Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6 - Strona 149 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 19:45   #4441
szakal165
Zakorzenienie

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6

Cytat:
Napisane przez ewelinka16169 Pokaż wiadomość
a dlaczego nie internet? ja poprzedniego i obecnego TZ poznałam własnie przez neta i sobie chwale ten sposób. Moje znajome tez były anty a po moich namowach w tym momencie maja swietnych facetów poznanym przez internet.

Dawno nic nie pisałam. U mnie dalej fajnie, pracy mam duzo ale ja tak lubie, atmosfera dalej super a niedługo jedziemy z pracy na weekend na wyjazd integracyjny Dzieki tej pracy zaczynam znowu powolutku wierzyc ze mozna jeszcze spotkac normalnych pracodawców bez znajomosci... i wiecie co usmiech i luz na rozmowie o prace to połowa sukcesu.
ja mam pecha. Poznałam przez neta 2 osoby, no od powiedzmy września byłam na 3 randkach. Jedna była spoko, ale mimo poźniejszych rozmów facet przestał pisać choć niby chciał powtórzyć spotkanie...
Na drugiej byłam w niedzielę - umóiłam się na przejażdżkę motocyklem. Było niesamowicie, nie żałuję niczego. W pon byłam z nim na pizzy i na drinku, pierwszy raz w zyciu się całowałam. Wiem, że to nie ma przyszłości z pewnych względów, o których nie będę się rozpisywać...
Jakoś nie mam szczęścia do internetu...
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 19:51   #4442
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

dzień dobry!

rany, jak lało rano! na styk wpadłam na szkolenie. po raz pierwszy widziałam Wawę z 26 piętra
szkolenie jak na darmowe - super. były zdania w grupach, poznałam parę osób. bardzo interesujący był wykład z prawa e-mailingu. no i lunch dali pyszny

---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
ja mam pecha. Poznałam przez neta 2 osoby, no od powiedzmy września byłam na 3 randkach. Jedna była spoko, ale mimo poźniejszych rozmów facet przestał pisać choć niby chciał powtórzyć spotkanie...
Na drugiej byłam w niedzielę - umóiłam się na przejażdżkę motocyklem. Było niesamowicie, nie żałuję niczego. W pon byłam z nim na pizzy i na drinku, pierwszy raz w zyciu się całowałam. Wiem, że to nie ma przyszłości z pewnych względów, o których nie będę się rozpisywać...
Jakoś nie mam szczęścia do internetu...
Kochana, ja mam męża z neta i za rok 10 rocznica związku mam też z neta kilkoro znajomych (facetów). poznawałam ich 10 - 12 lat temu i do dziś mam kontakt

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ----------

Cytat:
Napisane przez DsC Pokaż wiadomość
gratulacje!!

Ja już nie wytrzymuje w domu. Nie przez rodziców, bo mieszkam z Tz ale z nudów. Ileż można sprzątać, gotować itd...
sprzatanie jest super

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Napisane przez cyanide sun Pokaż wiadomość
ah dziewczyny wy przynajmniej macie tż.
a ja skad sobie go wezme. zeby kogos poznac trzeba wyjsc z domu. zeby wyjsc pasuje miec jakas kase... no i kolo sie zamyka.
hmm chociaz w sumie zeby z tz gdzies wyjsc tez trzeba miec kase, wiec moze dobrze ze go nie mam ???
tyle ze z drugiej str swojego eksa poznalam w czasie, kiedy tez nie mialam pracy i praktycznie nie wychodzilam z domu bo bylam bez kasy :p
masakra. ja wam zazdrosze ze macie przynajmniej tż. bo u mnie to porazka na calej linii. i jak tu nie wpasc w depresje???
poszukaj w necie
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 19:51   #4443
szakal165
Zakorzenienie

cóż, dopiero od miesiąca mam tam konto i znalazłam nawet kogoś, kogo widziałam w szpitalu jak byłam na operacji
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 19:56   #4444
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasia1608 Pokaż wiadomość
może internet ? wiele osób jakie znam przez neta sie poznali

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez cyanide sun Pokaż wiadomość
hehe nigdy, przenigdy nie róbmy offu tutaj
nie mów hop

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
Ja mieszkam na jednym z najgorszych osiedli w mieście, tez nikogo nie mam i nie poznam. Gdybym w centrum mieszkała a nie 5 km od, to prędzej bym na mieście kogo poznała.
wiesz ile mam samotnych kolezanek? a przeciez mieszkaja w Wawie

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość

Właśnie, nie każdy facet w necie to napalony zboczuch

---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez tajkuna Pokaż wiadomość
Tez się zarejestrowałam na jednym z portali randkowych, ale nikogo na razie nie poznałam. Ale jak to mówią, czasami lepiej być samemu niż być z kims tylko po to by mieć kogoś. Z kimś też można być nieszczęśliwym. Co ma być to będzie. Najwyżej będę sama. Moja koleżanka poznała chłopaka na festynie. On był na festynie ze swoją koleżanką, a ona była ze mną i inna koleżanką. Wypaczył ją sobie w tłumie, spodobała mu się, a, że jego koleżanka nas znała , to umówiła ich na randkę.
portal to se mozna...
na czat wejdz ;]

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
ja ze swoim jestem już 8lat i poznałam go przez gg :d
:d
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 19:56   #4445
_nouvelle_
Rozeznanie

Cytat:
Przepraszam, jak to możliwe, zakładając, że przez te pozostałe 4 lata i 9 miesięcy nie pracowałaś na czarno albo na umowę - dzieło? Przecież przy każdym zleceniu podpisuje się oświadczenie o ubezpieczeniu społecznym i ubezpieczeniu chorobowym - pracuję już po raz trzeci w taki sposób i za każdym razem miałam do podpisania takie dokumenty, czyżbym trafiała na wyjątkowych pracodawców?
niestety, zatrudniano mnie zawsze jako studentkę, więc nie mieli obowiązku płacić ZUS
Stary 2013-09-12, 20:02   #4446
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
Też nie mam faceta, ale już się w sumie nie nastawiam na nic. Tylko boli mnie, że kredyt pewnie sama będę spłacać w przyszłości
przynajmniej na niego zarobisz

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez NaturalWomen Pokaż wiadomość
Witam wszystkie dziewczyny, kiedyś trochę udzielałam się na tym wątku (chociaż bardziej czytałam co piszą inni) i teraz powracam. Od 1 września jestem bezrobotna, jutro idę na drugą rozmowę. Szukam pracy przy rozliczaniu wniosków unijnych, mam doświadczenie też przy ich pisaniu. Z jednej strony chciałabym żeby jutro wszystko poszło OK i żebym dostała tą prace, ale naczytałam się tyle negatywnych opinii i tej firmie, że nie chce mi się tam nawet iść....
hej

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez egocentryczna Pokaż wiadomość
Dzień dobry, można?

Ja też dzielnie szukam pracy. Jutro mam rozmowę w Rossmannie jako kasjer-sprzedawca. Chciałabym, żeby się udało.
witam

---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Napisane przez slonecznikow_a Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o Excela to mam zamiar sama nauczyć się wymaganych rzeczy do ECDL Advanced i zdać egzamin Można uczyć się z youtube, są różne strony, blogi, ogólnie nie ma problemu z tym, skąd czerpać wiedzę.

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
dostałam telefon jutro idę podpisać umowę
moja 1 praca i na dodatek umowa o pracę
gratuluje!!!

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez blekitnams Pokaż wiadomość
Pisałam w lipcu, że od połowy września zaczynam pracę w bibliotece. Dzisiaj byłam ustalić szczegóły. Praca 5 dni w tygodniu, wolna środa i niedziela. Dostanę 1600 brutto, czyli najniższą, ale godzinowo nie wychodzi nawet 3/4 etatu, bo będę pracować po 5 godz., w jeden dzień 6., więc stawka nawet fajna. Cały czas szukam czegoś dodatkowe, teraz przynajmniej wiem kiedy mogę być dyspozycyjna. Zaczynam się denerwować, jak to będzie.
dobrze!

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Cytat:
Napisane przez szakal165 Pokaż wiadomość
cóż, dopiero od miesiąca mam tam konto i znalazłam nawet kogoś, kogo widziałam w szpitalu jak byłam na operacji :d
:d
Stary 2013-09-12, 20:04   #4447
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Napisane przez _nouvelle_ Pokaż wiadomość
niestety, zatrudniano mnie zawsze jako studentkę, więc nie mieli obowiązku płacić ZUS
Teraz już wszystko jasne
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 20:07   #4448
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Gadasz jak stara baba, a masz dopiero 23 lata, ogarnij się
Ja już nie wiem co mam robić Nie wiem co robię źle przede wszystkim. Wymagań na pewno nie obniżę, to w ogóle nie mam mowy, bo tylu już patałachów spotkałam w życiu, że byle kogo nie wezmę. Także jakieś tam swoje oczekiwania mam, według mnie nie są wcale wygórowane, ale jakoś nie trafiam na odpowiednich kandydatów. No i mnie już nie interesują przelotne znajomości, bo ten etap mam już za sobą i teraz szukam na poważnie. Ale teraz jestem na takim etapie, że już nie wiem co robić - mój ostatni związek był bardzo poważny, a skończył się właściwie tragicznie, potem miałam jeden przelotny, który był totalną pomyłką, a tak to nic się nie dzieje, nuda uczuciowa

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Czyli jak zatrudnia się studenta na zlecenie to odprowadzanie składek jest dobrowolne? Dziwię się w takim razie, że mój mi odprowadza
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 20:12   #4449
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Ja już nie wiem co mam robić Nie wiem co robię źle przede wszystkim. Wymagań na pewno nie obniżę, to w ogóle nie mam mowy, bo tylu już patałachów spotkałam w życiu, że byle kogo nie wezmę. Także jakieś tam swoje oczekiwania mam, według mnie nie są wcale wygórowane, ale jakoś nie trafiam na odpowiednich kandydatów. No i mnie już nie interesują przelotne znajomości, bo ten etap mam już za sobą i teraz szukam na poważnie. Ale teraz jestem na takim etapie, że już nie wiem co robić - mój ostatni związek był bardzo poważny, a skończył się właściwie tragicznie, potem miałam jeden przelotny, który był totalną pomyłką, a tak to nic się nie dzieje, nuda uczuciowa

Może właśnie za bardzo to wszystko przeżywasz i analizujesz? Też mam pewne oczekiwania (nawet nie wiedziałam, że aż takie konkretne i pociąga mnie 1 typ facetów) i raczej ich nie zmienię, a z drugiej strony nawet jeśli spełnione są moje oczekiwania, ale nie ma dodatkowej iskry, no to mi przykro, ale nic z tym nie zrobię. Wolę korzystać jak się da, robić swoje, a jak miłość ma przyjść, to się znajdzie ... to tak w wieeelkim skrócie

Cytat:
Czyli jak zatrudnia się studenta na zlecenie to odprowadzanie składek jest dobrowolne? Dziwię się w takim razie, że mój mi odprowadza
Dobry szef w takim razie
Stary 2013-09-12, 20:15   #4450
20160901857
Konto usunięte

Coś ty, teraz to już i tak wyluzowałam, w porównaniu z tym jak kiedyś przeżywałam moje problemy miłosne
Stary 2013-09-12, 20:21   #4451
Maguda_
Kawaii strona mocy

Cytat:
Coś ty, teraz to już i tak wyluzowałam, w porównaniu z tym jak kiedyś przeżywałam moje problemy miłosne
I dobrze
Stary 2013-09-12, 21:23   #4452
Madaaa
Zakorzenienie

ale powiem wam, że będąc w długoletnim związku nie mając pracy tez jest dobijające. Taki czas, że chciałoby sie razem zamieszkać wspólnie żyć i nie można póki co. Ja się dziwię, że moj facet jest taki cierpliwy na mój brak pracy.
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 22:17   #4453
impresse
Raczkowanie

Cześć Przyłączam się do wątku, jeśli można. Mam 24 lata, właśnie skończyłam studia (ścisłe, ale nie inżynierskie) i nie udało mi się znaleźć pracy w zawodzie (zbyt późno zaczęłam wysyłać CV). Odpowiedzi na CV nie było praktycznie wcale, chciałabym się dowiedzieć od strony praktycznej, jak CV rzeczywiście powinno wyglądać, na czym położyć nacisk. Przeczytałam już bardzo dużo artykułów na ten temat, lecz zauważyłam, że informacje w nich zawarte są sprzeczne ze sobą. Proszę o pomoc.
impresse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 22:41   #4454
egocentryczna
Zadomowienie

Dziękuję za powitanie

To dopiero moja 3 rozmowa w życiu, ogólnie druga w ciągu miesiąca. Na pierwszej byłam w multikinie, dostałam nawet tę pracę, ale w końcu uznałam, że nie satysfakcjonują mnie zarobki. Teraz, nawet jeśli wiem, że będzie ciężko, jestem pewna, że dam z siebie wszystko. Muszę zarobić tyle, żeby dawać radę z czynszem no i reszta na utrzymanie się. Jestem dobrej myśli, nastrajam się pozytywnie i póki co, nie myślę o poddaniu się

A co do faceta - jestem już parę miesięcy wolna po długim związku i przyznam szczerze, że sama umiem się lepiej zmotywować do działania, niż wtedy, gdy byłam z nim. Jednak wolę działać tylko dla siebie i przede wszystkim sobie udowadniać, że dobrze mi idzie. Nie potrzebuję faceta do tego, jak mi się wcześniej wydawało..

Edytowane przez egocentryczna
Czas edycji: 2013-09-12 o 22:44
egocentryczna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 23:18   #4455
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:

też właśnie się badałam dziś, u ginki zostawiłam 100 zł, okazało się że coś tam nie halo.
mam tsh stałe 4.4, żaden endo mi tego nie zalecił, żeby badać dalej, a niby ponad normę, jak myślisz, robić prywatnie resztę t3 i t4?
Hmmm wiesz co sama nie wiem, ja bym zbadała. Do mojego endo pierwszy raz idę w sobotę 21 września i zobaczymy co mi na to powie. Przypuszczam, że powinien mnie wysłać na t3 i t4 i może nawet antyTPO.

Do 29 r.ż. THS nie powinno przekraczać 2,5.

Ja się już naczytałam i nie chcę więcej bo wpadnę w paranoję jakąś. Mam nadzieję, że ten lekarz będzie solidny i mnie dobrze poprowadzi

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ----------

Cytat:
Napisane przez sideritis Pokaż wiadomość
Spoko, że tak to ogarnęliście. U mnie nikt nie wpadł na takie fajne pomysły i po prostu klepaliśmy podręcznik

Dziewczyny, co jest, nie smutać się
Też nie mam TŻ i czasem mi smutno, ale tego kwiatu jest pół światu

gwiazdeczka172 - również mam problem z hormonami, ale wizyta u endo dopiero pod koniec października :S
A wizyta na NFZ? U mnie już w tym roku nie ma miejsc żeby się zapisać na fundusz dlatego idę prywatnie, przynajmniej na tę pierwszą wizytę, bym wiedziała co i jak, no a później kontrolnie będę czekać w kolejce te 6 m-cy albo i dłużej

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Madaaa Pokaż wiadomość
ale powiem wam, że będąc w długoletnim związku nie mając pracy tez jest dobijające. Taki czas, że chciałoby sie razem zamieszkać wspólnie żyć i nie można póki co. Ja się dziwię, że moj facet jest taki cierpliwy na mój brak pracy.
wyjęłaś mi to z ust, a raczej spod palców.
normalnie możemy sobie piątaka przybić

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 23:19   #4456
Gwiazdeczka _
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez impresse Pokaż wiadomość
Cześć Przyłączam się do wątku, jeśli można. Mam 24 lata, właśnie skończyłam studia (ścisłe, ale nie inżynierskie) i nie udało mi się znaleźć pracy w zawodzie (zbyt późno zaczęłam wysyłać CV). Odpowiedzi na CV nie było praktycznie wcale, chciałabym się dowiedzieć od strony praktycznej, jak CV rzeczywiście powinno wyglądać, na czym położyć nacisk. Przeczytałam już bardzo dużo artykułów na ten temat, lecz zauważyłam, że informacje w nich zawarte są sprzeczne ze sobą. Proszę o pomoc.
Rzeczywiście informacje zawarte w poradnikach dotyczących pisania CV są często sprzeczne ze sobą, dlatego sama musisz zdecydować, jak powinno wyglądać Twoje CV, jakie informacje tam umieścić. Ja też na początku miałam problem, jak powinno wyglądać moje CV, ale czytałam dużo artykułów na ten temat i tak stworzyłam CV, z którego jestem zadowolona Ciężko mi powiedzieć, co należy poprawić w CV, którego nie widziałam, ale jeśli mogę coś doradzić to na pewno to, że CV musi być czytelne, bez błędów ortograficznych i stylistycznych i nie może być za długie. Może napisz, co konkretnie sprawia Ci problem, wtedy będzie łatwiej coś doradzić.

Edytowane przez Gwiazdeczka _
Czas edycji: 2013-09-12 o 23:33
Gwiazdeczka _ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 23:20   #4457
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Wyszłam z kumpelą na 1 piwo, skończyło się na piwie i 3 drinkach i czuję się taka hmmm, jakby to nazwać, lekko wstawiona

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ----------

Aaaaaaa swojego TŻta poznalałam na fotka.pl

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 23:26   #4458
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez impresse Pokaż wiadomość
Ciężko w kilku punktach opisać jak powinno wyglądać dobre CV:
- zdjęcie
- profil zawodowy (różne są opinie, ale moim zdaniem warto)
- doświadczenie zawodowe chronologicznie zaczynając od ostatniego miejsca pracy (podając miesiąc i rok rozpoczęcia i zakończenia), wyszczególnienie obowiązków na danym stanowisku
- wykształcenie, jeśli nie masz zbyt dużo doświadczenia lub wcale to napisz o działalności studenckiej, stypendia, koła, osiągnięcia
- wyszczególnienie kursów i szkoleń
- podanie poziomu zanjomości języków
- określenie umiejętności, obsługa komputera, prawo jazdy itd.
- zainteresowania (nie ogólne np. sport, tylko konkretne - bardziej szczegółowe)
- poprawna klauzula
- warto pogrubić lub podkreślić najistotniejsze fakty
- ładna delikatna grafika
- wysyłane w pdf
- moim zdaniem jak najbardziej może być na 2 strony

i cóż więcej..na pewno większość z tych rzeczy jest oczywista, ale nie zadałaś konkretnego pytania, dlatego trudniej odpowiedzieć.
CV na pewno musi być przejrzyste, dlatego warto wszystkie informacje dobrze pogrupować i podkreślić najważniejsze.

Edytowane przez lazada
Czas edycji: 2013-09-13 o 00:04
lazada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-12, 23:30   #4459
20160901857
Konto usunięte

Odp: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.6

Ja sie jakos nie moge odwazyc na znajomosci z internetu. Przegladam czasami jakies tam portale, ale mam wrazenie, ze nie ma tam nikogo odpowiedniego dla mnie;/ nie wiem, chyba naprawde przeginam z wymaganiami.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-13, 00:07   #4460
DsC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blekitnams Pokaż wiadomość
Również nikogo nie mam. Najbardziej przeraża mnie to, że za moją najniższą krajową nigdy nie będę miała możliwości wyprowadzić się z domu.
Dlaczego uważasz, że nigdy nie będzie Cię na to stać? Nie masz możliwości dostania podwyżki, awansu?
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;42773570]
sprzatanie jest super[/QUOTE]
jasne, do momentu, w którym TŻ odzwyczaja się od swoich obowiązków w domu przez moje bezrobocie i sprzątanie z nudów w domu on się rozleniwił. Ale na szczęście wiem, że jak pójdę do pracy to obowiązki na pół. Tym bardziej, że mój TŻ więcej ma dni wolnych w miesiącu niż samej pracy
Cytat:
Zgadzam się, jest to dobijające. Kocham mojego TŻ za to, że jeszcze trzyma pasożyta

Wiadomo, że czasem się denerwuje, że nie ma tej pracy, ale widzi, że się staram ją znaleźć. Najbardziej denerwuje mnie to, że muszę od niego wziąć nawet na głupią farbę do włosów Jak przyjeżdża z wypłatą to oddaje mi pieniążki na zrobienie opłat i zakupów, do których mi nigdy nie zagląda, ale lepiej byłoby wydać na nasze babskie pierdółki ze swojego portfela niż z jego strasznie mi to ciąży na sumieniu.

---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:36 ----------

Natrafiłam na swojego posta z 2008 roku, w którym napisałam, że przy inwentaryzacji miałam 8zł na godzinę. ;o
Stary 2013-09-13, 01:00   #4461
_nouvelle_
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie
u mnie kłótnie wynikają z frustracji z powodu braku kasy, bo z braku sensownej pracy-koło się zamyka.

Cytat:
Napisane przez DsC Pokaż wiadomość

Natrafiłam na swojego posta z 2008 roku, w którym napisałam, że przy inwentaryzacji miałam 8zł na godzinę. ;o
stawka teraz niespotykana w takich pracach ech

Edytowane przez _nouvelle_
Czas edycji: 2013-09-13 o 01:02
_nouvelle_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 01:03   #4462
DsC
Zakorzenienie

Podziękujmy naszym drogim przedstawicielom narodu.
Stary 2013-09-13, 02:08   #4463
impresse
Raczkowanie

Dziekuję bardzo za informację. Mam problem z określaniem np. umiejętności komputerowych (nie mam certyfikatu ECDL, który potwierdzałby moje umiejętności). Teoretycznie jestem przygotowana informatycznie, ponieważ kończyłam matematykę z informatyką, lecz jest mi wstyd, że umiem tak mało. Nie wiem też, czy umieszczać w CV stan cywilny (podejrzewam, że ze względu na ten wpis w CV też nikt do mnie nie dzwonił). Doświadczenie zawodowe mam wpisane chronologicznie (nie jest ono imponujące, ponieważ zawiera tylko praktyki i pracę, którą rozpoczęłam od lutego). Wstawione zdjęcie w CV, to zdjęcie z dyplomu. Moim zdaniem, CV jest przejrzyste - skorzystałam z szablonu pochodzącego ze źródeł internetowych. Jakby ktoś znalazł chwilę i obejrzał to CV, to byłabym bardzo wdzięczna. Nie chciałabym, aby z CV wynikało coś innego niż w rzeczywistości. Postanowiłam, że skoro nie udało mi się dostać pracy od września (chodzi o pracę w szkolnictwie), to zrobię sobie wolne i odpocznę, ale tak się nie da, bo ciągle o tym myślę i czuję się winna, że odpoczywam. Czy wy też tak miałyście?

Off-topowo mogę powiedzieć, że warto spróbować szukania znajomości przez Internet. W końcu, gdy poznajecie kogoś nieznajomego w realnym świecie, to też o nim nic nie wiecie.
impresse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 07:39   #4464
Konto usunięte

prześlij mi bo samo wyrażenie 'ogólnodostępny szablon' mnie przeraził.... odezwie się na private.
Stary 2013-09-13, 09:15   #4465
Gwiazdeczka _
Przyczajenie

Ja też chętnie zobaczę ten "szablon pochodzący ze źródeł internetowych".
Informacji o stanie cywilnym bym nie umieszczała w CV. Zdjęcie dyplomowe jest jak najbardziej w porządku
Stary 2013-09-13, 09:19   #4466
Konto usunięte

nie ma potrzeby umieszczania stanu cywilnego. pytanie o stan cywilny jak i o chęć posiadania dzieci nie powinno paść na rozmowie.
Stary 2013-09-13, 09:29   #4467
Gwiazdeczka _
Przyczajenie

Kiedyś na rozmowie dostałam ankietę do wypełnienia, w której znajdowały się m.in. pytania dotyczące stanu cywilnego i dzieci.
Stary 2013-09-13, 09:56   #4468
amg88
BAN stały

Hej kolejny dzień w domku. Cały czas chodzi mi ta oferta. Mam jescze czas, żeby nad tym się zastanowić. Jestem pewna prawie na 80%. Myśl, myśl
amg88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-13, 09:56   #4469
Konto usunięte

mnie pytano o dzieci, bo mam obrączkę. oczywiście zawsze padało "wiem,że nie powinnam, ale nie chcemy się pakować, no wie pani jak to jest- umowa i zaraz dziecko" to ja na to "nie powinnam odpowiadać, zresztą jak powiem, że nie planuję w ogóle to i tak nikt nie uwierzy, bo z reguły nikt się nie przyzna, że chce dziecko na rozmowie'
Stary 2013-09-13, 10:08   #4470
lazada
Zadomowienie

Szablonom mówimy stanowcze nie.
Stanu cywilnego na pewno bym nie wpisywała.

Z tym pytaniem o dzieci to jest porażka. Ja do tej pory się nie spotkałam na rozmowie, ale i tak mam wrażenie, że oni myślą: no tak młoda, zaraz pewnie wyjdzie za mąż i rok później będzie chciała mieć dziecko eh

Trochę tego nie rozumiem, bo nawet jak kobieta po roku pracy zajdzie w ciążę to jeśli się dobrze czuje może pracować te np. 8 miesięcy. Potem jest rok na macierzyńskim, ale przecież nie pracodawca za to płaci. ok. jest to jakiś problem bo często muszą zatrudnić kogoś na zastępstwo, ale równie dobrze mogą zatrudnić faceta, a on po tych 2 latach złoży wypowiedzenie. I sytuacja jest taka sama - odchodzi pracownik w którego przeszkolenie zainwestowali.

Edytowane przez lazada
Czas edycji: 2013-09-13 o 10:14
lazada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości