Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 18:29   #1561
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Uffffff dałam 40 ml ciepłego mleczka + wpakowalam w rożek i śpi słodko moje dziecię

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 18:34   #1562
sammi24
Zadomowienie

I chciałam dodać, że ja nikomu nie zazdroszczę bo też mamy dwie kurtki na zimę, 2 czapki, śpiworek i 2 kombinezony gorzej z butami
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 18:40   #1563
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość
Z tą cytryną to tak se zarzuciłam ma niby te właściwości rozjaśniające, można spróbować się nacierać
Ja to myślę, kupić jakiś krem/serum rozjaśniające z niższej półki, jeśli nie zadziała to uderzymy czymś mocniejszym
serum Flavo z wit C jest ponoc dobre na plamki
a jak nie, jak przyjdzie jesień to pójdą w ruch kwasy i wypalę badziewia
Stary 2013-09-12, 18:45   #1564
surka
Zakorzenienie

Cytat:

Nam neurolog mówiła, żeby (dokładnie tak jak napisałaś) wszelkie zabiegi pielęgnacyjne i zabawy wykonywać ze strony, którą maluch mniej "lubi". U nas Kubuś uwielbia prawą stronę - tak był ułozony w brzuszku i jak ogląda mieszkanie na rękach to woli jednak widoki z prawej chociaż jak leży na brzuszku w ciągu dnia to sam sobie głowę odwraca z prawej na lewą i tu akurat nie ma upodobań

Fajny link z ćwiczeniami

Trzymam mocno kciuki, próbujcie!

My pieniądze z imprez (chrzciny, komunia, urodziny itp) będziemy odkładać na lokacie dla małego. W planach jest (nie wiem co z tego wyjdzie) wpłacać tam też np 100 zł co miesiąc. Zaczniemy po chrzcinach. Będzie na studia na harvardzie albo warsztat samochodowy jesli sobie zamarzy

Pochwal się jak wyszło

Odważnie

Zaraz poczytam i pocytuje resztę jak się uda.

My byliśmy wczoraj u neurologa sprawdzić czy to prężenie Kuby to nie objaw jakiegoś napięcia. I skubany taki był grzeczny, nie zapłakał ani razu. A w aucie taki zadowolony - tylko oczy wielkie robił i ustka karpika w stylu - o co kaman u lekarza wszystko ok, ponoć ma bardzo fajny odruch trakcyjny i jest bardzo silny wszystko gra, tylko "mama ma się wyciszyć, bo skoro jest po cc i ciąża zagrożona na jakimś tam etapie to stres dziecko odczuwa i przejmuje" ha ha ha. No i zwróciła uwagę na to, że lubi głowę odwracać bardziej w prawą str, dlatego zabawy i zabiegi pielęgnacyjne z lewej, żeby to wyrównać. A to, że od urodzenia głowę trzyma sam prosto i bez problemu przekłada z lewej na prawą jest normalne, bo nie wiążę się u niego z jakimiś problemami neurologicznymi.

A dzisiaj byłam u naszej pediatry na konsultacji. Miałam wziąć Kubę m.in. na ważenie ale stwierdziłam, ze nie będę się z nim pchać do przychodni, gdzie łażą poprzeziębiani ludzie. I o zgrozo ilu było kaszlących
Co do szczepień - rozpisałam z lekarką wszystko co i jak, szczepić będziemy w odstępach, żeby nie np 2 rzeczy na raz (6w1 i pneumo). Jak te skończymy robimy meningo dopiero. I zastanawiamy się jeszcze nad rota ale raczej też weźmiemy.

I dostałam receptę na Debridat ale jeszcze nie kupiłam, robię wywiad
Perse wy go używacie - na ulewanie?

No i dzisiaj byłam u dermatologa, dostałam jakąś papkę z siarką do nakładania punktowo na wypryski (mam kilka ale tak poza tym cera i włosy super i modlę się, żeby tak pozostało ) i na plamki na twarzy po ciąży zaleciła kurację Iwostin albo innej firmy (nie chce mi się kartki szukać) - cena +/- 140 zł stwierdziałam, że popróbuję z cytryną

I jeszcze o sobie - syn przestawił sobie godziny snu i teraz zamiast od 22.00 do 2.00 kimać, to te 4 h wyrabia od 14.00 do 18.00, a potem kwitnę w nocy przy nim

Za wizyty

A jeśli chodzi o przebarwienia to ja spróbuję tego:

http://ziaja.com/ziaja-med/1978,redu...arwie-punktowy
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 18:50   #1565
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Jak odmraza się pokarm? Potrzebuje na jutro na 17 to wystarczy wyjąć rano i w lodówce zostawić a potem podgrzac w kapieli wodnej?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 18:50   #1566
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Byłam w Tesco, kupiłam przecenione mm, dwie jakieś bluzki i nawet wylukalam jakieś fajne sukienki na chrzest. jeśli te co mam w domu sprzed ciąży będą słabo leżeć, to kupię w Tesco, a co

Mówisz, że trzeba do Tesco po kreację uderzać?

My po spacerku, fajnie było tylko szkoda że tak pochmurno i smutno na dworze
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 18:51   #1567
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Nic na siłę A może zasięgnij porady doradcy laktacyjnego?

Jak kupowałam wózek to w zestawie była i folia i moskitiera do niego ale na allegro masz tego pełno do każdego wózka i bardzo tanio

A my wróciliśmy z przychodni... ten mały smok waży już 3590 g Czyli w 20 dni przybrał 1kg 80g I już ma 2 brody Masakra
A teściowa się odbraziła i już wydzwania z pytaniem, kiedy przyjedziemy No tak, sąsiedzi nie widzieli jeszcze wnuka i się zastanawiają, co się dzieje, że od 3 miesięcy nie przyjeżdżamy

Pieknie przybiera;-)

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Moja też marudną, cały dzień z mama na zakupach i marudzi, w tym też się wdała w ojca

haha..

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
Moze i bym mogla troche pozazdroscic ale sama mam dla Majulki 8 kombinezonow misiowych, kurtkę i pikowana kamizelke
za przytulanki, tego zazdroszczę ogromnie. Ja jeszcze 3 tyg musze czekać

Ale mam dzis rozjechany dzień, w ogóle nie ogarniam dzis mojego dziecka.
Noc mieliśmy z duża ilością pobudek na jedzenie. O 7 Maja juz konkretnie sie obudziła a my z TZ byliśmy dosłownie zombi. Więc wzięliśmy ja do nas do łóżka. I to był błąd. Maja usypiala na 10 min i skrzeczala. I tak przelezelismy do 12 a wstalam bardziej zmęczona niz gdybym o tej 7 wstala potem zrobiliśmy jej poranną toaletę, ubralam ja juz na wyjście do lekarza i sama poszłam pod prysznic (w końcu nogi ogolilam bo nigdy tyle czasu nie mam pod prysznicem zeby zdążyć ), Maja w bujaczku przysypiala na 5 min i pobudka i tak w koło. Do lekarza wybraliśmy sie dopiero o 16 pępek niby lepiej ale w pn znowu do kontroli grrrr nachodzimy sie po tych szpitalach
Teraz Maja sie wierci i marudzi a ja nie więc czego chce bo cały rozkład dnia poszedł w las. Pewnie zmęczona bo od rana nie miała ani jednej dłuższej drzemki.

Idę do wrzaskuna bo juz płacze
widze ze tez ładnie zaopatrzona;-) pewnie Mai sie rozregulowal troche rytm,ale to moze byc jednorazown.u nas kilka dni tak bywalo a potem juz normalnie.

Cytat:
Jeśli już mówimy o folii, jak będą deszczowe dni będziecie wychodziły na spacery? Z jednej strony jakoś jesień trzeba przeżyć i z dzieckiem wychodzić, ale nie wyobrażam sobie pchać wózek jedną ręką,a druga trzymać parasolke

Tez sie dzisiaj njd tym zastanawialam bo u mnie drugi dzien pada. Chyba jakas foliowa kurtalke sobie zakupie;-)

Cytat:
Myślę, że będziemy chodzić, niech klusek łapie powietrze jakie ono by nie było chociaż szczerze też się zastanawiałam jak to logistycznie ogarnę

za wagę

Elaine my mieliśmy nie przyjeżdźać pod koniec września w rodzinne srony ale dobrze, że nie napisałam Ci tego jeszcze bo szczepienia nam się przesuną i chyba jednak będziemy odwiedzać kujawsko-pomorskie - chociażby po to, żeby załatwić formalności z chrzcinami więc jak coś bedziemy się jeszcze zgadywać

KubuśPuchatek
dziewczyny już pisały o smoku ale ja dodam coś od siebie. Korzystając z porad doradcy laktacyjnego usłyszałam, że jeśli dziecko ma silny odruch ssania to nie ma nic lepszego niż smoczek dziecko się uspokaja, nie wisi na matczynym cycu all day i oszczędza własnę piąstki. My używamy odkąd Kuba skończył tydzień ale to jest mega ssak, jak nie ma smoka to ssie wszystko wokół siebie - pieluchę terową czy nawet ogonek konika morskiego z Fisher Price'a
ale mialas maraton lekarzowy. Niezle!dobrze ze z malym do tej przychodni nie poszlas. My bedziemy od srody 25 do niedzieli. Jak zreanimujemy autko. Maz juz sie nie moze doczekac bo ostatnio na wielkanoc bylismy,no i Kasztelan wiec juz kombinuje zeby na anwil pojsc ;-) cotdo odkladania to my tak od slubu co miesiac na konto dziecia.

Galganek dzisiaj przesypia deszczowa pogode.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 18:52   #1568
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
I chciałam dodać, że ja nikomu nie zazdroszczę bo też mamy dwie kurtki na zimę, 2 czapki, śpiworek i 2 kombinezony gorzej z butami
Eh a myślałam, że jestem taka zaj.ebiaszcza
Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Jak odmraza się pokarm? Potrzebuje na jutro na 17 to wystarczy wyjąć rano i w lodówce zostawić a potem podgrzac w kapieli wodnej?

Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 18:54   #1569
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Aa i po co wam buty dla takich maluchow?

Mela tak bym wlasnie rozmrazala.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 18:57   #1570
misiaczka555
Wtajemniczenie

Pokaralo mnie i po co sie chwalilam
Teraz latam co 3 min do łóżeczka bo jest wrzask. Usiade przy niej, poglaszcze po główce i spokój, odejdę minie 3 min i znowu ryk

Jedyne pocieszenie ze TZ jedzie z pracy i wiezie mi zestawik z Maca tak w ramach walki z boczkami

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-09-12, 19:02   #1571
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Mówisz, że trzeba do Tesco po kreację uderzać?
a co, coś koło stówki i masz fajną kiecę żal nie brać

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
bo nasze wizażowe dzieci w wieku 5-6 miesięcy będą już biegały po śniegu i szkoda, by sobie nóżki odmroziły
Stary 2013-09-12, 19:12   #1572
skylie
Wtajemniczenie

Hehe, u mnie w Biedronce jest promocja na pieluchy tylko pieluch nie dowiezli

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:12   #1573
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Malenstwo waży 4840 g 450 g w 2 tygodnie. Cały dzień śpi ladnie, tylko je mało. Pół godziny gadał do karuzelki, a ja zrobiłam schabowe, mniami.

Sammi tak, mamy Debridat i jest spoczko, pomaga

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:12   #1574
sammi24
Zadomowienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
A jeśli chodzi o przebarwienia to ja spróbuję tego:

http://ziaja.com/ziaja-med/1978,redu...arwie-punktowy
Cytat:
serum Flavo z wit C jest ponoc dobre na plamki
a jak nie, jak przyjdzie jesień to pójdą w ruch kwasy i wypalę badziewia
I po co ja szłam do dermatologa

Cytat:
W sumie to... nie wpadłam na to
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:12   #1575
misiaczka555
Wtajemniczenie

dziewczyny czy większość poleca karuzelke fisher Price las tropikalny czy jest tez jakaś fajna inna i tańsza?

Szukam czegoś dla Mai bo widze ze juz będzie z niej korzystać. Skupia wzrok na zabawkach, robi przy tym miny zdziwienia hehe uspokaja ja muzyka. Uwielbia takiego kwiatka z Lidla który gra jak sie go pociągnie ale gra krótko i musze zaraz lecieć go nakrecac. Także myśle ze karuzelka byłaby super na ten okres. Ale 120 zł za używke to drogo jak dla mnie

MAJA🍼

23.08.2013
Stary 2013-09-12, 19:14   #1576
Samantha7
Zakorzenienie

My dzis wstalismy wyjątkowo wcześnie. Moj syn w kokonie przestał w lozeczku 5h
Pojadl i potem spać nie chciał,ale suszarka go zmeczyla No i kimalismy dalej se na łóżku. Spał 3,5h .
Pojadl i była zabawa z kupkami odbijaniem czyscilismy nosek, czesalismy włoski z lupiezu i czyscilismy uszka.
I czytaliśmy Wizaz sobie i poprzymierzalam małemu ubranka na zimę i niewiem kto robi te pajace jakis idiota chyba.
Pajac na 6mcy bardzo długi , a wąski i ledwo rączki mozna było wsadzić. No i duzo jeszcze za duzy, a spiworek tez nie za bardzo sie podobał mojemu synowi.

Ja butów nie kupuje żadnych dopóki chodzić nie bedzie. Mi to ręce opadają jak widze w sklepie buty np.japonki i se pomyśle jak ten dzieciak musi cierpieć z tym paskiem wrzynajacym sie w miedzy palce. Albo buty typu plastiki dla dziewczynki

Moja znajoma ma kwiaciarnie i wpadłam ja do niej kiedyś po kwiaty i stała babka z wózkiem i dzieckiem i ta malutka tak płakała . Ta matka w ogóle nic zero reakcji. Wkurzylam sie i podeszłam zagadalam do dziecia i zdjelam jej buciki i dziecko ucichło w minucie.
Popieprzeni sa niektorzy ludzie

No i trzeba bedzie kupić wiele jeszcze ubran. Duzo mam,ale duzo brakuje. Jakas kurteczke na bank , bluzy i spodnie.
Kupiłam małemu body z długim rekawem 3szt.wzielam rozmiar na 6mcy i dzięki Bogu bo na 3by był w sam raz,a lepiej miec trochę luzu i na dłużej starczy.

za nowe miesiące maluszkow.

A ja powiem, ze podjęłam bardzo odważna decyzje co do sciecia włosów i obcinam moje włosy,które sa to pasa do ramion. I powiem, ze nie moge sie doczekać kiedy to nastąpi bo mam dość ich.
Nie scinalam bo Tz mnie błagał zeby nie,ale teraz to moze paść na kolana, a i tak zetne.

Wszyscy śpią w domu. Taka cisza,ze i mnie zaczyna zginac. Pewnie jak sie uloze to mały wstanie

Nie cytuje bo sił brak

Kejt- współczuje balacych cyckow,ale tak na początku jest. Musisz je zachartowac.Ja wkladalam je we wkładki które były pokryte 2cm warstwa Maltanu były az białe od tej maści
Na początku ok.1-2 tyg.to wylam za każdym razem jak mały zasysal. Teraz mi czasem wciąga wypluwa,wciąga i wypluwa i nie robi to na mnie wrażenia
Trzeba to przecierpiec i miec cierpliwość

Pozdrawiam

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2013-09-12 o 19:21
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:17   #1577
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z tymi butami to myślę bardziej, jak mała zacznie chodzić, teraz to jej kupuje ozdobne chinole

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42772819]Malenstwo waży 4840 g 450 g w 2 tygodnie. Cały dzień śpi ladnie, tylko je mało. Pół godziny gadał do karuzelki, a ja zrobiłam schabowe, mniami.
[/QUOTE]

Nie dziwne, że Arturek ładni prybiera, jak mama ma tyle pokarmu

Cytat:
dziewczyny czy większość poleca karuzelke fisher Price las tropikalny czy jest tez jakaś fajna inna i tańsza?

Szukam czegoś dla Mai bo widze ze juz będzie z niej korzystać. Skupia wzrok na zabawkach, robi przy tym miny zdziwienia hehe uspokaja ja muzyka. Uwielbia takiego kwiatka z Lidla który gra jak sie go pociągnie ale gra krótko i musze zaraz lecieć go nakrecac. Także myśle ze karuzelka byłaby super na ten okres. Ale 120 zł za używke to drogo jak dla mnie
Ja mam inną karuzelę z FP. MOże spróbuj poszukać na all w licytacji. Ja moją wylicytowałam, za 60 zł z wysyłką
Stary 2013-09-12, 19:25   #1578
taribari
Zadomowienie

My dziś cały dzień na spacerku, korzystając ładnej pogody Nadrabiam na szybko, bo dzieć zaczął swój wieczorny rytuał marudzenia. Ogląda TV to mam chwilkę spokoju

za zmianę fryzur. Ja zmieniłam dzień przed porodem hehe

Folię przeciwdeszczową uniwersalną na wózek można kupić tanio w Rossmannie.

Ja na przebarwienia zamówię jakiś tonik z kwasami z Biochemii Urody. Póki słońce świeci to pewnie PHA.

Ciuchy dla małego kupuję w lumpkach (dla siebie z resztą też ). Ceny w sklepach mnie przerażają.

No i zaczął drzeć ryja i tyle z mojego nadrabiania

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:

Ja polecam karuzelkę Tiny Love. Ja mam klasyczną. Udało się kupić na allegro za 60 zł. Dziecko w niej zakochane po uszy od dawna. Dla dziewczynek są piękne różowe z tej firmy

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42772819]Malenstwo waży 4840 g 450 g w 2 tygodnie. Cały dzień śpi ladnie, tylko je mało. Pół godziny gadał do karuzelki, a ja zrobiłam schabowe, mniami.

Sammi tak, mamy Debridat i jest spoczko, pomaga

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Super

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:26   #1579
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Nic na siłę A może zasięgnij porady doradcy laktacyjnego?

Jak kupowałam wózek to w zestawie była i folia i moskitiera do niego ale na allegro masz tego pełno do każdego wózka i bardzo tanio

A my wróciliśmy z przychodni... ten mały smok waży już 3590 g Czyli w 20 dni przybrał 1kg 80g I już ma 2 brody Masakra
A teściowa się odbraziła i już wydzwania z pytaniem, kiedy przyjedziemy No tak, sąsiedzi nie widzieli jeszcze wnuka i się zastanawiają, co się dzieje, że od 3 miesięcy nie przyjeżdżamy
nasza ma już chyba 3
zawsze jak proszę tż żeby ją umył pod brodą to się pyta pod którą?

Cytat:
Zapomnialam o tych pieluchach Skocze jeszcze do Biedry moze beda trojki.
no ja wysłałąm tż i oczywiście po 11 już nigdzie nie było

surka, trzymam kciuki za laktację może warto spróbować? moja w końcu zaczyna ssać bez nakładki a ja już też nie mam prawie mleczka a powiedz Twoja Lilka ile pije mm? wg tabeli na puszce? bo moja nie daje rady tyle na raz
Stary 2013-09-12, 19:26   #1580
mela1234
Zakorzenienie

Sam takie japonki to był hit tego roku dla mojej córki. Znalazła takie z MyszkĄ Minnie w Pepco i nie mogłam ich nie kupić. Dobrze że tylko 10zł kosztowały.
Co do butów do chodzenia to mamy czas ale fajne i dobre są Gucie ale drogie. A i tak najlepiej jak maluchy będą na boso śmigaly.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:27   #1581
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Maja leży w lozeczku i ani myśli usnac nanosilam sie, wybujalam i nic. Słucha swojej ulubionej składanki. Puki cisza to posiedze z wami

Ja w deszcz nie bede chodzić bo mała pewnie sie zahartuje a ja bede zdychac z przeziębienia. Wystawie ja w taki dzień na balkon bo mam zakryty.

Mam pare pytań bo wy juz doświadczone mamusie a ja swiezynka
1. Kończą nam sie pampersy 1 i nie wiem co i ile kupic. Kiedy przeszlyscie na 2? U nas jedynki jeszcze luźne bo Maja ma chudziutka dupinke. Czy 2 sa dużo większe od 1? Chodzi mi o białe pampersy.
2. Kiedy zmieniacie smoczek w butelce na 1+? U nas chyba jeszcze daleka droga chociaż nie wiem...
1 ja jeszcze jestem na 1 więc nie pomogę
2 tu też nie pomogę

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:35   #1582
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:

Ja chyba taka kupie http://www.toysrus.com/product/index...ductId=3243098
Tylko musze sprawdzić jaka ma muzyczki bo mam z tego mate edukacyjna i jak muzyka jest taka sama to bez sensu.

To mi sie jeszcze podoba http://www.toysrus.com/product/index...uctId=12571831

I to http://www.toysrus.com/product/index...ductId=4275592

Rain forest mamy to http://www.toysrus.com/product/index...ductId=2452297 No i mały to uwielbia

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:37   #1583
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

A ja powiem, ze podjęłam bardzo odważna decyzje co do sciecia włosów i obcinam moje włosy,które sa to pasa do ramion. I powiem, ze nie moge sie doczekać kiedy to nastąpi bo mam dość ich.
Nie scinalam bo Tz mnie błagał zeby nie,ale teraz to moze paść na kolana, a i tak zetne.
Stary 2013-09-12, 19:38   #1584
fiazo
Zakorzenienie

nie posiedzę z Wami, czyżby znowu skok rozwojowy, ile można

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:45   #1585
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
nasza ma już chyba 3
Stary 2013-09-12, 19:49   #1586
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
A bo Ty z krk jesteś... Pisałam, ze tu 3 nie sprzedają

Surka Lila taka mała polarna niedźwiedzica

Co do wychodzenia w deszczu to jest bez sensu, bo pod folią dziecko ma gorzej jak w domu Tylko duchota Więc w deszczową pogodę jak najbardziej spacery tak, ale pomiędzy deszczem- folia ewentualnie jak zacznie padać na powrót do domu... ale samo wyjście jak pada mija się z jakimkolwiek celem

Peter nie spał od 13 do 19
A od 13 do 18.30 nie kwękał ani razu O 18 wróciliśmy do domu ze spaceru i był już ewidentnie zmęczony więc siu do kąpieli, tam radość od ucha do ucha jak to zwykle we wiadrze bywa Zasnąć nie umiał i trochę go w krzyku poniosła ułańska fantazja Ale o 19 padł... I zobaczymy jak dalej się rozwinie sytuacja

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:50   #1587
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
nasza ma już chyba 3
Mojej sporadycznie się zdarza, żeby zjadła 120 ml. przeważnie kończy na 70 ml, ale je różnie w przedziale od 40 ml do 90ml
Stary 2013-09-12, 19:51   #1588
Margosia__
Zakorzenienie

Idę usmażyć mędżowi kotlety Niech myśli,że fajna jestem hahahaha

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:55   #1589
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość
Ja na przebarwienia zamówię jakiś tonik z kwasami z Biochemii Urody. Póki słońce świeci to pewnie PHA.
ja myślę nad:

http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumferulicCE.html
http://www.biochemiaurody.com/sklep/serum-bright.html

ale to na jesień jesień, teraz sobie odpuszczam. może same znikną
Stary 2013-09-12, 20:16   #1590
yevele
Zadomowienie

Cytat:
Mojej sporadycznie się zdarza, żeby zjadła 120 ml. przeważnie kończy na 70 ml, ale je różnie w przedziale od 40 ml do 90ml
aha to moja tak samo, dzięki za info, lepiej mi

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości