|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Cytat:
![]() dzień dobry mój syn spał dziś prawie 5h tż mnie wkurzył wrócił o 11 w nocy z pracy i zaczął gadać do mnie, jak ja śpie a potem mnie klepał po policzkach dostanie mu się ochrzan niech tylko wstanie a zaraz chyba skocze do lumpka zobaczyć jakieś bluzy bo tego nam brakuje na jesień/zimę i jak coś będzie to jutro pojadę kupić bo będzie wszsystko po 2zł |
||
|
|
|
#1442 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Ja też lezalam do jednego Ale w sumie 2 razy mi się zdarzyło bo mrozilam po 100ml a tyle odciagałam za jednym zamachem.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42761557]Z jednego dnia mieszam, ale ja nie mroze. A propos, właśnie kończę odciagac...... 480 ml......... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]wow to masz udój |
|
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
Fiazo tak, ale poprzednio też używaliśmy. To na pewno nie jest zasługa żelu-wcześniej czułam ból w konkretnym miejscu.
|
|
|
|
#1446 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Hej
dzięki dziewczyny za wsparcie mam nadzieję że kiedyś Karinka będzie grzeczniejsza i ja będę mogła wam jakoś pomóc Cytat:
to super, dajesz mi nadzieję że jest szansa w weekend ![]() Cytat:
przepraszam że się uśmiechnęłam ale u nas też tak jest, ale bez tego przedrostka ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42761557]Z jednego dnia mieszam, ale ja nie mroze. A propos, właśnie kończę odciagac...... 480 ml......... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] podziel się z biedną
|
|
#1447 |
|
Zakorzenienie
|
Perse- zdumiewająca ilość mleczka Neni - brawa za pozytywne testy ![]() Mela - ale koszmar Idę nadrabiać dalej. Lilka zjadła wczoraj o 21:30, zasnęła o 23 i wstała dopiero o 5:30 na karminienie. Coraz rzadziej i mniej je to moje dziecko chyba uderzymy do lekarza, bo zaczynam się martwić
|
|
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Piotruś kończy dziś 2 miesiące
oraz za 2 miesiące dla Gabrysi Mateuszka Tomasza |
|
|
|
#1449 |
|
Konto usunięte
|
Surka mój od 2 dni je mniej i niechętnie, a w nocy robi przerwy 5-6 h
Może mają skok? Bo Twoja mała jest w podobnym wieku... Przyjdzie mój tata i idziemy się ważyć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1451 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie. Wczoraj nie zagladałam jakos nie było kiedy, uczę się dnia codzienneo z Antosiem
![]() Wczoraj była u nas położna i mowiła o szczepionkach. I traz się zastanawiam bo troche duzo tych płatnych...wy już pewnie o tym pisałyscie ale zapyam jeszcze raz która zdecydowała się i na jakie? Mi mówiła ze na Pneumokoki to są 3 dawki i po pół roku 4 i wynoszą po 280 zł. Później rotawirusy 2*350 zł. No i ta zeby nie było 3 wkłuć 170 zł. Ale 1 mi kuli 3 razy wiec te też ymyslają tylko!!! I mam za tydzień powiedzieć na jaką się decyduj i czy się decyduję-bo idę z małym na warzenie bo je mi bardzo szybko nałyka się i doi tylko 3-4-5 min i tak co 1,5 -2 godź. Ja k u was z tym karmieniem było? Zdaje mi się że sie najada. Enleve pytałaś we wtorek jak starszy brat. Powiem ci że super. Pomaga mi jak go kąpie podaje rozpina ubranka cały czas do niego podchodzi. Tylko w domu trochę napięta atmosfera bo nie raz krzyknie to sie go upomina to sie obraza. Nie wprowadzamy w domu ciszy ale taki gwałtowny krzyk może go przestraszyć-ale rozumiem tomek poprostu zapomina ze ma brata ![]() ---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- I MAM DYLEMAT CO JESC. CO WOLNO CO NIE. WIEM ŻE Z 1 towprowadzałam stopniowo poxniej i smażone jadłam ale juz nie pamiętam jak to było i co mogę zjeśc żeby maly nie płakał. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- dla maluszkow kończacych swoje miesiace---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- mela ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ---------- AAA ico do tego mojego karmienia moze lepiej odciagać i dawać z butli? jak myślicie? wczoraj odciągłam 40 i zjadł powolutku nie łykajac jak z piersi i dostał jeszcze cyca i po chwili jeszcze raz cyca. Spał po tym 2 godziny
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Sarna ja zdecydowałam się na 6w1 + rota + pneumo. Tylko jak masz kupować w przychodni to zorientuj się w aptece jakie są ceny. Ja wczoraj kupowałam rota i 6w1 dziś dokupie pneumo i w sumie wyjdzie mnie to ok 100zł mniej niż jak w przychodni bym kupiła. Na samym pneumo mam 40 zł różnicy.
Nie chce mi się wstac! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1453 | |||
|
Zadomowienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42761557]Z jednego dnia mieszam, ale ja nie mroze.
A propos, właśnie kończę odciagac...... 480 ml......... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] omg skąd masz tyle mleka? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kubotek dał mamusi pospać od 00.30 do 5.00 i od 5.30 do 9.00 Grzeczny synuś ![]() Dziewczyny, kilka z was pisało, że na kp jecie wszystko. Jadłyście wszystko od początku, czy wprowadzałyście stopniowo? Dzieciakom nic nie jest? Ja na razie nie eksperymentuję, jadę na ryżu i pieczonym/gotowanym mięsie, jogurtach i białym chlebie. Cieszę się, że mogę kawę pić, bo bym nie przeżyła, a w szpitalu kategorycznie zabraniali ale nie posłuchałam, i dobrze
|
|||
|
|
|
#1454 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Cytat:
Juz dostala 1 dawke + zółtaczka, teraz idziemy na pneumo. Bierzemy 4 dawki- u nas wychodzi po 250zl. Meningo w 6 miesiacu, bo opoznily nam sie szczepienia przez zoltaczke i za duzo na raz by bylo. W pazdzierniku nastepna dawka 5w1 juz 1 wklucie a co do kp- pisałyśmy, że podobno nie ma czegos takiego jak dieta kobiety karmiacej jemy wszystko Cytat:
A propos, właśnie kończę odciagac...... 480 ml......... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] daj troche... Cynamonku- za wagę Adaśka. Daj koniecznie znac co u lekarza. Może spróbuj tak jak Oliath pisałaNeni- za kapęEn- współczuję skoku U nas tez chyba skok ale nie jakis uciazliwy. Dziecko mi mało spi
|
|
|
#1455 |
|
Konto usunięte
|
Sarna powiem tak: jeśli Mały Ci dobrze przybiera, to nie baw się w odciąganie. Ile ja bym dała, żeby karmić normalnie. A odciąganie to jest naprawdę orka, wstawanie w nocy, bo za chwilę się obudzi i musisz mieć porcję, wyparzanie, niemożność wyjścia z domu kiedy się chce - bo po powrocie nie będę miała czym nakarmić, a dziecko będzie płakać...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Dopiero wcinam śniadanie, bo jestem mało zorganizowana z Miśkiem albo...mamy skok
![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Agrafka- jak szczepienia? Neni- za kapęPerse- za IMPONUJĄCĄ ilość mleczka i zgadzam się w stu procentach z radą co do odciągania dla sarenki. |
|
|
|
#1457 |
|
Wtajemniczenie
|
Oli i Perse Wasze dzieci to Anioły
![]() En żeby szybko minęło ![]() Fiazo brawo dla Piotrusia zs 2 My po szczepieniu. Mały dostał 6w1 (190zl), pierwszy raz słyszałam Jego taki skowyt dostał jeszcze pneumo, ale to już za darmo, bo wcześniak. Teraz leży mi na rękach i jeszcze troszkę poplakuje. Dziękuję za kciuki.
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
Sarna ja brałam 5w1, pneumokoki (wszystkie dawki) i meningokoki (wszystkie dawki). Rotawirusy sobie odpuściliśmy.
Jeśli chodzi o dietę to na początku jadłam bardzo ostrożnie-głównie dania ryżowe, prażone jabłka, ziemniaki gotowane, mięso duszone, chleb z domowym dżemem porzeczkowym... Później powoli zaczęłam rozszerzać dietę - po jednym nowym daniu/produkcie na 2 dni. ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Sarna zajrzyj tu-znalazłam dla Ciebie https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2826 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2833 Zmykam do Biedronki po Dady w promocji-mąż mnie porywa |
|
|
|
#1459 | |||||
|
Zadomowienie
|
Witam się w końcu i ja
od wczoraj próbuje was nadrobić ale nie da rady Szymek ciągle wymaga uwagi jak nie gadąc do niego to ponosić jak nie ponosic to poprzytulać jak nie przytulać to musi sobie popłakać i tak w kółko, nie ma chwili spokoju. Teraz śpi ale strasznie niespokojnie co jakiś czas zapłacze przez sen nie wiem co sie dzieje. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za dziabanko ![]() Cytat:
dla wszystkich maluszków
|
|||||
|
|
|
#1460 | |
|
Rozeznanie
|
Witam juz wszystkie rozpakowane mamusie
Tz w domu i znowu mam mniej czasu, bez niego jestem zdecydowanie lepiej zorganizowana a ten mi zmienia wszystko co wypracowałam z corcia ![]() Cytat:
Dziecko usnelo w hustawce, TZ na zakupach to lece nadrabiac ostatnie 12 stron |
|
|
|
|
#1461 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za miesięcznice i spadamy na słoneczko Dobranoc
|
|
#1462 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42761779]Surka mój od 2 dni je mniej i niechętnie, a w nocy robi przerwy 5-6 h Może mają skok? Bo Twoja mała jest w podobnym wieku... Przyjdzie mój tata i idziemy się ważyć ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Może ![]() Sarna ja szczepiłam na nfz, ale ze względu na wcześniactwo miałam pneumokoki i ksztuśca bezkomórkowego gratis, płatne miałam tylko rotawirusy. |
||
|
|
|
#1463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo jak dziecko dostaje wysypki, kiedy matka naje się truskawek? Ja nie wiem, na razie chyba trzeba uważać... |
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1465 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musiało tylko do tego dorosnąć ![]() Moje Biedne Stare Dziecko ;p
|
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mały w nocy spał w łóżeczku..musiałam mu rzucać tetrówkę na główkę, bo inaczej by wył, a tak odpływał tylko co jak miałam ciągle wrażenie, że dziecko podduszam...ehh..poza tym budził się co godz...karminie na siedząco..zasypiałam, a jeszcze musiałam poczekac aż porządnie przyśnie, żeby tetrówkę mu z głowy ściągnąć.. chyba to spanie w łóżeczku fajne będzie jak już będzie preferował dłuzsze drzemki ![]() No i nie wiem co ze mnie za matka.. miałam dziecko zaszczepić wg daty podanej w szpitalu, czyli 16 września.. tylko nikt, nawet pediatra na wizycie nie powiedzieli, że muszę się rejestrować z dużym wyprzedzeniem i tym sposobem dopiero na 3. października są miejsca
|
|
|
|
#1467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc to, że coś szkodzi jednemu nie szkodzi drugiemu więc nikt nie jest w stanie zrobić produktów bezpiecznych i niebezpiecznych dla dziecka na piersi... Trzeba testować i już ![]() Dopóki czegoś nowego nie wprowadzisz to nie będziesz wiedzieć, jak toleruje to Twoje Dziecko, a szkoda nie jeść czegoś tylko dlatego, ze czyjeś Dziecko na to źle reagowało ;p AMEN;p
Edytowane przez Margosia__ Czas edycji: 2013-09-12 o 10:23 |
|
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42762110]Sarna powiem tak: jeśli Mały Ci dobrze przybiera, to nie baw się w odciąganie. Ile ja bym dała, żeby karmić normalnie. A odciąganie to jest naprawdę orka, wstawanie w nocy, bo za chwilę się obudzi i musisz mieć porcję, wyparzanie, niemożność wyjścia z domu kiedy się chce - bo po powrocie nie będę miała czym nakarmić, a dziecko będzie płakać...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Zgadzam się z tobą co tu piszesz. Sarenko jak nie musisz to nie odciągaj bo to naprawdę dodatkową robotę sobie fundujesz. I ten czas, który mogłabyś poświęcić np na sen. Co do rota to u ciebie w przychodni jest naprawdę drogo, ja w aptece (teraz sprawdziłam paragon) zapłaciłam 299 zł! 6w1 185 zł.
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie wszystkiego pilnuje nasza pani doktor. Dzwoni i zaprasza na konkretny dzień i konkretną godzinę. Ja niczego nie pilnuję.
|
|
|
|
#1470 | |
|
Konto usunięte
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
Ja dzwonię rano, umawiam się i idę tego samego dnia na szczepienie. Jedynie rota zgłosiłam bodajże 2 dni wcześniej, żeby mieli szczepionkę na stanie. Ale u nas jest raczej niewielka miejscowość, może Ty mieszkasz w jakiejś większej... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.

o tej 4 walczylam z nim 1,5h żeby spał w łóżeczku swoim, a nie u nas i był bardzo niezadowolony. W końcu ja się poryczalam ze on taki niedobry i tz się obudził, powiedział 'ja pier.ole, albo Ty wyjesz albo on' i poszłam na chama do łóżka stwierdzając niech sobie kweka.

Może mają skok? Bo Twoja mała jest w podobnym wieku... 

klask i: