![]() |
#511 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Panny Młode 2008 ?
Cytat:
Oj ja to chetnie juz bym wszystko załatwiała, ale nie moge przekonac J. do tego,ze to juz najwyzszy czas ![]() ![]() Byłabym bardzo wdzieczna! pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#512 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fotograf to Artur Zomer http://www.fotograf.fr.pl/ - full opcja na przyszły rok to koszt 1600 zł, ale uważam, że warto ![]()
![]() |
#513 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#514 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
powodzenia
![]() |
#515 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Zakorzenienie
|
Witajcie! a ja wlasnie wrocilam z majowki - bylismy z TZtem u mnie w domu na wsi prawie na caly tydzien wypoczac
![]() ![]() W roli przypomnienia - 27 wrzesien 2008 - mmay sale i orkiestre ![]() Za niedlugo mamy zamiar isc do ksiedza no i nauki przedmalzenskie zalatwic ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Zakorzenienie
|
Kakusia dawno Cie tu nie było
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=127037 Pozdrawiam ![]()
![]() |
#518 |
Raczkowanie
|
Mam pytanko - co oznacza skrot tz?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 |
Zakorzenienie
|
Towarzysz Życia-chłopak/narzeczony itp ![]()
![]() |
#520 |
Zakorzenienie
|
Towarzysz Życia
![]() a tak serio, to weź go pod pachę, weź telefon w drugą rękę i zadzwoń do kilku sal - niech się przekona na własnej skórze. ja rezerwowałam na początku marca na MAJ (podobno mało popularny, bo bez R) i pan na sezon (maj-październik) 2008 miał już tylko 2 wolne daty (no, jak ja zarezerwowałam, to została jedna ![]() kurcze, w sumie to jak czytam to Wam zazdroszczę "kosztów", w wawie najniższe ceny to 130 od talerzyka, norma 150-170, nie wspominając już o renomowanych hotelach, gdzie ceny podobno sięgają nawet 500 ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy ja dobrze czytam 500 zł za osobe? ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#522 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#523 |
Zadomowienie
|
Niestety przekładamy ślub. Narazie ustalilismy, że z marca przenosimy na czerwiec/lipiec.
![]() ![]() Dziadek narzeczonego walczy właśnie o każdy dzień życia i nie chcemy nic organizować, bo nie wiadomo kiedy nastąpi najgorsze. Wiemy napewno, że nie dożyje naszego ślubu ![]()
#524 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#525 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Masz racje, ze te lokale w W-wie sa drogie. Co prawda u mnie tez gdzieniegdzie biora 150 zł, ale gdzie indziej znow 95 zł/os. Ja znalazłam piekne miejsce gdzie biora 100 zł/os i bardzo chce miec tam przyjecie ![]() buziaczki i dzieki za wszystko! |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#526 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#527 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Zakorzenienie
|
wiesz, tak strzelam - osobiście się nie interesowałam, bo i tak nie byłoby mnie stać
![]() ale tak kombinując na oko, to w salach hotelowych, typu Raddisson, Mariott, Sheraton cena za talerzyk pewnie wynosi właśnie około 300-500 złotych za osobę, i co dziwniejsze - nie brakuje takich, którzy robią tam wesela... ![]() jak na innych forach czytam, że komuś wyszło 90 zł za talerzyk i twierdzi, że to dużo, to mnie krew zalewa ![]() ![]() ale cóż - ślub ma się raz w życiu ![]() teraz z innej beczki - dziewczyny - interesowałyście się czymś takim, jak "upominki dla gości"? małe paczuszki z czekloadkami, migdałąmi w polewie czy innym drobiazgiem, karteczką z podziękowaniem itp. ja się interesowałam już dawno, ale ceny pojedynczej sztuki mnie przeraziły - 1 kartonowe pudełeczko za 1,50? :/ pomyślałam, że takie to ja sobie zrobię w domu sama. ale... pogrzebałam trochę na allegro, i znalazłam świetne, składane szkatułki - śliczne, eleganckie i w ogóle, w dodatku prawie 3 razy tańsze. zainwestowaliśmy w nie z TŻ i mamy je od wczoraj w domu - są świetne, dodatkowo mogą służyć też jako "podstawki" pod winietki ![]() ![]() wy też już myślicie o takich drobiazgach? ja wiem, że ślub mam dopiero za rok i 26 dni, ale stwierdziliśmy z TŻ że będziemy co miesiąc wydawać ok. 100 złotych na takie pierdółki - raz, że będziemy "czuć" że nasze przygotowania są w toku, a dwa, że łątwiej nam jednak teraz wydać 100 złotych miesięcznie, niż za rok 1000 dodatkowo do tych wszystkich wydatków, które będziemy i tak wtedy mieli.... |
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Zakorzenienie
|
w sumie to jest włosko-hiszpański zwyczaj, tam zawsze w ramach podziękowania daje się gościom jakieś upominki.
mnie się ten pomysł bardzo podoba, niby drobiazgi, ale taki miły i uprzejmy akcent ![]() Gwiazdeczko - fala tej "mody" napływa z zachodu, więc do Lublina jak widać jeszcze nie dotarła ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#532 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#534 |
Wtajemniczenie
|
ja planuje takie upominki
Mam w planach zrobic aniolki z masy solnej. tylko zastanawiam sie czy pojedyncze, czy poze pan i pani aniolek polaczeni obraczkami? tak zeby bylo wiadomo ze to z naszego slubu? czy to przesada? no i do tego jakies ladne pudeleczka zrobie i kateczki. a te prezenciki to kiedy sie daje goscia?? wtedy jak oni daja prezent czy kladzie na stole??? u mnie w rodzinie nie ma takiego zwyczaju ale bardzo mi sie to podoba dlatego pytam |
![]() ![]() |
![]() |
#535 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z prezencikami to różnie: - u mnie będą czekały na stołach "razem" z zastawą, bo szkatułka jest jednocześnie podstawką pod winietki - czyli goście wejdą na salę i upominki będą na nich czekały już przy ich miejscach; - u mojego przyjaciela prezencikami były kotyliony, świadek z dziewczyną rozdawali je gościom po pierwszym deserze; - jak byłam na polski-włoskim weselu, to prezentami były "drzewka szczęścia" zawinęte w folię, przewiązane wstążką, z ryżem w środku (znaczy w folii, nie w drzewku ![]() ![]() z dawaniem upominków wtedy, kiedy Wy dostajecie prezent się nie spotkałam - ale to też może z powodu różnych tradycji w różnych regionach. czytałam, że gdzieniegdzie prezenty młodym daje się po oczepinach, na weselu (czy jakoś wtedy) młodzi siedzą sobie a każdy podchodzi, składa życzenia i daje prezent - myślę, że to jest dobry moment na przekazaniu upominku gościom. natomiast na mazowszu raczej prezenty młodej parze daje się przy życzeniach pod kościołem, razem z kwiatami. wtedy dawanie upominków może być kłopotliwe o tyle, że w bieganinie autokarowej łatwo można ten upominek zgubić czy zapodziać, a szkoda by było. na naszym weselu przy kwiatach będą przypinane kotyliony (świadkową do tego zaprzęgnę ![]() ![]() a kotyliony też będę robiła sama (chyba firmę otworzę) bo wszystkie które są na allegro mi nie pasują i są za drogie jak na swój mizerny kształt ![]() ![]() Cytat:
elementy scrapbookingowe do dopieszczenia tego liczę na max 10 złotych (czyli 220 zł na 120 gości i parę sztuk "na zapas") w obliczu cen sukienek wydają mi się to grosze ![]() ![]() no ale oczywiście to wszystko kwestia indywidualna ![]() no i wiadomo, ze jak wszystko się zbierze do kupy, to dużo kasy wychodzi... i dlatego inwestujemy w te drobiazgi już teraz - koszty rozłożone w czasie nie cisną tak bardzo ![]() ![]() ![]() ale ja się dzisiaj gadatliwa zrobiłam ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nigdy nie spotkałam sie z takim zwyczajem.Ja osobiście nie planuje prezentów/upominkow dla gości ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Raczkowanie
|
Lipiec 2008. Chcielismy maj, ale wszystkie daty zajete byly, a zalatwialismy wszystko w lutym!!! Sala i orkiestra, ostatnie terminy, na szczescie sie udalo
![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:46.