|
|
#1141 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
czy ugotowane przed chwila mieso moge w lodowce przechowac do jutra i dac Borysowi na obiad?
---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- a kiedy u mnie byl spokoj w dzien? daaawno go nie bylo ;P
|
#1142 |
|
Zadomowienie
|
Nancy znieczuleniem ogólnym się nie martw, to wcale nie takie straszne. Grześ miał i wszystkie dzieciaczki operowane w tym dniu co on, wszystkie super przeszły. Miał półtora roku ale były też młodsze. Jak ta operacja nie jest długa tylko tak do godziny to nawet nie intubują tylko usypiają na masce. A dziecko dostaje przed operacją syropek uspokajający po którym młody śmiał się jak wariat, inny chłopiec śpiewał na cały głos kolędy a jakaś dziewczynka widziała w kącie spacerujące krasnoludki. Tak się śmialiśmy z innymi rodzicami z tych naszych dzieci że aż nam wszystkim nerwy przeszły...
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- My dziś wyszłyśmy do domu |
|
|
|
#1143 | |
|
Lurker ;)
|
Cytat:
Laski jak widac nie ogarniam, padam na ryj. Wczoraj kierasy pewni nie byli czy moge juz pracowac bez nadzoru a jutro juz mam robic nadgodziny Mala mi wyje, ledwo obiad moglam sobie podgrzac, z TZem widze sie po pol godziny dziennie chujnia i czarna dupa
|
|
#1144 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#1145 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie masz rację
|
|
#1146 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie w jakich odstępach czasowych podajecie śniadanie, II śniadanie...ja karmię teraz trochę piersią, a na noc mm...
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Kija super że już w domu!
Little Przytulam mocno,jak ogarniesz pracę i dziecko to nie będziesz wiedziała co z czasem robić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
Jak kazdy jesienny deszczowy dzien ma wygladac jak dzisiejszy to ja dziekuje.
Jeden wielki stęęęęęk.... Stęk przy jedzeniu, przy przebieraniu, przy noszeniu, przy zasypianiu. Stęk na podlodze, w bujaku, w łozeczku, na rekach. Ehhh, kochane dzieci
|
|
|
|
#1149 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytaty uciekły
![]() Illusion, dziękuję za życzenia Dobrze, że Twoja choć czuje jakis respekt do Ciebie Fewciu, widziałam na blogu zdjęcia mężowej niespodzianki, cudne to ![]() Blogerko, najlepszego dla Boryska Debrah, u nas cyckowanie w nocy wygląda ta jak i Was, czasem wystarczy, że poczuje tylko zapach cycka i odpływa , albo pociągnie raz i gotowy Więc ewidentnie to nie z głodu, a chęć przytulenia Marta, torebka cudna Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla teścia Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Super wiadomość Cytat:
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dzisiaj piekna pogoda
chodzilam w bluzeczce i marynarce ![]() Zrobilismy przeglad ciuszkow dla mlodego jesien/zima, ktore podostawalismy od roznych osob, laski, ten babel ma wiecej ciuchow niz ja i Michal razem wzieci!!! oo szoook normalnie! Nie wiem, gdzie to wszystko podziejemy, przepiekne kurteczki (co prawda jedna rozmiar 68, ale wielka sie wydaje, na jesien moze wcisne na mlodego ) grube cudne pasiate sweterki, no miodzio, a wszystko jak nie noszone. Masakra, musimy wszystko poprac i jeszcze ogarnacLaski ktore obnizyly calkiem lozeczko, nie ciagnie wam od podlogi??? Bo u nas straszliwie, mam ciagle schiza, ze mlody bedzie chory a malz to w ogole ubiera babla jakbysmy na syberii mieszkali, no ale on ciagle po nocy lodowaty sie budzi, dzisiaj ma bodziaka, koszulke i polarek oo a i tak chlodny jest. Lece na suits ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Aha, jaki rozmiar bucikow na zime??? 20? 21??? Teraz 18 gdzies mlody ma Ja jak zwykle z opoznieniem cholerka, ale dopiero pare dni chlodniejszych bylo wiec jeszcze nie czuje jesieni
|
#1151 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Kiedyś też mu dawałam ze zwykłego małego kubeczka maleńkie ilości wody, też ładnie pił. Zresztą moje dziecko lubi pić, ale tylko wodę czy herbatki ziołowe parzone. Soków nie lubi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Lady a te rozmiary bucików to jak się mają do cmm
Ja dziś kupiłam małemu w treści takie jesienne..na 6-12 mcy..wiązane..granatowe-fajne ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1153 | ||||
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Cytat:
super , ze już w domu! Ha ha ha o mamuniu, dzieciaki na haju ![]() Cytat:
Plus przynajmniej taki, ze możesz robić te nadgodziny, bo pamiętam-ze się martwiłas, ze z kasa bez tego lipa... Cytat:
SILVER dużo dużo siły dla Ciebie i oby najszybciej Darii przeszło, by ją już nic nie bolało i mama tak samo ![]() Dziewczyny, widziałam, ze dziś kp na tapecie i spanie... no tu chciałabym coś poradzić, podsunać jakąś myśl, ale niestety nie karmię już dosyć długo piersią, więc się nie opowiadam jak się nie znam. Co do spania... Ola zasypia sama, bez lulania itd, sama do tego doszła. Po prostu z dnia na dzień nie chciała po kąpieli pić mleka na rękach, wyrywała się i koniec (nie, nie było jej gorąco, bo to jeszcze przed latem było) od tamtej pory mleko w łożeczku i spać. Z czasem przestała zasypiać od razu przy butli tylko się rzuca po całym łóżku, coś tam mruczy, aż wreszcie pada i śpi. Jesli zaczyna marudzić to biorę na ręce, wycisza się i odkładam. Aktualnie wieczorem kładę się koło niej, daje mleko, przytulam, głaszcze i zasypia. I spokojnie mogłabym odłożyć do łożeczka, spalaby jak zaczarowana. I też zasnęłaby u siebie, ale nie robię tego, bo kocham wieczory, kocham ją przytulać i patrzeć jak zasypia. I uwielbiam z nią spać. Mogę zasnąć trzymając ją za raczkę czy przytulając się do niej. Ot taka MOJA potrzeba bliskości. Może i źle robię,bo ją przyzwyczajam itp itd. Ale ja nie mam się do kogo wieczorem przytulić i skoro uwielbiam spać ze swoim dzieckiem to czemu nie? Myślę sobie, ze może przy okazji ona czuje się bezpieczniejsza,kochana.. . Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app Edytowane przez charlizz Czas edycji: 2013-09-12 o 20:16 |
||||
|
|
|
#1154 | ||||
|
Zakorzenienie
|
padam na pyszczek
dziewczyny, mój Leo miał dziś stan podgorączkowy, był jęczydłęm jęczydłowatym, nie chciał spać, pięści w buzi, ślinotok, do tego strasznie chlustał żarciem- ale tyle to nawet nie ulewał za starych dobrych czasów padł godzinę wcześniej niż zawszezębów nie widzę, kurde mam nadzieję,że nie idzie żadna infekcja ![]() sprzedałam kołyskę i inne pierdoły Leosia, wpadło mi sporo $$ zamierzam obkupić małego na zimę i może jakieś zabaweczki fajne upoluję, muszę do kubu zerknąć bo widzialam wątek zabawkowy aaaaaa, no i walczymy dalej z myszami już wiemy, ktorędy wchodzą, nie przez taras- kominem teściu nastawiał pulapek, bleeeeeeeeeeeeeee brzydzi mnie to chyba bardziej niż utopiec ![]() Cytat:
umeram ze strachu ,damy radę Cytat:
![]() ![]() a z tymi kokosankami to powiem Ci zabawną rzecz- przy pierwszym dziecku za coś takiego bym oczy wydrapała a przy drugim? pffffff Leo od naszej właścicielki w Chorwacji jadl banany w czekoladzie takie pianki jest cały zdrowy i żyjeteż o tym nie wiedziałam bo pewnie bym nie pozwoliła- dopiero Samuel mi powiedział no troszkę boleśnie..... wyl wył, ja stałam i wylam razem z nim, głaskałam tuliłam, konsekwentie, trwało to jakiś czas na pewno więcej niż tydzień ale nie zostawiałam go ani na chwilę samego, cały czas byłam przy nim,śpiewałąm gładziłąm po pleckach no ale do tej pory nie jest lekko a co do spana razem, to w nocy biorę go do siebie ale czasem widzę,że jest nam średnio wygodnie ![]() Cytat:
gratulujemy pełzów, Mika to i tak są bardzo dobre wieści przy takich czarnych chmurach jak prognozowali w szpitalu czekamy z niecierpliwością na dalsze informacje Cytat:
my kupiliśmy latem 21, na teraz byłyby ok ,wczoraj próbowałąm mierzyć i cholera nie chce wejść samuel miał to samo, żadne bartki nie wchodziły, only adidasy
|
||||
|
|
|
#1155 |
|
Zadomowienie
|
Marta, torebka WOW! Świetna jest
Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1156 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Michałka za picie z kubeczka U nas to samo, jak był młodszy to sam zasypiał i spał 9- 10 godz bez pobudki, a teraz szkoda gadać
|
|
#1157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2013-09-12 o 20:29 |
|
|
|
|
#1158 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co polecasz na xboxa bo nasz stoi nowy i się kurzy![]() Cytat:
Zdrówka i przybierania na wadze Boryskowi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Jak Tosia się zachowuje, gdy Cię nie ma?Ja ostatnio z TŻtem też tylko godzinkę dziennie
|
|||||
|
|
|
#1159 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale wierze, ze dasz radę.Cytat:
Nawijka z tą torebką, to było tak, ze po prostu napisałam, ze pół dnia przerabiałam torebkę i Szklanka chciała zobaczyć jak mi wyszło, to wrzuciłam zdjęcie dziewczyny na prawdę mi miło, że Wam się podoba. Ma kilka niedociągnięć, ale i tak jestem zadowolona z efektu. Nic do stracenia nie miałam, bo i tak miała iść do kosza
|
|
#1160 |
|
Zadomowienie
|
Kurka do tylu postów chciałabym się odnieść, no taki zapier...nicz, ze nie ogarniam
Ola dziś była aniołkiem aniołkowjatym, kurcze współczuję Wam tych nocy wiem, ze nie wiem tak naprawde co to znaczy ale się domyślam, pamiętam jak po porodzie Tz w pracy ja z migreną nieustającą przez 2 tyg od porodu płakałam z bólu, nie jadłam, do toalety chodziłam jak już nie mogłam wytrzymać tak mnie głowa bolała, jak leżałam to jeszcze jakoś jakoś... a jak wstawałam to płacz z bólu, a tu w nocy o 3 trzeba było dziecko przewinać dac jeść i później co 3 godziny tak, ja codziennie w nocy myślałam, ze nie dam rady więcej, serio ja nie wiedziałam czy będę miała siłę na nowy dzień, ogromna bezradność, dlatego mimo, ze Ola jest mega grzeczna i od początku w nocy śpi idealnie to wiem jak się czujecie i serce mi się kraja jak myślę przez co przechodzicie każdej nocy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny, przeczytałam ale pewnie niewiele pamiętam...
przede wszystkim dziękuję za wszystkie kciuki Mały ma spodziectwo i wszyscy mówili, że to taki prosty zabieg, bez komplikacji, w zasadzie ze względów estetycznych. A tu dzisiaj niespodzianka :/ wszystko nie tak. A jak zaczęłam słuchać, co mu się może stać i że trzeba będzie robić kolejne operacje to ![]() moje maleństwo ![]() marsi a co się dzieje Leosiowi? nawijko u nas też non stop to samo do jedzenia, już mi zbrzydł kurczak i coś bym chętnie zmieniła, tylko nie wiem co ![]() fewciu insolito mnóstwa miłości i radości ciekawe jak tżci? Czy się postarali? ![]() insolito dobrze dogadałaś tej lekarce ![]() marsi myszy? brrrrr ![]() kija pocieszyłaś mnie, dziękuję dobrze, że już do domku wyszłyście ![]() więcej nie pamiętam, jak coś pominęłam to przepraszam, biję się w pierś ![]() ahaa widziałam temat kp na tapecie i spania... u nas tak jak jest teraz to nawet za czasów noworodkowych nie było. Mały systematycznie zmniejszał ilość pobudek a tym samym wydłużał czas trwania snu. Doszło do 1 pobudki w okolicach 4-5:30, potem zasypiał, ewentualnie pobawił się i zasypiał albo w łóżku albo przekładaliśmy go do łóżeczka. Zasypiał przy piersi. Teraz od skończenia 5 m-ca (czyli od 1,5 miesiąca gdzieś),pobudki co 15 min, pół godziny, czasem potrafi budzić się co 5 min, różnie na cycka, na bujanie, na przytulenie, na smoczka. Budzi się i płacze jakbyśmy go zarzynali normalnie, płacze z zamkniętymi oczkami i ani szuszanie i inne nie pomaga. Ale uwaga po kąpieli zasypia SAM. Tzn zje, widzę, że już nie chce jeść, bo odwraca się od piersi, wtedy go kładę na naszym łóżku, kładę się koło niego, daję smoczka (albo nie zależy czy chce czy nie), głaskam go, przytulam swoją twarz do swojej, on najpierw widzę, że za dużo wrażeń i musi się uspokoić ale za chwilę mu przechodzi, poprzewraca się chwilę i zasypia sobie, wtedy przykrywam go kocykiem i tak sobie śpi. W nocy jak się budzi na cycka to mam wrażenie, że nie na jedzenie (może raz czy dwa w nocy) bo chwilę faktycznie je ale za chwilę już widzę, że przysypia i ciągnie inaczej niże te 2 min temu ale wyjęcie piersi powoduje atak płaczu i wsadzenie piersi spowrotem w paszczę. Aż sam będzie miał dosyć i sam wypluje albo ja wyczuję moment, że to już czas także nie wierzę w teorie, że nagle pokarm zrobił się za słaby na potrzeby naszych dzieci, dzieci są różne, tak jak i my, wszystkie jesteśmy różne. Jedne zasypiają same, śpią w łóżeczkach a inne potrzebują pomocy w zasypianiu. Trzeba po prostu patrzeć na to, co nasze dzieciaczki potrzebują i im to dawać, a w duchu liczyć, że to kiedyś minie i kiedyś wreszcie się wyśpimy. |
|
|
|
#1162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ekhm... Diablo III A marzy mi się kinect, ale to za duży wydatek. Little współczuję oby Wam jakąś podwyżkę dali
|
|
|
|
|
#1163 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, co się dzieje z hje? chyba wróciła już z tych zakupów?
|
|
|
|
#1164 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
współczuję mijania się z tż, mam to samo.. rano jak wychodzi tonmy śpimy.. wraca po 22, dziecko śpi, zje kolacje zamienim 2 zdania i idziemy spać. niedzele ma wolne wiec spedza je z dzieckiem, bo ja w pracy.... |
||
|
|
|
#1165 |
|
Zadomowienie
|
Przepadła hje na zakupczasach? Też się zastanawiam gdzie się podziewa, mówiła, ze tz zabiera ze sobą laptopa, to może nie ma jak się odezwać, bo tableta nie kupili jednak albo chwilowy problem z netem ?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1166 | |||||
|
Raczkowanie
|
Witajcie !!! Dopiero dzisiaj mogę Was poczytać bo chęci są ale życie zaskakuje hehehe już miałam czytać a tu telefon potem goście potem już spanie i tak w kółko. Z tym zębem to jaram się jak głupia
bo rzeczywiście jest ( stukałam łyżeczką ) ale widać mały ma problem ze snem ehhhhhNie mam dostępu do klubu - z wiadomych przyczyn - świerzyna jestem ale i tak przeżywam jak któraś napisze K. !!!! Och a teraz Silver coś napisała. Mam nadzieję że z Darią wszystko wporządku ?! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() :brzyda l:![]() Dziękować dziękować ![]() Również dziekuję hihihihi Cytat:
![]() Po drugie ja nie naciskam jak wszystkie znajdziemy czas to sie spotkamy po trzecie KOCHAM CIE ZA TE POMYSŁY NA OBIAD w poniedziałek kurczak w cieście francuskim Lece dalej nadrabiać
|
|||||
|
|
|
#1167 |
|
Zadomowienie
|
Gojka, ja Ci mówię. Idziesz do pracodawcy i mówisz, ze chcesz by z Twojej pensji odprowadzał składki na dobrowolne ubezpieczenie chorobowe. Po 3ech miesiąch przysługuje Ci L4 a jakbyś urodziła to roczny macierzyński także. Wysokość zasiłku macierzyńskiego to 100%Twojej średniej pensji z okresu, w którym byłaś ubezp. (maksymalnie biorą pod uwagę ostatni rok)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1169 |
|
Zadomowienie
|
Ja na zleceniu właśnie mam macierzyński, jak poszłam powiedzieć, żeby mi składki odprowadzali to oni nie wiedzieli, ze jestem w ciąży i od razu do mnie, ze spoko ale żebym sobie nie myślała, ze ciągle będę na zwolnienie chodziła, bo nie będą trzymali takiej osoby
Pfff Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

z czego ta gorączka
Mala mi wyje, ledwo obiad moglam sobie podgrzac, z TZem widze sie po pol godziny dziennie 

dla teścia 
oo szoook normalnie! Nie wiem, gdzie to wszystko podziejemy, przepiekne kurteczki (co prawda jedna rozmiar 68, ale wielka sie wydaje, na jesien moze wcisne na mlodego
) że po 6 mcu znowu wzrasta potrzeba ssania u dzieci i jest to związane z szybkim rozwojem, to ssanie to emocjonalna potrzeba zredukowania lęku i napięcia, ale nie powiem ci gdzie to było.... - i u nas by się zgadzało.
już wiemy, ktorędy wchodzą, nie przez taras- kominem