|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
treselle, no to identiko, bąbel jak odrzucił smoczka w 3cim miesiącu tak i butli od tamtego czasu nie tknie
![]() Debrah, wydaje mi się, że ssie aktywnie, połyka, je, ale nie dam sobie głowy uciąć muszę dokładniej się temu przyjrzeć ![]() ale wiesz - apropo bliskości - wczoraj położyłam go spać w dzień na drzemkę (w wózku) pospał standardowe 40 min, obudził się z mega histerią, wzięłam go do nas do łóżka, cycka wystawiłam, wsadziłam w buźkę, coś tam pojadł, jak próbowałam wyjąć to znowu płacz. Więc on sobie ciumkał i nam się kimło - prawie 2godziny obudziłam się oczywiście z cyckiem w jego paszczy dalej![]() i tak sobie myślę, że skoro ta potrzeba bliskości jest tak spora czasami, to może by i w nocy zadziałało??? Tylko no... ile mój cycek może robić za smoczka??? Insolito, dokładnie, butla jest be dzisiaj troszeczkę soczku popił z lovi 360, więc może jest jakaś nadzieja ![]() zasnął, chyba się pójdę wykąpać, pędzikiem, choelra, że też ta nasza niania się popsuła
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie myślałam co tam ostatnio u Was rety dawno dawno temu kiedy Samuel był maly, pisałam na takim jednym forum i tam była dziewczyny, co jej synek 1,5 roku miał jak zmarł w wigilie po tym jak się zadławił bułeczką do tego wszystkiego ona była w 6 miesiącu ciąży, biedna, jakoś nie umiem tego wspomnienia wymazać z pamięci
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Bokeh, ale Hania zasypia sama prawda?
Pietraszko albo w wózku + kołysanka i opowiadanie bajek (takie kombo mamy w dzień) albo przy cycku - i tutaj od jakiś 3tyg na noc zawsze przy cycku odpływa, w nocy też inaczej się go nie uśpi jak przy piersi (i tu problem, bo jak nie odpłynie przy cycu to jest armagiedon). Ja już nie wiem, od noworodka takie numery, a wiecie jak to jest, żyje się z dnia na dzień, dziecko jest małe to się człowiek nie zastanawia, tak ma być i już, no ale kurczę, tyle miesięcy, niemal każda noc??? Zgłupiałam
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-09-12 o 11:45 |
|
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cos strasznego ![]() Dziewczyny, w czym podajecie maluchom soczki przecierowe? W niekapkach? |
|
|
|
|
#1085 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przynajmniej już wiadomo co jej jest i skąd ta gorączka. Teraz więc na pewno szybko wyzdrowieje Jak mama??? Cytat:
dla Paulinki za czworakowanie
|
||
|
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a też jak gadam do niego i mówię jak to było jak się urodził i że był taki malutki, to troszkę się cieszy i zaraz oczyprzymyka to moje dziecko wzrusza mnie do łez ![]() Lady, jak się kubeczek sprawuje, bo ja nie lubię strasznie firmy lovi, a ten 360 to chyba jedyny taki na rynku, wypowiesz się? |
|
|
|
|
#1087 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie muszę kupić niekapka - a w ogóle to Domcia moja prawie wcale nie pije. Może z 10 ml się uzbiera w ciągu dnia. |
|
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Ja mam jakiś lovi niekapek..ale jak to rodzaj to nie wiem.. :confused :
|
|
#1089 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Silver dużo zdrówka dla Darii i mamy. Dobrze , ze wiecie od tego ta gorączka. A poprzednią lekarkę u której byłaś to bym Blogerka buziaki dla Boryska za 8 miesięcy I również buziaki i dużo miłości dla mam rocznicowych i ich mężów Dziewczyny myślałam, że Was nie nadrobie wczoraj i przedwczoraj cały dzień na dworze, trzeba było korzystać ze słoneczka. A wioczorem jestem tak padnięta, że raz we trójkę przy usypianiu małego zasnęliśmy, w opakowaniu,obudziłam się na karmienie to tylko spodnie zdjęłam Przyszło właśnie krzesełko do karmienia Tamto poprzednie nie przyszło, sprawa jest wyjaśniania![]() trza sie za jakiś obiad brac, ale nie wiem co zrobić
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam tak codziennie
![]() W ogole mam wrazenie, ze ciagle jemy to samo. Mam ochote zmienic cos w swojej kuchni... |
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Marsi, nie wiem, czy się mogę wypowiadać, bo mały się dopiero uczy z tego pić
ale widać, że próbuje, otwiera buźkę, więc jakiś postęp, nie to, co z butlami, gdzie jest totalny szczękościsk i histeria.Ogółem jest ok, jak młody tym majta na wszystkie strony to się nie leje, no wiadomo, jak wywali z wysokości to chluśnie, ale tak to nie. Na razie tyle mogę powiedzieć
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,dziękuję Wam. Jesteście kochane. Aż się popłakałam.
Widzę jak ona się męczy. Ciągle płacze, nawet jak nie ma gorączki ![]() Jest bladziutka, bardzo widać że jest chora Pytałyście czy jestem w nocy z Daria. Tak. Jestem sama na sali. Mam łóżko. W pierwszą noc byłam na sali bez łóżka,tylko krzesło miałam ale wczoraj mnie przenieśli na inna sale na szczescie. Tz dziś cały dzień pracuje. Jutro ma wolne to mnie zmieni na pare godzinek. Ale cały weekend będę sama... Pociesza mnie to że od poniedzialku tz ma urlop. Pytalyscie też co z mamą. Cierpi... Męczy się na razie nie ma poprawy
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-09-12 o 12:23 |
|
|
|
#1093 |
|
Zakorzenienie
|
Silver, kurczę, przytulam mocno, to co ta pediatra, nie widziała zapalenia obu uszek?! Tylko, że zęby?! Nosz kurczę!!!
Przytulam was mocno
|
#1094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z pobudkami to jest tak, że ssie aktywnie bardzo krótko, potem ciumka. Czytałam gdzieś ( ) że po 6 mcu znowu wzrasta potrzeba ssania u dzieci i jest to związane z szybkim rozwojem, to ssanie to emocjonalna potrzeba zredukowania lęku i napięcia, ale nie powiem ci gdzie to było.... - i u nas by się zgadzało.I niedawno próbowałam podać smoczek i złapała ?(?), używamy czasem, a wcześniej - never (tzn przez pierwsze 2-3 miesiące tak, potem odrzuciła). W ogóle jak cię czytam to widze, że mamy podobne dzieci bardzo. Cytat:
I często przy piersi jeszcze się muszę pobujać jednocześnie ( na noc) bo tak się rzuca cała i uspokoić nie może. I też się zastanawiam czy należy się czymś martwić, czy można nadużywać piersi? Czy nie hoduję sobie problemu? A na razie mi się wydaje, że..to potrzeba, która zniknie tak nagle jak się pojawiła... ( bo od małego usypiała sama, po 1 miesiącu spała od 20:00 do 5:30 BEZ jedzenia i pobudek, teraz sama nie zaśnie never, i budzi się mega czesto, potrzebuje bujania /i/lub piersi do każdego spania. A ja przecież nic nie robiłam wcześniej, więc nie da się powiedzieć, że mi się dziecko "przyzwyczaiło". |
||
|
|
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
A co do tych lekarzy u których wcześniej byłam....BRAK SŁÓW! CO TO ZA LEKARZE ? Według nich gorączka była napewno przez ząbkowanie
![]() A ona biedna sie męczyła bo ją uszka bolą i gardelko
|
#1096 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedna Malutka![]() Cytat:
![]() :brzyda l: póki co, mi to nie przeszkadza jakoś znacznie, bo jednak jestem w domu, a dziecię jest malutkie. No, ale noworodkiem już nie jest. Zastanawiam się po prostu czy jest taki moment, w którym powinnam "zmienić zasady" bo dziecko nie potrzebuje już tyle piersi? Przy noworodku, wiadomo, potrzeba. A starsze dziecko? Potrzeba również? Czy ma mogę w ogóle ocenić? Wartościować?Małe - ok, Starsze ciut - nie ok? Hmmmmmmm Lady, co myślisz? |
||
|
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z mojego punktu widzenia wygląda to tak- wracam z pracy do domu, mały dostaje rogala na twarzy i natychmiast wtula się w pierś gdyby nie potorzebował,skupilby się pewnie na zabawie ze mną itp pierś też pelni rolę pocieszacza, jak się przewroci i rozpłacze chyba nie ma żadnych granic ani norm, wyznacza je rodzic ja sobie wyznaczyłam tą jedną jedyną, by umiał zasypiać bez piersi |
|
|
|
|
#1101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hope powalilas mnie tym tekstem na kolana ![]() Silver bedzie dobrze, najwazniejsze, ze mloda ma wdrozone juz leczenie ... a co do lekarzy u kt bylas brak slow ... ja rozumiem, ze mozna olewczo podchodzic do doroslych, ale to taki maluszek ... eh nie wszyscy ludzie powinni byl lekarzami
|
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oskar właśnie drzemie ale podchodziłam do usypiania 3 razy Napaliłam w kominku bo przez ta aurę na dworze człowiek chodzi skulony jakby co najmniej śnieg na dworze leżał. Zrobiłam sobie śniadanie number two i do tego herbatke cynamonowo pomarańczową Rilaks jednym słowem ![]() Dziewczyny mam fajny ciepły sweterek który często nosiłam w ciąży i przez później już ogromny brzuch się rozciągnął Jest jakiś sposób żeby go "streścić" w tym miejscu? Bo szkoda mi go
|
|
#1103 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Myślę tak jak Marsi, wszystko zależy od podejścia matki, ja nie będę uczyła dziecko w wieku 7 mcy na nowo ciumkać smoczka, żeby za parę miesięcy ją tego oduczać. Lady Twój Pietraszko usypia w wózku, czyli nie jest uzależniony od cycka, potrafi bez niego żyć, ale go bardzo potrzebuje. Debrah przeciez wiesz, ze piers jest dla dziecka pokarmem, uspokajaczem, utulaczem, czyms, co mu daje ukojenie, cos stałego w zyciu (choc to ledwo 7 m-cy), co zawsze było i pomagało, ja nie zamierzam poki co tego Oli zabierac ani skracać, choc martwie sie cholernie, co bedzie w razie pracy itd., ale tu rowniez wierze Marsi, bo wielokrotnie to słyszałam, ze dziecko sie adoptuje do nowych sytuacji i da sobie rade bez cycka, a w koncu i w nocy bedzie lepiej. Tak mysle i taka mam nadzieje
|
||
|
|
|
#1104 |
|
Wtajemniczenie
|
Wreszcie miałam jak Was poczytać
![]() Z mojego dziecka się zrobił chrupkowy potwór jak tylko je widzi to się trzęsie, żeby jej dać Katar nadal ma niestety ![]() Jaka gratuluję zębolka : oklaski: Mika Tyle co musieliście przejść a Juleczek jednak zdrowy ![]() Bokeh, z Majusi też takie jęczydło – w łóżeczku jej kładę kołderkę z tyłu na szczebelkach w razie jakby się wywróciła. Fewciu, wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ślubu I trzymam za szczepienieBlogerko takie dla TŻ Insolito ale piknie babę załatwiłaś i buziaki z okazji rocznicy ![]() Sylwietta dużo zdrówka ![]() Silver… kurcze mam nadzieję, że szybko pomogąDarii jakim cudem lekarz u którego byliście nie wybadał co jej jest Marsi, brawo dla Leo Hje, gdzieś Ty? Hope? A Ty gdzie? Coś Cię mało teraz… |
|
|
|
#1105 |
|
Zadomowienie
|
o!
ja tez bym chciała, ale skoro usypia w nosidle, zdarzy sie w wozku, raz tz na rekach to da rade bez mamy i piersi, ale jak jestem w domu to nie chce walczyc z nia i uczyc usypiania inaczej, bo szkoda mi czasu i moich nerwow, piers to 5 min i spi, wiec tak sobie ułatwiam zycie. Ale fajnie by było, gdyby ktos czescie próbowal usypiac ja inaczej, zeby nie pomyslała, ze inaczej niz z maminym cyckiem sie nie da
|
|
|
|
#1106 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Rozszerzanie tez nam idzie penisowo, teraz daje jej kolo 10 kaszke, niestety je po kilka lyzek, ile tego jest z 10-20 ml max Marsi jak nauczyc dziecko samego zasypiac ??? Aha i jeszcze pytanie o spanie z dzieckiem .. ja ciagle slysze, ze zle robie, ze bede potem plakac, ze sie przyzwyczaila itp ... no i co ja poradze .. mloda ma sen jak krolik .. budzi ja kazdy glosniejszy szmer lub halas ... lozeczko jest na najnizszym poziomie i nie da sie jej odlozyc tak, zeby tego nie odczula .. bo skoro usypia wtulona we mnie i cycka, to zaraz wyczuwa ze go nie ma ... w dzien opiekuje sie mala sama, tz pracuje i wraca wieczorem, wiec jakbym sie miala z nia barowac w nocy bylabym niewyspana i niezdolna do latania za nia caly dzien ... nie wiem zaczelam myslec, ze moze szukam wymowek, bo sama nie chce nocy zawalac, zeby ja nauczyc ...
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekujemy Julek wycałowany od cioc ale to nie jest tak ze zdrowy niestety, ,bardzo sie ciesze bo chyba najgorsze wykluczone ale musimy dalej szukać przyczyny został nam rezonans ocenimy stopień melanizacji mózgu ale tu powinno byc ok i nie wiem co robic bo przed nami jeszcze długa rehabilitacja ale to wam opisze jak bede miała wiecej czasu i dalsze badania tyle ze teraz nie ma wspólnych kazda choroba to inne badanie i tak go meczyc podejrzewamy cos z tkanką łączna Marfana albo cos podobnego ale nasze objawy nigdy nie pasuja w 100% do opisu
Pochwalimy sie pełzamy od 2 dni i czekamy na 3 ząbek a ja dzis padam jestem po kontroli sanepidu ale ok wszystko a byłam pewna ze mandat jakis zarobie
|
#1108 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale musiała się męczyć biedulka ![]() Cytat:
przestałam karmić, odstawiłam do łóżeczka i nie było żadnego problemu jakoś tak nam to gładko poszło![]() wróciłyśmy ze spaceru to słońce wyszło;p zaopatrzyłam Hankę w pepco i kilka spodenek, półśpiochów i skarpetek jeszcze kurtki ogladałam ale jakoś nie mogłam się zdecydować
|
|
#1109 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Kurka, Ola jest dzisiaj taakim aniołeczkiem, że podstęp czuć z kilometra
drugą drzemkę już uskutecznia, przy mleczku zasnęła, ot tak po prostu. A ja taaaka wyspana dziś lecę poczytać coście napisały |
|
|
|
#1110 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[QUOTE=ILLUSION;42761750] insolito i fewciu - wszystkiego najlepszego z okazji rocznic QUOTE] Cytat:
dobrze, że tego nie czyta, ale fakt - cudowny jest Cytat:
Ale kocham Go nad życie! |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:11.

muszę dokładniej się temu przyjrzeć
obudziłam się oczywiście z cyckiem w jego paszczy dalej

do tego wszystkiego ona była w 6 miesiącu ciąży, biedna, jakoś nie umiem tego wspomnienia wymazać z pamięci
dla Paulinki za czworakowanie

bo na stronie pisali ze jedno opakowanie na miesiac starcza.

Tamto poprzednie nie przyszło, sprawa jest wyjaśniania

) że po 6 mcu znowu wzrasta potrzeba ssania u dzieci i jest to związane z szybkim rozwojem, to ssanie to emocjonalna potrzeba zredukowania lęku i napięcia, ale nie powiem ci gdzie to było.... - i u nas by się zgadzało.
bo przecież "ja nic nie robię TYLKO siedzę z dzieckiem to czemu wiecznie jestem zmęczona"
to se zobaczysz buraku czemu
przykro mi. Ale bardzo dobrze, że zdecydowałaś się pojechać do szpitala. Swoją drogą, dwa razy lekarz ją oglądał...
a Juleczek jednak zdrowy
za szczepienie
drugą drzemkę już uskutecznia, przy mleczku zasnęła, ot tak po prostu. A ja taaaka wyspana dziś