|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Cytat:
![]() Też nadal sprawdzam bieliznę, nawet w nocy (wcześniej świeciłam telefonem i sprawdzałam, teraz przejeżdżam ręką, czy nie jest mokro) - to jakaś obsesja
|
|
#2072 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Witam kolejnego dnia...
![]() [QUOTE=agatkaa1;42780515]Hope witaj a powiesz coś więcej o sobie?? Leżę w szpitalu. Z mojego kalkulatora wynika ze mam za soba 6 tyg i 5 dni od OM. W sobotę dostałam lekkich plammień, nie krwistych, ale zareagowalam szybko, poniewaz juz jedno poronienie mam za soba. Bardzo, bardzo nie chcialam tu trafic, wiec skombinowalam luteine, niedziele przelezalam (juz bylo ok, zero bóli ani plamień), a w pon.do gina. Pomyslalam ze skoro juz raz lezalam w szpitalu i dostawalam tylko d*phaston to to samo wole w domu. gin potwierdzil ciaze ( byla to pierwsza wizyta, wlasciwa mialam zaplanowaną klka dni pozniej), powiedzial ze jest zywa, i dal skierowanie do szpitala... zamurowalo mnie, bo juz bylo ok, chcialam do domu, ale dla dobra dziecka przytaknęłam. Z tego wszystkiego nawet nie dopytalam o wiek ciazy wg lekarza, ani o serduszko, niby powino juz byc w tym czasie... no i we wtorek w szpitalu kolejne badanie, lekarz przyjmujacy stwierdzil ze pecherzyk ma 5 tyg, ze serduszka jeszcze nie slychac. w srode zrobiono mi perwsze hcg - 4800... wynik niziutki... kolejny raz zroblo mi sie gorąco, bo przeciez czuję się ok, zero boli w daszym ciągu, zero plamień, może leciutkie upławy ale jednego dnia są innego wcale. leżę większość czasu. powiedziano mi ze kolejny wynik będzie decydujący, czy spada czy rośnie. Modliłam się wczoraj po 5 pobrano mi krew drugi raz, spytalam pielegniarki o ktorej bedą wyniki, bo one mają je dużo wcześniej niż idzie popołudniowy obchód. Jak powiedziala tak i ja po 8 przyszlam sprawdzić a ona mi mówi "czterdzieści dziewięć"... zbilo mnie z nóg... odpowiedzialam krótkie "aha", wrocilam na lozko, popłakałam, ogarnęłam się i poszłam do lekarza. Nie mogłam się jednak powstrzymac, sensownie ale z płaczem konsultowałam z nią co dalej, żeby odstawic duphaston, że nie chce łyżeczowania itp ze poprzednio moj organizm sobie poradzil i teraz tez chcialabym w spokoju, w domu... a ona w miedzyczasie wyciagajac moja teczke ogladajac moje wyniki powiedziała że wynik jest wysoki. Ja jej mowie ze to wczorajszy, ze dziisaj jest 49, a ona na to ze dzisiejszego nie ma jeszcze i nie uwierzy dopóki nie zobaczy.. i poszlysmy do pielgniarek a tam 4960! i ulga! ale gdy ochłonęłam mysle dalej, ze to wciąż mało... Leżę, oszczędzam się i i choc nadzieję odzyskałam to boję się dalej uwierzyć, boję się że to i tak dalej moze skonczyc się źle... dlatego tak bardzo szukam oparcia,zrozumienia, moze podobnego przypadku, a przede wszystkim rozmowy, bo naprawdę choć mam wspaniałą rodzinę i kochanego męża, to godziny płyną tu jak dni, a ja myślę i myślę i szukam. przepraszam za tasiemca, taka skłonność beznadziejna do rozpisywania się. Z góry dziękuję. Buziaki |
|
|
|
#2073 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
dziękuję....OK...chociaż choroba mnie dopada....
Hope trzymam !
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-09-13 o 10:02 |
|
|
|
#2074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
ja tez to robię od samego początku. niemal każdą wkładkę, jak coś mokrzej to latam do wc. obsesja. dziękuję bardzo! trzymaj bo ja bardzo proszę o to każdego wtajemniczonego, z nadzieją, że kogoś z nas los czy Bóg wysłucha!!! |
|
|
|
|
#2075 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Cytat:
Czuje sie dobrze,po lekach mam ze 2-3 skurcze na dzień.Ale mam wrażenie że mały jest po lekach jakiś mniej ruchliwy. Wczoraj po kolacji było 124.I tak lepiej niż dzień poprzedni,ale i tak wysoko Reszta wyników jest ok.Zobacze jak będzie w weekend jak bedą skoki to nie czekam i w poniedziałek spróbuje się dostać do diabetologa.Cytat:
![]() Cytat:
![]() Byłam rano na badaniach,wyniki po południu.Wczoraj tż powiedział kuzynowi że musze brać kolejne leki bo miałam skurcze,a ten kuzyn że przy takiej ilości prochów jakie biore zdrowie mi się posypie po ciąży ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-09-13 o 11:07 |
||||
|
|
|
#2076 |
|
Zakorzenienie
|
Iza Co za palant z tego kuzyna
Nie stresuj się takimi docinkami osób które nie znają się na rzeczy, a niepotrzebnie odzywają![]() Ja też czasem słabiej czułam ruchy, Stasio miał takie fazy bardziej i mniej ruchliwe. Za to teraz nadrabia z nawiązką i czasem nie wyrabiam przy nim ![]() Teraz ja proszę o kciuki, bo mam wizytę u gina na NFZ Ciekawe co mi powie
|
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
Skóra mi się w pępku łuszczy
Ciekawe, czy w tej ciązy mi wyjdzie - w tamtej jeszcze w 32 tyg nie miałam, ale pępek mam ogólnie bardzo głęboki, więc to pewnie przez to. Ja mam takie schizy, że wczoraj sprawdzałam szanse na przeżycie wcześniaków ... Z każdym tygodniem, mimo ruchów dziecka boje się coraz bardziej
|
#2078 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzymaj sie Cytat:
![]() Odnośnie ubrania do samchodu masz racje. Tez juz o tym myślałam. Cytat:
![]() Teraz powoli zaczynam 30 tydzien i nadal zagladam, chociaz kilka razy na dobę... Tego chyba sie nie da uniknąć, jak sie jest po "przejściach". Do 20stego tygodnis do toalety tylko przy zgaszonym świetle- to bardzo madre bylo :/ Tak sie bałam ujrzenia krwi.. Ten polmrok dawał mi jakis komfort psychiczny. Miałam dwa razy duże krwawienia w pierwszej ciąży, "odkryte" wlasnie w łazience. I w tej ciąży lek o to straszny... Hosenko, ja ręka tez czasem sprawdzałam, ale za każdym razem jak to zrobiłam byłam ma siebie wściekła. To mało higieniczne jest. Ryzyko infekcji ... Na szczęście teraz ten odruch mi jakos minął. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-09-13 o 11:26 |
|||
|
|
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2080 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czasem przeżycie to wcale nie jest szczęście. Ani dla rodzica ani dla dziecka. Niestety ![]() Co do drugiego zdania miałam/mam tak samo. Jak osttanio jechałam do szpitala, co mnie te skurcze złapały, to na wejściu mówiłam, ze bałam sie strasznie poronienia, ale bardziej boje sie porodu przedwczesnego. Wszyscy zrozumieli... ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
Pamietam z jakis zajęć pt Higiena (?) tekst faceta od tego przedmiotu ze "papier toaletowy z biologicznego punktu widzenia nie istnieje" mysle ze tak samo jest z majtkami
Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-09-13 o 11:44 |
||
|
|
|
#2081 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dywanik:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2082 | |||
|
Zadomowienie
|
Cześć
Jana kochana tak się cieszę W takim razie czekamy wspólnie na nadejście kwietnia ![]() Hope witaj w naszym gronie Kubeczku ![]() Cytat:
Cytat:
za wyniki! A co do kolegi to co on taki doskonały diagnosta się chłop z powołaniem minął olej łosia!!!Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie trochę lepiej, choć nadal czuję lekki ból i napięcie. I w ogóle to mój układ trawienny w ciąży świruje - nie dość że mało co jem to jeszcze wszystko co zjem to szybciej trawię niż zjem Trochę mnie to martwi. Co do "majtkowych" schiz to niestety się przyłączam - za każdym razem jest wnikliwa obserwacja papieru w toalecie. A teraz żeby sobie poprawić nastrój to słucham właśnie stacji radiowej z świątecznymi utworami
Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2013-09-13 o 11:54 |
|||
|
|
|
#2083 | |
|
Zakorzenienie
|
nic miłego, ale trzeba
![]() Cytat:
![]() mam nadzieję, że nie przejmujesz się takim pustakowymi tekstami?w Twoim przypadku to nic dziwnego ![]() ja też. zawsze i wszędzie; zero wstydu.... mnie do samego końca nie minęło... mocarne stwierdzenie. i działające na wyobraźnię ![]() szalejesz.... Jana, cały czas zaciskam kciuki!!!
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-09-13 o 12:09 |
|
|
|
|
#2084 |
|
Zakorzenienie
|
Najpierw się wkurzyłam że się wypowiada jak się nie zna,a potem na tżta że mu nic nie dogadał.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#2085 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Ja też byłam w stanie w czasie gotowania obiadu w kuchni przerwać, ściągnąć gacie, sprawdzić i wrócić do garów...
A potem, po połowie ciąży schizy o wody... Masakra. I mnie się często śniły cmentarze i inne takie przyjemne sprawki. Zresztą teraz też mi się śnią. Chyba hormony... Iza a Ty trochę wyluzuj, nie denerwuj się tak wszystkim, bo stres NIE jest sprzymierzeńcem cukrzycy, na Fenoterolu była połowa z nas, cukrzycę również miało wiele z nas, wszystko będzie dobrze A co do kuzyna, no jak (prawie ) każdy Polak jest specjalistą w każdej dziedzinie Ja po ilości leków, jakie brałam w obu ciążach powinnam już paść trupem A tu niespodzianka, żyję i nawet jako tako funkcjonuję Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42784530]Ja też byłam w stanie w czasie gotowania obiadu w kuchni przerwać, ściągnąć gacie, sprawdzić i wrócić do garów...
[/QUOTE] Też tak robie
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam spokojna. Nie myślałam, że będzie tak dobrze. Zdabał mnie, zrobił cyto, usg i powiedział, że śmiało mogę zachodzić w ciąże
![]() Powiedziałam o pierwszej i drugiej ciąży, czy to nie ma nic wspólnego ze spobą, bo przecież to i to było przez infekcje, a on na to, że z tego wszystkiego co w ciąży się może przydarzyć to cukrzyca jest najlepsza ![]() Czuję dziwną radość, z faktu tego, że możemy się starać
|
|
|
|
#2088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zaczynacie starania?Wyniki morfologii są chyba ok.Niektóre wartości są lekko powyżej albo poniżej normy ale ostatnio też tak miałam i lekarz mówił że to normslne w ciaży. Na mocz jeszcze czekam.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2013-09-13 o 13:58 |
|
|
|
|
#2089 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2090 |
|
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
W jakim wieku Wasze dzieci zaczęły zabkowac? Artur ma gorszy apetyt, wkłada piastki do buzi i wyciąga całe oslinione, zastanawiam sie, ocb. Ma dziś 12 tygodni.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() mój też. ale pewnie u was już eksploruje całą podłogę a nie tylko fragment ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42787062]W jakim wieku Wasze dzieci zaczęły zabkowac? Artur ma gorszy apetyt, wkłada piastki do buzi i wyciąga całe oslinione[/QUOTE]wszystko możliwe. u mnie na wsi (i u teściowej)każdy tak mówił (jak widział Torresa połykającego swoje ręce i wszystko co może tam zapakować) że a). głodny, b). ząbki idą... na moje skromne pytanie w jaki inny sposób ma poznawać świat, nikt nie odpowiedział ![]()
|
|
#2092 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Nie wiem gdzie napisac, nie bede zakladac nowego tematu. mam taki problem z mala ze jej sie nie odbija. Bylam z nia w szpitalu bo raz zwymiotowala i sie zachlysnela. Teraz boje sie ja klasc do lozeczka zeby sie nie powtorzylo. Biore ja na ramie do gory ale jej nie nie odbija ;/? tez tak macie ze swoimi ? dodam, ze mala ma 2 tygodnie
|
#2093 |
|
Konto usunięte
|
...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2095 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hope trzymaj sie mocno i nie stresuj sie mysl pozytywnie. mnie pomagalo w takich sytuacja mowienie do Maluszka jak go bardzo kocham i jak czekamy na niego Iza lez i odpoczywaj poki mozesz
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
|
#2096 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2097 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42787062]W jakim wieku Wasze dzieci zaczęły zabkowac? Artur ma gorszy apetyt, wkłada piastki do buzi i wyciąga całe oslinione, zastanawiam sie, ocb. Ma dziś 12 tygodni.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Marysia ma 7 i pol miesiaca i ani pol zeba
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
|
|
|
#2098 |
|
Zakorzenienie
|
Wyniki są ok
|
|
|
#2099 |
|
Konto usunięte
|
Pisze z komórki na próbę
|
|
|
|
#2100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Próba udana ![]() Iza, fajnie ze wyniki ok. Ja czekam na moje i jeszcz nie ma. Buu. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-09-13 o 16:23 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:15.

!

Nie stresuj się takimi docinkami osób które nie znają się na rzeczy, a niepotrzebnie odzywają