Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013 - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł?
Trzy miesiące prawie mam, już niedługo w kość Wam dam! VII-VIII cz. 2 2 16,67%
Skok nawiedza moje dziecie niech idzie precz na swoje śmiecie! VII-VIII cz. 2 1 8,33%
Czas to śmiechów i gugania, a wnet diety rozszerzania. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013. 6 50,00%
Nasze dzieci to istne aniołki! Tylko gdyby nie te skoki, nocne wstawanie i kolki VII-VIII cz.2 3 25,00%
Głosujący: 12. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-13, 13:00   #1741
Neni1984
Zakorzenienie

Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Dzoan rozwaliłaś mnie z tym kotem

Przypomniało mi się jak mój TŻ robił pompki to nasz kot stawał na tylnich łapach i nawalał mu przednimi po głowie
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:00   #1742
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za odpowiedzi odnośnie smarowania pupki A więc popełniłam błąd, że smarowałam sudocremem non stop.. w szpitalu tak smarowały i to naprawdę grubą warstwą (nie żałowały pewnie dlatego, ze to z naszych urodzinowych niebieskich pudełek) i tak też w domu kontynuowaliśmy.. A już w ogóle nie wiedziałam, że nie trzeba smarować za każdym razem
Mam teraz szansę przyzwyczaić pupcię Lola do łagodniejszych kremików?? Czy już ją spsułam sudocremem na amen?
Mi się wydaje, że spokojnie możesz odratować przwyzyczajoną dupkę. My smarujemy przy każdej zmianie linomagiem, bo jest fajny tłusty, pamietam, że parę razy nie posmarowałam, to małemu zaczęły się robic odparzenia - a linomag jest deliaktny wiec problemu chyba nie będzie. A i na pachwinki daję mąkę ziemniaczaną i mały ma super skórkę
Stary 2013-09-13, 13:00   #1743
Neni1984
Zakorzenienie

Idę szykować kanapki TŻ do pracy.
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:00   #1744
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Arrabiata -1. Jak karmie jedna piersią to w drugiej czuje mrowienie i zwykle mleko wypływa..
2. Mam wkładki Tommee tippee i są ok
3. Psikam bez problemu, przecież po to ona jest. ale czasem mu splynie trochę do gardła

Nocka znów była do d..py
moje starsze dziecko nie spało w dzien w nocy za to nocki w miarę ok, z tym mam dokładnie odwrotnie

Enlevee - zazdroszczę samozaparcia, ćwiczeń i basenu, a szczególnie tego ze masz z kim małego zostawić rozumiem ze to teściowa, nie tz.

Ja narazie kupiłam zel na blizne i mam zamiar smarowac.. I masuje rane po cc ćwiczyć mi sie nie chce tzn pocwiczylabym ale nie mam kompletnie po naszych nockach siły

I znów nie mogę dziecka w wózku wystawić na taras bo dzieci obok w ogródku sie drą. masakra jakaś. wiec śpi w kuchni ..

Wczoraj u endokrynologa ok wyniki super kontrola za 2 miesiące.. Za to na usg głowy wylew sie wchłonął całkowicie. , ale za to mamy asymetryczne komory, lewa większa trochę odprawej.. Myśle ze to nic takiego choć lekarz spytał czy neurologiczne z małym wszystko ok ??!!
najwyżej tez bedzie leworeczny jak starszak
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:01   #1745
enlevee
Zakorzenienie

dzoan myśle, ze spokojnie możesz to zmienić. Ja chyba na początku bym zastosowała metodę po kupie mycia tylka woda i szarym mydlem plus wietrzenia dupki z 15minut i krem ja chusteczek staram sie używać jak najmniej i tak mi w szpitalu poradzono bo one tez jakby nie było lekko ścierają ta warstwę skory pierwsza jak sie za dużo używa.

Z kota sie uśmialam, hahaha

twee dla Alka! Moj tez śpi ale przed domem w wózku, tylko ze przed chwila jakis Karol coś zaczął na polu wiercic i mi sie dziecko rozbudza
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:02   #1746
dzoan
Zakorzenienie

lachrymia widzę, że ze szczepieniami u Ciebie tak samo.. mój wg ich grafiku byłby szczepiony przy skończonym 2 miesiącu.. a przecież za niedługo kolejna dawka szczepienia powinna być..szczepią tylko w czwartki..bez sensu

surka 4 miesiące

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:02   #1747
taribari
Zadomowienie

Odp: Dot.: Maluszki pożegnały nasze brzuszki Mamusie Lipcowo - Sierpniowe 2013

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
Mój wyjedzie na 4 miesiące, tylko jeszcze nie wiem kiedy
Współczuję do pracy? Daleko?

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42784429]Lachryma - u mnie szczepia tez tylko w jeden dzien w środę

U nas toaleta malego wyglada tak: na codzień nie smaruje pupy wcale.. Czasem linomagiem zielonym.. Myje po kupie woda z mydlem i skórę ma idealna
A W nocy jak sie nie skupka nie zmieniam pieluchy żeby go nie rozbudzic, ale muszę kupić pieluchy pampers sleep&play bo chyba są bardziej chlonne

Faldki smakuje czasem po kapieli olejkiem ze słodkich migdalow i to wszystko.

Kupiłam teraz ziajke na ciemieniuche bo na brwiach chyba mu sie zrobiła.. ???!!![/QUOTE]

No ja też jestem za zasadą im mniej tym lepiej. Narazie się sprawdza. Z resztą to się tyczy i moich kosmetyków i chemii gospodarczej. Też mieliśmy ciemieniuchę na brwiach. Pomogła oliwa z oliwek.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

I Love The Life I Live
I Live The Life I Love

taribari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:03   #1748
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Przypomniało mi się jak mój TŻ robił pompki to nasz kot stawał na tylnich łapach i nawalał mu przednimi po głowie
padłam
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42784982]Ja narazie kupiłam zel na blizne i mam zamiar smarowac.. I masuje rane po cc ćwiczyć mi sie nie chce tzn pocwiczylabym ale nie mam kompletnie po naszych nockach siły

I znów nie mogę dziecka w wózku wystawić na taras bo dzieci obok w ogródku sie drą. masakra jakaś. wiec śpi w kuchni ..
[/QUOTE]
A co za maść teso?

I napisz proszę ile trzymasz malucha na tarasie w taką pogodę, bo właśnie się zastanawiam ile dać Alkowi tam pospać, czy jak na normalnym spacerze czy krócej
Stary 2013-09-13, 13:06   #1749
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42784982]
Enlevee - zazdroszczę samozaparcia, ćwiczeń i basenu, a szczególnie tego ze masz z kim małego zostawić rozumiem ze to teściowa, nie tz.

Ja narazie kupiłam zel na blizne i mam zamiar smarowac.. I masuje rane po cc ćwiczyć mi sie nie chce tzn pocwiczylabym ale nie mam kompletnie po naszych nockach siły

Wczoraj u endokrynologa ok wyniki super kontrola za 2 miesiące.. Za to na usg głowy wylew sie wchłonął całkowicie. , ale za to mamy asymetryczne komory, lewa większa trochę odprawej.. Myśle ze to nic takiego choć lekarz spytał czy neurologiczne z małym wszystko ok ??!!
najwyżej tez bedzie leworeczny jak starszak [/QUOTE]

Teściowa zostaje, bo o tej porze jakchodze tz wychodzi z pracy dopiero i idzie na swoją siłownię, a potem razem wracamy ale w weekendy zostaje z małym jak chce pojechać na basen np

za wizyty i dobre wyniki

Ten matol dalej wierci, ale moje dziecko stwierdziło, ze jednak ma to gleboko w poważaniu i poszlo spać dalej

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-09-13, 13:06   #1750
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
dzoan myśle, ze spokojnie możesz to zmienić. Ja chyba na początku bym zastosowała metodę po kupie mycia tylka woda i szarym mydlem plus wietrzenia dupki z 15minut i krem ja chusteczek staram sie używać jak najmniej i tak mi w szpitalu poradzono bo one tez jakby nie było lekko ścierają ta warstwę skory pierwsza jak sie za dużo używa.

Z kota sie uśmialam, hahaha

twee dla Alka! Moj tez śpi ale przed domem w wózku, tylko ze przed chwila jakis Karol coś zaczął na polu wiercic i mi sie dziecko rozbudza
Oo właśnie, my też samą wodą przemywamy, nawet bez mydła Chusteczki mamy tylko awaryjne na spacer czy jakieś wyjścia. Ale ja zawsze wybudzam się na Alkową kupę, jeszcze muszę czekać aż dociśnie, żeby od razu pampka zmieniać Nam wietrzenie też super pomogło przy tym delikatnym odparzeniu, tylko trzeba było cały czas przy siusiaku czatować, bo mały bardzo lubił rozkopywać otwartego pampersa i lać gdzie bądź

En my mieszkamy zaraz przy drodze, więc jak słyszę, że dojeżdża jakieś większe auto albo super głośny komarek podchodzę sprawdzić czy mi syna nie budzą, ale ten zastygł na amen
Stary 2013-09-13, 13:06   #1751
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Dzoan rozwaliłaś mnie z tym kotem

moja poprzednia kotka robiła podobnie pod psem dziadków.. biegła w jego stronę, nagle przewrót na plecy, wślizg pod brzuch psa i boksowanie... nim się pies zorientował, ona spiep.zała z pokoju

En my też od początku wycieramy Małemu pupcię po kupie wacikami nasączone przegotowaną wodą

Stary 2013-09-13, 13:08   #1752
enlevee
Zakorzenienie

twee trzymaj go tam tyle ile bedzie spał, po co masz go wzbudzać albo brać do środka, o ile mu słońce nie wali na twarz i jest mu dobrze to korzystaj z chwili dla siebie

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-09-13, 13:15   #1753
misiaczka555
Wtajemniczenie

A ja koczuje przy lozeczku bo księżniczka bez mamy nie usnie jak siedzę obok śpi jak aniolek, a gdy tylko tyłek podniose z krzesla ryyyyk.
Kawę juz mam zimna bo pije ja od rana. Dobrze ze zdążyłam sie rano ubrać jak był mąż.

Tak bym chciała ogarnąć trochę w domu bo juz mi sie jak patrzę na ten syf. Ale kurcze nie ma nawet kiedy, mąż ma ostatnio tyle pracy ze w domu wieczorami jeszcze nad tym siedzi a ja od rana do nocy sama z marudnym dzieckiem

Przepraszam ze nie odpisuje ale jak zacytuję rano to po kilku godzinach juz mi znika bo musiałam w międzyczasie milion razy usypiac dziecko. Wybaczycie?

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:16   #1754
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
twee trzymaj go tam tyle ile bedzie spał, po co masz go wzbudzać albo brać do środka, o ile mu słońce nie wali na twarz i jest mu dobrze to korzystaj z chwili dla siebie
U nas słońca już nie uświadczysz jesień pełną gębą
Tak zrobię, muszę się napawać ciszą

Tak sobie właśnie czytam i widzę, że po cc zaleca się ćwiczenia najlepiej 4 mc po No przecież ja jajko zniosę do tej pory
Stary 2013-09-13, 13:17   #1755
sarna405
Zadomowienie

Cytat:
No to super a powiedz mi, jakbys miała porównać obie ciążę i porody to z którym synkiem łatwiej znosilas wszystko? W tej ciazy miałas problemy z twardnieniem brzucha, a z Tomkiem?

twee przytulam i sciskam mając nadzieje, ze świeże powietrze uśpi Alika dobrze zrobiłas z tym balkonem
Z Tomkiem poród był chyba lżejszy tak mi się wydaje bynajmniej i też szybko poszlo ale był wywoływany poród. Wsumie rozwarcie nie postepowało musieli masować i to bolało-hmm też bylam młoda nie wiedzialam co mnie czeka to też moze inaczej. Żadnych ciążowych dolegliwosci nie mialam tkj. wymioty , odrzucenie od zapachów itp. Tylko przy porodzie mnie mocniej nadcieli i po potem się męczylam troche.

A w tej ciaży to miałam wszystkie objawy, a poród chyba bardziej bolesny albo mi się zdaje no nie wiem ale szybko poszlo a pobolec musi Nie bałam się tego porodu ponieważ 1 dobrze znioslam.
Tak w tej ciąży mialam twardnienie brzucha a z Tomkiem dosłownie NIC.
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."

Edytowane przez sarna405
Czas edycji: 2013-09-13 o 13:19
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:18   #1756
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
A ja koczuje przy lozeczku bo księżniczka bez mamy nie usnie jak siedzę obok śpi jak aniolek, a gdy tylko tyłek podniose z krzesla ryyyyk.
Kawę juz mam zimna bo pije ja od rana. Dobrze ze zdążyłam sie rano ubrać jak był mąż.

Tak bym chciała ogarnąć trochę w domu bo juz mi sie jak patrzę na ten syf. Ale kurcze nie ma nawet kiedy, mąż ma ostatnio tyle pracy ze w domu wieczorami jeszcze nad tym siedzi a ja od rana do nocy sama z marudnym dzieckiem

Przepraszam ze nie odpisuje ale jak zacytuję rano to po kilku godzinach juz mi znika bo musiałam w międzyczasie milion razy usypiac dziecko. Wybaczycie?
Spoko misiaczko, ja też wpadam na wątek jak takie edek najczęściej, że szybko pisze co u mnie

Z porządkami też najczęściej czekam na tżta, a i nie zawsze się wtedy za nie biorę, bo nie mam siły. Teraz jak mały śpi raz że nie chcę się tłuc, a dwa, że nie chce mi się po prostu. Grunt, że tż to rozumie i nie ma problemu z otaczającym nas burdelem
Stary 2013-09-13, 13:28   #1757
idzia111
Zakorzenienie

dzoan sudocremu uzywam co jakis czas, ale to moze z raz czy dwa na tydzien, tak to uzywamy bepanthen. Sprobuj lagodnego czegos, mysle ze bedzie ok.

arabbiata jak wiatr powieje tez mam mrowki w piersiach ... nie wiem dlaczego

dzis moje dziecie jest mega spokojne, moze deszczowa pogoda ma na to wplyw. No i koleczki nie ma, moze kropelki dzialaja Jak cudownie, lezelismy sobie, gadalismy. On zaczyna juz tak fajnie kontaktowac, usmiecha sie. Noc tez byla spokojna, wyspałam sie wreszcie ...

Jak nie wiele do szczescia potrzeba

W rossmanie jest promocja na podklady do przewijania babydream i na chusteczki pampers w 6 paku. Za jedno opakowanie wychodzi 4zł z karta rossne.

Edytowane przez idzia111
Czas edycji: 2013-09-13 o 13:35
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:30   #1758
fiazo
Zakorzenienie

dzień dobry
witam się u mnie deszczowo, syn dalej ma problemy ze spaniem
idę nadrabiać aż 6 stron

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:32   #1759
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:

Skąd ja znam taki ryk

Trzymam kciuki zeby mała zasnela, nie marudzila i dała wypić kawę mamie

Wybaczymy!

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

Tak sobie właśnie czytam i widzę, że po cc zaleca się ćwiczenia najlepiej 4 mc po No przecież ja jajko zniosę do tej pory
Póki na niego deszcz nie leje i jest mu ciepło to co sie martwisz?
Ja to teraz każda minutę celebruje jak mały zasnie, tez zacznij bo jak Was dopadnie pan skok to dopiero bedą jazdy
Cytat:
Napisane przez sarna405 Pokaż wiadomość
Z Tomkiem poród był chyba lżejszy tak mi się wydaje bynajmniej i też szybko poszlo ale był wywoływany poród. Wsumie rozwarcie nie postepowało musieli masować i to bolało-hmm też bylam młoda nie wiedzialam co mnie czeka to też moze inaczej. Żadnych ciążowych dolegliwosci nie mialam tkj. wymioty , odrzucenie od zapachów itp. Tylko przy porodzie mnie mocniej nadcieli i po potem się męczylam troche.

A w tej ciaży to miałam wszystkie objawy, a poród chyba bardziej bolesny albo mi się zdaje no nie wiem ale szybko poszlo a pobolec musi Nie bałam się tego porodu ponieważ 1 dobrze znioslam.
Tak w tej ciąży mialam twardnienie brzucha a z Tomkiem dosłownie NIC.
Najważniejsze, ze juz mały jest na świecie a Ty dochodzisz do siebie
Dzięki za odp bo sie właśnie zastanawiam czy to reguła, ze druga ciążę sie gorzej znosi

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-09-13, 13:33   #1760
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Oo właśnie, my też samą wodą przemywamy, nawet bez mydła Chusteczki mamy tylko awaryjne na spacer czy jakieś wyjścia. Ale ja zawsze wybudzam się na Alkową kupę, jeszcze muszę czekać aż dociśnie, żeby od razu pampka zmieniać Nam wietrzenie też super pomogło przy tym delikatnym odparzeniu, tylko trzeba było cały czas przy siusiaku czatować, bo mały bardzo lubił rozkopywać otwartego pampersa i lać gdzie bądź

En my mieszkamy zaraz przy drodze, więc jak słyszę, że dojeżdża jakieś większe auto albo super głośny komarek podchodzę sprawdzić czy mi syna nie budzą, ale ten zastygł na amen
no właśnie boję się tego siusiaka.. leje kiedy i jak popadnie dlatego saniedbałam wietrzenie pupy.. chyba czas zacząć

Stary 2013-09-13, 13:33   #1761
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
padłam

A co za maść teso?

I napisz proszę ile trzymasz malucha na tarasie w taką pogodę, bo właśnie się zastanawiam ile dać Alkowi tam pospać, czy jak na normalnym spacerze czy krócej
Zel silikonowy na blizny Oceanic. Nie chciałam tych maści z cebula.. Bleeee

Niech śpi jak najdłużej na zdrowie

Cytat:

Mi rehabilitantka powiedziała ze min 6 tygodni po cc.

A mi znów zrobiła sie ta górka nad rana ???

Edytowane przez 993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Czas edycji: 2013-09-13 o 13:34
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:36   #1762
lachryma
Zakorzenienie

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42784982]najwyżej tez bedzie leworeczny jak starszak [/QUOTE]
co to znaczy najwyżej? masz coś do leworęcznych?

Cytat:
lachrymia widzę, że ze szczepieniami u Ciebie tak samo.. mój wg ich grafiku byłby szczepiony przy skończonym 2 miesiącu.. a przecież za niedługo kolejna dawka szczepienia powinna być..szczepią tylko w czwartki..bez sensu
noo, to jest przegięcie. tym bardziej, że jest sporo dzieci do szczepienia i stąd kolejki.
Cytat:
moja poprzednia kotka robiła podobnie pod psem dziadków.. biegła w jego stronę, nagle przewrót na plecy, wślizg pod brzuch psa i boksowanie... nim się pies zorientował, ona spiep.zała z pokoju

dziewczyny przemywają wodą tyłeczek po kupie mam pytanie (ja ciągle jadę na chusteczkach nawilżanych i stwierdzam, że woda jest tańszym rozwiązaniem): macie zawsze przygotowaną wodę w miseczce tak? i wodę wymieniacie po każdej kupce oczywiście? ale to nie musi być ciepła woda? wystarczy przegotowana? ile pytań
mam wrażenie, że przy kupie Oliwi to mi cała paczka wacików pójdzie na wytarcie jej dupencji
Stary 2013-09-13, 13:36   #1763
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie boję się tego siusiaka.. leje kiedy i jak popadnie dlatego saniedbałam wietrzenie pupy.. chyba czas zacząć
Kup podklady takie jak miałyby w szpitalu, seni kosztują 10zl w aptece i go na tym kladz ja tak robię i nie straszne nam sa siuskowe fontanny

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-09-13, 13:37   #1764
sarna405
Zadomowienie

wiesz chyba nie ma reguły. Jedni mówią ze każda ciaza inna ze drógi i kolejny poród coraz łatwiejszy...i jaszcze słyszałam że niby im młodsza kobieta tym łatwiej
ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego sie
pragnie."

Edytowane przez sarna405
Czas edycji: 2013-09-13 o 13:45
sarna405 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-13, 13:38   #1765
enlevee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
co to znaczy najwyżej? masz coś do leworęcznych?

noo, to jest przegięcie. tym bardziej, że jest sporo dzieci do szczepienia i stąd kolejki.

dziewczyny przemywają wodą tyłeczek po kupie mam pytanie (ja ciągle jadę na chusteczkach nawilżanych i stwierdzam, że woda jest tańszym rozwiązaniem): macie zawsze przygotowaną wodę w miseczce tak? i wodę wymieniacie po każdej kupce oczywiście? ale to nie musi być ciepła woda? wystarczy przegotowana? ile pytań
mam wrażenie, że przy kupie Oliwi to mi cała paczka wacików pójdzie na wytarcie jej dupencji
Ja tam mojego wkładam bezpośrednio pod kran z letnia woda i tak myje, a młody zachwycony zawsze

Tomuś
3470g, 54cm
Stary 2013-09-13, 13:40   #1766
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

misiaczka u nas też syf i też nie mogę już patrzeć..ale ja przy dziecku niewiele ogarniam, a muszę jeszcze mieć przecież czas na wizaż no i mąż praca plus kurs, więc też brak mu czasu na sprzątanie.. co ktoryś dzień dobrze, że mi kuchnię ogarnie i odkurzy mieszkanie...

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
dzoan sudocremu uzywam co jakis czas, ale to moze z raz czy dwa na tydzien, tak to uzywamy bepanthen

arabbiata jak wiatr powieje tez mam mrowki w piersiach ... nie wiem dlaczego

dzis moje dziecie jest mega spokojne, moze deszczowa pogoda ma na to wplyw. No i koleczki nie ma, moze kropelki dzialaja Jak cudownie, lezelismy sobie, gadalismy. On zaczyna juz tak fajnie kontaktowac, usmiecha sie. Noc tez byla spokojna, wyspałam sie wreszcie ...

Jak nie wiele do szczescia potrzeba

W rossmanie jest promocja na podklady do przewijania babydream i na chusteczki pampers w 6 paku. Za jedno opakowanie wychodzi 4zł z karta rossne.
Mój odpukać też dzisiaj spokojny

Od razu się chwalę, że od rana 2 razy uśpiłam Małego w łóżeczku Za I razem ryk niesamowity jak wczoraj po kąpaniu w naszym łóżku..przeczekałam głaskając po głowie, szuszając i podając wypadającego smoka.. pospał godzinkę, później ze mną pogadał poleżał na kanapie i w bujaczku troszkę posiedział.. po godzinie zrobił się marudny, dałam cyca i do łóżeczka i migiem zasnął
Przepasam go teraz tetrówką..jak mistera ..i przez pół twarzyczki..on sobie oddycha w tetrówę i chyba to go uspokaja.. główkę miał na prawo, smoka wypluł na lewo i znowu ma na prawo

Stary 2013-09-13, 13:43   #1767
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Kup podklady takie jak miałyby w szpitalu, seni kosztują 10zl w aptece i go na tym kladz ja tak robię i nie straszne nam sa siuskowe fontanny
i gogle na oczy
Cytat:
Ja tam mojego wkładam bezpośrednio pod kran z letnia woda i tak myje, a młody zachwycony zawsze
ja chyba nie dam rady jej utrzymać jedną ręką, a drugą myc. Oliwia posiada bardzo wesołe rączki i nóżki, które ciągle chodzą na prawo i lewo
Stary 2013-09-13, 13:48   #1768
idzia111
Zakorzenienie

a ja sie pochwale, ze nasz Michas spi w łózeczku, jak go nic nie boli to sam zasypia, jak boli to wiadomo ze jest ciezko, ale tez spi w lozeczku, ewentualnie w wozku.

Z kapaniem tez juz opanowalismy sytuacje, pierwsza super kapiel byla rowni miesiac po porodzie prezencik taki ...

A no i kolejna sprawa to lezenie na brzuszku ... opanowana sytuacja. Teraz Michas spi na brzusiu a ja sobie Was czytam
Stary 2013-09-13, 13:50   #1769
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja mam w miseczce przegotowaną wodę zawsze, niekoniecznie ciepłą .. niech się młody hartuje nie wymieniam za każdym razem, bo moczę tylko czyste waciki..2-3 na jedną kupcię mi idą..więc z reguły moczę od razu 3 wyciskam mocno i wycieram pupcię nimi po kolei.. Moja przyjaciółka np. nie używała przegotowanej wody, a ciepłej kranówy i też jej Małej to nie szkodziło

Cytat:
mamy takie na przewiajku zawsze, bo on często nas sikami zaskakuje a mój strach wynika nie tylko z możliwości zesikania się, ale i z zasięgu nie wiem czy podkładu wystarczy

Cytat:
ja bym się bała, że Małego jedną ręką nie utrzymam przy gibającej się główce.. zręczna jesteś

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
a ja sie pochwale, ze nasz Michas spi w łózeczku, jak go nic nie boli to sam zasypia, jak boli to wiadomo ze jest ciezko, ale tez spi w lozeczku, ewentualnie w wozku.

Z kapaniem tez juz opanowalismy sytuacje, pierwsza super kapiel byla rowni miesiac po porodzie prezencik taki ...

A no i kolejna sprawa to lezenie na brzuszku ... opanowana sytuacja. Teraz Michas spi na brzusiu a ja sobie Was czytam
no brawo!

Stary 2013-09-13, 13:51   #1770
idzia111
Zakorzenienie

Jak u nas jest kupka to ja tez myje pupcie, ale normalna woda z kranu tylko, ze ciepla. Z pierwszego brudu wycieram chusteczkami, a potem myje woda.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości