Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 21:08   #2671
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-

dziewczyny fajne brzuszki, wózki, kurtki i ubranka

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 21:10   #2672
domii29
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Wpadłam napisać że mam najcudowniejszego męża na świecie
Wiedział doskonale że wczoraj byłam na rynku i na małych zakupach domowych i napewno się spłukałam, przyniósł z pracy wypłatę i zapytał mnie czy potrzebne mi są jakieś pieniądze, powiedziałam że na proszek więc dał mi 50zł. Wrócił dzisiaj z pracy a ja prosto z drzwi że jest promocja w biedronce na pampersiaki i oczywiście dostałam pieniądze i jeszcze mnie obwiózł po 3 biedronkach, oczywiście dopiero w ostatniej znalazłam to czego szukałam... Tym oto sposobem mam pampersy dla Jaśka i jeszcze dostałam 100zł na "drobne zakupy"

Biorę się za nadrabianie
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 21:12   #2673
Mya1989
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
a ja mam wrażenie i to nie pierwszy raz ze im to przeszkadza ze wypowiadają sie tu dziewzczyny z października(nie licząc domii bo dowiedziała sie stosunkowo nie dawno ), oraz ze Trele z września tez jest tutaj a nie tam. ok, mogę sie nie odzywać ani tu ani tam, ale te komentarze mogłyby sobie w buty wsadzić . NIe jestem i nie byłam w stanie nadrabiać prawie po 20-30 stron dziennie. Poza tym co za róznica czy one mają 20 część a my 8? ;/ nie czaje .

eh.. no cóż, chciałas przeczytać, ja tylko linka wkleiłam. Podziwiam ją i jej faceta
A co je to obchodzi? No chociaż w sumie pewnie miałyby z 43748484380380804 wątków jakby te 3/4 osoby tam zostały Normalnie ten temat jest wałkowany od samego początku, to się robi nudne. Może pomarudzimy na temat dziewczyn, które od nas na styczeń się przeniosły
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42774783]Ja nie czaję jak one mają czas tyle pisać, siedzieć w necie... Żaden to powód do dumy, że mają tyle wątków...[/QUOTE]
No Weronisiek, widocznie nie te priorytety mamy

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 21:12   #2674
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:

No tak, ale ona rodziłą w szpzpitalu który słynie z negatywnych opinii CC. dlatego wszyscy uniakają jak mogą- może ona tez?? nie wiem.. poza tym moze jak sie tak męczyła to już chciała urodzić normalnie..

KOchana- to znak

Jasne tych znaków juz tyle bylo a ja dalej wielblad garb dzwigam

A ona w koncu rodzila w szpitalu jakim ?

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Ej dziewczyny, a kupujecie jakieś kropelki do rozpuszczania wosku w uszach?
Pierws\e slysze
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
hehe,a tak wogole zajrzyjcie na wrzesniowe mamusie.Chyba sie z nas troche nabijaja Strona 80 ta.
Odezwalabym sie

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Fotki wozu, brzusia, śpiworka (kiedyś miałam pokazać) i bucików od znajomych
Nie cyknęłam tylko spacerówki, bo już nie chciało mi sie przekładać
Ale bryka , i jaki foteeeeelikk .
Te chcialam filetowy. Mam focha !
To jest pebble czy cabrio ?
No i brzuszku to chyba nie musze wspominac Jest sliczny , okraglutki

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 21:25   #2675
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
A oto pierwsze cztery kółka mojego Księcia
Ale Twój Książe będzie miał brykę

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Domii lanie będzie za te frytki :P
Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Nemosek ciesze z lekkiej poprawy nastroju i z kluczyków

Dziewczyny super, że wizyty udane

Zwariowane cierpliwości

Basia odezwij się do ginki, bo jak tak ciurkiem drętwa, bez przerw, to lepiej zapytać

De, Dzidzia łącze się w bólu, moja z gorączką w domu siedzi, a co wyprawia

Trele brat jest uroczy

Domi Ty się zlituj, gołąbki jeszcze zniosłam jakos, ale Ty weź przestań z tymi frytami
Czyżbym Wam smaka narobiła ? Wybaczcie

Cytat:
Fotki wozu, brzusia, śpiworka (kiedyś miałam pokazać) i bucików od znajomych
Nie cyknęłam tylko spacerówki, bo już nie chciało mi sie przekładać

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj ten płyn do prania - Bobini http://www.chemiadodomu.pl/1775-thic...-prania-1l.jpg Myślicie, że będzie dobry? Tani był, bo około 10 zł w Kauflandzie.
mam taki sam, pachnie bardzo ładnie i ja jestem z niego zadowolona choć wyprałam w nim tylko pieluchy póki co

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
mam nadzieję

dla dziecka muszę mieć najmniejszą paczkkę pampersów, 3 bawełniane koszulki lub body, 3 cienkie bawełniane czapeczki, 3 kaftaniki i 3 pary śpiochów, skarpetki, chusteczki pielęgnacyjne, pakiet do pierwszego ubrania: koszulka kaftanik śpioszki czapeczka pampers kocyk lub rożek i niedrapki, pielucha flanelowa, 3 tetrowe lub mały ręcznik, ubranko na wypis

miałam robioną serodiagnostykę kiły ale nie wiem czy to to samo, bo typowo VDRL nie miałam robionego

oglądacie Rozmowy w toku? dziewczyna stwierdziła że używają z chłopakiem prezerwatyw w dni nie płodne żeby choroby złapać a dni płodne się nie zabezpieczają ogólnie to laska widać ze nie ma zielonego pojęcia o tym co gada
No to w dość dużą torbę musisz zainwestować
Stary 2013-09-12, 21:26   #2676
NEWTREND
Rozeznanie

hejka wieczorkiem, spróbuję was zaraz nadrobić ale najpierw piszę co po wizycie.

Nie za dobrze bo dostałam skierowanie do szpitala, mała jest za mała waży tylko 800g co niepokoi panią doktor. Wychodzi miesiąc młodsza. musze mieć szczegółowe badania. A moja szyjka niby się nie skróciła dalej jest 2,95cm ale jest bardzo miękka i "słabo trzyma". Jutro mam być rano w szpitalu. Jestem przerażona bo nie wiem czego się tam spodziewać. ponoć trzeba małą pobadać i podkarmić kroplówkami.
NEWTREND jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 21:27   #2677
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Noo przy drzwiach nie , ale przy przewijaku .. Dzis nawet dorzuciłam do niej gumki do wlosow I opaske - pomyslalam ze sie przyda. Co chwile cos tam dociskam , I nie wiem jak ja zamkne jak przyjdzie co do czego ?

BABKU , LINeCZKA - za wizyty

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Oooo gumki do włosów, dobrze że mi przypomniałaś Rzeczywiście mogą być potrzebne . Kurcze i ja muszę powoli myśleć nad pakowaniem torby

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Ciekawostka z ulotki Bepanthenu (krem):

"W przypadku stosowania leku u kobiet karmiących piersią nalezy umyć brodawki przed każdym karmieniem piersią"

Czyli jednak niejadalne przez dzieci

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Cześć laseczki
Znów się tydzień nie odzywałam.. albo brak czasu albo źle się czuje. Mam jakieś problemy z oddychaniem, co nie zjem to mi od razu niedobrze, słabo. Pochodzić sobie za dużo nie mogę bo od razu brzuch twardy i boli. Ogólnie rzecz biorąc zachowuję się jak kaleka ostatnimi dniami
Leoś jest niegrzeczny bo cały czas kopie mnie po prawej stronie żeber - bolą jakbym miała od środka siniaki, nie mogę się na tej stronie nawet położyć W ogóle, chyba już nie ma za dużo miejsca, bo nie czuje "kopów" tylko takie smyranie, ocieranie się Co chwila wypina tyłeczek czy wypycha stópkę - a mama cierpi Ale cóż poradzę, biedny już widocznie nie ma gdzie się podziać

Remont ciągnie do przodu, jeszcze się nie przeprowadziliśmy Mój tato pytał już czy ma wstawiać łóżeczko do mojego pokoju, bo chyba nie zdążymy się przeprowadzić przed narodzinami małego
Już tydzień wstawiają nam drzwi a pomalować jeszcze wszystko trzeba.. TŻ też nie ma czasu, bo od rana do nocy w pracy. Szlag mnie któregoś dnia trafi i sama pomaluje
Ale przynajmniej przyszła dziś do nas płyta indukcyjna - jest jakiś progress
Jutro mam o 8 wizytę, ciekawe co tam słychać u mojego dziecia
Czekamy na relacje z wizyty
oby wszystkie złe dolegliwości szybko Ci minęły
Stary 2013-09-12, 21:29   #2678
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
hejka wieczorkiem, spróbuję was zaraz nadrobić ale najpierw piszę co po wizycie.

Nie za dobrze bo dostałam skierowanie do szpitala, mała jest za mała waży tylko 800g co niepokoi panią doktor. Wychodzi miesiąc młodsza. musze mieć szczegółowe badania. A moja szyjka niby się nie skróciła dalej jest 2,95cm ale jest bardzo miękka i "słabo trzyma". Jutro mam być rano w szpitalu. Jestem przerażona bo nie wiem czego się tam spodziewać. ponoć trzeba małą pobadać i podkarmić kroplówkami.
oj to nie dobrze, ale mam nadzieję, że jednak Mała przybierze na wadze. Dawaj znać co u Was
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 21:32   #2679
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
oj to nie dobrze, ale mam nadzieję, że jednak Mała przybierze na wadze. Dawaj znać co u Was
chyba będę miała dostęp do Internetu więc napiszę co i jak
Stary 2013-09-12, 21:33   #2680
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Oooo tak. zgadzam się

ja miałam teraz dwa tygodnie różnicy.

Wróciłam, lekko wkur.wiona ale mega szczęsliwa.
Poszlam najpierw na USG. babka miła, na prawdę. gadka szmatka i zaczynamy. Ułożenie podłużne główkowe. Łożysko III stopień dojrzałości, cokolwiek to znaczy, ale lekarz nic złego nie powiedział. Poza tym mały przypakował na dzień dzisiejszy waży 2505g. i babka powiedziała ze niepotrzebnie sie martwiłam, lekarz powinien mnie uspokoić a nie wprowadzać w błąd i zakłopotanie. No nic. ciesze sie jak głupia z tego powodu MÓJ MAŁY KACPER waży wiecej niż jego mamusia przy urodzeniu . Serducho bije 123 u/m
Ogólnie przepływy są ok, w tętnicy pępowinowej niskooporowe
Poza tym terminy sie prawie pokrywają już ;P - wg USG jest 36t3d ;P (TP-35t0d)Wiec tak, jestem szczęśliwa ze mały już tyle waży
KTG- skurczy brak tzn. ogólnie jakies tam małe były ale nic poważnego, wiec lajcik mam tylko liczyć ruchy koniecznie.

Badania ogólnie wyszły ok, ale co najśmieszniejsze.. ta lekarka pracuje u mnie w szpitalu ale na innym bloku położniczym.. i powiedziała ze te skurcze sie wyciszyły i jedyne co teraz moze być przyczyną szybszego przybycia na porodówkę/oddział to ciśnienie bo faktycznie jest dość wysokie i skacze. Powiedziała ze mam sie zapisać do swojego lekarza (który de facto wysłał mnie już pod kontrole szpitalną) bo on ma mi zrobić ten cały wymaz i jakieś tam badania ( zapisane na kartce mam ;p ) a nie w szpitalu bo moze być za późno a po co mam brać jakieś leki,zastrzyki. Aaa no i mam powiedzieć że te skurcze sie wyciszyły.. zresztą wszystko jest już w mojej karcie wiec ma do wglądu. Powiedziała ze mam nie iść przed akcją do szpitala bo sie zablokuje i przenoszę,zwłaszcza ze w szpitalu bede musiała leżeć a jednak w domu to sie tu pójdzie, tam schyli, tam kucnie itd.. i ze lepiej urodzić w 39tc niż 42. dlatego ucieszyłam sie ze jest lekarz który uważa inaczej niż mój. Mam nadzieje ze nie bede musiała isc w tym 38tc do szpitala bo po pierwsze nie chce. Powiedziała też że mam sie nie stresować jak odstawie leki ze nie rodzę już, bo to pogorszy sytuację.

No ogólnie jestem zadowolona. Swojego lekarza mam ochotę udusić. nastraszył mnie, potem olał, teraz jeszcze ten szpital. Mam zamiar wydrukować pewne info i rzucić mu na biurko. TERAZ jest mi to bez różnicy. Jestem przekonana ze gdybym leżała to bym przeleżała. Owszem ta lekarka też kazała mi sie oszczędzać, ale powiedziała ze jak już odstawie te leki to mam nie leżeć tylko robić co mam robić

a wkurzyłam sie na tzta. Szliśmy sobie przed wizytą i zapytałam czy mogę wejść kupić sobie takie grubsze rajstopy to usłyszałam ; teraz? po co Ci teraz rajstopy..
no dobra, ale jak wracałam to kurna chciałam wejść i kupić bo mi cena odpowiadała i jakość.. to tylko słyszałam " jak musisz" "jak potrzebujesz" "jak nie mozesz kiedy indziej" Już sie nic nie chciałam odzywać :/ kupie sobie w sobote i niech coś powie to mu normalnie walne w łeb. Poza tym miałam wrażenie ze ma do mnie o wszystko pretensje.

Na szczęscie na wizycie patrzal na ekran i cieszył mordkę. Wyszliśmy i mnie przytulił mocno i powiedział- mówiłem ze bedzie dobrze! że mały przypakuje! Wiedziałem!! no i szedł i mówił jaki to jego SYN jest wielki i w ogóle

Wróciliśmy do domu i mówie zeby poszedł na dach i z tą anteną zrobił porządek bo mi nie działa, żeby śmieci wyrzucił i zeby poszedł po wode.. kur.wa jaki problem ;/ no moze nie problem ale sie ociągał i dopiero tera mam tvn zrobiony i zakupy przyniesione. A śmieci nadal czekają.. no nic. nie bede sie denerwowac i tyle.

Co do dentystki tak jak pisałam idę jutro, ale cos mi sie wydaje ze to cos zaczęło ropieć, a nie powinno poza tym bolą mnie strasznie dziąsła i jakby migdałki .. ale nie wiem, zobaczymy jutro.

W załączniku : pościel- wzór identyczny jak rożek mój- skąd ona to wiedziala? ;D potem prześcieradełko, czapeczka, i kombinezon.Kombinezon w częsciach zeby dokładnie było widać. Jest ekstra. 0-3m ale wydaje mi sie że do marca spokojnie pochodzimy...
Rybko super że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość

Pisałyście o pieluchach z Biedro. Promocja super, ale jesteśmy w tym m-cu spłukani Wózek i zakupy na all nas wykończyły, już myślę, którą ścianę będę z tynku obgryzać jak nie będę miała co jeść Także z pieluch nici...
Miałam też sobie kupić koszule do szpitala, no ale Nie mam za co... Także niech Nina urodzi się w terminie, bo jakbym miała teraz jechać do szpitala, to nie mam z czym Reszta zakupów (materac, rożek, koszule i biustonosze do karmienia) 10.10.2013. A poza tym wszystko mamy (no, jeszcze Pampersy jakieś chcemy kupić, bo na razie mamy tylko małą paczkę jedynek i te dwójki z promocji na DOZ - jedną paczkę).

Aaa, zrobiło się zimno i pojawił się problem z ubiorem - na pomoc przyszedł dom mody Pepco
Oto kurtałka, jaką kupiłam za 39,99 - jeszcze się dopinam Za chwilę przestanę, ale praktycznie będzie mnie zakrywać - moja jesienna nieciążowa rozmiar S zakrywa mi tylko plecy i kończy się po bokach

Załącznik 5405735

Załącznik 5405736

Co do sytuacji finansowej, raz jest lepiej a raz gorzej ale napewno ze wszystkim zdąrzysz się wyrobić do porodu, nie stresuj się

A kurteczka prześliczna
Stary 2013-09-12, 21:33   #2681
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypi

RYBA - przynajmniej na koniec konkretna babka , moze bedziesz miala to szczescie i trafisz na nia w szpitalu ??
Cytat:

Ja mam jutro wizytę, ciekawe ile moja niunia podrosła w tydzień No i jak te przepływy
My tu siedzimy wszsytkie ciotki i czarujemy takze sie nie martw , wszystko bedzie w porzadku ..
Cytat:
nie wiem czemu dziewczyny z wrześniowo- październikowego uważają as za takie "ekspertki"

możecie mi podać link do tego strasznego opisu porodu na tmtym wątku bo szukać mi się nie chce
No proszé czyli jednak nas podczytuja wiedzac jakie my eksertki ?
Cytat:
a ja mam wrażenie i to nie pierwszy raz ze im to przeszkadza ze wypowiadają sie tu dziewzczyny z października(nie licząc domii bo dowiedziała sie stosunkowo nie dawno ), oraz ze Trele z września tez jest tutaj a nie tam. ok, mogę sie nie odzywać ani tu ani tam, ale te komentarze mogłyby sobie w buty wsadzić . NIe jestem i nie byłam w stanie nadrabiać prawie po 20-30 stron dziennie. Poza tym co za róznica czy one mają 20 część a my 8? ;/ nie czaje .

eh.. no cóż, chciałas przeczytać, ja tylko linka wkleiłam. Podziwiam ją i jej faceta
No my RYBA powinnysmy sie czuc najbardziej winnne .. zaburzylysmy funkcjonowanie dwóch wátków
Cytat:
Napisane przez Lineczka Pokaż wiadomość

Fotka zakupów wraz z moim koszyczkiem - niezbędniczkiem na kółkach Na zdjęciu jest tylko część zakupionych rzeczy, ale nie chciało mi się wywalać wszystkiego
Fajnie, że ten sprzedawca tak podchodzi do klientów. Ceny też ma bardzo konkurencyjne. Będę jeszcze przed samym porodem u niego zamawiać, bo paru rzeczy zapomniałam i pewnie jeszcze coś tam dojdzie w międzyczasie. Dobrze, że mam go sprawdzonego.
A co t takie zielone kulki ?
Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Fajnie czyli obie jesteśmy nienormalne

A jeszcze odnośnie niegrzecznych dzieci miałam pisać, ale oczywiście mi się nie zacytowało i teraz sobie przypomniałam.
Przedwczoraj byłam na chwilę u sąsiadki, która ma dwójkę dzieci i przyszła jeszcze jedna sąsiadka ze swoim synem, który jest istnym diabłem. Ma 5 lat, potrafi nabekać lub napierdzieć komuś prosto w twarz. A rodzice zazwyczaj albo się śmieją, albo krzyczą, że mu spiorą dupę i nic nie robią. No i przedwczoraj ten mały diabełek, wysmarował kupą, twarz młodszego synka sąsiadki. Jak sobie przypomnę to biedne dwuletnie dziecko w kupie, to aż mi się przykro robi. Mama diabełka oczywiście darła się wniebogłosy jakie to kary na niego czekają cały tydzień. Zakaz wychodzenia na dwór i zapraszania kolegów do domu między innymi. Wczoraj wychodzę na taras, a Alanek bawi się w najlepsze z kolegami Ręce mi opadły...
Za trzy dni posmaruje mamie kupá buzie na spaniu to sie mama moze obudzi ! MASAKRA !
Mozecie sobie wyobrazic jakby Waszemu dziecku jakis inny rozwydrzony dzieciak wymalowa buzie kupskiem ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-12, 21:33   #2682
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam mocno żeby wszystko było dobrze
Stary 2013-09-12, 21:34   #2683
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

trzymam kciuki, żeby mała przybrała

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 21:35   #2684
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
chyba będę miała dostęp do Internetu więc napiszę co i jak
czekamy na wieści i oby było tylko lepiej
Stary 2013-09-12, 21:40   #2685
Olenka_24
Zadomowienie

Hej dziewczyny !

Melduję się z Leosiem po wizycie Generalanie wszystko ok , szyjka długa zamknięta. Mój "mały" na dzień dzisiejszy (32 tydz) waży 2231 g także pani doktor stwierdziła że będzie raczej z tych większych no i dalej wyprzedza termin o 2 tygodnie. Dziewczyny widziałam jego buziaka na USG i jest śliczny Mąż stwierdził że podobny do niego No i mój syn skopał Panią doktor jak robiła USG.

Rybka wpisz mi proszę wagę 32 tydz - 2231 g
Anoula wpisz proszę wizytę z USG 10.10. godz. 13

Dziewczyny gratuluję Wam nowych tygodni i wszystkich dobrych wieści z wizyt. Rybka widzisz - dobrze czułaś że Kacperek przypakował

Newtrend kochana na pewno Maleńka podgoni ! Jestem całym sercem z Wami i 3mam kciuki za wagę Małej

Edytowane przez Olenka_24
Czas edycji: 2013-09-12 o 21:41
Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 21:41   #2686
adoosienka
Wtajemniczenie

GG do adoosienka

NEWTREND trzymamy mocno kciuki za malutką! i za Ciebie! na pewno w szpitalu wszystko wyregulują i będzie super brawa dla Twojej pani doktor za decyzję !

Kubuś już z nami
adoosienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 21:42   #2687
babku
Zadomowienie

Cytat:

To się najesz trochę strachu. Współczuję Mam jednak nadzieje, że trochę zaniżyła tę wagę doktorka i w szpitalu Cie uspokoją. A jak nie, to podkarmią kroplówkami maleństwo i będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 21:44   #2688
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zechce bo sie boje sie bede bardzo cierpiala

Dzisiaj polozna opowiadala ze ona masakrycznie przeszla swoj porod, rodzila 12 godzin, miala popekana szyjke, nacieta od dziurki do dziurki i kupa szwow a dziecko urodzilo sie ok 3,5 kg

---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Wiem ze sama chcialam ale chyba coraz bardziej do mnie dociera ze to w sumie za kawalek i mnie czeka i moze byc ciezko

Nie wiem dlaczego w ogole komentuja bo kazdy pisze gdzie chce..

Malz pojechal ponad godzine temu do mechanika na 5 minu napisalam mu zeby mi kupil chipsy a ten sie mnie pyta czy bita smietane moge jesc

Może jakieś ciacho chce Ci kupić albo wysmarować siębitą smietaną zamierza i ktoś musi ją potem skonsumować

Cytat:
Ja wlasnie sprawdzilam I tez mam masc. fuj jak ona smierdzi ! Jak jakas stara wazelina ?
Na ulotek nie na zadnej informacji o sutkach ani o smarowaniu ani o zmywaniu ..
Wyczytalam za to ze maluszek siusia 15 razy na dzien, I zaleca sie po kazdym razie zmiane pieluszki. I ze dzieci na mm sa o 50% bardziej podatne na odparzenia.

Moj latop ma jednak dysk do wymiany
Ale naszczescie Tz zostal sformatowany wiec przesiadam sie

uuu współczuję tego dysku ..

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
super prezenty i świetne wieści z wizyty, nie masz możliwości przepisać się do tej lekarki? pytałaś ją o to?

Gdybyśmy kupowali nowego xlandera to też chciałabym ten kolor brzuś śliczny
Mogłabym ale chyba na 2 wizyty się nie opłaca ...
Cytat:
Jasne tych znaków juz tyle bylo a ja dalej wielblad garb dzwigam

A ona w koncu rodzila w szpitalu jakim ?

Pierws\e slysze

Odezwalabym sie

tam gdzie ja leżałam.

Cytat:

będzie dobrze, zobaczysz za małą i Ciebie!
Stary 2013-09-12, 21:45   #2689
NEWTREND
Rozeznanie

Cytat:
To się najesz trochę strachu. Współczuję Mam jednak nadzieje, że trochę zaniżyła tę wagę doktorka i w szpitalu Cie uspokoją. A jak nie, to podkarmią kroplówkami maleństwo i będzie dobrze. Trzymam mocno kciuki
No strasznie się boję na skierowaniu piszę że dystrofia plodu
Stary 2013-09-12, 21:46   #2690
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze odnośnie niegrzecznych dzieci miałam pisać, ale oczywiście mi się nie zacytowało i teraz sobie przypomniałam.
Przedwczoraj byłam na chwilę u sąsiadki, która ma dwójkę dzieci i przyszła jeszcze jedna sąsiadka ze swoim synem, który jest istnym diabłem. Ma 5 lat, potrafi nabekać lub napierdzieć komuś prosto w twarz. A rodzice zazwyczaj albo się śmieją, albo krzyczą, że mu spiorą dupę i nic nie robią. No i przedwczoraj ten mały diabełek, wysmarował kupą, twarz młodszego synka sąsiadki. Jak sobie przypomnę to biedne dwuletnie dziecko w kupie, to aż mi się przykro robi. Mama diabełka oczywiście darła się wniebogłosy jakie to kary na niego czekają cały tydzień. Zakaz wychodzenia na dwór i zapraszania kolegów do domu między innymi. Wczoraj wychodzę na taras, a Alanek bawi się w najlepsze z kolegami Ręce mi opadły...
nie wiem co bym zrobiła jakby moje dziecko ktoś gównem wysmarował co za rodzice zero konsekwencji i wychodzą takie kwiatki

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Wpadłam napisać że mam najcudowniejszego męża na świecie
Wiedział doskonale że wczoraj byłam na rynku i na małych zakupach domowych i napewno się spłukałam, przyniósł z pracy wypłatę i zapytał mnie czy potrzebne mi są jakieś pieniądze, powiedziałam że na proszek więc dał mi 50zł. Wrócił dzisiaj z pracy a ja prosto z drzwi że jest promocja w biedronce na pampersiaki i oczywiście dostałam pieniądze i jeszcze mnie obwiózł po 3 biedronkach, oczywiście dopiero w ostatniej znalazłam to czego szukałam... Tym oto sposobem mam pampersy dla Jaśka i jeszcze dostałam 100zł na "drobne zakupy"

Biorę się za nadrabianie
I tak powinno być

Cytat:

Cabriofix

Cytat:

Kochana będziesz pod dobrą opieką i wszystko będzie dobrze
Odżywia ja i ładnie podrośnie

Ja sie dowiem jutro co z moją niunią, mam nadzieję, że lepiej
Stary 2013-09-12, 21:49   #2691
kyte
Wtajemniczenie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

Hejka ja juz po wizycie cisnienie 100/60 ale ja jestem niskocisnieniowiec.wyniki morfo i mocz bardzo dobre,szyjka zamknieta.Moja pyzia wazy w 32 tc 1600 a mowie pyzia bo mam zdjecie i ma takie pyzate policzki zadarty nosek i piekne usteczka:p Aaa i nadal lezy posladkowo ginka kazala sie przygotowac na cesarke.
Uciekam leze juz w wyrku nadal trzyma mnie podziebienie.
Stary 2013-09-12, 21:51   #2692
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olenka_24 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny !

Melduję się z Leosiem po wizycie Generalanie wszystko ok , szyjka długa zamknięta. Mój "mały" na dzień dzisiejszy (32 tydz) waży 2231 g także pani doktor stwierdziła że będzie raczej z tych większych no i dalej wyprzedza termin o 2 tygodnie. Dziewczyny widziałam jego buziaka na USG i jest śliczny Mąż stwierdził że podobny do niego No i mój syn skopał Panią doktor jak robiła USG.

Dziewczyny gratuluję Wam nowych tygodni i wszystkich dobrych wieści z wizyt. Rybka widzisz - dobrze czułaś że Kacperek przypakował
gratuluję wizyty, ponad 2 kg pięknie
Stary 2013-09-12, 21:52   #2693
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewczyny !

Newtrend kochana na pewno Maleńka podgoni ! Jestem całym sercem z Wami i 3mam kciuki za wagę Małej
za wizytę

No musiał przybrać bo inaczej..
Stary 2013-09-12, 21:53   #2694
kyte
Wtajemniczenie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

Newtrend przeczytalam wlasnie trzymaj sie kochana na pewno bedzie dobrze podkarmia malutka i sie wszystko ustabilizuje

Stary 2013-09-12, 21:54   #2695
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
No proszé czyli jednak nas podczytuja wiedzac jakie my eksertki ?
Trele od Ciebei zawsze dobre słowo
Będe czekac jutro na scan i smsa od Ciebie

Cytat:
Hej dziewczyny !

super wieści, duży już Leoś
Szykuje się szybciej porodzik

Cytat:
Napisane przez kyte Pokaż wiadomość
Hejka ja juz po wizycie cisnienie 100/60 ale ja jestem niskocisnieniowiec.wyniki morfo i mocz bardzo dobre,szyjka zamknieta.Moja pyzia wazy w 32 tc 1600 a mowie pyzia bo mam zdjecie i ma takie pyzate policzki zadarty nosek i piekne usteczka:p Aaa i nadal lezy posladkowo ginka kazala sie przygotowac na cesarke.
udanej wizyty i ślicznej pyzuni
kuruj się
Stary 2013-09-12, 21:54   #2696
Anoula
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:
może się jednak jeszcze odwróci, zazdroszczę zdjęć buziaka
Stary 2013-09-12, 21:54   #2697
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:

Daj nam znac c lekarze mówia , a my tu bedziemy trzymac kciuki Napewno wszytsko bédzie dobrze
Cytat:

A ja tak czytam te wrzesniowki i zamarlam .
Dziewczyne z moim terminem zaczynaja rozkadac skurcze

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-09-12, 21:55   #2698
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

Mogłabym ale chyba na 2 wizyty się nie opłaca ...
to jakby co to trzeba próbować do niej przy rodzeństwie Kacpra
Stary 2013-09-12, 21:56   #2699
babku
Zadomowienie

Cytat:
No strasznie się boję na skierowaniu piszę że dystrofia plodu
Zobaczymy czy potwierdzą to w szpitalu. Ale ja też bardzo bym się bała, nie będę kłamać. Strach o dziecko, nawet to nienarodzone jest okropnym uczuciem. Bardzo mocno Cie tulę. Pisz do nas na bieżąco. Wierzę, że skończy się na strachu!
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 22:00   #2700
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem co bym zrobiła jakby moje dziecko ktoś gównem wysmarował co za rodzice zero konsekwencji i wychodzą takie kwiatki

I tak powinno być

Cabriofix

Kochana będziesz pod dobrą opieką i wszystko będzie dobrze
Odżywia ja i ładnie podrośnie

Ja sie dowiem jutro co z moją niunią, mam nadzieję, że lepiej
na pewno!!!
Cytat:

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości