|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Ktosiula bo to ma być maść.
Trele nie żartuje . Ma fotke pęta leżącego obok mojej młodej 3 minuty po wyjęciu z brzucha .De nie slucha, potwornie dużo gada, jest niecierpliwa i robi takie miny i zagrywki, że czasem mam ochotę jej machnąć. Zadaje pytanie-nie słucha odpowiedzi a potem masz jej 5 razy powtorzyc mimo ze i tak nie słucha. Ucieka, biega po sklepie choć jej nie wolno itd.... Nemosku mieszkanko wasza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Ile normalnie kosztują te Biedronkowe Dada?
|
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Miki 29zł bez grosza za paczke od 2 wzwyż. Rozm 2 to 78sztuk.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2614 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Kupiłam dzisiaj ten płyn do prania - Bobini http://www.chemiadodomu.pl/1775-thic...-prania-1l.jpg Myślicie, że będzie dobry? Tani był, bo około 10 zł w Kauflandzie.
|
|
|
|
#2615 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bratowa TŻ jest teraz w 30 tygodniu i ona już ma co 2 tygodnie wizyty (ale chodzi prywatnie więc może chce ją naciągnąć:P) Cytat:
![]() zaglądaj do nas częściej!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#2616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widziałam ten płyn, ale na moim było napisane po 1 miesiącu, i też w kaufie, hmm... |
|
|
|
|
#2617 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2618 |
|
Wtajemniczenie
|
Nemosek ciesze z lekkiej poprawy nastroju i z kluczyków
Dziewczyny super, że wizyty udane ![]() Zwariowane cierpliwości Basia odezwij się do ginki, bo jak tak ciurkiem drętwa, bez przerw, to lepiej zapytać De, Dzidzia łącze się w bólu, moja z gorączką w domu siedzi, a co wyprawia ![]() Trele brat jest uroczy ![]() Domi Ty się zlituj, gołąbki jeszcze zniosłam jakos, ale Ty weź przestań z tymi frytami
|
|
|
|
#2619 |
|
Wtajemniczenie
|
dzidzia- o takie zachowania tez mielismy.
Ja szczerze mowiac to juz nie wiem jak reagowac. Kary nie dzialaja, tlumaczenia rowniez. Nie wiem co to bedzie, jak pojawi sie drugie i tu nagle nie bedzie dla malego tyle czasu..zaczynam sie bac szczerze mowiac. Mi dzis bylo za niego wstyd.Na szczescie pani ktora przychodzi, ma wnuczka i przechodzi podobne sceny wiec mnie rozumie. Znow musze was przeprosic ze ja tylko o sobie, ale ja nie wiem w co rece wlozyc.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-09-12 o 17:57 |
|
|
|
#2620 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głowa do góry, powoli powoli i humor sie poprawi ![]() Cytat:
za wizytę ![]() Cytat:
|
|
#2622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To faktycznie się opłaca Cytat:
http://www.centrum-chemii.pl/userdat...122fb50375.jpg
|
||
|
|
|
#2623 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
chybabym umarła...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Mam taką zgagę, że zaraz ![]() Ej dziewczyny, a kupujecie jakieś kropelki do rozpuszczania wosku w uszach ?
|
||||||
|
|
|
#2624 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Bardzo fajnie pachnie (nie jakoś strasznie intensywnie) no i wszystko czyściuteńki Plus, że nie trzeba rozdzielać kolorów i białego ;p
|
|
#2625 |
|
Wtajemniczenie
|
Mya ja do uszu nic nie biorę
Ryba jak ty to chcesz urywać, to bankowo nie afta, one są płąskie. Ale baba to mogła zerknąć do buzi i powiedzieć co ewentualnie można kupic, a nie ganiać jutro drugi raz |
|
|
|
#2626 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No ale chce mi kontrolowac z tym cisnieniem wiec chodzic musze ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Ryba gdzie relacja z wizyty? Proszę o wpisanie wizyty 25.09 na 16:30
|
|
|
|
|
#2627 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe,a tak wogole zajrzyjcie na wrzesniowe mamusie.Chyba sie z nas troche nabijaja
![]() |
|
|
|
#2628 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Nadrabiam, nadrabiam i końca nie widać...
Cytat:
![]() Cytat:
Świetnie się prezentuje!Cytat:
no to teraz nie znasz dnia ani godziny ![]() [1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42766481] Miałam w nocy stracha... Micho zaczął szaleć, ale tak totalnie... Jakby szarpał się, rzucał w brzuchu straszliwie przez dobre pół godziny. Ja przerażona, że coś mu się dzieje (zaraz miałam wizję, że się dusi!)... zmieniałam pozycję kilka razy bo myślałam, że może coś mu przeszkadza. Skopał mnie totalnie i przestał. Dziś już rusza się w normie- nie mam pojęcia co to się wczoraj działo. Siedziałam na łóżku po ciemku z otwartymi oczami i miałam straszne myśli... Na szczęście jest ok.. Ale mąż też się przestraszył jak mu rano to opowiadałam. Już w nocy go nie chciałam straszyć, musiał wstać wcześniej.[/QUOTE] Ale Cię Misiek nastraszył ![]() Cytat:
super wiadomośćCytat:
![]() Super, że wreszcie macie klucze i można zacząć działać Bardzo fajny kombinezonik Cytat:
![]() Cytat:
kalski: udanej wizyty, duża już Nelcia Wyniki sie na pewno poprawią po lekach Babku nie zacytowało mi się... za wizytę!
|
|||||||
|
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() żebyście zdążyli z remontem Zakochałam się w Majkowej bryce Porobiłam foteczki, pojeździłam po domciu i już się nie moge doczekać kiedy wyjdziemy na spacer z córcią Przyszły mi też dziś pokrowce na przewijak ![]() Lecę zjeśc pierogi ruskie i wrzucę foty |
|
|
|
|
#2630 |
|
Raczkowanie
|
A oto pierwsze cztery kółka mojego Księcia
|
|
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
|
Supcio
a co to za model bryki? trochę przypomina x-landera ![]() Miss Triss - Wczoraj jak byłam na zakupach w Lidlu to zalowalam, ze karabinu nie wzielam żeby wszystkich powystrzelać - ludzi jakby za darmo rozdawali ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2633 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
=nemosekSuper ten spiworek, kurcze tez musze czegos poszukac,bo jeszcze nie mam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wizytyCytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------
|
|||||
|
|
|
#2634 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=issia88;42772451]Supcio
a co to za model bryki? trochę przypomina x-landera ![]() Miss Triss - Wczoraj jak byłam na zakupach w Lidlu to zalowalam, ze karabinu nie wzielam żeby wszystkich powystrzelać - ludzi jakby za darmo rozdawali ![]() ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ---------- Mutsy Transporter
|
|
|
|
#2635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wróciłam, lekko wkur.wiona ale mega szczęsliwa. Poszlam najpierw na USG. babka miła, na prawdę. gadka szmatka i zaczynamy. Ułożenie podłużne główkowe. Łożysko III stopień dojrzałości, cokolwiek to znaczy, ale lekarz nic złego nie powiedział. Poza tym mały przypakował MÓJ MAŁY KACPER waży wiecej niż jego mamusia przy urodzeniu . Serducho bije 123 u/m Ogólnie przepływy są ok, w tętnicy pępowinowej niskooporowe Poza tym terminy sie prawie pokrywają już ;P - wg USG jest 36t3d ;P (TP-35t0d)Wiec tak, jestem szczęśliwa ze mały już tyle waży KTG- skurczy brak mam tylko liczyć ruchy koniecznie. Badania ogólnie wyszły ok, ale co najśmieszniejsze.. ta lekarka pracuje u mnie w szpitalu ale na innym bloku położniczym.. i powiedziała ze te skurcze sie wyciszyły i jedyne co teraz moze być przyczyną szybszego przybycia na porodówkę/oddział to ciśnienie bo faktycznie jest dość wysokie i skacze. Powiedziała ze mam sie zapisać do swojego lekarza (który de facto wysłał mnie już pod kontrole szpitalną) bo on ma mi zrobić ten cały wymaz i jakieś tam badania ( zapisane na kartce mam ;p ) a nie w szpitalu bo moze być za późno a po co mam brać jakieś leki,zastrzyki. Aaa no i mam powiedzieć że te skurcze sie wyciszyły.. zresztą wszystko jest już w mojej karcie wiec ma do wglądu. Powiedziała ze mam nie iść przed akcją do szpitala bo sie zablokuje i przenoszę,zwłaszcza ze w szpitalu bede musiała leżeć a jednak w domu to sie tu pójdzie, tam schyli, tam kucnie itd.. i ze lepiej urodzić w 39tc niż 42. dlatego ucieszyłam sie ze jest lekarz który uważa inaczej niż mój. Mam nadzieje ze nie bede musiała isc w tym 38tc do szpitala bo po pierwsze nie chce. Powiedziała też że mam sie nie stresować jak odstawie leki ze nie rodzę już, bo to pogorszy sytuację. No ogólnie jestem zadowolona. Swojego lekarza mam ochotę udusić. nastraszył mnie, potem olał, teraz jeszcze ten szpital. Mam zamiar wydrukować pewne info i rzucić mu na biurko. TERAZ jest mi to bez różnicy. Jestem przekonana ze gdybym leżała to bym przeleżała. Owszem ta lekarka też kazała mi sie oszczędzać, ale powiedziała ze jak już odstawie te leki to mam nie leżeć tylko robić co mam robić a wkurzyłam sie na tzta. Szliśmy sobie przed wizytą i zapytałam czy mogę wejść kupić sobie takie grubsze rajstopy to usłyszałam ; teraz? po co Ci teraz rajstopy.. no dobra, ale jak wracałam to kurna chciałam wejść i kupić bo mi cena odpowiadała i jakość.. to tylko słyszałam " jak musisz" "jak potrzebujesz" "jak nie mozesz kiedy indziej" Już sie nic nie chciałam odzywać :/ kupie sobie w sobote i niech coś powie to mu normalnie walne w łeb. Poza tym miałam wrażenie ze ma do mnie o wszystko pretensje.Na szczęscie na wizycie patrzal na ekran i cieszył mordkę. Wyszliśmy i mnie przytulił mocno i powiedział- mówiłem ze bedzie dobrze! że mały przypakuje! Wiedziałem!! no i szedł i mówił jaki to jego SYN jest wielki i w ogóle Wróciliśmy do domu i mówie zeby poszedł na dach i z tą anteną zrobił porządek bo mi nie działa, żeby śmieci wyrzucił i zeby poszedł po wode.. kur.wa jaki problem ;/ no moze nie problem ale sie ociągał i dopiero tera mam tvn zrobiony i zakupy przyniesione. A śmieci nadal czekają.. no nic. nie bede sie denerwowac i tyle. Co do dentystki tak jak pisałam idę jutro, ale cos mi sie wydaje ze to cos zaczęło ropieć, a nie powinno poza tym bolą mnie strasznie dziąsła i jakby migdałki .. ale nie wiem, zobaczymy jutro. W załączniku : pościel- wzór identyczny jak rożek mój- skąd ona to wiedziala? ;D potem prześcieradełko, czapeczka, i kombinezon.Kombinezon w częsciach zeby dokładnie było widać. Jest ekstra. 0-3m ale wydaje mi sie że do marca spokojnie pochodzimy...
|
|
#2636 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
interesujące. co to za model? ;> A mi mąż złożył wóz! który wczensij rozłozyłam i nie umałam złozyc
|
|
#2637 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mutsy Transporter ![]() za wizyte i piękna waga
|
|
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje wszystkim tygodni, miesiecy, trymestrów, wizyt i zakupów!!
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Fotki wozu, brzusia, śpiworka (kiedyś miałam pokazać) i bucików od znajomych
![]() Nie cyknęłam tylko spacerówki, bo już nie chciało mi sie przekładać
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.

. Ma fotke pęta leżącego obok mojej młodej 3 minuty po wyjęciu z brzucha 

W ogóle, chyba już nie ma za dużo miejsca, bo nie czuje "kopów" tylko takie smyranie, ocieranie się
Co chwila wypina tyłeczek czy wypycha stópkę - a mama cierpi 
Mój tato pytał już czy ma wstawiać łóżeczko do mojego pokoju, bo chyba nie zdążymy się przeprowadzić przed narodzinami małego
a pomalować jeszcze wszystko trzeba.. TŻ też nie ma czasu, bo od rana do nocy w pracy. Szlag mnie któregoś dnia trafi i sama pomaluje 

Ja szczerze mowiac to juz nie wiem jak reagowac. Kary nie dzialaja, tlumaczenia rowniez. Nie wiem co to bedzie, jak pojawi sie drugie i tu nagle nie bedzie dla malego tyle czasu..zaczynam sie bac szczerze mowiac. Mi dzis bylo za niego wstyd.Na szczescie pani ktora przychodzi, ma wnuczka i przechodzi podobne sceny wiec mnie rozumie. 

i trzeba tyle niepotrzebnych nerwów zjeść.

kalski: udanej wizyty, duża już Nelcia