|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4741 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() Lidka, powinnam Cię udusić za ten blok. Przecież zaraz mi język do tyłka ucieknie. Nie dość, że u mnie deszcz leje i do sklepu nawet nie chce się wychodzić, składników w domu brak, a mój zad jak szafa ...ja chcę chociaż kawałek ![]() ![]()
laparo, PCO ![]() ![]() 52 cykl starań ... cud ![]() ![]() Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. JP II Edytowane przez cherubinka Czas edycji: 2013-09-13 o 10:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4742 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a ile macie pokoi? będzie i dla dziecka?
![]() |
#4743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
rany super- mi się też takie marzy ![]() tylko ceny mnie powalają tym bardziej, że tego co mamy nie chcę sprzedawać. małż o domku mówi ale ceny działek są tak wysokie, że to jakaś paranoja a ja nie chcę mieszkac dalej niż 20 km od miasta a najchętniej mieć domek w mieście- no ale to już prawie w miliony idzie
![]() |
#4744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4745 | ||
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
![]() |
#4746 | |
Gang Iren
|
Cytat:
O jak super!! Garderoba ![]()
![]() |
#4747 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do pogrubionego- ho ho ho jakie plany ![]() a właśnie - powiem Wam że u mnie na klatce wiśi ogłoszenie ADM, że jakąś część piwnicy chcą przerobić na wózkarnie i że będzie w tej sprawie spotkanie w spółdzielni. Dla mnie rewelacja tylko czy zdążą do stycznia... nie musiałabym się ograniczać w wózkach
![]() |
#4749 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do karmienia piersią - nikt nikogo nie zmusi... Teściowa żadnego nie karmiła bo nie miała pokarmu w ogóle i jak ona to mówi: "wyrośli i żyją" Jej córka też nie karmiła - przy czym w jej przypadku to był brak wystających sutków... ma takie płaskie, nawet nakładki silikonowe nie pomagały... Ale to już brak determinacji - bo jak nakładki miała, to mała jadła, tylko że było to męczące jak ją źle przystawiła... Bardzo szybko przeszła na MM i sobie wychwala, że dla niej to było lepiej... Ja się z tym nie zgadzam, ale ugryzłam się w język i nie "wadziłam z dwiema babami" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4750 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojej siostry był przypadek że miała za mało pokarmu,pokarm nie był treściwy,dziecko się nie najadało...ona i położna próbowały wszystkiego...dziecko płakało...moja siostra jeszcze bardziej że nie ma tego pokarmu aż wkońcu skończyło się na mleku w proszku i to jeszcze sojowym bo mała miała alergie....oby u mnie się tak nie skończyło ![]()
![]() |
#4753 |
Zakorzenienie
|
mi się wydaje, że dużą rolę odgrywa tu też blokada psychiczna- jak się kobieta zablokuje (z różnych powodów) to koniec no i pokarm może nie lecieć
#4754 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a co do karmienia... hmm tutaj raczej nie chodzi o choroby tylko o leki i ich wpływ na dziecko. Ja od dziecka choruję przewlekle i teraz akurat biorę najlepiej dobrane, nowoczesne, ale średnio polecane (tzn w małych dawkach ja na szczęscie biorę małe) przy karmieniu. Natomiast te na serce które zapisał mi gin, których nie chcę brać a których ulotkę tutaj cytowałam pisało, że się nie poleca podczas karmienia, bo może uszkodzić dziecko a w ciąży ostrożnie bo nie są zbadane!!! i naprawdę jest wiele leków, których się nie poleca przy karmieniu a matka leki musi brać, bo lepiej jak karmi mm niż się w szpitalu znajdzie, chociaż spotkałam się że niektóre matki odstawiają leki kosztem własnego zdrowia żeby tylko karmić. Ja chciałabym karmić, bo jednak to mleko jest najlepsze, ale jak to będzie to zobaczymy, chociaż samej czynności sobie nie wyobrażam.... tzn dziecko plus mój sutek ![]() a teraz spadam w końcu po te pieluchy, do później ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4755 | ||||
Rozeznanie
|
Spory ale nie zeby za duzy, ja tez mam duzy i lekarz mowi ze jest ok
![]() Cytat:
Gratuluje i po cichu zazdroszcze wlasnego m ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Pisalyscie o zblizeniach w ciazy, u mnie to jest tak ok 2 razy w tyg., poniewaz wtedy kiedy ja mam ochote to tz jest w pracy, a kiedy tz ma ochote to ja spie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Gratuluję ![]()
![]() |
#4757 |
Zadomowienie
|
Ja też nie karmiłam synka piersią. Mały po długim ciężkim porodzie miał przykurcz języczka a do tego ja mam płaskie małe brodawki. No i nie mógł utrzymac piersi. W szpitalu był duży nacisk na karmienie co przy naszych problemach (przykurczonego języczka nie zdiagnozolwali w szpitalu, dopiero po 2 tyg w poradni laktacyjnej) zaskutkowało odwodnieniem, dużym spadkiem wagi a co za tym idzie ostrą żółtaczką. Dopiero wtedy pozwolili mi dokarmiać. Po tygodniu w szpitalu, kroplówkach, naświetlaniach, byłam już tak wystraszona że karmiłam butlą, na zmiane sciagałam swoje i dawałam MM. Jak skończył miesiac to już przeszlismy na samo modyfikowane. I taka to moja historia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4758 |
Zakorzenienie
|
niech mnie ktoś w dupe kopnie żebym się ruszyła bo musze trochę rzeczy popakowac przed tym remontem... nie chce mi się i jeszcze to przeziębienei mnie wykańcza
#4759 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4760 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super gratuluję ! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko, współczuję- ile Ty się musiałaś nastresować w tym szpitalu! że też nie postawili od razu diagnozy- przykurcz języka to chyba nie jakaś niespotykana dolegliwość u noworodka, powinni brać to pod uwagę a nie jeszcze dzieciaka męczyć aż się odwodnił i rozchorował- ehhhh
![]() |
#4762 | |
Rozeznanie
|
AAAAAA no i Shizu czytalam wlasnie zeby tego nie robic bo mozna sobie krzywde wyrzadzic, osobiscie nie wyobrazam sobie podrazniac moich juz cholernie podraznionych sutkow!!! Ba nawet gdzieniegdzie mozna przeczytac ze sciskanie sutkow i inne "cwiczenia" moga wywolac przedwczesny porod!
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4763 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam od gina, dzidziuś zdrowy, duży 250 gram już waży, termin mam na 12.02 także ciągle przesuwa sie do przodu.
No i chyba będzie chłopak u nas ![]() ![]() ![]() ![]() Dwa chłopaki w domu, tż i ja... Zdecydowany testosteron ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4764 |
Wtajemniczenie
|
Ja pierwsze dziecko karmilam naprzemiennie (moje mleko i mm),ale to dlatego (chyba),ze w szpitalu byl akurat wysyp dzieci,pielegniarki nie mialy czasu pokazac mi,jak przystawic,ja nie umialam i dostal butelke
![]() ![]() Znam pare osob,ktore po prostu mialy zbyt malo mleka,dzieciaczki sie nie najadaly.Jedna kolezanka urodzila bardzo malutka dziewczynke,z mala nieumiejetnoscia ssania,ale walczyla 2 miesiace i udalo jej sie pozbyc butelki ![]() Ponoc medela ma dobre dojarki i jakies specjalne butelki dla dzieci karmionych piersia,ze maluch sam sobie reguluje,jak mocno ma leciec mleko.Ja mialam z drugim dzieckiem zwykla pompke Chicco i sobie chwale,a teraz Avent zakupilam. Dla mnie karmienie bylo najpieknieszym doswiadczeniem w moim zyciu ![]() ![]() Perfuzja ale fajne mieszkanie i wlasne ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4765 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4767 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4769 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jakby co, jest opcja dopajania MM, ale to nie powód, żeby od razu rezygnować... ale teraz to mądrala jestem, zobaczymy, co będzie ![]()
![]() |
#4770 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.