|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Nie jestem ostatnio na bieżąco,ale co tu się porobiło???
Dziewczyny nigdzie nie odchodzice...wątek jest i dla mamusiek i dla staraczek,po tu tu jesteśmy żeby się wspierać,doradzać i rozmawiać na wszelkie możliwe tematy... Po weekendzie będe bardziej na bieżąco,mam nadzieje że sytuacja się uspokoi...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#1892 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Własnie doczytałam co napisała Iza! Kochaniutka, wiem że jestes w ciązy, bić nie powinnam, ale jak już urodzisz syncia, to masz ode mnie wpierdziel!!!!! Jak to niemile widziana????? Izuś, ja nie widzę przyczyny, ani powodu żeby tak było!!!
Wiadomo, to Twoja decyzja, ale nie uważam, żeby jednak były jakieś podwody, zebyś tak sie poczuła! Ściskam i weź Ty babo się uspokój ![]() Ależ się zestresowałam!
|
#1893 |
|
Zadomowienie
|
|
#1894 |
|
Rozeznanie
|
No to teraz pojechałyście po bandzie. To ja - ani staraczka, ani mamuśka, zostałam z Wami, a wy teraz będziecie fochy strzelać? Było tak,że nie chciałyśmy nowych osób, które pojawią się, napiszą dwa posty, zaciążą i spadają i o to się wściekałyśmy, a teraz Wy chcecie zrobić podobnie.. Nie szukajcie dziury w całym, co?
|
|
#1895 |
|
Zadomowienie
|
Kejthx toz musze Cie pochwalic,takiego posta trzasnelas dluuuugiego,ze szok.Ostatnio kilka slow...a tu prosze moze bedziemy Cie czesciej mobilizowac
hm,chce byc fer i tez powiem,ze czasem "dosadnosc" Linki moze kogos zabolec,prosty przyklad sprzed kilku stron. Luna napisala o ...lozeczkowej.Rzecz znana od lat,kazda z nas o tym mysli. Napisala ogolnie.A Linka napisala "nie strasz Cebuli.." mozna napisac to troche w innej formie,bo zabrzmialo to tak stanowczo i nakazowo.A dwa niby niestrasz,a naprawde to mnie przygnebily opisy o dwoch osobach,ktore stracily dzieciatka.To albo sie straszy albo sie nie pisze. Kocurku dzieki,ze pytasz,testowalam w piatek,a w niedziele popoludniu zawital nieproszony gosc ![]() A teraz,zeby nie bylo...pytam jako STARACZKA jesli 16 dc mialam na usg pecherzyk o wielkosci 10 mm, to kiedy mogl peknac? Ciezko znalezc info na necie,znalazlam tylko na jednej stronie,ze pecherzyk rosnie przecietnie 2-3 mm dziennie
|
|
|
|
#1896 |
|
Rozeznanie
|
Ej no laski, chyba trochę za bardzo się uczepiłyście tej Linki
|
|
#1897 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam.
No dobra laski, nie kłócić się. Iza - a Ty dokąd co???? Co Ci się ubzdurało, że jesteś niemile widziana? Ty nasza czołowa nerwuska jesteś i proszę ten tytuł trzymac a nie abdykujesz, Tak nie wolno!!! ja tez nie odczułam ani żadnego konfliktu ani, że atmosfera zgęstniała, no chyba, że teraz. Ale trzeba się uspokoić i żyć z nami dalej. Takie już baby są. No to porozmawiam z Wami ![]() Cytat:
wina jej lać, eee sory, soczku!Cytat:
Pszczoua rodzisz ??? ![]() A ja próbuję dojść do porządku z córcią. Niby chce spać a jak położę to gada, śpiewa, wszystko ją interesuję, nawet baranek na spodniach. Chyba nici ze spania.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||
|
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
PMSA wszystkie mają
![]() A to ja powinnam! Dziś 28dc i czekam na tą @. Brzuch wczoraj bolał i nic, ani plamień. Aaa, tempka wróciła na miejsce, ale ja tam nie ten teges. Nie dam się nabrać. Ale zzastrzegam sobie prawo do pmsa, reszta ma się uspokoić! i basta.
|
#1899 |
|
Zadomowienie
|
Bazile co do twojego pyt, to nie wiem, wiec nie doradzę.
Co do mojego postu, to miałam tylko się przywitać i spadać, bo mam urwanie głowy w pracy, ale jak przeczytałam co się narobiło, to mnie krew zalała!!! Mało przez monitor kompa nie przelazłam tu na wątek Miłego i spadam w końcu popracować
|
#1900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hymm....z tego tez cyklu jest Marcello Precello
|
|
|
|
|
#1901 |
|
Zadomowienie
|
WIELKA BURZA HORMONOW sie porobila
chyba musimy Wszystkie trzasnac sobie po kielichu,a co tam nikomu nie zaszkodzi ani Staraczkom ani Mamusiom a niech dzieciatka w brzuchach zrobia sobie balange albo dzieciatka na zewnatrz albo jeszcze w jajowodach
|
|
|
|
#1902 |
|
Zakorzenienie
|
Bazile, z pęcherzami różnie jest, moje sobie rosły i prawie do 30 mm (cholera wie, czy wtedy pękały ..) ale z tego co czytałam to taki standardzik to 21-24?
Czasem mniej czasem więcej .. Trudno powiedzieć.
|
#1903 |
|
Zadomowienie
|
kurcze z tym karmieniem w szpitalach butelkami to paranoja.
W wiekszosci daja w kieliszkach. Tu w Niemczech,w szpitalu w ktorym ja rodzialam daja w butelkach,co mnie bardzo tez zdziwilo,bo sami robili wyklady,ze dziecku nie powinno sie podawac smoczka przez pierwsze 2 tyg,zeby dobrze sie przyzwyczailo do cyca ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- no wlasnie gdzies tam kiedys,juz nie wiem gdzie,obilo mi sie o uszy ze z takich duzych to nico nie wychodzi.I jak sama bylam u lekrza to mowil mi,ze moge miec np co drugi cykl "swoja plodnosc" ze mozliwe,ze pecherzyki sa puste. |
|
|
|
#1904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Prosiłam żeby nie dawali butli to kobieta do mnie "dziecko jest głodne" i sama Go nakarmiła...
|
||
|
|
|
#1905 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ach ten sluz,to taka zagadka,przy tym cyklu byl dosc "piekny" raczej rzadko mi sie tak zdarza,no ale.. Na moje oko wydawalo mi sie,ze moj sie roztworzyl 19 dnia i jak sobie odlicze 14 dni do tylu od pierwszego dnia aktualnej miesiaczki,to by sie zgadzalo :brzyda l:a Ty jak doszlas Kocurku,ze to ten dzien? |
|
|
|
|
#1906 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny to nie chodzi o focha, że jak wszystkie mają to ja też.Po prostu zaczełam czuć się zle że jestem ciągle krytykowana za panike.Nie wiedziałam czy moge coś napisać żeby nie zostało to zle odebrane.Pewnie macie racje że czasem przesadzam,ale ostatnia sytuacja taka nie była.Zrobiło mi się przykro i miałam odczucie że nie jestem tu mile widziana.
Co do staraczek-mamuś.Rozumiem staraczki że mogą czuć się sfrustrowane.Ale każda z nas mamuś była staraczką,nieraz miała problemy i kłody pod nogami. Ja czasem nie odpisuje (np.Anterii)bo po prostu nie wiem co doradzić w danym emacie. Cytat:
![]() Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a z butlami,no wlasnie sie juz pogubilam,ktoras tu pisala,ze bylo ciezko po powrocie.I wiem tez z opowiesci,ze niekiedy dzieci poprostu ciezko "nawrocic" na dobra droge. edit.ale sie zakrecilam,przeczytalam,z e Ty z butli nauczylas z powrotem na cyca.No i oto mi chodzilo,ze ciezko wrocic na cyca.Nie chodzi o rodzaj mleka tylko sam fakt picia mleka z piersi. Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-09-12 o 11:06 |
|
|
|
|
#1908 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam na wizycie 3 dni wcześniej. Ginek robił mi USG i pęcherzyk miał 17 mm. My ten teges w niedziele. Idealnie trafiliśmy w TEN dzien. No i z tego tez trafienia powstał synio ![]() ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
No ja karmiłam miesiąc. Synio wyjadał to rzadkie bo szybko leciało. To gęste jak się pojawiało to był ryk... Nie chciało Mu się bo z butli latwiej..
|
||
|
|
|
#1909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak wiec moj ostatni chrzesniak,sprzed 9 miesiecy dostal ode mnie podobnie jak u Ciebie 300 zl do koperty,misia szczeniaczka z fisher price(udalo mi sie wylowic na allegro za 90 zl),Biblie i wlasnorecznie wyhaftowana metryczke,ktora z checia sie pochwale.Stac mnie na wiecej,ale czasem trzeba troche przemyslec sprawe do przodu,zeby osoba ktora zostaje obdarowana nie poczula sie nie swojo,bo kiedys ona tez przyjdzie do Ciebie z prezentem i moze miec klopot bo np za bardzo niestac jej na drozsze podarunki. Ja np wiedzialam,ze moj brat bedzie chrzestym u mojego i nie chcialam Go stawiac w takie sytuacji,bo poprostu u Niego sie nie przelewa.Ale wiadomo kazdy musi sam ostatecznie przemyslec. W metryczce zjaralam troche Kubusia,bo nie mialam muliny z rozpiski i zastapilam innym kolorem.Wydawalo mi sie,ze bedzie ok,a przy calosci jednak nie pasuje. Edytowane przez bazile Czas edycji: 2013-09-12 o 11:01 |
|
|
|
|
#1910 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Cytat:
u nas wczoraj szczepienie było. Tymek waży już 6020g. ale płaczu było! Kciuki za Marcelka:-* Cytat:
Witam Czytam i czytam,ale po tym co wczoraj wyczytałam to odechciało mi się odzywać:-/ Dzisiaj doszłam do wniosku,że pomijam kilka ostatnich postów i piszę dalej!!! Ej laski jaja sobie robicie????? Bazile nie pomogę z pęcherzykami bo się nie znam,ale wspieram Cię w staraniach!!!:-* Anteria fakt nie odpisałam Ci. Ale ja nie byłam staraczką z wielkiego zdarzenia i nie znam się na hormonach,badaniach itp więc co mogę napisać poza : trzymam kciuki??? Mam nie pisać wcale?:-/ Eh bez sensu Ja też momentami czuje się olana jak wyskoczę z czymś. Kocurek to już wogóle chyba nie widzi moich wpisów:-P he he A może faktycznie niech każda wyleje z siebie to co ją boli i atmosfera się oczyści??? Która co tam ma na obiad???:-P Ja miałam wczoraj i przedwczoraj kopytka z sosem. Dzisiaj leczo :-D Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1911 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzieciątko zasło
wreszcie. Kooocur - to dziś chyba taka noc, że dzieciaki nie spały. Ja jak spałam wszystkiego z 2 godziny to max. Poszłam spać przed północą, bo graliśmy z mężem w grę i trochę mnie wciągnęło. O 2 na karmienie, potem odłożyłam do łóżeczka myślałam, że zaśnie a ta śpiewa, stęka, misiem rzuca. Stwierdziłam, że nie wstaje, bo bym musiała stać koło łóżeczka i ją głaskać a i tak nie wiem czy by zasnęła. I tak słuchałam jej do 3.15. Trochę się uspokoiła, wstałam dać jej smoczka. Do 5 wstawałam jeszcze 4 razy, bo coś marudziła, bąki puszczała (co ja jadłam???). O 5 znowu karmienie i znowu nie chciała spać. To ją wzięłam do nas i zanim zasnęła to znowu trochę potrwało. O 6 jak usłyszała, że mąż wstał i się krząta to znowu łepek do góry. Dałam jej zabawki i się kimnęłam. Tylko się trochę odsunęłam, co by nie dostać grzechotką w łep. Chyba koło 7 padła i pobudka o 9. Jessszu, niech jej wyjdą te zęby. Tak marzę o tym, żeby przespać całą noc, tak caluśką od położenia się aż do rana. Albo wczoraj marzyłam o lampce wina...mmmm Bazile - a Szonuś sypia lepiej jak mu teraz te ząbki idą? Proszę powiedz, ze tak, że jest dla mnie nadzieja ![]() Cytat:
Cytat:
Maru, na czym takie wielkie jaja chodujesz???
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||
|
|
|
#1912 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Apropo Twojego pecherzyka to jest tak : zalezy przy jakiej wielkosci Tobie peka. Jeden pęka przy 19mm a drugiej przy 28. Optymalna wielkość to jest 21-23mm. Mi pęka przy 28 mm co nie jest za dobre bo juz lekko przerośniete i nie wiemy czy jakość jaja jest dobra w zwiazku z tym. Srednio rośnie 2-3mm na dobe. Jesli więc masz w 16dc pęcherzyk 10mm to powienieen peknąc około 22-23 dc - na moje oko ( około 22-24mm) w kadym razie tak u siebie licze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maz pewnie cos kupi wracając bo o 13 wychodzimy ![]() I nie fisiuj, że Cie nie widzę ![]() Isia...u nas było to samo....a teraz śpi tyle o ile...Jak zdejmę tetrę to będą oczy jak 5 złoty. Serio jestem wykończona... |
|
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dziś mam kurczaka w sosie ziołowym,z ziemniakami i surówką z selera,pietruszki,marchew ki i ogórka.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1915 | ||
|
Zadomowienie
|
Linka - ja Cię przejrzałam!!! tak, tak... Ty tak spcecjalnie nas tu podpuszczasz
, a my wtedy jak głupie piszemy i wątek się kończy. Rachu ciachu raptem parę stron i koniec. Taki to był plan, nie ??? (żartuję oczywiście, żeby nie było) przez tą dyskusję to z 2 strony zeszły![]() Cytat:
Jakie piękne ![]() Cytat:
. No serio on ma 3 miesiące??? To sporo waży ale wcale tego po nim nie widać. A ja na obiad mam kaczkę pieczoną z jabłkami a ponieważ ja nie lubię mięsa z kaczki więc będę musiała sobie coś zrobić do żarcia. Pewnie do ziemniaków sobie jajo usmażę. Idę spać póki mała śpi.
||
|
|
|
#1916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Byc moze Cie pociesze,moj mial tak przy pierwszym zabku,jedna noc budzil mi sie srednio co gdzine i nawet czesciej.Na nastepny dzien ogolnie byl marudny i na drugi tez.A po 4-5 dniach pojawila sie kropka na dziasle Teraz historia znow sie powtorzyla,tylko troszke rzadziej sie budzil.Ma juz wielka kropke,takze na pewno za pare dni sie przebije do konca drugi zabek.I niestety pociesze Cie w druga strone,ze po wyjsciu zebow nic sie nie zmienilo,nadal budzi mi sie 3-4-5 razy Isia a zauwazylas,ze jak masz okres to masz calkiem inne mleko? U mnie jest tak ze przed okresem 3-4 dni mam cienkie piersi,jakby nie wiele mleka,aw trakcie juz tak w 2-3 dzien robia sie bimbalki i czasem nawal.Tak intensywnie mialam 4 pierwsze okresy.Pierwszy raz myslala,ze mleko mi sie skonczylo,a w domu nic.Maly ciagnal oba cyce,a tam nico,a ja w sutkach czulam normalnie igly.A przy nastepnym okresie zczailam o co chodzi
|
|
|
|
|
#1917 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Izuś chciałabym, ale tyle razy się już nabrałam .. podchodzę do tego zupełni ena luzie.
W ogóle apropo tego "nicnierobienia" mojego ..tak ostatnio myślę o tym .. Chyba każdy w pewnym momencie czuje się jakby walił głową w mur i nic z tego .. mam jakiś taki stan właśnie. To nie kwestia lenistwa czy olewania, bo wcześniej potrafiłam walczyć o swoje z lekarzmai, po prostu nie mam już weny .. oby mi to przeszło. TŻ wie, że ma iść, kwestia ustalenia co gdzie i kiedy. Jeszcze mam czas, Linka dała trochę
|
#1919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio byli punkt 10:00 a teraz ich jeszcze nie ma
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:26.

chociaz nieba bym Wam tutaj uchylila, zebysmy wszystkie mogly w tytule wpisac: mamuski

nikomu nie zaszkodzi ani Staraczkom ani Mamusiom 
Prosiłam żeby nie dawali butli to kobieta do mnie "dziecko jest głodne" i sama Go nakarmiła...
Nie chciało Mu się bo z butli latwiej..