|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Cytat:
Na drugiej byłam w niedzielę - umóiłam się na przejażdżkę motocyklem. Było niesamowicie, nie żałuję niczego. W pon byłam z nim na pizzy i na drinku, pierwszy raz w zyciu się całowałam. Wiem, że to nie ma przyszłości z pewnych względów, o których nie będę się rozpisywać... Jakoś nie mam szczęścia do internetu...
|
|
|
#4442 | |||
|
Konto usunięte
|
dzień dobry!
rany, jak lało rano! na styk wpadłam na szkolenie. po raz pierwszy widziałam Wawę z 26 piętra szkolenie jak na darmowe - super. były zdania w grupach, poznałam parę osób. bardzo interesujący był wykład z prawa e-mailingu. no i lunch dali pyszny ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
mam też z neta kilkoro znajomych (facetów). poznawałam ich 10 - 12 lat temu i do dziś mam kontakt ![]() ---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
cóż, dopiero od miesiąca mam tam konto i znalazłam nawet kogoś, kogo widziałam w szpitalu jak byłam na operacji
|
|
#4444 | ||
|
Konto usunięte
|
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- nie mów hop ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
na czat wejdz ;] ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ---------- :d |
||
|
|
|
|
#4445 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4446 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- :d |
||||||
|
|
|
|
#4447 |
|
Kawaii strona mocy
|
|
|
|
|
|
#4448 | |
|
Konto usunięte
|
Ja już nie wiem co mam robić
---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4449 | ||
|
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
Może właśnie za bardzo to wszystko przeżywasz i analizujesz? Też mam pewne oczekiwania (nawet nie wiedziałam, że aż takie konkretne i pociąga mnie 1 typ facetów) i raczej ich nie zmienię, a z drugiej strony nawet jeśli spełnione są moje oczekiwania, ale nie ma dodatkowej iskry, no to mi przykro, ale nic z tym nie zrobię. Wolę korzystać jak się da, robić swoje, a jak miłość ma przyjść, to się znajdzie ... to tak w wieeelkim skrócie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#4450 |
|
Konto usunięte
|
Coś ty, teraz to już i tak wyluzowałam, w porównaniu z tym jak kiedyś przeżywałam moje problemy miłosne
|
|
|
|
|
#4451 |
|
Kawaii strona mocy
|
|
|
|
|
|
#4452 |
|
Zakorzenienie
|
ale powiem wam, że będąc w długoletnim związku nie mając pracy tez jest dobijające. Taki czas, że chciałoby sie razem zamieszkać wspólnie żyć i nie można póki co. Ja się dziwię, że moj facet jest taki cierpliwy na mój brak pracy.
|
|
#4453 |
|
Raczkowanie
|
Cześć
Przyłączam się do wątku, jeśli można. Mam 24 lata, właśnie skończyłam studia (ścisłe, ale nie inżynierskie) i nie udało mi się znaleźć pracy w zawodzie (zbyt późno zaczęłam wysyłać CV). Odpowiedzi na CV nie było praktycznie wcale, chciałabym się dowiedzieć od strony praktycznej, jak CV rzeczywiście powinno wyglądać, na czym położyć nacisk. Przeczytałam już bardzo dużo artykułów na ten temat, lecz zauważyłam, że informacje w nich zawarte są sprzeczne ze sobą. Proszę o pomoc.
|
|
|
|
|
#4454 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za powitanie
![]() To dopiero moja 3 rozmowa w życiu, ogólnie druga w ciągu miesiąca. Na pierwszej byłam w multikinie, dostałam nawet tę pracę, ale w końcu uznałam, że nie satysfakcjonują mnie zarobki. Teraz, nawet jeśli wiem, że będzie ciężko, jestem pewna, że dam z siebie wszystko. Muszę zarobić tyle, żeby dawać radę z czynszem no i reszta na utrzymanie się. Jestem dobrej myśli, nastrajam się pozytywnie i póki co, nie myślę o poddaniu się ![]() A co do faceta - jestem już parę miesięcy wolna po długim związku i przyznam szczerze, że sama umiem się lepiej zmotywować do działania, niż wtedy, gdy byłam z nim. Jednak wolę działać tylko dla siebie i przede wszystkim sobie udowadniać, że dobrze mi idzie. Nie potrzebuję faceta do tego, jak mi się wcześniej wydawało..
Edytowane przez egocentryczna Czas edycji: 2013-09-12 o 22:44 |
|
|
|
|
#4455 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do 29 r.ż. THS nie powinno przekraczać 2,5. Ja się już naczytałam i nie chcę więcej bo wpadnę w paranoję jakąś. Mam nadzieję, że ten lekarz będzie solidny i mnie dobrze poprowadzi ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
normalnie możemy sobie piątaka przybić
|
|||
|
|
|
|
#4456 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ciężko mi powiedzieć, co należy poprawić w CV, którego nie widziałam, ale jeśli mogę coś doradzić to na pewno to, że CV musi być czytelne, bez błędów ortograficznych i stylistycznych i nie może być za długie. Może napisz, co konkretnie sprawia Ci problem, wtedy będzie łatwiej coś doradzić.
Edytowane przez Gwiazdeczka _ Czas edycji: 2013-09-12 o 23:33 |
|
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszłam z kumpelą na 1 piwo, skończyło się na piwie i 3 drinkach i czuję się taka hmmm, jakby to nazwać, lekko wstawiona
![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Aaaaaaa swojego TŻta poznalałam na fotka.pl
|
|
|
|
|
#4458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- zdjęcie - profil zawodowy (różne są opinie, ale moim zdaniem warto) - doświadczenie zawodowe chronologicznie zaczynając od ostatniego miejsca pracy (podając miesiąc i rok rozpoczęcia i zakończenia), wyszczególnienie obowiązków na danym stanowisku - wykształcenie, jeśli nie masz zbyt dużo doświadczenia lub wcale to napisz o działalności studenckiej, stypendia, koła, osiągnięcia - wyszczególnienie kursów i szkoleń - podanie poziomu zanjomości języków - określenie umiejętności, obsługa komputera, prawo jazdy itd. - zainteresowania (nie ogólne np. sport, tylko konkretne - bardziej szczegółowe) - poprawna klauzula - warto pogrubić lub podkreślić najistotniejsze fakty - ładna delikatna grafika - wysyłane w pdf - moim zdaniem jak najbardziej może być na 2 strony i cóż więcej..na pewno większość z tych rzeczy jest oczywista, ale nie zadałaś konkretnego pytania, dlatego trudniej odpowiedzieć. CV na pewno musi być przejrzyste, dlatego warto wszystkie informacje dobrze pogrupować i podkreślić najważniejsze.
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2013-09-13 o 00:04 |
|
|
|
|
|
#4459 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6
Ja sie jakos nie moge odwazyc na znajomosci z internetu. Przegladam czasami jakies tam portale, ale mam wrazenie, ze nie ma tam nikogo odpowiedniego dla mnie;/ nie wiem, chyba naprawde przeginam z wymaganiami.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#4460 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42773570] sprzatanie jest super[/QUOTE] jasne, do momentu, w którym TŻ odzwyczaja się od swoich obowiązków w domu przez moje bezrobocie i sprzątanie z nudów w domu on się rozleniwił. Ale na szczęście wiem, że jak pójdę do pracy to obowiązki na pół. Tym bardziej, że mój TŻ więcej ma dni wolnych w miesiącu niż samej pracy Cytat:
Wiadomo, że czasem się denerwuje, że nie ma tej pracy, ale widzi, że się staram ją znaleźć. Najbardziej denerwuje mnie to, że muszę od niego wziąć nawet na głupią farbę do włosów strasznie mi to ciąży na sumieniu.---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:36 ---------- Natrafiłam na swojego posta z 2008 roku, w którym napisałam, że przy inwentaryzacji miałam 8zł na godzinę. ;o
|
|
|
#4461 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u mnie kłótnie wynikają z frustracji z powodu braku kasy, bo z braku sensownej pracy-koło się zamyka. ![]() Cytat:
_____________________ Edytowane przez _nouvelle_ Czas edycji: 2013-09-13 o 01:02 |
||
|
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
Podziękujmy naszym drogim przedstawicielom narodu.
|
|
#4463 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuję bardzo za informację. Mam problem z określaniem np. umiejętności komputerowych (nie mam certyfikatu ECDL, który potwierdzałby moje umiejętności). Teoretycznie jestem przygotowana informatycznie, ponieważ kończyłam matematykę z informatyką, lecz jest mi wstyd, że umiem tak mało. Nie wiem też, czy umieszczać w CV stan cywilny (podejrzewam, że ze względu na ten wpis w CV też nikt do mnie nie dzwonił). Doświadczenie zawodowe mam wpisane chronologicznie (nie jest ono imponujące, ponieważ zawiera tylko praktyki i pracę, którą rozpoczęłam od lutego). Wstawione zdjęcie w CV, to zdjęcie z dyplomu. Moim zdaniem, CV jest przejrzyste - skorzystałam z szablonu pochodzącego ze źródeł internetowych. Jakby ktoś znalazł chwilę i obejrzał to CV, to byłabym bardzo wdzięczna. Nie chciałabym, aby z CV wynikało coś innego niż w rzeczywistości. Postanowiłam, że skoro nie udało mi się dostać pracy od września (chodzi o pracę w szkolnictwie), to zrobię sobie wolne i odpocznę, ale tak się nie da, bo ciągle o tym myślę i czuję się winna, że odpoczywam. Czy wy też tak miałyście?
![]() Off-topowo mogę powiedzieć, że warto spróbować szukania znajomości przez Internet. W końcu, gdy poznajecie kogoś nieznajomego w realnym świecie, to też o nim nic nie wiecie.
|
|
|
|
|
#4464 |
|
Konto usunięte
|
prześlij mi bo samo wyrażenie 'ogólnodostępny szablon' mnie przeraził.... odezwie się na private.
|
|
|
|
|
#4465 |
|
Przyczajenie
|
Ja też chętnie zobaczę ten "szablon pochodzący ze źródeł internetowych".
Informacji o stanie cywilnym bym nie umieszczała w CV. Zdjęcie dyplomowe jest jak najbardziej w porządku |
|
|
|
|
#4466 |
|
Konto usunięte
|
nie ma potrzeby umieszczania stanu cywilnego. pytanie o stan cywilny jak i o chęć posiadania dzieci nie powinno paść na rozmowie.
|
|
|
|
|
#4467 |
|
Przyczajenie
|
Kiedyś na rozmowie dostałam ankietę do wypełnienia, w której znajdowały się m.in. pytania dotyczące stanu cywilnego i dzieci.
|
|
|
|
|
#4468 |
|
BAN stały
|
Hej kolejny dzień w domku. Cały czas chodzi mi ta oferta. Mam jescze czas, żeby nad tym się zastanowić. Jestem pewna prawie na 80%. Myśl, myśl
|
|
|
|
|
#4469 |
|
Konto usunięte
|
mnie pytano o dzieci, bo mam obrączkę. oczywiście zawsze padało "wiem,że nie powinnam, ale nie chcemy się pakować, no wie pani jak to jest- umowa i zaraz dziecko" to ja na to "nie powinnam odpowiadać, zresztą jak powiem, że nie planuję w ogóle to i tak nikt nie uwierzy, bo z reguły nikt się nie przyzna, że chce dziecko na rozmowie'
|
|
|
|
|
#4470 |
|
Zadomowienie
|
Szablonom mówimy stanowcze nie.
Stanu cywilnego na pewno bym nie wpisywała. Z tym pytaniem o dzieci to jest porażka. Ja do tej pory się nie spotkałam na rozmowie, ale i tak mam wrażenie, że oni myślą: no tak młoda, zaraz pewnie wyjdzie za mąż i rok później będzie chciała mieć dziecko eh Trochę tego nie rozumiem, bo nawet jak kobieta po roku pracy zajdzie w ciążę to jeśli się dobrze czuje może pracować te np. 8 miesięcy. Potem jest rok na macierzyńskim, ale przecież nie pracodawca za to płaci. ok. jest to jakiś problem bo często muszą zatrudnić kogoś na zastępstwo, ale równie dobrze mogą zatrudnić faceta, a on po tych 2 latach złoży wypowiedzenie. I sytuacja jest taka sama - odchodzi pracownik w którego przeszkolenie zainwestowali.
"Kiedy nie dostajesz tego, co chcesz, dostajesz coś lepszego - doświadczenie" Edytowane przez lazada Czas edycji: 2013-09-13 o 10:14 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

, atmosfera dalej super a niedługo jedziemy z pracy na weekend na wyjazd integracyjny

Przecież przy każdym zleceniu podpisuje się oświadczenie o ubezpieczeniu społecznym i ubezpieczeniu chorobowym - pracuję już po raz trzeci w taki sposób i za każdym razem miałam do podpisania takie dokumenty, czyżbym trafiała na wyjątkowych pracodawców?

strasznie mi to ciąży na sumieniu.