|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4471 |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
U nas kursy sa darmowe, doplata jest 60 e za partnera jak idzie z nami. My idziemy w listopadzie
![]()
![]() |
#4472 |
Zakorzenienie
|
ja mam na plusie 6 kg od wagi wyjściowej
![]() ![]()
#4473 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kiedyś zalogowałam się na wagawciazy. pl czy jakoś tak i do 16 tc miałam już 5 na plusie.... to mój nadprogram pewnie... ostro mi waga wtedy poszła sama nie wiem czemu Teraz będę miała jakieś 8-9 kg na pewno.. trudno nie ma co rozpaczać i się zamartwiać ja dalej proponuję w tym gronie grupową walkę z KG po ciąży, bo nie wiem czy wiecie, ale ja będę jak chodakowska wyglądać za rok gdzieś. Znów zerknełam na zdjęcie brzucha po robieniu ab rippera i ja się pytam gdzie moje mięśnie?!?! Perfuzja ja tak czasem czytam wątek i widzę, że któraś z nas przytyła np. 3-4 kg i wpadam w panikę, ale zawsze zapominam, że są tu tez mamy lutowe. Zapominam, że ja jestem już pod koniec II trym, a jedne z nas na początku i nie mam co się porównywać i schizować niepotrzebnie. tylko mnie otoczenie straszy (właściwie jedna osoba), że w ostatnim okresie to mi bedzie przybywać 1 kg na dzień... krystusicku... ja uważam, że nie... że ostatni trym to się ciut zwalnia. Marzę, żeby nie przekroczyć 75-76 kg ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- ![]() ![]() Ja zawsze miałam konkretny zadek, mam czym machać i czym kręcić :P nawet jak byłam sucharem zad był!
![]() |
#4474 | ||
Zadomowienie
|
[QUOTE=ejani;42763874]
no to nie do końca dobre wieści, musisz się teraz oszczędzać! ale najważniejsze, że dziecko rośnie, czyli tak źle mu tam nie jest, więc za to ![]() Staram się oszczędzać ale jestem całe dnie sama a zakupy same się nie przyniosą i tak po 3 rzeczy idę i nic więcej to ile waży o pewnie na usg, mi na "zwyczajnej" wizycie mówią tyle, co Tobie (a znowu jak jest wszystko ok, to nie ma powodu robić usg i sprawdzać reszty). ale za tydzień mam nadzieję też wszystko wiedzieć (i oby płeć także ![]() do stycznia już bliżej jak dalej ![]() Mi zawsze robi usg-szybkie raczej jak uznaje, że wszystko ok. Jak był Tż to więcej mówił i pokazywał żeby mój mąż też coś miał z tej wizyty. Teraz już nie podają ile ma cm tylko już wagę a o co chodzi z tą główką w dół? dlaczego to przeszkadza (na podstawie ruchów w nocy wywnioskowałam, że moje też ma niżej głowę, szczególnie że tam czułam już czkawkę - jednak- i jak tak piszesz to zaczynam się martwić) Lekarz mi wczoraj powiedział, że mały wisi sobie głową do dołu i uderza nią powodując właśnie ucisk na szyjkę, ale cóż zrobić malucha nie da się na siłę obrócić. też macie takie strasznie twarde sterczące sutki cały czas? niby zawsze miałam "wydatne" ale teraz to lekka przesada, zwłaszcza że bolą i cisną... Ja mam ogromne, z ciemną otoczką i wyglądają wg. mnie nie za ładnie. Ale są raczej miękkie, tylko czasem twardnieją. Cytat:
Cytat:
![]() --------------------------- przepraszam za dziwne cytowanie ale coś u mnie nie do końca działa ta funkcja- swoje odpowiedzi zaznaczyłam na pomarańczowo Edytowane przez san_g Czas edycji: 2013-09-12 o 12:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4475 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() W tym tempie do porodu będę ważyć +23 kg czyli 80 ![]() ![]()
![]() |
#4476 |
Zadomowienie
|
U mnie dziś naleśniki z białym serem i polewą truskawkową (truskawki z z własnego ogródka, po miksowane i zamrożone). Dwa dni jadłam rosół w wersji hot chicken (sypnęło mi się przypraw
![]() A co robienia się na bóstwo- to ja jak tylko mogę to jeżdżę do biura (mogę też pracować w domu, ale tu za dużo jem, za mało robię), więc zawsze jest make-up, fryz i biżuteria, ale jak siedzę w domu to chociaż staram się elegancki dresik przywdziać i jak idę z piesem to pod tuszuje oko. I tak jestem blada jak nigdy i kuleje jak dziad, to chociaż komarów w lesie nie straszę swoją twarzą bez wyrazu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4477 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam dokładnie tyle samo przed ciążą 57 kg, ja myślę, że te tempo nam za niedługo zwolni. Mam taka nadzieję... ogromną...! Idziemy podobnie (tydzień różnicy od OM, ale u mnie dzieć o tydzień większy jakiś, po tatusiu będzie bo tatuś prawie 200cm ma ![]() Swoją drogę jak te dziecko w tatę się wda to każda z Was usłyszy że rodzę!
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2013-09-12 o 12:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4478 |
Rozeznanie
|
tu też ale budżet nie jest elastyczny i nie urośnie, jak się wyczerpie za szybko. a w tym roku się wyczerpał już we wrześniu... także mam lipe niestety. No ale trudno, myślę, że to będą dobrze wydane 300 zł i za partnera nie ma dopłat, chociaż taki plus.
#4479 |
Rozeznanie
|
ja gotuję wlaśnie pomidorówkę
![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- heheh tak jakoś wyszlo;p
#4480 |
Rozeznanie
|
Ja mam 7,5 na plusie a tylek plaski :/ w ogole wygladam jak dziecko w ciazy, 162 cm wzrostu mam :/ patrzylam gdzies kalkulatory wagi w ciazy i jest napisane ze to jest u mnie ok, ze moge 16 przytyc..
![]() |
#4481 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4482 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to teraz śmigasz po "kopajke" ![]()
![]() |
#4483 |
Wtajemniczenie
|
Ja w pierwszej ciazy roslam w oczach,utylam az 23 kg
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4484 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4485 |
Rozeznanie
|
Wiecie co ja wymysliłam? Mamy w kuchni komunistyczne kafelki na ścianie gdzie kuchenka i zlew i pomyślałam, żeby pomalować całą tą ścianę a nie skuwać...wcześniej była opcja, żeby na ościeżnicy szkło tam dać jakieś kolorowe ale to ponad nasz budżet no i znalazłam specjalistyczne farby
![]() ![]() chyba wicie gniazda mi się włączyło... |
![]() ![]() |
![]() |
#4486 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam 161cm ważę ciągle 51kg jest to mój 19 no prawie 20 tydzień. Brzuch mam juz fajny w sensie kuleczkowy, podoba mi się bardzo ![]() Co do jedzenia, moje drogie wcinajcie jak macie ochotę, bo ja wczoraj byłam głodna ale postanowiłam nie zjeść kanapki tylko poczekać 20minut na sałatkę którą robilam o 22 (;p) no i mój organizm tak się zbuntował że mialam mroczki przed oczami, napad ciepła nieziemskiego i do sypialni doczołgałam się na kolanach i musiałam leżeć przez 10 minut na łóżku bo mi słabo było w krzyżach czułam albo swoje tętno albo dziecka nie wiem ale tak zapieprzało jak głupie. Wystraszyłam się. Ja dużo jem ale już wiem że jak organizm mówi jeść to mam iść teraz zaraz a nie za 5minut!
![]() |
#4487 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Napisz potem jak tam grzyby ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do szkoły rodzenia to u mnie w mieście jest przyszpitalna, niby na NFZ, ale podobno jest "dobrowolna" ofiara w kwocie 200 zł. Chciałabym chodzić, ale 200 zł to dużo dla mnie, więc jeszcze nie zdecydowałam. Tym bardziej, że warunki wcale nie są komfortowe ![]()
![]() |
#4488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4489 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też teraz robię sypialnie i pokój maluszka tz. mąż robi a ja wymyślam ![]() Jak biegam po marketach budowlanych to przewaga kobiet z brzuszkami więc coś w tym wiciu gniazda jest ![]()
![]() |
#4490 |
Zakorzenienie
|
śmiejcie się śmiejcie! to wszystkie pójdziecie mi kibicować pod szpitalem.
![]() Poproszę transparenty i pompony! Ah te geny.... Mój tż miał już 190 cm podajże mająć 14 lat... ostatnio oglądaliśmy książeczkę zdrowia dziecka i byłam przerażona. Do komunii szedł w adidasach, bo nie było dla niego rozmiaru! ![]()
#4491 |
Rozeznanie
|
moja mała chyba ma czkawkę, czuję tak jakby kopanie ale za bardzo miarowe to jest i brzuch mi strasznie podskakuje co jest dziwne, bo jeszcze u mnie namacalnych ruchów na brzuchu nie widać ;p
#4492 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4494 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4495 |
Rozeznanie
|
Podliczyłam ciuszki i rzeczy dla dziecka i wyszło że mam body, spiochy, pajacyki, kaftaniki, półspiochy, czapeczki, rękawiczki, spodnie w sztukach mniej więcej po 5szt w rozmiarach 56-62 plus dwa kombinezony jeden dostalam, drugi kupiłam wyposażenie typu gruszka do noska, nożyczki, szczoteczka do ciemieniuchy, pieluchy tetrowe itd mam, rzeczy potrzebne do porodu mam. Jedyne co musze kupic to łóżeczko z wyposażeniem (materac itd) i licze na to że sąsiedzi wywiążą się z obietnicy i wózek nam dadzą
![]() a i wanienki nie mam!
#4496 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4497 |
Zakorzenienie
|
napasłam się pomidorówą- tera leżę i trawię z wywalonym bandziochem
![]()
![]() |
#4498 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mąż koleżanki ma ponad 2 metry, ale synka urodziła o takim normalnym wzroście i wadze (około 330 wagi-nie pamiętam dokładnie). Za to odkąd mały skończył miesiąc to rośnie i rośnie...teraz ma prawie 6 miesięcy i nosi ubranka na 80 lub większe ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4499 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja potrzebuje trochę więcej rzeczy a może ze mną jest coś nie tak że tak dużo rzeczy wymagam ![]()
![]() |
#4500 |
Gang Iren
|
Ja wychodze codziennie
![]() spaghetti To jeszcze nie jest tak duzo mysle,ty rodzisz przeciez jako jedna z pierwszych.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:09.