Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2012 Ma - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-11, 22:25   #3211
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość
Otwórz sobie drugie. Jutro też jest dzień
Kończe pic drugie właśnie i mam ochote na ciąg dalszy a brak zostało tylko whisky i mastika ale whisky bez coli nie wypije a mastiki bez soku tez nie.
I lipa bo soku i coli brak a lenia mam i nie chce mi się do żabki poginać
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 22:30   #3212
jagnna
Zakorzenienie

Dot.: Już do raczków rwie się dziatwa, choć to sztuka jest niełatwa. Mamusie XI-XII 2

Cytat:
Weź jej wytłumacz łopatologicznie, że nie ma z czego schuść, jak już naocznie wiesz jaki ma gabaryt. Bo mi i Majce coś nie wierzy
głupiaś Wysłać ci nagie zdjęcie

Cytat:
Sama mogę ewentualnie worek se kupić, będę wyglądać tak samo twarzowo jak w każdej innej części garderoby
bo ładnemu we wszytskim ładnie

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
no siedzę i kończę pić piwo

Cytat:
Gdzie jest Goba?
włacha

jagnna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 22:34   #3213
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Weź jej wytłumacz łopatologicznie, że nie ma z czego schuść, jak już naocznie wiesz jaki ma gabaryt. Bo mi i Majce coś nie wierzy
Jeśli chcesz, to mój tż jest aktualnie w ojczyźnie primarka i wraca w sobote, mogę go wykorzystać do zakupienia trójpaczka tylko nie pamiętam czy jest taniej niż na allegro

Cytat:
Napisane przez jagnna Pokaż wiadomość
wzięłam aparat, alem się zagadała i leżał zapomniany na stoliku. Ustawiamy się na spacer, więc wtedy się uwiecznimy
i jeszcze gabinet z tym takim odchudzającym turbo czymś tam co kiedyś pisałyście
aaaj tam
a ja mam głód lumpeksowy może tu w okolicy jakiś będzie
tyle miłych słów
ale serio placek z majonezu mnie powalił daj przepisa
a łazienka tak, dokładnie o tą mi chodzi zrobię nornicy surwiwal, zobaczymy kto jest większym kozakiem
jestem za, jurajski wózkowy off-raod
mój przeleżał podobnie porzucony na parapecie
Zrobimy sobie sesję w polu kukurydzy

Jak znajdziesz lumpa to daj znać potem gdzie, bo się rozglądałam i na moje oko nie ma ale a nóż widelec, bo mnie też tęskno za łowami

przepis:
1 szklanka pszennej, 3/4 ziemniaczanej (nie miałam, dałam pszenną), 3 jajka, szklanka cukru (dałam ciemny muscavado stąd ten kolor i posmak), można dać aromat jakiś do ciast, łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżki majonezu. Wymieszać (tzn tam coś było o ubijaniu jajek z cukrem a potem dosypaniu reszty, ja to zwyczajnie wszystko wymieszałam...). 170 stopni, 50 minut i voila. I na górę polewa czekoladowa z rozpuszczonej mlecznej, albo co tam kto lubi I oblizać garnek

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Kończe pic drugie właśnie i mam ochote na ciąg dalszy a brak zostało tylko whisky i mastika ale whisky bez coli nie wypije a mastiki bez soku tez nie.
Jestem zacofana, nie wiem co to mastika

Cytat:
Ej, ale serio jesteś drobna
moonie_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-11, 22:42   #3214
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moonie_85 Pokaż wiadomość
Jak znajdziesz lumpa to daj znać potem gdzie,

przepis:

będę jutro szukać. WŁączę mój lumpowy radar

ooo dziękować, jak wrócę to zrobie

wysłać Ci nagie zdjęcie

Nie, no ja nie mówie ze jestem gruba, ale te 5kg mniej bym chciała ważyć

Jurackie powietrze dobrze działa na Ule bo śpi i śpi... normalnie to się powinna obudzić już 40 minut temu
A w ogóle to wyżeram Ulkowe Miśkopty nie poszłam na kolację do restauracji, bo nie byłam głodna, a teraz jestem, a restorante zamknięta

Stary 2013-09-11, 22:43   #3215
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
Że zacytuję sama siebie..
Pokrzywka, czy Ty lek na żołądek chcesz chlapnąć, czy gugyl mi gada głupoty?
Stary 2013-09-11, 22:44   #3216
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:

o proszę
MASTIKA - to tez aperitifowa wódka z rodziny wódek anyżkowych. Produkowana w Grecji i Bułgarii, popularna na Cyprze. Ma charakterystyczny słodowy smak. Posiada dodatek żywicy, dlatego, że poza olejkiem anyżkowym zaprawiana jest też mastyksem (aromatyczna żywica pnia pistacji mastyksowej, używana na Bliskim Wsch. do żucia, na Zach. przy charakteryzacji np.: w teatrze i w farmacji). Mastika jest dość mocna i zawiera ok. 50% alkoholu. Pija się ją z dodatkiem lodu.

Z tym że ja zadnej wódki bez soku nie wypije
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2013-09-11, 22:47   #3217
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
A w ogóle to wyżeram Ulkowe Miśkopty nie poszłam na kolację do restauracji, bo nie byłam głodna, a teraz jestem, a restorante zamknięta
Pizzeria Jurajska, mają pyszne pizze i miłe ceny. I dowożą za free od 20 zeta. To ta pizzeria, przy której dzisiaj skręcałaś.
http://pizzeriajurajska.pl/
niby do 22 dzisiaj, ale czasami są otwarci dłużej, spróbuj jak głodnaś

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
o proszę
MASTIKA - to tez aperitifowa wódka z rodziny wódek anyżkowych. Produkowana w Grecji i Bułgarii, popularna na Cyprze. Ma charakterystyczny słodowy smak. Posiada dodatek żywicy, dlatego, że poza olejkiem anyżkowym zaprawiana jest też mastyksem (aromatyczna żywica pnia pistacji mastyksowej, używana na Bliskim Wsch. do żucia, na Zach. przy charakteryzacji np.: w teatrze i w farmacji). Mastika jest dość mocna i zawiera ok. 50% alkoholu. Pija się ją z dodatkiem lodu.

Z tym że ja zadnej wódki bez soku nie wypije
brzmi jakby było dobre
Stary 2013-09-11, 22:57   #3218
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Bo jest slodka i dobra i o dziwo zamrożona mastika ma w sobie takie drobniutkie kryształki lodu
Adam
56 cm
3600 g

Stary 2013-09-11, 23:21   #3219
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Pizzeria Jurajska, mają pyszne pizze i miłe ceny. I dowożą za free od 20 zeta. To ta pizzeria, przy której dzisiaj skręcałaś.
http://pizzeriajurajska.pl/
niby do 22 dzisiaj, ale czasami są otwarci dłużej, spróbuj jak głodnaś

---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

brzmi jakby było dobre
dziś już nie, zapchałam sie skutecznie miśkoptami
ale jutro, łaj not
Czyli reasumując, plan na jutro- znaleźć lumpa i zeżreć pizzę

Ide spać.
Zamówiłam sobie jutro siostrę co by mi kupiła Dady

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Ide spać.
jeszcze nie poszłam.
Powiem Wam coś.
Specyfiką pracy mojego tzta jest to ze jeździ na wycieczki. I najczęściej na te wycieczki jeżdżą też inni ludzie. No i wkur.via mnie strasznie jak po takiej wycieczce M wkleja na swoim profilu zdjęcia lasek które też tam były Jestem zazdrośnik, no ale nie moge noooooo

Edytowane przez jagnna
Czas edycji: 2013-09-11 o 23:28
Stary 2013-09-11, 23:26   #3220
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
jeszcze nie poszłam.
Powiem Wam coś.
Specyfiką pracy mojego tzta jest to jeździ na wycieczki. I najczęściej na te wycieczki jeżdżą też inni ludzie. No i wkur.via mnie strasznie jak po takiej wycieczce M wkleja na swoim profilu zdjęcia lasek które też tam były Jestem zazdrośnik, no ale nie moge noooooo
Też zazdrośnik ze mnie, dlatego dziękuję Bogu, że mój małż pracuje w zdominowanej przez mężczyzn branży... ale to i tak praca ala marynarz, jakbym mu nie ufała to bym ocipiała ze stresu. A ufam, mam nadzieję że nie naiwnie
Stary 2013-09-11, 23:34   #3221
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Też zazdrośnik ze mnie, dlatego dziękuję Bogu, że mój małż pracuje w zdominowanej przez mężczyzn branży... ale to i tak praca ala marynarz, jakbym mu nie ufała to bym ocipiała ze stresu. A ufam, mam nadzieję że nie naiwnie
no ja też ufam, ale i tak mnie to wpier*ala
A może to chodzi nie tyle o niego, co o sytuację? Że mnie tam nie ma?
Weź tu zrozum babę

Teraz już idę spać definitywnie

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

I musze się oduczyć przeklinania
mua!

Stary 2013-09-12, 08:29   #3222
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
Kala kiedy wrzucisz jakieś fotki ? Nie widzieliśmy jeszcze Ciebie ani twojej córki
kurczę ostatnio coś zapominam robić zdjęcia. Małej jeszcze czasami pstrykam, ale swoje to mam ostatnie chyba z chrzcin czyli z kwietnia bo z reguły w domu chodzę jak szmatławiec, więc do zdjęć się nie nadaję
Cytat:
Ja mam pomrożone te obiaki a la T'ai () ale coś Ewce nie podchodzą Jak ma świeże, z tego co my, to wcina. A takich przygotowanych wcześniej nie bałdzo. A mi się nie chce codziennie gotować itp. Bo my nie zawsze jemy obiad. Jestem beznadziejną panią domu i ignorantem żywieniowym Pewnie dlatego jestem taka gruba Idę oszamać zdrowy brzuszek, a propos jedzenia
To dokładnie tak jak u nas Myślałam, że tylko ja tak mam Z reguły jemy coś co się robi szybko
Cytat:
Powiem Wam coś.
Specyfiką pracy mojego tzta jest to ze jeździ na wycieczki. I najczęściej na te wycieczki jeżdżą też inni ludzie. No i wkur.via mnie strasznie jak po takiej wycieczce M wkleja na swoim profilu zdjęcia lasek które też tam były Jestem zazdrośnik, no ale nie moge noooooo
mój na szczęście nigdzie nie jeździ. I do tego ma branżę co sami praktycznie faceci
Stary 2013-09-12, 09:20   #3223
jagnna
Zakorzenienie

Bu!

Stary 2013-09-12, 09:34   #3224
moonie_85
Wtajemniczenie

Hej!
słońce świeci!
Stary 2013-09-12, 09:38   #3225
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Hej!
słońce świeci!
tylko jak długo

Stary 2013-09-12, 09:47   #3226
moonie_85
Wtajemniczenie

Cytat:
tylko jak długo
Oby wystarczająco
Stary 2013-09-12, 10:27   #3227
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Evening dziewczynki!

Ja mam taki zrąbany ten tydzień - nie mogę się jakoś w niego wstrzelić.. wracam ok 3 w nocy, bo jeszcze zakupy robię.. śpię do 7:30 - jak mała zaczyna się o butle dopomina.. potem ona jeszcze odpada, więc i ja się kłade.. ale to trwa do 9-10 - potem już znów pobudka i zabawa na całego! ok 13 dostaje znów butle i ma drzemkę - no to i ja idę spać.. wstajemy ok 15 i ja jestem ZJE.BA.NA - nie wiem jak ja to robię.. może gdybym ciągniem spała...
Pozatym wróciwszy do sklepu wyhaczam okazje i tak kupiłam małej żarcie o 75% tańsze (patrzyłam data przydatności jeszcze rok) i pieluchy.. i grzechotkę - bo też wyprzedaż.. robiąc na ciuchach to już w ogóle się nie wypowiem - zwłaszcza, że teraz posezonowa wyprzedaż.. małej już getry i koszulki na następne lato kupiłam..
Współczuję Tak jak piszą dziewczyny może z czasem się przestawisz. Choć w sumie ja też jestem do niczego jak tak śpię na raty. Muszę mieć przynajmniej te 6 godzin nieprzerwanego snu. Dobrze, że i tak Eva wstaje o 7:30, a nie tak jak moja o 6 rano.

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej!

Wróciłam z zebrania, padam A jeszcze mi źle, bo mały dzisiaj strasznie płakał przy usypianiu za mną Podobno dawno takiej histerii nie miał
A za tydzień znowu jakaś poj.ebana rada i znowu nie będzie mnie w porze usypiania

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Pracowalam już kilka lat na nocki i jakoś dawałam radę.. no ale wtedy dziecka nie było..

Mam pytanie - jak rozbijesz słoiczek w sklepie to musisz za to płacić?
Kiedyś jakaś babka zbiła jakiś słoik i przy mnie pytała się obsługi czy ma za niego zapłacić to jej powiedzieli, że nie. Ale może to zależy od sklepu.

Cytat:
O, mój za☠☠☠iaszczy refleks, Jagnna już napisała
Więc u nas jest krowa, jak szybko by pobiegła, to kto wie Paralotniarza może i by wyciągnęła, z szybowcem mogłaby mieć problem
To chyba lepszy byłby kary ogier

Cytat:

Zostałam odwiedzona przez Jagnnę Było super, bardzo miło spędziłam (mam nadzieję że Ty też ) czas, który nam (za) szybko zleciał. Wydawało mi się, że rozmawiam z kimś, kogo znam
Jagnna jest śliczna i drobniutka i poza piękną córeczką (która jest miniaturową Jagnną) ma też piękne oczy Ula jest uroczą, uśmiechniętą i radosną dziewczynką i szalenie miło było patrzeć jak te dwa brzdące się bawią I jak raczkuje! Franczysław zasnął w poczuciu wstydu
Moonie robi dobre placki piętnastominutówki z majonezu Ale luz, jutro oddam Franka dziadkowi i zrobię coś bardziej kalorycznego
Jagnna, mówisz o tej łazience bez tynków? Zapomniałam wspomnieć, że w niej nornica mieszka
Generalnie cieszę się, że okolica Ci się spodobała i mam nadzieję, że niebawem uskutecznimy spacer po jurajskich bezdrożach
Super, że spotkanie się udało. Zazdroszczę

Jak się robi takie placki ?

Cytat:

--
Franek już śpi, a ja zastanawiam się na co przerobić rosół, który pachnie ale nie ma smaku
Zrobiłam też pulpety z indyczego skrzydełka z rosołu, będzie miał Franek co jutro rozsmarowywać po krzesełku i okolicy
Za mną chodzi pomidorówka

Rosół bez smaku, bo wczorajszy czy tak wyszedł?

Cytat:
Ja mam pomrożone te obiaki a la T'ai () ale coś Ewce nie podchodzą Jak ma świeże, z tego co my, to wcina. A takich przygotowanych wcześniej nie bałdzo. A mi się nie chce codziennie gotować itp. Bo my nie zawsze jemy obiad. Jestem beznadziejną panią domu i ignorantem żywieniowym Pewnie dlatego jestem taka gruba Idę oszamać zdrowy brzuszek, a propos jedzenia
Jak Twoja lubi owoce to usłyszałam ostatnio radę, żeby do obiadku utrzeć jabłuszko albo dodać słoiczek z owocami.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:09   #3228
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej!
słońce świeci!
gdzie
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Współczuję Tak jak piszą dziewczyny może z czasem się przestawisz. Choć w sumie ja też jestem do niczego jak tak śpię na raty. Muszę mieć przynajmniej te 6 godzin nieprzerwanego snu. Dobrze, że i tak Eva wstaje o 7:30, a nie tak jak moja o 6 rano.

Jak Twoja lubi owoce to usłyszałam ostatnio radę, żeby do obiadku utrzeć jabłuszko albo dodać słoiczek z owocami.
ale chociaż się w nocy nie budzi gdyby moja tak spała to nie obraziłabym się gdyby wstawała o 6

gdyby mi ktoś coś takiego dał do jedzenia to bym chyba
ale też gdzieś takie coś słyszałam
Stary 2013-09-12, 11:14   #3229
jagnna
Zakorzenienie

Cytat:
Oby wystarczająco
no póki co świeci jeszcze

Cytat:
To chyba lepszy byłby kary ogier
oj Sola, Sola... ogiery ci po głowie chodzą z samego rana..

Zostałam uwięziona w pokoju Tzn. Ula śpi w wózku, ale mamy pokój na pietrze i nie ma tu windy i nie mam jak wyjść na spacer czy coś I muszę oglądać tiwi

Stary 2013-09-12, 11:20   #3230
dzika_kaka
Zakorzenienie

Ewka wywaliła na siebie stojak gimnastyczny, zarył ją w czoło, ryczała jak szalona Po minucie jej przeszło
A ja niby się wyspałam (tak się czułam o 7:20) ale teraz czuję jakby walec po mnie przejechał... Ciśnienie

Cytat:

bo ładnemu we wszytskim ładnie

Ładnemu owszem

Cytat:
Jeśli chcesz, to mój tż jest aktualnie w ojczyźnie primarka i wraca w sobote, mogę go wykorzystać do zakupienia trójpaczka tylko nie pamiętam czy jest taniej niż na allegro

przepis:
1 szklanka pszennej, 3/4 ziemniaczanej (nie miałam, dałam pszenną), 3 jajka, szklanka cukru (dałam ciemny muscavado stąd ten kolor i posmak), można dać aromat jakiś do ciast, łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżki majonezu. Wymieszać (tzn tam coś było o ubijaniu jajek z cukrem a potem dosypaniu reszty, ja to zwyczajnie wszystko wymieszałam...). 170 stopni, 50 minut i voila. I na górę polewa czekoladowa z rozpuszczonej mlecznej, albo co tam kto lubi I oblizać garnek

Spoko luz, na to samo wyjdzie jak kupię na alle

Zachodzę w głowę po co tam majonez

No właśnie!

Cytat:
wysłać Ci nagie zdjęcie
Ale się naprasza no...

Cytat:
o proszę
Brzmi trochę jak ouzo
Cytat:
Pizzeria Jurajska
O. I jeszcze pizzerię mają

Cytat:
To i ja Ci coś na pocieszenie. Robiliśmy ostatnio porządki i M znalazł jakąś starą kartę do telefonu. Wsadził o kompa obczaić co na niej i czy wywalać czy nie i co? I co? Zdjęcia jego ex w bieliźnie Nosz kur.va Co gorsza laska oczywiście szczupła Twarz miała wybitnie kiepską i cycki mniejsze od moich ale to niewielkie pocieszenie

Cytat:
Też zazdrośnik ze mnie, dlatego dziękuję Bogu, że mój małż pracuje w zdominowanej przez mężczyzn branży...
A mój się zajmuje programem kadrowo-płacowym a wiadomo kto pracuje w działach kadrowo-płcowych... BABY

Cytat:
słońce świeci!
U nas leje od rańca. Albo i od nocy

Cytat:
Ale że tak wpierniczyć to jabłko do zupki?!

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 11:44   #3231
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
To i ja Ci coś na pocieszenie. Robiliśmy ostatnio porządki i M znalazł jakąś starą kartę do telefonu. Wsadził o kompa obczaić co na niej i czy wywalać czy nie i co? I co? Zdjęcia jego ex w bieliźnie Nosz kur.va Co gorsza laska oczywiście szczupła Twarz miała wybitnie kiepską i cycki mniejsze od moich ale to niewielkie pocieszenie
jak niewielkie jak wielkie
Stary 2013-09-12, 13:02   #3232
Sola1
Zakorzenienie

Krocząc śladami Dzikiej właśnie robię porządki w szafie i nawet okazuje się, że mam w czym chodzić. To znaczy wersja oficjalna jest, że nie mam
Mam cały worek ciuchów do wywalenia i miejsce w szafie.

Cytat:
Napisane przez kala__20 Pokaż wiadomość
gdzie

ale chociaż się w nocy nie budzi gdyby moja tak spała to nie obraziłabym się gdyby wstawała o 6
Ja musiałam nad tym popracować i zdaję sobie sprawę, że może niestety tak nie być do końca świata. Dlatego nie narzekam za bardzo na tę szóstą. Wolałabym oczywiście, żeby to była 10, ale i tak jak dla mnie nie ma nic gorszego niż takie spanie na raty.

Cytat:
oj Sola, Sola... ogiery ci po głowie chodzą z samego rana..

Cytat:

A mój się zajmuje programem kadrowo-płacowym a wiadomo kto pracuje w działach kadrowo-płcowych... BABY
Jak się średnia wieku jest powyżej 50tki to bym się zbytnio nie martwiła Chyba

Cytat:

Ale że tak wpierniczyć to jabłko do zupki?!
Chyba tak. Jeszcze nie robiłam.

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Kupiłam ostatnio fajny żel po prysznic. Jak ktoś lubi orientalne zapachy, które dosyć długo się utrzymują na skórze to polecam. To znaczy nie trzyma się nie wiadomo ile, ale jak się ubieram i jeszcze jakiś czas po to go czuję. To Palmolive - Ayurjtuel energy z drzewem sandałowym i imbirem. Jeszcze jest jakiś drugi z tej serii, ale nie próbowałam.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 13:15   #3233
villemi
Zadomowienie

Hej!
u nas nocka w miare, no poza malym epizodem o 1 w nocy, gdzie Czarus sie obudzil i nnie mial zamiaru zasnac, ale pospalismy do 10 wiec wybaczam

Jagnna, Moonie ale macie fajnie
villemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 13:40   #3234
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

pozostawmy to bez komentarza

czytałam pobieżnie przyznaję bo Jan mi stęka
w nocy 2 razy płakał, przed 7 rano obudził się znów z płaczem
ululaliśmy to przysnął do 8 i znów płacz aż mi go szkoda było
nie wiedzieliśmy czy iść czy nie bo pogoda trochę z dupy ale wybraliśmy się do miasta bo potrzebowaliśmy buty dla mnie i męża
Jan dostał czapkę na teraz i rękawiczki, bo kurtki jeszcze mam
biedak godzinę w wózku spał taki zmarnowany
udało nam się bo teraz leje jak nie wiem

kaszki dziś pół miski, obiadu 5 łyżeczek
ale pół śliwki wciągnął

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

to się jeszcze pochwalę że mamy 9 miesięcy
Goba dla Adasia
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 13:43   #3235
villemi
Zadomowienie

Cytat:
ja w ciazy w ogole alkoholu nie pilam, jak karmilam to w sumie tez i teraz to mi nie przestalo smakowac, piwo to tylko slabe owocowe wypije, naawet desperadosa nie rusze, a kiedys mi strasznie smakowal
wino wypije, ale wodki i innych mocniejszych alkoholi nie rusze
chyba muje kubki smakowe sie odzwyczaily

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
za 9 miesiecy dla Jana i Adasia
Stary 2013-09-12, 13:55   #3236
kala__20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
Goba dla Adasia
Stary 2013-09-12, 14:01   #3237
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
jak niewielkie jak wielkie
Ja mam duże. Nawet bez karmienia A ta psita miała cycus zwisus mikrusus. Przynajmniej tyle z mojej przewagi

Cytat:
Krocząc śladami Dzikiej właśnie robię porządki w szafie i nawet okazuje się, że mam w czym chodzić. To znaczy wersja oficjalna jest, że nie mam

Jak się średnia wieku jest powyżej 50tki to bym się zbytnio nie martwiła Chyba

Chyba tak. Jeszcze nie robiłam.

To Palmolive - Ayurjtuel energy z drzewem sandałowym i imbirem.
Przyjmijmy wersję oficjalną jako wiążącą. Czy szanowny małżonek jest już w tą wiedzę wyposażony?

Te zawyżające średnią wiekową czasem wpadają na genialny pomysł, żeby go swatać ze swoimi córkami. Zwłaszcza taka jedna pani z Lublina. Nawet z każdej delegacji M wraca z siatką browarów od niej. Ale jeszcze mnie nie rzucił. Znaczy się jednak kocha mnie mimo wszystko bardziej niż browary

Jakoś mi ta koncepcja nie pobudza kubków smakowych

Miałam z tej serii mydło do rąk, chyba zielona herbata ale nie jestem pewna. Tak mi pachniało jakoś. Zielona flaszka. Boskie Zaraz zguglam.

Cytat:
Napisane przez villemi Pokaż wiadomość
ale pospalismy do 10 wiec wybaczam
Gdzie te czasy

Przestało padać akurat jak ja chwilę wcześniej zaczęłam robić odrosty Swoją drogą ciekawe co mi na łbie wyjdzie - pierwszy raz se sama farbuję odrosty...

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Apdejt
Ja jednak nie miałam z tej serii.
http://www.colgate.pl/app/Colgate/PL...edient=Default
Co by nie było - za☠☠☠iaszcze jest to zielone!

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 14:04   #3238
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez villemi Pokaż wiadomość
chyba muje kubki smakowe sie odzwyczaily

za 9 miesiecy dla Jana i Adasia
moje się bardzo szybko po ciąży z powrotem przyzwyczaiły

dzięki

Cytat:
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 14:09   #3239
villemi
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam duże. Nawet bez karmienia A ta psita miała cycus zwisus mikrusus. Przynajmniej tyle z mojej przewagi
a wlasnie co do cyckow: u nas juz chyba jakos 2 tydzien nie karmienia i jak patrze w lustro to nie moge uwierzyc w to co widze jakis strasznych zwisow nie mam, ale takie sie jakies bezksztaltne i duzo mniejsze zrobily
chyba bedzie trzeba w jakis krem zainwestowac
Stary 2013-09-12, 14:25   #3240
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Hej a ja pakuje i pakuje

Jak wiecie Adaś od wtorku wieczora jest u moich tesciów. Dzis dzwoni do mnie teściowa i mowi że ona się zwalnia z pracy i będzie się Adasiem zajmować na stałe ze ona jest w nim zakochana i nam go nie odda Kurczaczek mały jak to ona mowi
Adam
56 cm
3600 g

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości