|
|
#1171 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Gojka. Tak, niestety będziesz miała niższa pensję. Wtedy masz ubezpieczenie w zusie i możesz przy sobie dziecko ubezpieczyć, bo teraz to pewnie masz od meża czy coś? Zaraz znajdę Ci link na stronie zusu z inf o tym
ale przynajmniej idziesz na l4 jak tylko zajdziesz w ciążę i masz spokój, potem roczny macierzyński, na którym można dorabiać na umowę zlecenie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Gojka http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
nie było mnie dziś prawie cały dzień bo tz miał wolne i byliśmy cały dzień poza domem.silver cały dzień o was myślałam co za glupki z tych lekarzy pediatrów, ze na zęby zwalali.... Trzymaj sie ![]() Nancy a kiedy Kubuś będzie miał zabieg na to? Marsi a co jest Leosiowi? Little tulę ![]() Może jutro Was troszkę poczytam nie zapomnijcie mnieAha jestem już brazowa :P
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Nancy przedrośle uszne, czyli ten nieszczęsny Groszek przed uszkiem, też względy estetyczne,żeby w przedszkolu dzieci mu nie dokuczaly
a u Was??? |
|
|
|
#1174 |
|
Zakorzenienie
|
Hejooo. Padam na pysk. Oskar mnie dzisiaj wymęczył tak że ledwo na oczy patrzę(te jego zabawy w skoczka Małysza). Nawet kąpać mi się nie chciało (ale spokojnie kąpiel doszła do skutku
).Meduza-powiem tak,my narazie zawieszamy broń póki co dwie górne jedynki,dwie górne dwójki i dwie dolne jedynki-cała parzysta szósteczka ale póki co chyba nic więcej się narazie nie szykuje![]() W każdym razie mamy remisik sasasa sa!
|
#1175 |
|
Zadomowienie
|
probowalam przelozyc mala do lozeczka. obudzila sie od razu ale glaskalam szuszalam ... bylo oki ale jak tylko zabieralam reke mloda sie podnosila i wstawac chciala ... zaczynala juz plakac i taka smutna minke robila . . tylko sie rozbudzila. wxielam do lozka cyca dalam i isnela w minute ...
---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- aha i mam w sobie jakis paniczny lek ze zaraz sie skonczy kp ... skoro pojawila sie juz gorna 1 pewnie bedzie i 2 ... kolezanka mi powiedziala ze dziecko tak gryzie ze masakra. pewnie niedlugo skoncze karmienie
|
|
#1176 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skoro jesteście z córcią szczęśliwe to znaczy, że to jest najlepsze dla Was obu ![]() I zgadzam się, bardzo ładnie to napisałaś Cytat:
A za mały wszsystko będzie dobrze Cytat:
Byłam dziś z wynikami u lekarki i mały ma niedobór żelaza więc dostał kropelki ![]() Lecę się położyć, bo oczy już mi się zamykają.Pa
|
|
#1177 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję kataru, my się męczymy od niedzieli w nocy, okropna to była noc. Ale już każda następna ok. Nawet w nocy nie muszę już odciągać kataru.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Nie ma jak w domu Dobrze że mama dziś do mnie przyszła, bo ok 10 rano tak mnie głowa zaczęła boleć, że myślałam że zejdę A Misu taki absorbujący. Aż mi się wymiotować chciało. A nic przeciwbólowego nic nie miałam w domu. Mama się zajęła Michałkiem, a ja godzinkę poleżałam, zeżarłam 2 ibupromy i jakoś mogłam funkcjonować. Młody lubi inhalacje, nie zakładam mu maseczki tylko sobie ustnik memla i gryzie ![]() Idę się kąpać i przytulić się do syneczka Dobrej nocki |
|||||
|
|
|
#1178 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A mały siada lub raczkuje? Cytat:
![]() A kto z Małą zostaje? Cytat:
![]() O możliwych powikłaniach zawsze muszą powiedzieć, ale ryzyko na pewno minimalne..kiedy zabieg? Reszta posta: ![]() ![]() Laski, bo licytuje płaszczyk i nie wiem, na teraz...rozmiar 74 czy lepiej 80? |
||||
|
|
|
#1179 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nadrobiłam Was silver, zdrówka dla Darusi bokeh, szybko Ci poszło z tym kolorem, ja pewnie jeszcze z 2 miesiące będę sie zastanawiać dobranocki
|
#1180 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
Hmm chyba nie nasza śpi w body krótki rękaw, kaftanik/bluzeczka, półśpiochy. Ale u nas jest chłodno w sypialni. Tak sobie myślę o Darii Silver, że ci lekarze nie wykryli że to uszka. My jak chodzimy do przychodni to NIGDY tam nam uszek nie sprawdzają !!! bo prywatnie to zawsze ehhh ---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ---------- A jaki teraz rozmiar nosi ? |
|
|
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=charlizz;42775241]Gojka, ja Ci mówię. Idziesz do pracodawcy i mówisz, ze chcesz by z Twojej pensji odprowadzał składki na dobrowolne ubezpieczenie chorobowe. Po 3ech miesiąch przysługuje Ci L4 a jakbyś urodziła to roczny macierzyński także. Wysokość zasiłku macierzyńskiego to 100%Twojej średniej pensji z okresu, w którym byłaś ubezp. (maksymalnie biorą pod uwagę ostatni rok) [QUOTE]
wysłałam Ci wiadmość
|
|
|
|
#1182 |
|
Zadomowienie
|
Debrah narazie nie odczuwam,ale kurna strasznie sie trykam .. 1 z moich kolezanek powiedziala, ze musiala skonczyc z karmieniem, bo tak ja synek gryzl, ze nie dawala rady z bolu ...
|
|
#1183 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Minęło! ( ale to dolne, czyli językiem zasłania, nie wiem jak jest z górą) |
||
|
|
|
#1184 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i też kupiłam pake Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Biedactwo !!! Skąd to pieroństwo się przyplątało?! |
|||||
|
|
|
#1185 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nadrobiłam Was, przepraszam, że nie cytuję. Mniej mnie Evel bo chcę dopiąć te studia. Jutro angielski. Egzamin, w sumie dwa. Ustny i pisemny. Mam nadzieję zdać, bo nic się nie uczyłam. Miałam dziś, a jakoś tak mi zleciał dzień, prowadzenie domu ma swoje wymagania szczególnie jeśli jest w nim małe dziecko i Wielki Krasnolud
![]() Kupiłam Młodemu wczoraj w H&M ten golfik nakładany, który któraś z Was wrzucała. Zobaczymy jak się w chłodne dni sprawdzi. Poza tym że martwi mnie moja obrona itp, to dziewczyna, a właściwie już żona mojego kuzyna jest w szpitalu on z córeczką został, ale non stop do niej jeździ i siedzi siedzi siedzi..No to ja idę, jutro po 5 muszę wstać. Wyprowadzę psa i zostawiam TZ z dziećmi
|
|
|
|
#1186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak sie bobek smieje przy myciu zebow .. normalnie szok jak szczerzy fajnie te swoje 1 .. daje jej szczotke po wszystkim to jesczze sobie sama szoruje ![]() Blogerko pytalas o szczoteczke, tak kupilam jej od razu taka dorosla .. mialam taka gumowa, ale nie uzywalam jej. myslalam, ze ona jest do uczenia odruchu mycia zebow i nie uzywa sie jej razem z pasta .. zeby myje raz dziennie wieczorem w wanience, moze powinnam tez rano ![]() Fotka z wczoraj, oczka jeszcze czerwone, bo to slawienna wizyta dziadka
|
|
|
#1187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() debrah dzięki ![]() początkiem roku mamy się umawiać na wizytę i wtedy zobaczymy kiedy... mówili, że operują ok 1 r.ż. Ale wiecie ja to się boję, że to spartolą i będzie jeszcze gorzej a już w ogóle, że będzie miał potem problemy np. w bungowaniem
|
|||
|
|
|
#1188 |
|
Zakorzenienie
|
zmykam dziewczynki spać, będę dopiero w poniedziałek, bo jedziemy na weekend do t.
nie piszcie za dużo ![]()
|
|
|
|
#1189 |
|
Zadomowienie
|
Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Dziewczyny myśle o was duzo, podczytuje,ale mam jakis poweselny sajgon w pracy i kończymy w końcu nasza przeprowadzkę przez co czas przecieka przez palce.
Zdrowka dla Darii. Spokojnej nocy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#1190 |
|
Zadomowienie
|
Ale tu dzis cisza ... uciekam spac buziaczki
|
|
#1191 |
|
Zakorzenienie
|
Debrah ją bym wzięła 80 , ale to ja
Bokeh jak Ci wyszła kaczka ??? Marsi bo już tyle razy miałam się pytać :p skąd u Ciebie takie zamiłowanie do gotowania i pieczenia ![]() od kogoś czy tak samo z siebie Nakarmiłam Młodą i coś zasnąć nie mogę :banghead: Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane przez Aga8484 Czas edycji: 2013-09-13 o 01:14 |
|
|
|
#1192 |
|
Zadomowienie
|
Ale mam dziś okropny humor
![]() Tż miał mieć wolne, a o 6 rano oznajmił mi, że mu zmienili grafik i idzie do pracy na 7 do 19 Kurcze mógł wczoraj powiedzieć, to bym się jakoś nastawiła. Poza tym miałam mieć dziś wizytę u dentysty, a teraz nie mam z kim Piotrka zostawić, a ząb mnie całą noc bolał
|
#1193 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
no ja mroże ;p Cytat:
Cytat:
Nooo to teraz trzymam kciuki, zeby pojawila sie fasolinka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Charlizz, pięknie napisalaś o tym spaniu z dzidzią. Mam to samo. Wczoraj od 10 rano do 16 spędziłam w naszych cudnych urzędach. Myślałam że padnę. :-[[[ na dodatek o 19 musialam znowu jechać do miasta podpisać się projektantce a tzt dzis wraca
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Deli ale dogadzasz Tż
![]() ![]() ![]() Skąd bierzesz przepisy ? Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1195 |
|
Zakorzenienie
|
Halooo
Noc jak co noc juz nie mam sily Mlody byl tak wymeczony ze padl na mnie i tak spal - raz z glowa na cyckach moich, raz na kolanach i raz na brzuchu W koncu wiem, co Aska ma na mysli jak pisze, ze mloda padla na niej no i dzisiaj w nocy bardzo rzadko cycus byl, mlody nie chcial, lulalam szuszaniem oo szok normalnie. A rano prawy cyc niemal peklA z samego rana poprztykalam sie z malzem - no on kurka nie umie zaczaic, ze jak po pracy pojdzie z domu na godzine na tenisa to dla nas duza roznica. Oczywiscie, ze duza roznica! Mowie, siedze sama jak ciucmok w domu cwieka dostaje - to wyjdz z domu, kto Ci broni plakac mi sie chce---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Debrah, ja bym chyba brala 74, ale babel cos maly jest, bo dzisiaj przymierzalam mu ta kurteczke 68 i jest dobra na niego Wydaje mi sie, ze kurtki i bluzy maja zawyzone rozmiary dosc, nie wiem, jak wasze bable, ale moj wchodzi jeszcze w bluzy 0-3 miesiaca, chociaz wczoraj juz zauwazylam, ze sa na styk stykow:P
Edytowane przez LadyWhisper Czas edycji: 2013-09-13 o 07:46 |
|
|
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa widać kawałek zęba już na wierzchu
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1197 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i lecę małemu robić mleko....
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1198 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
U nas nocka wreszcie lepsza! Daria nie miała gorączki wczoraj przez cały dzień i w nocy też nie miała ![]() Mam nadzieję że to nie jest chwilowa poprawa. No i co najważniejsze, Daria sie uśmiecha! Czyli humorek wraca ![]() Przepraszam że ja tak ostatnio tylko o sobie ale na tym telefonie źle mi się cytuje. Bokeh POKA WŁOSY!
|
#1200 |
|
Zakorzenienie
|
Charliz lepiej bym tego nie ujęła odnośnie spania z dzieckiem!
Zgadzam się w 100%!Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.

ale przynajmniej idziesz na l4 jak tylko zajdziesz w ciążę i masz spokój, potem roczny macierzyński, na którym można dorabiać na umowę zlecenie 
nie było mnie dziś prawie cały dzień bo tz miał wolne i byliśmy cały dzień poza domem.
).
póki co dwie górne jedynki,dwie górne dwójki i dwie dolne jedynki-cała parzysta szósteczka ale póki co chyba nic więcej się narazie nie szykuje
sasasa sa!

Współczuję kataru, my się męczymy od niedzieli w nocy, okropna to była noc. Ale już każda następna ok. Nawet w nocy nie muszę już odciągać kataru.

oo a i tak chlodny jest.
nasza śpi w body krótki rękaw, kaftanik/bluzeczka, półśpiochy. Ale u nas jest chłodno w sypialni. 

Zobaczę co jutro powie 
hmm Deli???