Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 14:43   #3241
kala__20
Wtajemniczenie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej a ja pakuje i pakuje

Jak wiecie Adaś od wtorku wieczora jest u moich tesciów. Dzis dzwoni do mnie teściowa i mowi że ona się zwalnia z pracy i będzie się Adasiem zajmować na stałe ze ona jest w nim zakochana i nam go nie odda Kurczaczek mały jak to ona mowi
no bo fajowy jest

moja Mela zaczęła się ruszać. Odkryła, że można się na prostych rękach odpychać do tyłu i tak jeździ po podłodze. No i na prostych rękach wokół własnej osi się przesuwa. Ale do przodu nie umie I co dziwne woli na gołym parkiecie leżeć niż na tych piankach

zagoniłam małża do odkurzania Bo pełno moich włosów wszędzie. Kurde tak mi wypadają, że już nie wiem co z nimi zrobić

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

młodej podoba się moja stopa w skarpecie próbuje ściągać właśnie całe lato na bosaka chodziłam to zdziwiona teraz

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

a jeszcze... kupujecie jakieś śpiworki do wózka na zimę? Bo nie wiem czy jest sens?
Stary 2013-09-12, 14:58   #3242
dzika_kaka
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez villemi Pokaż wiadomość
jakis strasznych zwisow nie mam, ale takie sie jakies bezksztaltne i duzo mniejsze zrobily
chyba bedzie trzeba w jakis krem zainwestowac
A smarowałaś się w ciązy albo podczas karmienia?

Cytat:
Jak wiecie Adaś od wtorku wieczora jest u moich tesciów. Dzis dzwoni do mnie teściowa i mowi że ona się zwalnia z pracy i będzie się Adasiem zajmować na stałe ze ona jest w nim zakochana i nam go nie odda Kurczaczek mały jak to ona mowi
Jakbym miała fajną teściową to mogłabym pójść na taki układ

Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość
moja Mela zaczęła się ruszać. Odkryła, że można się na prostych rękach odpychać do tyłu i tak jeździ po podłodze. No i na prostych rękach wokół własnej osi się przesuwa. Ale do przodu nie umie I co dziwne woli na gołym parkiecie leżeć niż na tych piankach

zagoniłam małża do odkurzania Bo pełno moich włosów wszędzie. Kurde tak mi wypadają, że już nie wiem co z nimi zrobić

a jeszcze... kupujecie jakieś śpiworki do wózka na zimę? Bo nie wiem czy jest sens?
Ewka ma tą samą technikę Wydaje mi się, że po prostu się ślizga wygodniej po parkiecie więc stąd taki wybór.
Plus u nas gibanie się na czworakach i pompki od wczoraj

Mi jakoś przestały już tak strasznie wypadać. Same z siebie. I odrosło ich sporo. I niestety wyglądam przez to jak debil bo w okolicach, gdzie się robią zakola ja mam takie sterczące odrośnięte krótkie kłaki, których niczym nie mogę przyklepać

Ja mam śpiworek od spacerówki, to raczej wystarczy.

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 15:10   #3243
villemi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
A smarowałaś się w ciązy albo podczas karmienia?
.
no wlasnie nie, to bardzo zle?
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 15:11   #3244
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
no bo fajowy jest

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

młodej podoba się moja stopa w skarpecie próbuje ściągać właśnie całe lato na bosaka chodziłam to zdziwiona teraz

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

U nas Adaś najpierw zaczął się obracać na brzuszku i pełzać do tyłu.
Później zaczął się podnosić na czworaka i takie śmieszne ruchy wykonywał jakby chciał raczkować do przodu a nie mógł, później zaczął pełzać już do przodu po całym mieszkaniu od pełzania do raczkowania to szybko przeszedł no a teraz raczkuje i wstaje wszędzie jak się gdzieś złapie no i jak się czegoś trzyma to sobie chodzi. A ostatnio przyuważyłam ze sam sobie siada
Myśle ze u was też już teraz z górki pójdzie.

Co do włosów mam to samo a ze jeszcze farbuje na czarno prostuje i susze to strasznie mi wypadają.

Co do śpiworka nie wiem
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 15:21   #3245
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi jakoś przestały już tak strasznie wypadać. Same z siebie. I odrosło ich sporo. I niestety wyglądam przez to jak debil bo w okolicach, gdzie się robią zakola ja mam takie sterczące odrośnięte krótkie kłaki, których niczym nie mogę przyklepać

Ja mam śpiworek od spacerówki, to raczej wystarczy.
mi też sporo odrosło i też mam takie krótkie z przodu. I mi sterczą i też nie wiem co z nimi zrobić. Teraz i tak jest lepiej niż było, ale i tak na podłodze jest ich ful

my do spacerówki mamy tylko taki ochraniacz jakby. Się go przypina na wierzch. Ale t raczej od wiatru chroni

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

Cytat:
U nas Adaś najpierw zaczął się obracać na brzuszku i pełzać do tyłu.
Później zaczął się podnosić na czworaka i takie śmieszne ruchy wykonywał jakby chciał raczkować do przodu a nie mógł, później zaczął pełzać już do przodu po całym mieszkaniu od pełzania do raczkowania to szybko przeszedł no a teraz raczkuje i wstaje wszędzie jak się gdzieś złapie no i jak się czegoś trzyma to sobie chodzi. A ostatnio przyuważyłam ze sam sobie siada
Myśle ze u was też już teraz z górki pójdzie.

Co do włosów mam to samo a ze jeszcze farbuje na czarno prostuje i susze to strasznie mi wypadają.
mówisz

ja właśnie dlatego jeszcze nie farbowałam. Więc przez całą ciążę do teraz to mi odrosły tak, że mam mój naturalny kolor ale próbuję z tym żyć
Stary 2013-09-12, 15:38   #3246
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
mi też sporo odrosło i też mam takie krótkie z przodu. I mi sterczą i też nie wiem co z nimi zrobić. Teraz i tak jest lepiej niż było, ale i tak na podłodze jest ich ful

my do spacerówki mamy tylko taki ochraniacz jakby. Się go przypina na wierzch. Ale t raczej od wiatru chroni

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ----------

mówisz

ja właśnie dlatego jeszcze nie farbowałam. Więc przez całą ciążę do teraz to mi odrosły tak, że mam mój naturalny kolor ale próbuję z tym żyć

Ja farbuje na czarno a z natury mam blond więc raczej jakos nie widzę siebie z blond odrostami na pół głowy dlatego całą ciąże normalnie farbowałam.
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 15:59   #3247
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Majka! Czy to sojowe "mleko" można gotować?
można

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
głupiaś Wysłać ci nagie zdjęcie
poka poka

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość

jeszcze nie poszłam.
Powiem Wam coś.
Specyfiką pracy mojego tzta jest to ze jeździ na wycieczki. I najczęściej na te wycieczki jeżdżą też inni ludzie. No i wkur.via mnie strasznie jak po takiej wycieczce M wkleja na swoim profilu zdjęcia lasek które też tam były Jestem zazdrośnik, no ale nie moge noooooo
no nie dziwię się, zatłukłabym dziada

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość

to się jeszcze pochwalę że mamy 9 miesięcy
Goba dla Adasia
STO LAT dla Jana i Adama

Cytat:
wino wypije, ale wodki i innych mocniejszych alkoholi nie rusze
chyba muje kubki smakowe sie odzwyczaily
moje nic a nic się nie odzwyczaiły

Cytat:
a wlasnie co do cyckow: u nas juz chyba jakos 2 tydzien nie karmienia i jak patrze w lustro to nie moge uwierzyc w to co widze jakis strasznych zwisow nie mam, ale takie sie jakies bezksztaltne i duzo mniejsze zrobily
a weź mi nawet nie mów kurczą się i kurczą końca nie widać

Cytat:
Dzis dzwoni do mnie teściowa i mowi że ona się zwalnia z pracy i będzie się Adasiem zajmować na stałe ze ona jest w nim zakochana i nam go nie odda Kurczaczek mały jak to ona mowi
zabrałabym malca w te pędy

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

jestem po pracy jeszcze tylko jutro i weekend kurcze powiem wam, że jak się pracuje to czas tak zapierdziela że szok przecież to już połowa września
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 16:03   #3248
sanetka
Zakorzenienie

Byłyśmy na ćwiczeniach, płacz straszny ale okazało się że przy przemieszczaniu robi użytek tylko z prawej ręki a dla odmiany przy próbach raczkowania blokuje lewą nogę. Trzeba nad tym popracować żeby potem nie było problemów

Jeszcze zachrypła że głosu nie może z siebie wydobyć, lekarz nas nie przyjął bo masa ludzi z chorymi dziećmi

Edytowane przez sanetka
Czas edycji: 2013-09-12 o 16:14
sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 16:15   #3249
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

mi też jeszcze wypadają

ja śpiworka nie kupuję, w sumie po co
nie wiem jak takie coś wygląda nawet i jak się to używa w spacerówce gdzie dziecko przecież już siedzi?

mąż musiał wyjechać i będzie w nocy
mam nadzieję że jakoś dam radę bo z Janem kiepsko
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 16:59   #3250
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Przyjmijmy wersję oficjalną jako wiążącą. Czy szanowny małżonek jest już w tą wiedzę wyposażony?
Jeszcze nie, bo z pracy nie wrócił, ale zna moje oficjalne stanowisko

Cytat:

Te zawyżające średnią wiekową czasem wpadają na genialny pomysł, żeby go swatać ze swoimi córkami. Zwłaszcza taka jedna pani z Lublina. Nawet z każdej delegacji M wraca z siatką browarów od niej. Ale jeszcze mnie nie rzucił. Znaczy się jednak kocha mnie mimo wszystko bardziej niż browary
Ale wiesz skoro trzeba córkę swatać to chyba nie jest dla Ciebie zagrożeniem. Chyba, że to jakaś księżniczka ukryta na wieży

Cytat:
Jakoś mi ta koncepcja nie pobudza kubków smakowych
Moich też nie, ale w końcu to nie o nie się rozchodzi

Cytat:
Miałam z tej serii mydło do rąk, chyba zielona herbata ale nie jestem pewna. Tak mi pachniało jakoś. Zielona flaszka. Boskie Zaraz zguglam.

Apdejt
Ja jednak nie miałam z tej serii.
http://www.colgate.pl/app/Colgate/PL...edient=Default
Co by nie było - za☠☠☠iaszcze jest to zielone!
Muszę wypróbować.
A ten o którym piszę to ten:
http://www.colgate.pl/app/PalmoliveE...el/Energy.cwsp

Cytat:
Mi już dawno przestały. Piłam skrzyp, pokrzywę, łykałam suplementy dla kobiet karmiących. Nie wiem czy to miało wpływ czy po prostu samo przeszło.

Cytat:
Mam w komplecie do spacerówki także kupować nie będę.

Cytat:
I niestety wyglądam przez to jak debil bo w okolicach, gdzie się robią zakola ja mam takie sterczące odrośnięte krótkie kłaki, których niczym nie mogę przyklepać
Witaj w klubie - mam identycznie

Cytat:
mi też jeszcze wypadają

ja śpiworka nie kupuję, w sumie po co
nie wiem jak takie coś wygląda nawet i jak się to używa w spacerówce gdzie dziecko przecież już siedzi?
To jest taki ochraniacz na nóżki i pas, wydaje mi się, że fajny na dłuższe spacery jak jest mróz. Bez problemu się odpina. No chyba, że nasze dzieci będą już biegać to wtedy chyba rzeczywiście może się nie przydać
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 17:07   #3251
dzika_kaka
Zakorzenienie

Od paru godzin nie pada i jest piękne słońce a my w domu bo najpierw mój łeb (ładnie wyszło, uff) a teraz Ewka śpi
Chyba skoczymy do kerfa jak się obudzi. Mam ślinotok na dobrą parzoną kawę i hummus z pitą. Biedra i Lidl nie sprostają moim oczekiwaniom w dniu dzisiejszym

Cytat:
no wlasnie nie, to bardzo zle?
A to zależy
Ja się smaruję cyckowo 2 razy dziennie od wieku dojrzewania, bo mi cycki szybko urosły i to mnie uratowało przed brakiem rozstępów z tego tytułu. I tak mi już zostało. Jak mycie zębów Co nie zmienia faktu, że po karmieniu chyba i tak będę szukać cycków gdzieś przy podłodze

Cytat:

Muszę zobaczyć ten swój ale mam wrażenie, że jest albo na misiu albo na grubym polarze. Powinno wystarczyć.

A ja zaczęłam farbować dopiero teraz. Bo wcześniej to raczej miałam swój naturalny. Niestety lata lecą, Ewka siwych włosów mi przysporzyła także trza było się ogarnąć

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
można

a weź mi nawet nie mów kurczą się i kurczą końca nie widać

kurcze powiem wam, że jak się pracuje to czas tak zapierdziela że szok przecież to już połowa września

A wczoraj kupiłam w Rossmanie bo akurat było w promocji i oszczędziło mi to wycieczki do biedy ale stwierdzam, że to z biedry mi bardziej smakuje.

Mi i tak zapierdziela. Przed chwilą był poniedziałek a tu już piątek prawie

Ej wiecie co, na mózg mi się rzuciło. Chodzi za mną od paru miesięcy jeden pierścionek, kompletnie nie w moim stylu, cenowo też mi nie pasuje Ale tak mi chodzi, że chyba zacznę na niego zbierać
http://www.yes.pl/38111-pierscionek-...Z-000-Y01-3235

Stary 2013-09-12, 17:09   #3252
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
Byłyśmy na ćwiczeniach, płacz straszny ale okazało się że przy przemieszczaniu robi użytek tylko z prawej ręki a dla odmiany przy próbach raczkowania blokuje lewą nogę. Trzeba nad tym popracować żeby potem nie było problemów
a co to za ćwiczenia? bo mój też lekko powłóczy lewą stroną przy pełzaniu i nie wiem czy się niepokoić czy przejdzie samo

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Muszę wypróbować.

To jest taki ochraniacz na nóżki i pas, wydaje mi się, że fajny na dłuższe spacery jak jest mróz. Bez problemu się odpina. No chyba, że nasze dzieci będą już biegać to wtedy chyba rzeczywiście może się nie przydać

mam taki sam albo podobny, nie chce mi się wstawać potwierdzam, pachnie bosssko

też mam te ochraniacze do spacerówek fajne to jest, z Juniorem dość długo używałam, na pewno na tą i następną zimę się przyda. Może i będą biegać ale raczej nie na tyle sprawnie, żeby poruszać się np po śniegu a wiadomo że jak się siedzi i nie rusza to jest zimniej więc dziecko przykryć trzeba. Można oczywiście kocykiem, ale kocyk nie ochroni przed wiatrem czy śniegiem
Stary 2013-09-12, 17:11   #3253
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
ale zna moje oficjalne stanowisko

Ale wiesz skoro trzeba córkę swatać to chyba nie jest dla Ciebie zagrożeniem.

Brawo dla tej pani

Ale ja nie wiem czy ona wie Bo wiesz... z drugiej strony moja mama też może próbować mnie zaocznie swatać (no teraz już mniej, bo dziecko i w ogóle) ale generalnie nikt jej nie zabroni. Tudzież przekupstwa

Sztachnę się przy najbliższej okazji.

Stary 2013-09-12, 17:14   #3254
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam ślinotok na dobrą parzoną kawę i hummus z pitą. Biedra i Lidl nie sprostają moim oczekiwaniom w dniu dzisiejszym

A to zależy
Ja się smaruję cyckowo 2 razy dziennie od wieku dojrzewania, bo mi cycki szybko urosły i to mnie uratowało przed brakiem rozstępów z tego tytułu. I tak mi już zostało. Jak mycie zębów Co nie zmienia faktu, że po karmieniu chyba i tak będę szukać cycków gdzieś przy podłodze

Ej wiecie co, na mózg mi się rzuciło. Chodzi za mną od paru miesięcy jeden pierścionek, kompletnie nie w moim stylu, cenowo też mi nie pasuje Ale tak mi chodzi, że chyba zacznę na niego zbierać
http://www.yes.pl/38111-pierscionek-...Z-000-Y01-3235
mniam mniam

ja nadal jestem zdania że genów żaden krem-cud nie oszuka co ma być to będzie

serio serio kompletnie nie w moim stylu
Stary 2013-09-12, 17:21   #3255
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

w naszej spacerówce jest taka osłonka, zawsze można pod nią dać jeszcze koc to chyba już śpiworek niepotrzebny
http://www.bobowozki.pl/images/TakoLaret2012_rys2.jpg

Cytat:
a co to za ćwiczenia? bo mój też lekko powłóczy lewą stroną przy pełzaniu i nie wiem czy się niepokoić czy przejdzie samo
Jan mówiąc szczerze za to głównie odpycha się tylko prawą stopą ale myślałam że to normalne że jedna ze stron silniejsza ale teraz już nie wiem
może przy okazji spytam sąsiada

z Janem kiepściutko
nie miał siły nawet się na mnie wspiąć jak zwykle, padł głową na mój brzuch i koniec, a głowa taka ciepła że poleciałam po termometr i 37.5 już ma

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Ma_majka tak miałam spytać z czystej ciekawości dlaczego tą kaszkę nestle na wodzie robisz a nie na mm?
Stary 2013-09-12, 17:42   #3256
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
w naszej spacerówce jest taka osłonka, zawsze można pod nią dać jeszcze koc to chyba już śpiworek niepotrzebny
To w takim razie ja piszę o takiej osłonce, mam podobną W sumie racja śpiworek to co innego

Cytat:

z Janem kiepściutko
nie miał siły nawet się na mnie wspiąć jak zwykle, padł głową na mój brzuch i koniec, a głowa taka ciepła że poleciałam po termometr i 37.5 już ma
Biedulek Mam nadzieję, że przejdzie szybko.

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Ale ja nie wiem czy ona wie Bo wiesz... z drugiej strony moja mama też może próbować mnie zaocznie swatać (no teraz już mniej, bo dziecko i w ogóle) ale generalnie nikt jej nie zabroni. Tudzież przekupstwa
No tak

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ----------

STO LAT dla Jasia i Adasia Goby
Stary 2013-09-12, 17:47   #3257
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:

konkretnych na tę nogę to nie mam. Babeczka sprawdzała w innych ułożeniach i ruchomość tej nogi jest dobra więc na razie mam ją do samego raczkowania zachęcać i być może ta noga też się rozrusza.

Cytat:

z Janem kiepściutko

Bidulek

Stary 2013-09-12, 18:28   #3258
kala__20
Wtajemniczenie

a spodnie ocieplane jakie kupują?
Stary 2013-09-12, 18:45   #3259
villemi
Zadomowienie

Cytat:
no ja nie mam pojecia, jeszcze sie nie rozgladalam za nimi
Stary 2013-09-12, 18:48   #3260
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jeszcze nie myślę o zimie Jak trafię coś ciekawego to kupię, ale specjalnie jeszcze się za nimi nie rozglądałam.
Stary 2013-09-12, 19:50   #3261
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
konkretnych na tę nogę to nie mam. Babeczka sprawdzała w innych ułożeniach i ruchomość tej nogi jest dobra więc na razie mam ją do samego raczkowania zachęcać i być może ta noga też się rozrusza.
a jak masz ją zachęcać do raczkowania?

Cytat:
ja tak samo nic konkretnego nie mam na oku
planuję kupić po prostu kombinezon 2-częściowy ale to jak trafię jakąś fajną okazję
Stary 2013-09-12, 20:19   #3262
villemi
Zadomowienie

w Kauflandzie pampersy po 48zl, 4 po 84 sztuki, 4+ po 74 sztuki
Stary 2013-09-12, 20:23   #3263
sanetka
Zakorzenienie

Cytat:
a jak masz ją zachęcać do raczkowania?

ja tak samo nic konkretnego nie mam na oku
planuję kupić po prostu kombinezon 2-częściowy ale to jak trafię jakąś fajną okazję
Jak leży na brzuszku albo się czołga to podnosić ją dłonią pod brzuszkiem i podginać nóżki żeby się opierała na kolanach. Dziś po jakimś czasie ćwiczeń zaczęła łapać o co chodzi

Stary 2013-09-12, 20:39   #3264
dzika_kaka
Zakorzenienie

Zapomniałam wcześniej napisać, że Jagnna nie ma fifirifi w nowym vip roomie hotelowym

I zapomniałam pochwalić moje dziecko - spała dziś 2 razy po prawie 2h. Matka zdążyła skończyć kolczyki, pofarbować włosy, sieknąć manikjure i pedikjure i wydepilować wąs I nadal wyglądam jak kupa

Cytat:
mniam mniam

serio serio kompletnie nie w moim stylu
Wyszło pycha

W moim też nie. Kompletnie. Nie wiem co mi odwaliło. No ale podoba mi się

Cytat:

z Janem kiepściutko
To ja mam mniej więcej takie to to właśnie. Moje jest grube więc wydaje mi się, że styknie.

Zdrówka dla Jana!

Cytat:
W ostatniej paczce ciuchowej od mojej mamy mam fajne portki przejściowe trochę grubsze. Bo tak docelowo to będę polowac na jakiś dwuczęściowy kombinezon. No i w sobotę bym chciała jakichś portek na ciuchach poszukać, bo mam wrażenie, że na nóżkach ją już na te temperatury ubieram za lekko.

Cytat:
w Kauflandzie pampersy po 48zl, 4 po 84 sztuki, 4+ po 74 sztuki
Kaufland mnie na swoje promocje więcej nie skusi
Jak i c&a

Cytat:
Jak leży na brzuszku albo się czołga to podnosić ją dłonią pod brzuszkiem i podginać nóżki żeby się opierała na kolanach. Dziś po jakimś czasie ćwiczeń zaczęła łapać o co chodzi
Spróbuję Ewcię tak jutro poaktywizować.

Stary 2013-09-12, 20:54   #3265
villemi
Zadomowienie

Dzika a jakie kremy cyckowe polecasz? chyba kiedys pisalas, ale ja nie pamietam
Stary 2013-09-12, 20:55   #3266
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!

Cytat:
to się jeszcze pochwalę że mamy 9 miesięcy
Goba dla Adasia
sto lat dla Jana i Adasia

Nie mam weny ostatnio Zgadzam się z Majką, że czas zapierdziela masakrycznie odkąd się do pracy wróciło... Ale dobra, niech ten wrzesień się już kończy, to może się uspokoi w szkole w końcu
Stary 2013-09-12, 20:58   #3267
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak się robi takie placki ?

Za mną chodzi pomidorówka

Rosół bez smaku, bo wczorajszy czy tak wyszedł?
Pisałam jakąś stronę wcześniej przepis Jagnnie
No właśnie pomidorówkę z niego zrobiłam.
A bez smaku bo się kapnęłam, że próbowałam przed posoleniem Wyszedł bardzo pyszny A jako pomidorowa jest jeszcze lepszy, no i Franek wcinał
(a rosoły z poprzedniego dnia mają taką właściwość że smak tracą? )

Cytat:
Zachodzę w głowę po co tam majonez

O. I jeszcze pizzerię mają

A mój się zajmuje programem kadrowo-płacowym a wiadomo kto pracuje w działach kadrowo-płcowych... BABY
Majonez bo jakiś tłuszcz trzeba mieć. W cieście znaczy się
A mają pizzerię I parę innych dobrych knajp
czekaj czekaj, a czy Ty nie pracowałaś w kadrach? Skąd masz tżta?

Cytat:
Jagnna, Moonie ale macie fajnie
Mamy

Cytat:
Miałam z tej serii mydło do rąk, chyba zielona herbata ale nie jestem pewna. Tak mi pachniało jakoś. Zielona flaszka. Boskie Zaraz zguglam.
Boskie jest, verbena chyba, miałam i pachnie tak, że myłam ręce co pół godziny

Cytat:
Mam taką osłonkę kitową do wózka, ale śpiworek też zabudżetowałam Taki fajny z owcą w środku, bo ta osłonka to taka raczej niegrzejąca i na jesień. A śpiworek do sanek też się przyda i na spacery zimowe

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Dzika a jakie kremy cyckowe polecasz? chyba kiedys pisalas, ale ja nie pamietam
Ja nie Dzika, ale u mnie krem do cycków Palmersa zdziałał cuda na zwiotczałe cycki po poporodowym nawale, teraz są takie same jak przed ciążą mimo dalszego karmienia. niestety również tak samo małe :/
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 21:04   #3268
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki, będę próbować w takim razie Jana motywować
chociaż przyznam że ostatnio kilka razy sam przyjął pozycję do raczkowania, tyle że się gibał i nie szedł do przodu
Stary 2013-09-12, 21:06   #3269
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
Pisałam jakąś stronę wcześniej przepis Jagnnie
No właśnie pomidorówkę z niego zrobiłam.
A bez smaku bo się kapnęłam, że próbowałam przed posoleniem Wyszedł bardzo pyszny A jako pomidorowa jest jeszcze lepszy, no i Franek wcinał
(a rosoły z poprzedniego dnia mają taką właściwość że smak tracą? )
A rzeczywiście - nie zauważyłam

Rzeczywiscie rosół bez soli to tak średnio smaczny

To znaczy może nie do końca traci smak, ale pierwszego dnia jest zawsze lepszy jak dla mnie niż drugiego i myślałam, że o to Ci chodzi

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
Ja nie Dzika, ale u mnie krem do cycków Palmersa zdziałał cuda na zwiotczałe cycki po poporodowym nawale, teraz są takie same jak przed ciążą mimo dalszego karmienia. niestety również tak samo małe :/
Jak karmicie to jeszcze niestety nie koniec niespodzianek. Oczywiście życzę Wam, żeby zostały piękne i jędrne. Ale ja jak skończyłam odciągać to już takie mniej fajne się zrobiły. Na moje szczęście za dużo mi w ciąży nie urosły to nie mam pustych worków, bo jak by tak było to już chyba bym zbierała na dr Szczyta

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2013-09-12 o 21:07
Stary 2013-09-12, 21:17   #3270
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

Jan mówiąc szczerze za to głównie odpycha się tylko prawą stopą ale myślałam że to normalne że jedna ze stron silniejsza ale teraz już nie wiem
może przy okazji spytam sąsiada

z Janem kiepściutko

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Ma_majka tak miałam spytać z czystej ciekawości dlaczego tą kaszkę nestle na wodzie robisz a nie na mm?
no właśnie taką osłonkę mam tylko że moja jest ocieplana, w sensie że ma jakąś watolinę w środku

spytaj koniecznie!

zdrówka życzę Jasiulkowi

ponieważ bo, jak zaczynałam dawać Małemu kaszkę to był tylko na cycu jeśli chodzi o mleko i nie chciałam jeszcze dawać mm, no i tak się przyzwyczaił do tej kaszki na wodzie, że z mm później już nie chciał, a mi też specjalnie nie zależy bo mleka pije wystarczająco

Cytat:
ja chyba kupię kombinezon 1-częściowy, mam też samą kurteczkę, Daśko dostał w prezencie jeszcze tamtej zimy

Cytat:
Zapomniałam wcześniej napisać, że Jagnna nie ma fifirifi w nowym vip roomie hotelowym

I zapomniałam pochwalić moje dziecko - spała dziś 2 razy po prawie 2h. Matka zdążyła skończyć kolczyki, pofarbować włosy, sieknąć manikjure i pedikjure i wydepilować wąs I nadal wyglądam jak kupa

W moim też nie. Kompletnie. Nie wiem co mi odwaliło. No ale podoba mi się
uuuu szkoda ((

chyba goopia a nie kupa

a mi się nie podoba
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości