Czy szprotka czy waleń - każda z nas ma talent! Rozmów i dłubałek na dopingu cz. 18 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Druty, igła i szydełko

Notka

Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 08:49   #2581
emi29w
Zakorzenienie

Dot.: Czy szprotka czy waleń - każda z nas ma talent! Rozmów i dłubałek na dopingu cz

Cytat:
Napisane przez cocci Pokaż wiadomość
Hej! Siedze z Magda u lekarza, chyba sobie palec wczoraj wybiła. Chciało mi się wolnego to mam . Przeczytałam co naklepalyscie wczoraj. Kawy by mi ktoś tu podrzucił, co?
i jak sie skończyło ,jeszcze nie doczytałam
Zdrówka życzę!
Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
to malo motywujace jak tylko 3 dni ja to bym np musiala miec cos przy czym by sie ze mnie nie lalo i by mnie najpierw troche rozruszalo, bo tak to sie szybko zniechecam jak sie nie moge ruszyc 2go dnia
Szczerze?
bardzo fajna książka, tylko za bardzo hałasowałam( podskoki i zadyszka , i to że całe piętro skakało, to strach że ktoś usłyszy) i Szymek mi się budził, a potem zaczęła mi sie budowa i dooopa czasu brak,
ale muszę znowu chyba sie zabrać za to
no to wtedy zniknę znowu z pola widzenia

Cytat:
Napisane przez martikaj Pokaż wiadomość
Hejka z rana, w sumie dla niektórych już środek dnia

Malwinko

Po trzech dniach zrezygnowałaś? Ja się do ćwiczeń nie mogę zmobilizować, chciałabym najpierw trochę schudnąć dietując, ale musiałabym mieć rozpisany jadłospis żeby mnie nie kusiło coś innego.

Aguś, ja nie mogłam usnąć, mimo że późno poszłam spać bo obmyślałam plan z tymi kapciami. A zauwazyłaś że podeszwa tam nie idzie naokrągło?
jadłospis na każdy dzień rozpisany
wejdź na fb tej dziewczyny Ewa Chodakowska i tam inne dziewczyny pokazują swoje schudnięcie i po diecie

Beatko, zdrówka
i jak córka zdała?
emi29w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 08:50   #2582
rardan
Zakorzenienie

Dot.: Czy szprotka czy waleń - każda z nas ma talent! Rozmów i dłubałek na dopingu cz

Witajcie.
Odprowadziłam Szymka i byłam na targu.
Ledwo wróciłam do domu, a wziewy rano wzięłam.
Zrobię śniadanie i będę was doczytywać.
Cudne prezenciory obejrzałam.
rardan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 08:56   #2583
aga__tka
Zakorzenienie

doczytalam wczoraj, ale dzis mam sporo pracy i nie dam rady za duzo czytac to mi sie zrobia nowe zaleglosci

Cytat:
a ja czytając o Waszych pomyslach na kapcie stwierdzilam, że sprawdzę po ile są wkladki. No i poszlam po gince do sklepu i wkladki takie, jak by mi pasowalu 9€. A obok w deichmannie kapcie grube z futerkiem w śroodku za 11€. Niestety nie bylo mojego rozmiaru...

idę dlubać, zajrzę jeszcze wieczorkiem.
ale co Ty za wkladki sobie wymyslilas takie drogie???

Cytat:
Napisane przez emi29w Pokaż wiadomość
http://www.aktywnezycie.com/2013/03/...odakowska.html

Marta tak wygląda w środku książka ;-)

nosiłam cegłe na budowie, nie mam siły padam.....
to masz skuteczniejsze cwiczenia niz Chodakowskiej

Cytat:
Aguś, chyba rozkminiłam wzorek jak co sądzisz? :
cudniaste
wzorek zapisany?
ja wlasnie nie zapisalam bo wszyscy wtedy chorzy byli i robilam z doskoku tylko - robilam po 1 rzadek 2 na raz - a mozesz pokazac jak Ci wyszlo najbrzydsze miejsce czyli laczenie rzadkow

Cytat:
Napisane przez AnnaOstapiuk Pokaż wiadomość
Dzień dobry, parzę

Marta jaki cudny butek Ci wyszedł, a rozrysowałaś wzorek dla nas maluczkich?

Na 9 jadę z małą do kontroli.

---------- Dopisano o 06:59 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Mam dzis dać odpowiedź, za ile zrobię serwetkę 30 cm, a dalej mam mętlik. Ceny na alle mnie zdeptały, od 5 zł za serwetkę Po 30 zł, to już sensowniejsze - ale czy nie za dużo?
POMOCY Nie robiłam nigdy na zamówienie. A mam zrobić dziewczynie, której teraz Amber robiłam.
ja bym dala tyle co za aniola, albo troche wiecej - wydaje mi sie ze taki aniol pewnie kordonka zjada troche mniej bo spodniczke ma ciut mniejsza, ale za to dodatkowa robota z laczeniem, ustawianiem, upiekszaniem i krochmaleniem - jednak serwetke latwiej usztywnic (mniej czasu to raczej zajmie)

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

Cytat:
i jak sie skończyło ,jeszcze nie doczytałam
Zdrówka życzę!

Szczerze?
bardzo fajna książka, tylko za bardzo hałasowałam( podskoki i zadyszka , i to że całe piętro skakało, to strach że ktoś usłyszy) i Szymek mi się budził, a potem zaczęła mi sie budowa i dooopa czasu brak,
ale muszę znowu chyba sie zabrać za to
no to wtedy zniknę znowu z pola widzenia

jadłospis na każdy dzień rozpisany
wejdź na fb tej dziewczyny Ewa Chodakowska i tam inne dziewczyny pokazują swoje schudnięcie i po diecie

Beatko, zdrówka
i jak córka zdała?
to jak masz zniknac to ja zakazuje Ci tej ksiazki czytac

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

Cytat:
Hey !
Wczoraj usnęłam ,nawet nie wiem kiedy, przytuliłam się do Szymusia, taki cieplutki był i zasnęłam , ale w nocy to chyba ze 6 razy się budził, znowu chyba ząbki

Muszę doczytać kilka stron ;-)
to prawie jak ja tez zasnelam przy Oli maz mnie obudzil jak wrocil z pracy, wiec tylko kompa wylaczylam i poszlam sie szykowac spac i nie wiem co sie stalo bo w lozku bylam dopiero przed 2... teraz jestem padnieta jeszcze bardziej bo pobudka o 7 - i tak zaspalam bo chcialam wczesniej wstac, a Ola jak Szymek sie w nocy w kolko budzila, najpierw chciala "mama mleko" - ale nie dalam, bo daje jej tylko wieczorem i rano - to musialam inne picie zalatwiac - no to potem "ytu" - to jest przytul = w buzi Oli brzmi bardziej zrozumiale niz sam zapis trzech liter ze sie idzie domyslic czego chce - i z godzine sie nie chciala odczepic a ja nie moglam zasnac ja tak intensywnie obejmujac - na wysokosci brzuszka jedna reka a na wysokosci glowy druga
ona ma teraz katar i kaszel to jej tez ciezko spac
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 08:56   #2584
little_ola
Zakorzenienie

ale ciężko się dziś wstawało

Cytat:
Napisane przez SilverAguti Pokaż wiadomość
Iwonka tak same z siebie wypadają? ja raz tak miałam 2 lata temu, do tej pory nie wiem jaki miały powód, ale wychodziły kłębami, 1/3 włosów mi wtedy wypadła
Asiu no same odkąd pamiętam zawsze mi dużo wypada przy myciu, przy czesaniu, przy suszeniu, generalnie mam dużo włosów po całym domu ale jednocześnie nie ubywa ich na głowie, cały czas mam tą samą ilość, więc jakoś mocno się tym nie przejmuję
może teraz jest dobry okres (jesień) żeby zacząć jakiś reżim: ekstra maski, olejowanie itp...
little_ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 08:58   #2585
jola2243
Zakorzenienie

Martuś, śliczny kapcioszek
Super że u Kasi wszystko ok

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 09:00   #2586
little_ola
Zakorzenienie

Cytat:

Kasia mi napisała, że zabieg ok., czuje się dobrze tylko łapkę ma zdrętwiałą. Najprawdopodobniej jutro wyjdzie
pozdrów ją od nas i ucałuj

Cytat:
Aguś, chyba rozkminiłam wzorek jak co sądzisz? :
ale śliczne
Stary 2013-09-13, 09:13   #2587
emi29w
Zakorzenienie

Aniu Dzięki za rozpiske co i gdzie !
Ależ się rozpisała!

Kasiu

Cytat:
Tak, Magda jest w trakcie rozwod, ale ma przeboje, bo stary nie chce się wyprowadzić, urządza burdy, wyzywa ja i dzieci. No tragedia jednym słowem. A ona znów nie pracuje, a jeszze jej nie zapłaciła babka za pracę.

to weź mi złoty i czerwony i wyślesz przy okazji z PL
Szkoda jej, taki drań siedzi.
Cytat:
Napisane przez beata1718 Pokaż wiadomość
zrobiłam zdjęcie zamówien
bombka duża ale z bialym wykąńczeniem i nie widać gwiazdki koralikowej ale tak miało być
aniołek
i dwa sznury koralikowe jeden na dwa koraliki drugi na trzy koraliki - wezmę obydwa i niech wybiorą bo i tak nie zdaże zrobić
wspaniały aniołek i bombka i łańcuszki
Cytat:
A ja się nie mogę doczekac, jak jutro zabiorę wszystkie te zupki i kaszki od siostry M, znów będzie w domu zapasik.
A dzis ugotuję swoją zupkę, bo ja małej przeplatam, raz swoja, raz kupioną.

Czy ja już mogę dodawać np sól do zupek? Bo trochę bezpłciowe są gotowane zupki bez dodatków żadnych Niby Oliwce smakują.
jak robie oddzielnie zupki dla Szymka to nie dodaje soli, ale jak je to co my to mniej solę ,bo wiem ,że potem dam mu spróbować, np ziemniaki mniej sole itp
nie powinno się solić i slodzić
Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
jak jej smakuja to nie dodawaj - soli sie w ogole nie powinno prawie uzywac szczegolnie dla dzieci, ale jakbys ze swojej diety sol wyeliminowala w bardzo duzym procencie to tez byloby zdrowiej (ja sole )
poza tym jak dodasz do swoich to Ci przestanie jesc kupne - niby niewielka strata, ale problem np na wyjezdzie - tak to zabierasz sloiczek i masz co dziecku dac, czy nad woda czy pod szkola w oczekiwaniu na Natalke - no wiesz o co mi chodzi

Cytat:
Napisane przez jola2243 Pokaż wiadomość
Aniu jak jej smakują to nie dawaj soli jak najdłużej

Szymek już się obudził, a wstał dziś o 6 i zdrzemnął się kilka minut

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

http://www.chcrossstitch.com/forum.p...rby%3Ddateline

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:

Mój to samo mówił, że powinnyśmy zabrać małżów, to oni by sobie imprezę zrobili, a my sobie hehe

No właśnie nie dodaję, zastanawiam się tylko kiedy się przyprawy wprowadza, bo nie pamiętam jak było z Natalką. Wiem, że dość szybko zaczęła jeść "dorosłe" jedzonko.
pewnie gdzieś po roku, np jak beda mieć więcej ząbków

ja to bym chciała na takie spotkanie, zostawić ich wszystkich w domu i odpocząć psychicznie, no może tylko bym tęskniła za dziećmi , a reszta niech sobie radzi
Stary 2013-09-13, 09:19   #2588
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

i co nikt mi herbaty nie zrobił i jak tu chorować
wstałam zrobiłam herbatę i wróciłam do łóżka
beata1718 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 09:28   #2589
gagatu
Zakorzenienie

Witam z pracy
U mnie też zimno i ponuro, nawet 10 stopni o 8 nie było i coś z nieba leci
Robią rondo akurat tak mi w połowie drogi do pracy, od jakiegoś czasu już nie mogę iść swoim skrótem przez parking tylko muszę go obejść i przejść na drugą stronę ulicy, która nie jest mi po drodze, ale coraz więcej zagradzają i chodnik rozwalają, jeszcze parę dni to będę musiała wyjść 15 minut wcześniej, żeby to wszystko obejść.

Marta, super kapciuszek

Dobrze, że u Kasi wszystko ok, oby szybko mogła chwycić za szydełko, a przynajmniej sprawnie pisać na klawiaturze
gagatu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 09:42   #2590
kamaerba
Zakorzenienie

Bry, bry, bry! Kasia , Beatka wycieram Ci nosek i częstuję gorącą herbatinką, Marta super kapciucha ktoś u Ciebie zostawił a ja mam stertę towaru na podłodze i się zastanawiam, jak to ogarnąc. Poza tym należy chyba w końcu foty cyknąć... no nie chce mi się
kamaerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 09:51   #2591
rardan
Zakorzenienie

No to teraz chwalę.
Mam nadzieję, że o nikim nie zapomnę.
Kama, cudny komplecik dla Córci.
Agatka, fantastyczna czapa.
Martusia, wspaniałe kapcioszki.
Super, że udało się rozgryźć wzorek.
Agusia, ale dostojna i śliczna z Ciebie była Starościna.
Asia, śliczne włoski. Widać, że zadbane.

Dużo zdrówka dla Kasi.
Zdrówka dla wszystkich chorusiów, żeby nie dali się pogodzie.
Aniu, a jak Oliwka? już lepiej?

No i nie wiem czy kogoś nie pominęłam.
Jeżeli tak, to bardzo przepraszam.

---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Ja jakoś też nieciekawie się czuję.
Wczoraj wieczorem zimno mi było i poszłam szybko do łóżeczka.
A w nocy o 2 się obudziłam, bo nie mogłam oddychać.
Ale nie przez katar tylko zatkany nos.
Aha, Jolcia trzymam kciuki za Synka, żeby dobre oceny dostał.
Mój na wczoraj miał krótki wierszyk i albo zapomniał, albo nie chciał się uczyć.
Dobrze, że go Pani nie zapytała, to na dzisiaj się nauczył.
A za pracę domową dostał kolejne dwie 5.

Najgorzej obawiam się języków i się zastanawiam czy go na dodatkowe nie wysłać.
A jak Wasze dzieci radzą sobie z językami?

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

No co jest?
Sama do siebie piszę?

---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Agatka, u nas też w tym roku szaleństwo z remontami dróg.
Niektóre porobili i kolejne robią.
Na budowę musimy kółko robić.
Stary 2013-09-13, 09:53   #2592
kamaerba
Zakorzenienie

Danusiu ja też się bałam języków - teraz widzę, że jak w tamtym roku Eryk nie chciał się ang. uczyc, tak w tym cos załapał Ja myslę, że nie ma co się spieszyć z tymi dodatkowymi zajęciami - bo to i dziecka szkoda tak na wszystko wysyłać i kasy też troszkę szkoda. Lepiej go jakoś zachęcac - możesz ściągnąć z netu jakiś program dla dzieci, najlepiej w formie gier
Stary 2013-09-13, 09:54   #2593
SlonecznikB
Zakorzenienie

Dzieńdoberek
No to ponarzekamy na pogodę. U mnie też pochmurnie, ale wczoraj była piękna pogoda. Mam nadzieję, że choć trochę się rozpogodzi bo dzisiaj do miasta muszę jechać.

Martuś śliczny kapciuszek, jeśli rozrysowałaś to poprosimy.

Cieplutkie pozdrowienia dla Kasi najważniejsze, że już po i że wszystko ok. Trochę teraz poleniuchuje a potem będzie ze wszystkim śmigała.
SlonecznikB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 09:56   #2594
rardan
Zakorzenienie

Kama, a w której klasie jest Eryk?
Mój w drugiej i ma 2 języki.
No i z niemieckiego w tym roku już też na oceny.
Najgorzej mnie martwi pisownia.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Idę wstawić zupę.
Stary 2013-09-13, 10:10   #2595
kamaerba
Zakorzenienie

Eryk też jest w drugiej klasie ale na szczęście ma jeden język, angielski właśnie. Nie martw się na zapas - na pewno będziesz musiała z nim systematycznie odrabiać lekcję, przynajmniej dopóki nie załapie później to z automatu sam będzie robił
Stary 2013-09-13, 10:13   #2596
martikaj
Zakorzenienie

Witam się z rana z kawusią, ale chyba jedna nie wystarczy, ponuro i szaro za oknem.

Dięki za pochwały kapciuszka, prosta sprawa z tym redukowaniem oczek tylko trzeba zastosować jeden myk, zrobiłam sobie notatki, później opiszę o co chodzi, ale muszę się obudzić

Beatko, zdróweczka. Ja też jakaś zakatarzona i Palcia trochę też, taka pogoda do bani zdradliwa.

Emi, fajny ten kaptur, ściągnęłam sobie i chyba machnę w wolnej chwili na jesienno zimowe dni
martikaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:13   #2597
cocci
Zakorzenienie

pozniej doczytam

dziewczyny potrzebuje pilnej rady - idziemy na urodziny 6latka i dopiero wczoraj nas zaprosili. Maly ma fisia na punkcie gwiezdnych wojen i chce mu szabko czapke Yody zrobic. Jak te uszy opanowac, zeby nie klapaly tylko sterczaly na boki? macie pomysly?

ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ

cocci jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 10:24   #2598
rardan
Zakorzenienie

Kama, oni w tamtym roku mieli darmowe dodatkowe lekcje z Unii.
Ale w tym roku jakoś nic nie słychać, to pewnie nic nie będzie.
On w tamtym roku sam chciał chodzić na angielski dodatkowo,
żeby lepiej umieć i sam się zapisał.
Zmykam na działkę ogrodniczą zerwać malinki.
Później zajrzę.
Miłego dnia. Pa.
Stary 2013-09-13, 10:34   #2599
little_ola
Zakorzenienie

umówiłam się na kawkę z koleżanką

a tutaj dom trzeba doprowadzić do prządku, nie tylko zwykłe sprzątanie.
planuję poprzeglądać ubrania i zabawki dzieci - poodkładać co za małe i już się nie bawią.

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Iwonko ja się nie znam, więc nie pomogę
może Marta?
Stary 2013-09-13, 10:54   #2600
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

ja leżę i kończę sznur koralikowy bo przywiaza mi ciasto na gofry do domu to od razu podam
mam fajną ciszę w domku a bałagan straszny ale nie sprzatam
dzieci jutro posprzatają
Stary 2013-09-13, 10:55   #2601
martikaj
Zakorzenienie

Cytat:
pozniej doczytam

dziewczyny potrzebuje pilnej rady - idziemy na urodziny 6latka i dopiero wczoraj nas zaprosili. Maly ma fisia na punkcie gwiezdnych wojen i chce mu szabko czapke Yody zrobic. Jak te uszy opanowac, zeby nie klapaly tylko sterczaly na boki? macie pomysly?
Jak ta czapka ma wyglądać? Duże te uszy? NIe kojarzę postaci.
Stary 2013-09-13, 11:08   #2602
cocci
Zakorzenienie

Marta no duze i odstajace https://www.google.de/search?q=yoda+...&bih=754&dpr=1

Stary 2013-09-13, 11:09   #2603
cocci
Zakorzenienie

zobaczcie, jaki mialam przed chwila widok z okna:

i jeszcze: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post42782501
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0014.jpg (41,7 KB, 16 załadowań)

Edytowane przez cocci
Czas edycji: 2013-09-13 o 11:11
Stary 2013-09-13, 11:16   #2604
SilverAguti
Zakorzenienie

dzień dobry też przyszłam pomarudzić na pogodę co za dziadostwo z nieba kapie, gdzie jest słońce ja się pytam a to jeszcze jesieni nie ma podobno
SilverAguti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 11:20   #2605
martikaj
Zakorzenienie

Iwonko, już kumam Słuchaj, czapę musisz zrobić jakąś grubszą i uszy też dość grune bo inaczej będzie wszystko klapać. Pamiętasz jak Myszki Miki robiłam dla dziewczyn? Czapka podwójną nitką taką włóczką gdzie 300m w 100g i uszy też. Wtedy uszy stoją i nie klapią.
Stary 2013-09-13, 11:22   #2606
emi29w
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś, ja te sowy też robiłam podobnie jak w balerinkach co pokazałaś link, tyle że w sumie to się od razu całość robi, bez osobnej podeszwy.

Cytat:
Dostałam wzmiankę tylko nie wiem czy mi się uda foty dodać

Cytat:
Napisane przez gagatu Pokaż wiadomość
Iwonka nie chce pokazać wymianki, to ja pokażę czapeczkę, nad którą tak się 2 dni męczyłam
I zaraz swój wątek też odświeżę.
Piękna!

Agusia pięknie wyglądałaś!
trzeba zaopatrzyć się w wyszczuplajacą bieliznę,zawsze to coś ściągnie brzuch ,ja tak na imprezy pod sukienke zakładam

Cytat:
Napisane przez kamaerba Pokaż wiadomość
To jak się tak chwalimy, to ja też pokażę co przed chwilką wymodziłam Chciałam pokazać na Basi, ale mi moja własna córka powiedziała "później mama..."
żółty fajny kolorek
Cytat:
Napisane przez beata1718 Pokaż wiadomość
i znowu nie zdała
mam dośc nienawidzę wałbrzycha i remontu dróg
tyle godzin w aucie a tylko 100km przejechałam
i jeszcze ciasta na gofry nie ma
szkoda!
wyślij ją do kościoła na mszę, przed egzaminem
Cytat:
Napisane przez kalina1984 Pokaż wiadomość
Dzień doberrros Witam się i ja.
Nie wiem co miałam powiedzieć, na pewno pochwalić piękności Martusi i Agatki No i śliczny komplecik jaki Kamcia zrobiła, dosłownie miodzio a na Basi na pewno będzie ekstra wyglądać

No i dostałam i ja prezent wymiankowy Ale Wam szczęki opadną, zaraz zgram zdjęcia i wrzucę na wątek.

Cytat:
Napisane przez agusia2410 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny kochane jesteście

tu jestem w całej "okazałości" http://biskupiecpomorski.wm.pl/48698...,1202049.html?

a tu z moim http://biskupiecpomorski.wm.pl/48698...,1202083.html?

i przyznam sie że brzucho starałam sie wciągać
a za co puchary rozdawali?
tak się domysliłam,ze jak w parze stoisz to pewnie Twój mąż
Cytat:
Beatko, szkoda że córcia nie zdała, tak sie bardzo stresuje na egzaminie?

To ja też pokażę jak kapciuchy wyszły, Palcia zadowolona, w końcu coś dla córci zrobiłam
Stary 2013-09-13, 11:22   #2607
cocci
Zakorzenienie

jednym slowem wyjdzie zimowka.
A ile wloczki wziac? 150g?
myslalam o lang omega, on ama 130m w 50g. Ja tez podwojnie?

Edytowane przez cocci
Czas edycji: 2013-09-13 o 11:23
Stary 2013-09-13, 11:26   #2608
beata1718
Zakorzenienie

GG do beata1718

siada mi bateria wiec nie bedzie mnie
może prześpię się chwilkę papa
Stary 2013-09-13, 11:27   #2609
martikaj
Zakorzenienie

Cytat:
jednym slowem wyjdzie zimowka.
A ile wloczki wziac? 150g?
myslalam o lang omega, on ama 130m w 50g. Ja tez podwojnie?
100 g może nie wystarczyć więc lepie 150 weź, 100 to tak na styk przeważnie idzie, w zależności od wielkości czapy.
Stary 2013-09-13, 11:27   #2610
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez little_ola Pokaż wiadomość
ale ciężko się dziś wstawało

Asiu no same odkąd pamiętam zawsze mi dużo wypada przy myciu, przy czesaniu, przy suszeniu, generalnie mam dużo włosów po całym domu ale jednocześnie nie ubywa ich na głowie, cały czas mam tą samą ilość, więc jakoś mocno się tym nie przejmuję
może teraz jest dobry okres (jesień) żeby zacząć jakiś reżim: ekstra maski, olejowanie itp...
mnie tez tak wypadaja - przyzwyczailam sie juz - dlatego kiedys pisalam o ich wkrecaniu sie w robotke czy dziewczyny maja jakies metody by uchronic kordonek czy wloczke przed takimi kwiatkami - bo moje wlosy ciagle wszedzie sa

Cytat:
Napisane przez rardan Pokaż wiadomość
Kama, a w której klasie jest Eryk?
Mój w drugiej i ma 2 języki.
No i z niemieckiego w tym roku już też na oceny.
Najgorzej mnie martwi pisownia.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Idę wstawić zupę.
ja Ci cos ciekawego pozniej poszukam - ostatnio widzialam takie fajne karty pracy jak szukalam dla Jeremka laczenia w pary

Iwonka: tu jest rozpisany schemat: nie jestem Ci w stanie teraz przetlumaczyc tych uszu:
http://www.google.de/imgres?client=f...,r:7,s:0,i:101

ale one sa robione na okraglo - czyli podwojnie i przez to pewnie stercza - potem musisz raczej "szeroko" przyszyc - zeby jak najwieksza powierzchnia byla no i mozesz lekko wypchac - a moze folie do drukarki, albo podkladke sniadaniowa przyciac jak do daszkow (to co wkladaja do daszkow jest jak plastikowa sztywna podkladka wlasnie, ale nie wiem czy nie byloby tutaj za sztywne)
Working in continuous rounds. - robia na slimaka

Start with a magic circle: zaczynaja z magic circle - jak nie znasz to mozesz zaczac od 2o lancuszka
sc to polslupek
w nawiasach masz ile ma byc w sumie
2 sc in next stitch - ze 2 masz wbic w jedno oczko
sc in next - polslupek w nastepne
sc2tog = 2 polslupki razem
milej pracy

Round 1: 6 sc into the circle. (6 sc)
Round 2: sc around (6 sc)
Round 3: 2 sc in next stitch, sc in next. (9 sc)
Round 4: sc around (9 sc)
Round 5: 2 sc in next st, sc in next (14 sc)
Round 6-10: sc around (14 sc)
Round 11: 2 sc in next st, sc in next (21 sc)
Round 12: sc around (21 sc)
Round 13: 2 sc in next, sc in next 2 stitches (28)
Round 14-16: sc around (28)
Round 17: 2 sc in next stitch, sc in next 2 stitches (38)
Round 18-22 : sc around (38)
Round 23: sc2tog, 2 sc. (28)
Round 24: sc around (28)
Round 25: sc2tog, sc in next 2 stitches (21)
Round 26-27: sc around (21)

Finish off with a long tail for sewing.
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości