Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-12, 22:43   #1621
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

dobrej nocki
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42772819]Malenstwo waży 4840 g 450 g w 2 tygodnie. Cały dzień śpi ladnie, tylko je mało. Pół godziny gadał do karuzelki, a ja zrobiłam schabowe, mniami.

Sammi tak, mamy Debridat i jest spoczko, pomaga

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Ladnie przybiera;-)

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
a co, coś koło stówki i masz fajną kiecę żal nie brać

bo nasze wizażowe dzieci w wieku 5-6 miesięcy będą już biegały po śniegu i szkoda, by sobie nóżki odmroziły

okex;-) to moj bedzie siethartowal i na bosaka

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy większość poleca karuzelke fisher Price las tropikalny czy jest tez jakaś fajna inna i tańsza?

Szukam czegoś dla Mai bo widze ze juz będzie z niej korzystać. Skupia wzrok na zabawkach, robi przy tym miny zdziwienia hehe uspokaja ja muzyka. Uwielbia takiego kwiatka z Lidla który gra jak sie go pociągnie ale gra krótko i musze zaraz lecieć go nakrecac. Także myśle ze karuzelka byłaby super na ten okres. Ale 120 zł za używke to drogo jak dla mnie
ja polecam las;-)

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Ja chyba taka kupie http://www.toysrus.com/product/index...ductId=3243098
Tylko musze sprawdzić jaka ma muzyczki bo mam z tego mate edukacyjna i jak muzyka jest taka sama to bez sensu.

To mi sie jeszcze podoba http://www.toysrus.com/product/index...uctId=12571831

I to http://www.toysrus.com/product/index...ductId=4275592

Rain forest mamy to http://www.toysrus.com/product/index...ductId=2452297 No i mały to uwielbia
a ja uwielbiam ten sklep tyle ze w usa. Zrobili mi pod domem i jest koszmarnie drogi.

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
dzoan a nie ma Twój mały kolek? Bo to co opisujesz u nas jest ba pozadku dziennym, znaczy sie te wierzganie nogami, krzyk, potem spokój i znowu krzyk i tak wlasnie koleczki sie objawiają.

my mamy wlasnie sabsimplex, niby lepiej jak bylo, ale i tak nie jest dobrze, musimy to przetrwac

u nas proszonych jest 27 osob, ale pewnych jest 23, bo brat rodzony tz w angli, siostra pracuje i nie wiadomo czy sie zamieni

ale i tak prosimy najnlizszych ... tylko u nas sa nawet prababcie, wiec prosimy tez i najstarsze pokolenie, nazbieralo sie

wspolczuje, nie lam sie, moze masz kryzys, jestesmy na podobnym etapie, wiec moze cos w tym jest bo u mnie jest kryzys

Mi sie sutki tak tym laktatorem zahartowały, ze nawet jak Michal zasysa samego sutka ja jestem nie wzruszona a tz ma az ciary na calym ciele

Wiadomo boli, ale da sie przezyc, przynajmniej w moim przypadku, ważne ze krwi juz nie ma

dzielna!

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Siemaa właśnie siedze na dworcu i czekam na gosci.Jestem wykonczona sprzataniem ale happy.A poza tym memu dziecku zaczelo sie zabkowanie
nastepna z zabkami!

Ona: ja sie nie orientuje dlatego sie nie odzywalam

Cytat:
Z racji, że jutro piątek 13ty idziemy na szczepienie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Też zmykam

dla każdej potrzebującej

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 22:51   #1622
dzoan
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Zrobiłam zupkę marchewkową, jutro ją tylko zblenderuję I uciekam spać do Olka..już 3 godziny śpi..bardzo ładnie, bo po kąpieli reszta nocy jak zwykle po1-1,5godz. Pewne zaraz będzie karmionko

Dobrej nocy

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 23:29   #1623
skylie
Wtajemniczenie

Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Dobrej i spokojnej nocy.

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 23:43   #1624
Oliath
Zakorzenienie

Zapomnialam nadmienic, ze
ZA 5 MINUT KONCZYMY 12 TYGODNI !!!

Z tej okazji sie zwazylysmy i mamy 5400 na liczniku - 800 g w 3 tygodnie

Rowniez z tej okazji wystawilysmy pierwsza mega-aukcje z z najmniejszymi ciuszkami na All coby zarobic na biezace zakupy

Caly dzien mi zszedl na robiemiu zdjec i opisu do aukcji - z przerwami na karmienie, spacerek po Lalę i kąpiele dziewczynek.

Uff, mam nadzieje, ze sie oplaci
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-12, 23:56   #1625
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Jutro piątek 13tego? Ale fajnie

Trzymam kciuki A jakie szczepienia jutro macie?
Ja się 13 urodziłam, ale grudnia:P ale jutro Filipowe imieniny i 6 tydzień!! :beer:

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 00:27   #1626
misiaczka555
Wtajemniczenie

Dzięki za wszystkie odpowiedzi na moj milion pytań
Podoba mi sie ta karuzelka z lasem tropikalnych, zaczailabym sie na jakaś okazje w licytacji ale niecierpliwa jestem i zawsze wybieram kup teraz
Co do pampkow to zostaniemy jednak przy premium care bo dupinka po niçh śliczna. Za małe to moje dziecię na eksperymenty. Przy 3 moze sie odwaze i jednak jeszcze 1 u nas.

Maja śpi juz od 21:30. Mąż tego dokonał
Obejrzeliśmy film, zjedlismy mcRoyala, wypilam redsa i moge isc spac. Chociaż pewnie zaraz moja głodomorra sie obudzi

W ogóle podziwiam was ze na nocnym karmieniu wchodzicie na wizaz. Ja ledwo na oczy patrzę i na automcie lecę. Skracam czas niespania do minimum

Dobrej i długiej nocy

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 01:27   #1627
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez yevele Pokaż wiadomość
nasza ma już chyba 3
zawsze jak proszę tż żeby ją umył pod brodą to się pyta pod którą?

:

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Sam takie japonki to był hit tego roku dla mojej córki. Znalazła takie z MyszkĄ Minnie w Pepco i nie mogłam ich nie kupić. Dobrze że tylko 10zł kosztowały.
Co do butów do chodzenia to mamy czas ale fajne i dobre są Gucie ale drogie. A i tak najlepiej jak maluchy będą na boso śmigaly.

No najlepiej boso,ale ja ja rozumiem tez jestem butoholiczka i nie ważne, ze jakis tam butów nie założe nigdy grunt, ze je mam i czasem se je przymierzam w domu i chowam do mojej skrzyni z butami

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
A bo Ty z krk jesteś... Pisałam, ze tu 3 nie sprzedają

Surka Lila taka mała polarna niedźwiedzica

Co do wychodzenia w deszczu to jest bez sensu, bo pod folią dziecko ma gorzej jak w domu Tylko duchota Więc w deszczową pogodę jak najbardziej spacery tak, ale pomiędzy deszczem- folia ewentualnie jak zacznie padać na powrót do domu... ale samo wyjście jak pada mija się z jakimkolwiek celem

Peter nie spał od 13 do 19
A od 13 do 18.30 nie kwękał ani razu O 18 wróciliśmy do domu ze spaceru i był już ewidentnie zmęczony więc siu do kąpieli, tam radość od ucha do ucha jak to zwykle we wiadrze bywa Zasnąć nie umiał i trochę go w krzyku poniosła ułańska fantazja Ale o 19 padł... I zobaczymy jak dalej się rozwinie sytuacja
Tez uważam, ze bez sensu w deszczu lazic.
Choć moj syn ma w lato lepiej w domu niz na dworze

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Smutno mi trochę, bo w bezwzględny sposób usypiałam Małego.. aż później wyrzuty miałam.. wykąpaliśmy go, dostał cyca, spać nie chciał nawet na naszym łóżku, wył, tarmosił się, wierzgał nóżkami, machał rączkami..na rękach też mu źle było.. nie miałam siły go nosić..położyłam do naszego łóżka i przytuliłam go do siebie uspokajając, szuszając cichutko, delikatnie go kołysałam za bioderko.. a on rozwył sie najmocniej jak może.. z przerwami na odpoczynek i tak kilka razy.. ten jego najmocniejszy płacz/wrzask/skrzek jest straszny po tych kilku razach padł.. zasnął taki biedniutki i zapłakany z głupiej matki winy.. ale nie odstępywałam go na krok..nawet przez chwilę mąż się obok położył, żeby czuł naszą obecność.. a pod bródką miał tetrówkę do karmienia.. Śpi teraz mocno Maleństwo nasze..
No cos Ty przestań

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Wg mnie to nie jest bezwzględny sposób
Maleństwo jak jest zmęczone i ma dużo wrażeń nie umie odreagować i poradzić sobie z tym samo... Dzięki Twojej "bezwzględności" wie, ze mimo wszystko nie jest samo, co w końcu pomaga Mu się wyciszyć... Wtedy Twój spokój jest najważniejszy
Ja dziś tak samo usypiałam Petera bo był już naprawdę padnięty tym swoim niespaniem i ani przez chwilę nie pomyślałam, ze robię mu krzywdę Dziecko potrzebuje naszej stanowczości tak samo jak niedługo będzie potrzebowało reguł dzięki którym będzie czuło się bezpiecznie Amen
O wlasnie
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Siemaa właśnie siedze na dworcu i czekam na gosci.Jestem wykonczona sprzataniem ale happy.A poza tym memu dziecku zaczelo sie zabkowanie
O matko. Ja to az sie boje tego.
za zabki.
Cytat:
Skylie- nie wiem czy można kwasy przy kp pewnie zależy od kwasu i jego stężenia.

Chyba salicylowego nie mozna raczej. Jak przy ciazy. Choć zalezy jaka dawka tez.

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Aha
Bo u nas tez widac zabki ale one raczej nie wychodzą, bo objawow nie widze. Podobno najlepiej jest postukac lyzeczka po dziaslach. Jak stuka to znaczy ze wychodzą u nas miekko wiec pakowanie raczek, ssanie i slinotok to nie objaw
Dobra spadam, bo ten gnom sie obudzi niedługo

Chyba gnomiara

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 01:29   #1628
czarownica1
Zakorzenienie

Moje dziecko ...i Tz tez zesralo sie wczoraj z wrazenia... Zamontowalismy karuzelke FP rainforest

Witamy sie po I karmieniu.
Antek mial yroche wrazen wczoraj i ze zmeczejia lepiej pospal niz poprzedjiej nocy.
W dzien spal przy pile lancuchowej, pozniej karuzelka, kupa i lekka doopka, potem fajowa kapiel z "pianka", i lulu.

Nie nadrabiam, moze w weekend poczytam.
Tymczasem ide spac.

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 01:34   #1629
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Zrobiłam zupkę marchewkową, jutro ją tylko zblenderuję I uciekam spać do Olka..już 3 godziny śpi..bardzo ładnie, bo po kąpieli reszta nocy jak zwykle po1-1,5godz. Pewne zaraz będzie karmionko

Dobrej nocy
Przepisik poproszę

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Rowniez z tej okazji wystawilysmy pierwsza mega-aukcje z z najmniejszymi ciuszkami na All coby zarobic na biezace zakupy

Caly dzien mi zszedl na robiemiu zdjec i opisu do aukcji - z przerwami na karmienie, spacerek po Lalę i kąpiele dziewczynek.

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Ja się 13 urodziłam, ale grudnia:P ale jutro Filipowe imieniny i 6 tydzień!! :beer:

podwójne i za 13 ,ale nie grudnia

Elaine- ja uważam , ze u nas tez jest drogo w tym sklepie. Sa sklepy gdzie mozna taniej kupić te rzeczy.
Ubran tam nigdy nie kupuje bo jest drożej. Wole TjMaxx tam mam ubran bardzo duzo za mniej $ .
Z reszta wiesz sama

Po babies r us to ja lubie sobie chodzić i oglądać tak jak po Ikea

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 01:58   #1630
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:

Wszystkiego najlepszego! Lilo ladnie rosnie;-)

Cytat:

i dla Fi rowniez zyczenianajlepsze

Cytat:
Przepisik poproszę

podwójne i za 13 ,ale nie grudnia

Elaine- ja uważam , ze u nas tez jest drogo w tym sklepie. Sa sklepy gdzie mozna taniej kupić te rzeczy.
Ubran tam nigdy nie kupuje bo jest drożej. Wole TjMaxx tam mam ubran bardzo duzo za mniej $ .
Z reszta wiesz sama

Po babies r us to ja lubie sobie chodzić i oglądać tak jak po Ikea
oj chodzic to tam mozna w nieskonczonosc,tutaj zresztj tez. A Tj tez b.lubie bo w tk maxie w polsce tez jakos drogo wychodzi. Generalnie jak w pl nie lubie zakupow to w usa co tydzien obowiazkowo i kino,bo opcja przechodzenia pomiedzy salami kuszaca. Pamietam ze z kolezankami we wtorki jezdzilysmy bo taniej bylo. Maks dwa filmy dawalysmy rade ale nic dziwnego po pracy w koncu. Musze przyznac ze teskno mi..chociaz na stale chyba mieszkac bym nie chciala. Ostatnio jeszcze w klimacie uk sie zakochalam. Tam moglabym na stale wyjechac..tyle ze ja 'patriotka':-( wiec nie wyjade. Ale sie rozpisalam.

Misiaczka: igi w nocy zwykle dluzej je i dzieki temu nie zasypiam i czasami sie rozbudza jak go odkladam wiec czekam az przysnie w lozeczku i sama ide wtedy spac

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 03:21   #1631
cynamon_owa
Zadomowienie

Hej,
Tak na szybko- Młody wojowal do pozna i nawet nie miałam kiedy wpaść i napisać jak po wizycie.

Mamy czekać na list ze skierowaniem do szpitala na konsultacje Cieszę sie ale boję o Adaska...
Biedna moja mała Dupina...
Generalnie śmiech na sali z ta wizyta ale opisze później co i jak- takie akcje to tylko w UK :banghead: Póki co mam nie podawać mm.

Brawo za 12tygodni Lilo i 6tygodni Filipa:thumbup:
Młody dzisiaj kończy 10tygodni

Rocky- wow, i Wy też juz zabkujecie...
Oli- ja bym Ci i kilka litrów Malibu w prezencie przesłała gdybyś miała rację z tym, ze Młody len i jak mu podam dokładkę to zje chętnie. Niestety po ponownej propozycji dokladki Adaś o mało mi sie nie porzygal- miał odruch wymiotny i chyba cudem nie wylecialo z niego to co miał w żołądku. Widocznie sie najada ale dlaczego nie tyje to mam nadzieje powiedzą nam w szpitalu...

Idę spać- Nadrobie Was w wolnej chwili... Do napisania.

cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 03:59   #1632
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Jezu po całym pięknym dniu Artur urządził taki wieczór, ze sie prawie sama poryczalam.

Od 17 nie spał, ale ok, ma wtedy swoją porę. O 20 go usypialam, nie dało sie, oczy jak 5 złotówki. No to ok, posiedzimy. O 22 ponowna próba, nic... Lezalam obok niego wykończona. O 23 jak sie rozwyl, tak go chyba na drugim końcu miasta słyszeli..... Nie umialam nijak uspokoić, byłam już na skraju rozpaczy, jak mu wkladalam butle a on nic, wyje w najlepsze. Wypił 80-90 i potem usnal już chyba ze zmęczenia, oczywiście na mnie.... To ja już wolę jak ma więcej aktywności w dzień niż takie akcje... Póki co po karmieniu, zaraz idziemy spać, tylko przewine z kupy zrobionej w czasie jedzenia.

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 04:06   #1633
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cynamonku przytulam Ciebie i Adaska!! Oby szybko się sprawa rozwiązała!

Perse, współczuję! Nam też Fi dał do suwary wieczorem...

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 04:27   #1634
Anulka_p
Zakorzenienie

Witamy się przy trzecim karmienia. Leje u nas strasznie, w nocy lubię ten dźwięk uderzenia krople deszczu o dach Wariatów że mnie. Idę lepiej spać

09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 07:37   #1635
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Re: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cynamonku trzymaj sie dzielnie i mam nadzieję że wszystko dobrze bedzie z adaskiem. Caluski

---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ----------

Oliath ty biznes woman. Daj linka do aukcji. Zobaczymy co tam spRzedajesz

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 08:05   #1636
Margosia__
Zakorzenienie

dla Lilo za 12 tydzień
dla AnCymonka za 10 tydzień
dla Fi za 6 tydzień i zdrówka z okazji imienin!
dla Rodziców Antosia (Czarowniczko za zamontowanie karuzelki

Cynamonku mam nadzieję, że badania dadzą odpowiedź na tę trudna sytuację i w końcu będziesz mogła odpocząć psychicznie

Madi udanego wypoczynku u rodziców, niech Dziadkowie nacieszą się Wnusiątkiem

Domi jak Sarenka? Śpi lepiej? Przekonała się chociaż troszkę do wózka, żebyście mogły wyjść na spacer?

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Dotkaaa szybko z Zuzinką na spacer co by zdążyć przed deszczem

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 08:10   #1637
mela1234
Zakorzenienie

Witam
Chciałam zrobić sobie i Malgosi dzień dziecka i pospać kosztem pójścia do szkoły. Poszłam do niej przytulilam, ona mówi że spiaca to ok nie idziesz do szkoły. Pół godz pozniej płacz bo ona chce do szkoły! No to szybkie ubieranie, kanapka w łapę i mąż ją zawiózł. Mąż mnie tylko dobil pytaniem czy to on ma ją zawiezc? Nie kurcze., ja z Alicja pod pachą! Faceci...

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cynamonku nie martw się wszystko będzie dobrze.

My miałyśmy się dziś szczepic ale mi się nie chce. W śr pojedziemy.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-09-13 o 08:09
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 08:15   #1638
Oliath
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Witam
Chciałam zrobić sobie i Malgosi dzień dziecka i pospać kosztem pójścia do szkoły. Poszłam do niej przytulilam, ona mówi że spiaca to ok nie idziesz do szkoły. Pół godz pozniej płacz bo ona chce do szkoły! No to szybkie ubieranie, kanapka w łapę i mąż ją zawiózł. Mąż mnie tylko dobil pytaniem czy to on ma ją zawiezc? Nie kurcze., ja z Alicja pod pachą! Faceci...

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cynamonku nie martw się wszystko będzie dobrze.

My miałyśmy się dziś szczepic ale mi się nie chce. W śr pojedziemy.

Sis, naprawdę coś przedziwnego łączy Ciebie i mnie, zauwazylas to?
Wyobraz sobie, ze Lala tez dzis nie poszla do szkoly a teraz piszczy, ze jednak mogla isc
Sis, ja sie zastanowilam i chcialabym Cie poznac i zaprosic do nas do Wro kiedys
Kubulek
Stary 2013-09-13, 08:22   #1639
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Margosia- na spacery nadal jeździmy w foteliku samochodowym, gondola nadal w odstawce, ale może się coś zmieni. Ale teraz chociaż nie płacze mi na spacerach, także jest postęp!!!

Ze snem mamy postępy też!!!
dzisiejszej nocy moja Sarenka przestała SAMA całą noc w koszyku (z przerwami na jedzenie) no i nadal śpi!!!!!!!!!!
to ponad 8 godzin snu beze mnie, bez moich ramion))
zobaczymy jak nam dalej pójdzie

ZĄBKOWANIE właśnie szybko nadrabiam i czytam i nie mogę uwierzyć, że to już na zęby czas!!! ale jazda, jak ten czas leci

A własnie, wczoraj byłam na ważeniu małej.
ona ma 6 tygodni skończonych i wazy 5,12 kg (przytuła 1,5kg od urodzenia)
to ok?? czy za duzo? za malo?
macie podobnie?

Stary 2013-09-13, 08:28   #1640
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:

za tydzień
za wagę

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

W ogóle podziwiam was ze na nocnym karmieniu wchodzicie na wizaz. Ja ledwo na oczy patrzę i na automcie lecę. Skracam czas niespania do minimum

Dobrej i długiej nocy
Ja też u mnie w środku nocy mąż wstaje i karmi ja w tym czasie śpię

Cytat:

O wlasnie
W sumie zgadzam się z tym deszczem i osłoną, ale my mamy taką folię z okienkiem, więc okienko otwarte, akurat zasłania go parasolka i Franek wdycha powietrze i spacerujemy

Cytat:

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Hej,
Tak na szybko- Młody wojowal do pozna i nawet nie miałam kiedy wpaść i napisać jak po wizycie.

Mamy czekać na list ze skierowaniem do szpitala na konsultacje Cieszę sie ale boję o Adaska...
Biedna moja mała Dupina...
Generalnie śmiech na sali z ta wizyta ale opisze później co i jak- takie akcje to tylko w UK :banghead: Póki co mam nie podawać mm.

Brawo za 12tygodni Lilo i 6tygodni Filipa:thumbup:
Młody dzisiaj kończy 10tygodni

Rocky- wow, i Wy też juz zabkujecie...
Oli- ja bym Ci i kilka litrów Malibu w prezencie przesłała gdybyś miała rację z tym, ze Młody len i jak mu podam dokładkę to zje chętnie. Niestety po ponownej propozycji dokladki Adaś o mało mi sie nie porzygal- miał odruch wymiotny i chyba cudem nie wylecialo z niego to co miał w żołądku. Widocznie sie najada ale dlaczego nie tyje to mam nadzieje powiedzą nam w szpitalu...

Idę spać- Nadrobie Was w wolnej chwili... Do napisania.

oby szybko zostało wykryte o co w tym chodzi
za tydzień

Dzień dobry
Moje dziecię tak mało je, że czuje iż zrobiło się lżejsze i nie ma już takiego brzuszka. We wtorek idziemy na szczepienia więc przekonam się faktycznie czy waga idzie coś w górę, czy jednak w dół

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
Margosia- na spacery nadal jeździmy w foteliku samochodowym, gondola nadal w odstawce, ale może się coś zmieni. Ale teraz chociaż nie płacze mi na spacerach, także jest postęp!!!

Ze snem mamy postępy też!!!
dzisiejszej nocy moja Sarenka przestała SAMA całą noc w koszyku (z przerwami na jedzenie) no i nadal śpi!!!!!!!!!!
to ponad 8 godzin snu beze mnie, bez moich ramion))
zobaczymy jak nam dalej pójdzie

ZĄBKOWANIE właśnie szybko nadrabiam i czytam i nie mogę uwierzyć, że to już na zęby czas!!! ale jazda, jak ten czas leci

macie podobnie?
Wielkie brawa dla Sary

Co do wagi to ja się nie znam moge tylko napisać, że Franuś w 7 tygodniu ważył 5500g, czyli tak mniej więcej podobnie

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 08:29   #1641
katarzynkajg
Zadomowienie

Witam się z rana
pogoda do dupy leje od samego rana i nici ze spaceru bo nie zapowiada się aby to przeszło.

Oliath, Małaczarna, Cynamonki
za tygodnie
Rocky - już ząbki idą

10.07.2013
Szymuś

Razem od 2003 roku
katarzynkajg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 08:30   #1642
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość

macie podobnie?
Książkowo, wrecz IDEALNIE. Brawa dla Was, Kasiu
Kubulek
Stary 2013-09-13, 08:30   #1643
lachryma
Zakorzenienie

Dzień dobry

My mieliśmy w nocy tylko jedną pobudke, 20 minut i znowu spałam.
Za dwie godziny idziemy na szczepienie.

Cynamonku, dobrze, że będziecie mieć to skierowanie. Oby w szpitalu zrobili komplet badań i mały zaczął lepiej przybierać. Sama jestem ciekawa gdzie jest rozwiązanie w tej sytuacji. Trzymaj się dzielnie kochana.

Stary 2013-09-13, 08:34   #1644
enlevee
Zakorzenienie

Hej laski, u nas wczoraj laskawszy dzień trochę i pan skok jakby trochę odpuścił..coby sobie o nas dzisiaj nie przypomniał

nadrobilam Was, ale pózniej dokładniej pocytuje, napisze tylko

cynamonku mocne kciuki za Adaska o brawa za poważny wiek!

neni macie pecha, moja waga musi drastycznie pójść w dół bo inaczej sie wkurze! Wczoraj wieczorem tez byłam na fitnessie i sie zmachalam jak dziki osiol

dzoan za ładne uspokojenie Olusia!

dla wszystkich nowych tygodni i dla potrzebujacych

My wczoraj skonczylismy dwa miesiące!!
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 08:38   #1645
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Wielkie brawa dla Sary

Co do wagi to ja się nie znam moge tylko napisać, że Franuś w 7 tygodniu ważył 5500g, czyli tak mniej więcej podobnie
no to super)))

Cytat:
Książkowo, wrecz IDEALNIE. Brawa dla Was, Kasiu
******* czyli moje cyce dają rade
Cytat:
Dzień dobry

wow super nocka
powodzenia na szczepieniu

Stary 2013-09-13, 08:43   #1646
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Cynamonku, dobrze, że będziecie mieć to skierowanie. Oby w szpitalu zrobili komplet badań i mały zaczął lepiej przybierać. Sama jestem ciekawa gdzie jest rozwiązanie w tej sytuacji. Trzymaj się dzielnie kochana.

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

My wczoraj skonczylismy dwa miesiące!!

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 08:51   #1647
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Sis, naprawdę coś przedziwnego łączy Ciebie i mnie, zauwazylas to?
Wyobraz sobie, ze Lala tez dzis nie poszla do szkoly a teraz piszczy, ze jednak mogla isc
Sis, ja sie zastanowilam i chcialabym Cie poznac i zaprosic do nas do Wro kiedys
My wyrobiłyśmy się w pół godz i mąż ją zawiózł. No nie mogłam patrzeć na tą podkówkę, że taka nieszczęśliwa.
A do Wrocławia i do ciebie chętnie
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 09:06   #1648
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Uff jedna pobudka w nocy, o 7.30 zjadł i usypia teraz. Ja muszę odciagac..

ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 09:12   #1649
lachryma
Zakorzenienie

En, brawa za wiek Tomasza. I oby jego rozwój przebiegał bardziej łagodnie dla Ciebie

Stary 2013-09-13, 09:37   #1650
tweedledee
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, mam od wczoraj mini jazdy z Alkiem
Zastanawiam się czy się najada moim mlekiem, bo tak wariuje na cycku, że szokTeraz próbuje go uśpić od 2,5h, a ten wypił mleko z 2 cycków, ma oczy jak 5zł i nie ma spania

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości