|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę: | |||
| Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy |
|
1 | 1,72% |
| listopadowo-grudniowe mamusie 2013 |
|
0 | 0% |
| Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! |
|
12 | 20,69% |
| Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować |
|
0 | 0% |
| Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? |
|
0 | 0% |
| W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! |
|
3 | 5,17% |
| Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! |
|
1 | 1,72% |
| Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! |
|
3 | 5,17% |
| Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie |
|
15 | 25,86% |
| Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? |
|
2 | 3,45% |
| Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! |
|
2 | 3,45% |
| XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła |
|
1 | 1,72% |
| pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą |
|
2 | 3,45% |
| PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY |
|
9 | 15,52% |
| PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? |
|
7 | 12,07% |
| Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
![]() No i dobrze niech się kultury nauczy! I od razu lepszy humor nie? ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- w ogóle dzień dobry Cytat:
![]() Kurcze nieciekawie z tym samochodem... ![]() Z kasą rozumiem,myślę że inni też.To już norma! Ale pocieszające jest to że prędzej czy później ją dostaniesz. Głowa do góry! za tydzień
|
||
|
|
|
#2792 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c
Cytat:
o Boże to już! Jeeejku, w niedziele mamy jechać po meble do kuchni do Ikei, a ja cały czas nie wiem na jaką kombinację szafek się zdecydować Pierwsza opcja to szafka pod zlew 60cm z dwoma szufladami + piekarnik 60cm z dwoma szufladami na dole + zmywarka 60 cm. Druga opcja to szafka pod zlew 50cm z drzwiczkami + piekarnik 60cm z dwoma szufladami na dole + zmywarka 45cm + szafka 40cm z szufladami. Jak myślicie?? Bo ja już głupieje
|
|
#2793 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
za wizytę---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
Po co mam pakować chemię w dziecko od samego początku. |
|||||
|
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2795 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2796 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak nie to sama mu zrobię prezent na urodziny ![]() Albo kupię mi ten Vital tonik dla seniorów Bo nic nie pamięta,robi maślane oczy,patrzy się na mnie jakby nie rozumiał po polsku.Generalnie jakiś taki oddalony jest. Musi wpaść w rytm. Miałam dzisiaj z nim jechać pozałatwiać sprawy.Ale nie! ,wysłałam go do spółdzielni ,do gazowni i podpisać umowę na prąd.Niech sobie radzi! Zobaczymy co z tego wyniknie ![]() ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe jak tam egzamin Nasturcji
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
jakoś nie nastawiam się ze zobaczę tam rewelacyjne warunki
jak moja bratowa rodziła 4 lata temu to sale były 6 osobowe łazienka wspólna na korytarzu takie średnie wrażenie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Ty dzisiaj jedziesz do dentysty?
Idę się ogarnąć bo dalej w piżamie
|
|
|
|
#2801 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie też tak siedziałam i próbowałam i nie potrafię
jakieś mam upośledzone wyobrażenie
|
|
|
#2802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też nie wszystkie sale mają łazienki mimo że odnowiony oddział,ale mi to nie przeszkadza. Z reguły tam gdzie łazienka w sali to kobiety po cc leżą. Nie zrażaj się
|
|
|
|
|
#2803 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
jesli tylko reakcji alergicznych by nie bylo ,jakoscia by pasowaly to i na te bambino chusteczki bym sie zdecydowala pewnie (mowi to osoba,ktora nazbierala 3paczki pampersowych chustek )nie mozna tez dac sie zwariowac, bo zaraz zaczniemy sie zastanawiac nad skladem wody z kranu (ktorej ja do tej pory nie napilabym sie prosto z kranu,mimo zapewnien,ze jest ok), plastikiem z jakiego zrobiona jest nasza wanienka czy rodzajem farby dodawanej do nadrukow na pieluszkach... wiadomo,jest wybor mozna wybrac to co lepsze (naszczescie troche lepsze mamy czasy niz nasze mamy) |
||
|
|
|
#2804 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W każdym bądź razie największy dylemat to zmywarka 45 czy 60
|
|
#2805 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz
Siedzę i czekam na scan
Poczytam co tu słychać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2806 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki w ten pochmurny dzień ;/
Ogłaszam, że mam już wszystko poprane ![]() No tylko została pościel ale to na samym końcu ![]() Teraz prasowanie, ale chyba na poczatku pazdziernika poprasuje wszystko i od razu spakuje torbe bo ti juz bedzie wtedy z 36 tydzien ![]() Trzymam kciuki za wizyty
|
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Cytat:
Wiem ze jakas tam znajoma babci TZ i mojej tesciowej pracuje na ginekologii wiec po nazwisku pewnie rozpozna wiec zobaczymy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
#2808 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I niestety nie ułatwia.. Ja z kolei jestem przyzwyczajona, że kosz na śmieci sobie stoi gdzie mu się podoba, a pod zlewem to raczej jakieś warzywka, typu ziemniaki, marchewki (w koszu wiklinowym), środki czystości itp. A tu zdecydowałabym się na szuflady pod zlewem z tego względu, że potrzebuję szuflady na sztućce i nie mogę jej nigdzie indziej wcisnąć
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku nawet nie myślałam że prasowanie pieluch może tak wykończyć. Prasuję z przerwami bo jak za długo stoję to się szybko męczę a na siedząco mi niewygodnie
![]() Na szczęście zostało mi już tylko z 10 pieluch
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
:tak:
ale zmniejszyło sie i nei boli ani nic ;p ale pojadę.. Cytat:
Co do rekomendowanych rzeczy- czytalam, nawet chyba tu na wizażu kiedyś , że te rekomendowane rzeczy to poprostu OPŁACONE rzeczy i żeby sie tym nie sugerować tylko i tak patrzeć na skład, bo jak sie dobrze zapłaci to papier toaletowy szary będzie rekomentowany o wycierania tyłka malucha.. a cena wzrośnie o 100%
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-09-13 o 12:19 |
|
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() witam się w ten pochmurny dzień, chyba zrobię sobie kakao.
|
|
|
|
#2812 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, całe szczęście nie naskrobałyście kosmicznie dużo więc udało mi się nadrobić
Ja dzisiaj od rana coś robię, najpierw zawiozłam brata do szkoły, później pojechałam do biedry zobaczyć czy są pieluchy ale nie było ani jednego pudełka, ale mam znajomą i znajomego co pracują w biedrze więc poproszę ich żeby mi odłożyli jak znowu będzie dostawa, potem wróciłam do domu, udusiłam pieczarki bo dzisiaj mam w planie zrobić pizze i poszłam wyczyścić auto w środku bo już tak zarosło kurzem że coś strasznego a jutro i w niedzielę jedziemy na wesele. Jeszcze tylko mąż musi odkurzyć bo ja już nie mam siły się gimnastykowaćRyba kciuki za męża zaciśnięte ![]() Paulina jak tam po wizycie??? Nasturcja kolejna piąteczka wpadła??? Matko jaką mam zgage cały czas teraz Anoula mam do Ciebie pytanie, Ty z tego co się orientuje planujesz rodzić w narutowiczu prawda?? Orientowałaś się co tam trzeba mieć dla maluszka? Bo ja tam kiedyś próbowałam zadzwonić ale niestety z marnym skutkiem, a nie wiem czy można tam iść tak o byle kiedy żeby zapytać. Bo w poniedziałek będę w okolicach i nie wiem czy warto podjechać czy nie
|
#2813 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jeśli mam wybór to biorę te bez parabenów,pegów i konserwantów.A z zawartością np oleju migdałowego. Równocześnie mogę dziecku pupkę wodą przemywać,bo niektóre chusteczki to tylko woda plus konserwanty. Ale każdy robi jak chce ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Cytat:
Ja tam nie wiem,zmywarki nie posiadam ![]() Jakbym miała miejsce to chyba 6o bym wzięła ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Wzięłam prysznic,ale bosko ! Cytat:
Ale mam pewna zasadę której się trzymam że jak pójdziesz nastawiona optymistycznie,z pozytywnymi myślami,otwartością i uśmiechem to ktoś to odwzajemni |
|||
|
|
|
#2814 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja juz po wizycie. Nie jest dobrze ale tragicznie tez nie. Więc:
Bakterie w moczu- antybiotyk+ jakiś suplement Spadła liczba płytek krwi( nawet nie wiem co to oznacza) i nast. razem przy poborze krwii maja liczyć ich liczbę manualnie. Z okazji skróconej o połowe szyjki macicy, ma teraz 2 cm, leżenie, leżenie i leżenie ale chodzić też moge. I 2 razy dziennie luteina dowcipnie. A jak badanie bolało no ale cóż.Do tego mam dalej za wysokie ciśnienie, ale powiedzmy że tragedii nie ma. Mam odstawić nospe i magnez i w zamian 3 razy dziennie mam Fenoterol ( Rybka ty to bierzesz?) i Isoptin.To przeciwskurczowe jest, już się pogubiłam. Ale widziałam dzieciątko i w 33t4d ma 2100 g, wiec ładnie przybrała. Zreszta ja też bo przez 3 tyg 4 kg ale spuchnięta jestem to się pocieszam.Do tego robił mi ten wymaz z pochwy i tyłeczka, tak mi się wydaje. ![]() Zaraz będę nadrabiac ale najpierw idę robic placki ziemniaczane. |
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bambino mnie bardzo odpowiadają, fajnie pachną |
|
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1
Długo jeszcze?wizytę widzę miałaś o 10.55
|
|
|
|
#2818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, ja oczywiście zabieram się za wyprawkę, mam 100000000 zeszytów w których wsio zapisane i się pogubiłam ile pościeli kupujecie? 2 starczą? Czy więcej bo nie mam zielonego pojęcia...
|
|
|
|
|
#2819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wyniki napewno się poprawią, trzeba sie tylko dostosować do zaleceń lekarzaLepiej idź i sprawdź dla świętego spokoju
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wagę dzieciaczkaA co nie czułaś?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:47.

zauwazylam, ze kobiety sa szczegolnie wredne dla siebie nawzajem.W stylu- jak ja bylam w ciazy to mnie tak potraktowano, to ja tez tak sie bede odnosic do kobiet w ciazy.
nie, otworzylam tylko dla tej pani w ciazy
jego mina bezcenna.

za tydzień

niby mi nie przeszkadzają te kg, ale jakoś tak o 

!! na pewno zaliczysz na 5 ! 

i nie chce mi się jechać na tą porodówkę