Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 10:41   #1471
arrabbiata
Zadomowienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Fakt tłumaczymy tym, że to TWOJE dziecko nie preferuje tych czy innych produktów, moje Dziecko nic do nich nie ma więc nie można tego uogólnić dla Wszystkich Matek Karmiących

Więc to, że coś szkodzi jednemu nie szkodzi drugiemu więc nikt nie jest w stanie zrobić produktów bezpiecznych i niebezpiecznych dla dziecka na piersi... Trzeba testować i już
Dopóki czegoś nowego nie wprowadzisz to nie będziesz wiedzieć, jak toleruje to Twoje Dziecko, a szkoda nie jeść czegoś tylko dlatego, ze czyjeś Dziecko na to źle reagowało ;p AMEN;p
no tak, dobrze gadasz Ale z testami jeszcze poczekam
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:41   #1472
kooocur
Zakorzenienie

Ja wpadłam się przywitać..

Mamy dziś USG bioderek i szczepienie na pneumo

Jak ja się boje tych szczepien!!

En Twój teść u mnie w domu zrobił furorę...jak tylko odkładam małego do leżaczka to mój Tż " a co Marcelek ma kare?"

Umarł jak Mu to przeczytałam....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:41   #1473
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

:O:O:O Co się dzieje z moim dzieckiem....

Przespał prawie całą noc, wstał o 7, do 9 miał aktywność i od 9 śpi już drugą godzinę :O
Aż się za nim stęskniłam i chcę go poprzytulać...

Umyć się jednak nie mogę iść, bo śpi na brzuszku :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:50   #1474
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
U mnie wszystkiego pilnuje nasza pani doktor. Dzwoni i zaprasza na konkretny dzień i konkretną godzinę. Ja niczego nie pilnuję.
no i tak powinno być..

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42762799]OMG co za jazdy :O
Ja dzwonię rano, umawiam się i idę tego samego dnia na szczepienie.
Jedynie rota zgłosiłam bodajże 2 dni wcześniej, żeby mieli szczepionkę na stanie.
Ale u nas jest raczej niewielka miejscowość, może Ty mieszkasz w jakiejś większej...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] zmieniłam przychodnię, bo w poprzedniej nie było takich zasad.. położne uprzedzały, że co przychodnia to inne zasady.. a miejscowość raczej średnia..też bym powiedziała, że niewielka

Dzwoniłam do punktu szczepień.. szczepionek na krztuśca bezkomórkowego mają po dostatkiem. I miła pani sprawdziła jeszcze raz wolne terminy..gdyby Mały miał skończone 6 tyg dzisiaj już byśmy mogli przyjść, bo zwolniło się miejsce..a tak to radziła dzwonić w przyszłym tygodniu, bo zazwyczaj miejsca się zwalniają..

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:52   #1475
katarzynkajg
Zadomowienie

U nas też kolorowo nie jest, też mamy chyba skok od kilku dni a żeby tego było mało to wczoraj była jedna kupa tylko i widać że go to męczy, a do tego zaczęło mu znowu oczko ropieć i wczoraj przejechałam mu palcem w kąciku oka i wyczułam gulkę, chyba ma zatkany kanalik musimy lekarza odwiedzić. Wyobraźcie sobie że my jeszcze nie mieliśmy szczepień dzwoniłam dziś a babka kazała przyjść dziś a ja dziś wyjątkowo nie mogę mam dzwonić w poniedziałek.

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:54   #1476
taribari
Zadomowienie

Dzień dobry mamusie

My już po spacerku i jemy 3 śniadanie. Miś spał od 21 do 5.40 zjadł i poszedł dalej w kime do 8

Cynamonku pytałaś o ćwiczenia na asymetrię. Przede wszystkim trzeba aktywować drugą stronę kładąc tam zabawki, mówiąc do dziecka, przestawić przewijak i łóżeczko tak aby dziecko patrzyło w tą mniej lubianą stronę. Poza tym obroty. Trzymając zgięte nóżki obracamy malucha raz w jedną raz w drugą stronę, tak aż głòwka się obròci. Spróbuję na YT znaleźć filmik.

Mela- co za sen

Perse- na tym swoim mleczku to możesz zarobić. Gdzieś jest lodziarnia z lodami z kp

dla wszystkich dzieciaczków za ukończone tygodnie i miesiące

Neni dla kapy dajesz nadzieję, bo u mnie nieużywany mięsień chyba zanikł albo mnie zaszyli na okrętkę od góry do dołu

Co do ważenia- my ważymy codziennie przed kąpielą na naguska. Jakaś spokojniejsza jestem kontrolując to. Moje dziecko potrafi przez kilka dni ważyć tyle samo a potem nagle bum- 100 g więcej.

Wczoraj wyczytałam że dzieci jak w pewne dni dużo śpią lub płaczą to wówczas intensywnie rosną.

Edit: 2 pierwsze ćwiczenia:

https://www.youtube.com/watch?v=mDGT...e_gdata_player

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

Edytowane przez taribari
Czas edycji: 2013-09-12 o 11:08
taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 10:55   #1477
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42763017]:O:O:O Co się dzieje z moim dzieckiem....

Przespał prawie całą noc, wstał o 7, do 9 miał aktywność i od 9 śpi już drugą godzinę :O
Aż się za nim stęskniłam i chcę go poprzytulać...

Umyć się jednak nie mogę iść, bo śpi na brzuszku :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Mój też od początku tygodnia jakiś zmulony po nocy godzina nie minie, a on już płacze ze zmęczenia..zasypia, obudzi się, znowu marudny przyśnie.. teraz wstał rozwył się, wsadziłam go do bujaczka, nie miałam siły go nosić..uraczył mnie syreną po czym przycichnął i przysnął w bujaczku.. no a teraz znowu popłakuje, ale widać, że zmęczony..
swoją drogą kupska jeszcze nie zrobił, gdzie zazwyczaj z rana już 2 razy potrafi..i może to też go męczy...

Stary 2013-09-12, 11:01   #1478
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
U mnie wszystkiego pilnuje nasza pani doktor. Dzwoni i zaprasza na konkretny dzień i konkretną godzinę. Ja niczego nie pilnuję.
Ale macie super

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:12   #1479
katarzynkajg
Zadomowienie

Zmykam, budze malucha i idziemy na spacer i do siostry bo mamy sprawę.

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:18   #1480
surka
Zakorzenienie

Wczoraj, jak mała była najedzona, po piciu, wyspana i miała suchą pieluszkę to dalej czegoś szukała i smoka nie chciała. Przyłożyłam ją do piersi i chwilę pociągnęła I teraz tak się zastanawiam, czy jak bym ją zaczęła przystawiać to czy pojawiło by mi się w piersiach mleko ???
Stary 2013-09-12, 11:21   #1481
karolajn1987
Wtajemniczenie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
no ok, to jak wytłumaczyć fakt, że np. najadłam się lodów, a mały zaczął robić rzadkie kupy i z zachowania wnioskowałam, że brzuszek go bolał?
Albo jak dziecko dostaje wysypki, kiedy matka naje się truskawek?
Ja nie wiem, na razie chyba trzeba uważać...
Wiadomo ze trzeba obserwowac bo nie na kazde dziecko dziala to samo. Tak jak jedni dorosli reaguja na dany produkt a inni nie. Ja np. 3tz jem bob, lody i kapuste i nic małej nie bylo, za to uczula ja nabial a truskawki nie

Stary 2013-09-12, 11:23   #1482
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Zaraz się zbieram i jedziemy z małą na jakieś zakupki. Kurtka by się jej przydała i może jakieś cieplejsze portki. Zbankrutuje
Stary 2013-09-12, 11:24   #1483
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Wczoraj, jak mała była najedzona, po piciu, wyspana i miała suchą pieluszkę to dalej czegoś szukała i smoka nie chciała. Przyłożyłam ją do piersi i chwilę pociągnęła I teraz tak się zastanawiam, czy jak bym ją zaczęła przystawiać to czy pojawiło by mi się w piersiach mleko ???
Podobno mozna przywrócić laktacje. Matki adopcyjne mnie moga kp

Stary 2013-09-12, 11:30   #1484
surka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Podobno mozna przywrócić laktacje. Matki adopcyjne mnie moga kp

To chyba spróbuję przywrócić laktację
Stary 2013-09-12, 11:37   #1485
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

hej przepraszam, zei sie nie odzywam, ale moj tz jak zwukle na del, jestesmy po chrzcinach Młody w ogole nie plakał
co kupujecie za pieniadze z chrztu? ja zamowilam juz karuzele i chyba zostawimy na pozniej na krzeselko do kamrienia itp zobaczymy... a mate edukacyjna oplaca sie jeszcze kupowac?

Byłam wczoraj u gin, zapomnialam sie zpaytac o cwiczenia po cc... przypisal mi tab antykoncepcyjne dla kobiet karmiacych i poczytalam w necie, ze duzo kobiet nie jest z nich zadowolona...
w ogole jak wychodzilam od niego i w gabinecie chcialo mi sie plakac, ze to juz wszystko za mna, mam malego teraz na swiecie ale z drugiej strony tamten okres tez byl dla mnie super!! zal mi ze to minelo, w ogole chcialabym byc jak kangur miec dziecko i w kazdej chwili je wlozyc do brzuszka, zeby bylo ze mna caly czas, bo wiem, ze byloby bezpieczne gin pow ze rana sie zagoila i mozemy robic kolejne dziecko ja mu pow ze nic z tych rzeczy, no i sie zapytalam co jesli bysmy sie zdecydowali w przyszlosci to jakby sie to zakonczylo sn czy cc i 50% ze cc i raczej na pewno... tak chcialam w swoim zyciu jeszcze moc urodzic anturalnie ;(

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:56   #1486
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:

En Twój teść u mnie w domu zrobił furorę...jak tylko odkładam małego do leżaczka to mój Tż " a co Marcelek ma kare?"

Umarł jak Mu to przeczytałam....

Cytat:
Napisane przez katarzynkajg Pokaż wiadomość
U nas też kolorowo nie jest, też mamy chyba skok od kilku dni a żeby tego było mało to wczoraj była jedna kupa tylko i widać że go to męczy, a do tego zaczęło mu znowu oczko ropieć i wczoraj przejechałam mu palcem w kąciku oka i wyczułam gulkę, chyba ma zatkany kanalik musimy lekarza odwiedzić. Wyobraźcie sobie że my jeszcze nie mieliśmy szczepień dzwoniłam dziś a babka kazała przyjść dziś a ja dziś wyjątkowo nie mogę mam dzwonić w poniedziałek.
my też jeszcze nie mieliśmy szczepień przez żółtaczkę, jutro lub w pon zrobimy krew i jak będzie poniżej 2 to mamy zielone światło

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
hej przepraszam, zei sie nie odzywam, ale moj tz jak zwukle na del, jestesmy po chrzcinach Młody w ogole nie plakał
co kupujecie za pieniadze z chrztu? ja zamowilam juz karuzele i chyba zostawimy na pozniej na krzeselko do kamrienia itp zobaczymy... a mate edukacyjna oplaca sie jeszcze kupowac?

Byłam wczoraj u gin, zapomnialam sie zpaytac o cwiczenia po cc... przypisal mi tab antykoncepcyjne dla kobiet karmiacych i poczytalam w necie, ze duzo kobiet nie jest z nich zadowolona...
w ogole jak wychodzilam od niego i w gabinecie chcialo mi sie plakac, ze to juz wszystko za mna, mam malego teraz na swiecie ale z drugiej strony tamten okres tez byl dla mnie super!! zal mi ze to minelo, w ogole chcialabym byc jak kangur miec dziecko i w kazdej chwili je wlozyc do brzuszka, zeby bylo ze mna caly czas, bo wiem, ze byloby bezpieczne gin pow ze rana sie zagoila i mozemy robic kolejne dziecko ja mu pow ze nic z tych rzeczy, no i sie zapytalam co jesli bysmy sie zdecydowali w przyszlosci to jakby sie to zakonczylo sn czy cc i 50% ze cc i raczej na pewno... tak chcialam w swoim zyciu jeszcze moc urodzic anturalnie ;(
nowy samochód to będzie wkład Piotrusia

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 12:04   #1487
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Stary 2013-09-12, 12:06   #1488
surka
Zakorzenienie

Skrzacik

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1378980381021.jpg (58,7 KB, 31 załadowań)
Stary 2013-09-12, 12:16   #1489
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Skrzacik

pieknie

Synek
Stary 2013-09-12, 12:22   #1490
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

nieźle
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 12:22   #1491
surka
Zakorzenienie

A jeśli chodzi o pieniądze z chrzcin chcieliśmy kupić córce jakąś wypasioną branzoletkę że złota na przyszłość. Mam nadzieję, że będzie miała słabość do złota jak mamusią

Stary 2013-09-12, 12:25   #1492
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość

za chrzest
My przed chrzcinami, więc jeszcze nie wiemy czy będzie kasiora A mąż na serio chciałby wkład Małego do nowego auta
Co do maty to moi znajomi polecali..my wczoraj rozłożyliśmy naszemu Olkowi i jak na zakończony 5 tydzień życia i trwający 6, to jeszcze słabo się nią interesował, także dopiero jego przygoda się zacznie

Cytat:
Skrzacik

Stary 2013-09-12, 12:37   #1493
idzia111
Zakorzenienie

Witajcie, melduje się na odchowani

U nas dalszy ciąg kolek, dzis nie spałam ani minuty, padam na pysk, Michał własnie usnął, uff ...

Już wszystkie mamy swoje skarby przy sobie

Ups znowu Michał wyje ... uciekam

jednak usnął znowu... on przez sen krzyczy jak go zlapie, moje biedactwo, tak sie meczy

Z info co u nas , oprocz kolek ... top robimy chrzciny 13 pazdziernika, restauracja juz zaklepana, chrzestni sa, szukam zaproszen.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-09-12 o 12:43
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 12:42   #1494
jakierka
Zadomowienie

Witam sie

Jak zwykle nie moge Was nadrobic, jestem o dzien do tylu
Do tego moja aplikacja w tel szwankuje, nie moge cytowac, nie wiem o co chodzi

Sarna, dzieki za opis, szybko Ci poszlo

Tweed, to sie nameczylas, ale warto bylo czekac na Alika Swoja droga jestem ciekawa Twoich odczuc skurczow na poziomie 130%, bo ja max mialam 35% i ledwie je wytrzymalam

Evewee, za wyjazd, jestem ciekawa reakcji TZta Moze juz napisalas, ale ja jeszcze nie doczytalam. za pepek i dla Marysi na zdrowko.

Surka, za chrzest, piekny tort mieliscie

Saturnin, sorry za szczerosc, bo to nie moja sprawa, ale Twoje wypociny sa zalosne. Ja osobiscie na takich typow mam juz alergie, bo sama kiedys tkwilam w zwiazku z kims podobnym. Psychologiczny szantaz i ciagle tlumaczenie sie ze swych zalosnych czynow sa ponizej pasa...

Dziewczyny, za wszystkie miesiecznice i nowe tygodnie Maluszkow.

Aha, Madi, sto lat!!! Sorry, ze spoznione

U nas chyba skok rozwojowy. Od kilku dni Edek doslownie zyje na mojej piersi. Teraz udalo mi sie go uspic (opatulony i przy dzwiekach odkurzacza odplynal), wiec korzystam z chwili i juz zrobilam obiad i dorwalam sie do laptopa . Maly caly caly czas by jadl i ja mam tylko nadzieje, ze to skok i jego potrzeba bycia blisko mnie, a nie malejaca ilosc mleka w mojej mleczarni W sumie zawsze sprawdzam czy cos sie leje i ciagle cos tam jest w tych moich piersiach, wiec oby to byl skok

Milego dnia wszystkim. Caly czas Was poczytuje w tel, choc jestem duzo do tylu
Stary 2013-09-12, 12:42   #1495
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Witajcie, melduje się na odchowani

U nas dalszy ciąg kolek, dzis nie spałam ani minuty, padam na pysk, Michał własnie usnął, uff ...

Już wszystkie mamy swoje skarby przy sobie

Ups znowu Michał wyje ... uciekam
Biedny się męczy, żadne krople mu nie pomagają?

Swoją droga zastanawiam się skąd w polsce tak niskie ceny sabsimplex
, koło 25 zł, skoro w niemczech teściowa kupuje po około 9 euro
Stary 2013-09-12, 12:44   #1496
mela1234
Zakorzenienie

Teściowa w drodze. Dzwoniła że jedzie na grzyby i przy okazji przywiezie nam obiad bo zrobila ogorkowa czy chce? No na dziś mam wczorajszą pomidorowa, ale wezmę od niej to jutro nie będę musiała gotowac

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 12:56   #1497
jakierka
Zadomowienie

Zapomnialam tez sie pochwalic, ze wysypka nam zeszla, mimo ze nabialu calkowicie nie wyeliminowalam, wiec to raczej nie od tego. Moze po prostu jakies chwilowe pryszczyki Oczywiscie dalej obserwuje, bo co jakis czas cos nam wyskoczy, podejrzewam, ze potoweczki.
Stary 2013-09-12, 13:11   #1498
fiazo
Zakorzenienie

mój tż wysłał mi dziś link, oto jak przejawia swoja miłosc do mnie
http://demotywatory.pl/4202318

Synek
Stary 2013-09-12, 13:11   #1499
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jejku co sen mialam! Dobrze że Ala zaczęła robić kupę i głośno stekala to się obudzilam!

Śniło mi się że razem z Oliath handlowalysmy narkotykami. Ale nie taka dealerka tylko wiele kg białego proszk. I nas policja zgarnela i ja się martwilam co z dziećmi bo nie miałam kasy na adwokata i nie miałam się jak bronić i zazdrościłam Oliath że ją stać na adwokata za 100 tys zl!!!! Jak dobrze że się obudzilam!

Teraz drugie karmienie i słyszę że kolejna kupa idzie lub po prostu tamta niedokonczona.

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Hej
Najpierw się witam, a zaraz będę nadrabiała.
U nas ssssuuuper nocka Mały spał 7 godzin ciągiem!
Aż go budziłam, bo zaczęłam przeciekać

Ponadto moja kapa przeszła testy pozytywnie i ból zniknął

No i to na tyle, bo Mały się obudził
wynagrodził Ci płacz za dnia
dla kapy

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Jest jeden minus tego, ze mam syna a nie córkę...
Nie zostanie wierną fanką Justina Bibera
ha ha ha ha
gorzej jak zostanie wiernym fanem

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Witamy się ze skokiem już o tej 4 walczylam z nim 1,5h żeby spał w łóżeczku swoim, a nie u nas i był bardzo niezadowolony. W końcu ja się poryczalam ze on taki niedobry i tz się obudził, powiedział 'ja pier.ole, albo Ty wyjesz albo on' i poszłam na chama do łóżka stwierdzając niech sobie kweka.

Cytat:
Mój Piotruś kończy dziś 2 miesiące

oraz za 2 miesiące dla
Gabrysi
Mateuszka
Tomasza
dla dzieciaczków

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
My po szczepieniu. Mały dostał 6w1 (190zl), pierwszy raz słyszałam Jego taki skowyt dostał jeszcze pneumo, ale to już za darmo, bo wcześniak.
Teraz leży mi na rękach i jeszcze troszkę poplakuje.
Dziękuję za kciuki.
dla maluszka..oby dobrze je zniósł

Cytat:

za szczepienie i usg

Cytat:
Swoją droga zastanawiam się skąd w polsce tak niskie ceny sabsimplex
, koło 25 zł, skoro w niemczech teściowa kupuje po około 9 euro
brat męża kupował nam w Niemczech za 6 euro

Stary 2013-09-12, 13:11   #1500
taribari
Zadomowienie

Cytat:
Skrzacik

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości