|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Paula kciuki niezmiennie.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Hejka wieczornie
Ale padnięta jestem,poczytam ale nie obiecuję poodpisywać na wszystko Przed Sr pojechaliśmy do Biedry i pieluch 2 nie było,same 5 porozwalane. Z kolei po SR która skończyła się o 20.30 pojechaliśmy do innej Biedry i też ich nie było.No to sru do następnej i tam tż biedny przekopał chyba z 20 pudełek i znalazł na samym dnie jedne 2.Ja całej akcji nie widziałaam bo zostałam w samochodzie. Nie wiem czy nie były dla kogoś odłożone bo nawet babka z obsługi mu zwróciła uwagę co robi. A on odpowiedział że szuka pieluch 2 ![]() Potem sobie przypomniałam że przecież znajoma pracuje w Biedronce więc zamówiłam sobie jeszcze pakę.a co o jeść nie woła ,a jakościowo są fajne Potem pojechaliśmy do naszego mieszkania jeszcze-ale to brzmi ,tż musiał zmienić jeszcze jedną wkładkę dla pewności.Przeniósł mnie przez próg Głupolek (ledwo mnie podniósł)Domi Na Sr musiałam jechać bo małż musiał wysłuchać o porodzie,ale to już ostatni raz był.Ja mimo tego że słuchałam babeczki drugi raz to uwielbiam ja dalej,tak ciekawie mówiła i chciałabym trafić na nią podczas porodu. Ktosiula Dzięki za info,muszę oblukać te pampery,z tym że Reala też nie mam po drodze. Lineczka Ja chodzę na NFZ a wizyty mam już od września co 2 tygodnie De pozostaje mieć nadzieję że młodemu minie i to szybko. za poprawę.Mya,Pepper Dzisiaj wpadło mi to zdrobnienie w ucho.Mega mi się podoba ![]() Nie kupuję nic do uszu. Pepper Dzięki Kasiula za wóz,podoba mi się ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:57 ---------- Ryba Super że Kacper już taki duży i uspokoiłaś się . No i masz już ostatni stopień dojrzałości łożyska czyli poród już się zbliża ![]() Ale jaki kombinezon ładny,skąd go masz?Bo nie znalazłam info. Paulina za brzusio,Majeczka przybrała ciałka Słodkie butki Ale Ci zazdroszczę wozu Na żywo jeszcze lepiej się prezentuje!Wizyta będzie udana na 100%.Wszystko będzie ok,tylko tak myśl Aaby Też miałam dzisiaj gorszy dzień,najgorszy od nie pamiętam kiedy.Ale wszystko powoli wraca do normy. Krok po kroku i skompletujesz cała wyprawkę Fajna kurtka i mały brzucholek ![]() Newtrend Ogromne kciuki za malucha.Niech dobrze się Wami zajmą,podkarmią i wypuszczą szybciutko Olenka,Kyte za udane wizyty i dobre wieści!!! Kyte może jeszcze bryknie Babku rośnie pięknie wypraweczka Przeczytałam o kupie ![]() Trele Już niedługo i pewnie Ciebie dopadną skurcze,a może nawet już jutro.Chciałabyś? Ale Majce widocznie w brzuszku wygodnie skoro wychodzić nie chce. ![]() Domi Kolejna porcją pięknych fotek Ale ten Twój mężul romantyczny się zrobił ![]() Maomami Sił brak tymczasowo na parapetówę,ale obiecałam więc zrobię wkrótce Na razie trzeba sie wprowadzić ale to spokojnie i po kroczku.Iloneczka Żeby się szybko unormowało ![]() Dzidzia Z rodzeniem to Ty jeszcze masz czas! Dzidzia,Ryba,Anoula,Pauli na,De,Domi,Anoula,Kociak |
|
|
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Ale się wstrzeliłam z postem 0:00 13 w piątek
Nabrałam na wieczór sił ![]() Idę jeszcze poczytać na wrześniówkach stronę 80,co tam popisały. I może jak oko mi się nie przymknie to opis porodu. |
|
|
|
#2734 | |
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
Przekładam. Tak mi w doope wlazł jakis bòl , ze nie dałabym rady dzis urodzic Domi - bardzo ładne fotki Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 00:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż boję się wejść do łóżka ,jak to zrobić nie budząc tż? ![]() Trele dopadła Cie bezsenność? Lepiej zbieraj i kumuluj siły ![]() ---------- Dopisano o 01:16 ---------- Poprzedni post napisano o 01:13 ---------- I jakbym jutro nie wstała aż do popołudnia to Paulina i BeatkaI dla wszystkich nieujawnionych wizytujących
|
|
|
|
|
#2738 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mine dopadła ..
Pewnie zasne tak kolo 3 jak ostatnie dni . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2739 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
ja teraz na chwilę, ponadrabiam i później będę odpisywać, zaraz wstaję i zbieram się do lekarza, ale najpierw muszę cos zjeśc, bo taka głodna jestem że![]() Wczoraj zmiotło mnie popołudniu z wizażu i do wieczora byłam zajęta, i to niczym konkretnym.
|
|
|
|
#2740 | |||||
|
Zakorzenienie
|
TŻ się śmieje że będę musiała wziąc dużą walizkę na kółkach :P
Cytat:
ja na Twoim miejscu bym się za to zabarała już teraz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzień dobry ciężarówki! ![]() muszę wziąć ogarnąć trochę chałupę ale nie wiem czy jest sens bo teść dzisiaj będzie kurzył i to dosyć mocno :Pnie mogę się doczekać obiady dzisiaj będą ziemniaczki z kotletem mielonym i buraczki smażone taki obiad to ja mogę jeść codziennie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||||
|
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
paulinaizabela, 89Beatka
za wizyty za wczorajsze wizyty i wagi dzieciaczkówNEWTREND trzymam mocno ![]() iloneczka91 szybkiego powrotu do domu Domii superowe zdjęcia Dzień dobry ![]() ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ---------- Cytat:
ja ostatnio miałam podobny obiadek. zamiast mielonych był kotlet z kurczaka.. a buraczki zabielasz?? |
|
|
|
|
#2742 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Mnie dzisiaj o 01.11 obudziła taka zgaga, że myslałam ze umrę. a po chwili tak ból kręgosłupa i takie uczucie jakbym sie tam rozchodziła i mogła całą rękę wsadzić. Poszłam sie załatwić, ale sie bałam jak głupia. a teraz luzik ;p boli tak jak zawsze wiec sie nie martwie ![]() Rozmawiałąm z tżtem wczoraj. Chyba mnie zrozumiał, ale walnęłam mu taką gadkę na temat wszystkiego, ciąży, końcówki, stresu, jego zachowan, mojej 'niemocy' itd.. jak to nie pomoże to pójdę po jakiś bacik do ojca i.. W ogóle ma dzisiaj 4 egzaminy, z czego 3 na prawko. trzymajcie kciuki pogoda trafiłą mu sie beznadziejna całą noc pada, terraz taka mgła że bloku na przeciwko nie widzę. i też leje i wiatr taki ho ho.. A ja miałąm dzisiaj w planie sprżątanie pokojów, łazienki, kuchni, pomycie podłóg i oka balkonowego.. z tego ostatniego zrezygnuje, niestety musze isc do lidla bo mi sie płyn do podłóg skończył(a tam teraz 8 st. ) Aaa bo nie wiem czy któraś ogólnie kupuje w ten sposób, ale ja tak kupuje bo w zestawie mnie nie stać. W carrefourze na wagę sa sprzęty gospodarstwa domowego. Takie super pojemniki na torty, ciasta (pewnie wiecie jakie), patelnie, garnki- wiadomo nie z tefala, ale takie zwykłe nierdzewne gary :P potem jeszcze śą talerze- nawet powiem Wam że fajne, takie kolorowe, w paski i inne ;P i pojemniki na wage na żywność też są ale za 19,99jest zestaw pojemników na żywność tam jest chbyba 17cz i też fajne i jak dla mnie atrakcyjna cena Nie wiem czy ktoś korzysta z takich promocji, i kupuje rzeczy na wagę ale.. te pojemniki uważam za na prawdę fajną sprawę- wagowo są lekkie ale wiadomo zależy jaki typ, a ten zestaw to też sie opłaca ( na ztuki kupując nawet po 2 zł/szt wychodzi 34zł :P) Cytat:
uwielbiam herbate z miodem i cytryną Do porodu to masz czas, poczekajcie jeszcze troche !:P Ps. moja mama sie modli żebym 19tego urodziła dopiero.
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-09-13 o 08:11 |
|
|
|
|
#2743 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczyny, wróciłam z wojaży, byłam u Przyjaciółki było rewelacyjnie. Nie jestem w stanie tego wszystkiego nadrobić na już, podczytuję od wczoraj. Ze strony 39 przejść na 89 to trochę czasu mi zajmie....
NEWTREND- ja też się bałam kiedy mała nie przybierała na wadze, i lekarz natychmiast zrobił mi usg przepływu pępowiny i sprawdzał czy z nią jest wszystko w porządku...miałaś to robione? Trzymam kciuki będzie dobrze, w szpitalu będziesz pod stałą opieką a to najważniejsze nie dadzą Ci zrobić krzywdy ani Twojemu skarbkowi.
|
|
|
|
#2744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie to buraczki smażone bo jeszcze nie jadlam chyba ;p ? ;> jadłam normalnie buraczki takie tarte cwikla z chrzanem itd. ;p wg.. WITAM SIĘ W 36TYG CZYLI W 9 MIESIĄCU
|
|
#2745 |
|
Zadomowienie
|
A teraz lecę na pocztę i muszę zadzwonić do ZUSU bo mojej wypłaty jak nie było tak nie ma i trochę mnie to martwi. A jakby na to nie patrzeć trochę nie mamy kasy....
---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Brawo ryba za 9 miesiąc :d |
|
|
|
#2746 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje
|
|
|
|
#2747 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za egzaminy męża! Cytat:
pychota ![]() za tygodnie i miesiące
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|||
|
|
|
#2748 |
|
Zadomowienie
|
Ja tak na chwilkę, z ogromną prośbą:
trzymajcie kciuki |
|
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście trzymam
|
|
|
|
#2750 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Teraz jeszcze muszę wywołać te wszystkie zdjęcia moim rodzicom i zrobić im album "brzuszkowy" ![]() Cytat:
Dzisiaj to ja Tobie napiszę... Ryba pakuj torbę ! ![]() Dzień dobry ![]() Ale się wyspałam Tak dobrze mi się spało że rano pół godziny się ociągałam żeby wstać z łóżka i wyprawić męża do pracy ![]() Jutro u teściowej kopanki więc zbieram się właśnie do kuchni bo musimy upiec jakieś ciasto i zrobić sałatkę a później będę prasować Jaśkowe pieluchy Paulina, Beatka za wizyty
Edytowane przez domii29 Czas edycji: 2013-09-13 o 08:36 |
||
|
|
|
#2751 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za wsparcie i ciepłe słowan
Sprawa ma się tak mój lekarz powiedział, że nie wypuszczą mnie prędko być może już do końcatu zostanę , żeby tam mi wcześniej cięcie zrobili i w razie co tam jest OIOM noworodkowy. Na szczęście obejdzie się prawdopodobnie Na razie wsio okej, choć na nocce była położna której wprost nie znoszę, wiecznie ma jakiś problem, a minę ma taką jakby tu za karę była ![]() Przed 10 idę na USG więc zdam wam później relacje co i jak ![]() Ryba za tygodnie i miesiące![]() Witamy się w 31 tygodniu |
|
|
|
#2752 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze zrobić któregoś dnia takie buraczki Cytat:
|
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Bry.
Rybko najwyzszy stopien dojrzałości lozyska oznacza dla Ciebie jego szybsze potencjalne, zaznaczam POTENCJALNE wkroczenie w niewydolnosc wiec i możliwość, ze porod będzie przed terminem ![]() Wiecie dziewczyny jak to ze mna. Ja się bardzo cieszę ze dotrwalam tak daleko bo początkowo mnie straszyli cc w 28 tygodniu. Także teraz niech się dzieje wola nieba. Śniło mi się ze przy ostatnim pomuarze wagi moja ukochana pani dr zobaczyła. ..3 serduszka. Na 2 to jeszcze byłabym w stanie się przygotować. Ale 3?! Padlam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Napewno zdasz No i Ryba za egzaminy męża
|
|
|
|
|
#2755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak serio, to mam te podstawowe rzeczy spakowane, jakies koszule podpaski itd ale ciągle cos dokłądam, albo mam wrażenie ze czegos mi brakuje poza tym chyba sie nie mieszczę już A jaka sałatkę robisz? bo mam ochotę Cytat:
---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
ja nie wie co bym zrobiła jakby teraz okazało sie że urodze bliźniaki a co dopiero trojaczki ?? Na spacer to chyba pojedynczo bym wychodziła, w jedynm łóżeczku na początku by spali.. ciuszki to bym podzieliła ale bym miała stresa. Chwale sie- dzisiejsze ciśnienie 120/80 - KSIAŻKOWE
|
|
#2756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ja jakoś się nie mogę zmobilizować i torba nadal nie spakowana teraz jeszcze pożyczyłam tą torbę którą mam zamiar wziąć do szpitala koleżance . Ale od następnego tygodnia biorę się ostro za pakowanie ![]() Teściowa umyślała sobie zwykłą sałatkę warzywną tyle że ze świeżym ogórkiem mówiłam jej już jakiś czas temu że mam smaka na taką zwykłą sałatkę więc będę ją mieć
|
||
|
|
|
#2757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#2758 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zauwazylam, ze kobiety sa szczegolnie wredne dla siebie nawzajem.W stylu- jak ja bylam w ciazy to mnie tak potraktowano, to ja tez tak sie bede odnosic do kobiet w ciazy.Mnie we Francji bardzo zdziwilo podejscie do kobiet w ciazy-specjalnie dla mnie otwierano kase, przepuszczano.W Hiszpanii bylo juz mniej ciekawie, tez mnie taranowano. A tu w Niemczech ostatnio wpakowal mi sie do kolejki starszy facet, choc widzial ,ze mam w reku tylko jedna rzecz. Kasjerka to zobaczyla, otworzyla specjalnie nowa kase, facet juz do niej lecial na zlamanie karku a pani nie, otworzylam tylko dla tej pani w ciazy jego mina bezcenna.Dziewczyny, swiat jest piekny!!Przespalam 7 godzin w tym 5 godzin ciagiem newtrend- daj znac, jak bedziesz wiedziala, czy juz wszystko ok. Dzieci rosna w roznym tempie, bedzie dobrze. |
|
|
|
|
#2759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam wrażenie, że nic mi nie idzie, że jestem bezużyteczna... mam doła, problemy finansowe. Wiem, że niektóre z Was powiedzą że niektórzy mają gorzej ale nic nie poradzę, że tyle spraw mi się na głowę naraz zwaliło i się stresuję. Do tego mamy problem w pracy TŻ, bo jest mechanikiem, naprawiał rozrząd chyba czy coś i nie sprawdził "na sucho" tylko odpalił samochód z pośpiechu. O ile dobrze pamiętam jak mi tłumaczył. Najwyraźniej jakieś wałki czy coś się przestawiły w czasie dokręcania i zatarł się silnik. Na własny koszt musiał naprawiać (400zł) ale auto nadal nie chce odpalić a to podobno prawdopodobnie strzeliła jakaś pompa paliwa i koszt ok. 500zł. Nie widzi mi się ładować w cudzy samochód prawie tysiaka bo mam do kupienia komody dla młodego i opony na zimę... Poza tym uważam, że firma powinna też część kosztów ponieść. Mąż nie ma w umowie odpowiedzialności wpisanej, nie robił fuchy w garażu, że na własny koszt ma to robić. Prowadzą spółkę to powinni mieć OC działalności a jak nie są ubezpieczeni na takie ryzyka, to też powinni liczyć się z ponoszeniem takiego ryzyka, przynajmniej w połowie a nie umywają ręce. Dziś ma iść z nimi gadać, więc zobaczymy. Najgorsze jest to, że taki niezrobiony samochód pewnie zostanie na weekend a mąż już po nocach nie śpi ze stresu... chciałabym żeby był dziś skończony i żeby problem się po prostu zakończył. Dodatkowo wku*** mnie w mojej pracy. Mimo, że pracuję w dużej korpo to wykazuje ona zatrudnienie poniżej 20 osób (resztę zatrudniają firmy zewnętrzne), więc wynagrodzenie za czas tego zwolnienia ma mi wypłacić ZUS. Ustalałam z naszymi HRami, że złożą to w ciągu 2 dni. Specjalnie pocztexem za 36zl im wysyłałam zwolnienie a 3 tyg minęły i dokumenty nie złożone. Wczoraj coś mnie tknęło i zadzwoniłam do ZUS żeby się dowiedzieć... W związku z tym opóźni mi się wypłata zasiłku, więc będę zalegała z rachunkami a co najgorsze z kredytem. Dodatkowo mam dola bo nie mamy żadnych oszczędności. Wymieniliśmy w tym roku samochód na nowszy, resztę pochłonęło postawienie domku narzędziowego na działce i urlop... Obecnie nie mamy nic a mieliśmy zacząć znowu odkładać. Tylko nie wiem jak skoro wyprawka do kupienia, pensja nie wiadomo kiedy a nadchodzi sezon grzewczy... Dziś ryczę jak glupia... Pociesza mnie jedynie fakt, że młody już nie płacze jak idzie do przedszkola. Dziś nawet się nie pożegnał tylko pobiegł bo Pani z tamburynem w kółeczku tańczyła z dziećmi. ![]() Zaczynamy dziś 30 tc!!! Młody chyba się przekręcił bo czuję inaczej ruchy. Wcześniej kopał na dole a teraz jakby z boku i u góry. ps. nie sposób za Wami nadążyć z czytaniem... musiałabym chyba tylko na lapku siedzieć aby być na bieżąco
|
|
|
|
|
#2760 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:35.

,tż musiał zmienić jeszcze jedną wkładkę dla pewności.
Głupolek
(ledwo mnie podniósł)
za poprawę.
za wóz,podoba mi się 

dzisiaj będą ziemniaczki z kotletem mielonym i buraczki smażone 

nie, otworzylam tylko dla tej pani w ciazy