|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Nitka, gratuluję! Coś pięknego!
Oj, ciągle coś ![]() ![]() Cytat:
![]() U nas dziś dla odmiany zasypianie bez piśnięcia - i na drzemkę i na sen nocny. Może zawdzięczam to Camilii. Nie wiem - grunt, że było lżej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
Zadomowienie
|
![]() ja ![]() Nitka różnica idealna! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4083 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Nitka rozumiem to zmienia wszystko.
Roznica dwóch lat to idealna roznica ja tez bym chciala juz gdyby nie to ze chce się po nowym roku przeprowadzić :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | |||||
Rozeznanie
|
Niteczko Kochana! Ogromne gratulacje!!!
![]() ![]() Dziękuję ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() ![]() Dziękuję ![]() Dziękuję ![]() Dziękuję ![]() Dziękuję ![]() Dziękuję ![]() ![]() Cytat:
![]() Jeszcze raz gratulacje! ![]() Dziękuję ![]() Małgosia je z nami kolację. Jest to zazwyczaj kanapka z wędliną, pomidor. Czasem jogurt, parówka, naleśnik. Zjada metodą blw, więc sama nie wiem ile tego je. Przed spaniem obowiązkowo 210 ml mleczka. Kolacja jest o godz. 19 a wieczorne mleczko ok. 20:30. Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Dziękuję ![]() Dziękuję ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Zdrówka kochani ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak staraliśmy się o pierwsze dziecko to dokładnie wiedziałam kiedy mam dni płodne i owulację (od lat prowadzę obserwacje), a mimo to się nie udało ![]() ![]() Nadalka-tylko żeby wiedzieć jak długie masz cykle i poszczególne fazy nie wystarczy jeden cykl obserwacji-potrzeba ich przynajmniej 3-6... Mam dwie koleżanki, które używały testów owulacyjnych... jako metody antykoncepcyjnej ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4086 | |
Wtajemniczenie
|
Nitka wydaje mi się że różnica między dzieciaczkami świetna
![]() współczuje kochana ![]() Cytat:
![]() u nas dziś: 7:30 cyc 8 spora miska płatków pełnoziarnistych z mlekiem w sumie około 130ml + 3 średnie ciastka 11 jogurt - 100 ml 14 cyc + 1,5 ziemniaka (ryba nietknięta) 15 brzoskwinia 16 pół banana 18 parówka, kilka kęsków chleba i 1/4 plasterka zółtego sera + cyc 20 100 ml kaszki na bardzo gęsto 20:30 cyc (w nocy cyc będzie jeszcze o 4 i 6) i to u nas jest rewelacyjny dzień ![]() Edytowane przez wanilllka82 Czas edycji: 2013-09-12 o 22:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4087 |
Zakorzenienie
|
Wanilka, jakie podajesz platki?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a kolacji za wcześnie nie dostaje bo ona wtedy idzie spać, prosto po mleku ![]() Haniu ja za każdym razem mam inny cykl, każdy różni się kilka dni do przodu lub wstecz. Mamka, wszystkiego najlepszego ![]() Edytowane przez nadalka Czas edycji: 2013-09-13 o 06:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 |
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki przyszłam się przywitac i zameldować, że wyjeżdżamy na weekend wieć mnie nie będzie.
Trzymajcie się cieplutko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4090 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Cytat:
![]() Hej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4091 |
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej
Noc mielismy tragiczna ja nie poszlam do pracy z tego wszystkiego. Wanilko calkiem mozliwe. Co do harmonogramu jedzeniowego to u nas jest tego zdecydowanie wiecej. W zlobku za to dyscypline jedzeniowa trzymaja ![]() Mandi udanego wypoczynku ![]() Nitka moja mama twierdzi ze najlepsza roznica to 3-4 lata. Mowi to na bazie swoich dosw ![]() ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- My tez uzywamy plecaczka malpki skip hop i mala sie nie rzuca tylko ladnie nosi a ja mam nad nia kontrole. |
![]() ![]() |
![]() |
#4092 |
Rozeznanie
|
nitka gratuluję
![]() Bebe sliczne te twoje dzieciaczki, a Jaś taki malusi, ja już zapomniałam kiedy moja taka malutka była ![]() Agacie idą chyba piątki, ślini się znowu, wkłada paluszki do buzi ![]() Pumka zdrówka dla was ![]() U nas zimno i nieprzyjemnie. Jutro idziemy na wesele, mała zostaje u dziadków, pierwszy raz na noc i tak długo. Martwię się strasznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4093 | ||
Wtajemniczenie
|
takie Mały je uwielbia, zjada z mlekiem, jogurtem albo na sucho z kubeczka (wtedy łazi z tym kubeczkiem po całym domu)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4094 |
Zakorzenienie
|
Wanilka u nas 18 to jest podwieczorek i później już nic nie dostaje bo mleka nie chce jeść.
A przeważnie je jakieś owoce lub jogurt a wczoraj pierwszy raz kaszkę bo wcześniej nie lubiła. No i zjadła całą porcję jaką jej zrobiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4096 |
Zakorzenienie
|
Umęczona wczorajszym dniem zarządziłam dziś pobudkę o 7:30
![]() Wczoraj mały obudził się o 9. Fajnie prawda ![]() Na drzemkę zasnął o 14 - spał jak zwykle 2 godziny. Wieczorem zasnął o 23 ![]() ![]() Dziś elegancko, zasnał chwilę temu ![]()
#4097 |
Zakorzenienie
|
Pumcia, wspolczuje
![]() Wanilka, moja tak wcina takie z Bobovity ![]() U nas nocka super! Od dawna nie bylo tylko jednej pobudki. Mloda ma ok. 11,5cm stopke. Jaki rozmiar paputkow mam kupic? Skad je zamawialyscie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4098 | ||
Zakorzenienie
|
Pumcia zdrówka!
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/paputki-ecofeet-ka...525740170.html spójrz na ich tabelę rozmiarów, my mamy obecnie ten najmniejszy, 6-12 miesięcy i faktycznie jest jeszcze trochę miejsca, żeby stópka urosła, ale już nie za wiele. Buty nosimy elefanten cały czas rozmiar 18 (długość wkładki 11,5 cm), więc od nich chyba brałabym na Twoim miejscu rozmiar 12-18 miesięcy jeśli mają posłużyć dłużej (ostatecznie jak okażą się mocno za duże można kupić mniejszy rozmiar ![]() ewentualnie popatrz jeszcze na inne firmy, bo rozmiarówki się różnią
![]() |
#4099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety niewiele kobiet wie, że regularny cykl to wcale nie taki, który zawsze ma tę samą długość ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4100 |
Zakorzenienie
|
hello
mam już weekend ![]() Blue moja ma też około 11,5 - 12 cm i też zamówię te kapcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy Marysi wiedziałam, że jestem w ciąży zanim zrobiłam test, bo wyższa temperatura utrzymywała się dłużej niż 2 tygodnie ![]() Do samego starania się o dziecko temperatura nie bardzo się przydaje-tu bym bardziej polegała na obserwacji śluzu i badaniu szyjki. Temperatura wzrasta po owulacji, a wtedy to już po staraniach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4103 |
Zakorzenienie
|
Hej! U nas nocka sredni maly budzil sie z placzem byl wciaz lodowaty bo sie rozkrywala a mamy 21 stopni w sypialni to dla nas o 3 za malo
![]() ![]() Widze ze jestesmy wciaz w temacie staranek ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam byłam niecierpliwec i test zrobiłam zanim mi się jeszcze faza lutealna skończyła ![]() Swoją drogą, faza lutealna trwa u mnie 15 dni a temp zawsze spada dopiero dnia 16, z początkiem następnego cyklu ![]()
![]() |
#4105 |
Zakorzenienie
|
My mamy te butki http://www.preshoes.pl z pocahontas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4106 |
Zakorzenienie
|
W ogóle to zupełnie zapomniałam napisać, że M. od paru dni robi samodzielne kroczki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4107 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Sory że pytam ale wiem Haniu, Agunia macie dużą wiedzę na ten temat. Ja miałam o tym przed ślubem w poradni rodzinnej ale już nie pamiętam za bardzo. O ile ponosi się temp. w owulację i jeżeli zajdzie do zapłodnienia to zostaje na tym samym poziomie? I coś jeszcze miałam zapytać... A - co do badania szyjki.. śluz jeszcze tak ale nie potrafię poznać czy szyjka jest otwarta czy zamknięta ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Ale mimo to ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Martynka dziś stanęła na kilka sekund ![]() Dzięki za odpowiedzi - zamówiłam http://allegro.pl/paputki-ecofeet-do...535925222.html ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4110 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja zrobiłam test jak temperatura nie spadła i jak kawa parzona przez męża zaczęła mi śmierdzieć ![]() To normalne-temperatura spada tego dnia, kiedy dostanie się okres ![]() ![]() ![]() Cytat:
Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2013-09-13 o 13:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.