Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 15:17   #1531
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Hej! Nie mam za bardzo co pisać. Ja chyba jednak nie dam rady karmić piersią. Wczoraj przystawiałam Fi dwa razy, spał po tym ładnie, ale ból taki, że nie mogłam się wyprostować, pod łopatka aż czułam. Niby bez krwi, no ale strasznie mocno chwyta jak chciałam wyjąć mu cycka z buzi, to wsadzilam palec między cycka a buzię, a i tak nie puscil
Poza tym jakiś nawal mi się zrobił,czy co, w nocy cycki jak kamienie, ręce aż bolały,a wcale dużo nie lecialo. W ogóle nie przecieklam przy przepelnieniu co dziwne. No i lecę laktatorem... Źle mi z tym, bo o ile byłoby prościej...

Perse, gdzie Ty miescisz pół litra mleka? ja ściągał 150 i dla mnie to dużo...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 15:23   #1532
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Oliath: namowilas mnie na te chusty dla malego, tym bardziej ze chcialam i tak kupic bo coraz chlodniej sie robi:
) a twoja Lilo ma gdzie spac, bo widzialam wspollokatorów wielu
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Hej! Nie mam za bardzo co pisać. Ja chyba jednak nie dam rady karmić piersią. Wczoraj przystawiałam Fi dwa razy, spał po tym ładnie, ale ból taki, że nie mogłam się wyprostować, pod łopatka aż czułam. Niby bez krwi, no ale strasznie mocno chwyta jak chciałam wyjąć mu cycka z buzi, to wsadzilam palec między cycka a buzię, a i tak nie puscil
Poza tym jakiś nawal mi się zrobił,czy co, w nocy cycki jak kamienie, ręce aż bolały,a wcale dużo nie lecialo. W ogóle nie przecieklam przy przepelnieniu co dziwne. No i lecę laktatorem... Źle mi z tym, bo o ile byłoby prościej...

przytulam

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 15:37   #1533
Neni1984
Zakorzenienie

Malaczarnakejt

Enlevee a kiedy zaplanowałaś czas dla nas jak będziesz latała 2 razy dziennie na arerobik? Nie wiem jak dziewczyny, ale ja protestuję!!

Perse gratki dla Twojej mleczarni

Robię tę zupę na raty - obieram marchewkę, lulam nogą gondolkę, kroję marchewkę, biorę wyjca na ręce, obieram pietruszkę, modlę się, bujam nogą gondolkę
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 15:46   #1534
Ewusia709
Zadomowienie

Dzień dobry!!!

Ale dziś mam smętny dizeń, pogoda jakoś źle na mnie wpływa, wstalismy, śniadanko, tż Tymusia przejął, troszke popracowałam przy kompie, karmionko i na spacerek. Wróciłam pod blok ok 12stej i siedząc na ławce usypiałam. Kawy nie piję bo TŻ ma tezę że Tymus jest niespokojny przez tą moją kawę Powiedział mi abym się położyła, a on się zaopiekuje Tymusiem, no i co po tym śnie to jestem już kompletnie nie do życia, głowa boli, słabo i taka zamotana jestem, że gotujac obiad miałam ugotować kaszę i ugotowałam jeden worek ryżu, jeden kaszy i skapłam się dopiero nakładając na talerze

Dziś mieliśmy iść obejrzeć restaurację na chrzciny, ale pogoda się psuje i nie wiem czy pojdziemy, bo mieliśmy spacerkiem sobie pójść.

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Witajcie, melduje się na odchowani

U nas dalszy ciąg kolek, dzis nie spałam ani minuty, padam na pysk, Michał własnie usnął, uff ...

Już wszystkie mamy swoje skarby przy sobie

Ups znowu Michał wyje ... uciekam

jednak usnął znowu... on przez sen krzyczy jak go zlapie, moje biedactwo, tak sie meczy

Z info co u nas , oprocz kolek ... top robimy chrzciny 13 pazdziernika, restauracja juz zaklepana, chrzestni sa, szukam zaproszen.
Witajcie Kolek współczuje.
U nas też chrzciny 13.10
Chrzestni zaproszeni, zaproszenia zamówione, restaurację mamy na oku. na ubranka, szatki, świece itp poluje na allegro.
A ja mam już upolowaną białą sukienkę

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Zapomnialam tez sie pochwalic, ze wysypka nam zeszla, mimo ze nabialu calkowicie nie wyeliminowalam, wiec to raczej nie od tego. Moze po prostu jakies chwilowe pryszczyki Oczywiscie dalej obserwuje, bo co jakis czas cos nam wyskoczy, podejrzewam, ze potoweczki.
My wczoraj u dermatologa dowiedzieliśmy się, że niemowlaki do 6 miesiąca mają różne wysypki i problemy skórne ze względu na hormony matki, pozostałości jeszcze z życia w brzuszku i że oczywiście nie należy bagatelizować, należy obserwować, dbać itp, ale że alergia, a szczególnie ta skaza białkowa mają bardzo ostre objawy - zaczerwienienie, łuszczenie skóry na policzkach i na całym ciałku. I że podobno jak jest ta skaza to te objawy są bardzo ostre i nie da się tego przeoczyć. Wszelkie wysypki należy traktować jako standard i nie powinniśmy tego odbierać jako alergia pokarmowa. Jeść normalnie U nas był jeszcze ten problem z ropką za uszkami - dermatolog powiedziała, aby codzień przemywać nizoralem, dokładnie suszyć i smarować kremem a+e i jakby problem nie ustąpił to wtedy jakąś maść przepisała. Narazie nizoralu nie kupiliśmy bo stwierdziliśmy, że zbyt ostry i spróbujemy narazie dokładnego suszenia i kremik.

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Młody niby zasnął
Ale jak się obudzi jeszcze raz to biorę go na dwór.

My jeszcze nie mamy daty A to dlatego, bo chrzestna jeszcze nie wie, że nią będzie Nie chcemy załatwiać tematu przez telefon, a my będziemy w jej okolicach dopiero 6 października.

Ale wcześniej i tak byśmy nie dali rady chrzcić, bo ciągle coś-teraz chrzestny jest na wakacjach, a jak wróci to mama TŻ wyjeżdża do sanatorium na 3 tygodnie
Może w listopadzie ochrzcimy. Albo w grudniu. Mi to bez różnicy

Też gdzieś tyle osób będziemy mieć i raczej w domu chcielibyśmy robić.

Zgapiłam i umówiłam się na wtorek do fryzjera TŻ zostanie z Małym

Od razu napiszę, że podjęłam bardzo odważną decyzję co do fryzury!
A mianowicie - podcinam końcówki
Szaleństwo

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Jakie kurtki dla takich maluchów są drogie

Ja nieustannie poluję na allegro bo można dużo taniej wyhaczyć rzeczy używane, ale w bardzo dobrym stanie
Ostatnio oglądałam kurtki i śpiworki w sklepach to ceny tak 100-150zł mam zamiar upolować coś ładnego za połowę tej kwoty

Moja Słodka Fabryka => www.slodkafabryka.blox.pl
Ewusia709 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 15:54   #1535
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Laski idę dzisiaj do fryzjera w niedzielę chrzciny trzeba jakoś wyglądać
my też chrzcimy w tę niedzielę
tak tak pokaż się po

lachrymia, Neni za upolowanko pieluszek z Biedry

Cytat:
Zgapiłam i umówiłam się na wtorek do fryzjera TŻ zostanie z Małym

pokaż efekty?

Cytat:
Robię tę zupę na raty - obieram marchewkę, lulam nogą gondolkę, kroję marchewkę, biorę wyjca na ręce, obieram pietruszkę, modlę się, bujam nogą gondolkę
dlatego ja nie gotuję..jakby mi się rozbeczał po obraniu marchewki- już bym do niej nie wróciła nie ma się tej cierpliwości

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Zdrzemnęłam się z Małym.. ten by cały dzień kimał.. czy skok może się objawiać nadmierną sennością? Obudził się, dałam mu cyca i znowu kima...
Poszłabym z nim na dwór, ale ciągle zachmurzone niebo, nie wiem kiedy lunie, a wciąż nie mamy folii na gondolkę..
W ogóle to folie są uniwersalne jakieś czy trzeba do danego modelu wózka kupować?

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 15:55   #1536
Neni1984
Zakorzenienie

Dzoan tak pokażę

Idzia doczytałam o kolkach-współczuję strasznie
Stary 2013-09-12, 16:00   #1537
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Ewusia: nie tylko na ciebie pogoda smetnie wplywa(

neni: sposobalo mi sie przy gotowaniu szczególnie to modlenie)) o co? żeby wyszła?:P

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 16:01   #1538
dzoan
Zakorzenienie

Neni napisałaś o marchewkach i teraz mam ochotę na zupę marchewkową w wersji papka może wieczorem zrobię jak mężul wróci..zajmie się naszym szogunem

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
neni: sposobalo mi sie przy gotowaniu szczególnie to modlenie)) o co? żeby wyszła?:P
żeby Kubuś dał jeszcze doobierać seler

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 16:08   #1539
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
żeby Kubuś dał jeszcze doobierać seler
Dokładnie

A ja robię krupnik bez ziemniaków, a na dokładkę zamiast kaszy jaglanej kupiłam przez pomyłkę jęczmienną

Zaraz zobaczę co to wyszło

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Wyszło pysznie Oczywiście brak ziemniaków to akurat efekt zamierzony
Stary 2013-09-12, 16:10   #1540
surka
Zakorzenienie

Neni tak koło 100 trzeba dać, a i tak mi się nic nie podobało, kupiłam jedynie czapkę na zimę i jakieś bodziaki. Ciesz się że kwestie kombinezonów i kurtek masz z głowy.

surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 16:13   #1541
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Neni tak koło 100 trzeba dać, a i tak mi się nic nie podobało, kupiłam jedynie czapkę na zimę i jakieś bodziaki. Ciesz się że kwestie kombinezonów i kurtek masz z głowy.

Najgorzej to chyba jest z butami-fajne kosztują ok 200 zł, a maluch zaraz wyrośnie
Stary 2013-09-12, 16:22   #1542
surka
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Najgorzej to chyba jest z butami-fajne kosztują ok 200 zł, a maluch zaraz wyrośnie
A te co są odpowiednio wyprofilowane dla małej stopy i nie wyrządzą, żadnych szkód kosztują też 200 i jeszcze nie koniecznie mi się podobają

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

A te co mi się podobają kosztują grosze i zamawiam je, ale będzie je nosiła dopóki nie próbuje chodzic :d

Stary 2013-09-12, 16:22   #1543
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe

Cytat:
A te co są odpowiednio wyprofilowane dla małej stopy i nie wyrządzą, żadnych szkód kosztują też 200 i jeszcze nie koniecznie mi się podobają

mówiąc fajne miałam właśnie takie na myśli
Stary 2013-09-12, 16:22   #1544
fiazo
Zakorzenienie

i mój dziś marudny prawie nie spi

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 16:29   #1545
surka
Zakorzenienie

Moja też marudną, cały dzień z mama na zakupach i marudzi, w tym też się wdała w ojca

Stary 2013-09-12, 16:47   #1546
Neni1984
Zakorzenienie

Idziemy na spacer
Stary 2013-09-12, 17:07   #1547
arrabbiata
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość

Nic na siłę A może zasięgnij porady doradcy laktacyjnego?

Cytat:
W ogóle to folie są uniwersalne jakieś czy trzeba do danego modelu wózka kupować?
Jak kupowałam wózek to w zestawie była i folia i moskitiera do niego ale na allegro masz tego pełno do każdego wózka i bardzo tanio

A my wróciliśmy z przychodni... ten mały smok waży już 3590 g Czyli w 20 dni przybrał 1kg 80g I już ma 2 brody Masakra
A teściowa się odbraziła i już wydzwania z pytaniem, kiedy przyjedziemy No tak, sąsiedzi nie widzieli jeszcze wnuka i się zastanawiają, co się dzieje, że od 3 miesięcy nie przyjeżdżamy
arrabbiata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 17:13   #1548
skylie
Wtajemniczenie

Zapomnialam o tych pieluchach Skocze jeszcze do Biedry moze beda trojki.

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 17:28   #1549
lachryma
Zakorzenienie

Dzoan, my mieliśmy folię i inne duperele razem z wózkiem. Ale sądzę że są też uniwersalne za grosze do kupienia.

Byłam w Tesco, kupiłam przecenione mm, dwie jakieś bluzki i nawet wylukalam jakieś fajne sukienki na chrzest. jeśli te co mam w domu sprzed ciąży będą słabo leżeć, to kupię w Tesco, a co

Stary 2013-09-12, 17:30   #1550
katarzynkajg
Zadomowienie

Wróciliśmy
zimno u nas jak cholera

Cytat:
Biedny się męczy, żadne krople mu nie pomagają?

Swoją droga zastanawiam się skąd w polsce tak niskie ceny sabsimplex
, koło 25 zł, skoro w niemczech teściowa kupuje po około 9 euro
My kupowaliśmy za 10 euro

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Zapomnialam tez sie pochwalic, ze wysypka nam zeszla, mimo ze nabialu calkowicie nie wyeliminowalam, wiec to raczej nie od tego. Moze po prostu jakies chwilowe pryszczyki Oczywiscie dalej obserwuje, bo co jakis czas cos nam wyskoczy, podejrzewam, ze potoweczki.
Super że po wysypce ani śladu i oby już do was nie wróciła

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Wróciliśmy ze spacerku bo już 3 godzinki minęły a Peter dalej śpi jak Aniołek Zjadłam obiad i czekam, bo jak zje to znów śmigamy... trzeba nadrobić wczorajszy, deszczowy dzień

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Co ty masz za śpiące dziecko

Cytat:

Dlatego ja dziś odpuściłam obiad, wczoraj tak samo wyglądałam z tym że ciągle biegałam do pokoju bo nie mamy wózka w domu

Cytat:

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Zdrzemnęłam się z Małym.. ten by cały dzień kimał.. czy skok może się objawiać nadmierną sennością? Obudził się, dałam mu cyca i znowu kima...
Poszłabym z nim na dwór, ale ciągle zachmurzone niebo, nie wiem kiedy lunie, a wciąż nie mamy folii na gondolkę..
My też nie mamy foli i musimy zapolować na allegro

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 17:43   #1551
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
Ile?

My jesteśmy zaopatrzeni na jesień i zimę kurtkowo-ocieplaczowo
Dostaliśmy w prezentach:
- kurtkę jesienną + ocieplane spodnie
- wypasioną kurtkę zimową
- pikowaną kamizelkę/ocieplacz z kapturem
- 2 kombinezony - mniejszy na jesień i większy na zimę
- kilka bluz polarowych

A teraz możecie zazdrościć
Moze i bym mogla troche pozazdroscic ale sama mam dla Majulki 8 kombinezonow misiowych, kurtkę i pikowana kamizelke
za przytulanki, tego zazdroszczę ogromnie. Ja jeszcze 3 tyg musze czekać

Ale mam dzis rozjechany dzień, w ogóle nie ogarniam dzis mojego dziecka.
Noc mieliśmy z duża ilością pobudek na jedzenie. O 7 Maja juz konkretnie sie obudziła a my z TZ byliśmy dosłownie zombi. Więc wzięliśmy ja do nas do łóżka. I to był błąd. Maja usypiala na 10 min i skrzeczala. I tak przelezelismy do 12 a wstalam bardziej zmęczona niz gdybym o tej 7 wstala potem zrobiliśmy jej poranną toaletę, ubralam ja juz na wyjście do lekarza i sama poszłam pod prysznic (w końcu nogi ogolilam bo nigdy tyle czasu nie mam pod prysznicem zeby zdążyć ), Maja w bujaczku przysypiala na 5 min i pobudka i tak w koło. Do lekarza wybraliśmy sie dopiero o 16 pępek niby lepiej ale w pn znowu do kontroli grrrr nachodzimy sie po tych szpitalach
Teraz Maja sie wierci i marudzi a ja nie więc czego chce bo cały rozkład dnia poszedł w las. Pewnie zmęczona bo od rana nie miała ani jednej dłuższej drzemki.

Idę do wrzaskuna bo juz płacze

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 17:45   #1552
lachryma
Zakorzenienie

Jeśli już mówimy o folii, jak będą deszczowe dni będziecie wychodziły na spacery? Z jednej strony jakoś jesień trzeba przeżyć i z dzieckiem wychodzić, ale nie wyobrażam sobie pchać wózek jedną ręką,a druga trzymać parasolke

Stary 2013-09-12, 18:01   #1553
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Nic na siłę A może zasięgnij porady doradcy laktacyjnego?

Jak kupowałam wózek to w zestawie była i folia i moskitiera do niego ale na allegro masz tego pełno do każdego wózka i bardzo tanio

A my wróciliśmy z przychodni... ten mały smok waży już 3590 g Czyli w 20 dni przybrał 1kg 80g I już ma 2 brody Masakra

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
Jeśli już mówimy o folii, jak będą deszczowe dni będziecie wychodziły na spacery? Z jednej strony jakoś jesień trzeba przeżyć i z dzieckiem wychodzić, ale nie wyobrażam sobie pchać wózek jedną ręką,a druga trzymać parasolke

Właśnie chcę chodzić w deszcz, żeby małą hartować, ale też nie wyobrażam jedną ręką wózek pchać. Chyba muszę zainwestować w kurtkę z kapturem na deszcz
Stary 2013-09-12, 18:06   #1554
sammi24
Zadomowienie

Hej

Piszę na szybko bo syn już widzę przez sen ssie wyimaginowaną pierś

dla wszystkich miesięcznic

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Fakt tłumaczymy tym, że to TWOJE dziecko nie preferuje tych czy innych produktów, moje Dziecko nic do nich nie ma więc nie można tego uogólnić dla Wszystkich Matek Karmiących

Więc to, że coś szkodzi jednemu nie szkodzi drugiemu więc nikt nie jest w stanie zrobić produktów bezpiecznych i niebezpiecznych dla dziecka na piersi... Trzeba testować i już
Dopóki czegoś nowego nie wprowadzisz to nie będziesz wiedzieć, jak toleruje to Twoje Dziecko, a szkoda nie jeść czegoś tylko dlatego, ze czyjeś Dziecko na to źle reagowało ;p AMEN;p
Ja też zaczynam wprowadzać dość szybko, mały jutro kończy miesiąc i najostrzejsza dietka za mną

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
U mnie wszystkiego pilnuje nasza pani doktor. Dzwoni i zaprasza na konkretny dzień i konkretną godzinę. Ja niczego nie pilnuję.
U nas też tak jest na szczęście Dzoan ale macie do kitu z tymi szczepieniami a folie na wózek jak najbardziej są uniwersalne - popatrz na allegro

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42763017]:O:O:O Co się dzieje z moim dzieckiem....

Przespał prawie całą noc, wstał o 7, do 9 miał aktywność i od 9 śpi już drugą godzinę :O
Aż się za nim stęskniłam i chcę go poprzytulać...

Umyć się jednak nie mogę iść, bo śpi na brzuszku :P

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Ale zazdroszczę takiego snu

Cytat:
Napisane przez taribari Pokaż wiadomość

Cynamonku pytałaś o ćwiczenia na asymetrię. Przede wszystkim trzeba aktywować drugą stronę kładąc tam zabawki, mówiąc do dziecka, przestawić przewijak i łóżeczko tak aby dziecko patrzyło w tą mniej lubianą stronę. Poza tym obroty. Trzymając zgięte nóżki obracamy malucha raz w jedną raz w drugą stronę, tak aż głòwka się obròci. Spróbuję na YT znaleźć filmik.

Nam neurolog mówiła, żeby (dokładnie tak jak napisałaś) wszelkie zabiegi pielęgnacyjne i zabawy wykonywać ze strony, którą maluch mniej "lubi". U nas Kubuś uwielbia prawą stronę - tak był ułozony w brzuszku i jak ogląda mieszkanie na rękach to woli jednak widoki z prawej chociaż jak leży na brzuszku w ciągu dnia to sam sobie głowę odwraca z prawej na lewą i tu akurat nie ma upodobań

Fajny link z ćwiczeniami

Cytat:
Wczoraj, jak mała była najedzona, po piciu, wyspana i miała suchą pieluszkę to dalej czegoś szukała i smoka nie chciała. Przyłożyłam ją do piersi i chwilę pociągnęła I teraz tak się zastanawiam, czy jak bym ją zaczęła przystawiać to czy pojawiło by mi się w piersiach mleko ???
Trzymam mocno kciuki, próbujcie!

Cytat:
A jeśli chodzi o pieniądze z chrzcin chcieliśmy kupić córce jakąś wypasioną branzoletkę że złota na przyszłość. Mam nadzieję, że będzie miała słabość do złota jak mamusią

My pieniądze z imprez (chrzciny, komunia, urodziny itp) będziemy odkładać na lokacie dla małego. W planach jest (nie wiem co z tego wyjdzie) wpłacać tam też np 100 zł co miesiąc. Zaczniemy po chrzcinach. Będzie na studia na harvardzie albo warsztat samochodowy jesli sobie zamarzy

Cytat:
Napisane przez Agrafka86 Pokaż wiadomość
Laski idę dzisiaj do fryzjera w niedzielę chrzciny trzeba jakoś wyglądać

Pochwal się jak wyszło

Cytat:

Odważnie

Zaraz poczytam i pocytuje resztę jak się uda.

My byliśmy wczoraj u neurologa sprawdzić czy to prężenie Kuby to nie objaw jakiegoś napięcia. I skubany taki był grzeczny, nie zapłakał ani razu. A w aucie taki zadowolony - tylko oczy wielkie robił i ustka karpika w stylu - o co kaman u lekarza wszystko ok, ponoć ma bardzo fajny odruch trakcyjny i jest bardzo silny wszystko gra, tylko "mama ma się wyciszyć, bo skoro jest po cc i ciąża zagrożona na jakimś tam etapie to stres dziecko odczuwa i przejmuje" ha ha ha. No i zwróciła uwagę na to, że lubi głowę odwracać bardziej w prawą str, dlatego zabawy i zabiegi pielęgnacyjne z lewej, żeby to wyrównać. A to, że od urodzenia głowę trzyma sam prosto i bez problemu przekłada z lewej na prawą jest normalne, bo nie wiążę się u niego z jakimiś problemami neurologicznymi.

A dzisiaj byłam u naszej pediatry na konsultacji. Miałam wziąć Kubę m.in. na ważenie ale stwierdziłam, ze nie będę się z nim pchać do przychodni, gdzie łażą poprzeziębiani ludzie. I o zgrozo ilu było kaszlących
Co do szczepień - rozpisałam z lekarką wszystko co i jak, szczepić będziemy w odstępach, żeby nie np 2 rzeczy na raz (6w1 i pneumo). Jak te skończymy robimy meningo dopiero. I zastanawiamy się jeszcze nad rota ale raczej też weźmiemy.

I dostałam receptę na Debridat ale jeszcze nie kupiłam, robię wywiad
Perse wy go używacie - na ulewanie?

No i dzisiaj byłam u dermatologa, dostałam jakąś papkę z siarką do nakładania punktowo na wypryski (mam kilka ale tak poza tym cera i włosy super i modlę się, żeby tak pozostało ) i na plamki na twarzy po ciąży zaleciła kurację Iwostin albo innej firmy (nie chce mi się kartki szukać) - cena +/- 140 zł stwierdziałam, że popróbuję z cytryną

I jeszcze o sobie - syn przestawił sobie godziny snu i teraz zamiast od 22.00 do 2.00 kimać, to te 4 h wyrabia od 14.00 do 18.00, a potem kwitnę w nocy przy nim

Edytowane przez sammi24
Czas edycji: 2013-09-12 o 18:09
sammi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 18:07   #1555
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba muszę zainwestować w kurtkę z kapturem na deszcz
i to jest rozwiązanie
Stary 2013-09-12, 18:11   #1556
misiaczka555
Wtajemniczenie

Maja leży w lozeczku i ani myśli usnac nanosilam sie, wybujalam i nic. Słucha swojej ulubionej składanki. Puki cisza to posiedze z wami

Ja w deszcz nie bede chodzić bo mała pewnie sie zahartuje a ja bede zdychac z przeziębienia. Wystawie ja w taki dzień na balkon bo mam zakryty.

Mam pare pytań bo wy juz doświadczone mamusie a ja swiezynka
1. Kończą nam sie pampersy 1 i nie wiem co i ile kupic. Kiedy przeszlyscie na 2? U nas jedynki jeszcze luźne bo Maja ma chudziutka dupinke. Czy 2 sa dużo większe od 1? Chodzi mi o białe pampersy.
2. Kiedy zmieniacie smoczek w butelce na 1+? U nas chyba jeszcze daleka droga chociaż nie wiem...

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 18:17   #1557
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sammi24 Pokaż wiadomość

No i dzisiaj byłam u dermatologa, dostałam jakąś papkę z siarką do nakładania punktowo na wypryski (mam kilka ale tak poza tym cera i włosy super i modlę się, żeby tak pozostało ) i na plamki na twarzy po ciąży zaleciła kurację Iwostin albo innej firmy (nie chce mi się kartki szukać) - cena +/- 140 zł stwierdziałam, że popróbuję z cytryną
ja szukam czegoś dla siebie na przebarwienia na twarzy właśnie. nie mam ich wiele, ale te pojedyncze plamki mnie wkurzają. z tą cytryną to jak? nakłada sie plasterek na twarz ?
Stary 2013-09-12, 18:21   #1558
sammi24
Zadomowienie

Cytat:

Myślę, że będziemy chodzić, niech klusek łapie powietrze jakie ono by nie było chociaż szczerze też się zastanawiałam jak to logistycznie ogarnę

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość

A teściowa się odbraziła i już wydzwania z pytaniem, kiedy przyjedziemy No tak, sąsiedzi nie widzieli jeszcze wnuka i się zastanawiają, co się dzieje, że od 3 miesięcy nie przyjeżdżamy
za wagę

Elaine my mieliśmy nie przyjeżdźać pod koniec września w rodzinne srony ale dobrze, że nie napisałam Ci tego jeszcze bo szczepienia nam się przesuną i chyba jednak będziemy odwiedzać kujawsko-pomorskie - chociażby po to, żeby załatwić formalności z chrzcinami więc jak coś bedziemy się jeszcze zgadywać

KubuśPuchatek
dziewczyny już pisały o smoku ale ja dodam coś od siebie. Korzystając z porad doradcy laktacyjnego usłyszałam, że jeśli dziecko ma silny odruch ssania to nie ma nic lepszego niż smoczek dziecko się uspokaja, nie wisi na matczynym cycu all day i oszczędza własnę piąstki. My używamy odkąd Kuba skończył tydzień ale to jest mega ssak, jak nie ma smoka to ssie wszystko wokół siebie - pieluchę terową czy nawet ogonek konika morskiego z Fisher Price'a
Stary 2013-09-12, 18:27   #1559
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:

No właśnie z tego powodu nie wybraliśmy się dziś na spacer. Rozpadało się strasznie i mimo, że mam folię na wózek, to nie wiem jak mam spacerować pchając wózek, wkładać smoka jeśli będzie taka potrzeba, poprawiać czapkę czy kocyk jeśli będzie trzeba i trzymać parasol.
Chyba muszę kupić sobie taki płaszcz foliowy przeciwdeszczowy.

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
ja szukam czegoś dla siebie na przebarwienia na twarzy właśnie. nie mam ich wiele, ale te pojedyncze plamki mnie wkurzają. z tą cytryną to jak? nakłada sie plasterek na twarz ?
Też poproszę o instrukcję. Ja mam przebarwień niestety sporo.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 18:29   #1560
sammi24
Zadomowienie

Cytat:
Z tą cytryną to tak se zarzuciłam ma niby te właściwości rozjaśniające, można spróbować się nacierać
Ja to myślę, kupić jakiś krem/serum rozjaśniające z niższej półki, jeśli nie zadziała to uderzymy czymś mocniejszym
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości