Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 04:46   #1411
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Witam sie na.... CZWARTYM nocnym karmieniu :banghead:

Mojemu dziecku cos sie popindolilo. Przewaznie dwa karmienia nocne a dzis tyle. Moze i nas dopada jakis skok?
Tfuuu nie wyje. Fakt niespokojny i lekko marudny ale przdwczoraj sam dwa razy w dzien zasnal pierwszy raz. Wczoraj maruder mu sie wlaczyl ale mamusia wiecej musiala pracowac no i pogoda marudna.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez czarownica1
Czas edycji: 2013-09-12 o 04:48
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 04:48   #1412
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

I drugie karmienie-)
Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Matko w ogóle zamknelas oko? Bo ja po karmieniu to nie umiem od razu tak paść

---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Elaine- tak urodził sie w Pl wychował sie tutaj,ale mowi po Pl choć często gadamy jednak po Eng. Nie wiem dlaczeg. Jak ja sie wkurze to tylko po Eng.gadam i piszemy po Eng zazwyczaj. Często jest to język mieszany,ktory ja nazywam Polenglish nie wypowiadajac "e"
Rozumiem.długo już w usa siedzisz?

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jejku co sen mialam! Dobrze że Ala zaczęła robić kupę i głośno stekala to się obudzilam!

Śniło mi się że razem z Oliath handlowalysmy narkotykami. Ale nie taka dealerka tylko wiele kg białego proszk. I nas policja zgarnela i ja się martwilam co z dziećmi bo nie miałam kasy na adwokata i nie miałam się jak bronić i zazdrościłam Oliath że ją stać na adwokata za 100 tys zl!!!! Jak dobrze że się obudzilam!

Teraz drugie karmienie i słyszę że kolejna kupa idzie lub po prostu tamta niedokonczona.

Niezły sen-)

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Witam na pierwszym nocnym karmieniu

mela niezły sen

sam spoko, to nie sa ćwiczenia gdzie sie mozna przeciazyc, tylko ja zakwasy mam przez ciążę bo wiadomo, siedzenie na doopsku i obzeranie sie słodkim
Usmialam sie z profilaktycznego bicia, to jest myśl! I dołączyć do tego bicia tzta każda teściowa to by było coś moja nie jest taka straszna jak Twoja ale i tak mnie wkurza

---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:32 ----------

mela niezły sen

sam spoko, to nie sa ćwiczenia gdzie sie mozna przeciazyc, tylko ja zakwasy mam przez ciążę bo wiadomo, siedzenie na doopsku i obzeranie sie słodkim
Usmialam sie z profilaktycznego bicia, to jest myśl! I dołączyć do tego bicia tzta każda teściowa to by było coś moja nie jest taka straszna jak Twoja ale i tak mnie wkurza

---------- Dopisano o 04:48 ---------- Poprzedni post napisano o 04:47 ----------

Ladnie.Tomus śpi

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 04:50   #1413
czarownica1
Zakorzenienie

PYTANIE: Co przekaszac w nocy zeb w doope nie szlo bo jak tak dalej pojdzie to dobije do koncowej wagi ciazowej?

Stary 2013-09-12, 05:04   #1414
Anulka_p
Zakorzenienie

No i czwarte

09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 06:22   #1415
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Jejku co sen mialam! Dobrze że Ala zaczęła robić kupę i głośno stekala to się obudzilam!

Śniło mi się że razem z Oliath handlowalysmy narkotykami. Ale nie taka dealerka tylko wiele kg białego proszk. I nas policja zgarnela i ja się martwilam co z dziećmi bo nie miałam kasy na adwokata i nie miałam się jak bronić i zazdrościłam Oliath że ją stać na adwokata za 100 tys zl!!!! Jak dobrze że się obudzilam!

Teraz drugie karmienie i słyszę że kolejna kupa idzie lub po prostu tamta niedokonczona.

Eeee to koksem handlujesz i kasy na adwokata nie masz

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Trzecie... zasypiam...

---------- Dopisano o 03:22 ---------- Poprzedni post napisano o 03:14 ----------

Troszkę pospalam. My zazwyczaj tak często się karmimy, więc przywyklam, choć ostatnio przerwy między kamieniami były dłuższe i jestem nieco zawiedziona.
Aha.
Moj przedwczoraj spał 7,5h , a Tz myslal, ze on tak juz ciagle bedzie. No i zdziwił sie,ze wczoraj tak słabo.
Ciekawe jak dzis bedzie
Leży w woombie bo nie szło go uspokoić.

Cytat:

mela niezły sen

---------- Dopisano o 04:32 ---------- Poprzedni post napisano o 04:32 ----------

mela niezły sen

Lać ich wszystkich

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
PYTANIE: Co przekaszac w nocy zeb w doope nie szlo bo jak tak dalej pojdzie to dobije do koncowej wagi ciazowej?

Przekas wodę
Ewentualnie wafla różowego,ale nie nad dzieckiem bo bedzie cały w tym waflu

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 06:22   #1416
czarownica1
Zakorzenienie

No i piąte...

Stary 2013-09-12, 06:26   #1417
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Morfologii nie zrobię bo tutaj prywatnie się nie da Zobaczymy czy uda mi się jutro wybłagać lekarza. Jak byliśmy na sprawdzeniu i mnie i Młodego w 6tygodniu to pani doktor zlała moją prośbę i sprawdzenie moich wyników po ciąży twierdząc, że przecież super wyglądam

A z tą wagą to właśnie też mam takie obawy, że będę ważyła Młodego po kilka(naście) razy dziennie. I tak źle i tak nie za dobrze.

Wdech- wydech- wdech- wydech- tylko spokój może mnie uratować

Dobranoc
Tyle ze wazyc trzeba mniej woecej o tej samej porze. My sie wazymy przed kapiela na.golaska

Trzymam kciuki zebys trafila na lekarza a nie patalacha
A mozesz.isc do polskiego lekarza?

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
No to trochę mi lepiej
A poważnie to chyba szybciej pójdzie z ćwiczeniami, ale ja na to jeszcze trochę musze poczekać

Czytam o tych skokach u waszych dzieciaczkow i zaczynam sie bać. Oby nas ominęły

Nie było mnie 3 godz. Wracam do domu a tam moje dwa skarby tulą sie na sofie, Maja wpatrzona w tatę jak w obrazek
Kurcze i jak tu udowodnić mężowi ze opieka nad dzieckiem to orka chociaż przyznał mi dzis ze musze częściej wychodzić z domu bo co prawda opieka nad Maja nie jest trudna ale wyczerpująca psychicznie. Tylko ja nie wiem czy wychodzić chce bo strasznie tesknilam za moja księżniczka.

Idę spac. Maja śpi od ponad godziny.
Aha, co do usypiania. U nas nie ma problemu ze spaniem w lozeczku. Maja nie usnie twardym snem nigdzie poza lozeczkiem. Myśle ze dlatego ze od początku tam spała, nawet jak usnela na rękach przy jedzeniu to odkladalam ja do łóżeczka.

Jesli moge cos doradzic to korzystaj i przyzwyczajaj tz do zostawania z dzieckiem

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
O i już drugie karmienie. Krótko pospala opolska mleczarnie.

A co bedziesz spac? Zycie przespisz

Cytat:

Grunt to dobry pomysl na biznes

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
Witam sie na.... CZWARTYM nocnym karmieniu :banghead:

Mojemu dziecku cos sie popindolilo. Przewaznie dwa karmienia nocne a dzis tyle. Moze i nas dopada jakis skok?
Tfuuu nie wyje. Fakt niespokojny i lekko marudny ale przdwczoraj sam dwa razy w dzien zasnal pierwszy raz. Wczoraj maruder mu sie wlaczyl ale mamusia wiecej musiala pracowac no i pogoda marudna.

Jak z humorem, tz i sunia? Lepiej?

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 06:45   #1418
Samantha7
Zakorzenienie

A nasze dzieci to pewnie sie zgadaly i wszystkie maja skok poprostu.
Moja siostra była ze swoim u psychiatry wczoraj bo nie szło wytrzymać i jej maly ma tez skok rozwojowy przed 3rokiem życia. No tyle,ze on jest opóźniony w rozwoju o 5mcy.
I psychiatra mowi,ze na to nie ma leku i ze nie mozna mu nic dać na uspokojenie. Siostra zawiedziona bo ona juz dostaje świra takiego naprawde, a psychiatra gada, No ale ty możesz cos brać, a ona No i wezmę.
Ona juz nie wyrabia. Ma nadwrazliwosc jelita. Codziennie musi ze 4espumisany brać zeby żyć.

Ja spadam spać dzis wczesniej nareszcie. Póki ten gnom mały śpi i nie kweka czy steka.
Choć szkoda mi go bo małe dzis kupki robił. Baki puszczał dopiero jak go na brzuch kladlam, a wyj jak opentany.
Pomagalam mu rowerkiem i mu na brzuszek naciskalam, masowalam to puścił baczkow kilka.
Wczoraj robił takie dobre dycht kupska, a dzis katastrofa. Napilam sie sporo tej herbatki na lepsze trawienie. To moze mu ruszy.

A Tz znów dał ciała. Mowie zajedz z pracy kup mu wit.D bo u nas jest tak gorąco,ze nie da rady wyjść na spacer wiec mały nie wychodzi. Nie chce zebysmy sie podusili do tego słońce pali bardzo i tak jest praktycznie ciagle A jemu czasem strzelają kostki i mnie to przeraża.
Tz, zebysmy razem z małym jechali. Mowie, ze nie bo jestem zbyt zmęczona i zeby sam jechał z pracy poprostu chwila bierze witamine, płaci i wychodzi. A on nie zajechał i wszedł do domu z mina męczennika. Ostatnio co go nie poproszę to jest nie albo dobra pózniej.
Tak mnie to wkur,ze mam juz dość tego

Elaine- ponad 6lat na stałe. Wczesniej co wakacje i święta tylko.

Dobranoc. Miłego dzionka

Stary 2013-09-12, 06:58   #1419
Agrafka86
Wtajemniczenie

Proszę o kciuki. Zbieramy się na szczepienie.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:03   #1420
Samantha7
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość

Stary 2013-09-12, 07:16   #1421
Margosia__
Zakorzenienie

Chyba się wizaż popsuł Czego nie ma nic do nadrabiania?

---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ----------

Agrafka

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:38   #1422
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:38   #1423
Oliath
Zakorzenienie

Dzien dobry

Moje dziecko to anioł wcielony

Dzis spala od 20 do 4.15

Potem do 5.10 pocycala, oczy jak 5 zlotych, odlozylam ją do lozeczka bo czas byl sniadanie szykowac, pogadala z sowami i dalej sobie spi

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Przede wszystki Oli gdybym miała możliwość to autentycznie z wielkim bukietem kwiatów do Ciebie bym pobiegła
Twoje dobre słowo, wsparcie i mocno rozbudowane podejście do wielu tematów powala mnie z nóg i chylę nisko przed Tobą czoło

1.Zdecydowanie Adaś przechodzi teraz skok rozwojowy albo jest zaraz po nim- ciężko mi okreslić jeszcze

2. Z karmieniem zawsze jest cicho, wygodnie i spokojnie. Bez nerwów, bez pospieszania, zawsze w domu- do tej pory nie odważyłam się nakarmić Młodego poza domem

3. Młody faktycznie ostatnio zrobił mi się trochę przezroczysty Zrobiła mu się widoczna bardziej żyła między oczkami, i wydaje mi się, że troszkę oczy ma pokrążone ale mąż uważa, że przesadzam...
Powiem o tym lekarzowi. Problem tylko w tym, że wizytę mamy nie u pediatry a u lekarza rodzinnego, który sam zdecyduje czy pokierować nas dalej- od jego zdania będzie zależeć co dalej.
Jeśli nas zleje to spróbuję jeszcze pójść do poradni laktacyjnej

4.Adaś faktycznie mocno wymiotował ale w tym okresie 2tygodni gdzie przybrał te całe 90gramów wymiotował tylko raz więc to raczej nie wymioty są przyczyną kiepskiego przybierania na wadze

5. Tak zrobię jak radzisz- odciągnę pokarm laktatorem i podam Młodemu butelkę. Ostatnio mieliśmy problem bo Adaś butelką pogardził no ale może teraz się uda. Zważę go też przed i po jedzeniu i wtedy zobaczę.
Nakierowałaś mnie też na pewien trop. Raz postanowiłam odciągnąć początkowe, wodniste mleko bo Młody krztusił się przez pierwsze minuty jedzenia gdzie mleko leciało zbyt intensywnie. I po tym odciąganiu kiedy już leciał ten treściwszy pokarm Młody zaczął się wściekać przy piersi. Może on faktycznie preferuje to bardziej wodniste, mniej treściwe mleko?

6. Z tym jedzeniem Młodego to jest tak, że nie przystawiam go do piersi częściej niż co 2 godziny. On się nie dopomina a ja zapisuję godziny jedzenia żeby wcześniej go nie karmić. Dlaczego tak robię? Kiedy za pierwszym razem dostałam informację od położnej, że Młody za słabo przybiera (chociaż wtedy było super bo było 200g na tydzień ) postanowiłam go troszkę "podtuczyć" i zmniejszyłam przerwy między jedzeniem do 1,5godziny. Młody chętnie jadł (bo w zasadzie on zawsze chętnie je) ale tak się to mleko kumulowało mu w żołądku, że po paru karmieniach zwracał wszystko co zjadł w ciągu całego dnia Dlatego teraz przestrzegam tego minimum - tych 2 godzin żeby mi zwyczajnie nie zwymiotował. Staram się dać mu czas na przetrawienie danej porcji.

8. Całym myk też polega na tym, że w większości przypadków Młody sam wypluwa pierś kiedy się naje. Zazwyczaj jest to po 10-15minutach i później kręci już głową jak staram się mu podać jeszcze pierś. Z tego wnioskuje, że jest najedzony A wiem, że mleko jeszcze w piersi mam bo jak naciskam to dalej leci bez problemu. Dlatego u nas opróżnienie piersi raczej w grę nie wchodzi

9. Jeśli Lilo zaakceptuje chudą dupkę Adaśka i wyjdzie, że z Młodym wszystko ok i taka jego piórkowa waga to dla mnie żadnego problemu nie będzie

Ehh... no nic. Jeszcze raz Ci bardzo dziękuję i wszystkim Dziewczynom
Zobaczymy co jutro powie nam lekarz
Idę spać- wykończył mnie psychocznie ten dzień. Zrobiłam się płaczliwa, przewrażliwiona i tak jak Oli napisała zaczynam histeryzować. Nie poznaję siebie Przeistaczam się w kwokę- mamuśkę
Cos Ci się pokićkało - nie TY, tylko Adamo; nie teraz, tylko za dwadziescia lat; nie do mnie, tylko do mojego slubnego; nie z kwiatami, tylko z dobrym whiskaczem i nie chylić czoła tylko buch na kolana o rękę mojej ksiezniczki blagac :P

1. to wiele tlumaczy
3. nie ma tam zadnej polskiej przychodni/ lekarza...?
4. no wlasnie pisalam, ze nawet jesli to minelo, to nie znaczy, ze mlody juz nabral dzikiego rozpedu - dwa tygodnie to krociutko przeciez, niech sie chlopak zregeneruje, daj mu czas
5,6,8: sadze, ze on zwyczejnie preferuje, zeby samo sikalo do pyszczka co tu zrobic, zeby sie nie narobic a jak przestaje sikac, a tylko leci gdy sie wysilic, to Adasko z lenistwa uznaje, ze juz najedzony. Dlatego to wazne, zeby oproznial piers podczas JEDNEGO karmienia, bo na koncu jest najwartosciowsze mleko - jesli sam nie da rady, to mu pomoz i odciagnij po karmieniu; jego odbeknij porzadnie i zaklad, ze wciagnie tę resztę z butli? Jesli mam racje, stawiasz mi litrowe MALIBU .
Cytat:

Sis nasze dzieci (cala czworka ) byly wtedy albo w prywatnym żłobku za 50 tys na semestr od łebka, albo w prywatnej szkole dla dziewcząt za 75 tys na semestr od łebka, albo pod opieka niani za 2 tysie tygodniowo - a konkretnie to z niania nad stumetrowym basenem w jednej z moich posiadlosci wiejskich, tej z hodowlą kuca szetlandzkiego i prywatnym helikopterem na backyardzie.
Kubulek

Edytowane przez Oliath
Czas edycji: 2013-09-12 o 07:44
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 07:57   #1424
mela1234
Zakorzenienie

Malgos w szkole to mogę wrócić do łóżka i się kimnąć jeszcze.

Oli marzenia fajne, tylko jakby dojść do tego uczciwa droga to już w ogóle super.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:03   #1425
Oliath
Zakorzenienie

Jakby ktoraś szukala wesolego akcentu na jesien dla maluszka, to polecam boskie bandany w sówki i zwierzaczki (... ja cos mam z tymi sówkami nie teges ) po 5,90 i 6,90 od sprzedajacego o nicku ZuMarP.
DZIEN BEZ ZAKUPOW DNIEM STRACONYM
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3537254650.jpg (22,7 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3542228088.jpg (45,2 KB, 15 załadowań)
Kubulek
Stary 2013-09-12, 08:07   #1426
Margosia__
Zakorzenienie

Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:

misiaczka życzę Ci z całego serca żebyś dołączyła do grona Margosi i Lachrymy, które nie wiedza co to pan skok
My wiemy co to jest skok
Peter zdecydowanie inaczej się zachowuje niż "normalnie"

Co nie znaczy, że jest to dla nas tak uciążliwe jak dla Was ;(

Po prostu wtedy się chyba zachowuje jak Wasze Dzieciaczki na co dzień

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Jakby ktoraś szukala wesolego akcentu na jesien dla maluszka, to polecam boskie bandany w sówki i zwierzaczki (... ja cos mam z tymi sówkami nie teges ) po 5,90 i 6,90 od sprzedajacego o nicku ZuMarP.
DZIEN BEZ ZAKUPOW DNIEM STRACONYM
Uwielbiam wszelkiego rodzaju chustki i szaliki i już bym chciała co by Młody zaczął takowe pod szyjką nosić
Ale wiązanie ich u leżącego Dziecka chyba nie jest najlepszym rozwiązaniem

Ale i tak będzie trzeba wymyślić coś, bo się chłodno robi na polku... może na rzepy?

Mały
Stary 2013-09-12, 08:10   #1427
ona8686
Zakorzenienie

Witam
To i ja dołączam do dziewczyn skokowych
Szkoda mi mojego dziecka, nie dość że dziaselka go swędzą, od kilku dni nie bylo kupska wiec i brzuszek doszedł i jeszcze to musiało się przyplatac, ech.
Poczekam aż ustanie trochę padać i zbierzemy się do mamy, mam jeszcze kilka spraw do załatwienia na mieście to chociaż chwilke odsapne.

dla potrzebujących

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 08:15   #1428
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Uwielbiam wszelkiego rodzaju chustki i szaliki i już bym chciała co by Młody zaczął takowe pod szyjką nosić
Ale wiązanie ich u leżącego Dziecka chyba nie jest najlepszym rozwiązaniem

Ale i tak będzie trzeba wymyślić coś, bo się chłodno robi na polku... może na rzepy?
Te mniejsze są na rzepy wlasnie
Poza tym, Margos, nasze dzieci lada chwila będą juz siedzialy
Kubulek
Stary 2013-09-12, 08:20   #1429
ona8686
Zakorzenienie

Jakie fajne bandamki ciekawe czy Młodemu by pasowały, bo czapce mówi kategoryczne 'nie'.

Franuś
Stary 2013-09-12, 08:22   #1430
karolajn1987
Wtajemniczenie

Hejka!
Może dzis mi sie uda pocytowac i nadrobić. .
Dzieki Oliath za namiary na chustki ja malej wiąże jak wychodzimy na dwor i ma ten supel z boku wiec jej nie przeszkadza.

Mam focha na tz, nie chce sie ktoras na troche zamienic?

Stary 2013-09-12, 08:34   #1431
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ale cudna noc, Mały spał 21-2.30-7. Szkoda, że na mnie/ze mną... Obudzilam sie z piersiami jak kamienie, Mały usypia w lozeczku, a ja odciagam Boziu jaka ulga...

Mela ale sen

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:01   #1432
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Ja mam dzis takie flaki, ze sie zastanawiam czy z zamrazary nie odmrozic mleka,ale az dziwne,ze on cos tam z nich jadł i to lykal jak bocian żaby.
Zapewne to ja schizuje jak zwykle bo sie przyzwyczailam do cyckow jak skały. Wczoraj np.4razy pod rząd go z jednego cycka karmiłam.
Już maja prawo być mięciutkie jak kaczuszka a mleko i tak w nich jest
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Te mniejsze są na rzepy wlasnie
Poza tym, Margos, nasze dzieci lada chwila będą juz siedzialy
Wiem, chociaż ciężko mi to sobie wyobrazić
Wczoraj poprasowałam większe ubranka na 68 i 74 i nadziwić się nie mogłam, że moje Małe Dziecko niedługo będzie takie wielkie

Wyczytałam też, ze coraz częściej powinnam kłaść Młodego w pozycji półleżącej a nie na płasko... i zastanawiałam się czy Mu oparcia w gondolce nie podnieść, ale tak spływał, że jeszcze Mu dam poleżeć na płasko trochę he he he

Zrobiła nam się też pierwsza fałdka na nogach takie miałam fajne szczupłe Dziecko
Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Jakie fajne bandamki ciekawe czy Młodemu by pasowały, bo czapce mówi kategoryczne 'nie'.
Zastanawiałam się na ostatnich spacerach, bo wszystkie dzieci w spacerówkach miały czapki... Świeciło słońce i nie wiało i mój Młody bez czapki (chociaż jemu czapka nie przeszkadza)
Do tego wszystkie w polarkach... a mój w cienkim body z długim rękawem (tylko do spania kocyk), a ludzie w kurtkach
Więc co chwilę sprawdzałam czy Mu za zimno nie jest... ale był cieplutki więc nie wiem o co chodzi
Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Hejka!
Może dzis mi sie uda pocytowac i nadrobić. .
Dzieki Oliath za namiary na chustki ja malej wiąże jak wychodzimy na dwor i ma ten supel z boku wiec jej nie przeszkadza.

Mam focha na tz, nie chce sie ktoras na troche zamienic?
Mój śpi tylko na boczkach a jak nie śpi to leży na plecach i obserwuje więc wiązanie musiałby mieć z przodu ha ha h a

Na Tż się nie zamienię, bo byś mnie znielubiała jakbyś musiała z moim wytrzymać ha hah ah a

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

https://mamotoja.pl/rozwoj-dziecka_k...oleczny-3.html

Tu bardzo fajnie piszą o rozwoju Malucha w poszczególnych tygodniach

Mały
Stary 2013-09-12, 09:15   #1433
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Hej
Najpierw się witam, a zaraz będę nadrabiała.
U nas ssssuuuper nocka Mały spał 7 godzin ciągiem!
Aż go budziłam, bo zaczęłam przeciekać

Ponadto moja kapa przeszła testy pozytywnie i ból zniknął

No i to na tyle, bo Mały się obudził
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:15   #1434
Margosia__
Zakorzenienie

Jest jeden minus tego, ze mam syna a nie córkę...
Nie zostanie wierną fanką Justina Bibera
ha ha ha ha

Mały
Stary 2013-09-12, 09:16   #1435
ona8686
Zakorzenienie

O matko, jak mojemu dziecku w brzuchu burczy ale musze odczekać jeszcze z pól godziny.

Perse - ladnie Arturek już śpi

Margos - jak byly ukropy to bez czapy, jak wialo to mielismy taka na lato z daszkiem no i czesto tez zakładałam mu kapelutek mimo wszystko jest wielki krzyk.

Franuś
Stary 2013-09-12, 09:16   #1436
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej
Najpierw się witam, a zaraz będę nadrabiała.
U nas ssssuuuper nocka Mały spał 7 godzin ciągiem!
Aż go budziłam, bo zaczęłam przeciekać

Ponadto moja kapa przeszła testy pozytywnie i ból zniknął

No i to na tyle, bo Mały się obudził
Kapa jest gotowa na nowego potomka...

Tango libido... Ona by chciała do trójkąta...

Mały
Stary 2013-09-12, 09:23   #1437
karolajn1987
Wtajemniczenie

Dziewczyny odciagajace-
Jak mrozicie to zlewacie z całego dnia w jedno? Czy kazde odciagniecie osobno?

Stary 2013-09-12, 09:26   #1438
enlevee
Zakorzenienie

Witamy się ze skokiem już o tej 4 walczylam z nim 1,5h żeby spał w łóżeczku swoim, a nie u nas i był bardzo niezadowolony. W końcu ja się poryczalam ze on taki niedobry i tz się obudził, powiedział 'ja pier.ole, albo Ty wyjesz albo on' i poszłam na chama do łóżka stwierdzając niech sobie kweka.

ona oby to nie skok

Oliath za ładna noc

czarownica ja to bym jadła selera naciowego z serkiem wiejskim
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 09:26   #1439
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny odciagajace-
Jak mrozicie to zlewacie z całego dnia w jedno? Czy kazde odciagniecie osobno?

Zlewalam do jednego

Franuś
Stary 2013-09-12, 09:31   #1440
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Z jednego dnia mieszam, ale ja nie mroze.

A propos, właśnie kończę odciagac...... 480 ml.........

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości