|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#1922 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Kobiety, mój wynik bety to 1944 mlU/ml
35 dc, zero objawow poza czestszym bieganiem do toalety, a kawa mi cudownie wrecz smakuje spac nie, zmeczona nie, humor dobry. Moze pozniej sie zacznie kołowrót.W następny piątek USG i wtedy już się wszystko wyjaśni, alez jeszcze musze dlugo czekać!!! [Moja siostra w ciazy wymiotowala 2, słownie: dwa razy, i nie miala mdlosci, moze mnie to tez ominie choc troche? ![]() ![]() ]Cytat:
Dziewczyny, ja Was proszę, zostancie wszystkie i wszystkie piszcie tak, jak zawsze piszecie, w swoim stylu, cokolwiek wam przyjdzie do glowy. Ja chce czytac Was wszystkie. Przeciez wiadomo, ze nie kazda moze odpowiedziec wszystkim na kazde pytanie. Raz się czesciej udzielamy, raz rzadziej, raz piszemy o objawach, a innym razem o jesieni (to JA!! Plis, dla kazdej jest miejsce. Edytowane przez teorema Czas edycji: 2013-09-12 o 11:33 |
|
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Fotka rzeczy które wczoraj przyszły:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1924 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
mmmmmmm jaki kocyk!!!!!
A ja wczoraj zamówilam o taki http://allegro.pl/show_item.php?item=3521802631 kolekcja 3 - wzór biały z misiem |
|
|
|
#1926 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co objawów to wcale nie musisz ich mieć.Mnie tylko bolały piersi,nie wymiotowałam ani razu,mdłośći miałam tylko miedzy 8 a 10 tc. Niestety czas do wizyty/usg ciągnie się strasznie. Opowiadaj jak reakcja tżta??? ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja siostra nawet pół objawu ciąży nie miała, ja rzygałam do 4 miesiąca
|
||
|
|
|
#1928 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Bazile u mnie byly 2 pecherzyki w udanym cyklu, jeden z nich mial na wizycie 24mm a drugi 27mm. Oba pekly.
Bylam na badaniu i zostaje. Lekarz mowi ze do niedzieli powinnam urodzic a jesli nie to pewnie mi w tym pomoga. Edytowane przez pszczoua Czas edycji: 2013-09-12 o 11:42 |
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Parę dni temu Santom pisała o tzw 'matkach polkach trzęsących' czyli byle kwiknięcie a ona w panice przy dziecku. Wydaje mi się, że każda z nas jeszcze przed dzieckiem zarzeka się, że taka nie będzie i tego nie chce. A jak to wychodzi w praktyce to cóż, inna bajka wydaje mi się, że nie mam zadatków i patrząc jak ja byłam wychowywana czy jak np mój brat wychowuje syna tonie powinnam mieć zadatków na taką przewrażliwioną matkę. Oby!Co mnie jednak w tym przeraża, to niektórzy ludzie takie przesadzanie z troską uważają za bycie dobrą matką. Tak jest u mojego tżta wrodzinie. Jego matka, babcia i ciocie uważają za oburzające gdy dziewczyna zostawia 1,5roczniaka z ojcem i jedzie na 3dni nawyjazd integracyjny z pracy. "Co to za matka!". Ja już też usłyszałam, że teraz skończą się wyjazdy... drugi przykład gdy kuzyn tżta przyjechał do rodziny (60km) sam z 4ro miesięczną córeczką. A potem komentarze, że "co to za matka dała takie maleństwo w podróż, no powiedz, dałabyś swoje?!" Powiedziałam, że nie widzę problemu, przecież to jest ojciec, butlę da, przewinie, w lesie małej nie zostawi. "Ale jak tak, do auta, a jak się mała zakrztusi?!". Ehh. Na nic tłumaczenie, że nie da się być przy dziecku 24h we dwoje itd itd. Ja strasznie się boję tego co będzie jak nasza malutka będzie na świecie wg nich bez dwóch zdań będę złą matką, wiem to już dziś. No i boję się, żeby z tżta coś takiego nie wyszło. Teraz się zarzeka, że nie, że wie że trzeba żyć normalnie i że matka to nie niewolnictwo. Maru Pozwólcie, że nie odniosę się do tematu 'konfliktu'. U mnie remont pełną parą, ciągle coś a ja gonię i gonię. Czasu brak, ale czytam! Dziś zrobiłam sobie wolne na dentystę i (dla kontrastu) posiadówkę w cukierni z kumpelką
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1930 |
|
Zakorzenienie
|
Płaci się przy odbiorze?Czy mozna wcześniej przelewem?
|
|
|
#1931 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1932 |
|
Zakorzenienie
|
Teorema
pięknie, gratuluję Fotki obejrzę już nie z tableta.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta |
|
|
|
#1933 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba można wcześniej, ale ja płace jak przywiozą
Pan ostatnio był taki miły, ze jakbym poprosiła to chyba by ułożył.. ale póki co 11:52 a ich nie ma ![]() aa tyle łakoci zamówiłam no ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Pszczoua a w którym szpitalu leżysz? Iza jakie ładne to wszystko...a skąd kocyk masz? |
|
|
|
#1934 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TZ, jak pokazałam mu test, to tylko sie ucieszyl i tak mi sie wydawalo, że na totalnie spokojnie, że potwierdźmy u lekarza, zanim bedziemy sie cieszyc. Ale dzien pozniej po odebraniu wynikow bety, jak sie potwierdzilo "naukowo", to kompletnie zmiękł, emocje go przytloczyly i totalnie się rozkleil ze szczecia - bardziej niz ja i tak mu zostalo do teraz heh.Szkoda tylko, ze wszystkim juz powiedzial (w pracy), bo ja jestem bardziej powsciągliwa. Wole poczekac co najmniej do 13 tyg. Tak czy inaczej nigdy go nie widzialam tak dumnego, szczesliwego i spelnionego jednoczesnie. Nieslychane jak na faceta ![]() Cytat:
Pokażę Wam pokoiki, ktore kiedys mnie urzekly, nawet zanim planowałam starania... Jak sie wszystko uda, to chociaz wlasnie koncze remont, to poloze taka tapete w pasy lub bede malowac takie rysunki na ścianie |
||
|
|
|
#1935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Najmocniej przepraszam, nie miałam zamiaru żadnego konfliktu wywoływać, ani nie chodziło mi o odchodzenie moje czy czyjeś.
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
A no nie chodzi o uciekanie, chodzi raczej o to że nie każdy może też spytać o starania kogoś innego. I ok dobrze że mamusie mogą się między sobą dzielić wiedzą, no ale właśnie, one też kiedyś były szaraczkami, i też jakąś wiedzę na ten temat mają, szkoda tylko że nie mogą pomóc teraz tym co zostały... ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
Nie atmosfera się wcale nie psuje, ale takie jest życie nie można zadowolić każdego
|
|
#1936 | ||
|
Zakorzenienie
|
to ja w następnym tygodniu spróbuje i tez zamowie pana z tesco
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
No a co do objawów ciążowych moich, jeżeli można o takowych u mnie mówić w końcu biorę jeszcze tabletki, no ale coś się znowu dzieję, pewnie już taka moja natura że zawsze będzie mnie coś tam pobolewać, będą jakieś plamienia. No ja w nocy też nie spałam, człowiek ma jedną noc w tyg żeby spokojnie pospać a nie jest mi dane, obudziłam się z ochotą na siku, poszłam do kibelka, nawet nie świeciłam światła, wróciłam do łóżka napiłam się napoju który stał obok, to był ogromny błąd, chwyciła mnie taka zgaga i do tej pory trzyma, że czuję cały przełyk i żołądek mnie boli, znowu czeka mnie atak choroby, mam już dość, bo nie dość że t to jeszcze cały czas jajniki mnie bolą, albo coś co jest w ich okolicy, i plamienia mam. Czemu ja nie mogę normalnie funkcjonować jak ludzie w moim wieku...
|
#1938 |
|
Zakorzenienie
|
Musze lecieć bo dziecko zrobiło 2 i teraz jest głodne..
![]() Zakupy dotarły na stół w kuchni Pan poszedł a wszystko leży w lodówce..looksus
|
|
|
|
#1939 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czy mi się wydaję czy Ty jakaś smutna jesteś? Iza - śliczniutkie. A jak mogę doradzić to mi te niedrapki się nie sprawdziły. Łatwo je Lidka ściągała. Później kupiłam takie z delikatną gumką, taką cieniutką, żeby nie ściągała. I zakładałam na rękaw, żeby się może nie wrzynały. Santom- który to tydzień? Bazile - ja jeszcze okresu nie dostałam. Czekam... ale warto wiedzieć. To se pospałam...ledwo się położyłam, nawet nie zdążyłam koca na siebie naciągnąć to mała się obudziła. ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Cytat:
Współczuje. Nawet nie wiesz, ja Ci kibicuję w staraniach. Kooocur - fakt, luksus. Muszę też o tym pomyśleć.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
isia 7t5d
ale Wam dobrze z tymi zakupami u nas nie ma szans w norwegii, moze za 100 lat wprowadza, zdecydowanie sa za murzynami, usilnie widac sie pod nich probuja dostosowac, jak tak ich sciagaja tutaj
|
|
|
|
#1942 |
|
Zadomowienie
|
A na stronie Tesco o dostawie:
Koszt dostawy wynosi od 3,48 zł do 9,98 zł i zależy od terminu i miasta dostawy. Opłata za odbiór osobisty to 48 groszy. Koszty dostawy dla danego miasta i poszczególnych terminów pokazane są w sekcji „Zarezerwuj termin dostawy”. Możesz je sprawdzić po zarejestrowaniu, klikając przycisk „Zarezerwuj termin dostawy”. To skąd u Ciebie 0,98 gr? Kooocur!?
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#1943 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Podaj link do tej strony z tesco. Mam dosłownie 5 min drogi ale różnie nie raz bywa i może síę przyda Cytat:
Cytat:
![]() Takie pyszności serwujesz a sama jajo??;-) A serio to też nie lubię tego mięska Cytat:
aaajjjć piękna beta! napewno będzie wszystko dobrze!kurcze na tel nie widzę,ale dokopie się do kompa;-) Cytat:
ha ha ha Cytat:
Ciężko doradzić coś komuś jak sama zielona w temacie ![]() SANTOM wiesz co? Od kilku dni mam dziwne przeczucie co do Ciebie.;-) takie,że na usg zobaczysz 2 serduszka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuję
Cytat:
Eh, kupilam sobie tydzien temu na jesień buty na 10-cm koturnach i gdzie ja teraz bede w nich biegac, jak powinnam byc stabilna i blizej ziemi?
|
|
|
|
|
#1945 |
|
Zakorzenienie
|
color, no wez Ty mnie nie strasz
u nas w rodzinie blizniakow nie bylo, wiec mam nadzieje, ze jakas niespodzianka az taka sie nam nie trafi
|
|
|
|
#1946 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1947 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1948 | |||
|
Zakorzenienie
|
Zamawiałam na allegro u sprzedającego Sklep Myszka.
Cytat:
Tż dumny tata to chce się pochwalić ![]() Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
Laseczki, tak kontrolnie zapytam, bo se mój organizm jaja ze mnie robi.
Ile przed @ zaczynają Was boleć donice i ile przed @ (albo po?) przestają? Bo moje zwykle przed samą @ już flaczeją i przestają, a tym razem dopiero w 27dc zaczynają być tkliwe. Cykl na pewno nie powinien być dłuższy niż 28-29 dni
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.

Daj nam tu szybko znać jak wynik.
35 dc, zero objawow poza czestszym bieganiem do toalety, a kawa mi cudownie wrecz smakuje 

wydaje mi się, że nie mam zadatków i patrząc jak ja byłam wychowywana czy jak np mój brat wychowuje syna tonie powinnam mieć zadatków na taką przewrażliwioną matkę. Oby!
wg nich bez dwóch zdań będę złą matką, wiem to już dziś. No i boję się, żeby z tżta coś takiego nie wyszło. Teraz się zarzeka, że nie, że wie że trzeba żyć normalnie i że matka to nie niewolnictwo. 

dzieki, Color!