Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 13:09   #1201
czekooczekolada
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
Co sądzicie o tym welonie? Cena atrakcyjna..

http://allegro.pl/przepiekny-zdobion...536069068.html

Czy któraś z Was myślała o czymś takim?
http://allegro.pl/jmart-welon-delika...479026322.html
nie podoba mi się to zdobienie w pierwszym welonie,
drugi w ogóle mi się nie podoba

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2013-09-12, 13:12   #1202
Ad rem
Zadomowienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Do sukni pasuje? Bo ja mam koronkową kieckę i nie chciałam przesadzić, więc mam kupiony welon-mgiełka
Sama nie wiem, wydaje mi się, ze tak. Tez mam koronkową

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość
Mi też! Chciałam cos podobnego, ale zdecydowałam wziąć welon, a na sesję woalkę

30.08.2014
Nasz Dzień

Edytowane przez Ad rem
Czas edycji: 2013-09-17 o 10:20
Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 13:13   #1203
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
całkiem fajne to bolerko i nawet wydaje mi się, że można byłoby go wykorzystać później do codziennych stylizacji A czy będzie pasowało do twojej sukni to cieżko mi powiedzieć, wydaje mi się, że tak
Stary 2013-09-12, 13:14   #1204
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Też byłam kiedyś napalona na woalkę, ale ta, która tak mi się szaleńczo podobała nie jest już dostępna na all., więc kupiłam welon
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 13:15   #1205
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Króliczku, narzutka superowa! Ale na pewno nie dla dziewczyn na letnie śluby
Ja mam równo za rok, a dzisiaj ciepło nie jest Na wrzesień taka narzutka powinna być w sam raz

Cytat:
Napisane przez Aasikk Pokaż wiadomość
Kroliczek gratuluję!!!! u mnie jutro zostanie rok nie moge się doczekać
Gratuluję

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 13:15   #1206
say-hello
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki!

Tż dzis zaproponowal, zebysmy zrobili sesje narzeczenska nie musial mnie dlugo namawiac .
Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość

oo to tak samo jak ja Też czekałam na te łzy i wzruszenie, ale nie było. Po prostu czułam się w sukni przepięknie, ale wydawało mi się, że to jeszcze nie to bo nie było tych całych wzruszeń... Pojeździłam, poprzymierzałam inne i jednak wracam po tamtą
To super, ze nie jestem sama

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 13:17   #1207
niulka_1985
Zadomowienie

Cytat:
Sama nie wiem, wydaje mi się, ze tak. Tez mam koronkową
http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...item,2037.html
Śliczna sukienka i z tego, co widzę, to taka delikatna. Moja ma dużo kryształków i się bardzo błyszczy, dlatego welon chciałam skromny.
niulka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 13:17   #1208
kroooliczek89
Zakorzenienie

GG do kroooliczek89

Właśnie umówiłam się do salonu Agnes na czwartek za tydzień

Razem od 27.06.2008r
Zaręczeni: 25.05.2012r
Wedding
kroooliczek89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 13:21   #1209
alloffkowa
Zakorzenienie

ja chciałam zawsze woalkę, potem wahałam się- czy może jednak welon, ale jak mierzyłam kiecki to pani mi przypieła welon, okropnie
potem woalki oglądałam z teściową, i nam obydwu się podobały bardzo
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 13:25   #1210
gornek
Zakorzenienie

Własnie sie umówilam na mierzenie sukienek na 19 wrzesnia, do paru salonow, tylko w 3 mozna bylo zarezerwowac termin, bo w reszcie biora ot ta, kto przyjdzie ten przyjdzie. Zamierzac poprzymierzać w Scarabeo, na kijowskiej 11, w Białbym Raju i Madonnie i na Marszałkowskiej, jak jakis mi sie jeszcze trafi po drodze to zapewne tez go odwiedze Pani odrazu w białym raju powiedziala, ze maja wyprzedaz i nowa kolekcja dopiero od grudnia, ale mi nie zalezy na tym czy nowa czy stara, ma mi sie podobac :d
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 13:28   #1211
alloffkowa
Zakorzenienie

aj widzę coraz więcej dziewczyn poszukuje tej jedynej
niesmowite uczucie ją znaleźć
a tymczasem ja wracam na ziemię, marsz do pracy
w dodatku ze stanem podgorączkowym
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 13:41   #1212
Verunka
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z na

Cytat:
czeeeeść
wczoraj zamkneliśmy listę gości. Mamy na niej 47 osób, ale wiemy o wilku których na bank nie będzie. Mam nadzieję że nie zejdzie mniej niż 40.
Zdecydowaliśmy też wstępnie jakie zaporszenia będziemy robić, byliśmy w naszej restauracji podpytać o kilka szczegółów, następne spotkanie w październiku- wtedy pani nam poda propozycję menu, zabierzemy do domu, przedyskutujemy z rodzicami i podpiszemy umowę.

Ciągle mam dylemat co do butów
Byłam taka pewna czarownych a teraz sama nie wiem
Super, grtuluje ustalen
Jesli nie jestes pewna butow to jeszcze poczekaj, natchnie Cie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeśli chodzi o ZAiKS, to nie dajcie się naciągnąć, bo w większości sale mają opłacony abonament roczny za ZAiKS, a i tak od każdej pary ciągną niemałą kasę za każde wesele, więc warto się zorientować, co i jak.

My ZAiKS mamy w cenie sali.

Co do butów - KAZARA szczerze nie polecam. Mam od nich balerinki skórzane. Fakt faktem, bardzo porządnie wykonane, już służą mi b. długo, ale tak niewygodne, że masakra..
Co do Gino Rossi, to nie mam zastrzeżeń.

Zawieszki na wódkę - zrobimy tylko kokardki żółte i niebieskie (pod kolor sali).

Maglena - urocze te buciki!

Moniczka90 - IMO ten kardigan w ogóle nie pasuje

Króliczku, narzutka superowa! Ale na pewno nie dla dziewczyn na letnie śluby

wydaje mi sie, ze albo sale, albo zespoly maja oplacony zaiks, my niby mamy w umowie ze my placimy, ale mam nadzieje ze jdnak zespol ma zaplacony.

Cytat:

sliczna ale cena bardzo wysoka. Nie dajcie sie naciagnac, taka ozdobe sie bardzoooo prosto robi, krawcowa powinna sie podjac juz super maksymalna cena za to to koim zdaniem 50zl.

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Tż dzis zaproponowal, zebysmy zrobili sesje narzeczenska nie musial mnie dlugo namawiac .

To super, ze nie jestem sama

O swietnie, to wspaniala pamiatka!

Czy ktoras z Was ma chwile i chcialaby mi doradzic w sprawie wiygladu logo mojej firmy? wysle szczegoly na pw jakos pozniej, bo nie moge sie zdecydowac co zrobic.

Verunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 13:48   #1213
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niulka_1985 Pokaż wiadomość
Śliczna sukienka i z tego, co widzę, to taka delikatna. Moja ma dużo kryształków i się bardzo błyszczy, dlatego welon chciałam skromny.
Dziekuję! Tak, ona jest bardzo skromna i delikatna

Cytat:
ja chciałam zawsze woalkę, potem wahałam się- czy może jednak welon, ale jak mierzyłam kiecki to pani mi przypieła welon, okropnie
potem woalki oglądałam z teściową, i nam obydwu się podobały bardzo
Woalki są cudne, ja swoją zrobiłam sama - na potrzeby sesji nie musze miec w pełni profesjonalnej

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-09-12, 13:49   #1214
Aasikk
Zadomowienie

Verunka ja chętnie zerkne może coś podpowiem
Stary 2013-09-12, 13:55   #1215
kulbensikowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kroooliczek89 Pokaż wiadomość
Został nam ROK do ślubu
gratuluje kochana

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 14:04   #1216
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będ

Cytat:
Napisane przez Verunka Pokaż wiadomość
Czy ktoras z Was ma chwile i chcialaby mi doradzic w sprawie wiygladu logo mojej firmy? wysle szczegoly na pw jakos pozniej, bo nie moge sie zdecydowac co zrobic.

możesz mi wysłać pw chętnie doradzę
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 14:04   #1217
cornflower_girl
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będ

Cytat:
Ja też mogę podpowiedzieć

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 14:24   #1218
kulbensikowa
Wtajemniczenie

http://allegro.pl/show_item.php?item=3527525903 piekna nawet jako sam kwiatek

POBIERAMY SIĘ !! 08.08.2015

Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją.
kulbensikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 14:51   #1219
enzunio
BAN stały

ig88 ok..

Kulbensik, śliczna Ale ja muszę welon... Ta blizna
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 14:55   #1220
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kulbensikowa Pokaż wiadomość
mi się w ogóle takie rzeczy nie podobają i nie widzę siebie w tym

u Nas 352dni do Ślubu!

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
nie podoba mi się to zdobienie w pierwszym welonie,
drugi w ogóle mi się nie podoba
mi także nie podobają się
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 14:57   #1221
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość

u Nas 352dni do Ślubu!

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

u nas też!

30.08.2014
Nasz Dzień

Stary 2013-09-12, 15:07   #1222
Anesthesia
Wtajemniczenie

Uff, znów mam szalony dzień, od rana bieganie, sprzątanie, bo jutro teście przyjeżdżają pierwszy raz zobaczyć nasze mieszkanie, w końcu A potem jedziemy z nimi do Krosna i w sobotę wesele, a w następną kolejne...

Cytat:
Napisane przez KasiaK_080290 Pokaż wiadomość
rozmawiałam dziś z bratem ciotecznym na którego weselu byliśmy 24.08 i jestem w szoku ile zebrali w kopertach, było 150 osób na weselu i w gotówce 60tys. bez kilku stówek, do tego wina i jakieś prezenty rzeczowe z których są zadowoleni (ręczniki, sztućce)...duuuużo zebrali
O masakra, też tak chcę! Ale taki bilans weselny chyba się bardzo rzadko zdarza niestety, chyba, że ktoś ma nadzianą rodzinę To przecież wychodzi 400zł za osobę! A u nas nieraz para tyle nie daje...

Cytat:
Napisane przez Lemon_Drop Pokaż wiadomość
W trakcie wesela może nie, ale widziałam kiedyś filmik jak wypuszczane są takie balony podczas wychodzenia młodych z kościoła. Strasznie fajnie to wyglądało.
Na czerwcowym weselu tak było po wyjściu z kościoła, uroczo to wyglądało - morze białych balonów i tylko jeden czerwony w kształcie serca Sama bym zgapiła, ale jednak zgapiania nie lubię, więc poszukam innej atrakcji

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Hej
Mam do Was pytanie, czy któraś nie będzie miała białej sukni tylko ecri? Obejrzałam ten filmik, gdzie widać tą różnicę między suknią a koszulą i ręce opadły... A powiem szczerze, że nawet o tym nie pomyślałam
Ja prawdopowodnie kupię suknię ecri, dobrze, że z Wami tutaj jestem, bo decyzję o koszuli pozostawiłabym tż, a on pewnie wziąłby białą
Ja będę miała ivory, czyli śmietankę. Dostałam kawałek materiału i pani w salonie na całe szczęście mi podkreśliła, że TŻ musi mieć koszulę w takim kolorze, bo jakby kupił białą, to by moja suknia na żółtą wyglądała Ja bym o tym chyba zapomniała

Cytat:
Wlasnie dostalam regon!! Matko sorry ze pospamuje ale zrobci sobie profil zaufany, mozna dzieki temu tyle urzedowych spraw zalatwic przez neta i oszczedzic czas ze szok!!! Polecam!

Verunka,
my z TŻ jesteśmy na etapie planowania własnej firmy, będę Ci ogromnie wdzięczna za wszelkie wskazówki i rzeczy, o których musimy pamiętać! Bo np. nie wiedziałam, że można cokolwiek online załatwić...
Poza tym bardzo chętnie pomogę Ci przy logo
Cytat:
Napisane przez rabbitka Pokaż wiadomość
mam kupione buty na niewielkim obcasie, maksimum co moge sobie pozwolić, że będe równa wzrostem TŻtowi, ale nie wiem jeszcze czy je założe... może tylko na ceremonie a potem przebiore na płaskie
Z przebieraniem to kiepsko, bo suknia jest dobierana do wysokości butów i po przebraniu możesz nią szurać po ziemi i łatwo zniszczyć

Co do naklejek na wódę, to do mnie też za bardzo nie przemawiają, al eco kto lubi Na pewno wzbudzą uśmiech i zainteresowanie, ja jednak wolę jak nie ma ani zawieszek ani naklejek.

Pisałyście jeszcze o butach dla TŻtów, my na szczęście już mamy, ale jak kiedyś pisałam - to były całodzienne poszukiwania, strasznie ciężko znaleźć coś w dobrym tonie, a nie buty-kajaki...

A co do wzruszeń przy sukni, to ja też nie płakałam ani nic... a jestem ogólnie mega emocjonalna Ale o dziwo np. przy zaręczynach czy sukni nie płakałam, mimo że to na pewno były dwa niesamowite momenty mojego życia. Ale może dlatego, że czułam narzuconą przez siebie presję na wzruszenie

kroooliczek, gratuluję! U mnie jutro będzie rok!

Ja o ZAiKS nie pytałam... Całkowicie o tym zapomniałam, ale wydaje mi się, że jest w cenie.

Edytowane przez Anesthesia
Czas edycji: 2013-09-12 o 15:08
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 15:15   #1223
poznanianka1990
Zakorzenienie

krooliczek, gratuluję roku do ślubu

A ja się wku**iłam! Na forum poznańskim (ślubnym) jedna z dziewczyn napisała, że na mojej sali jest opłata za wniesienie napojów bezalkoholowych lub trzeba kupić od nich A ja o to pytałam menagera na pierwszym spotkaniu i mówił, że żadnych dodatkowych opłat typu korkowe itd. nie mają! W dodatku w umowie też nic o tym nie jest napisane. Załamię się jak to się okaże prawdą!

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 15:15   #1224
enzunio
BAN stały

Na weselu na którym byłam ostatnio na 61 osób (ale nie wiem czy gości czy razem z Młodymi) zebrali 14 tysięcy jeśli dobrze pamiętam i ok. 3 tysiące z welonu. Tylko nie mieli jeszcze np. otwarte naszego prezentu, a my kopertę mieliśmy wsadzoną w prezent, więc może więcej się okazało jak pootwierali prezenty.

Poznanianka, ja miałam podobną sprawę - tzn. u nas za coolery, obsługę kelnerską od wódki i chłodnię mieliśmy płacić 150 zł. A jakaś dziewczyna na forum mi napisała, że 300. I napisałam do babki, że mówiła mi coś innego, a ona, że pamięta i że jak wtedy podpisywałyśmy umowę to tak było, a podwyższyli teraz. Zachowałam tego maila na wszelki wypadek, ale o ile się nie mylę to umowa ustna też obowiązuje. Napisz albo zadzwoń.

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-09-12 o 15:17
Stary 2013-09-12, 15:21   #1225
KaEs
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
:

Jak leżała taka kreacja?

)
nie pytaj nawet okropnie!

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
powiem tylko tyle, ze o wiele lepiej się was czyta jak piszecie tylko o ślubach bez tych zbędnych ploteczek które były wcześniej co prawda dalej nie wszystko mnie dotyczy (kamerzysta itp.) ale mimo to dobrze się was teraz czyta
cóż za "uznanie"

Cytat:
świetna!

Cytat:
Woalki są cudne, ja swoją zrobiłam sama - na potrzeby sesji nie musze miec w pełni profesjonalnej
o kurcze, ależ Wy mnie zadziwiacie Ja mam dwie lewe ręce do takich rzeczy

Say a macie kogoś konkretnego na sesje n.? Czy to Wasi ślubni?

Enzunio jak się dziś czujesz?

Edit: wiedziałam, że o czymś zapomniałam! Króliczku graty za rok do ślubu i udanych przymiarek w Agnes

Edytowane przez KaEs
Czas edycji: 2013-09-12 o 15:24 Powód: dopisanie informacji
KaEs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 15:27   #1226
anannke
Zakorzenienie

Cytat:

ja chętnie zerknę

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
krooliczek, gratuluję roku do ślubu

A ja się wku**iłam! Na forum poznańskim (ślubnym) jedna z dziewczyn napisała, że na mojej sali jest opłata za wniesienie napojów bezalkoholowych lub trzeba kupić od nich A ja o to pytałam menagera na pierwszym spotkaniu i mówił, że żadnych dodatkowych opłat typu korkowe itd. nie mają! W dodatku w umowie też nic o tym nie jest napisane. Załamię się jak to się okaże prawdą!
Musisz się dopytać jeszcze raz. Ale może teraz zmienili a ty macie jeszcze "stare" zasady?

nie trzeba być IDEALNYM, żeby IDEALNIE do siebie pasować…
anannke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 15:37   #1227
enzunio
BAN stały

KaEs dziękuję ale mimo, że nie mam gorączki to mam "gila do pasa", w dodatku nie mogę się wysmarkać bo nos aż boli... TŻ też już zaczyna kasłać Jestem ciekawa co za menda mnie zaraziła

Kurcze ciekawe kiedy przyjdą moje kolczyki z etsy

EDIT: PRZYSZŁYYYY!! JAK WAM TO PISAŁAM TO TŻ PRZYNIÓSŁ JE Z POCZTY!!!

Mówi, że piękne, ale że zobaczę je za miesiąc

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-09-12 o 15:42
Stary 2013-09-12, 15:38   #1228
cude
Zadomowienie

Próbujemy domknąć listę gości, robi się ich coraz więcej :P
Na razie mamy ofertę 100 zł/talerzyk bez napojów i ciast
cude jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 15:44   #1229
Anesthesia
Wtajemniczenie

Enzunio, dawaj zdjęcia!

Cude, strasznie tanio! Ile dań w chodzi w ten talerzyk? I czy jest do tego bufet/szwedzki stół?
Anesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 16:02   #1230
enzunio
BAN stały

Pokazał z tekstem "wiedziałem, że tak będzie"

Na uchu pokażę po 22 października, bo mam je dopiero wtedy dostać

Sorry, że brzydkie foty, ale robiłam tel
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie 1.jpg (112,8 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie 2.jpg (133,0 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zdjęcie 3.jpg (97,7 KB, 56 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości