Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 00:08   #1021
insolito
Zadomowienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Możesz mieć rację, bo o ile dobrze pamiętam to Lady też leżała w ciąży. Nie wiem jak Fewcia bo wtedy jeszcze z nami nie pisała.

Dobrze, że powiedziałaś tej lekarce, może nie będzie już gadać bzdur i wprowadzać ludzi w błąd.

Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy! Dużo dzieci!

Dziecko mi ulało na dywan. Malinami. Gdybym miała kasę to wymieniłabym moje wykładziny na panele, bo czyści się to okropnie.
Fewcia pisała, że miała trudna ciążę

Dziękuję bardzo

Oj współczuje sprzątania

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
No to wpasowuje sie w schemat - caluska ciaze lezalam plackiem, Pietraszko fatalnie spi w nocy.

Mowicie, ze ma przejsc do 30 miesiaca???:P hehe

Mi wlosy koszmarnie zaczely leciec, po tej goraczce co ostatnio mnie dopadla czuje sie fatalnie, migreny mam takie, ze ledwo zyje, zawroty glowy masakryczne, nie wiem, co jest :'( czy kwestia kp czy co???
Ale ostatnio rozmawialam z kumpelami i...no nie chce babla odstawiac, kocham go karmic i juz, boje sie wlasnie, ze sama tej decyzji nie podejme

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ----------

Blogerko brawa za poprawe zachowania tz!!!

za rocznice!

Ciekawe, jak tam Darunia Silver

I co z Bijkora i Ewulka???
Może zrób morfologie ? Mi też włosy lecą okropnie i skóra przesuszona, ale o odstawieniu nawet nie myślę, bo Pietro póki co nic więcej nie tyka

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Mój chrześniak najpierw zaczął stawać potem raczkować a na końcu siedzieć. Jeszcze czas na niego.
A lekarka durna ...
Ja nie mogę słuchać jak mi mówią, żeby Ola od razu na nogi poszła po co ma raczkować.

Tak, tak wiem, że ma czas. I już coraz lepiej mu wychodzi siadanie z czterech Musiałam dowalić tej lekarce, bo tak mnie wkurzyła wtedy Jeszcze ten jej tekst o najnowszych wynikach badań , chyba se w głowie te badania wymyśliła

A dziś w gazecie, widziałam artykuł w stylu na co zwrócić uwagę kupując nosidełko dla dziecka, opatrzone pięknym zdjęciem wisiadła i ani słowa o pozycji na żabkę

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 04:25   #1022
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Znów tylko.ja?MENQ.......

O proszę... http://www.promobaby.pl/marka-pampers.html

http://www.promobaby.pl/kategoria-zywnosc.html

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-12 o 04:56
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 05:19   #1023
meneq
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Znów tylko.ja?MENQ.......

O proszę... http://www.promobaby.pl/marka-pampers.html

http://www.promobaby.pl/kategoria-zywnosc.html

Sorki, meneq korzysta z urlopu tz. ;-)
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 06:18   #1024
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cisza aż w uszach dzwoni p:p
Dzień dobry z rana

Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 06:47   #1025
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dzień dobry!

Neti Ty to tylko o bungowjniu

Insolito dużo miłości!

Meneq u nas by się zgadzało,prawie cała ciążę leżałam. Tyle że na szczęście Blanka ma czasem lepsze noce

Dzisiaj Mała się troszkę mniej budziła,ale za to pio kręciła i kopała mamę w plecy. No i obstawiam u nas zmianę mleka na 2 jako przyczynę gorszych nocy. Szaja co myślisz?
Co do rocznicy to miałam nadzieję że TZ zrobi mi niespodziankę i zostanie dzisiaj w domu Nie chce żadnych kwiatów,prezentów,kolacji tylko Jego obecności No ale bez Niego to się zawali chyba,bo się Obudzilam i Go nie ma

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:22   #1026
sylwietta1988
Zakorzenienie

powariowały, tyyyyyyyyyle stron w jeden dzien nawet nie próbuje przelatywac bo by mi tydzien zeszło.... jakies streszczenie co do wczorajsza? plissss
jestem tak zasmarkana i zakichana, że masakra.... do tego bolą mnie wszystkie kosci i ledwo zwlokłam sie z łózka z maluchem spała dzis moja mama, bo boje sie żeby go nie zarazic skad mi sie dziadostwo juz przypałetało.....

a teraz sytuacje Wam opisze z wczoraj, mnie to juz nic nie zdziwi bo widziałam jak sąsiadka wychowywała 4 swoich dzieci, wiec trudno zeby jej córka postępowała inaczej uwaga:
18,50- jeszcze cos widac to stoje z młodym w oknie, temp jakies 11 stopni, leci konkretna mżawa a u sąsiadów naprzeciwko otwierają sie drzwi, na schody wybiega dwulatek, nagusienki jak go Pan Bóg stworzył, boso, stoi na tym betonie i zabiera sie do sikania z niego, za nim wychodzi jego matka (lat 22) i z tekstem: no ale nie sikaj ze schodów, na trawe lec(moja mama akurat stała koło domu i słysząła).

FEWCIUNIU kochana, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy miłosci,szacunku, zrozumienia mąz cie pewnie zaskoczy dzis
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:25   #1027
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ja juz nie mam sily opisywac naszych nocek. Kolejna fatalna za nami. Wysiadam po prostu :'( probowalismy juz wszystkiego, zeby tylko pomoc bablowi, nic nie dziala :'( c.zytalam na necie, ze zle spanie moze byc spowodowane kp lub nowymi umiejetnosciami (to chyba szajopedia nasza pisala). Tzn te dwie przyczyny mi pasuja najbardziej do nas..... Nie wiem, co robic, moze, moooooze sie zdarza jedna w miare ok nocka na miesiac.....

Fewciu, to widac, ze jest nas wiecej, moze faktycznie cos w tym jest? Ze ciaza lezaca i dziecko spi fatalnie???

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:36   #1028
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
Cos Wam chcialam jeszcze napisac, wczesniej sie balam, zeby nie zapeszyc (i pewnie teraz zapesze), ale nie chce ciagle najezdzac tylko na TZ
od powrotu z Chorwacji zmienil sie! -
bardzo sie cieszę! brawa dla tego pana

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość

Wczoraj byłam z Piotrkiem u lekarza, żeby się upewnić, że te ostatnie noce to nic poważnego i lekarka stwierdziła, że sprawdzą są zęby ale wysłała nas na badania krwi i wyniki chyba średnie Zobaczę co jutro powie
I stwierdziłam, że nie daruje jej tego nakazu sadzania Pietrka Powiedziała, że po tym co powiedziała skontaktowałam się z rehabilitantem i on kategorycznie zabronił takich praktyk i powiedział, że to jest niebezpieczne Baba spaliła buraka, zaczęła się jąkać i tłumaczyć ( no ale nie, no ten, wie Pani, no może on pominął ten etap, bo skoro staje i raczkuje to kręgosłup ma mocny i nic złego by sie nie stało jakby chwile posiedział ) Ale miałam satysfakcje

A dziś nasza 3 rocznica ślubu Miło spędziliśmy czas, byliśmy na obiedzie i spacerku

Zdrówka dla wszystkich chorych dzieciaczków
z okazji rocznicy
swietnie lekarke spaliłas
a za wyniki trzymam kciuki, zeby byly dobre

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Jeny dziewzyny jestem wypompowana mam dość dnia dzisiejszego;(
taki etap, nie poradzisz, u nas juz minęło na szczescie ale w tamtym tygodniu padałam na pysk,mimo, ze są i mama i tata...... poczekaj pare dni i bedzie git

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość

Blanka dzisiaj cały dzień krzyczała,tzn tak pozytywnie. Ciekawe czy ja gardło nie boli Tak się świetnie bawi głosem. I dzisiaj prawie Siadła,opierała się jedną rączką i nie wiedziała co dalej,moja Dzielna!

Jutro rano mamy szczepienie,boję się I jutro mamy 4 rocznicę ślubu

za szczepienie kciukasy
Blaneczka sie rozkręca w kazdy mozliwy sposób

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dziś też miałam jęczydło jęczydłowate, do tego jestem żywym zapalnikiem, bo wyobraźcie sobie że Pani promotor łaskawa była mi odpisać na maila w końcu i... zwaliła winę na mnie chuj, że pisałam setki maili, esemesów, próbowałam dzwonić. MOJA WINA ona nie ogarnia tego, że nie reagowała na próby kontaktu i w momencie, kiedy prace mam napisaną i część badawczą zamiast praktyką musiałam zastąpić, by się ratować, ankietą to ta ma do mnie pretensje!!!
no szał pał normalnie

Dostałam @
o ja pierdziu, co za pinda niemyta!

co do tematu snu a nerwów ciażowych- nie moge powiedziec ze ciąże mniałam bestresową bo "mąż"swoj wkład miał, zeby kolorowo nei było, ale młody spi jak zaczarowany, było kilka nocy tylko ze płakusiał, nie chciał spac a tak to pieknie od samegopowortu ze szpitala do teraz- jak sie wiercił to zapychałam cycem, teraz butle robie i spi dalej
uciekam na sniadanie, postaram sie wpasc w czasie drzemki młodego
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:39   #1029
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1
Odp: Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Cytat:
Ja juz nie mam sily opisywac naszych nocek. Kolejna fatalna za nami. Wysiadam po prostu :'( probowalismy juz wszystkiego, zeby tylko pomoc bablowi, nic nie dziala :'( c.zytalam na necie, ze zle spanie moze byc spowodowane kp lub nowymi umiejetnosciami (to chyba szajopedia nasza pisala). Tzn te dwie przyczyny mi pasuja najbardziej do nas..... Nie wiem, co robic, moze, moooooze sie zdarza jedna w miare ok nocka na miesiac.....

Fewciu, to widac, ze jest nas wiecej, moze faktycznie cos w tym jest? Ze ciaza lezaca i dziecko spi fatalnie???
Fewciuniu...ja o bungowaniu...no coś Ty
Wracaj do zdrowia kochana...a co do tego dwulatka...no co mama pewnie hartuje go przed zimą
aha no i oczywiście życzę Ci aby jednak dziś mąż Cię choć troszkę, zaskoczył...i żebyście się miłowali

Lady współczuje tych nocek...u nas nie ma tragedii-mały pobudzi się raz..dwa czasem kilka razy(ostatnio) z płaczem..ale generalnie nie mam na co przy Tobie narzekać..życzę aby to się poprawiło...i trzymam kciuki.
Co do ciąży..ja nie miałam raczej ciężkiej-dolegliwości owszem sporo-ale juz od 4 miesiąca byłam na ZLA i bardzo dużo spałam-otchłań się jak nigdy w życiu-może temu nocki są niezle??

Blogerko buziaczki dla Boryska za 8 miesięcy!

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-12 o 07:44
Stary 2013-09-12, 07:57   #1030
charlizz
Zadomowienie

Ola spala do 7:40 z przerwą na mleko o 6:40 a zasneła wczoraj o 18 na pół godzinki, umyłam pupalolo przebrałam i o 19 już znowu spala, na noc

charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:04   #1031
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX

Ale pogoda :[ a ja zara musze jechac do miasta, buuuuuuu

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:15   #1032
misiaeel
Wtajemniczenie

dzień dobry

aśka gratuluję mycia zabków widziałam właśnie w sklepie ta pastę elmex i też ją kupię.

bokeh u mnie było podobnie z karmieniem. odstawiłam jednego dnia, nastepnego coś tak ściągnęłam to była sama woda, a Hania zadowolona jak butlę dostała.

blogerko brawa dla Tż za nocne wstawanie

insolito durna lekarka

ja wczoraj byłam na fitnessach z koleżanką, po powrocie Hania nie spała. leżała ze łzami w oczach, wzięłam na ręce przytuliłam i zasnęła sama w łóżeczku od razu mi się odechciewa wychodzić gdziekolwiek jak wiem, że Ona tęskni tak

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2013-09-12 o 08:45
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:39   #1033
meduzza
Zadomowienie

Witam siem z rana U nas już nocki ok, chyba choróbsko mija. Wiecie co? Nie to, ze leczę dziecko na własną rękę ale lekarce się chyba pomyliły ilości antybiotyku wczoraj sprawdziłam w necie, że dzieci w jej wieku i starsze biorą 1,5 ml a ona nam zapisała 3,5! A przeciez nie mamy ostrego zapalenia ucha tylko zapalone troszkę gardło, co ona chce mi dziecko wykończyć? Kolejna jej wtopa. Jak tu zaufać lekarzom...
No więc zmniejszyłam dawkowanie znacznie.

Kawka wypita, zaraz mop i mycie podłogi, później ross i spacerek

Współczuję Wam kiepskich nocek, ja miałam dwie i dziękuję:niee:

Będziecie podawać teraz tran? Ja dzis kupuję...
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:54   #1034
treselle0
Zadomowienie

Cytat:

u Nas też fatalne od dobrych 2/3 m-cy, dzis również dużo pobudek+1 długggga przerwa na gadanie, wstawanie i in takie harce a o 6 jak zwykle pobudka na całego. i nie miałam ciąży leżącej
Ide nadrabiać. Dzien dobry
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:59   #1035
gochaa_p
Zakorzenienie

nie da sie z Wami pisać - zbyt duże tempo macie :/

WIęc polecę samolubem i napisze tylko że u nas wszystko ok, kurujemy sie dalej, Ewcia nadal kaszle ale już dużo mniej, sposób na syropki też znalazłam ( daje jej jedną łyżeczką desrek, drugą syropek i tak na przemian aż wszystko wypije :P)

Jak dodajecie jajko do zupy dla dzidzi? Dajecie gotowane i miksujecie czy dodajecie surowe do gotującej sie zupy ??? i jak często sie jajo daje ? Nie mam dziś dla niej żadnego mięsa i dlatego o jaju sobie pomyślałam.
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:01   #1036
mala_19kw
Zakorzenienie

Cześć laseczki,u nas noc w miarę. Było z 5 pobudek,ale smoczuś ratował sytuację. Za to dziś moje dziecko postanowiło wstać nie o 7 a o 6;40 Razem z tatusiem

Ostatnio moje życie toczy się na wariackich papierach. Wzięłam sobie wszystkie możliwe sprawy do załatwienia na wrzesień
Predzej gin,wczoraj okulista,za tydzień dentysta i na koniec urząd pracy (i spotkanie z dennym doradcą zawodowym )

Wczoraj okazyjnie poszłam do jubilera zmniejszyć obrączkę i teraz choćbym chciała to jej nie zgubie Trzy rozmiary mniej (można wrazie co powiększyć? ) i gratisowo mi wyczyścili więc świeci się jak nówka

Potem byłam w pepco zrobić Oskarowi zapas skarpet Na trochę mu starczy.

Jakie w pepco widziałam płaszczyki dla dziewczynek
No śliczne,szare z różową(bądź czerwoną) kokardą. Gdybym miała córkę

Laurko-kiedyś pisałaś o gotowaniu na parze i zapamiętałam

Gratuluje ząbków-bo trochę nam przybyło uzębionych widzę

A chorowitki wracajcie szybko do zdrowia
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:02   #1037
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Cos Wam chcialam jeszcze napisac, wczesniej sie balam, zeby nie zapeszyc (i pewnie teraz zapesze), ale nie chce ciagle najezdzac tylko na TZ
od powrotu z Chorwacji zmienil sie! - wiem, ze tez moja w tym zasluga bo postanowilam, ze zrobie w mojej glowie reset i odpuszcze mu, nie bede zrzedzic, narzekac, mam zal o pierwsze tygodnie, miesiace, ale .. zostawie to sobie.
I wiecie, ze teraz jak Borys placze w nocy to on czasami, nawet czesciej sam z siebie do niego idzie?
to tylko jeden z przykładów, bo widzę zmianę także w innych kwestiach.
Cieszę się , że idzie ku lepszemu

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Na blogu zdjęcia z basenu .
Jaki fajny strój kąpielowy Super się bawiliście

Cytat:
Hej Lale

Ostatnio nie wyrabiam przy Piotrze Zapitala jak przecinek i czasu brak
nadrobiłam, ale nie cytuje

Wczoraj byłam z Piotrkiem u lekarza, żeby się upewnić, że te ostatnie noce to nic poważnego i lekarka stwierdziła, że sprawdzą są zęby ale wysłała nas na badania krwi i wyniki chyba średnie Zobaczę co jutro powie
I stwierdziłam, że nie daruje jej tego nakazu sadzania Pietrka Powiedziała, że po tym co powiedziała skontaktowałam się z rehabilitantem i on kategorycznie zabronił takich praktyk i powiedział, że to jest niebezpieczne Baba spaliła buraka, zaczęła się jąkać i tłumaczyć ( no ale nie, no ten, wie Pani, no może on pominął ten etap, bo skoro staje i raczkuje to kręgosłup ma mocny i nic złego by sie nie stało jakby chwile posiedział ) Ale miałam satysfakcje

A dziś nasza 3 rocznica ślubu Miło spędziliśmy czas, byliśmy na obiedzie i spacerku

Dobrze jej powiedziałaś! Może się babsko zastanowi i dokształci w temacie a nie z kosmosu jakieś najnowsze badania, chyba jej...

100 lat razem! Wszystkiego co najlepsze, dla Fewci także

Cytat:
A dziś w gazecie, widziałam artykuł w stylu na co zwrócić uwagę kupując nosidełko dla dziecka, opatrzone pięknym zdjęciem wisiadła i ani słowa o pozycji na żabkę
Ehhh chyba do redakcji bym napisała jakbym tę gazetę kupiła i to zobaczyła Pewnie jeszcze polecają od 1 miesiąca życia...

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
powariowały, tyyyyyyyyyle stron w jeden dzien nawet nie próbuje przelatywac bo by mi tydzien zeszło.... jakies streszczenie co do wczorajsza? plissss
jestem tak zasmarkana i zakichana, że masakra.... do tego bolą mnie wszystkie kosci i ledwo zwlokłam sie z łózka z maluchem spała dzis moja mama, bo boje sie żeby go nie zarazic skad mi sie dziadostwo juz przypałetało.....

a teraz sytuacje Wam opisze z wczoraj, mnie to juz nic nie zdziwi bo widziałam jak sąsiadka wychowywała 4 swoich dzieci, wiec trudno zeby jej córka postępowała inaczej uwaga:
18,50- jeszcze cos widac to stoje z młodym w oknie, temp jakies 11 stopni, leci konkretna mżawa a u sąsiadów naprzeciwko otwierają sie drzwi, na schody wybiega dwulatek, nagusienki jak go Pan Bóg stworzył, boso, stoi na tym betonie i zabiera sie do sikania z niego, za nim wychodzi jego matka (lat 22) i z tekstem: no ale nie sikaj ze schodów, na trawe lec(moja mama akurat stała koło domu i słysząła).
Kuruj się kochana!
Pewnie hartuje dzieciaka

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Witam siem z rana U nas już nocki ok, chyba choróbsko mija. Wiecie co? Nie to, ze leczę dziecko na własną rękę ale lekarce się chyba pomyliły ilości antybiotyku wczoraj sprawdziłam w necie, że dzieci w jej wieku i starsze biorą 1,5 ml a ona nam zapisała 3,5! A przeciez nie mamy ostrego zapalenia ucha tylko zapalone troszkę gardło, co ona chce mi dziecko wykończyć? Kolejna jej wtopa. Jak tu zaufać lekarzom...
No więc zmniejszyłam dawkowanie znacznie.

Kawka wypita, zaraz mop i mycie podłogi, później ross i spacerek

Współczuję Wam kiepskich nocek, ja miałam dwie i dziękuję:niee:

Będziecie podawać teraz tran? Ja dzis kupuję...
Nie masz możliwości zmienić lekarki? A tran od którego miesiąca się podaje? Moja kuzynka od roku podawała, ja się nie bardzo interesowałam tym jeszcze. Wtedy trzeba chyba odstawić witaminę D.

Misio wczoraj dostał piłkę taką kolczastą i jest zabawa, zapitala za nią po całym pokoju.
Dziś nocka super, kurczę, albo nie pamiętam jednego karmienia, albo młody jadł dopiero o 5. Ale to chyba niemożliwe Po 6 pobudka i po 8 zapadł w drzemkę.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:03   #1038
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Dziewczyny korzystające z Holle- malemu nie podchodzi w,zaden sposob ta jaglana....nie slodka..bez smaku...mam tez z jablkiem i gruszka-ktoras ma?lepsze to w smaku?otwierac wogole?
Jaglana moge ktorejs oddac...szkoda wyrzucic ubulo kilka lyzek.

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2013-09-12 o 09:04
Stary 2013-09-12, 09:05   #1039
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny korzystające z Holle- malemu nie podchodzi w,zaden sposob ta jaglana....nie slodka..bez smaku...mam tez z jablkiem i gruszka-ktoras ma?lepsze to w smaku?otwietac wogole?
Jaglana moge ktorejs oddac...szkoda wyrzucic ubulo kilka lyzek.

spróbuj do niej dodać kawałek jabłka albo brzoskwini? albo innego owocu, które Antonio lubi. ja raz dodałam trochę deserku ze słoiczka (nie wiem czy tak wolno) to Hania zajadała

mała ja wręcz odwrotnie, musze powiększyc obrączkę bo wcisnąć, wcisnę ale boli:/
Dzisiaj idę na łowy do pepco

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2013-09-12 o 09:08
Stary 2013-09-12, 09:32   #1040
insolito
Zadomowienie

Spaaać ale to chyba przez pogodę bo no w miarę ok może nie idealnie, ale bez tragedii

Fewcia, dużo miłości i wspólnych chwil dla Ciebie i mężna

Sylwia Dziękuję za życzenia i kciuki za wyniki

Cytat:
Dzień dobry!

Insolito dużo miłości!

Dzisiaj Mała się troszkę mniej budziła,ale za to pio kręciła i kopała mamę w plecy. No i obstawiam u nas zmianę mleka na 2 jako przyczynę gorszyco rocznicy to miałam nadzieję że TZ zrobi mi niespodziankę i zostanie dzisiaj w domu Nie chce żadnych kwiatów,prezentów,kolacji tylko Jego obecności No ale bez Niego to się zawali chyba,bo się Obudzilam i Go nie ma

Dziękuje

Współczuje nocki i tego, że mąż w pracy

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość

18,50- jeszcze cos widac to stoje z młodym w oknie, temp jakies 11 stopni, leci konkretna mżawa a u sąsiadów naprzeciwko otwierają sie drzwi, na schody wybiega dwulatek, nagusienki jak go Pan Bóg stworzył, boso, stoi na tym betonie i zabiera sie do sikania z niego, za +nim wychodzi jego matka (lat 22) i z tekstem: no ale nie sikaj ze schodów, na trawe lec(moja mama akurat stała koło domu i słysząła).

FEWCIUNIU kochana, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy miłosci,szacunku, zrozumienia mąz cie pewnie zaskoczy dzis

Kuruj sie Kochana

Cytat:
Ja juz nie mam sily opisywac naszych nocek. Kolejna fatalna za nami. Wysiadam po prostu :'( probowalismy juz wszystkiego, zeby tylko pomoc bablowi, nic nie dziala :'(c.zytalam na necie, ze zle spanie moze byc spowodowane kp lub nowymi umiejetnosciami (to chyba szajopedia nasza pisala). Tzn te dwie przyczyny mi pasuja najbardziej do nas..... Nie wiem, co robic, moze, moooooze sie zdarza jedna w miare ok nocka na miesiac.....

Trzymaj sie

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
Ola spala do 7:40 z przerwą na mleko o 6:40 a zasneła wczoraj o 18 na pół godzinki, umyłam pupalolo przebrałam i o 19 już znowu spala, na noc

za noc

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

insolito durna lekarka
Zgadzam się
Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
u Nas też fatalne od dobrych 2/3 m-cy, dzis również dużo pobudek+1 długggga przerwa na gadanie, wstawanie i in takie harce a o 6 jak zwykle pobudka na całego. i nie miałam ciąży leżącej
Ide nadrabiać. Dzien dobry

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość

Misio wczoraj dostał piłkę taką kolczastą i jest zabawa, zapitala za nią po całym pokoju.
Dziś nocka super, kurczę, albo nie pamiętam jednego karmienia, albo młody jadł dopiero o 5. Ale to chyba niemożliwe Po 6 pobudka i po 8 zapadł w drzemkę.
za nockę

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:38   #1041
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Dziękuje za wszystkie życzenia!
Mąż raczej nie z tych romantycznych Ale mam wszystkie szafy i szafki i szuflady okolejne karteczkami z wyznaniem miłości I nawet list miłosny dostałam

Neti ja daje do kaszki troszkę owoców bo mała nie chciała jeść,ale my robimy kaszkę na nutramigenie więc to dodatkowo źle smakuje

Mała Dzielna na szczepieniu,lekarz wychwaliła Blanke i zabroniła kupować chodzika. Ogarnięta jest
Blanka waży 7950g i mierzy 72cm . Wszystkich zaczepiala i pokazywała swoje umiejętności wokalne i manualne

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:40   #1042
s i l v e r
Zakorzenienie

Czesc kobietki.
My dalej się męczymy w szpitalu. Lekarz mówił że dziś powinny być wyniki z moczu. Daria dziś w nocy znowu miała 39 st gorączki.... Podali jej czopek i przeszło. Codziennie dostaje antybiotyk. Kurcze! z czego ta gorączka

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-09-12 o 09:43
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:41   #1043
hope01
Zakorzenienie

Dziewczynki ja mam takie pytanko. Wiem, że już na pewno było dużo razy mówione jeśli gotujecie dzieciom obiadek na kilka dni, to go mrozicie?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:43   #1044
ILLUSION
Wtajemniczenie

insolito i fewciu - wszystkiego najlepszego z okazji rocznic

Po wczorajszej ładnej pogodzie dzisiaj znowu i jestem nieprzytomna. Na dodatek jeszcze Igi dziś słabo spał w nocy, płakał przez sen kilka razy...ehhh nie wiem co mu było Dołączam więc dzisiaj do mamusiek wyczerpanych, zombiastych i wraków...
Stary 2013-09-12, 09:47   #1045
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Mąż raczej nie z tych romantycznych Ale mam wszystkie szafy i szafki i szuflady okolejne karteczkami z wyznaniem miłości I nawet list miłosny dostałam

Neti ja daje do kaszki troszkę owoców bo mała nie chciała jeść,ale my robimy kaszkę na nutramigenie więc to dodatkowo źle smakuje

Mała Dzielna na szczepieniu,lekarz wychwaliła Blanke i zabroniła kupować chodzika. Ogarnięta jest
Blanka waży 7950g i mierzy 72cm . Wszystkich zaczepiala i pokazywała swoje umiejętności wokalne i manualne

Dzięki..to i ja dodam...
Fewcia...karteczki z wyznaniem miłości...toż to bardzo romantyczne....czego bys chciala....ja.nawet karteczek nie mam..

...ale wiesz ..wieczorkiem może będzie B..a.. dobra nic już nie mówię

Stary 2013-09-12, 09:52   #1046
Ewik86
Zakorzenienie

Fewciu wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy Dałaś mi pomysł z tymi karteczkami, bo 17 września będziemy obchodzić drugą rocznicę ślubu cywilnego i ściągnę z Twojego męża i też poobklejam szafki

Cytat:
od powrotu z Chorwacji zmienil sie! - wiem, ze tez moja w tym zasluga bo postanowilam, ze zrobie w mojej glowie reset i odpuszcze mu, nie bede zrzedzic, narzekac, mam zal o pierwsze tygodnie, miesiace, ale .. zostawie to sobie.
I wiecie, ze teraz jak Borys placze w nocy to on czasami, nawet czesciej sam z siebie do niego idzie?
to tylko jeden z przykładów, bo widzę zmianę także w innych kwestiach.
Super Bardzo się cieszę, że TŻ się zmienił - oby już na stałe

Cytat:
Hej Lale

Ostatnio nie wyrabiam przy Piotrze Zapitala jak przecinek i czasu brak
nadrobiłam, ale nie cytuje

Mika, cudowne wieści i ogromna ulga, buziaki dla Julka

Silver, współczuję bardzo. Zdrówka dla mamy i Dari Mam nadzieję, że się dziś jeszcze odezwiesz z dobrymi wiadomościami

Również wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Ładnie dowaliłaś lekarce Chciałabym zobaczyć jej minę

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Czesc kobietki.
My dalej się męczymy w szpitalu. Lekarz mówił że dziś powinny być wyniki z moczu. Daria dziś w nocy znowu miała 39 st gorączki.... Podali jej czopek i przeszło. Codziennie dostaje antybiotyk. Kurcze! z czego ta gorączka

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:57   #1047
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczynki ja mam takie pytanko. Wiem, że już na pewno było dużo razy mówione jeśli gotujecie dzieciom obiadek na kilka dni, to go mrozicie?
Ja robię obiadek na dwa dni. I tą drugą porcję przechowuje normalnie w słoiczku w lodówce.

Kiedyś Deli pisała że zrobiła małej jedzenia na 5 dni więc to już większą ilość-trzeba by jej zapytać. W sumie to już dawno miałam ją pytać jak przechowuje te obiadki i czy każdy obiadek jest inny? hmm Deli???

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
spróbuj do niej dodać kawałek jabłka albo brzoskwini? albo innego owocu, które Antonio lubi. ja raz dodałam trochę deserku ze słoiczka (nie wiem czy tak wolno) to Hania zajadała

mała ja wręcz odwrotnie, musze powiększyc obrączkę bo wcisnąć, wcisnę ale boli:/
Dzisiaj idę na łowy do pepco
A to czyli że można? To doooobrze

To jak idziesz do Pepco to weź duuuużo pieniędzy tyle cudeniek że aż żal nie brać No ale to wybór kolosalny ale dla dziewczynek-szkoda że dla chłopców tak nie ma
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Stary 2013-09-12, 09:57   #1048
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:

jeszcze więcej miłości dla Was
brawa dla Blanki

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Czesc kobietki.
dużo zdrowia i kciuki oby lekarze szybko doszli od tego ta gorączka

Cytat:
ja zamroziłam, ale teraz boję się tego dać Małej, więc podłączam się pod pytaniem

mała no raczej można, tylko troche sobie życzą bo mam łączone białe i żółte złoto z diamencikiem.
a co do pepco to boję się, że się nie powstrzymam i kupię za dużo

Aniołki[*][*]25.01.2012

Edytowane przez misiaeel
Czas edycji: 2013-09-12 o 10:00
Stary 2013-09-12, 09:59   #1049
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Ja robię obiadek na dwa dni. I tą drugą porcję przechowuje normalnie w słoiczku w lodówce.

Kiedyś Deli pisała że zrobiła małej jedzenia na 5 dni więc to już większą ilość-trzeba by jej zapytać. W sumie to już dawno miałam ją pytać jak przechowuje te obiadki i czy każdy obiadek jest inny? hmm Deli???

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

A to czyli że można? To doooobrze

To jak idziesz do Pepco to weź duuuużo pieniędzy tyle cudeniek że aż żal nie brać No ale to wybór kolosalny ale dla dziewczynek-szkoda że dla chłopców tak nie ma
U mnie znajomą mówi że robila obiadki np.na,2 dni..ale duża ilość i resztę mrozila w słoiczkach...ale czy słoik można wrzucić do zamrazalnika??

Stary 2013-09-12, 10:00   #1050
mala_19kw
Zakorzenienie

Insolito,Fewcia- STO LAT W ZGODZIE I MIŁOŚCI KOCHANE

Czy ja gadam sama do siebie?
Ur. 23.01.2013

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości