|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Nelcia nam się rozszalala, winie zeby albo jakies sprawy brzuszkowe. wczoraj był wrzask, pisk i prezenie. dzisiaj rano placz i zal, ukojeniem była pozycja 'dzidziusiowa" - Nelusia zapakowana w becik, lulanie, kołysanki itd. dostala espumisan i calgel na dziasla (chyba jej smakuje, bo go zjadala ![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- przepisze Ci jutro, bo dostałam w wersji papierkowej a dzisiaj leb mi peka i ide spac.---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
jeśli skrecisz za rog za dworzec to nawet za 20zl
|
||
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Diabli, moja też wcina Calgel
Oby jutro Nelcia miała lepszy dzień Też zmykam spać, dobranoc
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieje, ze do zimy będzie ok.
|
|
|
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Ide spaciu.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#365 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jadlam, bo kocham, u nas bylo ok Cytat:
nie rejestrowalam się to nie pomoge ![]() Cytat:
![]() Cytat:
może daje znać organizmowi, ze potrzebuje wiecej mleka produkowac...pewnie sie ustabilizuje!Cytat:
![]() Cytat:
Veronic....tak się zastanawiam...czy Ty dalej chodzisz do tej samej lekarki? może trzeba zasięgnąć opinii innego lekarza, czy nie możnaby sprawdzić jakimiś innymi badaniami tych kolek? Biedny Wojtuś, kurczę, musi być Ci strasznie ciężko
|
||||||
|
|
|
#366 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieję, że będę zadowolona z nosidła, bo jak źle wybrałam, to całe forum mnie znienawidzi....od kiedy Kubuś tak się wybudza? Helena też tak miała ostatnio, ze dwa tyg temu,samo przeszło na szczęście, ale przyczyny nie znam.. Cytat:
nie martw się, 6x to norma. my też powinnismy jesc 5 posilkow, a jemy 3, czasem 2 a czasem 1 ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#367 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że lekarz znajdzie przyczynę, trzymamy kciuki za jutro!u nas są białe grudki w kupce Cytat:
![]() do Wawy z Krakowa pociągiem masakra z tymi fizjoterapeutami.. Cytat:
będą, nie bój się nic! a jak to się stało, że D. nie zrobił zadania? ![]() Cytat:
witam w klubie :/ te siuśki chcesz badać ze względu na....? z tymi śliwkami to dałaś czadu!!!!!! |
||||
|
|
|
#368 | |
|
siedzę i myślę
|
Co do męża siostrzenicy dodam, że ma dopiero 9 lat
![]() Cytat:
|
|
#369 | |||
|
Zadomowienie
|
No właśnie z tego co mi wiadomo podobno może wpływać. Ponoć zmniejszona ilość żelaza we krwi mamy może powodować gorsze wchłanianie składników pokarmowych przez dziecko. Ale ile w tym prawdy to sama nie wiem
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No ja myślałam, że białe grudki są konieczne. Myślałam, że skoro u Młodego nie ma to może być to jakimś tropem- że może jakaś alergia pokarmowa czy coś w tym stylu... happy- no właśnie w tym problem, że w naszej okolicy nie ma polskiej przychodni i nie mogę zrobić prywatnie badań. Najbliższa przychodnia jest oddalona 4godziny jazdy samochodem Tutaj niestety nie ma czegoś takiego jak prywatne laboratorium- tutaj muszę mieć skierowanie od lekarza żeby głupią morfologię zrobić. Poza tym jeśli mi nawet zrobią to wyników nie dostanę tylko powiedzą, że jest np OK i muszę uwierzyć im na słowo To nie tak, że czuję się mądrzejsza od tutejszych lekarzy no ale w ciąży już przechodziłam przykładowo przez anemię i położna (bo w UK położne prowadzą ciąże) mówiła, że poziom żelaza we krwi jest ok a kiedy trafiłam do szpitala z nadciśnieniem i przy okazji powtórzyli mi badania krwi to okazało się, że mam bardzo zaawansowaną anemię i wciskali we mnie końskie dawki leków. No i dlatego nie do końca ufam tutejszej służbie zdrowia- jedni mi mówią, że jest ok a drudzy, że nie. Tak samo było z ciśnieniem- na wizycie u położnej i lekarza pierwszego kontaktu zawsze było 120/80 i nie chcieli mi wierzyć kiedy mówiłam, że mierząc w domu mam wysokie ciśnienie i nigdy takie wzorowe nie jest. Aż w końcu uwierzyli kiedy trafiłam do szpitala z ciśnieniem 160/110- ale też musiałam się naprosić przez telefon żeby pozwolili mi przyjechać na położniczą izbę przyjęć- bo tak z ulicy przyjechać nie można |
|||
|
|
|
#370 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- dobranoc! :ziew: |
|
|
|
|
#371 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale póki co tylko spokój może mnie uratować i nie będę się jeszcze nakręcać. Dam znać jutro co udało się załatwić. Dobranoc |
|
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Dzieńdoberek!!!
Tymek po szczepieniu ok. Przespał całą nocke do 5.30:-D Dostał cyca i odleciał. Minęła godzina więc pewnie zaraz będzie się domagał drugiego. Ja się biorę za kanapki i herbatkę dla syna do szkoły. Średni zostaje w domu bo wieczorem miał gorączke plus narzekał na to,że go bolą nogi,ręce itp. Pewnie grypsko jakieś:banghead: Co ciekawego robicie na obiad? Ja przed wczoraj nastukałam kopytek z sosem i miałam na wczoraj też. Dzisiaj mam leczo cały garnek:-D wczoraj już sobie machnęłam i stoi w lodówce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry :ziewa:
Lezymy z Z w lozku i jest śmiesznie
|
|
|
|
#374 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wczoraj już w mega doła wpadłam i wszystko mi się wydawało d kitu. Ale dziś już pozytywne nastawienie mam, musimy więcej ćwiczyć i się przewracać na boki, walczyć z leżeniem na brzuszku. Ze złych rzeczy do których przyzwyczajony jest Adi to nosidełko samochodowe, on czuje się tam bezpiecznie, tam tylko zaśnie i trzeba go oduczyć. W ogóle rehabilitantka jest całkowicie przeciwna wszystkim urządzonkom w którym dziecko leży lub siedzi. nawet tym potrzebnym przy podawaniu pokarmu. Ale nie ma co popadać już w skrajności, będzie dobrze wstałam z pozytywnym nastawieniem i to się liczy |
|
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko się popsuło, wstało w nocy 2 razy, od 2 miesięcy takiego numeru już nie robiła
Matka przyzwyczajona, że można pospać jest lekko do tyłu, a Paulinka wstała normalnie (nie później) cala w skowronkach. Od czego to zalezy, ze dziecko wstaje częściej? Fakt wczoraj się wyspała w dzień, ale czy to ma wpływ
|
#376 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak sie mezowi za duzo dalo do pesto, to mlody potem ulewal. ale pic pil, wiec nie ma dramatu sprobowac warto! no i kuruj sie tam! i pij tez rumianek ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
![]() nie musisz nadrabiac, no co ty... ale jak bys sie chciala wlaczyc, to ostatnio troche o rozszerzaniu diety bylo. kiedy planujecie i od czego zaczynacie?
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
no jak... stawia go tam i kaze cwiczyc, az sie chlopak zmeczy i padnie
![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Cytat:
jesli twoj tak czesto wola, to Mysia w poprzednim watku wrzucala skany z ksiazki "zaklinaczka dzieci" czy jak to sie zwalo... tam jest metoda na takiego "podjadacza".
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry zaspalismy mam 20 min do reha .... do pozniej paa
Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Tym większe
dla siostrzenicy ![]() Spodziewałam się dwóch pobudek w nocy, a miałam cztery i piątą już na dzień Mała budziła się co ok. 2h, nie wyspałam się Oby następna noc była lepsza.
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() przybiera mi ostatnio tez malo, i w ramach testu dokarmialam go... i sie okazuje, ze mm tez wypija bardzo malo. cyce pelne, a on po max 70ml umeczony jedzeniem. u nas bedzie to mialo zwiazek z serduszkiem, mlody juz jest na granicy i pewnie do operacji sie mu nie poprawi, ale u was to bym sie zajela wlasnie moczem, kupka i morfologia. w twoim mleczku powinno byc dosc zelaza, co najwyzej twoj organizm "uschnie", ale dziecku odda wszystko! no ale powinnas tez zadbac o siebie i jednak zelazo suplementowac... a jak mlodemu wyjdzie cos nie tak z hemoglobina, to mu zapodasz kropelki i bedzie ok
|
|
#382 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super Cytat:
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć ja ostatni raz całą noc przespałam zaraz po powrocie ze szpitala, kiedy mąż przejął maleństwo I nie zapowiada się u nas na szybkie przesypianie nocy.
|
|
#384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nie zadreczaj sie, ze malemu krzywde robisz! tez mialam taka zalamke, ale czytam i czytam i wychodzi, ze fakt, okropnie sie teraz pomeczy, ale potem bedzie mial mniejsze ryzyko alergii ---------- Dopisano o 08:25 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- aa, veronic, mozesz sprobowac mu podawac troche mm. jakies niesmaczne najlepiej, i o tych porach, o ktorych niedlugo wprowadzisz juz jakies warzywa i sinlac na przyklad. to jest taka metoda na przeczekanie najgorszego... jelitka dojrzeja i bedzie gicior!
|
|
#385 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 2 na odchowalni ;)
Cytat:
Eee no to pocieszyłyście mnie, bo mi się zdawało, że tak małe dziecko nie może tak szybko rosnąć bo to raczej jakieś anormalne No bo te kości potrafią się już tak szybko wydłużać? No ale ok skoro to w normie to już się nie martwię tym!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale fakt, że teraz od ostatniego ważenia przybrała niecałe 200g tygodniowo czyli raczej w normie ________ U nas wczoraj był masakryczny wieczór. Jak już było zdecydowanie lepiej z brzuszkiem Małej to chyba za bardzo się tego nachwaliłam na około no i wczoraj było 2,5h spinania i takiego ryku, że już dawno tak nie było ![]() Do magicznego 3miesiąca został tydzień... No i z tego powodu nadrobić mi Was ciężko i dopiero na 5 stronie jestem
|
|||
|
|
|
#386 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, za Darka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i żeby w końcu Wojtkowi przeszły te problemy brzuszkowe
|
|
#387 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny jak tak czytam o waszych zmartwieniach dotyczących tego ile i jak czesto jedza i przybieraja wasze dzieci to dochodze do wniosku ze ja w ogole tego nie pilnuje, mojego kubusia waże tylko jak jestesmy u lekarza czyli na szczepieniach i raz na wizycie kontrolnej na poczatku 1 miesiaca co do jedzenia to przystawiam go co 3 godziny i je doslownie pare minut wiec nie sadze zeby bylo tam przepisowe 160 ml i jakos sie nie martwie ze malo zjadl bo do póki nie widze u niego nic niepokojacego to niech sobie je i tyje w sowim tepie
pogoda do bani wychodzicie na spacerki w taka aure? i na jak długo?
|
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonku a macie prywatnych lekarzy?
Cytat:
Jak pada to nie wychodzę, a jak tylko zimno to staram się wyjść, ale nie za daleko, żeby wrócić w razie deszczu.
|
|
#389 | ||
|
Zakorzenienie
|
tym większe oklaski dla niej
Cytat:
Cytat:
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie dostałam tej zabawki, ale żadnych maili od nich nie dostaję. Mój skarb mnie zadziwia...odką kupiłam lampkę z bidronki budzi się 2 razy, a nie 3 w nocy. Tak zawsze budziła się koło 1, później po 3 i po 6. A dziś pierwsza pobudka o 3 druga o 5,30 i do tej pory śpi akurat wtedy jak ja musiałam wstać żeby do biedry po pampersy jechać.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:47.

mały się topi w nim i jestem ciekawa czy zdąży go założyć zanim wiosna przyjdzie 

ja jadlam, bo kocham, u nas bylo ok
nie rejestrowalam się to nie pomoge 

budzi się rzuca i krzyczy (nie płacze) może macie pomysły, czemu 5 miesięczniak przesypiający od 3 miesięcy całe noce nagle budzi się 2-3 razy
będą, nie bój się nic!

Matka przyzwyczajona, że można pospać jest lekko do tyłu, a Paulinka wstała normalnie (nie później) cala w skowronkach. Od czego to zalezy, ze dziecko wstaje częściej? Fakt wczoraj się wyspała w dzień, ale czy to ma wpływ 
Ślub 27. X. 2012