|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
|
|
#4442 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Cytat:
ale najważniejsze, że dziecko rośnie, czyli tak źle mu tam nie jest, więc za to ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
) )---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() i podobno właśnie przewracając się na bok można sprawdzić, czy to stwardniały brzuch, czy napięte mięśnie a tak a propo, myślicie, że to że te mięśnie są u mnie takie napięte, nie znaczy, że dzieciak ma ciasno, bo na przykład ma za mało wód albo co? jak tylko po coś sięgam albo się przeciągnę, to mnie tak tam "ściąga" i zaraz się małe kręci, jakby mu to przeszkadzało ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
![]() i brawo, za pełen portfel ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
![]() a o co chodzi z tą główką w dół? dlaczego to przeszkadza (na podstawie ruchów w nocy wywnioskowałam, że moje też ma niżej głowę, szczególnie że tam czułam już czkawkę - jednak- i jak tak piszesz to zaczynam się martwić) ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
a co do nazwiska, to uświadomiłaś mi, że jeszcze u operatora komórki nie mam zmienionego, a też przeszło rok, tylko trzeba osobiście ![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
też macie takie strasznie twarde sterczące sutki cały czas? niby zawsze miałam "wydatne" ale teraz to lekka przesada, zwłaszcza że bolą i cisną...---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
a co będzie później??? ale jak piszesz, że nie pomaga, to nie wiem, chyba już go sobie odpuszczę
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam problemy za spaniem, też tak po 5 budzę się i nie mogę spać. Kręcę się, przekładam i dupa- nie zasypiam
Nie wiem co mi się porobiło bo zawsze śpioch byłam a teraz takie problemy jak się teraz nie wyśpię to po porodzie przez najbliższe kilka m-cy raczej małe szanse na wyspanie ![]() w ogóle to mam dziś takiego lenia że sama ze sobą nie mogę wytrzymać- nic mi się nie chce
|
|
#4444 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny.
Pierwszy raz od 3 miesięcy obudziłam się bez potwornego bólu pleców. Wstając aż sama sie zdziwiłam że mi tak sprawnie poszło Ból dupska pozostał ale co tam, ważne że mogę się z boku na bok przewrócić i podnieść nogę do góry, to już sukces. Ciekawe jak długo potrwa łaskawość mego dziecia ![]() Za to mój pierworodny chyba zostanie politykiem, wynegocjował wczoraj "kopaje" za to że będzie zakładał cieplejsza czapkę. Myślałam że zapomni ale jak tylko zobaczył mnie rano z czapką w dłoni upewnił się "mama ale kupisz kopajke?" Ma dopiero 2,5 roku, co to będzie później
|
|
|
|
#4445 |
|
Zakorzenienie
|
No ja też ostatnio nawet jak wychodzę popołudniu do sklepu czy coś do jakoś nawet się nie maluję ani nie poprawiam. Jaki dziod się ze mnie zrobił.... fuj. Stanik noszę, bo cycki nie oprą się grawitacji
|
#4446 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- a wie może któraś jak się robi zupe fasolową ?? bo patrzałam na necie ale jakieś nie takie mi się te przepisy wydają ... coś mi w nich nei pasuje.
|
|
|
#4447 |
|
Zakorzenienie
|
coś na potwierdzenie słów
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4448 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Prywatnie chodzisz do lekarza? Ja wiem o mojej szyjce tylko tyle ze jest zamknieta.. Cytat:
![]() Cytat:
ale to raczej slodkie jest Wczoraj tz jak wrocil to sie nawet nie przebudzilam, mowil ze polozyl mi reke na brzuch i dzidzius przyplynal do niego nie wiem czy to taki moment ale moje malenstwo sie bardzo wierci, rozpycha (wtedy mam krzywy i twardy brzuch, ciagnie jak cholera), ciekawe co bedzie za jakis czas Cytat:
![]() Co do rogala, to ja mam ksiezyc wypelniony groszkiem i jak dla mnie bomba, gdyby nie on to bym w ogole nie funkcjonowala i to jeszcze przy mojej skoliozie.. Co robicie na obiad ?! P.S. Fajnie byc na urlopie i odpisac kazdej z osobna
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4450 |
|
Zadomowienie
|
dobre
![]() widziałam już ten obrazek, ale nie wiedziałam, że to Ty )
|
#4451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój synek ma regularnie czkawkę, co drugi dzień średnio hehe |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4452 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czasem gotowałam na wędzonych żeberkach ale trafiłam raz na takie słone ze zupa była do wylania i się zraziłam
|
|
|
|
|
#4453 |
|
Zadomowienie
|
u mnie dziś spaghetti, ale koło 19, bo mąż na 2 zmianę
|
#4454 | |
|
Rozeznanie
|
Hey Dziewczyny
witam się z Wami w ten brzydki deszczowy dzień ![]() Mąż uparł się, że własnoręcznie zrobi szafę wnękową, więc dzisiaj u nas praca wre, z tym że ja tylko kibicuję, przytrzymuję i podaję narzędzia Wolałabym żeby ktoś przyszedł, wymierzył, zrobił i rach ciach i po krzyku (bo życie bez szafy wnękowej jest ciężkie, szczególnie na 30 metrach kwadratowych ), no ale skoro TŻ chce i ma talent do takich rzeczy to czemu nie, czekam na efekty ![]() U mnie na obiad pomidorowa i gołąbki, wszystko z wczoraj, więc gotowania nie ma. Mam też kilka pierogów ruskich i kalafiora na kolację, bo ja teraz dużoooooooo jem :P Cytat:
|
|
#4455 |
|
Zadomowienie
|
A u mnie przepiękna pogoda
Czekam aż siostra wróci ze szkoły, i idziemy na grzyby. [samej mnie mama nie puści ![]() ]Gratulacje poznanych płci, i trzymam mocno kciuki za badania! ![]() Ja odebrałam dziś wyniki morfologii, i wyszło tak sobie. MPV baaardzo niskie.. Jutro wizyta, zobaczymy co mi ginka powie. A na obiad, robię zapiekankę ziemniaczaną, z boczkiem i pieczarkami mniam!
Niebo jest limitem...! ________Włosomaniaczka 9.01.14 Zuzanka 1.03.18 Igusia Edytowane przez marieee Czas edycji: 2013-09-12 o 12:39 |
|
|
|
#4456 |
|
Rozeznanie
|
Wszystkie jecie pomidorowa?!
|
|
#4457 | |
|
Zakorzenienie
|
Mniam.... cholera jasna. Byłam w górach nagotowane rosołu jak dla 10 osób to mi odlano a na dodatek dostałam swojski koncentrat (robiony) nic tylko wlać do rosołku, jeszcze swojski makaron mam!! Wiecie co! zgrzałam rosół wlewam jeden słoik - za wodnity, wlewam drugi (jakoś łatwo się otwarł i syknął) i zamiast do powąchać chociaż - wlałam i jak wtedy poczułam zapach... to myślałam że wyjdę z siebie i obok stanę cała zupa do wywalenia.hahahahaha padłam hahahahaha Cytat:
|
|
#4458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie chodzę po akcji z dziwnym "ugryzieniem przez nieznane zwierzę" ja nie jem, a chce, ale nie będę całego garnca gotować rosołu żeby kilka litrów pomidorówki jeść. hehehe z niedzieli
|
|
#4459 |
|
Zakorzenienie
|
super dzieki za odpowiedz
|
|
#4460 |
|
Zadomowienie
|
malaMigotkAaa - trzeba uważać, ja mieszkam obok lasu, a więc zawsze w pogotowiu jest cos przeciw kleszczom i komarom
Oczywiście skonsultowane z panią doktor, czy można używać ![]() Jak będzie dużo grzybów to na kolacje żurek z grzybami
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Ja dzisiaj stanęłam pierwszy raz od tygodnia na wadze i normalnie chyba wyrzucę ją przez okno.
Przytylam juz tyle, ile moja mama przez całą ciążę Do tego prawie wszystko w ciagu ostatnich dwóch miesięcy
|
#4462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pocieszam się, że ja szybciej tyłam na początku niż teraz, ale i tak mam sporo, trudno jakoś to będzie damy radę Koniec 2 trym się zbliża, więc potem waga powinna zwalniać
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2013-09-12 o 13:08 |
|
|
|
|
#4463 | |
|
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
A tak do 16 tygodnia cieszylam się jak głupia, ze prawie nie tyje
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4464 |
|
Zakorzenienie
|
Nie. U mnie barszczyk ogórkowy z wczoraj i panierowana cukinia z ziemniakami.
|
#4465 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny zabierzcie mi te paluszki beskidzkie ,bo zaraz całą paczkę zjem:/ Nie ma to jak teściowa...przywiezie paluszki i jeszcze tłumaczy że trzeba jeść i trzeba tyć w ciąży. Aż mi się umoralniać nie chce, że takie rzeczy to puste kalorie i zero odżywczych składników. No chyba, że paluszki czy chipsy działają zbawiennie na ciążę a ja nic o tym nie wie? Nooo ona urodziła syna, więc pewnie wie lepiej
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
|
|
|
#4466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też chcę serie buziaczków i przytulanek na dzień dobry ![]() Wyniosłam z domu zamiłowanie do przytulania i mi teraz tego brakuje, bo mama daleko, tż nie jest w ogóle przytulankowy, ale jak mama jest w pobliżu, to kłade jej głowę na kolanach i się nadstawiam do głaskania jak za starych dobrych czasów ![]() OK mam 5 dni do nadrobienia jestem na poście emmy z 07.09 z 9 rano ![]() szybki news dla dziewczyn z Wrocławia. Byłam dziś w bocianku, panie przemiłe pytały, czy próbowałam się dodzwonić, żartownisie Niestety refundowane kursy się skończyły, odbywają się tylko płatne (300 zł za kurs) i dla rodzących w styczniu została już tylko opcja grupy startującej 14.10. 2 x w tyg. w pon i czw. w godz. od 11:00-13:00. w planach zajęć są jakieś ćwiczonka z rehabilitantką na pierwszej godzinie, taka salka typowo gimnastyczna z jakimiś poduchami, drabinkami itp., w drugiej h teoria/ćwiczenia z lalkami. Faceci są zapraszani na wybrane zajęcia, nie muszą być na wszystkich. Ogólnie wrażenie pozytywne kobietka na mnie zrobiła.
|
|
#4467 |
|
Rozeznanie
|
Ha!!! NA kolacje zrobie mini pizze
takie male pizzerki z pieczarkami
|
|
#4468 |
|
Rozeznanie
|
a, kurs trwa 10 tyg.
ale przynajmniej wiem za co płacę
|
#4469 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4470 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:27.

ostatanio jak szliśmy na spotkanie ze znajomymi umalowałam się , wyczesałam to od razu lepiej się poczułam
:

) )
jak się teraz nie wyśpię to po porodzie przez najbliższe kilka m-cy raczej małe szanse na wyspanie
16.06.2012

Do tego prawie wszystko w ciagu ostatnich dwóch miesięcy 
jestem na poście emmy z 07.09 z 9 rano