|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Który tytuł? | |||
| Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 |
|
2 | 16,67% |
| Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 |
|
1 | 8,33% |
| Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. |
|
6 | 50,00% |
| Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 |
|
3 | 25,00% |
| Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Dzoan rozwaliłaś mnie z tym kotem
Przypomniało mi się jak mój TŻ robił pompki to nasz kot stawał na tylnich łapach i nawalał mu przednimi po głowie |
|
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
Idę szykować kanapki TŻ do pracy.
|
|
|
|
#1744 |
|
Konto usunięte
|
Arrabiata -1. Jak karmie jedna piersią to w drugiej czuje mrowienie i zwykle mleko wypływa..
2. Mam wkładki Tommee tippee i są ok 3. Psikam bez problemu, przecież po to ona jest. ale czasem mu splynie trochę do gardła ![]() Nocka znów była do d..py moje starsze dziecko nie spało w dzien w nocy za to nocki w miarę ok, z tym mam dokładnie odwrotnie Enlevee - zazdroszczę samozaparcia, ćwiczeń i basenu, a szczególnie tego ze masz z kim małego zostawić rozumiem ze to teściowa, nie tz. ![]() Ja narazie kupiłam zel na blizne i mam zamiar smarowac.. I masuje rane po cc ćwiczyć mi sie nie chce tzn pocwiczylabym ale nie mam kompletnie po naszych nockach siły I znów nie mogę dziecka w wózku wystawić na taras bo dzieci obok w ogródku sie drą. Wczoraj u endokrynologa ok wyniki super kontrola za 2 miesiące.. Za to na usg głowy wylew sie wchłonął całkowicie. najwyżej tez bedzie leworeczny jak starszak
|
|
|
|
#1745 |
|
Zakorzenienie
|
dzoan myśle, ze spokojnie możesz to zmienić. Ja chyba na początku bym zastosowała metodę po kupie mycia tylka woda i szarym mydlem plus wietrzenia dupki z 15minut i krem
ja chusteczek staram sie używać jak najmniej i tak mi w szpitalu poradzono bo one tez jakby nie było lekko ścierają ta warstwę skory pierwsza jak sie za dużo używa.Z kota sie uśmialam, hahaha ![]() twee dla Alka! Moj tez śpi ale przed domem w wózku, tylko ze przed chwila jakis Karol coś zaczął na polu wiercic i mi sie dziecko rozbudza
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
|
|
|
#1746 |
|
Zakorzenienie
|
lachrymia widzę, że ze szczepieniami u Ciebie tak samo.. mój wg ich grafiku byłby szczepiony przy skończonym 2 miesiącu.. a przecież za niedługo kolejna dawka szczepienia powinna być..szczepią tylko w czwartki..bez sensu
surka 4 miesiące |
|
|
|
#1747 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013
Współczuję
do pracy? Daleko?[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42784429]Lachryma - u mnie szczepia tez tylko w jeden dzien w środę U nas toaleta malego wyglada tak: na codzień nie smaruje pupy wcale.. Czasem linomagiem zielonym.. Myje po kupie woda z mydlem i skórę ma idealna A W nocy jak sie nie skupka nie zmieniam pieluchy żeby go nie rozbudzic, ale muszę kupić pieluchy pampers sleep&play bo chyba są bardziej chlonne ![]() Faldki smakuje czasem po kapieli olejkiem ze słodkich migdalow i to wszystko. Kupiłam teraz ziajke na ciemieniuche bo na brwiach chyba mu sie zrobiła.. ???!!![/QUOTE] No ja też jestem za zasadą im mniej tym lepiej. Narazie się sprawdza. Z resztą to się tyczy i moich kosmetyków i chemii gospodarczej. Też mieliśmy ciemieniuchę na brwiach. Pomogła oliwa z oliwek. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42784982]Ja narazie kupiłam zel na blizne i mam zamiar smarowac.. I masuje rane po cc ćwiczyć mi sie nie chce tzn pocwiczylabym ale nie mam kompletnie po naszych nockach siły I znów nie mogę dziecka w wózku wystawić na taras bo dzieci obok w ogródku sie drą. [/QUOTE] A co za maść teso? I napisz proszę ile trzymasz malucha na tarasie w taką pogodę, bo właśnie się zastanawiam ile dać Alkowi tam pospać, czy jak na normalnym spacerze czy krócej
|
|
#1749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42784982] Enlevee - zazdroszczę samozaparcia, ćwiczeń i basenu, a szczególnie tego ze masz z kim małego zostawić rozumiem ze to teściowa, nie tz. ![]() Ja narazie kupiłam zel na blizne i mam zamiar smarowac.. I masuje rane po cc ćwiczyć mi sie nie chce tzn pocwiczylabym ale nie mam kompletnie po naszych nockach siły I znów nie mogę dziecka w wózku wystawić na taras bo dzieci obok w ogródku sie drą. Wczoraj u endokrynologa ok wyniki super kontrola za 2 miesiące.. Za to na usg głowy wylew sie wchłonął całkowicie. najwyżej tez bedzie leworeczny jak starszak [/QUOTE]Teściowa zostaje, bo o tej porze jakchodze tz wychodzi z pracy dopiero i idzie na swoją siłownię, a potem razem wracamy ale w weekendy zostaje z małym jak chce pojechać na basen np ![]() za wizyty i dobre wyniki![]() Ten matol dalej wierci, ale moje dziecko stwierdziło, ze jednak ma to gleboko w poważaniu i poszlo spać dalej
|
|
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chusteczki mamy tylko awaryjne na spacer czy jakieś wyjścia. Ale ja zawsze wybudzam się na Alkową kupę, jeszcze muszę czekać aż dociśnie, żeby od razu pampka zmieniać Nam wietrzenie też super pomogło przy tym delikatnym odparzeniu, tylko trzeba było cały czas przy siusiaku czatować, bo mały bardzo lubił rozkopywać otwartego pampersa i lać gdzie bądź ![]() En my mieszkamy zaraz przy drodze, więc jak słyszę, że dojeżdża jakieś większe auto albo super głośny komarek podchodzę sprawdzić czy mi syna nie budzą, ale ten zastygł na amen
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
En my też od początku wycieramy Małemu pupcię po kupie wacikami nasączone przegotowaną wodą |
|
|
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
twee trzymaj go tam tyle ile bedzie spał, po co masz go wzbudzać albo brać do środka, o ile mu słońce nie wali na twarz i jest mu dobrze to korzystaj z chwili dla siebie
|
|
|
|
#1753 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja koczuje przy lozeczku bo księżniczka bez mamy nie usnie
Kawę juz mam zimna bo pije ja od rana. Dobrze ze zdążyłam sie rano ubrać jak był mąż. Tak bym chciała ogarnąć trochę w domu bo juz mi sie jak patrzę na ten syf. Ale kurcze nie ma nawet kiedy, mąż ma ostatnio tyle pracy ze w domu wieczorami jeszcze nad tym siedzi a ja od rana do nocy sama z marudnym dzieckiem ![]() Przepraszam ze nie odpisuje ale jak zacytuję rano to po kilku godzinach juz mi znika bo musiałam w międzyczasie milion razy usypiac dziecko. Wybaczycie?
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesień pełną gębą ![]() Tak zrobię, muszę się napawać ciszą ![]() Tak sobie właśnie czytam i widzę, że po cc zaleca się ćwiczenia najlepiej 4 mc po
|
|
#1755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A w tej ciaży to miałam wszystkie objawy, a poród chyba bardziej bolesny albo mi się zdaje no nie wiem ale szybko poszlo a pobolec musi Nie bałam się tego porodu ponieważ 1 dobrze znioslam. Tak w tej ciąży mialam twardnienie brzucha a z Tomkiem dosłownie NIC.
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-09-13 o 13:19 |
|
|
|
|
#1756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z porządkami też najczęściej czekam na tżta, a i nie zawsze się wtedy za nie biorę, bo nie mam siły. Teraz jak mały śpi raz że nie chcę się tłuc, a dwa, że nie chce mi się po prostu. Grunt, że tż to rozumie i nie ma problemu z otaczającym nas burdelem
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
dzoan sudocremu uzywam co jakis czas, ale to moze z raz czy dwa na tydzien, tak to uzywamy bepanthen. Sprobuj lagodnego czegos, mysle ze bedzie ok.
arabbiata jak wiatr powieje tez mam mrowki w piersiach ... nie wiem dlaczego ![]() dzis moje dziecie jest mega spokojne, moze deszczowa pogoda ma na to wplyw. No i koleczki nie ma, moze kropelki dzialaja Jak cudownie, lezelismy sobie, gadalismy. On zaczyna juz tak fajnie kontaktowac, usmiecha sie. Noc tez byla spokojna, wyspałam sie wreszcie ... Jak nie wiele do szczescia potrzeba ![]() W rossmanie jest promocja na podklady do przewijania babydream i na chusteczki pampers w 6 paku. Za jedno opakowanie wychodzi 4zł z karta rossne.
http://suwaczek.com/20090905040820.png http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqyx8dzy726s9y.png Edytowane przez idzia111 Czas edycji: 2013-09-13 o 13:35 |
|
|
|
#1759 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki zeby mała zasnela, nie marudzila i dała wypić kawę mamie ![]() Wybaczymy! Cytat:
Ja to teraz każda minutę celebruje jak mały zasnie, tez zacznij bo jak Was dopadnie pan skok to dopiero bedą jazdy ![]() Cytat:
![]() Dzięki za odp bo sie właśnie zastanawiam czy to reguła, ze druga ciążę sie gorzej znosi
|
|||
|
|
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1761 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Niech śpi jak najdłużej na zdrowie Cytat:
A mi znów zrobiła sie ta górka nad rana ???
Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 Czas edycji: 2013-09-13 o 13:34 |
||
|
|
|
#1762 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42784982]najwyżej tez bedzie leworeczny jak starszak
[/QUOTE]co to znaczy najwyżej? masz coś do leworęcznych? Cytat:
Cytat:
dziewczyny przemywają wodą tyłeczek po kupie mam pytanie (ja ciągle jadę na chusteczkach nawilżanych i stwierdzam, że woda jest tańszym rozwiązaniem ): macie zawsze przygotowaną wodę w miseczce tak? i wodę wymieniacie po każdej kupce oczywiście? ale to nie musi być ciepła woda? wystarczy przegotowana? ile pytań ![]() mam wrażenie, że przy kupie Oliwi to mi cała paczka wacików pójdzie na wytarcie jej dupencji
|
|
#1763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak robię i nie straszne nam sa siuskowe fontanny
|
|
|
|
|
#1764 |
|
Zadomowienie
|
wiesz chyba nie ma reguły. Jedni mówią ze każda ciaza inna ze drógi i kolejny poród coraz łatwiejszy...i jaszcze słyszałam że niby im młodsza kobieta tym łatwiej
Tomuś 21,07,2005 Antoś ,6,09,2013 Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie pragnie." Edytowane przez sarna405 Czas edycji: 2013-09-13 o 13:45 |
|
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Od razu się chwalę, że od rana 2 razy uśpiłam Małego w łóżeczku Za I razem ryk niesamowity jak wczoraj po kąpaniu w naszym łóżku..przeczekałam głaskając po głowie, szuszając i podając wypadającego smoka.. pospał godzinkę, później ze mną pogadał ![]() Przepasam go teraz tetrówką..jak mistera ..i przez pół twarzyczki..on sobie oddycha w tetrówę i chyba to go uspokaja.. główkę miał na prawo, smoka wypluł na lewo i znowu ma na prawo |
||
|
|
|
#1767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
a ja sie pochwale, ze nasz Michas spi w łózeczku, jak go nic nie boli to sam zasypia, jak boli to wiadomo ze jest ciezko, ale tez spi w lozeczku, ewentualnie w wozku.
Z kapaniem tez juz opanowalismy sytuacje, pierwsza super kapiel byla rowni miesiac po porodzie prezencik taki ...A no i kolejna sprawa to lezenie na brzuszku ... opanowana sytuacja. Teraz Michas spi na brzusiu
|
|
|
|
#1769 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wymieniam za każdym razem, bo moczę tylko czyste waciki..2-3 na jedną kupcię mi idą..więc z reguły moczę od razu 3 wyciskam mocno i wycieram pupcię nimi po kolei.. Moja przyjaciółka np. nie używała przegotowanej wody, a ciepłej kranówy i też jej Małej to nie szkodziło ![]() Cytat:
a mój strach wynika nie tylko z możliwości zesikania się, ale i z zasięgu Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Jak u nas jest kupka to ja tez myje pupcie, ale normalna woda z kranu tylko, ze ciepla. Z pierwszego brudu wycieram chusteczkami, a potem myje woda.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:55.

) i tak też w domu kontynuowaliśmy.. A już w ogóle nie wiedziałam, że nie trzeba smarować za każdym razem

ćwiczyć mi sie nie chce tzn pocwiczylabym ale nie mam kompletnie po naszych nockach siły
najwyżej tez bedzie leworeczny jak starszak
dla Alka! Moj tez śpi ale przed domem w wózku, tylko ze przed chwila jakis Karol coś zaczął na polu wiercic i mi sie dziecko rozbudza

jak patrzę na ten syf. Ale kurcze nie ma nawet kiedy, mąż ma ostatnio tyle pracy ze w domu wieczorami jeszcze nad tym siedzi a ja od rana do nocy sama z marudnym dzieckiem
masz coś do leworęcznych?
): macie zawsze przygotowaną wodę w miseczce tak? i wodę wymieniacie po każdej kupce oczywiście? ale to nie musi być ciepła woda? wystarczy przegotowana? ile pytań