|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mam nadzieję, że tam dojdą dlaczego Adaś tak mało przybiera.Cytat:
Udało mi się złapać dzisiaj Lili mocz, co prawda nie wiele, ale mam nadzieję, że poradzą sobie w labku. Prosimy o
|
|||
|
|
|
#1652 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Dziewczyny ledwo żyje
Maja jadła o 1, potem o 4 i po pol godz sie obudziła z wielkim rykiem. I do rana na zmianę z TZ ja nosilismy, trochę przysnela z nami w łóżku ale co chwila budziła sie z płaczem. Tak mi jej żal było, myśle ze to bączki bo sie prezyla, stekala, napinala i cała buzia czerwona z wysiłku wtedy. Teraz usnela w bujaczku... Ja mam burdello w domu ale kurcze co sie wezmę za cos to Maja juz wola ![]() Majeczka kończy dziś 3 tygodnie
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Domi najważniejsze, że z dnia na dzień coraz lepiej
)Tweed ale jak nie śpi to jest marudny? popłakuje?
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wiek ![]() Jeżeli to bączki to może spróbuj Mjeczce dać jakieś kropelki typu espumisan? Szkoda niepotrzebnie się męczyć, jeżeli może pomóc ![]() Surka
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pojdziemy do ZOO Szkoda, ze lato sie skonczylo!! Mysle, ze powinnysmy celowac w jakis tydzien wolny od szkoly Kim, bedzie suuuuuper!!!
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1658 |
|
Zakorzenienie
|
maruda straszna
troche baczki go mecza ale brzuch ma miekki przy smoczku nieco sie uspokaja ale tylko na chwile i znowu sie zaczyna
|
#1659 | ||
|
Zadomowienie
|
Brawa za skończone tygodnie dla wszystkich dzieciaczków
![]() Cytat:
Cytat:
Pobojowisko w domu. Sterta ciuchów leży od tygodnia do prasowania i ja i mąż nie mamy w czym chodzić Na bieżąco jest tylko Kubotek.Właśnie zaśmiał się przez sen jak gargamel (sorry Samantha, spodobało mi się określenie gnom Mam kilka pytań: 1. Czy jak jest zimno to też czujecie, jakby wam w cyckach mrówki szły? 2. Jakich wkładek laktacyjnych używacie? Mam 8 rodzajów i każdy jest do dupy 3. Czyścicie nos dzieciom? Boję się psiknąć solą morską do środka, bo to przecież ma taki spust, że dziecku do mózgu dojdzie zamiast do nosa
|
||
|
|
|
#1660 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() My już po walce o sen. Mały śpi w łóżeczku.. płakał, ale byłam przy nim, glaskałam po główce i zasnął.. z jedną małą przerwą na karmienie (czkawka) śpi od pół godz. ![]() A zapomniałam się wczoraj pochwalić, że kupiłam Olkowi białe śpioszki, body i kaftanik na chrzest..od babci ma jeszcze skarpeto-buciczki ze szpicem niczym elf jeszcze czapunia by się przydała na wszelki wielki, bo ma być chłodno.No i zauważyłam, że Mały ma zaróżowioną skórę na dupci..nie wiem z czego.. zmieniliśmy z tydzień temu krem z sudocremu na babydream i parę dni temu pampersy z orginalnych na babydream..i nie wiem czy krem lipny czy pamperaki odparzają..czy jeszcze co innego
|
|
|
|
#1661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mówiłam ci, ale kiedyś pracowałam w jednej wrocławskiej firmie. Bardzo krótko i dość stresująco tam było. Aczkolwiek w siedzibie byłam 2 razy na dzień dobry i na dowidzenia ![]() Cytat:
Sudocrem ma cynk więc nie powinno się go non stop używać, a doraźnie. Więc może wydelikaciłaś mu dupinkę? Ja używam w dzień Alantan Plus (zielony), a na noc właśnie sudocrem bo rzadziej pieluchę zmieniam. Ostatnio parę razy wcale nie zmieniałam w nocy. Nie chciało mi się, kupsztala nie było więc nie było ryzyka.
|
|
#1662 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Mi pasowały wkładki babyono, ale ja nie miałam większych problemów z nietrzymaniem mleka 3. Ja czyszczę, wpsikuję, a potem aspiratorkiem wyciągam Cytat:
|
||
|
|
|
#1663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Domi- Michaś w połowie 7 tygodnia miał 2 kg na plusie, więc podobnie jak u Sary i pani doktor pochwaliła taki przyrost. Powiedziała nawet, że ciut za dużo, ale że skoro jesteśmy na piersi to nie będziemy Michasia odchudzać. ![]() Cynamonku- ogromne dla ciebie i Adasia. Leje u nas...Bleeee. Do pupy ta pogoda... ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Arrabbiata- teraz używam wkładem z Johnsona i nie są idealne, ale najlepsze spośród tych, które używałam. |
||
|
|
|
#1664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.Nie używamy 3. Tez się bałam, ale kiedyś się odważyłam psiknąć, a na Młodym nie zrobiło to kompletnie żadnego wrażenia i od tamtego czasu psikamy się codziennie ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Ja Cię zapraszam ![]() Ale u nas też pada Chociaż widzę w tym również dobre stronyNie poszliśmy na spacer i mam dużo wolnego czasu (a i doopka spokojnie rośnie) A Młody śpi na balkonie więc spacer ma zaliczony
|
|
#1665 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Adasia za 10 tygodniNo ciekawa jestem co tam na wizycie Wam nawymyślali ![]() W dalszym ciągu mocne za szybką trafną diagnozę..niech Maluszek wreszcie zacznie porządnie przybierać [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42778991]Jezu po całym pięknym dniu Artur urządził taki wieczór, ze sie prawie sama poryczalam. Od 17 nie spał, ale ok, ma wtedy swoją porę. O 20 go usypialam, nie dało sie, oczy jak 5 złotówki. No to ok, posiedzimy. O 22 ponowna próba, nic... Lezalam obok niego wykończona. O 23 jak sie rozwyl, tak go chyba na drugim końcu miasta słyszeli..... Nie umialam nijak uspokoić, byłam już na skraju rozpaczy, jak mu wkladalam butle a on nic, wyje w najlepsze. Wypił 80-90 i potem usnal już chyba ze zmęczenia, oczywiście na mnie.... To ja już wolę jak ma więcej aktywności w dzień niż takie akcje... Póki co po karmieniu, zaraz idziemy spać, tylko przewine z kupy zrobionej w czasie jedzenia. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] oj Cytat:
dla wszystkich Maluszków i Rodziców ![]() ![]() Cytat:
za długi sen Sarenki bez obecności mamusi, za tydzień i wagęTeraz już wiem ile mój Mały może ważyć..w sobotę 6 tygodni mu stuknie a mówiłam ostatnio do męża, że Olek pewnie już z 5 kg waży, taki ciężarek na rękach..strzelałam Cytat:
dla Tomusia za 2 miesiące i dla pana skoka, żeby nie ważył się wracać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() i od razu za wyniki!Cytat:
za 3 tygodnie dla Majuni Olek co rano od ok. 4-5 zaczyna się prężyć i stęka przez sen i kręci się.. bączki idą.. póki kupcia nie wyjdzie nie ma spokoju.. Cytat:
2. ja ciągle na babydream jadę.. nie przeciekają, dobrze wchłaniają, nie wycieka z nich... nie wiem jak klej, bo nie przyklejam.. i tak ciągle odginam stanik do karmienia, to wolę wyciągać i luzem wkładać 3. do mózgu |
||||||||
|
|
|
#1666 |
|
Zakorzenienie
|
W Krakowie byłam ostatnio zaraz po ślubie na sesji zdjęciowej. Biegałam po mieście w białej sukni. Po tej wyprawie zrobiła się czarna.
|
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
ale jestem zła, nie mamy dziś szczepienia, ponieważ Pani w rejestracji zapisała nas na samą wizyte do pediatry, a nie wpisała na listę do szczepienia
a terminy są spore i kolejny jest na 08 października wkurzyłam się i opuściłam przychodnie z fochem. nie wiem czy teraz czekać aż do 08.10, czy to nie za późno? mała będzie miała wtedy skończone 11 tygodni. nie wiem czy nie lepiej pojechać gdzieś indziej po prostu i olać przychodnie, gdzie przyjmuje nasz pediatra
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-09-13 o 10:52 |
|
|
|
#1668 |
|
Konto usunięte
|
Napisałam posta, skasowalo mi wszystko
nie chce mi sie pisać po raz drugi.. Buziaki dla Was i gratulacje dla maluszkow za skończone tygodnie !!!
|
|
|
|
#1669 | |
|
Zakorzenienie
|
twee
zeby Alik zasnął. Może spróbuj mu lekko ruchami okreznymi pomalować brzuszek?![]() misiaczka współczuje nocki surka za wyniki !anulka ja Cię zapraszam, ale u mnie tez leje, tak jak u Margosi ![]() dzoan a masz tu buziaka ode mnie rockyyy oby zabkowanie szybko minęło! Ej właśnie laski, zaczęła waga mi ruszać i z zastanych 7kg zrobiło sie 5 do wagi sprzed ciazy A teraz siedzę jak debil i czekam na kuriera z moja huśtawka bright starts, a dziecko w wózku obok póki co odpukac grzecznie leży.. Nawet nie zakładam do wózka zeby mnie nie zobaczył i se nie przypomniał ze na widok matki zwykle sie drze Dzisiaj lenistwo, a na 20 na fitness :cokolwiek: Wczoraj byłam to ledwie sie wytoczylam tak było morderczo.. I do tego okazało sie, ze to moja bliska kuzynka mnie tak fizycznie wyczerpała bo jest tam trenerka rodzinka, nie ma co ![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
Może spróbuj tam isc i to oni złe wpisali więc niech łaskawie znajda dodatkowe 10minut na szczepienie Oliwki?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
|
#1670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
))Cytat:
Czemu takie dziwne terminy? U nas szczepią codziennie z wyjątkiem poniedziałków bo wtedy nie przyjmują dzieci zdrowych
|
|
#1671 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mama mi całe życie mówiła, że jak jest 13tego w piątek to mam takie dodatkowe święto i autentycznie obchodziłam piątki 13tego ![]() Cytat:
![]() I czekamy na wieści co dalej ![]() ---------- Hej Chora jestem Boli mnie gardło, mam katar i stan podgorączkowy.Gardło wypłuczę wodą z solą, wezmę Ibuprom i Rutinoscorbin? Dobry plan? ![]() Nocka do bani, bo Młody budził się co 2 godziny. No to tyle u mnie dziś. |
||||
|
|
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, a Wy czego używacie do smarowania pupci Maluszkom? No i wstał mój Potworek..godzinę pospał.. ten to ma zegarek w głowie
|
|
|
|
|
#1673 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie u mńie tez szczepila codziennie, a najlepsze jest to ze nie trzeba sie umawiac specjalnie tylko idziesz po prostu i problemów nie robią..
Skoro wiedza ze dziecko musi byc zaszczepione w odpowiednim terminie to tym bardziej tego nie rozumiem :/
|
|
|
|
#1674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1675 |
|
Zakorzenienie
|
U nas słońce wyszło
|
#1676 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na noc czasami smaruje cienka warstwę sudocremu, ale uczulaly na to położne, zeby nie cały czas bo to juz na mocne podraznienie sie powinno stosowac ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
No i dla zaradnej Mamy
|
||
|
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koper włoski jest chyba też na ból gardła czy ogólnie przeziębienie, więc może pij też herbatkę z kopru.
|
|
#1678 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Cytat:
pij koper włoski, ja piję i nie wiem co to kolki.Cytat:
mi idą mrówki jak zaczynam przeciekac ![]() 2. Mi jak na razie przeciekaja wszystkie, więc w ramach oszczędności mam babydream. Ale Bella chyba miała największe. 3. Psikam solą i Fi nawet się nie krzywi a kozy wyciagam patyczkiem, bo gruszka nie działa? Niby zażywa, ale z nosa nic nie wyciąga...Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż ostatnio dżonsona na dobranoc, uwielbiam ten zapach
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

:beer:

troche baczki go mecza ale brzuch ma miekki
przy smoczku nieco sie uspokaja ale tylko na chwile i znowu sie zaczyna
Na bieżąco jest tylko Kubotek.

dla pana skoka, żeby nie ważył się wracać
a terminy są spore i kolejny jest na 08 października