![]() |
#1021 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cześć dziewczyny
![]() OM - 4 sierpnia, a ja wciąż nie mam okresu. Najbliższe dni pokażą, czy zostanę tu na dłużej, dlatego póki co, witam się bardzo nieśmiało. Testy na razie niczego nie pokazują, ale mam cykle ponad 30-dniowe, dlatego jeszcze czekam. Jeśli okaże się, że jestem w ciąży, to będzie to niespodzianka, bo mój synek dopiero co skończył roczek, a starania o drugie dziecko planowaliśmy rozpocząć w przyszłym roku. Wszystkim przyszłym mamusiom życzę spokojnej i zdrowej ciąży. |
![]() ![]() |
![]() |
#1022 | |||
BAN stały
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tego się właśnie boję..bo póki co nie mam pojęcia co to kolka. Emilka nie miała ani razu. Cytat:
![]() ![]() Ja starania planowałam za jakoś ponad rok. No i wyszło jak wyszło.. ![]() A wiecie dziewczyny, że zaczynam się powoli cieszyć? ![]() Nie skaczę jeszcze pod sufit..ale powoli przerażenie zastępuje radość ![]() I tak sobie myślę, że sporo nas jest tutaj takich których to już druga ciąża ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1023 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli w razie czego kolejna mamusia podwójna z małą różnicą wieku ![]() Dzień dobry ![]() Dziś wizyta na 16 . A zaraz zabieram się dalej za brzoskwinie i robienie kompotów. ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- łatwo nie było. Najgorsza była bezsilność. Całymi dniami leżałam na kanapie a Oskar mi na brzuchu spał z pobudkami na jedzenie i ewentualne ataki. Nie mogłam go odłożyć bo był zaraz ryk. Do WC szłam z dzieckiem. Chyba że był TŻ w domu lub teściowa to dawałam im dziecko i leciałam na szybko, bo Oskar u nich też wrzeszczał uspakajał się tylko u mnie. Tak więc leżałam i jak ktoś przechodził wołałam "pić" TŻ-towi kazałam kupić sobie jakieś sucharki bo nie miałam czasu robić śniadania itp. Obiad robił TŻ jak wracał w pracy , ja na półleżąco z dzieckiem na brzuchu jadłam obiad. Stosowaliśmy Espumisan, co nie pomagał wcale. Znajomi odstąpili Nam Sab Simplex i rurki Windi i po tym była poprawa. Generalnie chłopcy mają kolki choć nie zawsze, u dziewczynek bardzo rzadko się zdarzają. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1024 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Oj z kolkami ciężka rada. U nas nie działał ani Espumisan ani Sab Simplex, tylko i wyłącznie herbatka koperkowa dawała niewielką ulgę. Tyle że my od razu go nauczyliśmy uspokajania na wózek, takto nie dałabym rady bo po cc to kręgosłup myślałam że mi pęknie i to bardzo długo trwało. Ale było minęło, dało się jakoś znieść. Znowu paskudna pogoda, ale chociaż nie pada to na spacer idziemy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1025 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A czy to jest ta metoda, w której zostawia się samo dziecko w łóżeczku i wraca co kilka minut na chwilę, żeby uspokoić malucha i znowu wyjść?
![]() ![]() |
![]() |
#1026 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja też dziś mam na 18:30 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1028 |
Raczkowanie
|
Hej. Nie mam czasu żeby tutaj zaglądać
![]() Młody się na pochorował na fest. Ma temperaturę, skurcz oskrzeli i mega katar. Prawdopodobnie znowu obturacyjne zapalenie oskrzeli ![]() Wczoraj byliśmy zawiadomić rodziców, że znowu zostaną dziadkami ![]() ![]() Źle oceniłam teściową. Ta kobieta potrafi zaskoczyć! Bardzo się ucieszyła, pogratulowała nam i kazała o siebie dbać, także szok! Moi rodzice na początku myśleli, że sobie z nich żarujemy ![]() Wczoraj też byłam na powtórce bhcg (po 48h). I co? I wynik się potroił ![]() Jeszcze co do kolek - u nas mały miał nieustającą kolkę, zasypiał tylko z wycieńczenia. Później okazało się, że ma nietolerancję białka. Podanie nutramigenu pomogło. Kolki jak ręką odjął. Będę Was podczytywać i coś tam wieczorem skrobnę ![]() Edytowane przez Miminek Czas edycji: 2013-09-12 o 08:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1029 |
Zakorzenienie
|
Witam, mogę i ja dołączyć?
![]() Prawdopodobny termin mam na 2 maja, teraz 8 tydzień ![]() Też będą podwójną mamusią, mam już 1,5 rocznego łobuziaka Olafka ![]() Cześć Nikii89 ![]()
#1030 | ||||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas Kubuś też z maja, ale 28, więc to już bliźniak ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Michalina to mój drugi typ - pięknie! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja od początku pilnowałam się, żeby nie brać Kubusia do nas do łóżka. Co nie było łatwe, bo byłam, po cc i Mąż musiał mi bardzo pomagać. Choć bardzo sama potrzebowałam tulenia się z Nim to jednak wiedziałam, że muszę Go uczyć od początlu spać w sowim łożeczku. W dzień owszem często sobie zalegaliśmy razem, ale wieczorem po kapieli zawsze ten sam schemat, buziak i odkładanie do łożeczka. Do 10 miesiaca spał w taki sposób, bez płaczu, bez żadnych problemów. Niestety, jak zaczęły wychodzić 4 to zaczęły się problemy ze spaniem, trwało to może 1,5m i samo minęło. Do tej pory jest tak, że zasypia bez problemów (czytanie bajeczki, buziaczek i Kubuś kima) tylko teraz ja leżę obok, dopóki nie zaśnie. No, ale pięknie było dlatego, że Kubuś nie miała kolek, bo jak się zaczynają problemy zdrowotne to wszystkie ustalenia, obietnice idą w kąt - najważniejsze, żeby dziecko NIE PŁAKAŁO! ![]() Cytat:
![]() Super postawa teściowej ![]() ![]() Ja póki co czuję się bardzo dobrze. Jakiś motorek mam w doopce, bo zanim wejdę do domu to od drzwi gotuję i sprzątam...ale wcześniej lubiłam sobie chwilę odpocząć. Także, póki co odpukać czuję się super ![]() No i ulżyło mi, bo Kuba od dwóch dni nie płacze przed wejściem do przedszkola, dziś nawet poganiał nas, żeby się szybciej zbierać ![]() ![]() Edytowane przez Magdi555 Czas edycji: 2013-09-12 o 09:32 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1031 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1032 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1033 |
Wtajemniczenie
|
Hej babeczki maslane
![]() Dzieki za wczorajsze kciuki. Pomogly ![]() Cien cienia drugiej kreski widziany i przeze mnie i przez TZa ![]() Powtorka w sobote ![]() Ciezko mi was nadrobic, bo jak wiekszosc z was i ja mam juz malego smyka w domu a i 2x w tygodniu chodze do pracy, wiec czasu na Wizaz niewiele, choc staram sie czytac wszystko ![]() Nowym mamom gratuluje jak zawsze i trzymam ![]() ![]()
#1034 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Dziękujemy! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1035 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1036 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() I znów się spotykamy na wątku mamusiowym ![]() Czekałam kiedy dołączysz ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1037 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
8 tydzień ,ale od ostatniej @ ?
![]() |
#1038 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie ta metoda. Młody nawet nie chce już do nas, woli sam sobie uspokoić się w łóżeczku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1039 |
Wtajemniczenie
|
Witam się nieśmiało. Chyba jestem jedną z Was
![]() ![]() Mam 24 lata, w kwietniu wzięłam ślub, a dziś idę na pierwszą wizytę do ginekologa. Troszkę się denerwuję i z tego stresu naszperałam się na forum i trafiłam tutaj. I chyba zostanę ![]()
![]() |
#1040 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny z jakich okolic jesteście? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1041 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1042 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Iemad, Emilia witajcie - fajnie zobaczyć tutaj kogoś znajomego z innego wątku ![]() I ja dzisiaj idę na pierwszą wizytę do gina, do którego chcę chodzić przez całą ciążę. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1043 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja ze świętokrzyskiego ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1045 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za kciuki i również trzymam dla innych
![]() gosius, Emilia Czeeść ![]()
#1046 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1047 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1048 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem z łódzkiego i ciekawa jestem czy ktoś jeszcze
![]() Domyśliłam się jak tylko zadałaś to pytanie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1049 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olaf zasypia dokładnie tak samo, w dodatku ostatnio o 20 najczęsciej ![]() Zazdroszczę motorka, ja padam, w ogóle nie mam energii, do tego powalające mdłosci ech ![]() Brawa dla Kubusia ![]() ![]() Cytat:
![]() Tak tak, ostatnia 19 lipca Cytat:
![]() Ja mam wizyte dopiero za tydzień i chyba będę musiała szukać nowego niż ginka z pierwszej ciąży... Choć wtedy miałam dwie ale ta druga to z musu i tylko jakby coś niepokojącego było na usg to do niej pójdę ![]() Cytat:
Hehe bo ja tak ostrożnie do tej ciąży podchodzę, nikomu (nooo prawie ![]() ![]()
![]() |
#1050 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za wizyte . ja tez brałam ślub w kwietniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.