|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: XXI część wątku powinna się nazywać: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
3 | 5,45% |
| Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy |
|
14 | 25,45% |
| Wszystkie foczki poszły rodzić - jak tu z nudy nie urodzić?! |
|
3 | 5,45% |
| Część porodów za nami, reszta z nas też pragnie zostać mamami |
|
2 | 3,64% |
| Która kolejna się rozpakuje, wielkie napięcie się tu buduje |
|
11 | 20,00% |
| Kiedy nastąpi porodu data, tż zostanie nazwany "tata"? |
|
6 | 10,91% |
| Czop odchodzi, skurczyk trzyma, to znów poród się zaczyna |
|
16 | 29,09% |
| Która teraz pójdzie rodzić? Której czop zacznie odchodzić? |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
samba ja to juz jestem zdesperowana na to urodzenie we wtorek rano doktorka mi powiedziąła że najpóźniej w środe urodze a tu już czwartek prawie 10 ;30
|
|
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
MADZIUCHNA GRATULACJE ladan, bardzo dzielna byłaś i ogromne brawa dla D. ![]() rusałko, użyłam akurat tego olejku, bo jest bezpieczny dla wszystkich w tym dla najmłodszych ![]() Mam nadzieje, że któraś metoda zadziała boja, będzie dobrze, będzie doooobrze motylku Super ciuszki misia ja bym się chętnie przejechała z Tobą, tylko trochę daleko mam Ale strasznie chcę zobaczyć Barcelonę ![]() matal idź tancia, ja nawet swoje nowe piorę ![]() Amelka Gratuluję odbioru wózka A jaki kupiliście?Asiek bosz... oni są jak dzieci Ale Nietopsza bym w to nie nie mieszała - to Wasze sprawy m.a.r.t.a. super, że już w domku i że w trojkę A gdzie w końcu rodziłaś? Diorisha ![]() tassia, zależy jak długo maluch będzie w niej spał - na początku i tak w otulaczku/rożku więc raczej niczym sobie nie pomacha i się nie obije ![]() Kołyska śliczna ewacia dawaj, dawaj ![]() ![]() ![]() Sebastian bardziej mi się podoba ![]() Dzisiaj ostatni dzień prania (mam nadzieję) i prasowanie do mnie woła z szafy... a dokładniej się z niej wysypuje Heh, trzeba zęby zacisnąć i siadać do deski
|
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz przeprowadzka, mega duzo rzeczy na mojej glowie, zycie w biegu przez prawie miesiac i szyjka ani drgnela...
|
|
|
|
|
#2074 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nic się nie bój do niedzieli co najmniej ze dwa krzesełka się zwolnią
|
|
#2075 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Paskudny dzień dziś MADZIA GRATULACJE!!! Wczoraj miałam bardzo zabiegany dzień ![]() A po południu moja Majeczka była na pierwszej lekcji baletu ![]() Była zachwycona, od razu musiałam z nią jechać do sklepu po baletki ![]() AAA i WITAM SIĘ W 36 TYGODNIU!!!
|
#2076 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
No ok, może zasilić komitet kolejowy. Nawet może zostać przewodniczącą jaki chce
Cytat:
To nie fair, mnie Ross nic nie wysłał,a też jestem zarejestrowana u nich ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2013-09-12 o 10:28 |
|
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
ALe miałam farta - mówiłam Wam, że zamówiłam największy stanik z Alles i okazał się za mały. Sprzedawca zgodził się na zwrot i już mam pieniądze na koncie
Jakby któraś chciała namiar na uczciwego sprzedawcę, to służę miał różneeee rozmiary
|
|
#2078 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013,
Cytat:
|
|
|
|
|
#2079 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
eee tam zaraz przewodniczącą, nie nadaję się właśnie przeterminowane mamuśki czy wyście się witały w 41 tc? ![]() nie nadrabiałam ostatnich dwóch dni, bo za dużo naprodukowałyście więc mam pytanie: czy asiek89 się odzywała? chyba w poniedziałek jechała na ip i od tamtej pory żadnych wieści... mam nadzieję, że z nią i synkiem wszystko w porządku ![]()
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
To nam sie dziewczyn przeterminowalo... Laski kciuki za rozkrecenie akcji.
Melduje ze szpitala ze jednak nas dzis nie puszczaja |
|
|
|
#2081 |
|
Zakorzenienie
|
Wychodzimy dzis
Dziewczyny z poczekalni - nie obijać się Za was
|
|
|
|
#2082 |
|
Raczkowanie
|
Ladan- dzielna babka z Ciebie
Madziuchna-Gratulacje Ależ się tłoczno zrobiło w poczekalni. Myślę, że jutro posypią się porody (oprócz planowych cc) Spadam pisać pracę, choć MEGA mi się nie chce. |
|
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Pszczoua, no to super! Jeszcze chwilkę poleżysz tylko i będzie nagroda
![]() Gorgulek, ekstra!!
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. XX
Matal moglabys wyslac mi na priv swoj nr telefonu? Bo chyba kiedys oferowalas sie ze mozna slac do Ciebie mmsy ze zdjeciami dzieciaczkow do klubu
|
|
|
|
#2085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sio na koniec ![]() super ![]() Madziuchna gratuluje
|
||
|
|
|
#2086 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze cwila i powiem dziień dobry tyodniowi nr 42Cytat:
![]() ![]() : kciuki:
|
||
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Samba, cofasz sie
![]() ![]()
|
#2088 |
|
Rozeznanie
|
A kto właśnie do mnie zadzwonił?
Teściowa! ![]() Jak zwykle dzwoni co dwa dni, żeby sprawdzić czy nie rodzę. Jak się przeterminuję to pewnie będzie dzwonić codziennie. Wczoraj mama mi opowiadała, że rano przed 7 dzwonił jej telefon. Leciała na złamanie karku bo była pewna, że rodzę! ![]() A tu lipa. Koleżanka z pracy! Uświadomiłam mamę, żeby nie liczyła na telefon przed porodem. Powiedziałam, że poinformujemy wszystkich po fakcie, bo nie potrzebne mi w trakcie porodu telefony rozhisteryzowanej mamy i teściowej (oczywiście ujęłam to trochę delikatniej). No i się mama prawie na mnie obraziła.
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nio ja to mam termin na grudzien ![]() wczoraj dzwonila do mnie przyjaciolka z pl bo jej sie snilo ze urodzilam moja mama ma taki sen co pare dni juz od 1,5 miesiaca - proroki |
|
|
|
|
#2090 | |
|
dryfuję słowami
|
Odp: Dot.: Jedne tulą już maluchy, inne wciąż dźwigają brzuchy, mamy IX-X 2013, cz. X
Cytat:
Nie słuchaj tych przekupek. Jak chodzę do szpitala to tam położna pyta o skończone tygodnie, więc obwieszczam, że u mnie 40tc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oszczędzający tryb życia i masa leków chyba na dobre wstrzymują poródCytat:
gratuluję tygodni!! czyli 9 miesiąc Cytat:
|
|||
|
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2093 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak w lipcu leżałam w szpitalu, to na sali ze mną leżała dziewczyna tydzień po terminie. Zgłosiła się bo nie czuła od rana ruchów. Potrzymali ją standardowo 3 doby, wszystko było ok, więc puścili ją jeszcze na weekend do domu. Tak więc szansa u Ciebie na 42 tc jest...
|
|
#2094 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2095 |
|
Zadomowienie
|
Logoasia: czujemy sie dobrze, dzisiaj pierwszy raz spedzilismy razem, Jas na pooczatku mocno plakal ale opracowalam dobry system wiec generalnie szybko sie siebie uczymy
maly jest zdrowy, dzis pediatra mowila ze ma baaardzo leciutka zoltaczke ale nawet go nie naswietlali bo nie ma potrzeby, czekam na sloneczko i bede go w woziu wystawiac w okienku ![]() Ja tez juz duzo lepiej chodze, biore sam apap, nie potrzebuje juz ketonalu. Rano tylko sie mylam to mialam wrazenie ze mnie cala siska piecze, nie wiem czy to cewka od cewnika czy co... Noi w prawym cycu mi sie zastoj zrobil, nie wiedzialsm o tym dopiero polozna zaczela mi opowiadac o plackach w cycku, noi ja wlasnie to mam. Jas wiecej jadl lewa piers i tym zawalilam teraz spi i budzilam go zeby wlaczyl ssanie ale nic z tego... poodciagalam troche recznie, a w domu malz moze cos wyssa :l zaraz bede patrzec na all i chyba zamowie medele electric. Ciul z kasa, jak ma byc dobry to niech dziala bo boje sie okropnie zapalenia ;(;( Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2096 | |
|
Wtajemniczenie
|
a co myślisz że tylko ja?
ale niezawsze.Cytat:
tylko, że za wrzesień pewnie nie dostaniesz kaski w tym miesiącu chociaż podobno zależy od gminy... a co do adresu, to oni wysyłają po ok tygodniu, może dwóch taki list z potwierdzeniem, że dostali twój wniosek i ile mniej więcej będziesz czekać na decyzję. Jak za 2 tyg tego nie dostaniesz to dzwoń zapytać na jaki adres to wysłali. W ogóle jeśli chodzi o nav to najbardziej kompetentne osoby jak dotąd spotykałam na infolinii... w biurze to jakieś palanty same siedzą... raz mnie facet tak zakręcił, że wyszłam z jego biura i po drzwiami do navu dzwoniłam na ich infolinię i powiedzieli mi zupełnie co innego i okazało się potem, że to oni mieli rację![]() umyłam sobie okno w kuchni... było już tak zasyfione, że teraz kuchnia jak po remoncie wygląda
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja teściowa do mnie nie dzwoni, ale dzwoni do tż, choć i tak wprost nie pyta o mnie tylko jak się czujemy, w sensie wszyscy |
|
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Moja mama trzyma sobie CAŁY URLOP (nooo, wykorzystała 2 dni) żeby nam móc pomóc. Powiedziałam, że zobaczymy jak będzie, że może Tżowi sie uda choć tydzień-dwa wolnego wziąć, a potem kolejny tydzień-dwa nie będzie robił zajęć popołudniowych, to może sie ogarniemy. "Ale jak będziemy cchcieli, to nie ma problemu, przyda się, choćbyśmy my mieli w tym czasie spać". A jakie zdziwienie bylo jak powiedziałam, że nie chcę odwiedzin w szpitalu. Stwierdziła, że oni do Zuzi przyjada jak tak, a nie do mnie ;p
A moje największe marzenie to mieć przy sobie caaaaaałą rodzinkę na sali porodowej, szczególnie wścibskiego teścia ![]()
|
#2099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie no jak dziś nic nie bedzie to kazano mi sie przyjąć do szpitala w piątek i mam nadzieje że mnie tam jakoś wymasują co by ruszyło
|
|
|
|
|
#2100 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Jak na tą porę , to sporo nadrabiania miałam. Rozkręciłyście się ewacia - ![]() motyl - trzymajcie się!!nena - współczuję takiej wizyty.. ale bym się wściekła ![]() inwersja - nie miej czarnych myśli, wszystko będzie dobrze. Zapewne weźmie Cię z zaskoczenia, raz dwa i młody będzie na świecie ![]() madzia - super, że do domku wracacie samba - centymetry i rozwój akcjimarysia - za 36tcAle mgła za oknem, paskudna jesień.. czekam na taką piękną złotą jesień. Ziiimno, że aż wychodzić z domu się nie chce. I do tego nie mam żadnej kurtki, a w sweterku zimno trochę. Jutro wybiorę się na jakieś zakupy ubraniowe. Dziś albo jutro przyjdą literki na ścianę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:13.

Ale strasznie chcę zobaczyć Barcelonę 

jeszcze cwila i powiem dziień dobry tyodniowi nr 42
teraz spi i budzilam go zeby wlaczyl ssanie ale nic z tego... poodciagalam troche recznie, a w domu malz moze cos wyssa :l
29.09.2012 r Na zawsze razem..
09.09.2013
chociaż podobno zależy od gminy...
nie no jak dziś nic nie bedzie to kazano mi sie przyjąć do szpitala w piątek i mam nadzieje że mnie tam jakoś wymasują co by ruszyło