Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz.VIII - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Kolejna część naszego wątku będzie nosił nazwę:
Siatki na porodówke szykujemy bo naszych Bobasów na dniach oczekujemy 1 1,72%
listopadowo-grudniowe mamusie 2013 0 0%
Dwupak ciasny, miejsca brak. Mamo, tato! Chcę na świat! 12 20,69%
Już koszule czas kupować, do porodu sie pakować/szykować 0 0%
Czy w tym wątku czyjeś dziecię, powitamy już na świecie? 0 0%
W szafie leżą małe ciuszki, dzieci opuszczają brzuszki! 3 5,17%
Biedny TŻ panikuje, gdy juz dziecko wyskakuje! 1 1,72%
Jedne proszą: "jak najdłużej!", inne rodzić chcą jak burze! 3 5,17%
Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie 15 25,86%
Pyta sąsiad i sąsiadka: czy już spakowana siatka? 2 3,45%
Już od piątku trzynastego, mamy wrażeń na całego! 2 3,45%
XXX (tu wpisać nick) pierwsza urodziła i z kolejki się wybiła 1 1,72%
pierwsze dzieci już sie rodzą, kciuki zaciskamy dniem i nocą 2 3,45%
PRASUJ SZYBCIEJ MALE BODY - WNET ODCHODZIC ZACZNA WODY 9 15,52%
PAKUJ SZYBCIEJ REKLAMOWKE , MOZE TO TWOJ CZAS NA PORODOWKE ? 7 12,07%
Już niedługo wyjdzie główka,rączki,nóżki no i pupka 0 0%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 11:31   #2791
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ciezarna kobiete moze zrozumiec tylko ciezarna zauwazylam, ze kobiety sa szczegolnie wredne dla siebie nawzajem.W stylu- jak ja bylam w ciazy to mnie tak potraktowano, to ja tez tak sie bede odnosic do kobiet w ciazy.
Mnie we Francji bardzo zdziwilo podejscie do kobiet w ciazy-specjalnie dla mnie otwierano kase, przepuszczano.W Hiszpanii bylo juz mniej ciekawie, tez mnie taranowano. A tu w Niemczech ostatnio wpakowal mi sie do kolejki starszy facet, choc widzial ,ze mam w reku tylko jedna rzecz. Kasjerka to zobaczyla, otworzyla specjalnie nowa kase, facet juz do niej lecial na zlamanie karku a pani nie, otworzylam tylko dla tej pani w ciazy jego mina bezcenna.

Dziewczyny, swiat jest piekny!!Przespalam 7 godzin w tym 5 godzin ciagiem

newtrend- daj znac, jak bedziesz wiedziala, czy juz wszystko ok. Dzieci rosna w roznym tempie, bedzie dobrze.
To się gość zdziwił
No i dobrze niech się kultury nauczy!

I od razu lepszy humor nie?

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

w ogóle dzień dobry

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
ja się czuję identycznie...
mam wrażenie, że nic mi nie idzie, że jestem bezużyteczna...
mam doła, problemy finansowe. Wiem, że niektóre z Was powiedzą że niektórzy mają gorzej ale nic nie poradzę, że tyle spraw mi się na głowę naraz zwaliło i się stresuję.

Do tego mamy problem w pracy TŻ, bo jest mechanikiem, naprawiał rozrząd chyba czy coś i nie sprawdził "na sucho" tylko odpalił samochód z pośpiechu. O ile dobrze pamiętam jak mi tłumaczył. Najwyraźniej jakieś wałki czy coś się przestawiły w czasie dokręcania i zatarł się silnik. Na własny koszt musiał naprawiać (400zł) ale auto nadal nie chce odpalić a to podobno prawdopodobnie strzeliła jakaś pompa paliwa i koszt ok. 500zł. Nie widzi mi się ładować w cudzy samochód prawie tysiaka bo mam do kupienia komody dla młodego i opony na zimę... Poza tym uważam, że firma powinna też część kosztów ponieść. Mąż nie ma w umowie odpowiedzialności wpisanej, nie robił fuchy w garażu, że na własny koszt ma to robić. Prowadzą spółkę to powinni mieć OC działalności a jak nie są ubezpieczeni na takie ryzyka, to też powinni liczyć się z ponoszeniem takiego ryzyka, przynajmniej w połowie a nie umywają ręce. Dziś ma iść z nimi gadać, więc zobaczymy. Najgorsze jest to, że taki niezrobiony samochód pewnie zostanie na weekend a mąż już po nocach nie śpi ze stresu... chciałabym żeby był dziś skończony i żeby problem się po prostu zakończył.

Dodatkowo wku*** mnie w mojej pracy. Mimo, że pracuję w dużej korpo to wykazuje ona zatrudnienie poniżej 20 osób (resztę zatrudniają firmy zewnętrzne), więc wynagrodzenie za czas tego zwolnienia ma mi wypłacić ZUS. Ustalałam z naszymi HRami, że złożą to w ciągu 2 dni. Specjalnie pocztexem za 36zl im wysyłałam zwolnienie a 3 tyg minęły i dokumenty nie złożone. Wczoraj coś mnie tknęło i zadzwoniłam do ZUS żeby się dowiedzieć... W związku z tym opóźni mi się wypłata zasiłku, więc będę zalegała z rachunkami a co najgorsze z kredytem.

Dodatkowo mam dola bo nie mamy żadnych oszczędności. Wymieniliśmy w tym roku samochód na nowszy, resztę pochłonęło postawienie domku narzędziowego na działce i urlop... Obecnie nie mamy nic a mieliśmy zacząć znowu odkładać. Tylko nie wiem jak skoro wyprawka do kupienia, pensja nie wiadomo kiedy a nadchodzi sezon grzewczy...

Dziś ryczę jak glupia...

Pociesza mnie jedynie fakt, że młody już nie płacze jak idzie do przedszkola. Dziś nawet się nie pożegnał tylko pobiegł bo Pani z tamburynem w kółeczku tańczyła z dziećmi.

Zaczynamy dziś 30 tc!!! Młody chyba się przekręcił bo czuję inaczej ruchy. Wcześniej kopał na dole a teraz jakby z boku i u góry.

ps. nie sposób za Wami nadążyć z czytaniem... musiałabym chyba tylko na lapku siedzieć aby być na bieżąco
Oj dzisiaj Ty widzisz świat w czarnych barwach

Kurcze nieciekawie z tym samochodem...

Z kasą rozumiem,myślę że inni też.To już norma!
Ale pocieszające jest to że prędzej czy później ją dostaniesz.
Głowa do góry!

za tydzień

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
nemosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 11:32   #2792
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. c

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
dlaczego Wy tyjecie po 2 kg w przeciągu miesiąca a ja przez miesiąc z kawałkiem od razu 5 a nie jem ciągle itd niby mi nie przeszkadzają te kg, ale jakoś tak o
Ja ostatnio też przytyłam 5 kg w 6 tygodni
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Pepper- podobno w 35 to trzeba miec
o Boże to już!

Jeeejku, w niedziele mamy jechać po meble do kuchni do Ikei, a ja cały czas nie wiem na jaką kombinację szafek się zdecydować ciężko jest wymyślić coś praktycznego na 2 metrach
Pierwsza opcja to szafka pod zlew 60cm z dwoma szufladami + piekarnik 60cm z dwoma szufladami na dole + zmywarka 60 cm.
Druga opcja to szafka pod zlew 50cm z drzwiczkami + piekarnik 60cm z dwoma szufladami na dole + zmywarka 45cm + szafka 40cm z szufladami.
Jak myślicie?? Bo ja już głupieje
Stary 2013-09-13, 11:38   #2793
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj w Tesco baba też mnie mało co nie staranowała jakaś stara gruba wstrętna babsko, bo ostworzyli dodatkową kasę to trzeba lecieć i nie uważać na innych
No właśnie to już jakaś tendencja chora

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko Pokaż wiadomość
ryba91 za 9 miesiąc!!
nasturcja7667 !! na pewno zaliczysz na 5 !

A ja wczoraj miałam taką dosyć niemiłą sytuację w aptece.. kolejka, ludzi mnóstwo, starszych i młodszych. Obsługują 2 babeczki, straaasznie wolno im to idzie, ja tam już prawie mdleje, ale oczywiście NIKT mnie nie przepuścił i nie zawołał do kasy. Dzień wcześniej tylko weszłam do apteki to pan farmaceuta mnie zawołał Wtedy to mi się mega miło zrobiło

za tydzień!
I ja czuję się beznadziejna i bezużyteczna, więc łączę się w bólu.. problemy finansowe, remont, którego nie możemy skończyć, złe samopoczucie.. jeszcze z tż nie możemy się dogadać.. on wiecznie zmęczony bo tyra od rana do nocy, a ja go jeszcze ganiam do malowania mieszkania wieczorami. Tylko nie musi mi mówić, że "ja nic nie robię", bo mnie to strasznie boli. Kurczę, gdybym mogła to bym robiła!!

niektórzy ludzie to są beznadziejni

Witam w szczęśliwy piątek
Już jesteśmy po wizycie, przytyłam tylko 2 kg! uffff. strasznie się cieszę, bo to w sumie 14, miesiąc do końca, więc trzymam się w "normach" powiedzmy Nie wiem niestety ile Leo przybrał, bo ginek nie robił pomiarów, tylko same tętno sprawdzał .. Morfologia mi trochę spadła, mam się "zdrowiej odżywiać". I położna powiedziała mi, że "mam chodzić do 15 października, a potem to już mogę rodzić" Zobaczymy, co na to Leo 11 października o 11 mam kolejną wizytę (proszę o wpisanie) - może wtedy będę wiedziała jak duże dziecie przyjdzie mi rodzić

I jeszcze pytanko - brałyście coś na raty w Ikei??
Ile razy byłam własnie w aptece,a tam kolejki aż nieraz na zawnątrz bo tania jest i wszyscy się przerzucili, to ani razu babka w okienku mnie nawet nie poprosiła.A przyglądały się ,ale jakby bały się że ktoś je opieprzy :/

za wizytę

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez sorento Pokaż wiadomość
nasturcja w razie czego możesz kobitę nastraszyć, że ją myszy zjedzą
iloneczka, NEWTREND za Was i maluszki oby wszystko było dobrze

Taki depresyjne nastroje wszędzie, a pogoda jeszcze swoje dokłada Ktoś gdzieś widział złotą polską jesień? Może gdzieś po drodze zbłądziła
Hola hola jeszcze lato mamy

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
33 dni do porodu !!

Chyba się zabiorę za prasowanie tych pieluch bo teściowa polazła gdzieś na podwórko i póki co pomocy nie potrzebuje
oł jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:
Napisane przez peppermint patty Pokaż wiadomość
a widzisz,wielkie dzieki za info,w takim razie pewnie w przyszly wtorek (odrazu po wizycie bede miala nowe zwolenienie) pojde sobie to ogarnac,moze jakos dojde do ladu co i jak z ta kasa,bo totalnie nie moge zrozumiec systemu wyplacania kasy :/

a co do chusteczek bambino,ja akurat slyszalam dobre opinie o nich,nie wiem..jesli pupie dzidziusia nic nie jest,to czy az tak trzeba sie martwic skladem?

jeszcze mam pytanko do Was,bo tu sobie podsmiechujki robicie z tym pakowaniem torby ale tak powaznie,to kiedy trzeba ja zaczac szykowac,bo az mnie zoladek scisnal przez chwile na sama mysl,ze moze ja juz powinnam sie za to wziac,a jestem w polu
Dla mnie to istotna rzecz
Po co mam pakować chemię w dziecko od samego początku.

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-13, 11:42   #2794
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Taszanta Pokaż wiadomość
No pewnie - jak nie bardzo drastyczne to pewnie że chce

Mnie tak coś wczoraj wszystko swędziało, ale wieczorem mi przeszło

Łukasz robił? A nie mieli nic przeciwko? Słyszałam, że podobno nie za bardzo zgadzają się na robienie zdjęć przy operacjach, żeby nie było dowodów jak coś sknocą jak by coś

Ryba super wieści z wizyty!!! Dzięki za ten opis, myślałam że będzie gorszy z tego co wcześniej pisałyście, nie to że mnie nie poruszył ale wydaje mi się, że już gorsze czytałam tylko dziwie się że niektóre osoby tak szybko zapominają o takim koszmarze

Ja w ogóle nie znalazłam 80 tej strony więc jestem jeszcze lepsza

Hehe, Domi jakie ty masz niewielkie wymagania co do TŻ, 150 pln i może czuć się bohaterem super te zdjęcia z sesji, takie nie udziwnione i optymistyczne

O też to mam, ale jeszcze nigdy się nie logowałam, nawet nie wiedziałam że tam są takie informacje szczegółowe, tylko nie wiem czy u mnie też bo mi płaci pracodawca. No ale czy ja gdzieś teraz znajdę swój login i password

Dziewczyny czy wy bierzecie torby jako torby, czy któraś pakuje walizkę? Wiem że głupie pytanie, ale ja wolę chyba walizkę wziąć, nie mam żadnej ładnej torby myślałam też o tej torbie od wózka, ale ona chyba za mała
Ja wezmę taka mniejszą walizkę żeby dużo miejsca nie zajmowała.Bo w szpitalach też różnie na to patrzą.A razie czego tż doniesie to co potrzebne

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-13, 11:44   #2795
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Poważna sprawa
dla męża

Kucze uświadomiłam sobie że ja wczoraj zaczęłam 8

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

Cytat:
No właśnie to już jakaś tendencja chora

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Ile razy byłam własnie w aptece,a tam kolejki aż nieraz na zawnątrz bo tania jest i wszyscy się przerzucili, to ani razu babka w okienku mnie nawet nie poprosiła.A przyglądały się ,ale jakby bały się że ktoś je opieprzy :/

za wizytę

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Hola hola jeszcze lato mamy

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

oł jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

zgadzam się
Stary 2013-09-13, 11:48   #2796
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kociak85 Pokaż wiadomość
iloneczka, obyś jednak nie musiała do końca leżeć w szpitalu! No, ale plus taki, że jesteś pod stała opieką lekarską

nasturcja, trzymamy kciuki za egzamin! no niech Ci spróbuje nie zaliczyć baba...

ola, a mąż tam ma normalną umowę o pracę jako mechanik? szczerze mówiąc, nie wiem jak to prawnie wygląda taka odpowiedzialność - musielibyście się dowiedzieć. Może da radę jakoś uniknąć ponoszenia całości kosztów.
Co do kwestii finansowych - u nas również oszczędności brak, całe szczęście, że rodzice pomagają, bo inaczej to nie wiem - na wózek, szczepienia to jakiś kredyt trzebaby było brać kasy wiecznie brakuje, dodatkowo już na macierzyńskim będę dostawać tylko 80% wypłaty. Mąż szuka pracy nowej, ale jakoś ciężko z tą pracą, a jeszcze żeby to była umowa o pracę to już w ogóle ze świecą takiej szukać

W ogóle nie wiem czy to hormony u mnie buzują czy jak, ale ostatnio cały czas kłócę się z mężem. Denerwuje mnie, że jest taki nierozgarnięty, chyba magnezu mu brakuje. Mówię coś do niego, a on jakby wpuszcza jednym uchem i wypuszcza drugim. Co chwilę muszę mu przypominać: a zadzwoniłeś tam? a zrobiłeś to? A on tylko: nie i nie, a miałem zrobić? a gdzie miałem zadzwonić? Ostatnio się już wkurzyłam i powiedziałam, żeby zadziałał w tej sprawie i kupił sobie magnez, zapisywał co ma do zrobienia, bo inaczej to przestanę z nim w ogóle rozmawiać, bo to i tak nie ma sensu skoro w ogóle mnie nie słucha! A wczoraj na wieczór też mega kłótnia się wywiązała - ciśnienie mi chyba skoczyło i długo nie mogłam się uspokoić. W ogóle ostatnio to tak żyjemy bardziej obok siebie niż ze sobą chyba potrzebne nam jakieś takie popołudnie tylko dla siebie.
He witaj w klubie,ja tak wczoraj miałam.Kazałam mu kupić żeń szeń w aptece A jak nie to sama mu zrobię prezent na urodziny
Albo kupię mi ten Vital tonik dla seniorów Podobno dobry.
Bo nic nie pamięta,robi maślane oczy,patrzy się na mnie jakby nie rozumiał po polsku.Generalnie jakiś taki oddalony jest.
Musi wpaść w rytm.
Miałam dzisiaj z nim jechać pozałatwiać sprawy.Ale nie! ,wysłałam go do spółdzielni ,do gazowni i podpisać umowę na prąd.Niech sobie radzi!
Zobaczymy co z tego wyniknie

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:

ale mi się spać zachciało i nie chce mi się jechać na tą porodówkę
Jedź i zdaj nam relację

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-13, 11:49   #2797
lineczka1989
Zakorzenienie

ciekawe jak tam egzamin Nasturcji
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 11:50   #2798
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

o Boże to już!

Jeeejku, w niedziele mamy jechać po meble do kuchni do Ikei, a ja cały czas nie wiem na jaką kombinację szafek się zdecydować ciężko jest wymyślić coś praktycznego na 2 metrach
Pierwsza opcja to szafka pod zlew 60cm z dwoma szufladami + piekarnik 60cm z dwoma szufladami na dole + zmywarka 60 cm.
Druga opcja to szafka pod zlew 50cm z drzwiczkami + piekarnik 60cm z dwoma szufladami na dole + zmywarka 45cm + szafka 40cm z szufladami.

Nie mogę sobie tego wyobrazić :/

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-13, 11:51   #2799
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Jedź i zdaj nam relację
jakoś nie nastawiam się ze zobaczę tam rewelacyjne warunki jak moja bratowa rodziła 4 lata temu to sale były 6 osobowe łazienka wspólna na korytarzu takie średnie wrażenie
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-13, 11:52   #2800
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

zgadzam się
Ty dzisiaj jedziesz do dentysty?

Idę się ogarnąć bo dalej w piżamie

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-13, 11:52   #2801
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie też tak siedziałam i próbowałam i nie potrafię jakieś mam upośledzone wyobrażenie

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-13, 11:54   #2802
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
jakoś nie nastawiam się ze zobaczę tam rewelacyjne warunki jak moja bratowa rodziła 4 lata temu to sale były 6 osobowe łazienka wspólna na korytarzu takie średnie wrażenie
Ale może opieka dobra?
U nas też nie wszystkie sale mają łazienki mimo że odnowiony oddział,ale mi to nie przeszkadza.
Z reguły tam gdzie łazienka w sali to kobiety po cc leżą.
Nie zrażaj się

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-13, 12:01   #2803
peppermint patty
Rozeznanie

Cytat:

o Boże to już!

a probowalas sobie te warianty w tym ikeowym kreatorze,mozna sobie taka wizualizacje zrobic z tego ich programu na stronie,moze cos ulatwi...a co do szafki pod zlewem to ja jestem tak przyzwyczajona,ze pod zlewem jest smietniczka,ze chyba bym wolala tam szuflad nie pchac,ale to kwestia przyzwyczajenia.

Cytat:
nie mowie,ze nie istotna i tez wiadomo w trosce chcialabym uzywac jak najlpeszych dla dziecka kosmetykow-delikatnych,rekomendowany ch itp....no ale z drugiej strony ta "chemia" o ktorej piszecie jest wszedzie-nie ma sily,zeby tego uniknac,w kazdych chusteczkach,bo czym sa innym...przeciez listkiem tej pupy sie nie wyciera jesli tylko reakcji alergicznych by nie bylo ,jakoscia by pasowaly to i na te bambino chusteczki bym sie zdecydowala pewnie (mowi to osoba,ktora nazbierala 3paczki pampersowych chustek )
nie mozna tez dac sie zwariowac, bo zaraz zaczniemy sie zastanawiac nad skladem wody z kranu (ktorej ja do tej pory nie napilabym sie prosto z kranu,mimo zapewnien,ze jest ok), plastikiem z jakiego zrobiona jest nasza wanienka czy rodzajem farby dodawanej do nadrukow na pieluszkach...

wiadomo,jest wybor mozna wybrac to co lepsze (naszczescie troche lepsze mamy czasy niz nasze mamy)
peppermint patty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:01   #2804
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
właśnie też tak siedziałam i próbowałam i nie potrafię jakieś mam upośledzone wyobrażenie
Ajjj, nie wiem jak Wam to lepiej wytłumaczyć W każdym bądź razie największy dylemat to zmywarka 45 czy 60
Stary 2013-09-13, 12:01   #2805
paulinaizabela
Zakorzenienie

Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '13r. cz

Siedzę i czekam na scan
Poczytam co tu słychać

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-09-13, 12:01   #2806
24Kasiula24
Raczkowanie

Witam dziewczynki w ten pochmurny dzień ;/

Ogłaszam, że mam już wszystko poprane
No tylko została pościel ale to na samym końcu
Teraz prasowanie, ale chyba na poczatku pazdziernika poprasuje wszystko i od razu spakuje torbe bo ti juz bedzie wtedy z 36 tydzien

Trzymam kciuki za wizyty
24Kasiula24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:03   #2807
lineczka1989
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:
Ale może opieka dobra?
U nas też nie wszystkie sale mają łazienki mimo że odnowiony oddział,ale mi to nie przeszkadza.
Z reguły tam gdzie łazienka w sali to kobiety po cc leżą.
Nie zrażaj się
Polozna mowila wczoraj ze opieka jest bardzo dobra zarowno pieleniarki jak i lekarze, ale opinie od rodzacych slyszalam rozne, wirm ze na pewno jest jedna zmiana ktora podobno jest straszna wiec nie wiem..
Wiem ze jakas tam znajoma babci TZ i mojej tesciowej pracuje na ginekologii wiec po nazwisku pewnie rozpozna wiec zobaczymy

Nela 5/11/13
Stary 2013-09-13, 12:05   #2808
zwariowane-serduszko
Rozeznanie

Cytat:
a probowalas sobie te warianty w tym ikeowym kreatorze,mozna sobie taka wizualizacje zrobic z tego ich programu na stronie,moze cos ulatwi...a co do szafki pod zlewem to ja jestem tak przyzwyczajona,ze pod zlewem jest smietniczka,ze chyba bym wolala tam szuflad nie pchac,ale to kwestia przyzwyczajenia.
Jasne, że próbowałam I niestety nie ułatwia..
Ja z kolei jestem przyzwyczajona, że kosz na śmieci sobie stoi gdzie mu się podoba, a pod zlewem to raczej jakieś warzywka, typu ziemniaki, marchewki (w koszu wiklinowym), środki czystości itp.
A tu zdecydowałabym się na szuflady pod zlewem z tego względu, że potrzebuję szuflady na sztućce i nie mogę jej nigdzie indziej wcisnąć
Stary 2013-09-13, 12:09   #2809
domii29
Zakorzenienie

Jejku nawet nie myślałam że prasowanie pieluch może tak wykończyć. Prasuję z przerwami bo jak za długo stoję to się szybko męczę a na siedząco mi niewygodnie
Na szczęście zostało mi już tylko z 10 pieluch
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:17   #2810
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ty dzisiaj jedziesz do dentysty?

Idę się ogarnąć bo dalej w piżamie
:tak:
ale zmniejszyło sie i nei boli ani nic ;p ale pojadę..

Cytat:

nie mowie,ze nie istotna i tez wiadomo w trosce chcialabym uzywac jak najlpeszych dla dziecka kosmetykow-delikatnych,rekomendowanych itp....no ale z drugiej strony ta "chemia" o ktorej piszecie jest wszedzie-nie ma sily,zeby tego uniknac,w kazdych chusteczkach,bo czym sa innym...przeciez listkiem tej pupy sie nie wyciera jesli tylko reakcji alergicznych by nie bylo ,jakoscia by pasowaly to i na te bambino chusteczki bym sie zdecydowala pewnie (mowi to osoba,ktora nazbierala 3paczki pampersowych chustek )
nie mozna tez dac sie zwariowac, bo zaraz zaczniemy sie zastanawiac nad skladem wody z kranu (ktorej ja do tej pory nie napilabym sie prosto z kranu,mimo zapewnien,ze jest ok), plastikiem z jakiego zrobiona jest nasza wanienka czy rodzajem farby dodawanej do nadrukow na pieluszkach...

wiadomo,jest wybor mozna wybrac to co lepsze (naszczescie troche lepsze mamy czasy niz nasze mamy)
ja też mam zawsze śmietnik pod zlewem, warzywa mam osobno, a tam gdzie mam śmietnik to mam też jakieś płyny do naczyń i tego typu rzeczy.

Co do rekomendowanych rzeczy- czytalam, nawet chyba tu na wizażu kiedyś , że te rekomendowane rzeczy to poprostu OPŁACONE rzeczy i żeby sie tym nie sugerować tylko i tak patrzeć na skład, bo jak sie dobrze zapłaci to papier toaletowy szary będzie rekomentowany o wycierania tyłka malucha.. a cena wzrośnie o 100%

Edytowane przez ryba91
Czas edycji: 2013-09-13 o 12:19
ryba91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:19   #2811
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

wg.. WITAM SIĘ W 36TYG CZYLI W 9 MIESIĄCU

Cytat:
Napisane przez iloneczka91 Pokaż wiadomość

Witamy się w 31 tygodniu

witam się w ten pochmurny dzień, chyba zrobię sobie kakao.

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:23   #2812
maomami
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny, całe szczęście nie naskrobałyście kosmicznie dużo więc udało mi się nadrobić
Ja dzisiaj od rana coś robię, najpierw zawiozłam brata do szkoły, później pojechałam do biedry zobaczyć czy są pieluchy ale nie było ani jednego pudełka, ale mam znajomą i znajomego co pracują w biedrze więc poproszę ich żeby mi odłożyli jak znowu będzie dostawa, potem wróciłam do domu, udusiłam pieczarki bo dzisiaj mam w planie zrobić pizze i poszłam wyczyścić auto w środku bo już tak zarosło kurzem że coś strasznego a jutro i w niedzielę jedziemy na wesele. Jeszcze tylko mąż musi odkurzyć bo ja już nie mam siły się gimnastykować

Ryba kciuki za męża zaciśnięte
Paulina jak tam po wizycie???
Nasturcja kolejna piąteczka wpadła???

Matko jaką mam zgage cały czas teraz i już nie ważne co zjem, po wszystkim mam zgage masakryczną a tak się cieszyłam bo chyba do 30 tyg nie miałam ani razu

Anoula mam do Ciebie pytanie, Ty z tego co się orientuje planujesz rodzić w narutowiczu prawda?? Orientowałaś się co tam trzeba mieć dla maluszka? Bo ja tam kiedyś próbowałam zadzwonić ale niestety z marnym skutkiem, a nie wiem czy można tam iść tak o byle kiedy żeby zapytać. Bo w poniedziałek będę w okolicach i nie wiem czy warto podjechać czy nie

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:29   #2813
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

nie mowie,ze nie istotna i tez wiadomo w trosce chcialabym uzywac jak najlpeszych dla dziecka kosmetykow-delikatnych,rekomendowany ch itp....no ale z drugiej strony ta "chemia" o ktorej piszecie jest wszedzie-nie ma sily,zeby tego uniknac,w kazdych chusteczkach,bo czym sa innym...przeciez listkiem tej pupy sie nie wyciera jesli tylko reakcji alergicznych by nie bylo ,jakoscia by pasowaly to i na te bambino chusteczki bym sie zdecydowala pewnie (mowi to osoba,ktora nazbierala 3paczki pampersowych chustek )

Nie no aż tak to nie będę sobie życia utrudniać
Ale jeśli mam wybór to biorę te bez parabenów,pegów i konserwantów.A z zawartością np oleju migdałowego.
Równocześnie mogę dziecku pupkę wodą przemywać,bo niektóre chusteczki to tylko woda plus konserwanty.
Ale każdy robi jak chce

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
Ajjj, nie wiem jak Wam to lepiej wytłumaczyć W każdym bądź razie największy dylemat to zmywarka 45 czy 60
Dalej się zastanawiasz?
Ja tam nie wiem,zmywarki nie posiadam
Jakbym miała miejsce to chyba 6o bym wzięła

---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Wzięłam prysznic,ale bosko !

Cytat:
Polozna mowila wczoraj ze opieka jest bardzo dobra zarowno pieleniarki jak i lekarze, ale opinie od rodzacych slyszalam rozne, wirm ze na pewno jest jedna zmiana ktora podobno jest straszna wiec nie wiem..
Wiem ze jakas tam znajoma babci TZ i mojej tesciowej pracuje na ginekologii wiec po nazwisku pewnie rozpozna wiec zobaczymy

I to jest najważniejsze że opieka ok.A zawsze trafi się ktoś oschły,cóż kwestia szczęścia.Też miałam wrażenie zwiedzając porodówkę że niektóre panie "takie sobie"
Ale mam pewna zasadę której się trzymam że jak pójdziesz nastawiona optymistycznie,z pozytywnymi myślami,otwartością i uśmiechem to ktoś to odwzajemni

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-13, 12:30   #2814
89Beatka
Wtajemniczenie

Ja juz po wizycie. Nie jest dobrze ale tragicznie tez nie. Więc:
Bakterie w moczu- antybiotyk+ jakiś suplement
Spadła liczba płytek krwi( nawet nie wiem co to oznacza) i nast. razem przy poborze krwii maja liczyć ich liczbę manualnie.
Z okazji skróconej o połowe szyjki macicy, ma teraz 2 cm, leżenie, leżenie i leżenie ale chodzić też moge. I 2 razy dziennie luteina dowcipnie. A jak badanie bolało no ale cóż.
Do tego mam dalej za wysokie ciśnienie, ale powiedzmy że tragedii nie ma.
Mam odstawić nospe i magnez i w zamian 3 razy dziennie mam Fenoterol ( Rybka ty to bierzesz?) i Isoptin.To przeciwskurczowe jest, już się pogubiłam.

Ale widziałam dzieciątko i w 33t4d ma 2100 g, wiec ładnie przybrała. Zreszta ja też bo przez 3 tyg 4 kg ale spuchnięta jestem to się pocieszam.

Do tego robił mi ten wymaz z pochwy i tyłeczka, tak mi się wydaje.

Zaraz będę nadrabiac ale najpierw idę robic placki ziemniaczane.
89Beatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:31   #2815
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:

ja też mam zawsze śmietnik pod zlewem, warzywa mam osobno, a tam gdzie mam śmietnik to mam też jakieś płyny do naczyń i tego typu rzeczy.

Co do rekomendowanych rzeczy- czytalam, nawet chyba tu na wizażu kiedyś , że te rekomendowane rzeczy to poprostu OPŁACONE rzeczy i żeby sie tym nie sugerować tylko i tak patrzeć na skład, bo jak sie dobrze zapłaci to papier toaletowy szary będzie rekomentowany o wycierania tyłka malucha.. a cena wzrośnie o 100%
Jedź i sprawdź

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-13, 12:31   #2816
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Ale u mnie leje, masakra jakaś - nic tylko zakopać się w łóżku i spać

Widziałyście nową gazetkę z Rossmanna? Tam są na promo chusteczki z Pampersa? Pytanie raczej do mam - są godne polecenia??? Używałyście je?? Bo waham się między Pampersem a Bambino, które kiedyś były na promo w SuperPharm

Dziewczyna wysłała leżaczek-bujaczek - mam nadzieję, że dziś przyjdzie kurierem
ja polecam i jedne i drugie.
Bambino mnie bardzo odpowiadają, fajnie pachną

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:33   #2817
nemosek
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Chód już kaczy, wdzięk pingwina-brzuch do przodu nam wypina!Mamy XI-XII '1

Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Siedzę i czekam na scan
Poczytam co tu słychać

Długo jeszcze?wizytę widzę miałaś o 10.55

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Stary 2013-09-13, 12:34   #2818
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Olu, ty się natychmiast bierz w garść. Twoje zalamywanie niczego nie zmieni a tylko grobowy nastroj w sobie i wkolo siejesz. Nie wolno tak myśleć, zwlaszcza w ciąży.
I mówi to ta ktora przez ostatnie pół roku zaznala tyle niepowodzen ile w całym życiu by sie nie uzbieralo.

Koniec dramatyzowania! No juz, juz!

Popieram totalnie Dzidzię, jak zwykle.Nie ma co się załamywać, bo to tylko sprawę pogarsza i dobija nasz nastrój,

Dziewczyny, ja oczywiście zabieram się za wyprawkę, mam 100000000 zeszytów w których wsio zapisane i się pogubiłam ile pościeli kupujecie? 2 starczą? Czy więcej bo nie mam zielonego pojęcia...

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:35   #2819
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Spadła liczba płytek krwi( nawet nie wiem co to oznacza) i nast. razem przy poborze krwii maja liczyć ich liczbę manualnie.
Z okazji skróconej o połowe szyjki macicy, ma teraz 2 cm, leżenie, leżenie i leżenie ale chodzić też moge. I 2 razy dziennie luteina dowcipnie. A jak badanie bolało no ale cóż.
Mam odstawić nospe i magnez i w zamian 3 razy dziennie mam Fenoterol ( Rybka ty to bierzesz?) i Isoptin.To przeciwskurczowe jest, już się pogubiłam.

Ale widziałam dzieciątko i w 33t4d ma 2100 g, wiec ładnie przybrała. Zreszta ja też bo przez 3 tyg 4 kg ale spuchnięta jestem to się pocieszam.

Super waga dzidziola a wyniki napewno się poprawią, trzeba sie tylko dostosować do zaleceń lekarza

Cytat:
Lepiej idź i sprawdź dla świętego spokoju

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 12:36   #2820
nemosek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość

To takie wieści pół na pół jak piszesz
za wagę dzieciaczka
A co nie czułaś?

Nasz Dzień 

II 8.03.2013
Ja & Ty 02.07.2003

Kciuki dla Anulki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości