|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2431 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#2432 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
ciekawe czy mój przybrał choć czuje że przypakował
|
|
#2433 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ważne że kasa na koncie ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2434 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niebo w gębie! Z tym ciśnieniem to kontroluj, nie dobrze jak Ci tak nisko spada. Zrób sobie mocną kawę, albo wyjść na energiczny spacer.Cytat:
Cytat:
Cytat:
za udaną wizytę i za wagę Dzieciątka, już duży chłopczyk z niego! |
||||
|
|
|
#2435 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny ja tylko na chwilkę, nie bede sie tlumaczyć ale nie mam siły ostatnio na nic...głównie tej psychicznej...mam ostatnio ludziowstręt wszyscy i wszystko mnie drażni...pewnie hormony ale smuci mnie to że nawet nie cieszy mnie szykowanie wyprawki, jestem zmeczona mysleniem o wszystkim sprzataniem w domu, starszym synem wyprawka i wogole.....marzy mi się żeby wyjechac gdzies chociazby na caly dzien i spedzic go samej bez nikogo uwalić się gdzies na sloneczku i nie robić nic.....
|
|
|
|
#2436 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na pewno przypakował
|
|
|
|
|
#2437 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Heloł
De, też miałam pytać o tą pomoc. A ta pani jak często przychodzi? Codziennie? Może i jest wolna, ale to zawsze jakaś pomoc Cytat:
Nawet nie patrzyłam na tych ludzi z kolejki, bo było mi głupio.Co do zakupów na necie - dołączam do grona tych z problemami. Wczoraj tak coś zaczęłam oglądać mój materac do łóżeczka, który kupiłam już ponad miesiąc temu. I co? Okazało się, że dostałam materac cały lateksowy a zamawiałam lateksowo-kokosowy Wczoraj byłam na warsztatach i niestety nic nie wygrałam A tak się nastawiałam na fotelik! No, ale dostałam kocyk za polecenie koleżanki i naprawdę sporo próbek itd. Jeśli chodzi o wykłady... W sumie powiem, że z 8 występów zainteresowały mnie 3 (a mianowicie spotkanie z położną na temat pielęgnacji, przedstawicielką maxi-cosi, która mówiłam o fotelikach i przewożeniu dzieci i jakaś pani mówiła o tym, jak zapewnić dobry sen maluszkowi). Reszta to raczej promocja firm. Pytałam położnej jak pielęgnować ten nosek - czym psikać. Ona powiedziała, że można zarówno tą solą fizjologiczną jak i roztworem wody morskiej, z tym, że ten roztwór jest wygodniejszy bo w sprayu. Ale, żeby nie robić tego profilaktycznie, tylko wystarczy psikać jak faktycznie jakiś problem się pojawia z noskiem czy oddychaniem. Generalnie fajnie mówiła.
|
|
#2438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr.../Kobiety//Moda dla kobiet w ciąży/Bielizna/90663/1 proszę Edytowane przez Mya1989 Czas edycji: 2013-09-12 o 10:23 |
|
|
|
|
#2439 |
|
Wtajemniczenie
|
Nasturcja,Anoiula, De i reszta niewyspanych
Na zgagę mi trochę pomaga "kisielek" ze zmielonego lnu, czasem mija całkiem, czasem chociaz trochę ulgi Dzidzia super, że ta ciesz, to nie TA ciecz ![]() Mya trzymam kciuki coby majster był fajny jak nie to niech daje czadu Może na tablicę razem ze zgagą Ryby Paula miłego rozpakowywania i czekamy na fotoBabku jaki miły dzionek a sprzedawca z all profesjonalny ![]() Nasturcja jak bym chyba leżała z takim cisnieniem, oby się trochę podniosło Kasiula, Dzastin ![]() Kyte zdróweczka Maoami dobrze, że się sprzedawca zrehabilitował troszkę Antibia przypływu sił psychicznych życzę ![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty Ide gdzieś szukac promo na proszki/płyny do prania dzieciowego, bo już 3 kg Dzidziusia sprałam
Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-09-12 o 10:31 |
|
|
|
#2440 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zgaga też jest teraz moim wrogiem numer jeden. Wcześniej pomagało mleko, teraz rennie. W nocy złapała mnie jak zwykle, ale possałam tabletkę, przeszło i nawet nieźle mi się dzisiaj pospało Także polecam Ci w razie czego mieć pod ręką renni.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak w ogole witam i proszę o kciuki za dzisiejszą wizytę. Nie wpisywałam się na pierwszej stronie, to się upominam teraz o kciuki ![]() O 14 dowiem się w końcu ile, to moje maleństwo warzy. A maleństwo z uporem maniaka wkłada mi od wczoraj nogę pod żebro Zaskakujące uczucie
|
||||
|
|
|
#2441 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Ej, a też amcie że swędzi Was podniebienie? Bo zgaga to jedno ale swędzące podniebienie to drugie... |
||
|
|
|
#2442 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
![]() Powodzenia w nauce ![]() Cytat:
udanej wizyty, duży już Kamilek Trzymaj się i wracaj do nas Cytat:
![]() Maomami - super, że sprzedawca odpisał i się zreflektuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2443 |
|
Wtajemniczenie
|
No na tablicę! A w zaletach, że dotleni nowego właściciela, jak trzeba
Nemosek, ale mnie wkurzają takie promocje, co to kurna skreslają podwyższoną cenę i płacisz normalnie ale jak człowiek nie jest na bieżąco, to się często gęsto tak własnie natnie
|
|
|
|
#2444 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wizyte miałam wczoraj.
Nie miałam usg - będzie 2 pazdziernika na kolejnej wizycie. Szyjka jest w porządku, nospe mam brać tylko jak będzie się brzuchol stawiał a tak to nic złego się nie dzieje. No oprócz tego, że mam powtórzyć badanie moczu bo pokazało się białko jutro pojadę zawiezc do laboratorium próbkę i zobaczę co wyjdzie... Martwię się trochę bo od 2 dni nie mam apetytu jakoś, na jedzenie patrzeć nie mogę i się zmuszam
|
|
|
|
#2445 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ryba mówiłaś że masz zgagę, ale właśnie doczytałam w tym poradniku co Nasturcja wrzucała że mięta powoduje również zgagę, a ty ją pijesz. Więc może odstaw? |
|
|
|
|
#2446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie przejmuj się, może ona ma jakieś problemy z załatwianiem dzisiaj? ze musi tak często..? Chyba czas iść od biedronki ;p
|
|
#2447 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie jeszcze nikt nigdy nie przepuścił w kasie. Wszyscy się patrzą w drugą stronę, gadają między sobą, a nawet kasjerki i kierowniczki w większych supermarketach nie zwracają uwagi. Póki co czuję się dobrze i nie mam problemu wystać 10min w kolejce, ale jak przyjdzie taki dzień, że nie będę mogła wystać to chyba będę się sama musiała upomnieć o swoje prawa. Oczywiście będziemy trzymać kciuki za wizytę! Cytat:
![]() Swędzące podniebienie, nie miałam nigdy czegoś takiego.
|
||
|
|
|
#2448 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja też dziś mam wizytę ale wieczorem jak ja dotrwam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zeby jutro jednak go nie było!No ale u mnie mięta pomaga na te pare chwil- jak ją piję.tak samo renni- jak ją jem to mam spokój, ale jak miną 2 minuty to zgaga powraca i taka robota :/ musiałabym chyba ciągle wpierniczać cuksy miętowe. :P
|
|
#2450 |
|
Wtajemniczenie
|
Mya mnie podniebienie swędzi zawsze jak mnie alergia dopada
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za wizytę i że z Maluszkiem wszystko w porządku. Tylko niepokojące jest to białko w moczu i Twój brak apetytu. Musisz to skontrolować.Mnie też czasem brzuchol swędzi, bo skóra się rozchodzi, ale nigdy podniebienie czy dziąsła. Słyszałam natomiast, że jak swędzą dłonie po wewnętrznej stronie to jest to bardzo niedobrze, bo ogranizm nie może poradzić sobie z witaminami i trzeba koniecznie jechać do lekarza. |
|
|
|
|
#2452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobra łonce wyszło to cisne do biedronki
|
|
#2453 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
Łóżeczka zazdroszczę, bo ja dziś chyba też się nie doczekam Pranie zrobiłam na razie tylko jedno i nie chce mi się strasznie tego prasować Cytat:
Cytat:
Dobra biorę się za jakąś robotę, bo za niedługo trzeba by jechać po badania i na wizytę. Pewnie jak będę czekać na swoją kolej, podczytam Was z telefonu. |
|||
|
|
|
#2454 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
ooooooooooo wiem co mi pomaga na zgagę- lodowata cola z kostkami lodu wypita na eksa -szklanka 250ml. ale to mi pomaga tylko wtedy kiedy idę spać, bo działa może z 40 minut, wiec jak mam w domu cole i mam zgagę wieczorem przed snem wypijam takie coś i mogę zasnąć WTEDY NIE OBUDZI MNIE ZGAGA. nie wiem od czego to zależy, ( z tym że mam gwarantowaną zgagę rano, wiec nie wiem czy warto :P )
|
#2456 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
za wizytę i oby białka nie było |
||||||
|
|
|
#2457 |
|
Zadomowienie
|
Wypiłam mocną kawę, wzięłam zimny prysznic, sprawdziłam konto, ze TŻ jeszcze wypłaty nie dostał i od razu ciśnienie mam 90/60. Nie jest źle. Choć rozważam wysłanie kartki do jego szefa "Dziękuję za dbanie o moje zdrowie. Gdyby się Pan z wypłacaniem pensji nie spóźniał, zapewne byłabym już w szpitalu"
![]() Co do zgagi, to ja stosuję rennie, ale tak jak mi farmaceutka poradziła- jak mocna zgaga, to dwie naraz. I wtedy ustępuje. Jedną tabletką, to sobie mogę co najwyżej oddech odświeżyć. Próbowałam pić siemie lniane, ale reakcja była Mojżeszowa, tj chciało koniecznie uciec z niewoli mego żołądka Mama mi jeszcze mówiła, żeby nie pić sztucznych soków, w sensie tych kartonowych, bo one coś tam zawierają co może pogłębiać zgagę. Ale nie wiem ile w tym prawdy. Ja ich i tak nie piję, bo zwyczajnie bym na tym zbankrutowała. Wiecie co: śniło mi się, że urządziłyśmy giełdę ubranek te, co rodziły jako pierwsze, sprzedawały ciuszki tym, co rodziły na końcu I wszystko odbywało się na wielkim lodowisku. I te, co już miały maluchy ciągnęły je po lodzie w wanienkach...
|
|
|
|
#2458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A sen miałaś świetny! Już znacznie bardziej wolę czytać o takich wesołych snach niż o jakichś morderstwach itp.
|
|
|
|
|
#2459 | |
|
Zakorzenienie
|
Przeleciałam i poodpisywałam lakonicznie
![]() Mam zły dzień,bardzo .Nie wiem jak będzie z wszystkim.Od rana płaczę,pokłóciłam z się z tż.Mam dość!Nawet mi się nie chce do łazienki iść ogarnąć się.Wyglądam masakrycznie :/ Boję się o małego,jak on znosi te mega dawki moich nerwów.Okropnych nerwów,aż mi brak oddechu nieraz :/ Najgorsze jest to że nie mogę sobie dać rady i przestało mi zależeć na czymkolwiek.Nawet nie wiedziałam że można być takim obojętnym. Siedzę teraz i ryczę,sory za nudzenie ale trochę mi pomaga że pisze. W☠☠☠☠ia mnie wszystko!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! Czekam na lepszą formę ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2460 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Albo: zrób kakao, włącz komedię, wpakuj się pod ciepły kocyk i miej wszystko w dupie. Obie opcje powinny sprawić, ze pod koniec dnia będzie lepiej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

choć czuje że przypakował
Nadrabiałam tak po łebkach, więc za wiele nie wiem co się dzieję - teraz postaram się być na bieżąco
Mąż nie da rady, ja bym musiała potem jechać drugi raz do Krakowa, a jechać na dwa auta to bez sensu, a mąż nie może wyjść o 16 bo ma jakieś spotkanie i dupa więc jest :/ Idę zażyć narkotyczny magnez, w który nie długo się zamienię i kawkę zrobić
Narobiłaś mi smaka!!
Teraz siedzę z kawą i liczę na to, że się podniesie. Jeszcze zimny prysznic wezmę. Bo jak spadnie poniżej 70 to górne -to mi lekarz kazał jechać na IP, by sprawdzać przepływy. Co prawda, zawsze jak już mam jechać, to się tak denerwuje, ze mi "skacze" do ok. 80 to górne, więc jeszcze nigdy nie pojechałam z tego powodu.
Sen nie przychodzi a jezeli przyjdzie to budze sie bo maly rozpycha sie, ze wszystko boli albo skurcze sie zaczynaja.

Może na tablicę razem ze zgagą Ryby
i czekamy na foto
Zaskakujące uczucie 

ale jak człowiek nie jest na bieżąco, to się często gęsto tak własnie natnie