|
|||||||
| Notka |
|
| Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
ale zamiast wędlin można sobie upiec mięsko i dać do kanapki, dla mnie kanapka bez mięsa to nie kanapka
![]() Cytat:
|
|
|
#4202 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Ja odżywiam się w większości warzywami i owocami przez wakacje
dodatkowo ryba od czasu do czasu![]() Sama wyhodowałam sobie większość tego co jadłam posadziłam z mamą maliny, truskawki,poziomki,borówk i, porzeczki,agrest, drzewka owocowe, pomidory, jarmuż, szpinak itdTakie jedzenie jest dla mnie najlepsze w smaku Polecam bardzo hodolwe kiełków i robienie zielonych szejków i soków owocowo- warzywnych. Rano jak nie mam czasu wrzucam do 6 bananów, szpinak/jarmóż/botwinka + mango/daktyle/gruszk itd i mam powera do II śniadania bądź obiadu ![]() Jedyną moją zmorą jest czekolada i kawa ![]() Dostałam ostatnio ofertę pracy kompletnie nie w mojej dziedzinie i tak się zastanawiam czy dałabym radę bo musiałabym się komunikować wyłącznie po angielsku a moje umiejętności nie są perfekcyjne dodatkowo nie wiem czy pogodziłabym to ze studiami i nauką mam ponad 2 tygodnie na podszkolenie się z języka i opanowanie swoich obowiązków. Wiem że dawałoby mi to dużą satysfakcje no i oczywiście dodatkowy przypływ gotówki ehhh
|
|
|
|
#4203 | |
|
batonik
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4204 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
praca jest do 30h tygodnowo+ studia jakieś 20h... Mam też obawy przed tym że bym sobie nie poradziła z ogarnięciem i językiem , to mnie najbardziej powstrzymuje ![]() a najśmieszniejsze jest to że pracę załatwił mi eks tż
|
|
|
|
|
#4205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4206 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Sok w kartonie kupuję, "słoneczną tłocznię" po 3 lub 5l, jest tylko z przecieranych owoców, bez dodatku cukru. A zwykłą panierkę też można oszukać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Generalnie mięso drobiowe smakuje tym, czym je doprawisz, a indor wymaga większej ilości zabiegów. Polecam lubczyk, w dosyć dużej ilości ![]() Cytat:
![]() Swoja działka i hodowla warzyw to coś co mi się marzy - w przyszłym roku zwiększam zakres działania ![]() A co do pracy - ciężko jest rzucić się na głęboką wodę, ale warto. Po studiach wystartujesz z dużo lepszej pozycji. A dobra znajomość języków będzie świetnym atutem |
||||
|
|
|
#4207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lubię do Ciebie zaglądać. Szukam futrzanej kamizelki. Już drugi sezon rozglądam się za nią i nie mogę znaleźć odpowiedniej. Czy możecie coś polecić? mm111111, widziałam u Ciebie na blogu, gdzie kupowałaś swoją? |
|
|
|
|
#4208 |
|
BAN stały
|
Thank you to share a great blog
|
|
|
|
#4209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Zamówiłam żel hialuronowy 2% i oleje ze zróbsobiekrem. Stosuję krótko, ale jestem zachwycona takim duetem. Mam : avocado,tamanu, makadamia i opuncję ( poniosło mnie ). Rewelacja, żałuje,że dopiero teraz się tym zajęłam.Kocankowy to taki w stronę naczynkowej skóry? Mój hit to różany z BU, mistrzostwo świata. Zachęcam do jojoba. Tak samo kozieradki. A, i dopisz sobie jeszcze tamanu. Plan OCM wcieliłam w życie już jaki czas temu. Również zauważyłam znaczącą poprawę - zwłaszcza jeśli mowa o porach.Z takim jedynie wyjątkiem,że używam najczęściej ściereczko-szmateczek. Jak dla mnie ideałem była ta muślinowa od Pani Liz Earle, teraz mam mikforibry i też jakoś dają radę. Był taki moment,że miałam kilka różnych olejów do OCM stosowanych zamiennie ( bazowy ten sam). Dla mojej skóry był to prawdziwy zastrzyk energii. ![]() Yyym, ja mam i macerat,ale często po prostu używam zalewając łyżeczkę kozieradki wodą. Specjalnej różnicy nie zauważyłam, dają podobne efekty. Edytowane przez Phoebee Czas edycji: 2013-09-13 o 19:56 |
|
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dylemat i proszę Was o pomoc w podjęciu decyzji
![]() Przypadły mi do gustu botki z H&M - http://www.hm.com/pl/product/15632?article=15632-B Czy Waszym zdaniem będą ona pasowały do spódnic/sukienek? czy raczej nadają się tylko do spodni?
Edytowane przez ZlaZlosliwaZlosnica Czas edycji: 2013-09-13 o 20:20 |
|
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tamanu mam, ale już 100 lat nie używałam. Poza tym traktowałam go zawsze jako antypryszczowego Polecasz jakie konkretne stosowanie? I Co robi? ![]() Bo bym potestowała. Maakadamii jeszcze nie miałam i planuję kupić przy nastpnych zakupach Dzisiaj moja mama po 2 tygodniach niewidzenia mnie niie mogła się nazawchwycać moją cerą Więc efekty olljoowaania i OCM są z daleka zauważalne dla otoczenia
|
|
#4212 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przepraszam za off, ale czy mogłybyście mi polecić jakiś fajny żel do mycia twarzy? Ciągle szukam idealnego
![]() Chciałam się skusić na rumiankowy z Sylveco, ale niestety posiada w składzie benzoesan sodu ![]() Pamiętam, jak kiedyś Mirell polecała żel z Yves Rocher, ale jednak po przetestowaniu nie przypadł mi on do gustu. Wolałabym coś bez drobinek ![]() Z góry dziękuję! |
|
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część
Cytat:
- pianke do mycia twarzy z Pharmaceis oraz Rival de loop - żel micelarny z BeBeauty (Biedronka) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4214 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż ja w ogóle nie przepadam za spódnicami, a co dopiero spódnice + botki. Dla mojej figury to katastrofa
|
|
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam to samo z językiem To jedyna rzecz która mnie powstrzymywała przed aplikowaniem do firmy. Ale ostatnio poszłam na rozmowę i nie było źle. Z jednej strony jak skończysz studia to pracę w zawodzie znajdziesz bez problemu, to pewne. Mam na myśli aptekę. Jednak z drugiej strony wiem, że to nie jest szczyt marzeń wielu osób. Ja jednak bym nie zrezygnowała ze studiów dla pracy, która nie jest związana z zawodem. Za dużo Cię pewnie kosztowało, to żeby się znaleźć w tym miejscu w którym jesteś teraz, bo łatwe studia to nie są. Szkoda by było z tego rezygnować.
|
|
#4216 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdecydowanie będą pasować |
|
|
|
|
#4217 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez 6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef Czas edycji: 2013-09-14 o 13:23 |
||
|
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
Pod Waszym wpływem znowu zamówiłam olej budwigowy, kapsułki z wiesiołkiem i ogórecznikiem i obiecałam sobie systematyczność w tym zakresie
Więc dzięki serdeczne!! wankaw 100% racji z tym co napisałaś o żelach do twarzy, ja mam skórę atopową, bardzo wrażliwą i skłonną do alergii, w efekcie czego jest mi bardzo trudno kupi dobry żel, który jednocześnie dobrze oczyszcza skórę, ale nie robi krzywdy BTW co myślicie o szczotkach clarisonic?
|
#4219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty
Cytat:
---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- [1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;42801262]wg mnie będą ok i do spódnic i spodni ![]() ciężko doradzić żel, bo każda z nas ma inną skórę i inne oczekiwania (ja mam mieszaną w kierunku tłustej lubiącą niedoskonałości) i gdybym poleciła swój żel osobie np z cerą wrażliwą czy suchą mogłaby być bardzo niezadowolona [/QUOTE]No właśnie - nie napisałam o typie mojej skóry Też mam mieszaną ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4220 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty
Cytat:
|
|
|
|
|
#4222 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4224 |
|
Zadomowienie
|
Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część IV
Ja mam 23 lata i skórę normalna, kosmetyczka mi odradzila kwasy, sama nie wiem co o tym myśleć, powiedziała ze dla mojej cery jest to niepotrzebny zabieg, jedynie poleciła mi oczyszczanie. Dziwne, no ale jesli tak jest, to nie będę na sile sie kwasila
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4225 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zdania o clarisoniku sa bardzo podzielone, średnio 50/50 od zachwytów do stwierdzeń o najgorzej wydanych pieniądzach. Kiedyś nosiłam się z zamiarem zakupu, 3 noce czytałam fora i opinie... i nie zdecydowałam się. Raczej nie kupię, nie przekonuje mnie jednak. Znam swoją skórę i wiem, że częste złuszczanie powoduje u mnie odwrotny efekt - naskórek szybciej rogowacieje i z czasem nie jest taka miła w dotyku. O ile z kwasami się lubię (stopniowa eliminacja mi służy), tak tutaj nie zaryzykuję. Wolę savon noir
|
||
|
|
|
#4226 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja zmywam twarz olejkiem - są najlepsze. Aktualnie mam mix oleju z czarnuszki i migdałów. Dzisiaj zapraszam na nowego posta na blogu
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
Zależy jakie masz oczekiwania względem szczotki. Nie zlikwiduje ona zmarszczek, nie napnie skóry, nie zamknie całkowicie porów. Ona po prostu.. oczyszcza.
Oczyszcza baaardzo dokładnie. Skóra jest gładka, znikają wypryski, zwężają się pory. Nie uważam jej za niezbędnik, chociaż po pierwszych zabiegach byłam zachwycona.Znajoma, która wcześniej miała do czynienia ze szczotkami do twarzy nie podziela entuzjazmu. Chwaliła urządzenie,ale nie był to jak dla niej ogromny skok do przodu. Wadą która nie umknie przy czytaniu recenzji szczotki jest rzecz jasna,cena. Ja ze swojej strony dodam,że swoja używam ok 2 lat i dalej spisuje się świetnie. Na pytanie czy kupiłabym ją ponownie, odpowiadam : nie mam bladego pojęcia.![]() Tamanu dodaje do wszystkiego : OCM (polecam!), punktowo na 'niespodzianki', jako duet z żelem. Jest w zasadzie do wszystkiego.To jest jak dla mnie, kozieradka 2 w 'olejowatej' postaci. A,byłabym zapomniała, nadaje się nawet jako specyfik do leczenia zapalenia mieszków włosowych.
|
|
|
|
#4228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Bardzo lubię tez żele Fitomed, ale one z kolei mają SLS. |
|
|
|
|
#4229 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, gdzie znajdę klasyczne czarne oficerki nie ocieplane.. pytam, gdyż u mnie w okolicy w obuwniczych pojawiły się oficerki, ale wszystko jest już ocieplane... a szukam czegoś na jesień.
|
#4230 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [/QUOTE] Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:39.

dodatkowo ryba od czasu do czasu

A że oficerki wciągane, to dopiero piąty szewc zgodził się je reanimować (czyli całą podeszwę odczepił i zszył poszycie od środka, bo pierwszy szewc-idiota przeciął mi tę skórę tuż za paluchem, tam gdzie się but zgina przy chodzeniu 

zdecydowanie będą pasować