|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 4 części naszego wątku? | |||
| Mamy majowo-czerwcowe 2013, cz. 4 |
|
2 | 4,35% |
| Śmiejemy się i gugamy, pierwsze miesiące już za nami. |
|
3 | 6,52% |
| Kilkoro dzieci ma już ząbki, innym ciężko idą bąki. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze skoki już za nami, cieszymy się nowymi umiejętnościami. |
|
0 | 0% |
| Bawimy się w pierdziochy i mamy mnóstwo radochy. |
|
1 | 2,17% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają. |
|
0 | 0% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą. |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak nam dobrze w roli matki. |
|
12 | 26,09% |
| Mamo, tato kończcie spanie bo przeżywam ząbkowanie! |
|
17 | 36,96% |
| Mamo, tato kończcie spanie, kupa czeka na przebranie! |
|
7 | 15,22% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
1 | 2,17% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
3 | 6,52% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 46. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
![]() Ale przy zaksztuszeniu a nie zadlawieniu mi kazano podnosic do gory malego w pion Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
|
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do cwiczen to ja zielona , troche w masazu shantala sie edukowalam dzisiaj Jak nie ma dziecko kataru tez psikam woda 2 razy dziennie ale nie odciagam A co do noszenia przodem tak to moj idealnie jest ustawiony Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#515 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
Happy, Karolina u nas pełno dady było. Byłam gdzieś koło 11 w jednej biedronce i wzięłyśmy, a później do drugiej poszłam po przecenione wieszaki i też było dużo. Gdyby przesyłka była tańsza, to bym Wam wysłała ![]() ![]() Happy, nie zawiozłam bo TŻ wstał o 5 i stwierdził, że jedzie do mieszkania kończyć kłaść instalacje. Miał jechac rowerem, ale było tak ciemno, że mu się odechciało i wziąl auto... ![]() W inter marche promocja na słoiczki i cenowo chyba lepiej wychodzi niż w ross tylko jedna firma bobovita.
|
|
#516 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Czy zakładacie już dzieciom czapeczki na spacer?
Axella cudna Zu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może te badania coś wykażą? Oby była jakaś poprawa po tej wizycie u innej lekarki.Cytat:
|
||||
|
|
|
#517 |
|
Zakorzenienie
|
Salviae a to zrobiłaś interes!!!
![]() Magiusa, w międzyczasie jest prostowanie dłoni, czyli podnosi się na dłoni a nie na piąstkach i wyciąganie rączek do zabawek i łapanie ich.
|
#518 |
|
Zadomowienie
|
happy blue jak jest licytacja to nie mozna zwrócić towaru jak sie kupuje przez kup teraz to owszem mozna juz nie raz zwracałam
|
|
|
|
#519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję strasznie, u nas to samo było w drugiej dobie, na szczęście jeszcze w szpitalu. Była fioletowa i pielęgniarka ją ratowała i ratowała a ja wyłam ;( Puchatkowa dziś założyłam, bo jak wyszłyśmy było brzydko i kropiło i wiało, ale później zdjęłam
|
|
#520 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja zakładam taką cienką jak Wam kiedyś wstawiałam z HM ![]() czekam na Twój adres ![]() Cytat:
dzięki ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
Może jutro jeszcze męża wyślę do II biedronki .......... Może jutro będzie dzień na łapanie siuśków.. ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
a co do pytania to nie mam pojęcia |
||||
|
|
|
#522 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Puchatkowa nie zakladam czapeczki jak nie ma wiatru.
Nikomu nie życzę takich przygód. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
dzis me dziecko ma dzien spiocha, a ze juz sie od takich odzwyczailam to jest wiecej placzu niz powinno bo zmeczenia nie wylapuje... biedne to dziecko.
Ale mamy tez dwa odkrycia dnia. Dobre i zle. Dobre- Sofia uwielbia jak jej sie zarzuca i zaraz sciaga kawalek materialu na glowe. Cieszy sie jak i kwiczy. Moglaby tak sie bawic godzinami ![]() Zle mamy na nozkach paskudna wysypke... Krostki wypelnione jakbu ciecza i czerwona skora w okol. Zauwazylam takie dwie juz kilka dni temu ale przez te jelitowe atrakcje zapomnialam a teraz patrze i obie lydki ma w tych krosteczkach. i kurcze nie wiem od czego! Proszku do.prania ani pielegnacji nie zmienialam Sofii od urodzenia. Co di jedzebia to z nabialu tylko ser zolty jem, ale ostatnio czesciej jajka... Obstawiam jedno albo drugie... Myslicie, ze powinnam sie przejsc do.lekarza czy najpierw wyeliminowac podejrzanych sprawcow z diety i jak nie przejdzie to dopiero wtedy uderzac do lekarza?Banka biedny Michas mam nadzieje, ze kolejne sesje reha beda dla niego przyjemniejsze. Ale jestem pewna, ze szybciutko wycwiczycie co trzeba i bedzie git.Magiusa co do etapow rozwoju motoryki na brzuszku to nie wiem jak jest oficjalnie, ale u nas po podnoszeniu sie stabilnie na przedramionacz doszlo wyciaganie raczek do zabawek przed soba i wracanie na przedramiona. Musze sie dowiedziec czy tu kontroluja bioderka... My mielismy tylko jedna kontrole w 6 tyg a potem juz nic... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
okropne, ale swietnie zareagowalas! wyobrazam sobie, jak kojaco musial dzialac na ciebie pozniejszy placz mlodego...Cytat:
|
|
#525 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do wysypki, to nie miałabym na całym ciele gdyby to było od jedzenia? Cytat:
Snów na szczęście nie ma... A jak kupa i brzuchol Florka?
|
|
#526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
kupy sa jak na razie 2 dziennie, wlasnie czekam na druga... i nie widze tam za bardzo krwi juz. prawdopodobnie humana pozwolila odpoczac jelitkom, mogly sie zregenerowac, no i bedzie teraz lepiej... kurcze musi byc, bo jak waga dalej nie ruszy, to mi kaza go odstawic. a to cycol taki ze hej! no i ja bym sie zalamala... uwielbiam go karmic piersia... tej nocy byl tylko cyc i mlody byl znacznie bardziej zadowolony, a ja wyspana
|
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Apropo masaży Shantala, ja to miałam na szkole rodzenia, więc przerysowałam ( koślawo) i wklejam, mam nadzieję, że pomogę. Każdy ruch wykonuje się tak 5 razy i masuje się olejkiem oczywiście.
MASAŻ SHANTALA.pdf
|
#528 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dodajesz wędzonego łososia 150-200g, jak się zrobi taki bladoróżowy to dodaję mascarpone jedno pudełeczko i chwilkę mieszma i tyle ![]() pyyyychotka a robi się 5 minut ![]() Cytat:
ale przydałoby się tak z 5 zlecieć, kiedyś się wezmę:PCytat:
![]() Cytat:
zasypia różnie: ze smokiem, bujany na rękach, w huśtawce albo z odkurzaczem:P jesteśmy z hump debeściaki:P hump zgarnęła zetsaw do karmienia, a ja kosmetyki z jelenia:P dawali też kupony na zabawki do wyboru do odbioru w 3 sklepach w Krakowie, pojechałam do entliczka ale jutro dopiero będą mieć a ja chciałam grzechotkę z tiny love
|
|
|
#529 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki nic nie mowila tylko ze jest do tylu Cytat:
korzystaj pewnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiem ![]() Cytat:
![]() M.jest tak zakatarzony ze boje sie nocy :banghead: jutro pojedziemy do lekarza Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Re: Mamy majowo-czerwcowe 2013 cz. 3 na odchowalni ;)
Cytat:
)A z karmieniem to doskonale Cie rozumiem... Nie wiem co bysmy obie z Sofia poczely jakby kp mialo sie nagle skonczyc... Ale miejmy nadzieje, ze lepsza kupa Florka zwiastuje przyrosty wagi! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Cytat:
Dziewczyny czy kupię w smyku ten gryzak taki jak smoczek z babyono?
|
|
#532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona w ogóle jest "nożna".. Rak nie wyciaga po nic, na brzuchu ma je do tylu do gory.. Jedyne co robi rekoma to je wpycha do buzi.. Nogi za to.. Kopie nimi wszystkie zabawki, wklada je do buzi, ma je ciagle w gorze, nawet zasypiajac kreci stopami.. Na brzuchu lezac" raczkuje " od pasa w dol, tzn nogi pod brzuch i sie wypycha.. A rece w powietrzu ![]() Z w ogóle dziwnie sie rozwija.. Jedne rzeczy robi jak duzo starsza, inne jak by byla opozniona. Ale to mi uswiadamua ze kaaazde dziecko ma swój indywidualny tryb rozwoju i sie nie martwie
|
|
|
|
|
#533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A na rękach jak masujecie?? My mamy je przegłaskać, potem DELIKATNIE podszczypywać, potem delikatną pokrzywkę i pougniatać całymi dłońmi. Na dłoniach mamy przegłaskać potem każdy paluszek, potem ,,odchylanie kciuka" i kółeczka kciukiem. Stopy przegłaskać, i na odruchy jeszcze takie cuś. Nie wiem jak wytłumaczyć ![]() barwniczek straszna historia... Ja się zawsze boję, że mi się mała zakrztusi...
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
Te które udało mi się namierzyć na fb to zaprosiłam
|
#535 |
|
Zakorzenienie
|
cloche ja Twoje karmienie piersią tak podziwiam i ciągle trzymam kciuki, żeby Flo mógł się tulić do cycusia
Ashy przekichane z tą opieką tam Magusia są dni, kiedy się nie martwisz tym karmieniem Tyle razy miałaś udowodnione, że jest ok, bo przybiera. Nie bój żaby, będzie głodny to poprosi
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Hee to mnie namierzylas hehe pewnie szpiegowal u innych w znajomych hehe my tak ostatnio robilysmy pare udalo sie znalezc hehhe
Cytat:
Ale mozez sie zapisac i za 3 mc skorzystac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dokładnie
|
|
#538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#539 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja póki co jest drobna, więc mam nadzieję, że tak szybko nie wyrośnie, a i tak najbardziej mi zależy na noszeniu jej teraz.Ja liczę, że dostanę oryginalne nosidło, a jak coś będzie nie tak, to będę reklamować i tyle. Cytat:
![]() I trzymam kciuki, żeby ta woda w nocy nie skomplikowała Wam karmienia piersią ![]() Z dwa razy dziennie po 1,5-2h (choć dziś raz 3,5), ale to na mnie. Jak odłożę do łóżeczka, to śpi ok. 5 minut, rzadko ok. 30 minut. Do tego czasem kima przy piersi. Na te dłuższe drzemki zasypia przy piersi lub u męża na rękach. Cytat:
za 3 miesiące ![]() Jeszcze my jesteśmy z naszym wspólnym spaniem w dzień W nocy rzadko się zdarza - czasem między kolejnymi karmieniami, jak nie daje się odłożyć do łóżeczka.Cytat:
Cytat:
|
|
#540 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głupia lekarka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
w aucie jest ciepło a w wózku ma kocyk przecież ![]() Cytat:
![]() tylko jak jest naprawdę zimno Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i gratulacje ![]() === My z Bartusiem spędziliśmy miłe popołudnie z moją koleżanką a później Leonkiem i Anoxee ![]() a moje dzieciątko ma obszczypaną pupkę rano była piękna jak zawsze, po drzemce wzięłam go na przewijak i aż się przeraziłam taka czerwona ![]()
|
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.

i teraz nie wiem ile pryw. Tych reha.. musi miec przezvten mc mowila tylko zeby juz zaczac... i ze nie bedzie to mc tylko kilka miesiecy .... a i powtorzyc morfologie bo moze miec anemie 

a teraz patrze i obie lydki ma w tych krosteczkach. i kurcze nie wiem od czego! Proszku do.prania ani pielegnacji nie zmienialam Sofii od urodzenia. Co di jedzebia to z nabialu tylko ser zolty jem, ale ostatnio czesciej jajka... Obstawiam jedno albo drugie... Myslicie, ze powinnam sie przejsc do.lekarza czy najpierw wyeliminowac podejrzanych sprawcow z diety i jak nie przejdzie to dopiero wtedy uderzac do lekarza?
okropne, ale swietnie zareagowalas! wyobrazam sobie, jak kojaco musial dzialac na ciebie pozniejszy placz mlodego...
07.07.2012
ale przydałoby się tak z 5 zlecieć, kiedyś się wezmę:P
zobaczysz, że ćwiczenia pomogą i będzie dobrze!

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

wydałam 45 zł, miała jeszcze stolik edukacyjny z fisher price, ale sąsiadka mnie ubiegła bo jej 2 latek się nim zainteresował