Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 17:16   #2611
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

Ktosiula bo to ma być maść.

Trele nie żartuje . Ma fotke pęta leżącego obok mojej młodej 3 minuty po wyjęciu z brzucha .

De nie slucha, potwornie dużo gada, jest niecierpliwa i robi takie miny i zagrywki, że czasem mam ochotę jej machnąć. Zadaje pytanie-nie słucha odpowiedzi a potem masz jej 5 razy powtorzyc mimo ze i tak nie słucha. Ucieka, biega po sklepie choć jej nie wolno itd....

Nemosku mieszkanko wasza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 17:26   #2612
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Ile normalnie kosztują te Biedronkowe Dada?

xxxMikixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 17:27   #2613
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

Miki 29zł bez grosza za paczke od 2 wzwyż. Rozm 2 to 78sztuk.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 17:28   #2614
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Kupiłam dzisiaj ten płyn do prania - Bobini http://www.chemiadodomu.pl/1775-thic...-prania-1l.jpg Myślicie, że będzie dobry? Tani był, bo około 10 zł w Kauflandzie.

Stary 2013-09-12, 17:42   #2615
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
lineczka, dobrze, że na wizycie wszystko okej a tak mnie tylko zastanowiło. Masz wizytę dopiero za miesiąc? Myślałam, że na tym etapie ciąży to jakoś częściej już są te wizyty.
też myślałam że będę miała co dwa tygodnie a teraz mam za miesiąc a następną wizytę chyba pod koniec października a jeszcze następną mi wyznaczyły na 7 listopada ale się skapowały że przecież mam termin na 5 :P
bratowa TŻ jest teraz w 30 tygodniu i ona już ma co 2 tygodnie wizyty (ale chodzi prywatnie więc może chce ją naciągnąć:P)
Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Cześć laseczki
Znów się tydzień nie odzywałam.. albo brak czasu albo źle się czuje. Mam jakieś problemy z oddychaniem, co nie zjem to mi od razu niedobrze, słabo. Pochodzić sobie za dużo nie mogę bo od razu brzuch twardy i boli. Ogólnie rzecz biorąc zachowuję się jak kaleka ostatnimi dniami
Leoś jest niegrzeczny bo cały czas kopie mnie po prawej stronie żeber - bolą jakbym miała od środka siniaki, nie mogę się na tej stronie nawet położyć W ogóle, chyba już nie ma za dużo miejsca, bo nie czuje "kopów" tylko takie smyranie, ocieranie się Co chwila wypina tyłeczek czy wypycha stópkę - a mama cierpi Ale cóż poradzę, biedny już widocznie nie ma gdzie się podziać

Remont ciągnie do przodu, jeszcze się nie przeprowadziliśmy Mój tato pytał już czy ma wstawiać łóżeczko do mojego pokoju, bo chyba nie zdążymy się przeprowadzić przed narodzinami małego
Już tydzień wstawiają nam drzwi a pomalować jeszcze wszystko trzeba.. TŻ też nie ma czasu, bo od rana do nocy w pracy. Szlag mnie któregoś dnia trafi i sama pomaluje
Ale przynajmniej przyszła dziś do nas płyta indukcyjna - jest jakiś progress
Jutro mam o 8 wizytę, ciekawe co tam słychać u mojego dziecia
a ja jestem ciekawa ile Twój dzieć waży

zaglądaj do nas częściej!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 17:43   #2616
Basiaaaaaaaaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Kupiłam dzisiaj ten płyn do prania - Bobini http://www.chemiadodomu.pl/1775-thic...-prania-1l.jpg Myślicie, że będzie dobry? Tani był, bo około 10 zł w Kauflandzie.

Widziałam ten płyn, ale na moim było napisane po 1 miesiącu, i też w kaufie, hmm...
Basiaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 17:49   #2617
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ktosiula bo to ma być maść.

Racja maści nie trzeba zmywać.

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 17:49   #2618
anulka2205
Wtajemniczenie

Nemosek ciesze z lekkiej poprawy nastroju i z kluczyków

Dziewczyny super, że wizyty udane

Zwariowane cierpliwości

Basia odezwij się do ginki, bo jak tak ciurkiem drętwa, bez przerw, to lepiej zapytać

De, Dzidzia łącze się w bólu, moja z gorączką w domu siedzi, a co wyprawia

Trele brat jest uroczy

Domi Ty się zlituj, gołąbki jeszcze zniosłam jakos, ale Ty weź przestań z tymi frytami

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 17:54   #2619
De28
Wtajemniczenie

dzidzia- o takie zachowania tez mielismy. Ja szczerze mowiac to juz nie wiem jak reagowac. Kary nie dzialaja, tlumaczenia rowniez. Nie wiem co to bedzie, jak pojawi sie drugie i tu nagle nie bedzie dla malego tyle czasu..zaczynam sie bac szczerze mowiac. Mi dzis bylo za niego wstyd.Na szczescie pani ktora przychodzi, ma wnuczka i przechodzi podobne sceny wiec mnie rozumie.

Znow musze was przeprosic ze ja tylko o sobie, ale ja nie wiem w co rece wlozyc.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2013-09-12 o 17:57
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 17:54   #2620
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Szczawiowa wyszła super

A ja się zastanawiam: planowane cc to ile wcześniej robią? Tydzień? Dwa? Bo jak np dwa, to kurde.. w długi weekend listopadowy mi wypadnie.. kicha.
Nie no w taki weekend nie robią. Moja siostra miała 2 tyg przed terminem, ale już po świętach.
Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem w wielkim szoku!!! ZUS przelał mi kolejną kase na konto i to już jakoś lepszą kwotę!!! Czuje się jakbym wypłate dzisiaj dostała :P

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
ktosiula, bardzo ładnie wygląda łóżeczko z pościelą. Ale najbardziej to mi się podoba czapeczka! Też taką chcę!. O ile pamiętam, to pisałaś, że w smyku ją kupiłaś. pamiętasz ile za nią dałaś?

Jak będziesz miała poranione brodawki to będzie potrzebna. A jak nie to nie. Ja na wszelki wypadek kupiłam małą tubkę Linoderm mama (15 ml za 10 zł na dozie). Jakbym potrzebowała już w szpitalu używać, bo to nigdy nie wiadomo.
A co do Twojego Damiana - przecież nie musi być w kulminacyjnej części, ja nie jestem za zmuszaniem na siłę. Ale wiesz, akcja porodowa czasem trwa po kilka lub kilkanaście godzin - to przecież nic mu się nie stanie jak będzie Ci pomagał w początkowej fazie a w każdym momencie, jak poczuje, że to już nie na jego siły to może wyjść.

Ja po lekturze opisu tego porodu na wrześniówkach stwierdziłam, że muszę powiedzieć mężowi, że jak ja już będę mdlała to ma się wykłócać o cc. Moim zdaniem położne tam przegięły. Decyzja o cc powinna paść dużo wcześniej. Mam też koleżankę, która w bólach rodziła ponad 20 godzin, aż w końcu zdecydowali się na cc dopiero jak z tego bólu zemdlała im. Przecież wiadomo, że jak kobieta mdleje z bólu to nie będzie w stanie wyprzeć dziecka na świat

Robię ciasto Będzie na popołudnie
No tak, ale ona rodziłą w szpzpitalu który słynie z negatywnych opinii CC. dlatego wszyscy uniakają jak mogą- może ona tez?? nie wiem.. poza tym moze jak sie tak męczyła to już chciała urodzić normalnie..

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Gratuluję wszystkich nowych tyg.

Ryba, ale taka typowa afta to chyba pęknąć nie może, chyba że ja już zgłupiałam do reszty bo to taka nadżerka jakby. Pokaż to komuś

Basia może to jakiś ucisk na nerw

Bidula niech ta lepsza forma szybko Cię znajdzie

Piekne łóżeczko i też sobie wyobraziłam "zawartość" rożka

co za jedna? mam grzejnik przy łóżku i czasem jest masakra jak trzeba rozkręcić

wszystko ma swoje plusy

chociaż raz się sprawili
Hm... nie wiem co to, ale najchętniej bym to urwała bo wkur.wia mnie. Jutro mogę iść do dentysty, bo dzisiaj tylko prywatnie przyjmowala ze 100 zl wizyta, a mnie nei stać. Powiedziała tylko ze jak mi cos wyskoczyło to płukać szałwią i zgłosić się jutro jak nie zniknie..

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Heloł ! Ja sie zgłaszam po psa

ANOULA , DE - łacze sie z Wami w bolu. Ja dla odmiany zasnełam dopiero przed 3 ale za to spalam do 10.

Kciuki za wszystkie wizyty
PaULA - mam nadzieje ze zaraz zobacze Majeczkowy wòz? Ide nadrabiaczki ..

Aha wg naszych obliczen , jutro magiczna piatek , wiec moje dziecko musialoby juz zaczac powoli szukac wyjscia rano nawet zwatpilam bo złapala mnie taka biegaczka ze myslalam ze mnie wywinie na lewa strone - no ale teraz juz cisza .

KOchana- to znak

Cytat:
Taszanta chcesz zobaczyć ? Mam fotke

Stary 2013-09-12, 17:55   #2621
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Już mi samopoczucie się zmieniło na lepsze,pogadałam z tż,wylałam morze łez.Uspokoiłam się.
Wszystko przez nasze zwichrowane ostatnio życie i przeprowadzkę Gość stwierdził że mają czas się wyprowadzić do 24 bo wtedy się kończy czwartek,bezczelny bo umawialiśmy się całkowicie inaczej.I mieli kupę czasu na przeniesienie.Ale tż zadzwonił powiedział mu parę słów i się dało.Przed chwilą dostaliśmy telefon że mieszkanie wolne
Tż pojechał po klucze,ja nie mam siły już...
Wiecie co ja naprawdę jestem ugodowa i nie stwarzam problemów,ba nawet inni wykorzystują moje dobre serce.Za dobre.Umowa to dla mnie umowa,słowa zawsze dotrzymuję zwłaszcza w takich kwestiach.Tylko dlaczego ludzie są tacy egoistyczni i trzeba tyle niepotrzebnych nerwów zjeść.

Ale nie umiem się dzisiaj tym cieszyć:/Teraz tylko boli mnie głowa i zmęczona jestem

Świetna czapulinda
I jak fajnie wygląda przybrane łóżeczko

za tydzień

Nawet nie wiedziałam że wyskakuje takie ostrzeżenie o przeprowadzeniu transakcji.Jakby nie patrzył to tak na ślepo trzeba zaufać.
Moja kwota w porównaniu z Twoją nie robi wrażenia

Oto śpiworek
http://tablica.pl/oferta/kobinezon-s...8-ID28tAr.html

za tydzień

Oby szyjka jeszcze się trzymała

Łącze się w bólu,
Ja przeżywam psychiczny, a Ty w fizyczny

to już brzmi bardzo poważnie

Noooo, lae juz mas przynajmniej mieszkanko ! głowa do góry, powoli powoli i humor sie poprawi

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę, bo u mamy jestem. Na wizycie wszystko ok, badania super, szyjka zamknięta itp, itd
Filip ułożony nadal prawidłowo, serduszko 150 u/min, wszystko symetryczne i nie budzące zastrzeżeń. Wagowo określił go jako średniaczka i pierwsze co to oczywiście weszłam na pierwszą stronę porównać z wami Faktycznie średniaczek, ale skoro mieśći sie w normach, to jest ok.
Ryba możesz wpisać Babku - 30t3d- 1490g

Mama robi obiad, to trochę was poczytam
Czytałam na telefonie, że sporo was czai się na te pieluszki z biedry. U mnie były już wczoraj, załapałam się na dwie paki. Dzisiaj koleżanka mówiła, że już nie ma. Trochę to bez sensu, bo na stronie piszą, że promocja od 12, a oni wrzucają dzień wcześniej i później kiedy promocja powinna się zacząć, towaru już nie ma. No ale taka widocznie ich taktyka. Ja przypadkiem się załapałam.
za wizytę

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
piękne

mi drętwiała i ginekolożka dałą mi skierowanie do neurologa i ta mi stwierdziłą zespół cieśni nadgarstka i przepisała mi krioterapię czy jakoś tak :P

hejo! ja już po wizycie

więc od początku: od ostatniej wizyty (czyli od 1 sierpnia) przytyłam 5,6 kg ciśnienie w porządku 134/81, wyniki badań: kiepska morfologia erytrocyty poniżej normy, leukocyty powyżej normy, neutrofile powyżej normy, hemoglobina poniżej normy spooooro ginka przepisała mi leki bo jej się nie podoba ta morfo dostałam Sorbifer Durules, Acidum Folicum i witaminę B6
na wizycie: szyjka zamknięta, wszytsko na badaniu na samolocie w porządku
na USG: moje dziecię jest dalej Nelą (określiłą dzisiaj że widać bułeczkę z kreseczką) i bardziej pokazywała odbyt niż to między nogami, ale udało się uchwycić główkę ma taką jak brzuszek na wielkośc komicznie to wyglądało , waży 1951 g, położenie nadal główką w dół, serduszko, żołądek, kręgosłup i wszytsko prawidłowe

dostałam skierowanie na mocz, morfologię, WZW typu B, jakieś VDRL, posiew w dupki, biocenoza pochwy no i mam przed następną wizytą KTG już zrobić

Anoula, dopisz mi kolejną wizytę na 10.10 godz. 10:05

Rybko, popraw mi wagę Nelki 32t2d- 1951g

aaa i pytałam się czy jest taka opcja ze jak dziecko jest przekręcone główką w dół to czy jest możliwość że się odwróci główką w górę, powiedziała mi że baaaaaaaaaaaaaaardzo rzadko się zdarza

dostałam listę co mam jeść z dużą ilością żelaza, dostałam listę co do szpitala dla mnie i dla małej (wszystko muszę mieć swoje )

i jutro jadę porodówkę oglądać
Stary 2013-09-12, 18:03   #2622
xxxMikixxx
Zakorzenienie

Cytat:
Miki 29zł bez grosza za paczke od 2 wzwyż. Rozm 2 to 78sztuk.

To faktycznie się opłaca

Cytat:
Napisane przez Basiaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Widziałam ten płyn, ale na moim było napisane po 1 miesiącu, i też w kaufie, hmm...
Może patrzyłaś na koncentrat do płukania? http://www.centrum-chemii.pl/userdat...122fb50375.jpg

Stary 2013-09-12, 18:05   #2623
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko przeczytałam. Zaraz idę robić pulpeciki w sosie pomidorowyn z makaronem.

Nasturcja ja miałam zaplanowane poprzednie cc na tydzień przed terminem. Ale ze względu na niską wage Alisy-chcieli żeby posiedziala jak najdluzej. W wielu szpitalach kaza czekac do samoistnej akcji, bo to znak ze dziecko jest gotowe i to jego czas.

Nemosku myślę ze dobrze byłoby, gdybys sie "odchamila". Wiekszosc czasu wszystko było wyłącznie na Twojej glowie. Przestan myśleć o wszystkich obowiazkach i problemach. Zacznij myśleć też o sobie. Należy Ci sie.

Rybko afty, przyjemniej u dzieci to grzybica jamy ustnej. Przydalaby sie (chyba) nystatyna do przecierania ale to na recepte.

Antibia ty tez sie odetnij, zamknij w pokoju na kilka godzin czy cos.

Newtrend z tego co ja sie spotkalam, pessary sa platne.

Gratuluję juz odbytych wizyt. Ciesze się ze żadnych złych wiadomosci nie przynosicie.

U nas dziś zimno. Zrobilyśmy z Mloda spory spacer w poszukiwaniu pieluch i kicha :<.

Mya wiem ze to żadne porownanie ale ja mam taki poziom irytacji w stosunku do cory. To straszne, ale ja po prostu marze o dniu dystansu. Niestety to w najbliższym czasie nie ma racji bytu.

Mi kilka razy ustapiono w kolejce, raz z jakims burakiem sie musiałam klocic, bo ustawilam sie w kolejce z wozkiem z dzieckiem a ten stanął za mna a wózek z zakupami miała moja mama ktora nie zdążyła stanąć za mna. A ten walil focha ZE ON MA NAS WPUSZCZAC hahaha. Idiot.

Nastroj mam melancholijny.

podejrzewam, że córcia Cię irytuje bardziej niż mój pies, ja go olać chociaż mogę....
Cytat:
Heloł ! Ja sie zgłaszam po psa

ANOULA , DE - łacze sie z Wami w bolu. Ja dla odmiany zasnełam dopiero przed 3 ale za to spalam do 10.

Kciuki za wszystkie wizyty
PaULA - mam nadzieje ze zaraz zobacze Majeczkowy wòz? Ide nadrabiaczki ..

Aha wg naszych obliczen , jutro magiczna piatek , wiec moje dziecko musialoby juz zaczac powoli szukac wyjscia rano nawet zwatpilam bo złapala mnie taka biegaczka ze myslalam ze mnie wywinie na lewa strone - no ale teraz juz cisza .

Już nie oddaję, uspokoiła się
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Mya- wierz mi, pies to nic.Dziecko to dopiero potrafi dac popalic.

Dzidzia- ty swoja oddajesz chociaz raz na jakis czas...kilka razy pisalas, ze cora jest na dzialce.Moj jest non stop ze mna..a dzis mam ochote go wyrzucic przez okno...jezu,potwor normalnie. Nie moge go okielzac. Ugryzl mnie do krwi, uderzyl kilka razy, plul, a teraz darl sie jak opetany. Z kar sobie nic nie robi.Nie wiem co go dzisiaj opetalo. Ostatnio wogole znow ma agresywna faze (wrocil do przedszkola ) ale dzis osiagnal apogeum.Nie wytrzymuje z nim dzis. Tylko probuje czyms sie zajac robi cos by zwrocic moja uwage. Wiec np zniszczyl swoje zabawki.Nie reagowalam.Nie zeby myslal, ze lepsze karcenie niz brak uwagi. Ma za swoje. Bosh...
chybabym umarła...
Cytat:

A torba juz spakowana ?

MYA - a moze u Ciebie sie szykuje jakies zapalenie jamy ustnej I z tad te swedzenie I krostki?
Moze szałwia ?

NEMOsEK gorszy dzien poprostu

RYBA - fajny sposob z ta cola ale ja po takiej szklance to jak po kawie , dopiero bym nie zasneła :8

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

A kapusty to nie modyfikowane tylko z Dabròwki . To sa kapusty jedyne takie w Polsce. Z najwieksza iloscia zelaza

ja często mam to pieczenie i krostki, ale jakoś tak nie przywiązywalam uwagi do tego
Cytat:
Dziękuje za słowa pociechy ażej z osobna.wybaczcie nie mam siły cytować
Na Was zawsze można liczyć

I zupełnie zapomniałam

Dzisiaj zaczynamy z Titkiem 32 tydzień
Titek
Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Wymyśliłam sobie, że pojadę na zakupy do reala, żeby kupić te pampersy newbaby 2 108 sztuk za 50 zł i co? I dupa, nie dowieźli. A rozmiar 1 był. Wkurzyłam się bo mam daleko do reala, no ale co zrobić. Obrażona na pampersy pojechałam do biedry po Dadę Śliczne te pieluszki z Mają i Guciem Dla tych którym się nie udało kupić - trzymam kciuki, może jutro dorzucą. Za mną w kolejce też stała dziewczyna w ciąży z paką Dady
W efekcie mam już pampersy 1 - 156 sztuk i Dada 2 -156 sztuk. Ciekawe na ile to starczy...

Ze smyka komplecik. Powiem Ci, że Mikołaj taki jakiś małomówny, nie wiem czy by się podzielił swoją tajemną wiedzą z Twoim bąbelkiem

Kurcze oby Ci się udało dostac do dentysty. Afty raczej nie pękają. To są takie białawe, ograniczone nadżerki. Zwykle spowodowane jakimś nadkażeniem grzybicznym. Może Ci odporność spadła i się to dziadostwo rozwinęło... No i trzymam kciuki za USG!

Nie macie żadnych wspólnych znajomych którzy niedawno razem rodzili? Mojemu mężowi kolega opowiedział relację świeżo po porodzie i mam wrażenie, że poczuł się taki potrzebny, żeby mnie wspierać, być ze mną i przejść przez to razem. Mój mąż generalnie jest wrażliwy, trzęsie się przed pobieraniem krwi, powiedziałam mu wprost że jeśli przy końcówce będzie chciał wyjść to nie będę miała mu tego za złe, ale wydaje mi się, że w tych emocjach będziemy razem do końca. Adrenalinka robi swoje. Teraz w ogóle mówi, że chce pępowine przeciąć

Serio fajne te biustonosze? Musze się rozejrzeć za nimi. Tylko rozmiarówka jakaś taka dziwna. Ja mam maly obwód pod biustem więc pewnie nic z tego nie będzie.

Oj współczuję przeżyc. Ważne, że wszystko jest ok. Może się dzieciak wystraszył czegoś, albo było mu wybitnie niewygodnie...

Możesz Łóżeczko tutaj: http://allegro.pl/lozeczko-sosnowe-5...477763389.html
Pościel tutaj: http://allegro.pl/ala-i-as-posciel-z...483664281.html
Ten sprzedawca ma jeszcze zestawy z mniejszą i większą ilością elementów.

Czapeczka chyba 35 zł w Smyku. Mam najmniejszy rozmiar - 42, ale i tak wydaje mi się spora.
Jakie ciacho czynisz? Też mam chęć na jakieś, ale mi się robić nie chce :P No i nie wiem jakie bym zjadła...

O! Szykuje się porodzik Nie mogę się doczekać pierwszego dzieciaczka na naszym wątku!

Paulinaizabela chcemy Twój wózeczek oglądnąć! Nie zwlejak ze zrobieniem zdjęć
fajne te biustonosze, ale powiem Ci, ze mam z nich 75 B i on jest baardzo szeroki w obwodzie, więc może byc problem u Ciebie

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Mam taką zgagę, że zaraz

Ej dziewczyny, a kupujecie jakieś kropelki do rozpuszczania wosku w uszach?

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 18:12   #2624
lubieolowki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
Ja mam ten płyn do prania - wyprałam w nim już wszystkie ciuszki Bardzo fajnie pachnie (nie jakoś strasznie intensywnie) no i wszystko czyściuteńki Plus, że nie trzeba rozdzielać kolorów i białego ;p

Kubusiek rośnie!

25/08 - go! 2/7
01/09
08/09
15/09
22/09
29/09

lubieolowki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 18:12   #2625
anulka2205
Wtajemniczenie

Mya ja do uszu nic nie biorę

Ryba jak ty to chcesz urywać, to bankowo nie afta, one są płąskie. Ale baba to mogła zerknąć do buzi i powiedzieć co ewentualnie można kupic, a nie ganiać jutro drugi raz

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 18:17   #2626
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
też myślałam że będę miała co dwa tygodnie a teraz mam za miesiąc a następną wizytę chyba pod koniec października a jeszcze następną mi wyznaczyły na 7 listopada ale się skapowały że przecież mam termin na 5 :P
bratowa TŻ jest teraz w 30 tygodniu i ona już ma co 2 tygodnie wizyty (ale chodzi prywatnie więc może chce ją naciągnąć:P)

Hmm ja też teraz ide za 2 tygodnie i znow 140 zl
No ale chce mi kontrolowac z tym cisnieniem wiec chodzic musze

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Ryba gdzie relacja z wizyty?

Proszę o wpisanie wizyty 25.09 na 16:30
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 18:17   #2627
De28
Wtajemniczenie

hehe,a tak wogole zajrzyjcie na wrzesniowe mamusie.Chyba sie z nas troche nabijaja Strona 80 ta.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 18:18   #2628
paulinaizabela
Zakorzenienie

Nadrabiam, nadrabiam i końca nie widać...

Cytat:
Napisane przez adoosienka Pokaż wiadomość
Ja wizyte miałam wczoraj.
Nie miałam usg - będzie 2 pazdziernika na kolejnej wizycie.

Szyjka jest w porządku, nospe mam brać tylko jak będzie się brzuchol stawiał a tak to nic złego się nie dzieje. No oprócz tego, że mam powtórzyć badanie moczu bo pokazało się białko jutro pojadę zawiezc do laboratorium próbkę i zobaczę co wyjdzie...

Martwię się trochę bo od 2 dni nie mam apetytu jakoś, na jedzenie patrzeć nie mogę i się zmuszam
Oby białka nie było

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Mamy łóżeczko! Jak dobrze, że po SR mogliśmy się tym nacieszyć, inaczej chyba nie spałabym spokojnie. Chwalę się zdjęciami.
Jeszcze przy okazji pokażę Wam czapeczkę i rekawiczki.
Super łóżeczko i piękna pościel Świetnie się prezentuje!

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
ale jestem gapa...
Dopiero teraz do mnie dotarło że
ZACZYNAMY DZIŚ Z JAŚKIEM 36 TYDZIEŃ
I tym oto sposobem zaczynamy 9 miesiąc
no to teraz nie znasz dnia ani godziny

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;42766481]
Miałam w nocy stracha... Micho zaczął szaleć, ale tak totalnie... Jakby szarpał się, rzucał w brzuchu straszliwie przez dobre pół godziny. Ja przerażona, że coś mu się dzieje (zaraz miałam wizję, że się dusi!)... zmieniałam pozycję kilka razy bo myślałam, że może coś mu przeszkadza. Skopał mnie totalnie i przestał. Dziś już rusza się w normie- nie mam pojęcia co to się wczoraj działo. Siedziałam na łóżku po ciemku z otwartymi oczami i miałam straszne myśli...

Na szczęście jest ok.. Ale mąż też się przestraszył jak mu rano to opowiadałam. Już w nocy go nie chciałam straszyć, musiał wstać wcześniej.[/QUOTE]

Ale Cię Misiek nastraszył

Cytat:
Dziewczyny jestem w wielkim szoku!!! ZUS przelał mi kolejną kase na konto i to już jakoś lepszą kwotę!!! Czuje się jakbym wypłate dzisiaj dostała :P
super wiadomość

Cytat:
Już mi samopoczucie się zmieniło na lepsze,pogadałam z tż,wylałam morze łez.Uspokoiłam się.
Wszystko przez nasze zwichrowane ostatnio życie i przeprowadzkę Gość stwierdził że mają czas się wyprowadzić do 24 bo wtedy się kończy czwartek,bezczelny bo umawialiśmy się całkowicie inaczej.I mieli kupę czasu na przeniesienie.Ale tż zadzwonił powiedział mu parę słów i się dało.Przed chwilą dostaliśmy telefon że mieszkanie wolne
Tż pojechał po klucze,ja nie mam siły już...
Wiecie co ja naprawdę jestem ugodowa i nie stwarzam problemów,ba nawet inni wykorzystują moje dobre serce.Za dobre.Umowa to dla mnie umowa,słowa zawsze dotrzymuję zwłaszcza w takich kwestiach.Tylko dlaczego ludzie są tacy egoistyczni i trzeba tyle niepotrzebnych nerwów zjeść.

Ale nie umiem się dzisiaj tym cieszyć:/Teraz tylko boli mnie głowa i zmęczona jestem

Oto śpiworek
http://tablica.pl/oferta/kobinezon-s...8-ID28tAr.html
Ciesze się, że już lepiej
Super, że wreszcie macie klucze i można zacząć działać
Bardzo fajny kombinezonik

Cytat:
Dzidzia- ty swoja oddajesz chociaz raz na jakis czas...kilka razy pisalas, ze cora jest na dzialce.Moj jest non stop ze mna..a dzis mam ochote go wyrzucic przez okno...jezu,potwor normalnie. Nie moge go okielzac. Ugryzl mnie do krwi, uderzyl kilka razy, plul, a teraz darl sie jak opetany. Z kar sobie nic nie robi.Nie wiem co go dzisiaj opetalo. Ostatnio wogole znow ma agresywna faze (wrocil do przedszkola ) ale dzis osiagnal apogeum.Nie wytrzymuje z nim dzis. Tylko probuje czyms sie zajac robi cos by zwrocic moja uwage. Wiec np zniszczyl swoje zabawki.Nie reagowalam.Nie zeby myslal, ze lepsze karcenie niz brak uwagi. Ma za swoje. Bosh...
Ale łobuziak z niego oby znowu stał się grzecznym aniołkiem

Cytat:
więc od początku: od ostatniej wizyty (czyli od 1 sierpnia) przytyłam 5,6 kg ciśnienie w porządku 134/81, wyniki badań: kiepska morfologia erytrocyty poniżej normy, leukocyty powyżej normy, neutrofile powyżej normy, hemoglobina poniżej normy spooooro ginka przepisała mi leki bo jej się nie podoba ta morfo dostałam Sorbifer Durules, Acidum Folicum i witaminę B6
na USG: moje dziecię jest dalej Nelą (określiłą dzisiaj że widać bułeczkę z kreseczką) i bardziej pokazywała odbyt niż to między nogami, ale udało się uchwycić główkę ma taką jak brzuszek na wielkośc komicznie to wyglądało , waży 1951 g, położenie nadal główką w dół, serduszko, żołądek, kręgosłup i wszytsko prawidłowe

dostałam skierowanie na mocz, morfologię, WZW typu B, jakieś VDRL, posiew w dupki, biocenoza pochwy no i mam przed następną wizytą KTG już zrobić

kalski: udanej wizyty, duża już Nelcia
Wyniki sie na pewno poprawią po lekach

Babku nie zacytowało mi się... za wizytę!
Stary 2013-09-12, 18:26   #2629
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
Cześć laseczki
Znów się tydzień nie odzywałam.. albo brak czasu albo źle się czuje. Mam jakieś problemy z oddychaniem, co nie zjem to mi od razu niedobrze, słabo. Pochodzić sobie za dużo nie mogę bo od razu brzuch twardy i boli. Ogólnie rzecz biorąc zachowuję się jak kaleka ostatnimi dniami
Leoś jest niegrzeczny bo cały czas kopie mnie po prawej stronie żeber - bolą jakbym miała od środka siniaki, nie mogę się na tej stronie nawet położyć W ogóle, chyba już nie ma za dużo miejsca, bo nie czuje "kopów" tylko takie smyranie, ocieranie się Co chwila wypina tyłeczek czy wypycha stópkę - a mama cierpi Ale cóż poradzę, biedny już widocznie nie ma gdzie się podziać

Remont ciągnie do przodu, jeszcze się nie przeprowadziliśmy Mój tato pytał już czy ma wstawiać łóżeczko do mojego pokoju, bo chyba nie zdążymy się przeprowadzić przed narodzinami małego
Już tydzień wstawiają nam drzwi a pomalować jeszcze wszystko trzeba.. TŻ też nie ma czasu, bo od rana do nocy w pracy. Szlag mnie któregoś dnia trafi i sama pomaluje
Ale przynajmniej przyszła dziś do nas płyta indukcyjna - jest jakiś progress
Jutro mam o 8 wizytę, ciekawe co tam słychać u mojego dziecia
Ale Cię Leoś bombarduje
żebyście zdążyli z remontem

Zakochałam się w Majkowej bryce
Porobiłam foteczki, pojeździłam po domciu i już się nie moge doczekać kiedy wyjdziemy na spacer z córcią
Przyszły mi też dziś pokrowce na przewijak
Lecę zjeśc pierogi ruskie i wrzucę foty
Stary 2013-09-12, 18:31   #2630
24Kasiula24
Raczkowanie

A oto pierwsze cztery kółka mojego Księcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wozek.jpg (37,5 KB, 48 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wozek1.jpg (37,2 KB, 33 załadowań)
Stary 2013-09-12, 18:41   #2631
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
hehe,a tak wogole zajrzyjcie na wrzesniowe mamusie.Chyba sie z nas troche nabijaja Strona 80 ta.
Przynajmniej jedna napisała dlaczego i trafiła w sedno

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 18:55   #2632
issia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 24Kasiula24 Pokaż wiadomość
Supcio a co to za model bryki? trochę przypomina x-landera

Miss Triss - u mnie na wsi Lidl i Biedra to sa chyba najbardziej oblegane sklepy Wczoraj jak byłam na zakupach w Lidlu to zalowalam, ze karabinu nie wzielam żeby wszystkich powystrzelać - ludzi jakby za darmo rozdawali

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Nie ładnie tak obgadywać
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:03   #2633
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:
No ja mam dalej nerwy,bo wyslali mi " na waciki" kase,a reszty doczekac sie nie moge.dziwnie podzielone to jakos,ale nic..oddycham spokojnie,bo co mam zrobic innego :/ ale wez sobie cos zaplanuj

=nemosekSuper ten spiworek, kurcze tez musze czegos poszukac,bo jeszcze nie mam

Cytat:
Mya- wierz mi, pies to nic.Dziecko to dopiero potrafi dac popalic.

No i wlasnie tego sie troszke obawiam momentami,jak sobie mysle ile trzeba miec cierpliwosci,ile opanowania...a ja nerwus jestem,to,ze nie zawsze jest rozowo i kolorowo to wiem,tylko skad wziac te poklady stoickiego spokoju i konsekwencji w dzialaniu?bede szukac

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Ja tylko na chwilę, bo u mamy jestem. Na wizycie wszystko ok, badania super, szyjka zamknięta itp, itd
Filip ułożony nadal prawidłowo, serduszko 150 u/min, wszystko symetryczne i nie budzące zastrzeżeń. Wagowo określił go jako średniaczka i pierwsze co to oczywiście weszłam na pierwszą stronę porównać z wami Faktycznie średniaczek, ale skoro mieśći sie w normach, to jest ok.
Ryba możesz wpisać Babku - 30t3d- 1490g

Mama robi obiad, to trochę was poczytam
Czytałam na telefonie, że sporo was czai się na te pieluszki z biedry. U mnie były już wczoraj, załapałam się na dwie paki. Dzisiaj koleżanka mówiła, że już nie ma. Trochę to bez sensu, bo na stronie piszą, że promocja od 12, a oni wrzucają dzień wcześniej i później kiedy promocja powinna się zacząć, towaru już nie ma. No ale taka widocznie ich taktyka. Ja przypadkiem się załapałam.
Cytat:

aaa i pytałam się czy jest taka opcja ze jak dziecko jest przekręcone główką w dół to czy jest możliwość że się odwróci główką w górę, powiedziała mi że baaaaaaaaaaaaaaardzo rzadko się zdarza

dostałam listę co mam jeść z dużą ilością żelaza, dostałam listę co do szpitala dla mnie i dla małej (wszystko muszę mieć swoje )

i jutro jadę porodówkę oglądać
za wizyty

Cytat:
Dziękuje za słowa pociechy ażej z osobna.wybaczcie nie mam siły cytować
Na Was zawsze można liczyć

I zupełnie zapomniałam

Dzisiaj zaczynamy z Titkiem 32 tydzień

Spróbuj go przekonać.Właśnie to jest to że nasłuchał się głupot z wszystkich stron i ciężko mu uwierzyć że poród to magiczne,ale też niełatwe przeżycie.Chyba się sam nakręca.
Ale sama świadomość tego jak bardzo Ci jest potrzebny w tej chwili i że zobaczy swojego syna po raz pierwszy powinna mu dać dużo do myślenia.W tym momencie myśli tylko o sobie.Kto poda Ci wodę w razie wu,pomasuje plecy,przytrzyma,pójdzie do łazienki,zareaguje.Wjedź mu na ambicję. Potem będzie żałował.Niech chociaż spróbuje,zawsze może wyjść i poczekać za drzwiami.Ale niech wyrazi jakieś chęci.
On na Sr z Tobą nie chodził?
Mam nadzieję że może jeszcze mu się odmieni,jak poczuje te emocje,adrenalinkę jak będzie stał za drzwiami porodówki o krok od Was.Zmieni zdanie i będzie chciał być z Tobą.

Maomami Pierwszy raz chyba dla Zusu,tfu tfu żeby nie zapeszyć

Też miałam nie czytać bo po co mi to,ale teraz po Waszych wpisach już muszę
Zresztą do tej pory co czytałam jakiegoś większego wrażenia na mnie nie zrobiło więc chyba mam dystans.

Po części jak mój

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Titek dobre,warto zapamietac

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

Cytat:
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:04   #2634
24Kasiula24
Raczkowanie

[QUOTE=issia88;42772451]Supcio a co to za model bryki? trochę przypomina x-landera

Miss Triss - u mnie na wsi Lidl i Biedra to sa chyba najbardziej oblegane sklepy Wczoraj jak byłam na zakupach w Lidlu to zalowalam, ze karabinu nie wzielam żeby wszystkich powystrzelać - ludzi jakby za darmo rozdawali

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Mutsy Transporter
Stary 2013-09-12, 19:06   #2635
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Tez to widzialam jaka kretynka

Ale powiem Wam ze taki symulator niemowlecia powinien byc do wypozyczenia ogolnodostepny wiadomo ze to dalekie Od rzeczywistosci ale jakis przyblizony obraz daje - jak widac dla niektorych wystarczajaco zeby macierzynstwo odlozyc na pozniej. Ja tam bym chetnie sprobowala
A ile '' Mam Madzi '' by sie zastanowilo ?

Oooo tak. zgadzam się

Cytat:

ja miałam teraz dwa tygodnie różnicy.

Wróciłam, lekko wkur.wiona ale mega szczęsliwa.
Poszlam najpierw na USG. babka miła, na prawdę. gadka szmatka i zaczynamy. Ułożenie podłużne główkowe. Łożysko III stopień dojrzałości, cokolwiek to znaczy, ale lekarz nic złego nie powiedział. Poza tym mały przypakował na dzień dzisiejszy waży 2505g. i babka powiedziała ze niepotrzebnie sie martwiłam, lekarz powinien mnie uspokoić a nie wprowadzać w błąd i zakłopotanie. No nic. ciesze sie jak głupia z tego powodu MÓJ MAŁY KACPER waży wiecej niż jego mamusia przy urodzeniu . Serducho bije 123 u/m
Ogólnie przepływy są ok, w tętnicy pępowinowej niskooporowe
Poza tym terminy sie prawie pokrywają już ;P - wg USG jest 36t3d ;P (TP-35t0d)Wiec tak, jestem szczęśliwa ze mały już tyle waży
KTG- skurczy brak tzn. ogólnie jakies tam małe były ale nic poważnego, wiec lajcik mam tylko liczyć ruchy koniecznie.

Badania ogólnie wyszły ok, ale co najśmieszniejsze.. ta lekarka pracuje u mnie w szpitalu ale na innym bloku położniczym.. i powiedziała ze te skurcze sie wyciszyły i jedyne co teraz moze być przyczyną szybszego przybycia na porodówkę/oddział to ciśnienie bo faktycznie jest dość wysokie i skacze. Powiedziała ze mam sie zapisać do swojego lekarza (który de facto wysłał mnie już pod kontrole szpitalną) bo on ma mi zrobić ten cały wymaz i jakieś tam badania ( zapisane na kartce mam ;p ) a nie w szpitalu bo moze być za późno a po co mam brać jakieś leki,zastrzyki. Aaa no i mam powiedzieć że te skurcze sie wyciszyły.. zresztą wszystko jest już w mojej karcie wiec ma do wglądu. Powiedziała ze mam nie iść przed akcją do szpitala bo sie zablokuje i przenoszę,zwłaszcza ze w szpitalu bede musiała leżeć a jednak w domu to sie tu pójdzie, tam schyli, tam kucnie itd.. i ze lepiej urodzić w 39tc niż 42. dlatego ucieszyłam sie ze jest lekarz który uważa inaczej niż mój. Mam nadzieje ze nie bede musiała isc w tym 38tc do szpitala bo po pierwsze nie chce. Powiedziała też że mam sie nie stresować jak odstawie leki ze nie rodzę już, bo to pogorszy sytuację.

No ogólnie jestem zadowolona. Swojego lekarza mam ochotę udusić. nastraszył mnie, potem olał, teraz jeszcze ten szpital. Mam zamiar wydrukować pewne info i rzucić mu na biurko. TERAZ jest mi to bez różnicy. Jestem przekonana ze gdybym leżała to bym przeleżała. Owszem ta lekarka też kazała mi sie oszczędzać, ale powiedziała ze jak już odstawie te leki to mam nie leżeć tylko robić co mam robić

a wkurzyłam sie na tzta. Szliśmy sobie przed wizytą i zapytałam czy mogę wejść kupić sobie takie grubsze rajstopy to usłyszałam ; teraz? po co Ci teraz rajstopy..
no dobra, ale jak wracałam to kurna chciałam wejść i kupić bo mi cena odpowiadała i jakość.. to tylko słyszałam " jak musisz" "jak potrzebujesz" "jak nie mozesz kiedy indziej" Już sie nic nie chciałam odzywać :/ kupie sobie w sobote i niech coś powie to mu normalnie walne w łeb. Poza tym miałam wrażenie ze ma do mnie o wszystko pretensje.

Na szczęscie na wizycie patrzal na ekran i cieszył mordkę. Wyszliśmy i mnie przytulił mocno i powiedział- mówiłem ze bedzie dobrze! że mały przypakuje! Wiedziałem!! no i szedł i mówił jaki to jego SYN jest wielki i w ogóle

Wróciliśmy do domu i mówie zeby poszedł na dach i z tą anteną zrobił porządek bo mi nie działa, żeby śmieci wyrzucił i zeby poszedł po wode.. kur.wa jaki problem ;/ no moze nie problem ale sie ociągał i dopiero tera mam tvn zrobiony i zakupy przyniesione. A śmieci nadal czekają.. no nic. nie bede sie denerwowac i tyle.

Co do dentystki tak jak pisałam idę jutro, ale cos mi sie wydaje ze to cos zaczęło ropieć, a nie powinno poza tym bolą mnie strasznie dziąsła i jakby migdałki .. ale nie wiem, zobaczymy jutro.

W załączniku : pościel- wzór identyczny jak rożek mój- skąd ona to wiedziala? ;D potem prześcieradełko, czapeczka, i kombinezon.Kombinezon w częsciach zeby dokładnie było widać. Jest ekstra. 0-3m ale wydaje mi sie że do marca spokojnie pochodzimy...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0611.jpg (29,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0613.jpg (25,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0614.jpg (34,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0615.jpg (34,5 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0616.jpg (28,4 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0617.jpg (37,2 KB, 21 załadowań)
Stary 2013-09-12, 19:16   #2636
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Mya ja do uszu nic nie biorę

Ryba jak ty to chcesz urywać, to bankowo nie afta, one są płąskie. Ale baba to mogła zerknąć do buzi i powiedzieć co ewentualnie można kupic, a nie ganiać jutro drugi raz
NO ale to było płaskie, dopiero dzisiaj jak nagle mi tak krwią zaszło(co myslałam ze to z dziąsła) to sie wybrzuszyło i takie dziwne zrobiło... już nie wiem co to ale mam nadzieje ze zniknie. Zobaczymy.. no mogła zajrzeć ale nie miałam 100zł na zajrzenie..

Cytat:
interesujące.
Cytat:
co to za model? ;>

A mi mąż złożył wóz! który wczensij rozłozyłam i nie umałam złozyc
Stary 2013-09-12, 19:18   #2637
24Kasiula24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
NO ale to było płaskie, dopiero dzisiaj jak nagle mi tak krwią zaszło(co myslałam ze to z dziąsła) to sie wybrzuszyło i takie dziwne zrobiło... już nie wiem co to ale mam nadzieje ze zniknie. Zobaczymy.. no mogła zajrzeć ale nie miałam 100zł na zajrzenie..

interesujące.

co to za model? ;>

A mi mąż złożył wóz! który wczensij rozłozyłam i nie umałam złozyc

Mutsy Transporter

za wizyte i piękna waga
Stary 2013-09-12, 19:20   #2638
niunia32
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Domii lanie będzie za te frytki :P

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 19:20   #2639
ryba91
Zakorzenienie

gratuluje wszystkim tygodni, miesiecy, trymestrów, wizyt i zakupów!!
Stary 2013-09-12, 19:23   #2640
paulinaizabela
Zakorzenienie

Fotki wozu, brzusia, śpiworka (kiedyś miałam pokazać) i bucików od znajomych
Nie cyknęłam tylko spacerówki, bo już nie chciało mi sie przekładać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzuś.jpg (48,5 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg butki.jpg (92,5 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg śpiworek.jpg (42,9 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fotelik.jpg (69,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fotelik2.jpg (71,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gondola.jpg (72,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gondola2.jpg (61,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gondola3.jpg (67,6 KB, 46 załadowań)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości