|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
|
|
|
|
#1292 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
|
#1293 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
marta Piękna torebka
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1295 |
|
Zadomowienie
|
Laski mam do was wazne pytanie ... Pewnie juz kazda z was pobala Becikowe .. ja nie ... gdzie to sie idzie ??
Bo patrze na necie i becikowe to nazywaja ta zapomoge taka jesli dochod na rodzine nie przekracza jakiejs kwoty .. a mi chodzi o ta 2 co sie daje kartke ze sie bylo pod opieka lekarza i akt ur dziecka ... to tez jest becikowe ??? Gdzie bylyscie zeby pobrac ta kase, wiem ze na to jest rok czasu od ur dzicka
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny psycholozki pedagozki słyszałyście o metodzie Doman delacato
wczoraj pani Pedagog w osrodku poleciła nam taki pajaczek na plecy dla Julka zeby wiecej na brzuchu lezał ale nie moge tego znalesc na necie pomozecie o co chodzi ??
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hehe aparat się naprawił ![]() moje dziecko ma nową zabawkę, klamerki
|
|
#1298 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Przepraszam za taką przerwę w łajzażingu,
Miałam się poodnosić do kilku rzeczy, ale im więcej czytam, tym bardziej się niepokoję ![]() Tyle z Was się martwi, że Wasze dzieci czegoś jeszcze nie robią, a już powinny. A, czy oprócz mojej Poli, jest jeszcze na tym wątku dziecko, które nie robi NIC oprócz pełzania? I to jeszcze widziałyście, jakiego ![]() Blanka Fewci, która jest młodsza od Poli o prawie 2 miesiące, w dodatku tyle czasu miała założone szelki, już sama siada. Dorotka Szaji, która niby tak długo była leniuszkiem, pełza i podnosi się do raczkowania. Pola tylko pełza. Oczywiście turla się, w wannie nawet lubi, RAZ na jakiś czas podniesie samą dupkę na 2 sekundy. I nic poza tym. Podnosi się jeszcze na rękach, jak chce coś złapać z góry. Nie potrafi siadać, nie sprężynuje ("biega"), nie podnosi brzuszka, jak pełza to nawet nogami sobie nie pomaga, tylko jakoś nimi rusza, rękami się podciąga. Ja wiem, że ja, moje rodzeństwo, robiliśmy wszystko późno, tż podobnie jak ja zaczął chodzić jak miał dopiero półtora roku. Ale jednak niepokój jest ![]() Albo nawet jeśli chodzi o "gadanie", ona nie gaworzy tak jak Wasze dzieciaczki, tylko po prostu jakieś tam swoje dźwięki wydaje. Czasem się zdarzy jakieś "abu, ga" i tyle. |
|
|
|
#1300 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale jakaś apatyczna osowiała nie jest? Cytat:
aaa coś uszyje, przerobie, namaluje taki pełen serwis. Ale długo nic nie robiłam, jakoś weny i czasu nie było.pamiętam jak uszyłam dla lalki długi płaszcz, z krótkimi rekawami ,do tej pory mama się smieje z tych krótkich rekawów. miałam chyba z 6 lat hahaha. albo jak miałam chyba z 10 lat uszyłam sobie spódnice i wniej nie chodziłam, bo.. nie lubie chodzić w spódnicach . dużo tego było. Cytat:
dzięki
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do łajzażingu...mój tz wczoraj pyta "znow łajzażysz" ..ktoś by usłyszał i pomyślał jak to tak się mąż do żony zwraca ... Ale sam sobie ten łajzaż wymyślił..![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Marta to czekam, na pw wyślę Ci swojego maila. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-13 o 12:13 |
|
|
|
|
#1302 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze.Cytat:
dla męża.Ale czemu mu nie smakuje? ![]() Cytat:
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-09-13 o 12:18 |
|||
|
|
|
#1303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jk jeszcze kiedyś coś Cie najdzie na zrobienie koniecznie się pochwal ! na moją prośbę ![]() Cytat:
no on tak się naprawia i psuje ![]() ZDJĘCIA: jeszcze trochę prześwituje mi czerwony, nastepnym razem może mi bardziej pokryje ![]() No.... jak Wam się nie podoba to możecie napisać :P Aniu, tak zadowolona jestem, czuje się fajnie
Edytowane przez bokeh Czas edycji: 2013-09-13 o 12:23 |
||
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
hje ale Twoja przynajmniej pełza, a Daria kompletnie nic. Tylko siedzi. Nie wiem czy ona kiedykolwiek ruszy do przodu. Żeby chociaż pełzała. Chyba wszystkie dzieciaczki już to potrafią tylko nie Daria
|
#1305 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja zalicytuję 74 jednak faktycznie.. Współczuję nocki. U nas pobudek dużooo, o 1:00 w nocy mała pełzała full rozbudzona, potem uspałam w Tuli, spała 2 godziny i wylądowała u nas w łóżku bo pobudka z płaczem. Ale jakoś, przy piersi (w buzi) udało mi się z nią dokimać do 9:00! Co za ulga - bo ostatnio po 7:00 to ja po śniadaniu a noce nieprzespane. Wiem co czujesz ![]() A Piotruś ma drzemki w dzień? Cytat:
Miałam taką samą sytuację wczoraj. Wizażuję, obracam się bo słyszę, że dziecko mi się śmieje, a ona siedzi - tak jakby to od zawsze robiła!Blanka podpiera się rączkami z przodu czy tak całkiem bez niczego? Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;42781449]Dziękuję dziewczyny Aniu, bo żurek jest kwaśny i ciężkostrawny (a ja to taki wypas robię ) więc zwyczajnie, za ciężka zupa. Grochówki też nie dam ![]() Dziewczyny, problem mam. Od kilku dni Dorcia całkowicie odrzuciła lewą pierś wcześniej w dzień jak nie chciała to na leżąco w nocy karmiłam, a teraz jak ją tylko na tę stronę chcę dać to bunt, a dostawiona do piersi prawej od razu pije.[/QUOTE]Ojej, współczuję, nie pomaga zmiana pozycji? Czytałam, że problem był, ale myślałam, że minął? Pierś nieużywana ma różnicę w rozmiarze? Kurdę, co by tu zrobić, żeby się Dorka przekonała.. Cytat:
Cytat:
Moja też za mną biega, nawet do łazienki, i jak się cieszy przy tym - urocze to ![]() Szaja! W imieniu swoim i Nancy (która nie ma dostępu do netu) życzymy Ci wszystkiego co najlepsze, spełnienia wszelkich marzeń, pociechy z córek, sukcesów zawodowych, abyś zawsze była tak piękna i młoda jak obecnie, mężuś nie podskakiwał a dozgonnie kochał, wygranej w totka i wszystkiego co sobie wymyślisz. Mądrości nie pożyczę, bo nie trzeba, Szajopedio Nasza Ty ![]() |
|||||
|
|
|
#1306 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje dziewczyny za odpowiedz .. mame wyslalam do mopsu zeby sie dowiedziala co potrzebne bo jest w poblizu .. tyle czekalam, ze w koncu bym zapomniala .. a tak to bedzie na wakacje ...
za 2 miesiace lecimy z blanka na kanarki na tydzien
|
|
#1307 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dwie slicznotki Debrah dziekuje witaminy biore a i spac staram sie minimum 7h, gdyby nie te pobudki to byloby ponad 8 Chodze spac z kurami ostatnio a i tak ciagle jestem zmeczona, wypadaja mi wlosy, itp.
02.10.2010 - Gabi 18.01.2013 - Lili Edytowane przez ania13.03 Czas edycji: 2013-09-13 o 12:32 |
|
|
|
|
#1308 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Świetnie wyglądasz
|
|
#1309 |
|
Zakorzenienie
|
bokeh mnie się bardzo podoba
Tak to już jest że ładnemu we wszystkim ładnie
|
#1310 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo dobrze, że jest czerwona poświata, w takim szaroburym brązie byś zginęła, a tak to charakter został. Ślicznaś ty! Masz piękne oczy i mega oryginalną urodę. Hanusia słodzia jak zawsze. Cytat:
Jak się Darusia zachowuje położona na podłodze? Ja myślę, że ten bezruch to z niechęci bycia na brzuszku jest, bo bez tego gucio z pełzania. ![]() Dziewczyny - ja znowu z pytaniem, ja mam masę dylematów co chwila : W CZYM ŚPIĄ i będą zimą spały Wasze smyki? Ja się nie pytam o okrycie, kołdrę czy śpiworek (moja pod kołderką już) ale o piżamę. Bo wyrasta mi Młoda z bodów z długim więc będę coś musiała dokupić, ale nie wiem czy pajace to gut pomysł, bo czy ja dam radę takiego wiercipiętę pozapinać w milion napek? (ostatnio dostałam jeden pajac na suwak, super sprawa!) |
||
|
|
|
#1311 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
![]() Ja zawsze jasniutki bląd..aż kiedyś zapragnęłam zmian i od rudego po czarny sie farbnelam..trwalo to niecaly rok..i znów wróciłam do blondu (tz poznal mnie przez nk..jako blondynke...spotkalam sie z nim jako szatynka..a, wyszlam za niego znów jako blondynka ![]() Znow mam chęć na zmianę...ale co mi po zmianie na gorze jak kg ze 20 za duzo... ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2013-09-13 o 12:34 |
|
|
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć laski. Dzisiaj taka pogoda że czuje się jak idź po wino i nie wracaj. Kompletnie jestem nie do życia. I są dwie opcje;albo to faktycznie aura tak na mnie wpływa albo będę chora
![]() Dzwonili że okulary gotowe więc później jadę na miasto odebrać. Cieszę sie bo w końcu będę widziała jak człowiek (pogorszył mi się wzrok).Przyznam bez bicia że nie czytałam was jeszcze bo kompletnie nie mam na to sił. Ale co wiem; Szajka-sto lat nasza szajopedio w szczęściu i miłości
|
#1313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Debrah u nas w pokoju chłodno i od 2 tygodni mały śpi już w pajacach...a że się odkrywa to chyba pajace będę kupować..choc myślałam.już o normalnej pizamce...ale stopki gole to jeszcze chyba nie.ja kupkę early days bo cenowo i jakosciowo ok te pajacyki.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Cytat:
|
|
|
|
|
#1316 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no i kolorek superrr Cytat:
Cytat:
Kurcze też będę musiała zapasy zrobić dla Fifiego bo już z wszystkiego mi powyrstał mój młodzieniec
|
|
#1317 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i nie siedzi.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Słonko wyszło u nas!!!
|
|||||||
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Debrah, Piotrus ma drzemki w dzien, srednio co 2godz zasypia na 40min, o 8 rano drzemka minimum godzinna (zazwyczaj jest 1,5godz, ale zdarzaja sie i 3 :P) , wiec w sumie w dzien duzo spi, moze dlatego nocki tak zle??? Ale znowu jak po tych 2, 3 godz sie go nie polozy spac to histeria, i kolo sie zamyka
![]() Musze Ci odpisac jeszcze apropos wczorajszych postow ale nie moge sie do kompa dostac Teraz siedzimy w parku, bylismy na zakupach, chcialam zaniesc do domu bo nakupilam rzeczy na obiad i co? Babel mi psikusa i zasnal jak nie moze zasnac to do wozka go i na chodnik przy ulicy, 3 sekundy i spi![]() A kiedys siedzimy tez w parku, Pietraszko spiocha i idzie taka dziewczynka moze 3letnia z mama, stanela obok wozka i jak nie ryknie - mamusiuuuuuuuu dzidzi spiiiiii!!!!!!!! Yellow, chyba wyslalas sloneczko do nas co???
|
#1319 |
|
Raczkowanie
|
tak w ogóle to mój chorusek kończy dzisiaj 8 miesięcy, chlip, chlip, kiedy to z leciało. jeju kocham go z dnia na dzień coraz mocniej
![]() i Buziaki dla Dorci i Zuzi
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Mamy styczniowo - lutowe 2013, cz. IX
Lady: nie wiem.
Ale np Amelcia teraz śpi już prawie godzine!!! mimo, że wstała na dobre po 9:00. Po 3 godzinach pełzania padła i już godzinę śpi, ale mi dziwnie, kawę piję ![]() A ostatnie nasze nocki to masakra była, więc ona też to chyba wreszcie odsypia. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

) i powiedziała mu, że zapiernicza w chodziku, a on jej na to że to niezdrowe itd. to wiecie co mu odpowiedziała? "no ale jakoś obiad muszę ugotować" eh. 

,do tej pory mama się smieje z tych krótkich rekawów. miałam chyba z 6 lat hahaha. albo jak miałam chyba z 10 lat uszyłam sobie spódnice i wniej nie chodziłam, bo.. nie lubie chodzić w spódnicach

będzie dobrze.

oo szok normalnie. A rano prawy cyc niemal pekl

A zdjecie urocze 
Mloda teraz odsypia a ja wlasnie wypilam mocna kawe.