|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Witam sie na.... CZWARTYM nocnym karmieniu :banghead:
Mojemu dziecku cos sie popindolilo. Przewaznie dwa karmienia nocne a dzis tyle. Moze i nas dopada jakis skok? Tfuuu nie wyje. Fakt niespokojny i lekko marudny ale przdwczoraj sam dwa razy w dzien zasnal pierwszy raz. Wczoraj maruder mu sie wlaczyl ale mamusia wiecej musiala pracowac no i pogoda marudna. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez czarownica1 Czas edycji: 2013-09-12 o 04:48 |
|
|
|
#1412 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
I drugie karmienie-)
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 04:48 ---------- Poprzedni post napisano o 04:47 ---------- Ladnie.Tomus śpi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1413 |
|
Zakorzenienie
|
PYTANIE: Co przekaszac w nocy zeb w doope nie szlo bo jak tak dalej pojdzie to dobije do koncowej wagi ciazowej?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
No i czwarte
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1415 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Cytat:
Moj przedwczoraj spał 7,5h , a Tz myslal, ze on tak juz ciagle bedzie. No i zdziwił sie,ze wczoraj tak słabo. Ciekawe jak dzis bedzie ![]() Leży w woombie bo nie szło go uspokoić. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ewentualnie wafla różowego,ale nie nad dzieckiem bo bedzie cały w tym waflu
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
No i piąte...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1417 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Trzymam kciuki zebys trafila na lekarza a nie patalacha A mozesz.isc do polskiego lekarza? Cytat:
Jesli moge cos doradzic to korzystaj i przyzwyczajaj tz do zostawania z dzieckiem Cytat:
A co bedziesz spac? Zycie przespisz ![]() Cytat:
Grunt to dobry pomysl na biznes Cytat:
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
A nasze dzieci to pewnie sie zgadaly i wszystkie maja skok poprostu.
Moja siostra była ze swoim u psychiatry wczoraj bo nie szło wytrzymać i jej maly ma tez skok rozwojowy przed 3rokiem życia. No tyle,ze on jest opóźniony w rozwoju o 5mcy. I psychiatra mowi,ze na to nie ma leku i ze nie mozna mu nic dać na uspokojenie. Siostra zawiedziona bo ona juz dostaje świra takiego naprawde, a psychiatra gada, No ale ty możesz cos brać, a ona No i wezmę. Ona juz nie wyrabia. Ma nadwrazliwosc jelita. Codziennie musi ze 4espumisany brać zeby żyć. Ja spadam spać dzis wczesniej nareszcie. Póki ten gnom mały śpi i nie kweka czy steka. Choć szkoda mi go bo małe dzis kupki robił. Baki puszczał dopiero jak go na brzuch kladlam, a wyj jak opentany. Pomagalam mu rowerkiem i mu na brzuszek naciskalam, masowalam to puścił baczkow kilka. Wczoraj robił takie dobre dycht kupska, a dzis katastrofa. Napilam sie sporo tej herbatki na lepsze trawienie. To moze mu ruszy. A Tz znów dał ciała. Mowie zajedz z pracy kup mu wit.D bo u nas jest tak gorąco,ze nie da rady wyjść na spacer wiec mały nie wychodzi. Nie chce zebysmy sie podusili do tego słońce pali bardzo i tak jest praktycznie ciagle A jemu czasem strzelają kostki i mnie to przeraża.Tz, zebysmy razem z małym jechali. Mowie, ze nie bo jestem zbyt zmęczona i zeby sam jechał z pracy poprostu chwila bierze witamine, płaci i wychodzi. A on nie zajechał i wszedł do domu z mina męczennika. Ostatnio co go nie poproszę to jest nie albo dobra pózniej. Tak mnie to wkur,ze mam juz dość tego Elaine- ponad 6lat na stałe. Wczesniej co wakacje i święta tylko. Dobranoc. Miłego dzionka
|
|
#1419 |
|
Wtajemniczenie
|
Proszę o kciuki. Zbieramy się na szczepienie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1420 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba się wizaż popsuł
![]() ---------- Dopisano o 07:16 ---------- Poprzedni post napisano o 07:14 ---------- Agrafka
|
#1422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1423 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Moje dziecko to anioł wcielony ![]() Dzis spala od 20 do 4.15 Potem do 5.10 pocycala, oczy jak 5 zlotych, odlozylam ją do lozeczka bo czas byl sniadanie szykowac, pogadala z sowami i dalej sobie spi Cytat:
1. to wiele tlumaczy 3. nie ma tam zadnej polskiej przychodni/ lekarza...? 4. no wlasnie pisalam, ze nawet jesli to minelo, to nie znaczy, ze mlody juz nabral dzikiego rozpedu - dwa tygodnie to krociutko przeciez, niech sie chlopak zregeneruje, daj mu czas 5,6,8: sadze, ze on zwyczejnie preferuje, zeby samo sikalo do pyszczka co tu zrobic, zeby sie nie narobic a jak przestaje sikac, a tylko leci gdy sie wysilic, to Adasko z lenistwa uznaje, ze juz najedzony. Dlatego to wazne, zeby oproznial piers podczas JEDNEGO karmienia, bo na koncu jest najwartosciowsze mleko - jesli sam nie da rady, to mu pomoz i odciagnij po karmieniu; jego odbeknij porzadnie i zaklad, ze wciagnie tę resztę z butli? Jesli mam racje, stawiasz mi litrowe MALIBU .Cytat:
) byly wtedy albo w prywatnym żłobku za 50 tys na semestr od łebka, albo w prywatnej szkole dla dziewcząt za 75 tys na semestr od łebka, albo pod opieka niani za 2 tysie tygodniowo - a konkretnie to z niania nad stumetrowym basenem w jednej z moich posiadlosci wiejskich, tej z hodowlą kuca szetlandzkiego i prywatnym helikopterem na backyardzie.
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2013-09-12 o 07:44 |
||
|
|
|
#1424 |
|
Zakorzenienie
|
Malgos w szkole to mogę wrócić do łóżka i się kimnąć jeszcze.
Oli marzenia fajne, tylko jakby dojść do tego uczciwa droga to już w ogóle super. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1425 |
|
Zakorzenienie
|
Jakby ktoraś szukala wesolego akcentu na jesien dla maluszka, to polecam boskie bandany w sówki i zwierzaczki (... ja cos mam z tymi sówkami nie teges
) po 5,90 i 6,90 od sprzedajacego o nicku ZuMarP.DZIEN BEZ ZAKUPOW DNIEM STRACONYM
|
#1426 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
![]() Peter zdecydowanie inaczej się zachowuje niż "normalnie" ![]() Co nie znaczy, że jest to dla nas tak uciążliwe jak dla Was ;( Po prostu wtedy się chyba zachowuje jak Wasze Dzieciaczki na co dzień ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
Ale wiązanie ich u leżącego Dziecka chyba nie jest najlepszym rozwiązaniem ![]() Ale i tak będzie trzeba wymyślić coś, bo się chłodno robi na polku... może na rzepy?
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
To i ja dołączam do dziewczyn skokowych Szkoda mi mojego dziecka, nie dość że dziaselka go swędzą, od kilku dni nie bylo kupska wiec i brzuszek doszedł i jeszcze to musiało się przyplatac, ech. Poczekam aż ustanie trochę padać i zbierzemy się do mamy, mam jeszcze kilka spraw do załatwienia na mieście to chociaż chwilke odsapne. dla potrzebujących
|
|
|
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym, Margos, nasze dzieci lada chwila będą juz siedzialy
|
|
#1429 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie fajne bandamki
ciekawe czy Młodemu by pasowały, bo czapce mówi kategoryczne 'nie'.
|
|
|
|
#1430 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
Może dzis mi sie uda pocytowac i nadrobić. . Dzieki Oliath za namiary na chustki Mam focha na tz, nie chce sie ktoras na troche zamienic? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1431 |
|
Konto usunięte
|
Ale cudna noc, Mały spał 21-2.30-7. Szkoda, że na mnie/ze mną... Obudzilam sie z piersiami jak kamienie, Mały usypia w lozeczku, a ja odciagam Boziu jaka ulga...
Mela ale sen ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1432 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj poprasowałam większe ubranka na 68 i 74 i nadziwić się nie mogłam, że moje Małe Dziecko niedługo będzie takie wielkie ![]() Wyczytałam też, ze coraz częściej powinnam kłaść Młodego w pozycji półleżącej a nie na płasko... i zastanawiałam się czy Mu oparcia w gondolce nie podnieść, ale tak spływał, że jeszcze Mu dam poleżeć na płasko trochę he he he ![]() Zrobiła nam się też pierwsza fałdka na nogach takie miałam fajne szczupłe Dziecko Cytat:
Do tego wszystkie w polarkach... a mój w cienkim body z długim rękawem (tylko do spania kocyk), a ludzie w kurtkach Więc co chwilę sprawdzałam czy Mu za zimno nie jest... ale był cieplutki więc nie wiem o co chodzi Cytat:
![]() Na Tż się nie zamienię, bo byś mnie znielubiała jakbyś musiała z moim wytrzymać ha hah ah a ![]() ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- https://mamotoja.pl/rozwoj-dziecka_k...oleczny-3.html Tu bardzo fajnie piszą o rozwoju Malucha w poszczególnych tygodniach
|
|
#1433 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Hej
Najpierw się witam, a zaraz będę nadrabiała. U nas ssssuuuper nocka ![]() Aż go budziłam, bo zaczęłam przeciekać ![]() Ponadto moja kapa przeszła testy pozytywnie i ból zniknął ![]() ![]() ![]() No i to na tyle, bo Mały się obudził |
|
|
|
#1434 |
|
Zakorzenienie
|
Jest jeden minus tego, ze mam syna a nie córkę...
![]() Nie zostanie wierną fanką Justina Bibera ![]() ha ha ha ha
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, jak mojemu dziecku w brzuchu burczy
ale musze odczekać jeszcze z pól godziny.Perse - ladnie Arturek już śpi Margos - jak byly ukropy to bez czapy, jak wialo to mielismy taka na lato z daszkiem no i czesto tez zakładałam mu kapelutek mimo wszystko jest wielki krzyk.
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tango libido... Ona by chciała do trójkąta...
|
|
#1437 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny odciagajace-
Jak mrozicie to zlewacie z całego dnia w jedno? Czy kazde odciagniecie osobno? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się ze skokiem już
o tej 4 walczylam z nim 1,5h żeby spał w łóżeczku swoim, a nie u nas i był bardzo niezadowolony. W końcu ja się poryczalam ze on taki niedobry i tz się obudził, powiedział 'ja pier.ole, albo Ty wyjesz albo on' i poszłam na chama do łóżka stwierdzając niech sobie kweka.ona oby to nie skok ![]() Oliath za ładna nocczarownica ja to bym jadła selera naciowego z serkiem wiejskim
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Zlewalam do jednego
|
|
|
|
#1440 |
|
Konto usunięte
|
Z jednego dnia mieszam, ale ja nie mroze.
A propos, właśnie kończę odciagac...... 480 ml......... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

chociaż przyznał mi dzis ze musze częściej wychodzić z domu bo co prawda opieka nad Maja nie jest trudna ale wyczerpująca psychicznie. Tylko ja nie wiem czy wychodzić chce bo strasznie tesknilam za moja księżniczka.

A jemu czasem strzelają kostki i mnie to przeraża.