|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale nie spodziewałam się, że będzie tak piszczeć;(ooo, o tym nie pomyślałam.... Jeszcze na języku takie małe białe krostki powychodziły... Może to ma coś wspólnego.... |
||||
|
|
|
#2462 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam śpiworek na tablicy za 35 zł z przesyłką.
![]() Mam nadzieję że okaże się ok. Babeczka chyba myślała nad tym dwa dni ale w końcu się zgodziła. Boję się tak wpłacać pieniądze.Ale co mam zrobić...chyba się nie natnę ![]() Antibia Doczytałam że Twój humor tez średni. Mogę dołączyć do Ciebie,razem pojedziemy na bezludną wyspę i będziemy płakać, smęcić i narzekać
|
|
|
|
#2464 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Jakiś mam dziwny dzień dzisiaj, wyspałam się a nie mogę się skupić na niczym, czytam i taka rozkojarzona jestem...do tego taka bez sił jakby. Dziwne to to. Pojadę na zakupy to się może rozruszam :P Wczoraj na SR była istna tragedia. Nie umiem tego opisać słowami. Zmieniła się położna i ona zostanie już do końca. To typ człowieka którego nie da się słuchać, tempo i ton głosu ma taki jakby już nie żyła, w półtorej godziny powiedziała tyle ile możnaby było przekazać w 30 minut. Co drugie słowo wzdychała i robiła pauzy. Wyszłam stamtąd taka nabuzowana, że nie mogłam wytrzymać, tż to samo. Taka agresja się we mnie zebrała, że myślałam, że eksploduje. Na szczeście jeszcze 4 spotkania w ciągu 2 tygodni, będę chodzić bo zawsze to można się czegoś dowiedzieć...mimo wszystko. Mamy łóżeczko! Jak dobrze, że po SR mogliśmy się tym nacieszyć, inaczej chyba nie spałabym spokojnie. Chwalę się zdjęciami. Jeszcze przy okazji pokażę Wam czapeczkę i rekawiczki. Do tego jestem przekonana na 100%, że Mikołaj się obrócił głową w dół. Ruchy odczuwam całkiem inne niż jak był ułożony na skos pośladkowo. Mam nadzieję, że już tak zostanie. W ogóle ostatnio bardzo dokazuje, ale wole jak kopie niż jak ma dzień lenia bo się wtedy stresuję, że coś nie tak. Cytat:
Będzie z niego jakiś akrobata ![]() Cytat:
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i pięknie rosnących maluszków. Trzymam kciuki za te, które jeszcze dziś wizytują. Cytat:
Cytat:
rozwaliło mnie to na łopatki.Zmykam na zakupy spożywcze, jeszcze wskoczę do pepco bo widziałam tam kiedyś ładne tetry z nadrukami i mam chęć kupić i do rosmanna może skoro tam tyle promocji...
|
|
#2465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Idę kleić folię jakąśtam żeby ciepło odbijała za grzejnik, bo oczywiście nie ma kto tego zrobić, a nie będę czekać z taką błahostką na męża. |
|
|
|
|
#2466 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ja dzis u rodzicow siedze dlatego az boje sie pomyslec ile bede miala tutaj do nadrobienia wieczorem ![]() Wzielam samochod od meza i wykorzystuje brata od rana, jezdzimy po sklepach bo mi sie zakupow zachcialo a niestety nie wszystko dzwigne ![]() Tesciowa zawiozlam do pracy z mama i tym oto sposobem ja juz do pracy chodzic nie musze ![]() Trzymam za dzisiejsze wizyty
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-09-12 o 11:40 |
|
|
|
#2467 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pięknie ubrane łóżeczko! Strasznie podoba mi się ten zestaw pościeli z rożkiem i przybornikiem, pewnie tania nie była, ale wygląda świetnie. Czapa i rękawiczki jak na wielkie mrozy, przydadzą się na pewno!Buszuj po sklepach i pochwal się później jak znajdziesz coś ciekawego albo jakąś promocję.
|
|
|
|
|
#2469 | |
|
Zakorzenienie
|
łoooo jeżu
![]() Cytat:
![]() witam się w 31tc Edytowane przez Lilith890502 Czas edycji: 2013-09-12 o 11:50 |
|
|
|
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
nemosek
|
|
|
|
#2471 |
|
Rozeznanie
|
Ktosiula ale super kącik dla maluszka
|
|
|
|
#2472 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja wróciłąm ze sklepu, kupiliśmy farby, akutat udało nam się kupić obie na mega promocji, przez pół ceny, wiec opłacało się. Aleeeeeeeeeee to nie są kolory które chciałam
kupiliśmy jasny pudrowy roż, taki delikatny i żółty( jakaś kurkuma) i mam zgryz czy będzie pasować, żółtego wogóle nie chciałam i jednak mam. I teraz myślę. Ale plus taki że za dwie farby zapłaciliśmy tyle ile normalnie za jedna. I pytanie do dziewczyn co kupują w DOZ. O te papmersy mi chodzi. Musze najpierw założyć konto, potem zaznaczyć co chce,( te papmery) a potem co? płacę przelewem czy przy odbiorze w aptece którą wskazałam, czy w jakiejkolwiek aptece DOZu? Uswiadomicie mnie? |
|
|
|
#2473 |
|
Zakorzenienie
|
Ktosiula przepiekny ten komplet do lozeczka
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najchętniej bym zresetowała mózg Żeby usunął natłok,nadmiar i w ogóle Chyba pójdę po melisę ,masz rację |
|
|
|
|
#2475 |
|
Wtajemniczenie
|
Nemosek oby zaraz ci przeszło
Ktosiula juz widzę tam leżącego dzidziusia ale fajne tooooDe dobrze że ta Pani ci pomaga, zawsze jakieś odciążenie jest, i pamiętaj że jest bliżej niż dalej |
|
|
|
#2476 |
|
Rozeznanie
|
A w ogóle witam się w 29t+1d
Dziś wizyta ciekawe czy pooglądamy malutką. Trzymajcie kciuki żeby moja szyjka coś tam jeszcze trzymała bo jak nie to mi dziś krążek założy. Mam stracha i już od rana latam do kibelka. Dziś na odstresowanie po wczorajszych wiadomościach od zus zrobiłam zamówienie na DOZ, kupiłam do szpitala potrzebne higieniczne bajery, papmersy z promocji oraz troszkę dla małej - maść majerankową, spray do noska, linomag, gaziki do pępka. |
|
|
|
#2477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pogadałam z mamą i już mi lepiej trochę ![]() Wylała mi się kawa ![]() Na szczęście działa
|
|
|
|
|
#2478 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2479 |
|
Zakorzenienie
|
nemosek wiem ze mi latwo pisac ale NIE DENERWUJ SIE
|
|
|
|
#2480 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i pościel ;d a czapa faktycznie na ostrą zimę Cytat:
od dziś . AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AAA. bylam w 2 biedronkach i siostra w jednej i nie ma "2" już w tej promocji ;( u mnie same 4 i 5 zostały to moze nie wracać. a i kapuche chciałam kupić na gołąbki ale jakieś olbrzymy same po 8 kg i nie dałabym rady donieść ( bo kupiłam sobie standardowo owocki :P )
|
|
#2481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny tych pieluch numer 2 to ile opakowań warto mieć, bo nie chce kupić za dużo... |
||
|
|
|
#2482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to sie chyba passer nazywało czy jakoś tak, ale wiem ze narzekała bo nie mogłą uprawiac seksu i ona to miała założone w 27 tygodniu jak sie nie myle. i mówiła ze nie pamięta co to seks bo odkad zaszłą to ani razu nic.
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-09-12 o 11:56 |
|
|
|
|
#2483 |
|
Rozeznanie
|
nemosek
![]()
|
#2484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się muszę przejść zobaczyć czy u nas promocja jest i czy jeszcze te pampersiaki zostały
|
|
|
|
|
#2485 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam czasami takie dni, że jestem mega poirytowana, a tż jeszcze dolewa oliwy do ognia...
|
|
|
|
#2486 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do obrotow moze Twoj Mikolaj zechcialby jakos mojemu przekazac instrukcje jak to sie robi ![]() Cytat:
nemosek glowa i uszy do gory |
||
|
|
|
#2487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ha normalnie będę jak nówka nie śmigana jak już nam pozwoli. |
|
|
|
|
#2488 |
|
Rozeznanie
|
w ogole mam dzisiaj jakas taka plazme z mozgu. siedze i mam wrazenie,ze "zawieszki" lapie
niby mi sie nie nudzi,ale czuje sie jakas taka spowolnionamusze sie chyba wziac za cos porzadnego do roboty,bo normalnie bede jak taki mulek zaraz
|
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to chyba przy tym krążku to nie można dalej no nie? dopiero po porodzie
|
|
#2490 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki za odpowiedzi
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

ale nie spodziewałam się, że będzie tak piszczeć;(

Czapa i rękawiczki jak na wielkie mrozy, przydadzą się na pewno!

to moze nie wracać. a i kapuche chciałam kupić na gołąbki ale jakieś olbrzymy same po 8 kg
i nie dałabym rady donieść ( bo kupiłam sobie standardowo owocki :P )