Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14 cz.19 - Strona 48 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 11:10   #1411
KasiaK_080290
Zadomowienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Panna Izabela

tak więc jak widać są różni księża po prostu...

ja się z tematu wyłączam

7.06.2014

Edytowane przez KasiaK_080290
Czas edycji: 2013-09-13 o 11:15
KasiaK_080290 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 11:12   #1412
misia880
Zakorzenienie

Dot.: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

chyba znalazłam cukiernie, która zrobi mi tort muffinkowy

http://www.abadaba.pl/ciasta.html#tekst
za jedna muffinke 6 zł - na 90 osób około 600 zł za tort

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 11:13   #1413
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Bo oczywiście jedynym słusznym prezentem jest wódka/ciasto i każdy kto ma inny pomysł to powinien o tym zapomnieć, bo przecież na pewno jakiś gość to wyrzuci i po co to lepiej wódka...

Ale najlepsze są te niesztampowe wesela!
Wiesz, każdy da to co uzna za słuszne. Ja byłam na kilku weselach gdzie był różne pierdółki i sporo gości nawet tego nie zabrało ze stołu. A wszystkie figurki któe zabrałam wylądowały gdzies w starym pudle w piwnicy bo naprawdę nie podobają mi się miniaturowe delfinki poustawiane na półkach. I nie chodzi tu o to że to prezent i jestem niemiła. Po prostu nie lubię takiego wystroju i tyle. A ktoś dając mi taką figurkę czy inną rzecz do postawienia na półce powinien liczyć się z tym że moge miec inny gust.

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 11:14   #1414
cashmere
Zakorzenienie

zabieram się za nadrabianie wątku leżę chora w łóżku, mam nadzieję że dam radę

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 11:15   #1415
martucha0205
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość

super cena my nadal szukamy ale jeszcze nie znalazlam zadnej cukierni ktora mogla by mi zrobic babeczkowy torcik

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 11:16   #1416
enzunio
BAN stały

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Z historii zabawnych:
Wczoraj wieczorem dzwoni telefon, nieznany mi nr, odbieram a tu: "Dzień dobry nazywam się... dzwonię z krakowskiego oddziału TVN...".
Okazało się że babka jakimś cudem dostała mój nr (mówiła że od jakiejś Moniki ale ja nie znam żadnej Moniki) i szuka ludzi którzy organizują wesele do odcinka.... Rozmów w Toku Potrzebuje osób którym ktoś staje na drodze w organizacji tego pięknego dnia.
Oczywiście odmówiłam, myślałam że to żart, ale weszłam na stronę programu a tam rzeczywiście info że jeśli organizujesz slub/wesele a teściowa się wtrąca albo partner nie zgadza się na twoje pomysły to zgłoś się do... I nazwisko tej babeczki.
Niezłe jajca
Ja jestem zalogowana na innym forum i tam dosyć mocno się udzielam i dostałam takiego maila:
Cytat:
Cześć, znalazłem Wasz profil i pomyślałem, że może będziecie mogli mi pomóc. Przygotowuję materiał dziennikarski o parach, które mają problem z przygotowaniem ślubu – bo może mają odmienne zdanie co do tego, jak powinien wyglądać, może ktoś cały czas się w organizację wtrąca i nie pozwala zrobić tego po swojej myśli (wiadomo, rodzina często tak bardzo chce pomóc że często przeszkadza). Znacie takie osoby, może jesteście w takiej sytuacji?
Ale nie odpisałam

PS. Ja na podziękowanie daję ciasteczko z wróżbą - od razu zjedzą, przeczytają wróżbę, pośmieją się i po problemie

Edytowane przez enzunio
Czas edycji: 2013-09-13 o 11:17
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 11:17   #1417
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz, każdy da to co uzna za słuszne. Ja byłam na kilku weselach gdzie był różne pierdółki i sporo gości nawet tego nie zabrało ze stołu. A wszystkie figurki któe zabrałam wylądowały gdzies w starym pudle w piwnicy bo naprawdę nie podobają mi się miniaturowe delfinki poustawiane na półkach. I nie chodzi tu o to że to prezent i jestem niemiła. Po prostu nie lubię takiego wystroju i tyle. A ktoś dając mi taką figurkę czy inną rzecz do postawienia na półce powinien liczyć się z tym że moge miec inny gust.
Myślę, że każdy zdaje sobie sprawę, że częsci gości takie coś nie zachwyci i nie będzie stało na honorowym miejscu przez następne 30 lat... A spersonalizowany kamień to jednak coś bardziej unikatowego niż delfinek
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 11:19   #1418
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Ja też mam białe klasyczne czółenka (10cm) i do tego pończochy samonośne. Na przebrane mam cieliste klasyczne czółenka. (1o cm)
o kurcze 10 cm to sporo, nie wiem czy bym w takich wytrzymała całe wesele. Ja chce około 5,6 cm tak abym mogła spokojnie przetańczyć całe wesele. Zobaczymy co uda mi się znaleźć.

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Czego to księża czasem nie wymyślą.... załamka...

Co z tego, że jakiś ksiądz palnął głupotę, skoro spowiadasz się do księdza, ok, ale odpowiadasz przed Bogiem... Więc grzech pozostaje grzechem, obojętnie co jakiś niedouczony ksiądz powiedział...
O matko a dlaczego tak atakujesz tego księdza??? Podejście kościoła do wiernych już dawno się zmieniło. A ksiądz jest pośrednikiem między tobą a bogiem i to on decyduje czy da czy nie da rozgrzeszenia nawet jak kogoś zabijesz. Niektórzy są bardzo wyczuleni na punkcie religii w tym wątku, nie wiem dlaczego.
Stary 2013-09-13, 11:20   #1419
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gornek Pokaż wiadomość
Ja poszukuje jakiegos fajnego kompletu bizuteri, ale wszedzie sa wiszace kolczyki a ja potrzebuje takie zwykle male wpinane, bransoletki dosc blyszczacej i wisiorka, eh ciezo cos fajnego w komplecie znalezc ;/ bede miala fioletowe dodatki, jednka nie szuam z bizuteri niczgo w tym odcieniu, bo za duzo by bylo tego fioletu.

Zastanawiam sie nad białymi perłami, poniewaz mam takie kolczyki z apartu, ale sama nie wiem czy pasuja az tak na slub.
ja będę miała perły
http://allegro.pl/swarovski-duze-per...476796291.html

szukam coś takiego tylko w kolorze ivory, cream, ecru

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
gornek, dla mnie to nietakt
Ja bym po prostu zapytała, jak ona ma na imię i jak się pisze. Nie sądzę, żeby to było faux pas

Kumpel TŻta jak nas na wesele zapraszał, to też go pytał, jak ja mam na nazwisko (łatwo przekręcić), żeby gafy nie strzelić i nie wpisać źle.
mi by nawet było miło, gdybym wiedziała że ktoś zadzwonił do tż zapytać o moje nazwisko, czy imię

Cytat:
Napisane przez handzia600 Pokaż wiadomość
Miałyśmy ale teraz to ja nie wiem kiedy będe ślubować. Mój ślub będzie zapewne szykowany na kilka miesięcy przed w znacznie gorszych warunkach niż chciałam...
W Lipcu dowiedzieliśmy sie od ojca tż (przypominam że mieszkaliśmy z moimi teściami) że jego matka nie lub mnie , nie trawi i ogólnie że to wszystko jakieś sztuczne było. Wynikła afera , ojciec tż pokłócił się z nią wyjechał i ona gdzies wyjechała. Ja postanowiłam przerwać dobrą passę teściowej i wyprowadziłam się do mamy. No nie do końca do niej bo w bloku w którym mieszka był pokój do wynajęcia (niezależny coś podobnego do kawalerki) więc go wynajęłam. Tż mimo problemów w pracy zwolnił sie , udało mu się i przyjechał do mnie do okolic Olsztyna gdzie teraz mieszkamy. To było straszne tym bardziej że słyszałam kłótnie teściów jak na mnie ona gadała a potem wybielała się do tż (co z resztą do tej pory robi). Musieliśmy wydać pieniądze zaoszczędzone na ślub bo tż przez 3 tyg nie miał pracy :/ Zaczynaliśmy od zera więc trzeba było kupić niektóre rzeczy do domu. Teściowa w końcu dowiedziała się o tym że chcemy sie pobrać i nagle stała się 'dobra' powiedziała że będzie się dokładac (na co tz zaprzeczył). Od tamtej pory nie widzę jej (na szczęście bo siedzi 250km stąd ) no ale tż właśnie do nich jedzie bo musi papierkowe sprawy pozałatwiać. Lubię jego ojca ale tej kobiety nie zdzierżę. Z**bała nam plany na ślub wtrącając się na chama w nasze życie. Nie wierzę jej i jej wybielanie się nie pomoże mnie do niej przekonać. Skończyło się , nie będę już miła jaka byłam.
Ponieważ nie mamy na razie oszczędności (dopiero stajemy na nogi tż znalazł pracę dosyć fajnie płatną a ja zaczynam szukać) i musieliśmy zrezygnować z sali w Białym ... Najprawdopodobniej nasz ślub odbędzie się w nast roku ale wesele będzie niesamowicie skromne , w remizie nie no ale ładną salę tam mają przyznam.
kochana, nieciekawie, ale ważne że macie siebie!!
Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Kurcze czy tylko ja nie planuję pończoch? Mam w pierwszych butach otwarte przody a i brak paseczka i raz, że nie chciałabym żeby pończocha mi wystawała, ale to już pal licho... jak macie pończochy to nie spadają wam buty? Bo mi się strasznie ześlizgują... No a drugie buty to już sandałki, więc tu już wiadomo...
Świat Katarzyny pisała że będzie bez

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
handzia, na dobre Wam wyjdzie uwolnienie się od tej baby.
Co do sali to nasze wesele też będzie w remizie, bo wolę zrezygnować z super wypasionej sali na koszt kilku bliskich osób więcej. Poza tym jak zobaczyłam ubraną salę to już się tym nie przejmuje.

Co do seksu przedmałżeńskiego to ja ostatnio dostałam "przyzwolenie" na spowiedzi na taki pod warunkiem, że to będzie akt miłości a nie pożądania.
oja

Verunka gratulacje !!
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 11:26   #1420
ig88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Widzę, że ktoś wpadł na taki sam pomysł co ja
HEhe fajnie, możemy wymieniać się pomysłami))

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Ja nie jestem zwolenniczką żadnych kurzołapów dawanych gościom. Albo coś co np. zjedzą na poczekaniu albo wcale. Prezentem dla gości będzie wódka, a jeśli ktoś nie rozdaje wódki to z tzw. środków trwałych zdjęcia i film z wesela.
Kamienie kojarzą mi się z minimalizmem. Osoby ceniące minimalizm w domu nie stawiają na półkach praktycznie nic, więc kamienie mogą wyrzucić. Natomiast tzw. gadżeciarze lub ciotki mające mieszkania pełne bibelotów uznają że kamienie to śmieć, bo na co komu kamienie w domu... Więc o ile nie chcesz aby to wylądowało w koszu, to radziłabym zmienić koncepcję.
Liczę się z tym, że mogą kamienie wylądować w koszu... ale tak naprawde każdy prezent może tam się znaleźć Zrezygnowalam z aniolkow, serduszek., cukiereczkow z tego względu, że wydają mi się nudne i oklepane a i fajnie gdy gośc dostanie coś co mogłam w większej części przygotować sama
ig88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 11:26   #1421
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

my mamy tak ze mamy dwukolorowe wesele np. zółty i zielony zółty na sobotę zielony na niedz

w sobote biała suknia żółte buty i bukiet i kwiat na klapę garnitura i krawat (jeżeli TŻ się zgodzi) i takie dodatki jak świeczki serwetki itp. a na niedz zielona sukienka zielony krawat zielone serwetki świeczki buty of kors kolory podałam wymyślone o jeszcze nie wybraliśmy
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 11:26   #1422
ig88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
fajny ten pomysł z balonikiem, też mi się podoba
ale my się chyba zdecydujemy na podpisy na murze, albo księga w formie zdjęć z polaroidu-jeszcze nie przegłosowane a podobają nam się obydwa rozwiązania

wiem jak jest przecież wzięłam to z przymrużeniem oka
Ojeeeeej, to zdjęcie i podpisy jest cudowne!!! Hehe chyba jeszcze pomyślę nad naszą kśiegą gości xD
Stary 2013-09-13, 11:37   #1423
misia880
Zakorzenienie

dziewczyny znacie jakies portale gdzie mogę wystawic ze odsprzedam termin wesela ???

Stary 2013-09-13, 11:38   #1424
ig88
Raczkowanie

Cytat:

Zdaje sobie z tego sprawe jak najbardziej ))

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Myślę, że każdy zdaje sobie sprawę, że częsci gości takie coś nie zachwyci i nie będzie stało na honorowym miejscu przez następne 30 lat... A spersonalizowany kamień to jednak coś bardziej unikatowego niż delfinek
Mam nadzieje, że gościom się spodoba a jak nie to trudno.. przeciez nawet jakbyśmy wymyśliły cuda na kiju to i tak znajdą się osoby którym się nie dogodzi Ale nie ma co sie przejmować, trzeba spełniać swoje ślubne marzenia
Stary 2013-09-13, 11:41   #1425
przezduzeem
Wtajemniczenie

AASIKK
Buty kupione w Zarze, ale online, bo w sklepach jeszcze ich nie ma. Ladne sa tam asymetryczne biale szpilki i gdybym nie kaleczyla chodzenia w szpilkach to bym je wybrala

A co do sukienki, to na pewno pokaze jak bedzie juz gotowa i na mnie. Widzialam, ze dziewczyny pisaly, ze balyby sie szyc u krawcowej, ale ja znalazlam takie babeczki, wywarly na mnie tak pozytywne wrazenie, ze nie wahalam sie ani minutki A powiem szczerze, ze ogladalam suknie takie gotowe i nic mi sie nie podobalo, po prostu mam inny gust, a jak cos mi sie podobalo to bardzo drogie, a szkoda mi 5tys na sukienke, taka prawda.

W ogole szukajac krawcowych to przezylam koszmar!
Kazda mowila ze sukienka taka prosta, za prosta na slubna, ze trzeba dodac cekinkow krysztalkow i dzetow MASAKRA!!! Nie potrafily sobie wyobrazic co ja chce mimo ze dalam zdjecia dokladnie tego co chce. Nie mowie juz o tym ze mnie nie sluchaly i nawet nie zerknely na zdjecie i mowia ze to gorset trzeba, a u mnie w sukience nijak nie ma gorsetu. A dobilo mnie juz i chcialam juz isc do salonu wybrac gotowa suknie kiedy babka powiedziala ze musze mies stanik. Przypominam ze suknia nie ma plecow, sa przezroczyste! Pytam sie jak ona sobie to wyobraza ze stanikiem przez plecy widocznym pod sukienka. Ona nie wie...

Ale po calym dniu szukania w konu znalazlam miejsce gdzie bylo wszystko tak jak powinno i oby tak bylo dalej. Licze na te panie

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 11:46   #1426
Ad rem
Zadomowienie

Cytat:
dziewczyny znacie jakies portale gdzie mogę wystawic ze odsprzedam termin wesela ???
Może na stronie Twojego miasta, czy forum miasta?

30.08.2014
Nasz Dzień

Ad rem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 11:48   #1427
enzunio
BAN stały

Udało się, chociaż kolory w ch..j przekłamane, no i nie ma tego efektu co w sztucznym świetle (kryształki mienią się kolorami).

Tak więc - moje buty na przebranie:

(teraz tylko nie wiem jaka jest różnica w wysokości między tymi a pierwszymi i czy sukienkę robić pod te czy pod tamte...)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-09-13 09.59.48.jpg (52,0 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-09-13 10.00.05.jpg (40,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-09-13 11.27.08.jpg (32,0 KB, 48 załadowań)
enzunio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 11:49   #1428
Aasikk
Zadomowienie

przezduzeem - zara mówisz???? hmmm aż zaraz poszukam co do sukni to masz nieprzeciętny gust i nie mogę doczekać się twojej kreacji. Trzymam kciuki żeby wyszła taka jaką sobie wymarzyłaś. No tak dobra krawcowa to podstawa. W sobotę byłam na weselu koleżanki i ona miała też szytą suknie. Powiem ci że suknia sama w sobie była ładnie uszyta, tylko była za duża na PM.... Nie wiem czy ona tak schudła (nie było po niej tego widać), czy miara była źle zrobiona, no ale są przecież kolejne przymiarki. No nie wiem Ale to tylko taki jeden przypadek znam. Inne koleżanki też szyły i wszystkie miały piekne suknie Twoja też będzie piękna!
Stary 2013-09-13, 11:57   #1429
poznanianka1990
Zakorzenienie

Odp: Jesień tuż tuż, teraz już z górki, za rok o tej porze będą z nas Żonulki! PM'14

Handzia, współczuje... Podobna sytuacja do mojej. I uważam, że dobrze, że sie tak stało. Teraz jesteśmy szczęśliwi
Najważniejsze, że TŻ jest po Twojej stronie. Wszystko sie ułoży, zobaczysz

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:02   #1430
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ig88 Pokaż wiadomość
Dziękuje ;*
Właśnie podobaja mi się bardzo te rozgwiazdy..
Jeżeli chodzi o podziekowania dla gości to chce pozbierać kamienie i na nich napisać jakas sentencje i zapakowac w celafon i zawiazać jakas kokardeczka w kolorach przewodnich co myślicie? Bede rizdawac wodke i ciasto takze nie chcialabym wydawac za duzo kasy na taki maly prezencik przy talerzyku
Ja bym się bala, że goście tego nie docenią.

justynkie Zgłoś się, będziesz sławna. A potem pojawisz się tutaj

Anesthesia Welon mgiełka u Ciebie by dobrze wyglądał. Poza tym, nie wiem, kto wymyślił, że coś wypada na ślub cywilny, a czegoś nie. Nie wypada to tylko pójść w bikini na własny ślub

Cytat:
We-dwoje? Gumtree, tablica ? Lokalne forum ślubne?

Cytat:
Napisane przez enzunio Pokaż wiadomość
Udało się, chociaż kolory w ch..j przekłamane, no i nie ma tego efektu co w sztucznym świetle (kryształki mienią się kolorami).

Tak więc - moje buty na przebranie:
Świetne

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:09   #1431
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
150zł/os. , dzieci do 13 r.ż 100zł
o to też w miarę ja mam 138, a za dzieci od 5do 12lat-50%ceny
handzia600przykro mimoze jeszcze wszystko sie ułoży
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:12   #1432
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
ja cały czas to rozważam jeśli kupię buty z odkrytymi palcami i/albo w dniu ślubu będzie upał, to nie zakładam pończoch
Ja tak samo

My na podziękowania pewnie będziemy dawać mini sękacze. Koszt ok.8zł/sztuka. Nie trzeba się będzie bawić w ciasto :P Tylko pewnie nie każdy sękacza lubi, ale cóż, wszystkim się nie dogodzi

Handzia

Fajnie, że wróciłaś, zastanawiałam się co u Was oby Wam się teraz lepiej żyło! A nie myśleliście o jakimś skromniejszym ślubie albo gdzieś daleeeko we dwoje?
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:15   #1433
ana909
Erudycja

Cytat:
Napisane przez Atomoowka Pokaż wiadomość
Eee jeżeli koniecznie chcesz etykiety na wódkę to wszystko tylko nie wyborczą.
czemu?

Cytat:
Napisane przez hihihi Pokaż wiadomość
durex świetny!
no wlasnie tez nam sie podoba, nie jest krzykliwy i nie nawiązuje w ogole do seksu a tylko Ci co znaja opakowanie beda wiedzieli o co chodzi

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Jeśli mam być szczera to takie etykietki mi się nie podobają..
mi tak 50/50 ale Tżtowi bardzo, uwaza ze to bedzie wesoły akcent.
Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
ana909
te ala durex śmieszne tylko, co na to starsze pokolenia?
wersja z m&ms mi się podoba
Tż ma dosc wesołych wujków, a te ciotki które są "poważne" i tak beda gadac na wszystko takie typy ludzi. Etykiety maja trafic tam gdzie ludzie są weseli. Bedzie duzo wiecej mlodziezy, znajomych i ludzi do 40-50 roku zycia niz tych starszych.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Dla mnie... żadne.
Nie podobają mi się tego typu 'śmieszne' etykietki

Ładne, takie delikatne Jedynie co, to ozdoba w kształcie kwiatka mi się nie podoba, ale ogólnie fajne - eleganckie.
dlatego myslimy o tej samej wersji tylko z cyrkonią

Cytat:
Napisane przez ParisParisienne Pokaż wiadomość
Mi sie nie podobaja Uwazam, ze takie "zarty" nie pasuja do takiej uroczystosci jak slub, czy wesele.... Co innego panienski/kawalerski czy jakies urodziny. Ale nalepki durexowe, albo nawet wyborczej ( uchowaj!), sa po prostu "niesmaczne" ktos sie usmienchnie pod nosem, ale i tak pewnie pomysli - troche kretynskie.... Juz nie mowiac o rodzicach ich znajomych, czy starszych pokoleniach...
ale to tylko moje zdanie, wiec nie musisz sie z nim zgadzac. Jesli uwazasz, ze to pasuje, to zamawiaj.

zgadza sie wyborczej mowimy NIE
Cytat:
Napisane przez Ad rem Pokaż wiadomość
A ja mam inne zdanie Lubimy z TŻ żartować i nie chcemy na weselu takiej pompy, chcemy do tematu podejść z humorem - tam gdzie to możliwe Dlatego te etykiety nam się podobają i zamówiliśmy je
Ale tacy właśnie jesteśmy - to jest nierozerwalnie związane z naszymi charakterami i od samego początku ustaliliśmy, że nie chcemy mega poważnego wesela
Dlatego więc, to rzecz gustu i pomysłu na wesele
no my tez nie nalezymy do jakichs bardzo powaznych osob, moze nie jestesmy chodzącymi komikami ale lubimy sie posmiac, jestesmy młodzi, a wesele to ta czesc w której ludzie sie przede wszystkim bawią. Powazni bedziemy na pewno w kosciele

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Mlodzi mogą zrozumieć, ale nie wiem, czy starsze pokolenie złapie ten klimat. Wasze etykietki jednak najbardziej trzymają poziom - na all sporo kiczowatych
W śmiesznym klimacie znalazłam etykietki na żubrówkę weselną : pan i pani żubr w strojach weselnych

A co do naklejek - u nas będą tylko na Poltra na bimber i cytrynówkę (na wesele nie możemy wnosić takiego alko), ale nie jakieś śmieszne, bo my jesteśmy za sztywni na to i piszę to szczerze. Ja może mnij, ale mój TŻ jest śmiertelnie powazny i jak ostatnio zobaczył tablicę rej. z napisem "RATUNKUUUU" to sam skomentował, że do nas to nie pasuje
starsze pokolenie moze nawet nie zalapac z czego to naklejka a te Twoje etykiety sa bardzo fajne, pokaze je Tżtowi, jesli nie spodobaja nam sie te z durexa byc moze zamowimy takie bardziej normalne
A moj sie smial z tablic typu : Juz po chlopie itp

Edytowane przez ana909
Czas edycji: 2013-09-13 o 12:23
ana909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:28   #1434
Maglena89
Raczkowanie

Cytat:
Z historii zabawnych:
Wczoraj wieczorem dzwoni telefon, nieznany mi nr, odbieram a tu: "Dzień dobry nazywam się... dzwonię z krakowskiego oddziału TVN...".
Okazało się że babka jakimś cudem dostała mój nr (mówiła że od jakiejś Moniki ale ja nie znam żadnej Moniki) i szuka ludzi którzy organizują wesele do odcinka.... Rozmów w Toku Potrzebuje osób którym ktoś staje na drodze w organizacji tego pięknego dnia.
Oczywiście odmówiłam, myślałam że to żart, ale weszłam na stronę programu a tam rzeczywiście info że jeśli organizujesz slub/wesele a teściowa się wtrąca albo partner nie zgadza się na twoje pomysły to zgłoś się do... I nazwisko tej babeczki.
Niezłe jajca
Do mnie już dzwonili dwa razy! Raz czy chcę sprawdzić partnera wykrywaczem kłamstw a drugim razem to czy jest u mnie taka sytuacja, że chciałabym pracować a partner mi nie pozwala podjąć zatrudnienia i woli abym siedziała w domu Jak odpowiadam, że niestety nie pomogę to pytają czy może ktoś z bliskiego otoczenia jest w takiej sytuacji

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
o to też w miarę ja mam 138, a za dzieci od 5do 12lat-50%ceny
handzia600przykro mimoze jeszcze wszystko sie ułoży
u mnie 215/os. i to już po zniżkach, bo wesele mamy w piątek, bo wszystkie soboty półtora roku wcześniej na 2014 rok w miesiącach, które nas interesowały czerwiec-wrzesień, były już zajęte. W środku tygodnia też pozajmowane wybiórcze terminy i zostały tylko dwa piątki - nasz 08. sierpnia i jakiś wrześniowy. W cenę mamy wliczonego świniaka z pieczonymi ziemniaczkami i kapustą, ciasta i tort, także chyba tragedii nie ma

_________________________ _______________
Co do prezentów dla gości, również nie jestem zwolenniczką figurek, misiów, aniołków, tym bardziej czegoś trwałego z naszym zdjęciem więc stawiam na jakieś czekoladki, pralinki. Na koniec wesela każdy dostanie ciasto i wódkę na odchodne - chociaż to jeszcze do przemyślenia, bo na ostatnich dwóch weselach w mojej rodzinie nie dostaliśmy nic, a na jednym z nich dostali tylko niektórzy goście :|

Edytowane przez Maglena89
Czas edycji: 2013-09-13 o 12:33
Maglena89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:31   #1435
Aasikk
Zadomowienie

przezduzeem miałaś rację, sporo tam takich butów tę mi się podobają: http://www.zara.com/pl/pl/kobieta/bu...5p1398016.html
ale mają 10 cm obcas... nie wiem czy nie będzie to za dużo dla mnie...:confuse d:
wygodne są szpilki zary??? nigdy nie miałam...
Stary 2013-09-13, 12:32   #1436
ana909
Erudycja

justynkie zawsze sie smieje z ludzi ktorzy wystepuja w rozmowach w toku kiedys to byl na prawde program o ludzkich problemach a teraz to tylko jakies wolne zarty... W zyciu nie wyglupilabym sie wystepujac w tym programie. Moooze 10 lat temu tak ale nie teraz.
Stary 2013-09-13, 12:32   #1437
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:

lubię wypieki stamtąd choć tortu nigdy od nich nie jadłam
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:35   #1438
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maglena89 Pokaż wiadomość
Do mnie już dzwonili dwa razy! Raz czy chcę sprawdzić partnera wykrywaczem kłamstw a drugim razem to czy jest u mnie taka sytuacja, że chciałabym pracować a partner mi nie pozwala podjąć zatrudnienia i woli abym siedziała w domu Jak odpowiadam, że niestety nie pomogę to pytają czy może ktoś z bliskiego otoczenia jest w takiej sytuacji

_________________________ ____________
Co do prezentów dla gości, również nie jestem zwolenniczką figurek, misiów, aniołków, tym bardziej czegoś trwałego z naszym zdjęciem więc stawiam na jakieś czekoladki, pralinki. Na koniec wesela każdy dostanie ciasto i wódkę na odchodne - chociaż to jeszcze do przemyślenia, bo na ostatnich dwóch weselach w mojej rodzinie nie dostaliśmy nic, a na jednym z nich dostali tylko niektórzy goście :|
Skąd oni mają wasze numery??? masakra jakaś
U nas nie będzie żadnych prezentów dla gości. Mój tż skutecznie wybił mi to z głowy. Na weselu będzie tyle przystawek, tyle dań gorących, ciast, owoców, że kolejne cukierki czy inne migdały są niepotrzebne. A prezenty typowo trwałe czyli misie, aniołki, itp to już na 100% nie wchodzą w grę.
Stary 2013-09-13, 12:36   #1439
misia880
Zakorzenienie

moniczka_90 znasz ich ? To w sumie nie daleko mnie, miasto obok ale nie znałam tej cukierni - znalazłam w necie
musimy jechać tam na jakieś ciastko

Stary 2013-09-13, 12:40   #1440
martucha0205
Rozeznanie

boze jakim wrednym h***m mozna byc moj tz mieszkal przez jakis czas w innym kraju tam z kad pochodzi dostalismy mieszkanie od jego chrzestnych i chcielismy sprobowac niestety za miesiac wyplaty nalezalo mu sie jakies 800zl gdzie tutaj w irlandi zarabia 1200zl w jeden tydzien no a wiadomi wesele i te sprawy no kosztuje a wiec wrocil do irlandi jak zadzwonilismy powiedziec ze za rok wesele zrobila sie istna awantura tz ojciec powiedzial ze on napewno na ten slub nie przyjedzie a tz siostra ze ona takiego kogos jak ja nie chce w rodzinie a wszystko to bo chcielismy lepiej zyc i chcialam zeby tz wrocil do mnie no nie rozumiem i co teraz ???????

razem od 26/08/2006
zareczeni od 29/04/2010
slubujemy 16/08/2014
martucha0205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości