemy, trzeba pomyśleć o bachorze, to ponoć lek na całe zło
cześć!
za wagę!
bierzesz anty na endo czy aby nie mieć bobo?
a jak u Ciebie zdiagnozowali endo?miałaś zabieg,badanie hist-pat?
tak,leczę się-przez prawie 3,5 roku po laparoskopii brałam antyki,ale odstawiłam,ileż można???i nigdy więcej ich nie będę brać!!!teraz włosy masakrycznie mi lecą. Teraz leczę się homeopatycznie-zobaczymy jakie będą efekty-za jakiś czas zrobię usg
aha,no i dziecko niestety nie wyleczy Cię z tej choroby-jest to choroba przewlekła...
Stary 2013-09-12, 09:59   #466
agulaaaa
Zakorzenienie

Kasia a pamiętasz, który to był odcinek Na dobre i na złe ?
Stary 2013-09-12, 10:05   #467
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370
Konto usunięte

Hej piękne. Wczoraj za wiele nie pisałam bo mnie jakoś zbierało na marudzenie więc wolałam przemilczeć

05patus01 witamy

shine_on brawa za spadek

Ogólnie za wszystkie ćwiczenia i spadki JA aktualnie walczę z ochotą na słodkie (@). Zostało mi 29 dni do wyjazdu i muszę zrobić sobie jakieś wyzwanie do tego czasu to mi szybciej zleci Waga z rana 69,9kg więc nie jest źle. Trzymam się mimo kilku wpadek jedzeniowych
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:08   #468
05patus01
Zadomowienie

No pisałam, ze marny, bo nie miałam kiedy jeśc
Wg mnie dieta 1000 kcal jest odpowiednia, czasami dobijam do 1200. W sumie nigdy tego nie licze tak dokładnie, ale myśle że wychodzi cos koło tego
A teraz w pracy będzie jeszcze gorzej, bo przez caly dzien bede mogla zjesc tylko 3 posilki, bo wyjde z domu o 9, a wroce o 19, a przerwę będę miała 15minut o 14godzinie. Tak więc będę musiała te 1000 czy 1200 rozłozyć na 3 posiłki tylko...
Dzis planuje póki co śniadanie, bo znow nie wiem jak długo będę poza domem:
I: 2 kromki żytnie z serkiem linessa i świezymi warzywami, pół wędzonej piersi z kurczaka, pół grapefruita
Ja dostarczam organizmowi witamin i skladnikow.
Jem praktycznie wszystko, co zdrowe, nie jem po prostu pieczywa pszennego, słodyczy, fasf foodów, gazowanych napojów, chipsów i innych przekąsek, nie smaże niczego na dużej ilości tłuszczu (tylko trochę oliwy z oliwek).
Jem orzechy i inne bakalie, używam oliwy, jem dużo ryb i chudego mięsa, chudego nabiału, ale wybieram też jakieś gotowe batoniki musli, pomimo że ich skład nie jest jakiś super na diete, no ale przy ochocie na słodycze pozwalam sobie na cos takiego, jem też czasami wafle ryżowe, sery żółte o mnieszej zwartosci tłuszczu, jem ryz brazowy, makaron pelnoziarnisty, duzo warzyw, owoców troche mniej, ale codziennie mam porcje owocow i warzyw, wtedy kiedy ten jadlospis jest dosyć dobry, ale niestety nie zawsze jest czas na cudowanie i kombinowanie.
A utrzymanie wagi, to już sprawa calkiem inna. PO zrzuceniu kg trzeba wychodzić z diety powoli, zwiększajac stopniowo kalorie, więc myślę, że jeśli będzie się tego trzymać, to efekt będzie i nie przytyje się wiecej niż 1-2kg. Tylko trzeba czasu..

im razem jak w niebie - stworzeni dla siebie
bez słów, a jak - ona i on.

Tabu - Bez słów

171cm, 95,2 - 70,9- będzie 63 a potem 57
05patus01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:11   #469
kasia77177
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasia a pamiętasz, który to był odcinek Na dobre i na złe ?
528-to wczorajszy jest na stronie na dobre . pl
[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;42762179]Hej piękne. Wczoraj za wiele nie pisałam bo mnie jakoś zbierało na marudzenie więc wolałam przemilczeć

Ogólnie za wszystkie ćwiczenia i spadki JA aktualnie walczę z ochotą na słodkie (@). Zostało mi 29 dni do wyjazdu i muszę zrobić sobie jakieś wyzwanie do tego czasu to mi szybciej zleci Waga z rana 69,9kg więc nie jest źle. Trzymam się mimo kilku wpadek jedzeniowych [/QUOTE]
hejfajnie,że jesteś znowu i trzymasz się wagowo
jeśli masz ochotę możesz i marudzić
ja na szczęście jestem już po @-przyszła w Krk,w sobotęale całkiem znośna była
Stary 2013-09-12, 10:12   #470
anulciak85
Zakorzenienie

Hejka
Wrocilam z zastrzyku i zakupow-4,5km
Przyszla i @
Pilnuje sie elegancko
Stary 2013-09-12, 10:17   #471
shine_on
Rozeznanie

Cytat:
cześć!
za wagę!
bierzesz anty na endo czy aby nie mieć bobo?
a jak u Ciebie zdiagnozowali endo?miałaś zabieg,badanie hist-pat?
tak,leczę się-przez prawie 3,5 roku po laparoskopii brałam antyki,ale odstawiłam,ileż można???i nigdy więcej ich nie będę brać!!!teraz włosy masakrycznie mi lecą. Teraz leczę się homeopatycznie-zobaczymy jakie będą efekty-za jakiś czas zrobię usg
aha,no i dziecko niestety nie wyleczy Cię z tej choroby-jest to choroba przewlekła...
Dzięki za brawa
Anty biorę na bobo, ale mam też torbiele ciągle czynnościowe, więc też i na nie... chociaż cholera wie, czy to czynnościowe, czy endometrialne, to na usg raczej wygląda tak samo, teraz mam 5cm ja miałam laparoskopię, ale na torbiel dermoidalną, lekarz niby tam wypatrzył ogniska endometriozy, ale nie pobrał wycinka do hist-pat idiota i debil. Moja lekarka bez hist patu nie chciała mi tych nowych leków na refundacje wypisać, a ja nie będę bulić 200zł miesięcznie na chorobę, która u mnie nie daje objawów (no chyba że te torbiele ale to nie wiadomo). Wypisała mi więc anty z takim samym składnikiem, jak te leki, ale czułam się fatalnie, więc olałam takie "leczenie". A z kolei ja właśnie słyszałam, że ciąża to jedyny "słuszny" lek na endometriozę... Moja znajoma ma też przekichane, miała raz laparo we wrześniu zeszłego roku, niby była torbiel krwotoczna, ale jej lekarz stwierdził, że to nie endo. Znowu jej urosła, znowu miała laparo w lipcu, już wykryli że to endometrioza, dostała leki, a teraz znowu jej torbiel 3,5cm urosła w niecałe 2 miechy po zabiegu.... Ja powoli chce zacząć szukać przyczyny tych moich problemów, pytałam się mojej gin czy tarczyca może na to wpływać, a ona że i owszem, więc planuję się przebadać, ale to wszystko kosztuje. I tak wychodzę z założenia, że organizm po prostu już się dzieciora dopomina, bo ja jeszcze 2-3 lata temu byłam zdrowiutka.
Stary 2013-09-12, 10:17   #472
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370
Konto usunięte

Cytat:
hejfajnie,że jesteś znowu i trzymasz się wagowo
jeśli masz ochotę możesz i marudzić
ja na szczęście jestem już po @-przyszła w Krk,w sobotęale całkiem znośna była
Leżałam wczoraj w łóżku ze skurczami i oglądałam filmy, dlatego też nie wiele byłam w stanie poćwiczyć. Dzisiaj już lepiej

Znika mi tłuszczyk na udach po wewnętrznej stronie, jaka jestem szczęśliwa I oczywiście pracuję do tego momentu aż będzie idealnie
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:24   #473
kasia77177
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki za brawa
Anty biorę na bobo, ale mam też torbiele ciągle czynnościowe, więc też i na nie... chociaż cholera wie, czy to czynnościowe, czy endometrialne, to na usg raczej wygląda tak samo, teraz mam 5cm ja miałam laparoskopię, ale na torbiel dermoidalną, lekarz niby tam wypatrzył ogniska endometriozy, ale nie pobrał wycinka do hist-pat idiota i debil. Moja lekarka bez hist patu nie chciała mi tych nowych leków na refundacje wypisać, a ja nie będę bulić 200zł miesięcznie na chorobę, która u mnie nie daje objawów (no chyba że te torbiele ale to nie wiadomo). Wypisała mi więc anty z takim samym składnikiem, jak te leki, ale czułam się fatalnie, więc olałam takie "leczenie". A z kolei ja właśnie słyszałam, że ciąża to jedyny "słuszny" lek na endometriozę... Moja znajoma ma też przekichane, miała raz laparo we wrześniu zeszłego roku, niby była torbiel krwotoczna, ale jej lekarz stwierdził, że to nie endo. Znowu jej urosła, znowu miała laparo w lipcu, już wykryli że to endometrioza, dostała leki, a teraz znowu jej torbiel 3,5cm urosła w niecałe 2 miechy po zabiegu.... Ja powoli chce zacząć szukać przyczyny tych moich problemów, pytałam się mojej gin czy tarczyca może na to wpływać, a ona że i owszem, więc planuję się przebadać, ale to wszystko kosztuje. I tak wychodzę z założenia, że organizm po prostu już się dzieciora dopomina, bo ja jeszcze 2-3 lata temu byłam zdrowiutka.
no to ciężko stwierdzić tak poglądowo-najlepiej hist-pat...ja na szczęście miałam tylko jedną tą torbiel,ale niestety czekoladową...i była spora ok.5 x 7 cm
znasz to forum? http://www.endometrioza.aid.pl/forum/ kiedyś częściej podczytywałam,jestem zarejestrowana,teraz mam mniej czasu-ale polecam!
i nie fajnie masz z tymi lekami,chyba wiem o jaki chodzi,bo rzeczywiście kosztują ok.200 zł, a z refundacją ok.3 zł

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;42762442]Leżałam wczoraj w łóżku ze skurczami i oglądałam filmy, dlatego też nie wiele byłam w stanie poćwiczyć. Dzisiaj już lepiej

Znika mi tłuszczyk na udach po wewnętrznej stronie, jaka jestem szczęśliwa I oczywiście pracuję do tego momentu aż będzie idealnie [/QUOTE]
ooo,superowo
Stary 2013-09-12, 10:29   #474
shine_on
Rozeznanie

Kasia, nie zagłębiam się za bardzo w te tematy, bo nawet nie do końca wiadomo, czy faktycznie jestem chora. A powiedz, jak Ci wykryto tą torbiel to było wiadomo, że to czekoladowa, czy dopiero po zabiegu się dowiedziałaś? bo jestem właśnie ciekawa, czy przez usg da się rozróżnić, czy to czynnościowa, czy nie... wiem że ta dermoidalna, to zupełnie inaczej wygląda, jest biała, a czynnościowa czarna
Stary 2013-09-12, 10:32   #475
kasia77177
Wtajemniczenie

Cytat:
Kasia, nie zagłębiam się za bardzo w te tematy, bo nawet nie do końca wiadomo, czy faktycznie jestem chora. A powiedz, jak Ci wykryto tą torbiel to było wiadomo, że to czekoladowa, czy dopiero po zabiegu się dowiedziałaś? bo jestem właśnie ciekawa, czy przez usg da się rozróżnić, czy to czynnościowa, czy nie... wiem że ta dermoidalna, to zupełnie inaczej wygląda, jest biała, a czynnościowa czarna
aha,rozumiem
tak,u mnie na usg było widać,że to czekoladowa
Stary 2013-09-12, 10:37   #476
kisiej25
Tajka

Dzień dobry.
Wstałam po 8.
Zjadłam domowej roboty płatki z domowej roboty jogurtem i bananem (kupnym ). Nie wiem, jak jogurt robiony. Wiem, że płatki z siemienia i orzechów i słonecznika
Ale dobre były. Mama przyjaciółki robiła.
Wróciłam do domu i zjadłam jeszcze jedną krówkę rosyjską. Naprawdę dobra. Teraz popijam kawkę i zaraz zabieram się za naukę
Pogoda paskudna. ponuro, leje od wczoraj

kisiej25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:39   #477
anulciak85
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za brawa
Byc kobieta, byc kobieta...masakra jakas...
Ja nie mam takich problemow ale od roku rozregulowana @...do tego mega bolesne.
Dlatego gin mi przepisala anty zobaczymy jak teraz bede sie czula
[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;42762442]Leżałam wczoraj w łóżku ze skurczami i oglądałam filmy, dlatego też nie wiele byłam w stanie poćwiczyć. Dzisiaj już lepiej

Znika mi tłuszczyk na udach po wewnętrznej stronie, jaka jestem szczęśliwa I oczywiście pracuję do tego momentu aż będzie idealnie [/QUOTE]

---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kisiej25 Pokaż wiadomość
Dzień dobry.
Wstałam po 8.
Zjadłam domowej roboty płatki z domowej roboty jogurtem i bananem (kupnym ). Nie wiem, jak jogurt robiony. Wiem, że płatki z siemienia i orzechów i słonecznika
Ale dobre były. Mama przyjaciółki robiła.
Wróciłam do domu i zjadłam jeszcze jedną krówkę rosyjską. Naprawdę dobra. Teraz popijam kawkę i zaraz zabieram się za naukę
Pogoda paskudna. ponuro, leje od wczoraj
U mnie lalo wczoraj, dzis chlodno ale slonecznie i niebo piekne
Stary 2013-09-12, 10:39   #478
shine_on
Rozeznanie

A, no to spoko, czyli widzisz, ja mam czynnościową teraz
Stary 2013-09-12, 10:55   #479
heroine86
Zakorzenienie

Dzień dobry

Witam z rana wyspana właśnie umyłam głowę i zjadłam śniadanie zaraz będę robić obiad dla rodzinki ja to tu jestem kurą domową na pełny etat gotuję, piekę, sprzątam i tak w kółko ale dziś po południu jedziemy do siebie i wracamy w niedzielę więc będę mieć więcej czasu na neta

Cytat:
Napisane przez magda_lena40 Pokaż wiadomość
Heroinka,
Katien pisała ostatnio w klubie czemu tej nie będzie

Zapomnialam wstawić pranie jutro znowu zalatany dzień, muszę załatwić kilka spraw przed wyjazdem. Jak zawsze wszystko na ostatnią chwilę
A tak w ogóle to jakoś nie mam ochoty nigdzie jechać, najchętniej zostałabym w domu
No tak, skleroza nie boli

A czemu to tak? zazwyczaj jak się nie chce nigdzie jechać to jest super wyjazd/spotkanie także łepek do góry

Cytat:
byłam wieczorem u mnie w biedrze i było pełno tych piersi
ja kupiłam sobie wieśniaka ze szczypiorkiem do pracy, twarożek naturalny na kanapki i odżywkę nivea do włosów-która to już?
A no widzisz, u mnie puuustki a cena fajna była no
A co to za odżywkę kupiłaś?

Cytat:
Heroinko zaliczony dzień ale jutro mam iść na piwo.. a właściwie w czwartkowy wieczór, z moim hmmm..znajomym
No to super ja wczoraj znów polegałam i wypiłam lampkę wina na wieczór
Fajny wieczorek się zapowiada

Cytat:
Napisane przez anns_ Pokaż wiadomość
Hej Kochane
Do jutra
Wiadomo, jak ma się na głowie dużo spraw, to nie ma czasu na myślenie o jedzeniu, kombinowaniu i planowaniu posiłków. Także nic się nie martw, kilka dni na pewno Ci jakoś bardzo nie zaszkodziły jak już ogarniesz egzaminy czy będziesz mieć siłę na dietowanie to pociśniesz też się zbieram do niejedzenia słodyczy do Sylwestra i ciągle mówię, że od jutra
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:56   #480
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Hej i też uważam, że 1000 kcal to za mało... tym bardziej, że nie siedzisz na du.pce tylko Twoje dni są intensywne.

Cytat:
Napisane przez agila negra Pokaż wiadomość
Ale wciąż jestem
Dobrze, że jesteś a jak dieta?

Cytat:
Kończę dopiero 2 sezon

Wciąga, co?

Na razie to Ty Kochana nie myśl o ćwiczeniach zabraniam musisz wyzdrowieć! trzymam za endo

Cytat:
u mnie też leje, że łolabogaaa

Cytat:
Dzień dobry melduję na wadze 61,9kg
Brawo

[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;42762179]Hej piękne. Wczoraj za wiele nie pisałam bo mnie jakoś zbierało na marudzenie więc wolałam przemilczeć
[/QUOTE]

Cześć nasza kochana marudo

Cytat:
Napisane przez anulciak85 Pokaż wiadomość
Wrocilam z zastrzyku i zakupow-4,5km
Przyszla i @
Pilnuje sie elegancko
Brawo za spacerek

[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;42762442]

No i super!
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości