|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
wczoraj w Tesco baba też mnie mało co nie staranowała jakaś stara gruba wstrętna babsko, bo ostworzyli dodatkową kasę to trzeba lecieć i nie uważać na innych
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
|
|
|
|
|
#2763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Ale u mnie leje, masakra jakaś - nic tylko zakopać się w łóżku i spać ![]() Widziałyście nową gazetkę z Rossmanna? Tam są na promo chusteczki z Pampersa? Pytanie raczej do mam - są godne polecenia??? Używałyście je?? Bo waham się między Pampersem a Bambino, które kiedyś były na promo w SuperPharm ![]() Dziewczyna wysłała leżaczek-bujaczek - mam nadzieję, że dziś przyjdzie kurierem
|
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie raz stałam w sklepie z czymś ciężkim to mnie mierzyli takim wzrokiem jakbym przynajmniej coś ukradła ale nikt mnie nie przepuścił no bo przecież ciężarówka może sobie postać i potrzymać ciężkie rzeczy w rękach... ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Tak w ogóle miałam iść pomagać teściowej ale przyszła do niej sąsiadka na plotki więc póki co mogę sobie poleniuchować
|
|
|
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aby maż zdziałal jak najlepiej. ![]() Głowa do góry. za tydzień! ![]() Domii- standard. Ile razy widziłam jak baba biegła na busa albo coś a potem nagle stać nie może, bo stara, nogi ją bolą ledwo chodzi.. W kolejkach to samo. PISZE pierwszeństwa ale nie, one tez mają pierwszeństwo bo są stare! ;/
|
|
#2767 | |||
|
Rozeznanie
|
kytegratuluje wizyty i pieknej pyzatki
co do tego obracania to ja ciagle slysze rozne teorie,jedni mi mowia "spooookojnie,jeszcze tyle czasu,w ostatnim tyg.moze sie obrocic"(no moze,ale jaki to porcent dzieci tak robi? ) inni mowia-szykuj sie na cc...a ja sie smieje,ze moj dziec pewnie psikusa zrobi i jak juz bede jechac na cc to smignie wtedy baczka-chociaz wolalabym juz wtedy nie,albo sie nastawic na jedno,albo na drugie-no ale w zyciu tak nie ma dlatego na wszelki wypadek chodze na ta SR-oddechowe zajecia moga sie jeszcze przydac![]() domiisliczne zdjecia!!! paulinaizabela kciuki zacisniete Cytat:
nasturcja kciuki sa Cytat:
Cytat:
![]() zeby wszystkie problemy rozwiazaly sie jak najszybciej ufff...troche ponadrabialam ide sie ogarnac,bo jeszcze wygladam jak strach na wrobleTrele- dawaj znac co u Ciebie,bo widze,ze nocka byla slaba :/ |
|||
|
|
|
#2768 | |||
|
Rozeznanie
|
ryba91
za 9 miesiąc!!nasturcja7667 !! na pewno zaliczysz na 5 ! Cytat:
Wtedy to mi się mega miło zrobiło ![]() Cytat:
za tydzień! I ja czuję się beznadziejna i bezużyteczna, więc łączę się w bólu.. problemy finansowe, remont, którego nie możemy skończyć, złe samopoczucie.. jeszcze z tż nie możemy się dogadać.. on wiecznie zmęczony bo tyra od rana do nocy, a ja go jeszcze ganiam do malowania mieszkania wieczorami. Tylko nie musi mi mówić, że "ja nic nie robię", bo mnie to strasznie boli. Kurczę, gdybym mogła to bym robiła!! Cytat:
![]() Witam w szczęśliwy piątek Już jesteśmy po wizycie, przytyłam tylko 2 kg! uffff. strasznie się cieszę, bo to w sumie 14, miesiąc do końca, więc trzymam się w "normach" powiedzmy Nie wiem niestety ile Leo przybrał, bo ginek nie robił pomiarów, tylko same tętno sprawdzał .. Morfologia mi trochę spadła, mam się "zdrowiej odżywiać". I położna powiedziała mi, że "mam chodzić do 15 października, a potem to już mogę rodzić" Zobaczymy, co na to Leo 11 października o 11 mam kolejną wizytę (proszę o wpisanie) - może wtedy będę wiedziała jak duże dziecie przyjdzie mi rodzić ![]() I jeszcze pytanko - brałyście coś na raty w Ikei??
Edytowane przez zwariowane-serduszko Czas edycji: 2013-09-13 o 09:36 |
|||
|
|
|
#2769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za tygodnie!ja się cały czas zastanawiam czy je zamówić czy poczekać i pojechać do Ikei, ale może jutro jak będziemy jechać po brodzić to przy okazji zajedziemy mimo ze mój TŻ po Warszawie jeździć nie lubi, ale trudno ![]() Cytat:
![]() trzymaj się, będzie dobrze! dlaczego Wy tyjecie po 2 kg w przeciągu miesiąca a ja przez miesiąc z kawałkiem od razu 5 a nie jem ciągle itd niby mi nie przeszkadzają te kg, ale jakoś tak o ![]() muszę iść pozamiatać bo ma kupe śmieci :P a nie chce spalić odkurzacza od nadmiernej ilości kurzu i śmieci ![]() widziałyście w Carefourze będą kalosze po 19,99
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-13 o 09:44 |
||
|
|
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Dzień dobry w piątek 13-stego
oby był szczęśliwy ![]() kolejnych tygodni brzmi poważnie, pakuj torbę ![]() Cytat:
na pewno będzie 5 Iloneczka - to trochę poleżysz...ale najważniejsze, że jesteś pod dobrą opieką daj znać po usgOla - Zbieram się powoli, miłego dnia Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
tak patrze na te z ikea, ale mi sie zamówić na all nie opłaca, 17 części i wyjdzie najtaniej 26 zł. do carrefoura mogę iść spacerkiem i wydać 20.
|
#2772 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
I koleny piątek - jak ten czas leci..
Dzisiaj jadę do rodziców więc ponadrabiam popołudniu/wieczorkiem. Mialam bardzo dobrą noc i wstałam jakaś pełna sił pomimo deszczu za oknem. Poskładam dzisiaj pościel, po co ma tak leżeć, tylko mi trochę szkoda, bo ładnie wygląda ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę!
|
|
#2773 |
|
Rozeznanie
|
nasturcja
![]() ![]() w razie czego możesz kobitę nastraszyć, że ją myszy zjedzą![]() ![]() iloneczka, NEWTREND ![]() za Was i maluszkiTaki depresyjne nastroje wszędzie, a pogoda jeszcze swoje dokłada
|
#2774 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dwupaki
![]() Ja dziś wyjątkowo się wyspałam , spałam ciągiem od 23 do 9 rano i ani razu siku nie byłam w nocy ![]() Domii wczoraj już nie zdążyłam napisać - super zdjęcia ! Za tydzień i miesiąc Rybka ![]() Cytat:
Będzie dobrze ![]() Cytat:
I za dzisiaj Cytat:
Nie płacz kochana Zobaczysz poukłada się to wszystko ![]() Cytat:
Ale Ci zazdroszczę że tylko 2 kg
|
||||
|
|
|
#2775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Carrefourze jest promocja na Pampersy Sleep&Play każdy rozmira po 24,99 ![]() chałwę widzę w gazetce
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-09-13 o 09:58 |
|
|
|
|
#2776 |
|
Zakorzenienie
|
33 dni do porodu !!
Chyba się zabiorę za prasowanie tych pieluch bo teściowa polazła gdzieś na podwórko i póki co pomocy nie potrzebuje
|
|
|
|
#2777 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do chusteczek bambino,ja akurat slyszalam dobre opinie o nich,nie wiem..jesli pupie dzidziusia nic nie jest,to czy az tak trzeba sie martwic skladem? jeszcze mam pytanko do Was,bo tu sobie podsmiechujki robicie z tym pakowaniem torby ale tak powaznie,to kiedy trzeba ja zaczac szykowac,bo az mnie zoladek scisnal przez chwile na sama mysl,ze moze ja juz powinnam sie za to wziac,a jestem w polu
|
|
|
|
|
#2778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
Pepper- podobno w 35 to trzeba miec
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
to ja za dwa tygodnie powinnam mieć już spakowaną
trudno poczeka do października
|
|
|
#2781 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- dzięki za pocieszenie... |
|
|
|
|
#2782 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2783 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super te zdjęcia z sesji, takie nie udziwnione i optymistyczne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
myślałam też o tej torbie od wózka, ale ona chyba za mała
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Olu, ty się natychmiast bierz w garść. Twoje zalamywanie niczego nie zmieni a tylko grobowy nastroj w sobie i wkolo siejesz. Nie wolno tak myśleć, zwlaszcza w ciąży.
I mówi to ta ktora przez ostatnie pół roku zaznala tyle niepowodzen ile w całym życiu by sie nie uzbieralo. Koniec dramatyzowania! No juz, juz! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2785 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Taszanta to po poludniu jak obrobie to Ci wrzucę.
Łukasz robił zdjęcia kiedy oporzadzali Mala-osobne stanowisko od operacyjnego. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2787 |
|
Zadomowienie
|
iloneczka, obyś jednak nie musiała do końca leżeć w szpitalu! No, ale plus taki, że jesteś pod stała opieką lekarską
nasturcja, trzymamy kciuki za egzamin! no niech Ci spróbuje nie zaliczyć baba... ola, a mąż tam ma normalną umowę o pracę jako mechanik? szczerze mówiąc, nie wiem jak to prawnie wygląda taka odpowiedzialność - musielibyście się dowiedzieć. Może da radę jakoś uniknąć ponoszenia całości kosztów. Co do kwestii finansowych - u nas również oszczędności brak, całe szczęście, że rodzice pomagają, bo inaczej to nie wiem - na wózek, szczepienia to jakiś kredyt trzebaby było brać ![]() W ogóle nie wiem czy to hormony u mnie buzują czy jak, ale ostatnio cały czas kłócę się z mężem. Denerwuje mnie, że jest taki nierozgarnięty, chyba magnezu mu brakuje. Mówię coś do niego, a on jakby wpuszcza jednym uchem i wypuszcza drugim. Co chwilę muszę mu przypominać: a zadzwoniłeś tam? a zrobiłeś to? A on tylko: nie i nie, a miałem zrobić? a gdzie miałem zadzwonić? Ostatnio się już wkurzyłam i powiedziałam, żeby zadziałał w tej sprawie i kupił sobie magnez, zapisywał co ma do zrobienia, bo inaczej to przestanę z nim w ogóle rozmawiać, bo to i tak nie ma sensu skoro w ogóle mnie nie słucha! A wczoraj na wieczór też mega kłótnia się wywiązała - ciśnienie mi chyba skoczyło i długo nie mogłam się uspokoić. W ogóle ostatnio to tak żyjemy bardziej obok siebie niż ze sobą chyba potrzebne nam jakieś takie popołudnie tylko dla siebie.
|
#2788 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poważna sprawa dla męża ![]() Kucze uświadomiłam sobie że ja wczoraj zaczęłam 8 ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#2789 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Warto pomyśleć o tym co będzie nam potrzebne już w okolicach 35-36 tygodnia ciąży. Lepiej być przygotowanym, a nóż nasza pociecha postanowi się wcześniej urodzić. Da nam to komfort psychiczny w momencie, kiedy pojawią się pierwsze skurcze oraz oszczędzi niepotrzebnych wycieczek tatusiowi po „zapomniane” konieczności, kiedy już będziemy leżeć na Szpitalnej Izbie Przyjęć oczekując na poród. tak czytałam Cytat:
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ale mi się spać zachciało i nie chce mi się jechać na tą porodówkę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

aby maż zdziałal jak najlepiej.
za tydzień!
, żeby tam mi wcześniej cięcie zrobili i w razie co tam jest OIOM noworodkowy. Na szczęście obejdzie się prawdopodobnie 

nie, otworzylam tylko dla tej pani w ciazy 

niby mi nie przeszkadzają te kg, ale jakoś tak o 
Zobaczysz poukłada się to wszystko 
? Mam fotke 

i nie chce mi się jechać na tą porodówkę