|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
normalnie ja dzisiaj prawie 5 godz z dzieckiem na dworze. nooogi mnie bola i głodna jestem jak wilk... nie mam tyle oleju i ziemniaków na frytki a zapasy frytek do piekarnika się skończyły :/
|
|
|
|
#2642 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
super wózek! i brzus jaki duży
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
super bryka Cytat:
Cieszę się, że wreszcie trafiłaś na normalną lekarkę ![]() Super pościel a kombinezonik Ja mam jutro wizytę, ciekawe ile moja niunia podrosła w tydzień No i jak te przepływy
Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2013-09-12 o 19:38 |
|
|
|
|
#2644 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
faaaaajneee Cytat:
![]() a za wizytę dobrze że Cię uspokoiła, no i Kacper duży chłopak ![]() nie wiem czemu dziewczyny z wrześniowo- październikowego uważają as za takie "ekspertki" ![]() możecie mi podać link do tego strasznego opisu porodu na tmtym wątku bo szukać mi się nie chce
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł!
![]() Wam też te dni tak w domu lecą? Jak chodziłam do pracy to miałam zdecydowanie dużo więcej czasu Od wczoraj Was już tylko podczytywałam, ale lenistwo nie pozwoliło odpisać Dziś to samo ![]() Także w ramach odpowiedzi: - ktosiula - no to prawda, że każdy kg się liczy jeśli mam to nosić, i to na 3 piętro No ale... lite też jest ładna ![]() - nemosek - nie wiem, kiedy dokładnie będzie, czekam na telefon. Babka pytała, czy nam się bardzo spieszy, powiedziałam, że obojętnie czy przyjdzie za 2 dni, czy za 2 tygodnie - ale tak za m-c chciałabym już mieć Także czekamy...- Kociak - jak już przyjdzie to popstrykam jakieś foty - nemosek - Mura Plus jest bodajże tegoroczna (albo z końca 2012) - ciężko będzie znaleźć używkę, wszędzie Mura 3 i 4 ![]() - babku - czekam na foty zakupów na all! Ja też muszę pochwalić r_p77 ![]() Także na chwilę obecną zdecydowanie polecam ![]() - Kasiula - ooo, Mutsy Transporter Też się nad nim zastanawiałam, ale odpadł z tego względu, że spacerówka jest montowana tylko przodem do kierunku jazdy. Udało Wam się upolować używkę, czy kupowaliście nowy?Tak w ogóle za szybko się pochwaliłam poprawą - znów ledwo łażę przez dysk. Był jeden dzień poprawy Dziś miałam mieć wizytę u rehabilitanta, ale zadzwonili ze szpitala, że lekarz nie dojechał i mam przełożoną do 23.09. Będę się kulać...Rano jakiegoś doła złapałam, rozpłakałam się solidnie, ale popłakałam, popłakałam i jest dużo lepiej Tak co paręnaście dni mi się zbiera, muszę sobie popłakać i jak ręką odjął ![]() Po obiadku mąż zabrał mnie na spacer, zrobiliśmy jakieś 3km. Brzuch mi się spiął, nogi prawie wyszły z tyłka Nie wiem, jak ja chcę urodzić z taką kondycją Wróciliśmy, usiadłam... i siedzę Nie mam siły wstać Pisałyście o pieluchach z Biedro. Promocja super, ale jesteśmy w tym m-cu spłukani Także z pieluch nici... Miałam też sobie kupić koszule do szpitala, no ale Aaa, zrobiło się zimno i pojawił się problem z ubiorem - na pomoc przyszedł dom mody Pepco ![]() Oto kurtałka, jaką kupiłam za 39,99 - jeszcze się dopinam 20130912_145213.jpg 20130912_145227.jpg
|
#2646 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Wozy wypasione- obydwa
![]() Paula brzuś i cała reszta też extra Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2647 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda ze ta lekarka mnie nie prowadzi..
Nie wnikam czemu tak uważają, ale nie lubię tego typu komentarzy :/
|
#2648 |
|
Zakorzenienie
|
też nie lubię
![]() zjadłabym chipsy Lays'y solone, byłam w sklepie i zapomniałam kupić
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2649 |
|
Zakorzenienie
|
paulinaizabela - super bryka! To jest XA, tak? Śliczny brzuszek! I śpiworek
Tak w ogóle wszystkim gratuluję kolejnych tygodni, m-cy i udanych wizyt! Cieszę się, że same dobre informacje przynosicie
|
#2650 |
|
Wtajemniczenie
|
AaBY mi tez już ciężko nawet spacerem, a już galopem za dzieciakiem to nie mówię
A dom mody Pepco pięknie Cię zestroił |
|
|
|
#2651 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja usze swojego grzybka wyciągnąc i zobaczyć czy sie zmieszcze.. co do czasu to mi nie leci w ogóle :/ Cytat:
bo ona mieszka w łódzkim i nie miała jak chyba ze mnie tu wyszpiegowała Ona stwierdziła- wtorek czwartek i sobota prywatnie, pon sr i pt NFZ. wizyta 100 zł w tym jest znieczulenie. Powiedzialam jej ze ja potrzebuje porady czy to coś poważnego bo początkowo było takie płaskie, smarowałam tym preparatem i potem mi krew sie z tego polała, tak jak by pękło, i boje sie ze moze mi zajść ropa.. no ale powiedziała : płukać szałwią i tyle. Przyjść jutro, ew. poczekać 15 minut i zapłacić 100zł. ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
|
|
#2652 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi też... gratuluję Rybko wizyty i wagi Kacperka
|
|
|
|
|
#2653 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to chyba serio jestem już cofnięta albo nie na ten wątek wlazłam, bo poczytałam te wrześniówki i ani śladu złośliwości nie wypatrzyłam
skoro wszystkie piszecie, że piją do nas, to źle ze mną
|
|
|
|
#2654 |
|
Zadomowienie
|
a my witamy sie w 32 tygodniu
nie rozumie o co chodzi im w czym mają problem każdy pisze gdzie chce....a stwierdzenie, że jestescie do przodu i jestescie ekspertkami tu sie tez nie zgodze bo wcale tak nie jest bo duzo pytacie nas tzn mam które juz rodziły wczesniej....
|
#2655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratuluje tygodnia
|
|
#2656 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja to odczytalam tak, ze pazdziernikowe mamy to powinny byc w tamtym watku a nie tutaj. I ze jezeli chodzi o atmosfere na watku to tam jest lepsza niz u nas
No ale to moje odczucia.
|
|
|
|
#2657 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#2658 |
|
Wtajemniczenie
|
zechcesz
![]() to jak znów jazda o październikowe u nas, to wlazłam nie tam gdzie trzeba, bo słowa o tym nie było. ale mają dziewczyny problem, jakby nie miały się czym zająć i tak cierpią biedne, że im kilka duszyczek uciekło |
|
|
|
#2659 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
eh.. no cóż, chciałas przeczytać, ja tylko linka wkleiłam. Podziwiam ją i jej faceta
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-09-12 o 20:24 |
|
|
|
|
#2660 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
Dzisiaj polozna opowiadala ze ona masakrycznie przeszla swoj porod, rodzila 12 godzin, miala popekana szyjke, nacieta od dziurki do dziurki i kupa szwow a dziecko urodzilo sie ok 3,5 kg Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Nie wiem dlaczego w ogole komentuja bo kazdy pisze gdzie chce.. Malz pojechal ponad godzine temu do mechanika na 5 minu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-12 o 20:31 |
||
|
|
|
#2661 |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Ja wlasnie sprawdzilam I tez mam masc. fuj jak ona smierdzi ! Jak jakas stara wazelina ?
Na ulotek nie na zadnej informacji o sutkach ani o smarowaniu ani o zmywaniu .. Wyczytalam za to ze maluszek siusia 15 razy na dzien, I zaleca sie po kazdym razie zmiane pieluszki. I ze dzieci na mm sa o 50% bardziej podatne na odparzenia. Moj latop ma jednak dysk do wymiany Ale naszczescie Tz zostal sformatowany wiec przesiadam sie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2662 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie lubię co prawda brązu, ale ogólnie wóz mi się podoba ![]() Cytat:
Cytat:
Na zdjęciu jest tylko część zakupionych rzeczy, ale nie chciało mi się wywalać wszystkiego Fajnie, że ten sprzedawca tak podchodzi do klientów. Ceny też ma bardzo konkurencyjne. Będę jeszcze przed samym porodem u niego zamawiać, bo paru rzeczy zapomniałam i pewnie jeszcze coś tam dojdzie w międzyczasie. Dobrze, że mam go sprawdzonego. Kurtka bardzo fajna, a jej cena jeszcze fajniejsza ![]() Wróciłam od mamy i muszę się pochwalić, że dostanę drugi laktator ręczny. Jakaś jej koleżanka ma nowy i chce go po prostu oddać, żeby jej nie zalegał. No cóż nie będę się opierać Będziemy z mężem jechać na dwie ręce |
|||||
|
|
|
#2663 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też się nie nadaję na dłuższe wyprawy...stałam się kanapowcem Super płaszczyk ![]() Cytat:
Na żywo jest śliczny Cytat:
Dokładnie
|
|||
|
|
|
#2664 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-
Cytat:
|
|
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Część listków jest zielona ale mój aparat w telefonie nie wyłapał ![]() Fajnie i poręcznie to wygląda Też mi się przypomniało, że robiłam zakupy u tego sprzedawcy i tak samo miałam sytuacje z niedostępnym kolorem pieluszki, ale że jestem zagranica do mailowo zapytali jaką chcę w zamian. Również polecam Ale Ci dobrze
|
|
|
|
|
#2666 |
|
Zadomowienie
|
Ja to jestem jakaś nienormalna. Przeczytałam ten opis porodu, który wkleiłyście i się popłakałam.
|
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mam
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#2668 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Muszę jej przypomnieć, że potrzebuję śpiworek, bo pewnie nakupuje wszystkiego pełno, a tego co potrzeba nie ![]() Ej może ten sprzedawca do wszystkich tak dzwoni/pisze, w sprawie tych pieluszek, żeby zrobić dobre wrażenie
|
|
|
|
|
#2669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
brzuś śliczny
|
||
|
|
|
#2670 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypi
Fajnie czyli obie jesteśmy nienormalne
![]() A jeszcze odnośnie niegrzecznych dzieci miałam pisać, ale oczywiście mi się nie zacytowało i teraz sobie przypomniałam. Przedwczoraj byłam na chwilę u sąsiadki, która ma dwójkę dzieci i przyszła jeszcze jedna sąsiadka ze swoim synem, który jest istnym diabłem. Ma 5 lat, potrafi nabekać lub napierdzieć komuś prosto w twarz. A rodzice zazwyczaj albo się śmieją, albo krzyczą, że mu spiorą dupę i nic nie robią. No i przedwczoraj ten mały diabełek, wysmarował kupą, twarz młodszego synka sąsiadki. Jak sobie przypomnę to biedne dwuletnie dziecko w kupie, to aż mi się przykro robi. Mama diabełka oczywiście darła się wniebogłosy jakie to kary na niego czekają cały tydzień. Zakaz wychodzenia na dwór i zapraszania kolegów do domu między innymi. Wczoraj wychodzę na taras, a Alanek bawi się w najlepsze z kolegami |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.

super bryka 
Poza tym miałam wrażenie ze ma do mnie o wszystko pretensje.
No i jak te przepływy
?
Jak chodziłam do pracy to miałam zdecydowanie dużo więcej czasu

KCIUKI DLA ANI